K-report
 

Archiv do 09.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě na Jesenicku » Archiv do 09.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
účko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 09:18:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Madusan to vyjádřil přesně. Souhra nevůle a neschopnosti vede k zastavení provozu na Osoblažce. Opravdu postupně si nechat pozdechat všechny 4 mašiny při turnusové potřebě 1 stroje a ještě se divit - no to je bomba.
Kolega Faur také nezklamal. My šotouši přeci nejlépe víme, že se s Faurem může jezdit jen na turistických vlacích, jinak protestuji. No, kolego, nepracuje te u ČD nebo v nějaké jiné molochální organizaci?
Faur je nepojízdný, protože je bez vody a bez nafty. Sqělé! A kolik dnů (!?!?) trvá dozbrojení?
Hledání důvodů, proč něco nešlo, nejde a nepůjde je opravdu typickou metodou Č(S)D.
Vzpamatujte se! Myslíte si, že až se pokročí podle "Madusanova celkem reálného scénáře", tak že zůstane prostor pro sezonní šotoušení s Resitou? Bez pravidelného (každodenního) provozu trať podléhá dalším vlivům umocněným nezájmem a neschopností - vandalizmus, rozkrádání, zarůstání náletovou vegetací atd. Jednou zastavíte provoz a horko těžko ho obnovujete. Sezonní provoz je cestou do pekla.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 09:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je lepší jezdit náhradním autobusem, než na dráhu pustit soukromníka, který by ukázal, že dráha za daný peníz fungovat může.

Takovýho ďábla bych chtěl v osoblažském výběžku vidět.

Tenhle průšvih už jednou dopustily státní dráhy a vznikly JHMD a podobně z popela (bahna) vstala i Železnice Desná. Proto je nyní po zkušenostech lepší jezdit busem, než to přenechat jiným, kteří to se železniční dopravou myslí vážně.

Že se ještě neozval pan Robert Schaffartzik, ten to přece myslí se železnicí vážně (bez ironie ). Že by pravidelná železniční doprava byla i nad jeho síly?

Jen jestli nejsou cestující s náhradním autobusem spokojenější než s vlakem.
účko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 13:02:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rambo....
Určitě mohou být cestující s NAD spokojenější. Obzvlášť za dobrých klimatických podmínek. Bus zastaví na návsi, když je za volantem jen trochu solidární člověk, tak babičce Kropáčkové zastaví i u branky k zahradě, ať se nemusí s tím košíkem jablek tolik tahat. Toto opravdu řádný železniční dopravce nenabídne. Až napadne v zimě 10 čísel rozbředlého mokrého sněhu, tak NAD pojede obvyklé rally letní gumy - a konec. ČD pro změnu nedolehne nějaká výhybka a vlak také stojí.
Ale soukromník, který je na svém podniku opravdu závislý, si takový chlívek asi dovolit nemůže. Nebo se mýlím? Odborník Rambo nám jistě vysvětlí, jak například i soukromníci (JHMD, ŽD nebo další) nemají zájem o cestující. Nebo to je jinak?
A jestli má Rambo lepší informace o ďáblech na osoblažsku, tak sem s nimi! Ať víme, co nás čeká.
Mimochodem, Rambo, myslíte si, že stačí, aby Vámi jmenovaný starosta bouchl pěstí do stolu a státní moloch plný ochotných a přejících ČD-manů okamžitě předá dráhu, lokomotivy atd? Ať to ti kluci, co to myslí s dráhou dobře, předvedou - o kolik jsou lepší, než "my, co chodíme raději do zaměstnání než do práce"?
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 14:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ucho (podle vzoru Rambo ):

Až napadne v zimě 10 čísel rozbředlého mokrého sněhu, tak NAD pojede obvyklé rally letní gumy - a konec.

- ano, to se přesně v zimě děje. Kolabující autobusy a perfektně šlapající železnice.

Ale soukromník, který je na svém podniku opravdu závislý, si takový chlívek asi dovolit nemůže.

A autobusoví dopravci na svých živnostech nejsou závislí?

Odborník Rambo nám jistě vysvětlí, jak například i soukromníci (JHMD, ŽD nebo další) nemají zájem o cestující.

Co to melete Ucho? Nic takového netvrdím.

A jestli má Rambo lepší informace o ďáblech na osoblažsku, tak sem s nimi!

Já znám jen Šafarčíka, a znám jen jeho muzeálně-turistické aktivity. O zájmu převzít pravidelnou dopravu jsem dosud neslyšel. Nebo mi něco uteklo?

Mimochodem, Rambo, myslíte si, že stačí, aby Vámi jmenovaný starosta bouchl pěstí do stolu a státní moloch plný ochotných a přejících ČD-manů okamžitě předá dráhu, lokomotivy atd? Ať to ti kluci, co to myslí s dráhou dobře, předvedou - o kolik jsou lepší, než "my, co chodíme raději do zaměstnání než do práce"?

A co teda Ucho navrhujete? O žádném podnikateli který by to chtěl převzít nevíte (já také ne), tak co tedy chcete?

Ať se klidně někdo předvede, ale mám dojem, že žádný zájemce o pravidelný provoz na Osoblažce neexistuje. Ať jsou místní rádi za ten autobus, který jim zastavuje na té návsi.

Hehehe - "kluci, co to myslí s dráhou dobře". Hehehe.
tůčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 14:51:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopbré povelikonoční odpoledne.
Tak si představte,že jsem někde tento týden četl jako jakési pozvání na zmiňovanou úzkorozchodku.Dotyčný asi žije v domnění,že se tam jezdí.Ono je to trošku jinak,že.Jednak se v regionu starají aby to šlo,ale i takové zajímavé akce jako byl den osoblažky se konaly v termínu se zajímavou Lužnou.Škoda nebo naschvál?To,že jsou mašiny v takovém stavu jsem netušil.Je to docela průser a někdo by měl nést tu hroudu na krku.Tím nemyslím ty malé pracující dole.Ty asi zato můžou jako když jsou povodně...Jo,ouřadové.Těm je hej.Jezdí na venkov auty a aby ušetřily tak vyhazují ještě odpadky do škarp.Fuj,Je to hnus.Kolem tratě žádný bordel takového druhu není,už jen proto by měli vlaky jezdit.Je škoda každého spoje!!!NAD nic neřeší,zejména v zimě!!!
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 22:49:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rambuteau:
Hehehe...
Kdo se směje, neví čemu, podobá se přiblblému.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 00:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak až to tam nějakej soukromník s partou kluků co to myslej s dráhou dobře rozjezdí tak se přestanu smát.
ucho :-)
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 09:33:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rambo:
Kolega Dluhonice to vyjádřil dost přesně.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 10:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem se taky vyjádřil dost přesně.

Přeju místním soukromníkům hodně štěstí.
tůčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 14:02:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak se vyvíjí situace na Osoblaze?Dokope tam někdo někoho k nějaké práci na opravě dvou ze čtyř tůček?Za nedlouho nadejde turistická sezóna a pokud nepojede pravidlo tak to bude "zhatidlo".KŽC s víkendovou dopravou toho moc nepodělá,nebo je to pro ně takto připravované? Zdejší,sledujte situaci!Dejte sem občas vědít.Za NAD tam žádný turista nepojede!
účko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 16:28:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tůčko:
Slezské zemské dráhy zahájí turistickou sezónu na Den dráhy Třemešná - Osoblaha, tedy v sobutu 23. 6. 2007, což je stejně jako vloni a předloni. Do té doby se snad ČD-mani vzpamatují. Nicméně současná nemohoucnost ČD je asi umocněna uzavřením depa v Krnově. Takže si spočítejte kolik km to mají ČD z úzkorozchodky do nejbližšího depa ČD (a dílenského zázemí), když pomineme výtopnu v Osoblaze.
Byla by jistě kuriozní situace, aby na Osoblažce jezdil soukromý dopravce s turistickými vlaky (s dodrbanými polohami vlaků kvůli křižování s ČD) a místo ČD-manů bus...
Je to vůbec k smíchu, nebo už rovnou k pláči?
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 18:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla by jistě kuriozní situace, aby na Osoblažce jezdil soukromý dopravce s turistickými vlaky (s dodrbanými polohami vlaků kvůli křižování s ČD) a místo ČD-manů bus...

Mě to přijde jako naprosto racionální situace. A dodrbaná křižování? S parním vláčkem snad není kam pospíchat a každý výletník se bude aspoň moct vyfotit u .

Nicméně současná nemohoucnost ČD je asi umocněna uzavřením depa v Krnově. Takže si spočítejte kolik km to mají ČD z úzkorozchodky do nejbližšího depa ČD (a dílenského zázemí)

A kde to zázemí tedy veme ten váš vytoužený soukromník-spasitel?
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čauves, měl bych pár dotazů... v sobotu bych se chtělk vydat fotit někam na šupersko, nějaký ty 851ky a 831ky bych chtěl nafotit ale nevím kde a na čem přesně jezděj... dále by mě zajímalo jak tam jezdějí v okolí berty, jak na nákladech tak na osobních vlacích jo a tyky na nějakých těch odklonech.... byl by někdo ochoten mi pomoci?? děkuji předem
ucho :-)
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:15:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rambo:
Veřejná odpověď by nyní byla předčasná. Pokud jste opravdu místní, tak můžetě vědět sám víc, pokud nikoliv, pak je zatím zbytečné Vám více vysvětlovat.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 22:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to taková firma, Olpas se jmenuje a ta si od ČD pronajala prostory bývalého depa Krnov a na dvorku firmy se například již nachází lokomotiva ČD - 705.914-0 - naložena na bývalém přepravním voze a když tato firma dokázala pumpnout Krajský úřad o dotaci rumunskou čmoudu, třeba dokáže pumpnout i v dalších věcech.
Že trasa úzkorozchodky často vede mimo obce a pro lidi je lepší autobus - to může být taky pravda a sněhem bych v Slezské Hané nestrašil.
No a ještě ta 705:
 
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 23:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan. Jestli chce 851, tak se postav k trati a skoro na všem. A 749/751 jedou ráno mezi 7-9 z Šumpru a zpět po 12. z Olmika a do 3. jsou v Zábřehu
* * *
Usmívej se! Bude Hůř


Prodám objektiv Sigma 18-125 pro Pentax
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 17:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakuza: super díky moc.... a ještě bych se chtěl zeptat jestli ty berty jako jezděj asi přes Uničov že ano??
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 18:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tedy Olpas? Pokud mají správné kanály na krajský úřad - jak již zmiňuje Mcx - tak proč ne. Navíc by se s "molochem" mohl umět dohodnout, když je "moloch" jeho největším zákazníkem.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 11:47:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
Nevím, jak dokonalá je Vaše místní znalost o daném kraji.
Přiznávám, že moje znalost také není velká, ale stačí zavést hovor s vlakvedoucím, který tu jezdí řadu let, a třeba se dozvíte to co já- že pracovní vlaky jsou slušně vytížené, dopoledne v pracovní dny je to slabé, ale v létě přibývá rekreantů. Jenže který šotouš se půjde podívat v 5 hodin ráno na plný vlak na Osoblažce, když to nejde ve tmě ani fotit.... To je lepší dojet kolem oběda a tvrdit, že vlakem tu nikdo nejezdí.
Nezapomínejte na roli dopravy v regionu, kde prakticky všichni pracující musí za prací jezdit mimo kraj a ti, co chtějí v kraji žít i pracovat, jsou zase do značné míry závislí na turistech, kteří zase musí za něčím (třeba úzkorozchodkou) přijet.
Co se týká místních vesniček a autobusů, umím si představit systém levných a operativních mikrobusů, které by cestující svážely z odlehlejších vesniček k dráze jako k páteřnímu spoji.
Co se týká sněhu, tak ho tam bývá tolik, že i vlak několikrát ročně uvázne. Nelze soudit jenom podle názvu Slezská Haná, stačí se podívat, jak daleko je to na severu a jak blízko je to Jeseníkům......
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 13:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za optání vcelku slušná,
já netvrdil, že vlakem nikdo nejezdí - i když již nějakou dobu nejezdí :-)) - což je poněkud ostuda. Když se podíváte na jízdní řády tak dojezdová doba do Krnova z Osoblahy je autobusem i vlakem stejná - docházková vzdálenost u většiny zastávek na trati výrazně delší než na autobus.
Se sněhem je to tak - když je v Dluhonicích půl metru sněhu - je to stejné i v Osoblaze :-)), v nadmořské výšce 280 metrů nad mořem ani nic jiného nelze očekávat a ten sever s tím nemá nic společného - stačí prostudovat klimatické podmínky.
Jediné v čem máte pravdu je to, že dnes je to turistická atrakce a z tohoto důvodu je třeba o tu úzkou pečovat - bohužel dnes již jiný důvod není. Hovořit o páteřní dopravě můžete u předměstské rychlé kapacitní dopravě do velkého městské centra, nebo chcete vozit např lidi ze Slezských Rudoltic na zastávku 1 km autobusem - který autobusový dopravce by na takový nesmysl neletěl, vždyť by si nevydělal ani na slanou vodu.
Že má smysl o dráhu pečovat dokazuje snímek mého kamaráda, který byl vždy jejím návštěvníkem převážně v zimě. Jen na okraj - silnice byly na rozdíl od dráhy prohrnuté :-), ale dopravoval se vlakem a pěšky.
 
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 11:01:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
Myslel jsem to jinak:
Třeba že by jezdila mikrobusová linka (koukám do mapy- přiznávám) Matějovice- Rusín- Hrozová- Slezské Rudoltice obec- S. R. nádraží a zpět.
Samozřejmě cílem by byla finanční úspora- jak píšete- dojezdová doba z Krnova do Osoblahy je autobusem i vlakem stejná- to je Osoblažsko tak bohatý kraj, že si může dovolit provozovat paraelně z místa A do místa B dva druhy spojů?

Vždyť pokud je vzdálenost Krnov- Osoblaha 35 km, tak bus a vlak najedou celkem 35 + 35 = 70 km, zatímco kdyby mikrobus jenom svážel lidi k nádraží, tak by to mohlo být 35 + 7 = 42 km.

Pokud bychom chtěli udržovat dráhu k turistickému provozu, musela by se stejně udržovat, takže režijní náklady dopravní cesty by zůstaly, cena za jízdu vlaku by tak byla vlastně jenom cenou nafty + mzdy personálu + údržba vozidel.
Jinak moc pěkná fotka
tůčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 13:47:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice:jenže-údržba trati je s menším provozem vlaků samozřejmě ztrátovější.Smysl má plný provoz,protože jedině tak může býti více tahle zapomenutá ojedinělá lokálka navštěvována.Turisté se na busy,vykašlou do .... nebo do
region by měl oživit památka a k tomu mu musí někdo v případě nezaměstnanosti dopomociZ malé výtěžnosti daní se dá těžko totiž dělat kouzlo.Jinak oceňuji,že se o této krásné jakoby bohem zapomenutém kraji vedou diskus.A jak to vypadá s loko?Už vyrazila alespoň jedna do opravy?Tady je vidět,jaké přínosy má rušení dep a jak je podnik akceschopný.Pokud se již připravuje zahájení sezóny,pak by to mělo býti provázeno právě pravidelnými vlaky.Tolik jich tam nejezdí než aby vadili.Ba co spíše,jak bylo minule vidno tak právě provozní loko zde vypomáhala,leč už nevím přesně kdy tomu tak bylo.Jinak by se zde mohla uskutečnit akce podobná Balogu.Proč jednou trať neprojet s nákladem.Příklad Jindrahradec by se mohl aplikovat.Vše.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 17:22:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tůčko:
Však ano, pravidelný provoz právě podporuju.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 22:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příklad Jindrahradec by se mohl aplikovat

To by mohl, pokud:

1. seženete místního Šatavu. To by teoreticky mohl být ten Schffartzik. Jenže to na rozdíl od Šatavy není bývalý zaměstnanec GŘ Molochu. Ale to by snad nemuselo tak vadit.
2. pokud na krajském úřadě seženete moravskoslezského Študlara.
3. pokud MS-kraji otevřete dlaň po vzoru JČ kraje.

Pak můžete model JHMD aplikovat. Pak ano. Výhoda Osoblažky je, že vede jen jedním krajem.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 12:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S udržbou tratí je železniční doprava ztrátovější? To se jako silnice nemusí udržovat? Jenže to jaksi neplatí autodopravce ale kraj že? Myslím že kdyby si tu udržbu kraj připočetl k fin. nákladům na autobus asi by se divil
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co další pátek jak to vypadá na Osoblažce?nějaká novinka?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 21:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím lze asi očekávat 25.4. měsíční výročí - věnce sebou
Payus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 22:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tahle krasavice dneska fičela od Studénky na Ostravu
 
http://www.payusworld.ic.cz
http://www.payusworld-railways.ic.cz
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krasavice sice fičela, ale dnes je kulatý měsíc od data co je to v pr.....
A dnes mi přišel krajský hejtmanovský občasník, kde náměstek vypočítává čím je MS kraj známý - osoblažsko - úzkorozchodná železnice..... ha, ha.
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 21:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se prý podařilo rozchodit mašinku a od zítřka by měla jezdit...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 13:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z ČTK:
Soukromá železniční trať Šumperk - Kouty nad Desnou se nedočká elektrifikace, kterou plánoval její vlastník, Svazek obcí údolí Desné. Stát odmítl majiteli trati poskytnout dotaci. Investice za stovky milionů korun by umožnila mimo jiné to, aby do údolí Desné jezdily přímé vlaky z Olomouce. Informuje o tom dnešní středomoravská Mladá fronta Dnes (MfD).
"Ministerstvo dopravy vyhodnotilo elektrifikaci jako neefektivní, takže nepřipadá v úvahu získat na ni peníze od státu," řekl MfD šéf Svazku obcí údolí Desné Vladimír Mikulec.
Podle něj není reálná ani dotace z EU. "Jde o velkou částku. Zhruba půl miliardy na samotnou elektrifikaci a další půl miliardy na elektrické vozy. Jenže průměrná obsazenost soupravy je 29 lidí a návratnost je rozpočítána na 70 let. Podporu dostávají projekty s návratností do 20 let. Takže vlaky budou dál jezdit na naftu," uvedl Mikulec.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32689
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 13:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to by mne zajímalo, jak se počítala návratnost na jiných tratích...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 14:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Voni taky nevědi, pod jakou záminkou by už ty EU fondy rozkradli. 29 lidí je slušný, ale vzhledem k tomu že v několika ranních vlacích pojede lidí víc tam bude asi pár vlaků úplně prázdnejch . To o tom přímym vlaku z Olomouce je půvabný - tak ať jedou přes Uničov a můžou bejt přímý a na naftu. :-))) No a hlavně - za jakýpak vozíky by asi taky vydali tu půlmiliardu??? Dopadlo by to tak, že by jeden BDs tahala žehlička ze Zábřeha.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32694
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 14:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za jakýpak vozíky by asi taky vydali tu půlmiliardu

To docela jednoduše a možná by ještě chybělo... Nicméně přímo můžeš jet i přes Zábřeh (přepřah/celý v dieslu) a furt to bude nejspíš i dlouhodobě levnější jak drátování...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4208
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 15:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jestli tam sami napsali do té žádsoti, že návratnost je 70 let (což asi bude pravda), tak by bylo spíš na pováženou, kdyby stát na něco takového přispěl...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
tůčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 06:11:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak to vypadá,na Osoblaze se jezdí.Najednou to šlo udělat a zprovoznit loko!Na jak dlouho?A co ta druhá je v opravě také?Nebo stojí odstavena a čeká se tudíž až ta opravená chcípne aby se pokračovalo v busech?Nebyl tam někdo z Vás?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 13:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těm novým spěšným vlaků Opole - Glucholazy - Jeseník (- Ostružná) je věnován pěkný článek v Dráze 04/07.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 22:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes vezli jednu úzkorozchodnou lokomotivu manipulákem vedeným 742 po 316 směr Svinov. To se ČD poučily, nebo to byla některá JHMD? Zajímavé ovšem je, že asi deset minut po něm jel pravidelný náklad v čele s příslušnicí řady s dlouhodobým nedostatkem vhodných výkonů, tedy lokomotivou ř. 363.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bugear.)
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4093
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bugear: ty esa tu na podobných výkonech jezdí naprosto (bohužel) běžně - dispečeky, různé přetahy, už i postrky na Mostech byly zaznamenány...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33573
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 15:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už tu dlouho nebylo - www.cd.cz/mimo:

Třemešná ve Slezsku - Osoblaha
Počátek výluky: 20.5.2007 12:05
Předpokládané ukončení výluky:
Důvod vzniku mimořádnosti: Přerušení provozu na úzkokolejné trati pro závadu na jediné činné lokomotivě.
Náhradní autobusová doprava: ano
Odklon spojů:
Odřeknutí spojů:
Poznámka:

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 16:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, v sobotu ještě jezdila.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 17:22:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vyjede dříve? Túčko ČD nebo Resita SZD (23. 6. 2007)?
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 17:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to FU, co stojí v Třemešné, nejezdí?
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 17:35:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Faur vyjede taky 23. 6. 2007. pokud nenastane nějaký klacíček pod nožičky nebo pod kolečka od majitele trati. No, vůbec bych se nedivil.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 18:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všimnul jsem si základů světelných návěstidel v Mladějovicích (T 290). K čemu sloužila? Bývala to krycí návěstidla (manipulační kolej je pořád patrná), nebo tam byla hláska/hradlo? Díky.
ICQ -> 21 65 33 068
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad miš: že by SŽDC bránil vyjetí na trať??? a nebo je to tím, že každé druhé vozidlo je slátanina všeho možného???
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 21:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat, jak dlouho je na trati 294 Hanušovice - Staré město zavedeno samoobslužné odbavení? Navíc hlášení je velmi podobně hlášení z pražského metra (810.055).
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak:
Pel mel, miš maš.
Vždycky to tam zavedli, pak zrušili, pak zavedli, pak zrušili.
Když jsou v zimě lyžaři a přípojné vozy, tak nemá kdo prodávat jízdenky (v přípojných vozech nikdo a nic na prodej lístků není a fíra se tím nemůže zdržovat), tudíž se jezdí načerno (bylo mi to tak dokonce natvrdo sděleno pokladní ve Staráku). Situace se ovšem značně zlepšila zvýhodněním zpátečních jízdenek a víkendových slev- lidé ty jízdenky prostě už mají z výchozích stanic.
Současný stav trvá tuším od prosince 2005.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4145
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 13:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Navíc hlášení je velmi podobně hlášení z pražského metra (810.055).

Myslíš jako "Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají" ??
Hansi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 13:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Mladějovicích nz byla skutečně hláska,
v plachtě GVD 1993/1994 je však údaj o tom, že v této době byla již "uzavřena". Kdy byla hláska zřízena, popř. zda Mladějovice sloužily dříve i jako žst., mi není známo.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom_tužín: díkec za info. Mně a mojí drahé kamarádce byla jízdenka nabízená fírou, ovšem my měli zpáteční.

Jena - přesně tahle hláška. To nás v kraji pod Kralickým Sněžníkem trochu dostalo. Ještěže hlas po vybídnutí ukončení výstupu a nástupu nezahlásil příští stanice Malostranská
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Faur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sešitový jízdní řád na "Den dráhy" který se uskuteční 23.6. Včele vlaku se jako vloni oběví lok. TU38.001 a lok. U46.002
 
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 20:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak:
Když nejsou návaly turistů, tak to fíra vpohodě zvládne sám a když ten nával náhodou je a někdo si nekoupí jízdenku, tak to dráhu pořád přijde daleko levněji než průvodčí. Stejně pokud jede dál třeba do Šumperka nebo Olomouce, tak si ten lístek koupí v Hanušovicích a rozdíl je pár kaček.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:39:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám včera opět klekla mašinka na Osoblažce. Tady zasílám foto z ledna 2004. To byly provozní tři a jednou denně se 2/3 lokomotiv potkávaly v Sl. Rudolticích. Zlaté časy.
 
tůčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 18:24:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejvyšší pan železničář by zoufale křičel:Jak je to možné?Čím budu jezdit?Čím budu vozit lidi?(když už ten náklad nemám).A možná by nasadil největší lokomotivu.Ani ta by mu ale na této krásné drážce nepomohla.Je totiž třeba oživit ještě jednu lokotku.Jak je vidno,systém který byl zaveden neobstál!!!Tak nejvyšššššíííí co až lhůta záruční na tej jednej vyprší?
Fotomaniak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 17:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
151 001 je nej
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 20:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
Tohle jsem včera viděl ve Svinově, nevíte co tu dělala? Omlouvám se za kvalitu, je to focenio na poslední chvíli.
Dave
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeprava 705 914 na váhu do Brna Maloměřic. Já jsem to vyfotil v Přerově včera na zpáteční cestě.
 
 
Faur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo prosím Jízdní řád na vrbenské letní slavnosti ?
Pjotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 12:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přepravu 705 914 jsem viděl projíždět v Otrokovicích, ale už nestihl vytáhnout foťák.
Bouřka = Fialovo = Dopravní kolaps

NEBRAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace