K-report
 

Archiv do 25.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zrušené tratě » Staré archivy » Archiv do 25.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 16:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco o trati Přibyslav - Sázava

http://www.zelpage.cz/zpravy/4836
Martin_hrubeš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 16:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm řádově desítky milionů na opravu tratě nejsou, ale na nějakou šaškarádu pro cyklisty už se najdou... Chce se mi blejt. . Už se fakt těšim na fotky vypasenejch zástupců EU a kraje v novinách, jak hrdě pózují na bicyklech. Zas na druhou stranu je to lepší než drátem do voka. ALE...
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 21:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro dokreslení směsi idiocie a demagogie těch, co si myslí, že stavba cyklostezky "přece logicky musí být levnější" než oprava staré koleje:
1 m čtverečný asfaltového krytu stojí 2000 Kč.
Cyklostezka má standartní šířku 3 metry, tedy 6000 kč na 1 metr délky, tj. kilometr 6 000 000, 10 kilometrů 60 000 000.
Ostatní náklady by byly totožné (výkup pozemků, mosty- předpokládám zhruba stejnou cenu za opravu starého železničního mostu a novostavbu nového lehčího cyklostezkového mostu.

Otázka tedy stojí čistě v rovině ceny za úpravu povrchu, tedy jestli oprava 1 metru vcelku zachovalé koleje (většinou) přijde skutečně na víc jak 6000, co bude stát metr cyklostezky.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
llllll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.184.218
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 22:11:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na štreku prachy nejsou, ale na cyklostezku jo.
Těší mě alespoň to, že je vás tu dost co mají zdravej úsudek. Jen víc takovejch, ale na vyšších místech. Je tu holt bordel. Ale s tím už nic nenaděláme.
Get
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 22:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu zdravému úsudku...
Mám pocit, že cyklostezku využije daleko větší procento lidí než dráhu, nebo nedej bože velodráhu (to je spíš taková kuriozní atrakce, kdo ví, kdo by to využíval. Lidi přijdou jednou, dvakrát...a co dál?) .
Jakkoliv mě to jako milovníka historie mrzí, tohle je prostě fakt.

Kdo těm starostům a obcím zaručí, že ta dráha bude i po investicích životaschopná?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 23:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rejpava poznamka, kdo tu zivotaschopnost zarucil puvodnim stavitelum drahy ? A nejen teto ? Zemske zaruky ? No, no, ...
Souhlas, jedna vec je jistota, druha vec je odvaha. Protoze na zaklade prvn veci v podstate nejde zit, proc ? Vylezu pred barak, zajede me auto, zustanu v nem, spadne ...
Prehanim ? Mozna ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 10:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rejpava poznamka, kdo tu zivotaschopnost zarucil puvodnim stavitelum drahy ?
Mno, když se tato trať koncem 19. století stavěla, šlo o hlavní trať a železnice v té době měla poněkud jiný význam než-li nyní, tudíž byla jistá pravděpodobnost, že bude využívána a bude vydělávat. Pravděpodobnost rozhodně vyšší, než při současném stavu, kdy (by) z ní byla 11 km dlouhá výletní železnice. Ač mě taky mrzí, že sázavská štreka skončila, tato "rejpavá poznámka" mi přjde tak trochu mimo mísu.

Vůbec není na škodu, že ve šrotu skončí i železné železniční mosty, protože za "evropské peníze" budou na jejich místě postaveny nové lehké lávky pro cyklisty.
Vzhledem ke stavu mostů se obávám, že není jiného řešení, než stavba nových lávek, byť alespoň za využití betonových/kamených základů stávajících mostů. Až najdu, vywebím nějaké fotky mostů.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 10:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, osobne si myslim, ze ve svem vyjadreni motate dohromady jabka s hruskami, ale to je jedno.
Osobne nevidim duvod, proc by tahle trat mela byt zachovana jen jako "hracka" jakehosi spolku cehosi, tim nechci nikoho urazet. Ostatne ruznych koleji v tomto smeru pouzitelnych maji k dispozici v CR vicero, jen si vybrat.
Ostatne tady je mozna i cely problem, jako co mela ta trat ted slouzit, pisi zamerne minuly cas s ohledem na aktualni deni.
Co se tyce stavu mostu, Vy jste nejaky na to tema "posudkar" ? Krom toho, zelezo vydrzi dost a pokud nebude nutne po nem potreba honit 16t/napravu, tak vydrzi i docela dlouho.
A co se tyce konce "nikde", s tim kupodivu souhlasim. Ale v pripade velodrahy, bych v tom velky problem nevidel. Nemluve o postupne "oprave" svrsku, ktery by posleze umoznoval jak velodrahu, tak cyklostezku, akorat by bylo treba definovat prednosti. Ale to uz je asi na chapani nekterych lidi prilis slozite, takze to rozpatlavat nebudu, proc taky, stejne to nikoho nazajima. Ostatne by to pak uz nebylo "historicke", ze ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 11:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Get píše: Kdo těm starostům a obcím zaručí, že ta dráha bude i po investicích životaschopná?
Starostové usilovali o získání trati, její opravu a provozování výletní železnice jako tomu bylo doposud. A Get se táže, zda se spolku obcí tato investice vůbec vyplatí.

Pjp píše: Rejpava poznamka, kdo tu zivotaschopnost zarucil puvodnim stavitelum drahy?
Čili kdo zaručil životaschopnost a návratnost investic staviteli této trati v roce 1898.

Doktor píše: Mno, když se tato trať koncem 19. století stavěla, šlo o hlavní trať a železnice v té době měla poněkud jiný význam než-li nyní, tudíž byla jistá pravděpodobnost, že bude využívána a bude vydělávat. Pravděpodobnost rozhodně vyšší, než při současném stavu, kdy (by) z ní byla 11 km dlouhá výletní železnice.
Tak nevím, řekl bych, že nic s ničím nemícham, jen jsem reagoval na "rejpavou poznámku", o které si myslím, že je poněkud mimo. Jako srovnávat využití výletní železnice na počátku 21. století s využitím hlavní železniční trati v době před 100 lety. Chápeme se, rozumíme si?

Osobne nevidim duvod, proc by tahle trat mela byt zachovana jen jako "hracka" jakehosi spolku cehosi,...
A jaké jiné využití než výletní železnice by jako měla mít? Osobní doprava? Nákladní doprava? A koho/co odkud/kam by asi vozila?

Co se tyce stavu mostu, Vy jste nejaky na to tema "posudkar" ?
Ne, já tam jen nějaký ten pátek jezdil.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, zakladni problem jest mozna ten, ze me o zachovani nejake "vyletni" zeleznice tak nejak ani nejde, takze me ta Vase odpoved porad prijde nejaka divna ...
Proc by tam mela byt nejaka "vyletni" zeleznice, protoze tam jsou koleje ? A to neco znamena ? Proc ?
A ze jste nekde jezdil a co jako ? To neco znamena ? Nerekl bych.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak prd, našel jsem jen dvě fotky jednoho mostu. Ostatní buď mám nevím kde anebo jsem mosty nefotil a fotky jsem viděl od někoho jiného. Alespoň tedy ty dvě. Jiné mosty jsou na tom lépe, jiné pro změnu hůře, než most na snímcích zachycený.
 
 
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že otázka "A jaké jiné využití než výletní železnice by jako měla mít?", pakliže operujete jen s variantu zachování železniční trati, je snad dost jasně a srozumitelně položená.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja neoperuji s nicim, to jen Vy me zase neco podsouvate. Nebo kde jsem tohle mel napsat ?
Ostatne pokud ocituji sam sebe, tak JA pisi - "Ostatne tady je mozna i cely problem, jako co mela ta trat ted slouzit, pisi zamerne minuly cas s ohledem na aktualni deni."
Ta Vase me podsouvana otazka me opravdu nepatri.
A druha vec, tahle diskuze tak nejak zacla i jako pochybovani nad zamerem "cyklostezky" versus "zachovani" stavajiciho stavu. Doporucuji precist i to, co uz je v archivu.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak si pak vysvětlit větu "Osobne nevidim duvod, proc by tahle trat mela byt zachovana jen jako "hracka" jakehosi spolku cehosi,..." . Jako co by tedy měla být zachována, když ne jako "hračka" jakéhosi spolku?
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu mostu, jeho stav je tristni, ale neni to nic, co by neslo opravit a nutne by to znamenalo jeho likvidaci. Ostatne pokud by mel byt poouzit pro jine, nedrazni aplikace, tak by stejne musel byt nejak vhodne upraven. Podstatne v tomto pripade je stav "zeleza" a to podle teto fotky, nebo podle toho, jak se potom jede, nepoznate. To proste nedokaze nikdo.
Ale kdyz jsme u tech fotek, nebylo by jich vic ? Jsem mamlas, tak dlouho jsem odkladal navstevu teto zeleznice, az jsem se odlozil s CR a nasledne me tu zeleznici odlozili s existence ... :-(
Pripadne se necha i na email - pjp@pjp.cz
A co se tyce te nase diskuze, tak a. uz je na ni pozde a za b. ve dvou bychom to stejne nevyresili ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k te posledni otazce - nevim, ale osobne si myslim, ze existuje i vice potencialnich vyuziti. Ostatne se k ni vaze ta ma posledni veta z predesleho prispevku + ten vznik teto diskuze.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jeste me napadla k te Vasi posledni otazce jedna "rejpava". Pokud by ta trat mela slouzit jen jako "hracka" jakemusi spolku, tak predpokladam, ze se tento spolek o tu trat vhodnym zpusobem postara, coz se, asi (nemam dostatecne informace) nestalo.
Ostatne viz. Zubrnice, Senov a v podstate i Ratisovka a event. Kolesovka/Zasmuky/Doupovska draha, ale tam je to ted tak nejak i otazka co a jak.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poměrně dost fotek z trati včetně povídání: odkaz. Malý výběr z posledních jízd:
odkaz. Ještě něco bych mohl najít v počítači, byť ne takové kvantum, jako v případě prvního odkazu, ale to až časem, teď jdu na oběd a kdoví, kdy se vrátím.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ze se tento spolek o tu trat vhodnym zpusobem postara, coz se, asi (nemam dostatecne informace) nestalo.
Ale kuš! To víte, že se o ni KPKV staralo, a jak. Jinak by nebyla vůbec sjízdná. Ale nemůžete chtít po spolku nadšenců a není to ani v jeho silách, aby provedla rekonstrukci trati (zejména mosty, přejezd), která ke všemu patří někomu jinému.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja za to nemuzu, hold uz jsem takovy rejpalek ...
A pokud jsem nekoho urazil, omlouvam se. Lec mam obavy, ze v tomto pripade je podstatny vysledek a ten je jaky je. Byt muze byt nezavinen.
Na druhou stranu jest fakt, ze ostatni drahy, to vedeni prostorem, zrejme maji/meli o dost jednodussi.
Mozna ze chtelo zacit jednat s "politiky" driv, vim ja.
Ale na druhou stranu, takhle se to dobre plka vcelku na ... no dve veci.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
llllll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.184.218
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 22:35:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Plky jsou na dve veci, pac je to jasne.
Likvidace trati je spatná, pac za ty prachy co postavej tu stezku by ji opravit taky dokázali.
KPKV udelalo co mohlo, ale ti vejs maj vetsi slovo. KONEC
KPKV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.52
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 23:56:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vězte, že KPKV dělalo pro záchranu co mohlo. Ale na odkoupení trati a následnou opravu trati se nenašlo dostatek peněz. U cyklostezky jde jen o tu úpravu povrchu (odkup by měl být prý za symbolickou cenu). Co se týče zaasfaltování, tak o tom se 21.5. na jednání nemluvilo, byla řeč jen o jakémsi zpevněném štěrkovém povrchu (něco na způsob toho, co se nachází na zbytku tělesa u Hamrů). Je možné, že se situace s cyklostezkou dále vyvýjela...? O tom již nemám informace.

Jinak předpokládám, že se s kolegy vydáme ještě jednou stopou této právě rušené trati. Zatím zvolený termín je 30.6. podrobnosti bych v případě zájmu doplnil později.
Radek Sindelar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.149.44.21
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 10:37:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom_tužín: Ve včerejší MFDnes je článek o plánovaných cyklostezkách na Praze 11. Udávaná cena je asi 1 milión na km se vším všudy.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 10:56:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To cyklostezka na Praze 9, zmíněná na www.praha9.cz/?c_id=5053&template_blind_clanek bude mít podstatně větší náklady na kilometr. Viz též www.novevysocany.cz/park_rokytka.php
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 20:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Sindelar:
Jistě, je to otázka kvality povrchu a ceny za danou povrchovou úpravu. V případě Přibyslavi byla řeč o asfaltovém betonu, tedy 2000 kč na metr čtverečný. Jiná úprava může být levnější (zámková dlažba, asfaltový recyklát, nebo třeba uválcovaná štěrkodrť na stávající hlíně- to je potom otázka páru stovek za metr, ovšem životnost a kvalita jízdy je tomu úměrná (třeba pro uživatele kolekových bruslí je to naprosto nepoužitelné)
Cena 2000 kč/m čtverečný je v projektech všeobecně uznávaná pro veškeré asfaltové povrchy, samozřejmě se to dá nějak ošidit i levněji, buď méně kvalitním materiálem, nebo poddimenzovanou tloušťkou, jenže- laciné, dvakrát placené...

(Příspěvek byl editován uživatelem tom tužín.)

(Příspěvek byl editován uživatelem tom tužín.)
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 10:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak 2.10.1983 jela po Ždánce 422.025 pokud se pak jela nějaká pára to nevím
Heme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 11:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KPKV Zdravím, jestli tedy stále platí termín 30.6.2007 jako procházka po zrušené trati, rád bych se toho také zúčastnil. Možná bych nebyl sám - s jedním členem příbuzenstva. Jestli by Vám to nevadilo, napište mi buď na e-mail, což je soukromnější a nebo zde. Předem děkuji za jakoukoli odpověď.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 14:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KPKV - neměli byste zájem o Morkovičku??? Dalo by to sice dost práce, ale je to blíž k Brnu, vede to taky malebnou krajinou, není tam žádná doprava, likvidovat to nikdo nechce...
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
vestim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.33.140.5
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 16:19:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Peca: Morkovička je úředně zrušená a pro její obnovení by bylo třeba kromě fyzické obnovy realizovat i administrativní úkony, spojené s znovukolaudací tratě, dle aktuálních předpisů EU. např. včetně souhlasu správce s obnovením statusu žel. přejezdů . Na silnici tř.2 a lepší, smí být nově jen mimoúrovňové křížení, což tuším že silnice na Kroměříž zrovna tř.3 není.
Takže administrativním zrušením se zcela zavřely dveře za jejím budoucím obnovením......
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 16:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm... říkal jsem si, že když to šlo v Zubrnicích, tak by to šlo i tady, ale ten přejezd je asi problém. Leda že by se požádalo o nějakou výjimku.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Shark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 17:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tedy mám za to, že v Zubrnicích se legalizace stále řeší.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 18:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to sice jo, ale aspoň tam můžou jezdit vlaky. Sice bez cestujících...
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
KPKV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.138.137
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 19:54:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, procházky po trati se může účastnit kdokoliv, žádné omezení pro nikoho není (snad jen, aby byl schopen ujít 10 km). Půjde se pravděpodobně z Přibyslavi do Sázavy, tam posezení v místní hospůdce (zavzpomínáme na to, jak nám tam bylo hezky). Potom odchod na nádraží do Sázavy a odtud přímo domů.... Přesnější čas srazu doplním, ale viděl bych to předběžně na 11:43 po příjezdu R do Přibyslavi.

Ad Morkovička: Jak již bylo výše zmíněno, na Morkovičce bylo zrušeno úřední povolení. Jeho získání by znamenalo znovu trať zkolaudovat, tzn. vše by muselo odpovídat současným normám.
Nehledě na to, že se Morkovička nedá ze Sázavskou tratí absolutně srovnávat. Na Sázavě byl alespoň oplocený areál, kde se daly vozidla schovat. Na Morkovičce je polorozpadlá topírna.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 20:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci radit, KPKV, ale osobne si myslim, ze oploceny areal v Sazave patrici SaZ, je neco, co je pro fungujici muzejni zeleznici nezadouci. Jiz jsem to ve svem predchozim prispevku psal proc. Pominu li, ze morkovicka je zrusena, coz je skoda, tak vymluva na neoplocene nadrazi v Morkovicich nema zadny smysl. Areal, je li muj, nebo jsem li v nem v najmu, mohu nechat oplotit, zas to tolik nestoji. Takhle byste byli ve svem, nikdo by vas tam neobtezoval svou vlastni cinnosti. Slysel jsem, ze jste chteli ziskat vlecku ve Zbysove i s arealem. Ale byli jste predbehnuti jinymi, kteri to tam ted prerozchodovavaji.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 20:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, v Zubrnicích se to stále řeší a bohužel, jednotlivé složky drážního úřadu a ministerstva dopravy na to mají v průběhu uplynulých patnácti let rozdílný názor. Oni už začali za zrušené prohlašovat i koleje v žst. Velké Březno, po kterých se dvacet let po zrušení dráhy jezdilo osobními a nákladními vlaky. No hlavně, že tam máme kompetentní lidi.
KPKV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.138.137
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 21:32:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Mít zázemí je pro muzejnictví velmi žádoucí a řekl bych dost nezbytné. To že areál patří SaZ byl trochu problém, ale byl 24 hodin denně hlídaný a nikdy se tam nic neztratilo.
O Zbýšově jsme uvažovali daleko dříve, než MPŽ, bylo to v době, kdy ČD opouštěly kryté stání v Zastávce.
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 22:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče rušení sázavské trati a stavu jejích mostů... Dovolil bych si doplnit pána Dochtóra jedním snímečkem stejného mostu, kteréhož již prezentoval na snímku poněkud staršího data o několik příspěvků výše... Tentokráte se ovšem jedná o aktuální stav. Od jara byl most opět odlehčen o několik prkének. Nejsem si jist, ale myslím, že to má nejspíš na svědomí taky ta "trhací" parta. Dovnitř sice nevidím, ale jistě mi dáte za pravdu, že toto asi není zrovna ideální stav mostu pro drážní provoz...
 

Případná procházka po trati by však mohla být mnohým jejím účastníkům přínosná i jako botanická exkurze. Po ukončení provozu a pravidelné údržby se v kolejišti vyrojily hezké květinky...
 

Příroda byla štědrá a tak je při procházce možné se též posílnit některými z jejích plodů. Opět při tom není nutno opouštěti železniční svršek.
 

A ta drážní romantika... Jo, ta se taky nezapře!
 
 

A tohle s ní udělali... Bastardi!
 
Kari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 18:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, nezávisle na této diskuzi jsme se tam s přítulkyní a kámošema tento víkend vypravil. Jak je patrno na fotkách od Zarriho, tak po celé délce trati už jsou vyšroubovaný šrouby a na kraji Sázavy u železničního přejezdu jsme narazili na maníky, kteří už rozřezávali koleje. Rozřezali tak cca 200m úsek. Kus už chyběli koleje úplně. Pokud chcete trať navštívit, máte nejvyšší čas.
Heme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 18:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už jako definitivně a oficiálně začala demolice, už tam jsou navožené stroje a podbíječky demolují, nebo jak tomu tey je. Já potřebuju přesné informace, asť se tem zajedu podívat na kole a dokumentovat
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 22:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Heme a ostatní... Ano, demolice už postoupila do své nejkrutější fáze.
Dělníci nejdřív vyšroubovali šrouby držící podkladnice na pražcích. Při tom postupovali od Přibyslavi k Sázavě... K vážnějšímu porušení statiky kolejnic při tom samovolně došlo pouze na dvou místech. V oblouku za Přibyslaví se kolejnice vychýlila ze svislého směru a u Ronova se trochu zkroutila... To si vysvětluji teplotní roztažností...
 
 

Ve druhé fázi již začali postupovat obráceně od přejezdu v Sázavě k Přibyslavi. Po kolejích popojíždějí s vozíkem lehké stavby, na kterém mají lahve s plynem, autogenem potom řežou kolejnice, případně ještě odžezávají hlavice šroubů, které se jim nepodařilo vyšroubovat.
Třetí fáze, nejkrutější, následuje hned za tou druhou... Nemám přesné informace, ale myslím, že se dnes trhalo druhý den. Vytrhaný je asi kilometrový úsek od přejezdu v Sázavě směrem k Přibyslavi (k prasečáku...). Většina pražců ve vytrhaném úseku zůstala na svém místě, kromě těch, od nichž se nepodařilo kolejnice demontovat, ty se potom na několika místech válejí u trati... Technoligie trhání mi známa není, neb jsem trhací mechanismus na vlastní oči neviděl, ale řekl bych, že se jedná pouze o obyčejný jeřáb nebo o dvoucestné vozidlo, které se pohybuje po tělese s kolejnicemi již vytrhanými.
Pokud má někdo v úmyslu si ještě něco na trati vyfotit, myslím, že tento víkend je ten nejzažší termín... Stejně už nestihne všechno...

Jo, všechno je v ...
Ještě se pokusím vyštrachat nějaký fotky...

Ještě bych poradil případným pochůzkářům, aby si vzali pevnou obuv (místy je trať opravdu silně zarostlá a navíc zde žijí zmije) a dle svého uvážení dlouhé kalhoty...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 22:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technoligie trhání mi známa není..

Když se před léty likvidovala zrušená část tratě 11b v useku Zvoleněves - Vinařice vše mělo podobný scénář, konkrétně v useku Vinařice - Jemniky. Přejezdy zůstaly na místě, šrouby které šly vytočit se vytočily v opačném případě upálily. Koleje byly porcovány na cca 5 metrové kusy a obyčejným jeřábem na osvědčeném podvozku Praga V3S nakládány na normální Tatrovku. Pražce jak dřevěné tak betonové se na řadě míst tohoto useku nachází dodneška, ale hlavně betonové pražce byly později využívány "domorodcema" jako oblíbený stavební materiál.

Postup likvidace koukam podobný a vlastně si uvědomuji že vlastník je také v podstatě stejný.
M1 - Maracaibo
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 00:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Jak říkáš, úplně stejný...
Tady jest ještě několikero dokumentačních fotografií ze dneška, tedy včerejška, samozřejmě...

Detail řezu kolejnicí. Hoši měli asi docela problémy s tou trávou. Na trať už dva roky nikdo ruku nepoložil a za tu dobu stihla slušně zarůst, navíc je celkem sucho...
 

Toto je definitivně poslední kolejové vozidlo, které se po sázavské trati kdy projelo a ještě pár dní jezdit bude:
 

Znovu pohled na separaci kolejnic:
 

A zde končí souvislý zbytek nepřipevněných kolejí zcela!
 

Dál už zbyly jen zbytky štěrku, poházené pražce a tráva...
 

Předmět doličný... Místem jsem porocházel kolem sedmé hodiny večerní a pachatele jsem neviděl ani jednoho, jen nástroje... Pouze o kousek níže se producíroval nějaký velice tlustý pán s děckem. Omlouvám se, byl-li to snad někdo z vás, ale dle Mercedesu západní značky usuzuji, že to byl nejspíš demolicevedoucí...
 

Dnes už nezapadá slunce nad Atlantýdou... Dnes zapadá hlavně nad sázavskou štrekou, už naposledy... Když jsem tam někdy loni na podzim, blbnul a cvakal nějaký náladovky, koleje tam ještě byly. Ani ve snu mě tehdy, i přes to, že byla trať již oficiálně zrušená, nenapadlo, že by tam někdy být neměly...
 

Tady se taky hezky fotily vláčky...
 

U přejezdu zůstaly ještě značky, tak jestli někdo pojedete autem, musíte zastavit! Napravo od přejezdu však kolej končí...
 

Nalevo je asi kilometrový úsek až po bránu závodu SaZ zachován buď ze setrvačnosti, nebo pro potřeby testování dvoucestných vozidel produkovaných touto firmou. Právě úsek na snímku se těšil v posledních letech provozu snad největší péči (díky velmi fotogenickému evangelickému kostelíku v pozadí), proto se dochoval v tak perfektním stavu...
 
Heme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 07:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netuší někdo,kde by se mohl dnes nacházet ten vozík s těma lahvema (popř.zítra)...?
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 07:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalevo je asi kilometrový úsek až po bránu závodu SaZ zachován buď ze setrvačnosti, nebo pro potřeby testování dvoucestných vozidel produkovaných touto firmou. Právě úsek na snímku se těšil v posledních letech provozu snad největší péči (díky velmi fotogenickému evangelickému kostelíku v pozadí), proto se dochoval v tak perfektním stavu...

pak tedy vzniká docela rarita. izolovaný a používaný kus normálněrozchodné tratě nenapojený na ostatní sít. navíc v areálu firmy je i nějaké kolejové rozvětvení.je ještě v čr někde něco podobného? mmch zustala v areálu nějaká kolejová vozidla? }
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 15:10:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle informací přímo od SaZ, bylo "železo" prodáno šroťákovi mimo právě cca 1km od aréálu po první problémové místo, což je ten přejezd. Otázkou je, zda šroťák má také uklidit pražce. Jinak do bude pro obce "super" dar, ty pozemky.
Podle fotek víše to vozítko jsou dva mamatěje...
Kari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 19:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zarri to popisuje přesně. Byl jsem tam o víkendu poprvé a hned sjem si to místo zamiloval. Škoda, že jde do háje.
O fotky se s váma bohužel nepodělím, páč fotím na klasiku a film mám ještě ve foťáku.
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To David pecina: Neraduj se! Teda, no... Vlastně to popisuješ celkem přesně! Opravdu je to izolovaný úsek tratě i s kolejovým rozvětvením, ale od zrušení provozu, nepletu-li se, se po něm kolo neprojelo. Myslím, že i do budoucna bude využitelnost těchto kolejí minimální a i tento úsek bude do několika let snesen. Nedojde-li tedy v závodě Saz k nějakému extrémnímu rozvoji výroby, třeba z finančních prostředků utržených prodejem kolejiva...
Pro ilustraci: Zhruba někde u těch stromů vzadu začíná ono kolejové rozvětvení bývalého sázavského nádraží...
 

A teď už k aktuálnímu dění... Jak můj průzkum trati, tak práce na její likvidaci dnes lehce zbrzdila odpolední nepřízeň počasí... Zhruba stejně dlouhý úsek, který byl včera rozřezán dnes stihli odvozit a asi stejně dlouhý kus opět rozřezali...
Denně stihnou za ideálních podmínek zlikvidovat zhruba 500 metrů kolejí. Nyní se posledním řezem nacházejí přibližně v kilometru 8,2. To je pro ilustraci velice blízko devítiportálového viaduktu nové trati přes údolí Sázavy a starou trať...
V těchto místech včera koleje končily (viz můj příspěvek o kousek výše):
 

A dnes končí asi o tři stovky metrů dále v zářezu...
 

Co se technologie likvidace týče, opravdu vytrhané koleje odvážejí za užití nákladního automobilu Praga V3S...
Heme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 09:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak včera jsme se potkali se Zarrim poblíž viaduktu, kde probíhají demoliční práce a nemám víc co dodat, Zarri to vystihl přesně. Přidám akorát fotku demoličních prací, jak řezají koleje autogenem. P.S.:Foťák mi to nechtěl zaostřovat.
Øezání autogenem
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 15:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HOVADA, pazoury jim urazit u samé zadnice !!!
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4224
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 20:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosťa: proč?? Ti chlapi jen dělají práci, za kterou je někdo platí. Kdyby na to přišlo, klidně ty koleje asi zase svaří, záleží na požadavcích. A hlavně - však vime...
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2023
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 20:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosťa:teť bude ta trať zisková,kolejnice prodají ze ziskem do zběru.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 23:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, škůdce byl přistižen při činu! Jak již kolega Heme naznačil, včera taky řezali jako pominutí až do chvíle, kdy je vyhnala bouřka.
Musím ovšem uznat, že při všem tom neštěstí jsou tihle slovenští hoši fakt v pohodě. Na cokoli se člověk zeptá, rádi odpovědí... Akorát si vybrali špatný zaměstnání, ale na hrobaře se taky nebude nikdo dívat skrz prsty jen proto, že pohřbívá lidi...
 
 
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 00:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena - já vím, ale já bych raději rozpálil autíčka těm, kdo o likvidaci dráhy rozhodli...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 01:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzpomínka na Sázavu v podobě pár fotek z provozu:
 
 
 
 
 
 
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4226
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 18:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když koukám na ty fotky tak mě napadlo: ten žlutý "rychlíkáč" patřící SaZ tam zůstal??
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 19:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:Tož neměl by.........
KPKV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.52
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 10:57:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zarri: Děkuji za průběžmou dokumentaci, poslané fotky, doufám, že se s námi půjdeš tuto sobotu 30.6. projít?

Jena: Žlutý reprezentační rychlíkový vůz tam spolu s 701.656-1, 710.658-6, parní lokomotivymi Princ Erich, CS 400 (na pomníku), dále dvě zetky a různé= traťové mechanismy (dvě podbíječky), atp..
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4231
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 22:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KPKV: asi vypadlo slůvko "zůstal"...

No - celkem by mě zajímalo, co s nimi zamýšlejí. Ty prasátka a další "bebechy" celkem v poklidu případně naloží na kamión, ale ten rychlíkáč tam asi už zůstane navěky...
KPKV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.138.137
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 19:26:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Ano, zůstal, asi na věky, vcelku se od tam pravděpodobně nedostane!
KPKV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.138.137
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 19:29:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Termín pochůzky po staré trati plánovaný na 30.6.2007 platí, sraz účastníků 9:44 na nádraží v Přibyslavi. Je to příjezd R 674 od Brna (pro ty co pojedou z Brna je sraz již v rychlíku). Z Přibyslavi se vydáme stopou rušené trati do Sázavy, zde bysme poseděli v místním hostinci a zavzpomínali na "staré časy". Odtud se podle libosti můžeme rozjet domů, případně podle chuti dále pokračovat po zrušeném tělese trati do Hamrů nad Sázavou.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace