K-report
 

Archiv do 06.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 06.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 16:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad BSD: Na
http://www.solvayovylomy.cz/uzke/definice.htm
si dovoluji nabidnout cleneni uzkorozchodnych drah jako predmet do diskuse :o)
David
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 20:42:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hluboce se omlouvám, že jsem nezodpověděl dotazy na dopravu na ZŽZ páč sem tu pro nedostatek času celou dobu nebyl...

Nicméně příště - v neděli 17.6.bude doprava ošetřena tak, že na trati 013 bude pendlovat zvláštní vlak EXD PP jako přípoje od všech vlaků ze stanice Bečváry viz odkaz odkaz
Plakátek v dohledné době dodám i sem. Děkujeme za Vaši přízeň!
PS: kolejnice těžíme, pozemky vlastníme, plot plotíme, plány malujeme, vozidla stavíme na Vás se těšíme
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 22:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní historicky první jízdy na řepě.
 
 
 
 

motorová myš

(Příspěvek byl editován uživatelem mixmouses.)
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 07:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je koridóooor, držím palce
Jak jste to jeli ????
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmous a Uhlí: Upřesnění pro dokumentaristy, historicky poprvé se po drážce projely mašinky a vagonky: BNE 50-Gebusa (Kočkomet) s původní řepařskou Zetkou Žofkou, která se tak navrátila na své bývalé působiště,BND30 (Tragač) s Kopidlnem (opravený a upravený původní řepný vagon ex Kopidlno) a BN15R (Ufpuf Smetákovič) a dva upravené vagonky ex Polička.Pracovně a v rámci šibování do hajcu jezdila i BN30 (Žába) s kiplorama s kamením ale to už není premiéra.Pracovně k nám zavítaly na pár dnů i dvě velké kiplory upravené na sypání bokem s vybledlým nápisem MPŽ užívané na boční zásyp hlav pražců.Jak vidno z první fotky Myši z mixéru posloužilo Kopidlno jako bojový vůz vyzbrojený kolejnicemi na stupačkách pro boj s blížící se podbíječkou, která vidouce historickou obludu navigovanou J.Š. raději uprchla směr výhybna Černý Most a vyvěsila bílý prapor..Pro rejpaly: na Z vagonu skutečně ještě nejsou vrata neboť je rozhryzali hlodavci.Zase navíc... ..On ten koridor zase není tak úžasnej, svádí to přidat a najednou seš výfukem v potoce, v obilí čili česky řečeno v... prostě v řepě.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, ještě prosím detaily o podbíječce (to se na úzkým jen tak nevidí)
Jak jste to jeli ????
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Uhlí: Je to Plasserka (Plassermatic) číslo typu si teď bohužel nevybavím ale pokusím se to nějak do zítra zjistit, nejspíš tak že zajedu na KÚK (kolínský úzký koridor) a podívám se co má na sobě ta žlutá mašina napsáno.Vypadá opravdu velmi zajímavě, strojník sedí pár cenťáků nad kolejema, je to celé vysoké snad jen metr devadesát aby se to vešlo do štol, délka kolem osmi metrů, váha deset tun (tu váhu mám od strojníků z oné mašiny, výrobní štítky jsem fakt neměl časovou možnost hledat a študovat).
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Uhlí: Je to Plasser a Theurer KMX 12.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale chybí vám v tom Kolíně ta správná patina úzkokolejek - zarostlé křivé koleje atd.
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plasser a Theurer vím, jen mě zajímalo, kde se to tu vzalo. Každopádně díky.
Jak jste to jeli ????
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bureš: ale kdepak, nechybí, také ji máme, přijď se juknout- včera jsem ten špenát při stěhování mašin trochu rozjezdil,ale on se jistě při současném počasí rychle vzpamatuje a budeš si moct hrát na indiány v prérii na rozchodu 600.Nekecám.Co jsme stavěli loni a před rokem a půl je i přes použití postřiku "poněkud zarostlé".Třeba tam roste něco jako přerostlý heřmánek ale natuty je to plevel a ne léčivka.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Uhlí: je to chlapů z Handlové.Přivezli si ji kamionem minulý týden a tento týden zase odvážejí po podbití zatím hotového kusu tratě.Mám dojem že bude brzy k vidění v trati nad Mladějovem.
Ještě pro kolegu Bureše - jenže ony ty staré romantické zarostlé úzké byly kdysi dávno taky nové, rovné a bez porostu.Příroda je mocná a tak myslím že i náš nový kousek trati brzy ozdobí sem tam rostoucí tráva,břízka a podobné nálety.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kolíňáci: Téda. Tragač vypadá fakt fajnově, stejně jako zetka a kopidlno... zbytek nemohu nějak posoudit. Málo průmyslově fotošpionážních fotek lokomotiv. Nafoťte prosím někdo tu plasserku detailněji (fotošpionáž). Jinak opravdu hezké. Myslíte že by se někdy u vás na kolejích mohla prohnat i naše Drezínka? (tedy až projde nutnou a už zcela potřebnou opravou)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 15:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: Já si myslím že by to nebyl žádný problém v době kdy nebude na trati pravidelný vlak zavést mimořádný drezínovlak.Jsme jen jednokolejní, jo a musel by sis přečíst náš dopravní předpis a seznámit se s tratí a bezpečnostním předpisem.Máme strašně zlýho (přísnýho) inspektora a kdo to nezná nesmí tratit (pohybovat se na vozidle na trati).Až bude někdo uvržen do "vedoucího provozu" pošlu ti na něj mailem kontakt a dohodnete se spolu.To by bylo asi nejrychlejší. Jak ses rozhodl s výhybkou?? Špionovací fotky podbíječky nabídnout nemohu
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 15:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po přezrálé úvaze a po přehodnocení znehodnocení posílám šotofoto mlátítka
 
 
 
 
 
 
 
 
motorová myš
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 15:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky
Jak jste to jeli ????
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kol. Bureš et al:
Jak se nám to všechno mění a ten čas letí. Vloni se tu po písečkem vysypaných kolejích proháněly novotou skvící se vagonky, ještě bez sedaček. A letos? Jen se podívat. Věnováno všem přátelům křivých a zarostlých úzkých.
 
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jardadr: A kdepak to je?
ICQ -> 21 65 33 068
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jéje, naše manipulačka v Kolíně... To je džungle... motorová myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, poznávám to nejen podle porostu ale hlavně podle závaží na přestavníku.Takže díky za dokumentární foto jak je příroda mocná.Je to fakt v Kolíně.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1983
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No řekněte, nemá to své kouzlo? :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já to poznal podle toho kousíčku zelenýho kadibudky nahoře... Kouzlo to má, ale jen do doby, než na to budeme musit vyrazit motorová myš
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 18:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se brečí o výhybky a ono se jim to válí v křoví

Ale já už něco v merku mám, ale jelikož jsem dobrá duše tak nepovím kde. Velké spolky by se toho mohly zmocnit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nyplzet.)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 09:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě že to má své kouzlo.Ale jen do doby než se po tom bude muset něco přešibovat.V nedělu jsem přes ty bodláčiska animálním posunem stěhoval dva vagonky a byl jsem rád že jsem měl vysoké boty a na tom špenátu pro Pepka námořníka si uklouznutím nevyrazil zuby.To bych pak vypadal jak Haťapka.
Ad Nyplzet - gratuluju, jenom nám prosím Tě nerozebírej trať.Sice je to zarostlé ale my to používáme na jízdy k "břízové koleji".On ten špenát takhle vyrostl za poslední asi čtyři tejdny...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 09:07:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: Přeci nebudete stavět z "oježděného" materiálu - to není dostatečně reprezentativní. Ve výchozí stanici řepařské drážky v Kolíně-Sendražicích tudíž mají (v hlavních kolejích určitě) zabudované fungl nové úzkokolejné výhybky. Pořiďte si je i Vy - Výhybkárna a mostárna Prostějov splní Vaše přání.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 09:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda Cogu, ty bys mohl dělat obchodního agenta. Mně zbývá pouze dodat že dodací lhůta je kolem jednoho a půl měsíce.On to není ani pro ně zrovna běžne vyráběný sortiment.Největší poloměr jaký dělají je 20m.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy u šestistovek.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: Nedavno byl u nas nejaky obcan, zalibne se koukal na nase vyhybky R50 a ptal se, kde se daji sehnat, ze pry si nejaky jeho znamy chce stavet zahradni zeleznici. Nemas v tom prsty :o)? David
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 11:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David k: R 50, sakra, to je na 600 skoro koridorka !!
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 11:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, R 50 to jsou nádherné kousky, ale už je nikdo nechce nové dělat.Ale Jardo, jestli se ti chce tak můžeš po nedělích opravit tu jednu co máme, je to ta dlouhatánská vedle kolejnic třiadevadesátek vedle haly.Vypadá to jako šrot ale není to šrot
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 11:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad David: Davide, k tomu členění úkorozchodných drah co jsi nabídnul k diskuzi by se dalo ještě pod bod 3 přidat poučné mobilní.Jsou přece funkční parní mašinky i vagonky, které uvezou nejen obsluhujícího ale i další na malém plaťáčku za ním, (třeba zlíchovácká Barborka), rozchod je sice malinký ale maká to a kluci to vozí mnohdy s sebou, postaví koleje, zatopí a už se může jezdit pro pobavení i poučení a mezi pouťovky bych to asi neřadil.Tržba tady není zcela jistě hlavním cílem.Co myslíš?
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 12:30:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: mirek Myslíš že pod poučne-mobilný by sa dali zaradiť aj koľajové kolotoče. Najnovšia atrakcia v npž je takýto kolotoč od výrobcu ČKD.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 12:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad lubochlast: kolejový kolotoč?To jsem ještě nikdy neviděl, to mají v Nitře anebo tak říkáš tomu kolotoči z vláčků který tam premáva?Koneckonců dvě čoudy tam skutečně jsou vyrobené v ČKD a Križko je zvláštní složenina u které si nejsem jistý kterého výrobce části převládají.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 13:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad cleneni: Mate pravdu, vystavni drazky si zasluhuji zvlastni kategorii. Uz jsem ji doplnil. "koľajové kolotoče" zatim moc nechapu, pockam na vysvetleni :o)
Ad vyhybky: R50 jsou bezva, jen maji tu nevyhodu, ze nadrazi z nich se dost protahne. Dokud jsme otaceli soupravu v "Jiznim lomu", tak jsme se pri obsluze vyhybek dost nabehali .
David
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 14:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: Jo, jo ! V pražcích jsme už zběhlí, doufám, že po dostavbě výhybny ještě něco zbyde. Jinak se zdá být kompletní. Jen vymyslet, kam ji vrazit, abychom si ji užili. Taková Gebusa na plný pecky do odbočky ... !
Ad David_k: jak je dlouhá? R 20 má něco přes 6m. Tady bych to soudil na cca 12-15m. K tomu úhel odbočení +- autobus to bude pár metrů.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jardadr: R50 je dlouha od styku ke styku 9445mm, odboceni je 1:7 (cca 9st23min), nameznik lezi ve vzdalenosti 16.25 od vymenoveho styku (profil 1800mm)
R20 ma pouhych 6300mm, odboceni 1:5.55 (10st12min), nameznik 10.9m
David
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:35:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemal som na mysli dráhu z rozchodom 760mm a tromi čoudami, ale kolotoč lokomotívu s vagónikmi na elektriku, kolaje. Tento rok to sprevádzkovali a už sa na tom jazdilo.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad lubochlast: viz 3.3.1 :o)
David
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.110.187.138
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 16:28:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:david
Je to historický kolotoč. Nebude jazdiť z mesta do mesta takže nebude pouťový. Je to technická pamiatka.Výrobok ČKD.
Pokiaľ budete mať záujem zistím o ňom viac.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 17:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad lubochlast: Stacil by nejaky lepsi popis - je to kolejovy oval (nebo kolo) po kterem jezdi kolejova vozidla? Pokud ano, je to zabavni drazka, byt historicke hodnoty (to mozna budou ty "disneylandove" za x let taky :o)
Pod oznacenim "kolotoc" si predstavuji kruh nebo mezikruzi se sedackami ruzneho tvaru, otacejici se okolo centralniho cepu.
David
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 19:41:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsme s kolegou cestou přes Kolín navštívili Řepáky. Dostalo se nám dokonce svezení z Vejrovny na základnu se žlutou BN 15 (nepletu-li se). Musím říct je to bombový! Řepákům čest! Ať se daří!
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 20:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek, David_k : Nemusíte se nikdo o vaše výhybky obávat. Já přeci nebudu brát kolegům materiál. Dyk bych na tom byl vlastně sám škodnej (hlavně v Barboře, už kvůli tomu že tam vypomáháme a máme tam kamarády). Prostě jak říkával jeden moudrý člověk: Mezi zlodějema se nekrade (neberte to doslovně) - Když mě slíbíte že mě ji neodvezete tak vám řeknu kde je ta naše budoucí vysněná veksle.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 07:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: Z neceho tak necestneho by me ani nenapadlo te podezrivat :o). Spis me rozveselila predstava toho pana, ze si nekdo da na zahradu devitimetrovou vyhybku.
David
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 10:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet: Já to nemyslel zas tak úplně vážně, ale to víš, když je někde fotéčka veksle zarostlé někteří nadšenci si hned myslí Ha,veksl,zarostlej,neudžovanej,nepotřebnej, hurá pro něj.Taky máme s vekslama potíže, nové jsou strašně drahé tak co jde opravujem a předěláváme staré rozbité.Ale těch je taky málo tak jsme museli nějaké nové koupit i když jsme se kroutili jako hadi.Fakt je ten že když dřu tejden na opravě starý veksle a pak ji strčíme do trati, mám k ní jinej vztah než k zabudované funglovce.
Ad Franta PP: Ty brďo, to jsem netušil že Ufpuf Smetákovič dokáže jezdit po ještě nepoloženém imaginárním svršku.Ona Výrovna je ještě kousek dál, tam není ještě ani pešunk.V pufacím stroji se nepleteš, je to skutečně BN15R, nově zvaný Kanárek dusající (stojí-li na místě, pak při jakýchkoli otáčkách toho jednoválce se šíří vibrace podobné podbíječce široko daleko).Však taky z toho že jste nás navštívili má Vančo fakt radost.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 10:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jarda: No já bych byl pro dát tu padesátku do budoucí výhybny na Výrovně.S tou se už hýbat nebude a snad ji do té doby zvládneme opravit a dát na švele a uděláme jí i švelovej držák přestavníku aby byla jako za starých časů.Kdyby se tak k ní podařilo splašit ještě na druhou stranu výhybny opačnou, bylo by to skvělé.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 10:34:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude u již položené výhybny Černý Most (mezi Sendražicemi a Výrovnou, u zamýšlené odbočky směr Ovčáry) ukázkové nákladiště řepy?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 10:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwh.: Bylo by to sice moooc pěkné ale nebude , budem rádi když stihnem dostavět ještě chybějící kus oblouku a zadní výhybnu v poli.Mělo se na tom dělat uplynulý víkend, ale jak jsi sám viděl, řezali jsme teprv pražce.Stěhování vozů a spol a proběhlá kolaudace nám zamíchaly s harmonogramem.Takže nákladiště řepy nebude.Ona ani řepa u tratě letos není zasazená, ale příští rok počítáme alespoň s malým políčkem u Výrovny.A na podzim bude slavnostní výkop, usekání chrástu a náklad.Pak ji dáme do krechtu (jáma se zábradlím na nádraží) a celou zimu z ní budem dělat řepánky..Doufám že do té doby opravíme řepný vagon z Dymokur.Ten zůstane fakt jenom na skutečnou řepu cukrovou. Jinak původní velké nákladiště řepy bylo právě na té odbočce na Ovčáry asi tam jak je dnes hala JZD.Jestli tu kolej obnovíme je zatím ve hvězdách.Další nákladiště a výhybna bylo u Výrovny, a v Býchorách na návsi i s váhou.Tam se ale už nedostaneme.Budem končit před Býchory u prvních baráků.Přes jejich pozemky už vlak bohužel nepojede.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 11:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... budem rádi když stihnem dostavět ještě chybějící kus oblouku a zadní výhybnu v poli...

Pánové Kolíňáci, už se vás na to chci dávno zeptat. Upozorňuju že vám fandím a to moc, ale pořád mám trochu pocit, že až opadne prvotní nadšení, nebude drážka nijak extra atraktivní pro návštěvnictvo mimo šotosféru. Trasa "Výpadovka k TPCA - pole - kousek před Býchorama" nenabízí nic než právě jen to svezení vláčkem po poli. Ano - je to pěkné, je to romantika a dá se to fotit. Ale jen jednou, maximálně dvakrát. I kdyby se všechny rodinky s dětma z celého Kolínska přišly jednou svézt ... dost možná, že příští rok už nepřijedou. A jet z větší dálky se zase mnoha lidem chtít nebude (myslím lidi - zákázníci, nikoliv šotouše). Dost lidí odradí asi i to, že Sendražice jsou rozumně dostupný jen autem, od vlaku relativně daleko. A Kolínská MHD je sice mnohem lepší, než když jsem tam byl na vojně, ale...
A otázka teda zní - jak si představujete činnosti kolem drážky třeba po roce či dvou provozu? Čím budete lákat (platící) lidi?

Ptám se mimo jiné i kvůli této vět z vašeho webu:
Tento projekt je spolufinancován částkou 12,588.441 Kč ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím společného regionálního operačního programu (SROP). Jak vám ty prachy přeju, tak samozřejmě i závidím. Ale zase bych nerad zažil, jak projekt za tak strašný prachy spěje časem k zániku.

Ale jinak samozřejmě přeju - Ať to jezdí!
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 12:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 353: No, nejsi sám komu to vrtá v palici.My nad tím taky dumáme.Fakt je že se kolínskou MHD dá v pohodě dostat přímo od nádraží ČD i busů asi na 200 metrů od našeho nádražíčka.Je tam zastávka v Sendražicích.Mimoto když vidím jak i přes zvyšující se ceny benzínu a nafty jezdí lidi stále auťákama, třeba to nebude tak strašné.Je fakt že nyní končíme mezi poli.To znamená nikde.Časem se snad dostaneme k těm Býchorám a tam už je zase les a chatová oblast.I když asi ani to nebude nijak významné.Ale jak říkají lidi co mají různé třeba i zahradní drážky, mají zájemců o návštěvu dost (třeba v Drásově) i když jsou jen zahrada někde na vesnici.Nemáme kolem sebe krásné prostředí Českého krasu jako třeba Solvajáci a staré romantické lomy a Sv.Jana pod Skalou.Ale v Býchorách je zámek.Pamětihodnosti v okolí drážky také jsou.Jenže to mnohé lidi netáhne. Šotouši jsou kapitola sama pro sebe a nemyslím že bychom na nich získali byť jenom objednávku na jízdu se smíšenou soupravou a s čoudou.Ale kdo ví.V Mladějově také jezdí jenom tam a zpět, ale mají výhodu blízkého normálněrozchodného nádraží a pěkné krajiny kolem.Naše chystaná muzejní expozice o pěstování,vozbě a zpracování řepy taky moc lidí nepotáhne.Dumáme nad tím, blízkost výpadovky je trošku plus pro gumokolaře a cyklostezka téměř kolem vedoucí pro cyklostrojaře.Přemejšlíme, snažíme se a čas snad taky něco ukáže. Jinak doufám pokud si nepletu osoby že vám vyjde Parní víkend a muzejní noc.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já samozřejmě také fandím kolíňákům s jejich řepařkou, nikdy se u nás nic v tak velkém stylu ( alá Jöhstadt ) zatím nepovedlo . Jenže jsem také mírně řečeno nepatrně skeptický k dostatečnému využití drážky hojným počtem návštěvníků. Je sice velké plus, že nádražíčko v Sendražicích je ihned u silnice ( vždy se někdo s autem zastaví ), ale zase je mínusem prostředí. Tady jezase frekventovaná silnice podél nádraží jen na škodu ( hluk, smrad atd.). Také ukončení drážky v poli není ideální - na konci obvykle návštěvníci chtějí něco zajímavého shlédnout. Ale to jsou prostě místně dané podmínky, s tím se nic nenadělá.
Co mne se osobně příliš na nádražíčku a potažmo celé drážce nezamlouvá, je dojem jakým na mne působí - chtě nechtě mi připomíná železniční disneyland. Proč? V areálu nádržíčka je parkoviště, nádražní budova a depo, které se na takové drážce nikdy nevyskytovaly, točna u depa ( proč? ), prapodivné uspořádání kolejí v nádražíčku atd.
Já vím, že takto rozšiřuji řady žvanilů, kteří jen kritizují, ale snad zde svůj názor prezentovat mohu. Žel bohu ( a to je horší a stojí nad tím se zamyslet ), že disneylandský dojem drážka vytváří i u mých známých, kterým dráha nic moc neříká...... Snažil jsem se psát tak, abych pokud možno kolíňáky neurazil. Opakuji, že jsem rád, že se drážka obnovuje a fandím jim.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bram: No, kolejiště je už v nádražíčku uspořádáno naštěstí dle provozních a ne jiných potřeb, točna "zatím" odsunuta, depo je fakt větší než by mělo být ale kam bys schoval mašiny a otevřený vagonky je mi záhadou.Silnice je opravdu rušivý element, ale už vysazujeme stromy a keře, které snad v době vegetace trochu hluk ze silnice odstíní.Parkoviště je dnes jaksi nutností.Někam holt ti návštěvníci musí svůj gumokol zastrčit, na silnici stát nesmí (je to už mimo obec).Bylo by určitě jednodušší a levnější místo zlobení se se stavbou nádražní budovy (byť velikosti přerostlého drážního domku)postavit někam dřevěnou budku s pokladničkou.Jenže dneska holt na konečné či spíš výchozí musíš mít i toalety odpovídající dnešním předpisům a tekoucí vodu, jinak ti hygiena udělá škrt a máš smůlu.Kadibudky prostě nemají šanci.To je daň za stavění v dnešní době.Mně by se taky víc líbilo depo jako na Štiavničke nebo na Vychylovce (i když ono je taky pěkně veliké) ale prostě to není pro ouřady přijatelné.Depo které bylo kdysi v kolínském cukrovaru ale taky nebyla žádná dřevěná bouda...Je dost věcí které by se daly a chtěly udělat historičtěji a věrněji, bohužel přes úřad nešla jiná cesta než výsledný stav nádražního baráčku.Tož tak.Samozřejmě zdravím a pozdravuj za mně Marcelku i když je studená.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já a myslím nikdo z nás se za takovéto debatní příspěvky nemůže urazit nebo naštvat, debata je a musí být debatou a myslím si lepší říci proč některé věci jsou takové jaké jsou než se urážet.To nikam nevede.Tož rejte,šťourejte, pokud budu u počítača, tož se budu snažit reagovat.Přiznám se bez mučení že i mně připomínají dva z vagonků střelnici na pouti... drželi jsme se ale plánků nakreslených jistým železničním odborníkem
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 17:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram, 353 et al:
Souhlasím s Mirkem. Pár nadšenců staví něco a jak to bude fungovat v budoucnosti ukáže čas. Pamatuji ležet Dymokury, Kopidlno, Žehuň a za provozu ještě i Balog a Mladějov. Tu atmosféru a prostředí, byť již byl někde provoz zastavený, mi nikdo nevymaže z paměti. Nebudu tu věštit co by, kdyby. Jen si nedovedu představit, kdo by povolil provoz takovéhle repliky. Řepařku znám dost důvěrně a mohu mít také výhrady k tomu, či onomu. To ale nese doba. Myslím, že to, co jste napsali má také naprosto racionální základ. Prostě uvidíme, co nám doba přinese.
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 17:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se omluvit!!! Pár nadšenců to nestaví, jen ve svém volném čase dělají co můžou. Staví to pochopitelně firmy. Jen těch pár lidí něco dalo dohromady. Něco, co před 2-3 lety byla pro mě naprostá utopie a už sama existence "Klubu " mi připadala jako recese a ne vážně míněná věc.
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 17:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro upřesnění, to, co následuje, to je moje krevní skupina. Nemyslím přímo lokalitu, ale prostředí. Kol. Bureš určitě ví, o čem mluvím. Zkuste ale do tohodle pustit veřejnost. Doufám, že se obrázky budou líbil.
 
 
 
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 18:08:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych jen tak stručně shrnul. Pravdu máte všici výše zůčastnění, ty obavy a argumenty jsou opravdu věcné. Když jsem z kolegy Pacifickými po karbolou ostře vonících pražcích na řepařce poprvé prošel, létalo mi hlavou naprosto to samé: atmosféra jiných úzkých, opodstatnění a účelnost nové řepařky, zájem obyčejných Kolíňáků, cyklovlak atd, atd.
Nemá ale asi cenu takhle teď lamentovat, časem se to vyvrbí samo. Nicméně hodně zdaru jsem zde přál řepákům již několikrát a za Pacifik a lidi kolem můžu klidně slíbit, že ten řepnej fotovlak bude od nás co nejdřív objednanej!
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 18:13:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jardar dej tomu třicet let a v Sendražicích to bude třeba taky tak ryzí...
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 18:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a nebo i tak rezí... Stačí pár nájezdů např. Dežomontu nebo podobných, nedostatek lidí, kteří něco budou chtít dělat zadarmo a máme to taky... A jinak není problém si podobné "skladiště" vytvořit uměle, v M. je na to materiálu dosti , ale to by asi náčelníka trefilo. Díky všem za věcné názory, už jsem se bál, že to na K-repu nikdo neumí... Viz zrovna diskuze Parní loko a Fotografové,.... Přeju všem hodně zdaru při železnicování. motorová myš
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 18:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, otazka jest, kolik lidi s te kategorie "platici" tuto "ryzost" pozaduje ...
Akorat, koukal jsem na ortofotomapu a upozornuji, ze to tam vubec neznam, ale me tak napadlo, kdyz se "chce" ryzost prostredi, zda by to neslo protahnout skrz prilehlou prumyslovou cast k zel. zastavce, treba i formou kolejove splitky.
Ale to jen tak blbej napad, co me napad a ja se neubranil ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 18:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad franta z PP: málem jsi se trefil: V minulých dnech těm fotkám bylo 25 let.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace