K-report
 

Archiv do 28.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Vlečky, vlečkové systémy, důlní dráhy » Archiv do 28.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Antonin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: Birkenau
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 14:32:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tu vlečku se prý už vjet nedá.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4184
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 22:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už asi hodně dávno, v roce 2001 jsme ji procházeli a v podstatě zachovalý (a vlastně nově rekonstruovaný) je jen známý úsek před táborem a v táboře, dále už je vlečka neprostupně zarostlá a ani není napojena do stanice (proč taky, nějaké zvláštní jízdy s řadou 52 asi zde očekávat nelze...) Podle mého názoru se tam naposledy jelo někdy těsně po válce.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 22:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty betonové pražce tam byly už za války? Uvnitř areálu je to všechno na dřevěných a dosti zchátralé. Jestli je to zapojené do stanice nevím, to nebyl čas zkoumat, možná v létě, až se tam vydám cyklo nebo vlakem.
Quex
Nostalgická jízda, to mě taky napadlo, ale myslím, že by se jednalo o obzláště vypečený černý humor s příchutí popelu.......

Dotaz:
Když jel transport deme tomu z Francie, jak často se měnila lokomotiva? A nebo to zvládli na jeden zátah?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 00:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty betonové pražce se tam objevily evidentně až po válce, stejně jako poválečné kolejnice - po nějaké opravě.
Tehdy byly depa a oběhy lokomotiv stejně jako dneska, těžko jedna lokomotiva jela přes půl Evropy.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 16:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tehdy byly depa a oběhy lokomotiv stejně jako dneska

No, na papire asi byly. Ale mam kamarada v Nemecku, jehoz tchan mi hrde (bylo to jeste pred 11/17) hlasil , ze Prahu navstivil v ramci lazaretniho transportu. Prevazeli ho odnekud od Varsavy do Berlina ... a uz tehdy (snad 1943) vedla nejrychleji sjizdna trasa pres Prahu. Loko-radu si nepamatoval (kdyby si ji zapisoval, asi by skoncil u nejblizsiho vojenskeho prokuratora)
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 07:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k diskusi o vlečce z Košťálova do lomu:

V neděli jsem si vyrazil na menší túru, z Košťálova po vlečce do lomu, a pak dále do Lomnice nad Popelkou. Tu je pár fotek.
 
 
 
 
 

Jinak jsem poslal dotaz na firmu Tarmac www.tarmac.cz (provozovatel lomu) ohledně vlečky a dostal jsem tuto od ředitele divize Východ Ing. Vacka tuto odpověď.


Důvody, proč v současné době nepoužíváme vlečku, resp. železniční přepravu jsou následující:
a) drtivá většina našich zákazníků není vybavena pro příjem vagonů, tj. jejich provozovny nemají vlečku nebo nejsou umístěny na železničních tratích
b) v daných podmínkách není železniční přeprava schopna konkurovat silniční přepravě cenami, o to hůře pak v situaci, kdyby bylo nutné oba způsoby přepravy kombinovat (např. z důvodů, uvedených pod a))
c) železniční přeprava by byla ideální např. pro dodávky drážních štěrků přímo na místo stavby – žádné podobné akce většího rozsahu však v současné době v reálném dosahu lomu Košťálov neprobíhají
Přes tyto v dané chvíli negativně působící faktory nadále udržujeme vlečku v Košťálově ve stavu, který by umožnil relativně rychlé obnovení provozu, pokud by se podmínky pro využití železniční přepravy v budoucnosti vyvíjely jinak.


Naděje umírá poslední!
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2050
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za informace. Ty sypáky ve stanici čekají na to relativně rychlé obnovení provozu?
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč dopadly takhle desítky dalších podnikových vleček, kde se výroba nezastavila?Tam kde se výroba zstavila tak se vlečka zrušila, to je jasné, ale dále platí bod A,B z výše uvedeného příspěvku.Zdárný přiklad napojení vleček Ostrava Třebovice a další včetně té v podniku kde pracuju.Kdysi se to zboží po železnici vozilo, ale z ubývajícími vlečkami a změnou odběratelů to nikdo nebude někde překládat,a převážet zbylých pár kilometrů.Dokud se nezmění celkové klima stran železnice, ty vlečky můžeme pouze našotit jako odkaz budoucím generacím!!!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 10:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: stejný osud jako měla vlečka Tarmacu v Libochovanech. Ta už je ale skoro dva roky snesená...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 10:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Madusan a jemu podobní plačkové: uvědomte si konečně, že nežijeme v 19. ani polovině 20. stol. Je to divné, ale už existují i jiné druhy dopravy, než pouze po železnici. Situace, kdy každý větší podnik byl odkázaný pouze na dopravu po železnici (pokud nebyl zrovna u řeky) se skutečně už nikdy nevrátí.

Ano, mnohé vlečky skutečně mohou sloužit jen jako dokument zašlé slávy železnice. A na tom nic nezmění třeba ani ten největší fanda železnic v křesle ministra dopravy nebo generálního ředitele ČD.

Tím netvrdím, že není co zlepšovat a mnohé vlečky by skutečně mohly opět ožít a nebo se postavit nové. Ale už se to nikdy nevrátí do stavu třeba před 50 lety.

Pokud Tarmac získá větší kšeft na stavbě koridoru, vlečku určitě zprovozní. Ale těžko ho někdo může donutit rozvážet po železnici kámen na opravy silnic v semilském okrese.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 11:00:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Souhlas,železnice je obrovských objemech a o obrovských přepravních proudech. Pokud jedna velká firma získá 2 zákazníky , kteří budou veškerou produkci té firmy odebírat, je otázka železnice , potažmo vlečky někde jinde , než když tato firma těchto zákazníků bude mít stovky.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 11:07:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě doplnění:
Každá vlečka něco stojí , i když na ní není žádný provoz. Každá vlečka musí mít zajištěný technický dohled,provozování,školení zaměstnanců,údržbu atd.
V jedné naší pobočce jsme měli cca 3 roky vlečku bez provozu a každý rok jsme byli do ni nuceni do dohledu , provozování a údržby zab.zařízení (jedna výhybka s el.zámkem) investovat cca 50.000 Kč....
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 11:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainsport > Jsem jen konstatoval současný stav, to nad čím každý pláče je to že stojí pořád někde v zácpě kvůli kamionům.A bude hůř...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 11:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ekonomické důvody pro (ne)používání jsou "jasné". Ale myslím si, že minimálně u komodit typu těžká chemie nebo stavební hmoty by se opravdu měl starat i stát o to, aby to jezdilo po kolejích a nezahušťovalo již tak hustou dopravu na silnicích. Dělal jsem 15 let v chemičce, hodně věcí se po kolejích vozí pořád a vozit bude i dál. Ale prostě není správně, pokud je doprava 30 kubíků etanolu z lihovaru Kolín (vlastní vlečka, kolej přímo u stáčecího místa) do Pardubic (vlastní vlečka, kolej přímo u čerpadla do provozu) levnější po silnici. Podle mne to není chyba tarifů ČD, ale fakt celkového přístupu státu k nákladní dopravě. Po kolejích se to nakonec vozilo jen proto, že u nás byl obtížný vjezd kamionů ke stáčení. A příklad již před pár lety - tlakové lahve s bezvodým chlorovodíkem jezdily nejprve z plničky v Ludwigshafenu vlakem. Potom někdo přišel na to, že to bude lepší po silnici a tenhle fujtabl (jedna flaška 500 kg náplně) začaly vozit kamióny přes Cínovec. Přitom v Basfu kolej přímo na hale, u nás přímo před skladem, speciální nástavba na plošiňák vyrobená, odzkoušená, zaplacená. A poslední - jeden náš sajrajt (karcinogenní, navíc se přepravuje za tepla) kupuje odběratel v Německu v cisternovém kontejneru. Ten se na místě stejně překládal na vlak, ale přes Čechy jel samozřejmě autem. Když potkávám na silnicích ty stovky cisternových návěsů, raději zapomínám, že znám Kemlerův kód a vůbec to nečtu. Ach jo.

Tenhle můj povzdech patří spíš do nákladní dopravy, ale ono i tady funguje to začarované kolečko: silnice je levnější - zrušíme vlečku - už na silnici zůstaneme, protože nemáme vlečku. Největší provoz kamionů v Pardubicích má teď Foxconn, vlečka přímo za plotem - vše se vozí auty. Nedaleko je postavené logistické centrum Maersku - koleje opět přímo za plotem - to už mě se*e nejen jako přítele železnice, ale i jako obyvatele přilehlé části města...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna těžká chemie v kontejnerech se za určitých okolností dá řešit i bez vlastní vlečky:

https://www.k-report.net/clanek-Z087.htm

Ale stojí to samozřejmě spoustu přesvědčování i v případě, že to je takto levnější.

Maersk - produkce v kontejnerech jde většinou na překladiště v Mělníce nebo Uhříněvsi. Pokud by to mělo jet vlekm už z Pardubic, tak by to bylo dost komplikované a určitě o dost delší.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:25:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 353:
Jak to chcete dostat na koleje? Budete to dotovat? Pomůže to něčemu ? Ono je to jednak o cenách,jednak o operativě.
Kdyby všechno všude fungovalo , jak má ,tak je to v pohodě. Kdyby se nastavil výrovní plán u odesílatele , tento plán by byl vždy dodržen a kdyby to samé se realizovalo u odběratele , bylo by to v pohodě.
Jenže v praxi nic nefnguje tak , jak má. Vždycky se vyskytnou problémy , typu nefunguje linka ,nejde proud , nefunguje technika , lidé nepřišli do práce apod. Poté vede operativa. Když potřebuji teď hned poslat 50 tun plechu do Francie a můj zákazník na to již teď čeká , nejrychleji to zrealizuji kamiony než železnicí.To je nemzměnitelný fakt.Když budu teď hned shánět speciální kamion , seženu jej rychleji ,než speciální vagón.Ten kamion to tam odveze za 1-2 dny , vagón za týden. Problémem je , že v praxi téměř vše spíše funguje na bázi teď hned , než za týden....
Je třeba se smířit s tím , že jednorázové přepravy 30 kubíků etanolu z Ko do Pce bude vždy po všech stránkách výhodnější vozit po silnici .Taktéž si nedovedu představit , že by počítače z Foxconnu jezdlily po železnici.
Dovedu si ale představit , že by železo z Třince do Mladé Boleslavi jelo po železnici. Jenže to je o něčem zcela jiném. Je to o spoustě dopravcích , kteří obcházejí firmy , sypou a předhánějí se v nabídkách. U železnice nemá často kdo se s kým předhánět
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Pardubicich bylo taky kontejnerove prekladiste, to uz taky neni ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě - podle mně by to nemělo být komplikované, naopak komplikované by mělo být posílat kamiony souběžně s kolejema. U nás mi prostě vadí, že desítky kamionů denně jedou přes celé město - po silnicích, které na to nebyly stavěné, a přitom jak Foxconn, tak Maersk stojí v "zakolejované oblasti". Ale to nic, to je jen takové házení luštěniny na svislou stěnu .
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prekladisko Pce bylo zlikvidováno před pár lety - viz ten odkaz. V podstatě nikdy ovšem nepřekročilo stádium provizorního krcálku pro překládku jednotlivých vozových zásilek s kontejnery.

Posledním záchvěvem byl právě pokus o spolupráci s Maerskem při přepravě kontejnerů s notebooky na Žižkov někdy koncem 90. - zde pak překládka na přímé vlaky do přístavů. Ale spíš to pouze sloužilo coby depo prázdných kontejnerů, které přijedou a odjedou po silnici. Takovéto lokální přetahy v tak malém množství se skutečně po železnici nedají realizovat - resp. chce to hodně velké nadšení pro železnici.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp - na nádraží už není a cosi je v bývalé TMS, ale co to vlastně je - klasické překladiště určitě ne. Sice tomu tady http://www.pshzd.cz/vlecky-tms.html tak říkám, ale budu to muset prozkoumat znova. Jinak to nové logistické centrum vyrostlo tady a je vidět, že okolo je x firem, všechny v dosahu kolejí vlečky a pokud mám správné info, tak z nich vozí vlakem běžně jen ZZN a Voest Alpine.

 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo nekde zmenit mysleni a promyslet jednodussi system stylu "Mn vlaku", tj. dobira zatez/kontejnery kde je treba, bez slozite pozemni vybavy. Na druhou stranu, oblast Cerne za Bory by nemusel byt az taky problem, nejaky jednoduchy vhodny prostor tam vymyslet a preklad na jinem kontejnerovem prekladisti ? To me prijde divne, pokud to uz mam nalozene, neni jednodussi ty vozy proste vzit a pichnout je k jine souprave ? Nebo tohle, se trosku priznam, nechapu co tim je mysleno.
A cas ? Pokud to pojede lodi, tak evidentne neni spech ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak nic, obcas to chce chvilku pockat dele na dalsi reakci/reakce ... ;-)
Dik za planek, sice jsem to tam nekdy ... no dlouho uz tomu taky prolejzal, ale zase az tak podrobne jsem to neresil.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by to mělo být vlakem složité. Pokud se jedná o malé množství kontejnerů tak proč se vozy nepřilepí na vlak Bohumín-Středokluky když by to jelo do Prahy nebo na vlak Uherské Hradiště-Ústí nad Labem když by to jelo do Mělníka. pokud by se jedlalo o více než 15 kontejneru 40 stopích, tak to by se dalo uvažovat o nexaku.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naroznej - 30 kubíků etanolu, mám-li vlastní vagón a v podstatě vlastní dopravu (Unipetrol) by prostě mělo pro chemičku být výhodnější vozit i z Kolína po kolejích.

Ale jínak klid - klid - klid. Nejsem drážní fanatik, ty kamiony souběžně s kolejemi mne jako "šotouše" jenom mrzí, ale jako dotčeného obyvatele Pardubic se*ou.

Navíc ono s tím rychlejším dodáním po silnici je to taky trochu jinak - otázka je, zda to opravdu potřebuju, a nebo už v rámci nabídky špeditérů mi je tahle myšlenka vnucována. Opět zkušenost z těžké chemie - toluen jsme brali s DEZY vlakem a bylo mi putna, přijde-li v neděli večer nebo v úterý ráno a stočí se to hned nebo příští směnu. Prostě provozní zásoba má vždy rezervu. Ale pokud to jelo autem z Německa, byla to hurá akce - rychle a přesně v tolik a v tolik, mimo jiné mi to blokovolo lidi na stáčení - auto mělo další kšefty a opět spěchalo pryč. A navíc dodání Just in Time u doprav směrem z D nebo NL nefungovalo stejně po silnici jako po kolejích. To už mi přišly dopravy po kolejích směrem z PL spolehlivější.

Konec debaty ve všeobecné nákladně dopravní rovině, zpět ke vlečkám :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Pjp

Pokud to pojede lodi, tak evidentne neni spech

Jo, až na to, že ta loď taky v nějaký přesný termín odpíchně od mola a další pluje třeba až za týden. A sušit kontejnery s notebooky takovou dobu v přístavu je docela drahá sranda. A ten samý nepřípoj může nastat už při překládce vlak - vlak na Žižkově.

neni jednodussi ty vozy proste vzit a pichnout je k jine souprave ?

To tedy není ani náhodou - a jak pak zase ty vozy budu dirigovat zpět? A už vůbec nehovořím o tom, že na vnitru se většinou používají šrotoidní Sgs bez RIV. To už bychom mohly rovnou místo překladišť vybudovat takové malé ranžíry a dostali bychom se tam, kde už jsme byli a už tam není důvod být znova. Vertikální překládka je ve většině ohledů efektivnější, rychlejší, menší potřeba lidí, prostoru atd. a hlavně nemusí mít každá fabrika vlečku.

Tolik velice zjdnodušující vysvětlení.

A samozřejmě jsem nezmínil ani daleko větší nebezpečí nechtěné vykládky za jízdy ve srovnání s kamionem.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To kontejnerové překladiště v areálu TMS je svým způsobem právě náhrada původního překladiště (skutečného) Intrans přímo u hl. n. Tam už to definitivně zabalili a depo kontenerů Maersk se přesunulo právě do areálu TMS. Provozují ho České přístavy - ale vše jde pouze po silnici.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abychom nerušili vlečkaře, provedl jsem přesun.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Pcím a TMS:Nedcon patřící Voest Alpine si blokoval pozemky pro vlečku,ale ty pak prodal právě novému terminálu Maersku a železnice má smůlu...Jinak vlečku v areálu používá ještě šrotiště a Pavex,stáčírna paliv,která se má snad rozšiřovat...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.136
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 15:06:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem byl ve Vítkovicích, ale nenašel jsem závod Doprava, jen jsem něco málo nafotil. Jezdí se tam docela hustě i o víkendech, ocelárna běží stále. Vedle toho tam jezdily Lv, ale ten jsem ani jeden nenafotil dost hezky. Dám to na vlakpage, společně s fotkami historických tramvají z Dolní Lhoty u Ostravy (venkovská trať do Budišovic/Kyjovic).
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 11:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi před 6 lety jsem byl na výletě v severní Italii,flákal jsem se v okolí Sedika.Na jedno místní nádraží přivezl nějaký manipulák 3 vozy.Nikde žádná rampa.Hledím co se s tím bude dít.Vozy byli přistaveny na kusou kolej bez zarážedla.Přijel tahač s návěsem,na něm byly položeny kolejnice,navijákem si natáhl jeden vůz a odfičel do fabriky vzdálené asi 4 km od kolejí.Tak to bylo i s ostatníma vozama.Při rozhovoru s řidičem jsem se dověděl,že takto provozují vlečku už 15 let a je to pro ně výhodné.Ve fabrice mají 200 m kolejí,kde probíhá nakládka a vykládka,mají od státu příplatek za ekologii a je to levnější než přeprava auty.Ono když se chce,všechno jde.I při málo objemových zásilkách.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 11:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, treba v Pardubicich si muzete stale prohlednout pozustatky prislusne rampy. Stejne tak v Mezimesti (?).
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 11:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Kde je v Pardubicích ta rampa? Jinak v Meziměstí by to snad pořád mělo fungovat.
ICQ -> 21 65 33 068
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 12:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po nadjezdu u Parama a pak pod naspem silnice mezi prazskym zhlavim (paramska vlecka) a DOM, je tam dlazdena plocha a dve koleje se tesne pred koncem koleje sbihaji ve vyhybce. Ta se dam sejit s toho naspu po schodech. Vedle je normalni celni rampa. A kousek je i stanice busu, ostatne u nej jsou ty schody dolu.
Teda, pokud se za ty cca 2 roky, co jsem po tom tam koukal nic nezmenilo. Vozili tim "dobytcaky" do stavebnin vedle podjezdu 17. listopadu. Bylo to efektni, Tatra 813 verze tahac "ritici" se pardubickymi ulicemi a za ni "vlajici" kryty vuz na dvojici silnicnich podvozku.
Coby teenager nefotil jsem .. a pak to po devadesatym zrusili, nejaky cas snad tam i ty podvozky stali a pak uz tam zbyla akorat ta rampa.
Nekde mam i fotky, ale nevim kde, ci sspise kdy jsem to fotil.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 12:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Díky, byl jsem tam několikrát, ale tohohle si nevšimnul.
ICQ -> 21 65 33 068
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 12:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, kdo o tom nevi, tak max si rekne, proc tam neni sturc na konci ci proc je tam tak ta vyhybka, zda tam neco nechybi. Ostatne pred temi dvema rokmi tam bylo jeste i zarizeni na bocni posuv koleje na doladeni pri nakladce/vykladce. Ale uz zdeformovane, cili nefunkcni ...
Jestli je tam stale, to necht se pripadny zajemce prepta v nejblizsim kovosrotu ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 18:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy probíhá návoz cisteren z Hostivaře do "Barvy laky" ve Štěrboholích,nebo co je to za část Prahy. Skoro denně tu vlečku sleduju z Průmyslové ulice,ale niky žádná aktivita. Cisterny se cca po dvou dnech měněj a kioleje jsou ojetý.
Taky by mě zajímalo co tam maj za mašinky. Pamatuju něco oranžovýho 740 v kovošrotu u Hostivaře.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 18:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



http://www.mapy.cz/{br
Tohle jen oběkt .....
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Barvy mají sídlo v Hostivaři, jak je to železničně, to netuším, nejsem z Prahy. Nehovořil bych o návozu cisteren, protože to slovo evokuje leccos, ale spíš o tom, že když docházejí některé suroviny na výrobu barev, tak se objednají a mají-li přijet po železe, přijedou. Naposled jsem zaregistroval jízdu vozů do "barev" loni v listopadu, ale to bylo jen náhodou. Takže jestli se tam jelo někdy poté, to netuším. Tehdy tam jely tuším 3 slovenské cisterny ze "Slavněftu" s lakovým benzínem (BLAK, resp. BTAROM - tedy technický aromatický benzín, což je totéž).
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 22:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obsluhu zajišťuje samozřejmě 740 KŠ, časy obsluhy taky netuším.
Jinak samotné B-L už to moc nepoužívají, spíš jen skladování chemikálií pro jiné zájemce.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 23:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusim se něco vyzvědět v Hostivaři. Pokud nebude zeytra padat voda pojedu kolem na kole. Moc rád bych na tej vlečce něco pofotil,ale za 15 let co ty koleje registruju sem nikdy nic neviděl. Včera/dneska určo jely.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 22:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou nejake foto te rampy s Pardubic, je to rok tak 2004, nekdy v zari. Ostatne viz. EXIF.
 
 
 
U druheho obrazku je to blbe, netrefil jsem obrazek pri vyberu :-(
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 22:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K čemu sloužil tem posuvný mechanizmus??
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 07:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JND: no myslim že k doladění vzájemné polohy koleje a transportního podvozku. aby řidič nemusel 10x covat než se přesně na milimetr trefí k rampě
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 10:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muj predpoklad je stejny jak kolegy, cili doladeni pozice koleje pri vykladce/nakladce, prece jenom - dvojice ctyrnapravovych podvozku/podvalniku se zrejme dost blbe stelovala za timto ucelem. To bylo proste jednodussi pohnout koleji.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Knd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 22:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K vlečce Kovošrotu v Hostivaři - na tříkolejném rozvětvení na konci vlečky za dálnicí (tam co je taky spojka s kolejištěm metra) jsou na google maps vidět nějaké vozy: odkaz

Ví někdo co je to za akci? V roce 2004 byla vlečka za výhybnou do Barev a laků již nesjízdná, za mostem přes dálnici chyběly části kolejí. Zřejmě tedy byla opravena a nějak se využívá.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 23:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.metroweb.cz/metro/zajimavosti/odstrojena1/odstrojena1.htm

to bude tohle
Miroslaww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 13:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důlní dráha Dubňany - Důl 1. Máj II

Do webu Ratíškovické železnice byla začleněna další důlní dráha - Důlní dráha Dubňany - Důl 1. Máj II. Naleznete zde nejen zajímavý text, ale i doplňující fotografie z historie, provozu a součastnosti. http://www.ratiskovka.com
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 11:40:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V praze hostivaří (asi) by měla být vlečka N-TISK. Kde je to přesně a co se tam vozí?
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 14:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Přerově definitivně zlikvidovali vlečku do bývalého velkoskladu obuvi, která má přejezd přes hlavní silniční průtah městem. Osudnou se jí stalo rozšíření silnice na čtyřpruh, které se provádí zrovna v těchto dnech.
Poslední vozy tam zajely kdysi začátkem 90. let, ale koleje zůstaly, jenom na přejezdu byl zaasfaltovaný žlábek. Silničáři se snažili zlikvidovat kolej už dlouho, ale nebylo možné se dohodnout s vlastníkem vlečky (rozpad původního národního podniku do různých firem s nepřehlednou vlastnickou strukturou)
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 12:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz k vlečce lomů Mořina: poblíž obce Kuchař je nějaké nákladiště s oježděnou manipulační kolejí. Poblíž je nějaký sklad šrotu. Neví někdo, jak často se tam něco (nejspíš ten šrot) nakládá/vykládá? Díky za odpovědi.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 14:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to bývalá výhybna Kuchař, nyní již pouze nákladiště. O tom šrotišti se píše v jednom z posledních Cargo bulletinů, co jsou ke stažení na webu cdcargo. Celkem se tam naloží pár desítek tisíc tun ročně, takže to má snad pravidelný charakter. Obsluha probíhá v rámci vlečkových vlaků s vápencem.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 15:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Díky za vyčerpávající informace
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 17:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reflex č.20: Z nádraží Praha-Bubny vedla po západní hraně areálu (Holešovické tržnice, dříve jatek) dvoukolejná vlečka, která ústila na 180m dlouhou vykládací rampu. Najednou se sem mohl přivézt dobytek v osmnácti vagonech...
Nemá někdo fotky či informace o provozu? Jsou patrné nějaké pozůstatky vlečky?
Jak jste to jeli ????
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhli: Před nějakýma 15 lety byly pozůstatky do bývalích jatek dnes tržnice v jateční ulici, také v prostoru za zdí která sousedí s touto ulicí byly ještě zbytky kolejí a vjezdové brány. Ale bylo to před více ja 15 neli více lety, takže tam toho moc už neni pokuď tam tedy ještě něco je. Jinak na té vlečce se měl natáčet v šedesátých letech nejaký prvotní videoklip k písničce od Suchého a Šlitra, ale ke které to netušim.
18.5.2002 - 18.5.2007 pět let na K-Reportu
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

videoklip k písničce od Suchého a Šlitra

Bylo to k písni, kde se zpívá Život je pro mě jen obnošená vesta. Nejsem si jist, jestli toto je i její pravý název, ale určitě víte, o kterou jde. Viděl jsem ho kdysi dávno v televizi, nevím, jestli je někde dnes shlédnutelný.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 12:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jasně: zas jednou, lehl jsem si na koleje.. Vlak však stále nejel a pražce tlačily mě do lopatek....dobytčí vlak do městský jatek, byl všední den a přece svátek, dobytčí vlak měl zpoždění...
Jak jste to jeli ????
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4272
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 13:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten bývalý vjezd je tam vidět dodnes, zeď tržnice je prostě vyzděná na tom místě úplně jiným způsobem a není omítnutá. Tudy vlečka vcházela do jatek. Taky je patrný násep nad kolejištěm bývalé strojové stanice Praha - Bubny.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 14:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekde, nekdy se vyskytla i fotka s obsluhy teto vlecky loko T444 a to bud tady, nebo na pandore. A preventivne si ani nejsem jist autorem.
ale spis bych typoval tu pandoru, zkuste se tam podivat do archivu.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.127.165
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 10:56:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle starych planu Prahy mela byt vlecka do holesovickych jatek kolejove propojena s vleckou do pristavu. Takze tvorila smycku napojenou na obou koncich do bubenskeho nadrazi.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace