K-report
 

Archiv do 29.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 29.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 11:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to BSD: ta úzká v Trutnově byla kde? díky
Jak jste to jeli ????
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 11:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hrabe a Jožka: Tak to je dobře že s těma Jamama aspoň trošku bylo hnuto.Mám dojem že hlavně díky Martinovi a jeho neutuchajícímu zápalu honit do některé loudaly.Tak to gratuluju k provoznímu rekordu Jožko, připojil se i Peťo anebo platí pořád ta podivná značka??I když koneckonců jsi kolem ní asi musel jet také ne??Kosmetické hupy bohužel znám, ale nevím jestli se je podaří dvěma zaměstnancům depa odstranit.Ale mám velkou radost z toho že se podařila dobrá věc a jakkoli to vypadalo s drezínkovým provozem nevesele tak je už o hodně více sluníčka
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33574
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 15:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton:
Tak už zase ne - viz www.cd.cz/mimo:

Třemešná ve Slezsku - Osoblaha
Počátek výluky: 20.5.2007 12:05
Předpokládané ukončení výluky:
Důvod vzniku mimořádnosti: Přerušení provozu na úzkokolejné trati pro závadu na jediné činné lokomotivě.
Náhradní autobusová doprava: ano
Odklon spojů:
Odřeknutí spojů:
Poznámka:

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 16:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: ku...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 17:13:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton:
No, nechcete si raději počkat na Den dráhy? Je v sobotu 23. 6. 2007. To by měly zahájit sezónu Slezské zemské dráhy - pokud ČD nepovedou nějakou sabotáž...
SZD mají jezdit každou sobotu (Resita) a neděli (Faur) od 23. 6. 2007 do 2. 9. 2007. No, a ten pravidelný provoz ČD k tomu berte jako prémii - buďto bude - nebo nebude.
:-)
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 18:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad (nejen) všem z KRÚŽKU: díky moc za pozitivní informace a krásné fotky, jak vidno, naděje umírá poslední, jsem rád, že všechny ty roky Vaší (a dalších) společné práce přinesly takovýhle výsledek. Držím palce, ať se daří alespoň tak, jako doposud . Těším se na shledání někdy někde motorová myš
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě trochu nostalgie.......
 
 
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 07:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Kovářmirek - cukrovary sice zanikly,ale slyšel jsem,že se někde u Kolína bude stavět novej lihovar - nechtěli by jste se toho ujmout? Myslím,že i někteří návštěvníci by byli rádi
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 09:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kořka:No on se opravdu má stavět a možná už staví nějakej průmyslovej prevít na biolíh ale je to tak finančně náročná stavba a technologie že by jsme na to neměli...i když v případě lihu (kdyby ten produkt byl pitný) by se to asi časem vrátilo.Ale mám jednu dobrou zprávu pro lihomily- zasadili jsme peckovité ovoce co se dá zkvasit a vypálit takže časem by mohla být třeba nějaká "řepovice s přídavkem švestek"a jeden kolega už to nevydržel, nechce čekat až stromky vyrostou a vrhnul se na tvorbu jakéhosi patoku z rýže.Tvrdí že je to moc dobré a pitné, ale ještě nepřinesl ani kapku na košt.Takže to vypadá že to dobré asi bude.Jinak by nás tím dávno otrávil.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 10:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jo, na kilo sra..k kilo cukru..
Jak jste to jeli ????
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 12:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Uhlí: kdepak, místo cukru přídáme řepu cukrovatou
CHZMD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.244.187
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 13:05:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chabařovicko-zalužanská úzkorozchodná místní dráha
zahájila slavnostně svůj provoz o minulém víkendu.

http://www.sht.cz/zel/chzmd.htm





 
 
 
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 13:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kam všichni choděj na ty veksle. Himl. A nám by stačila jedna malinkatá
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 13:45:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať se Vám daří. Škoda, že máte poněkud atypický rozchod. Když jsme s kamarády před několika lety byli na exkurzi v areálu již likvidovaného dolu Koh-i-noor u Mariánských Radčic, také jsme si říkali, že aspoň ta dvojitá kolejová spojka rozchodu 550 mm, která se nacházela u staré těžní věže, by stála za uchování. Možná by si v expozici zasluhovala čestnější místo, než zabírá na plánku, a také aby se přes ni občas jezdilo.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 15:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet: Tak si ji udělejte jako staří havíři v dolech.Ten německej typ bez jazyka s jakousi piditočnou a šoupací kolejnicí vedle toho.Na ježdění drezínkou by to stačilo.
Ad.Cog.:Taky jsem se tomu rozchodu trošku divil.Ale neboj, jedna dvojitá kolejová spojka se plánuje i u nás, jen ji musíme rozšířit a protáhnout, má moc malý obloukový poloměr a my málo heverůdo otevření už to našmoulit nestihnem, ale je v plánu.
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 21:46:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhli: dětská dráha v Trutnově, r.600mm,d.900m,
vjezdová návěstidla, výhybna. Od 12.6-31.8,1949,
postavená v rámci Krkonošské výstavy. Parní
provoz, lok. Jiřinka,(OK. 11353/1927).
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 22:57:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úzkorozchodné dráhy, dělím na:
Lesní dráhy
Těžební dráhy,(lomové,důlní-hlubiné).
Průmyslové dráhy
Agrární dráhy
Stavební dráhy
Veřejné dráhy,(s osobní dopravou,dráhy MDP).
Muzeální dráhy
Dětské a zábavné dráhy
Zahradní dráhy,(od r.381mm).
Ostatní dráhy,(vojenské).
u nich rozlišuji provoz: animální,parní,motorový,
elektrický.
Dle agendy: topograf.místo,rozchod,staveb.délku,
období provozu,trakce.
Je věcí názoru, jak rozlišovat, úkoroz.dráhy,
těším se na Vaše příspěvky.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 07:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozná někdo, kde to je:
 
Je to oskenovaná pohlednice, nalezená doma v krabici.
Filipes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 08:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je to na čvičné dráze ČS železničního pluku z Pardubicích. Pravděpodobně se jedná o cvičný most přes Crudimku. Kdyžktak mě někdo doplní, tředa Zdepa. tady jsem našel další

fotku
Ještě dodám že se jedná o lokomotivu RIIIC 122 vyrobenou u Krausse v Linci v roce 1918 označenou č.2 posléze 33.002 a pak U 33.602



(Příspěvek byl editován uživatelem filipes.)
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 08:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jasně "notoricky" známý pohled odesílaný vojáky Železničního pluku v Pardubicích ze svého cvičení ve stavbě polních drah na cvičišti na Chrudimce. Dokonce ti řeknu, že to muselo být foceno v období 1925-28. Lokomotiva typu RIIIc, výroba Krauss č.7491
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad BSD: No jo, ta klasifikace je jasná, ale kam zařadit drážku, která s tou původní má společnou akorát trasu.Jiný rozchod, jiné vozy a i jiné určení(řepa se pěstuje jinde a kolem trati je samé obilí) navíc napojení na bývalé překladiště není možné protože se město rozrostlo.Zemědělské produkty tudíž asi budeme těžko vozit.Takže agrární drážka nejsme.Že bychom byli muzejní či muzeální si taky nedovolím tvrdit.Takže asi Kolín spadá pod zábavné byť s historickými artefakty??Jaký je váš názor páni kolegové? z kovárny.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 12:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filipes, Zdepa: Díky, ty Pardubice mě taky napadly, teď to vím jistě.
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 17:01:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Kovařmirek: na internetu máte napsáno,že hlavním cílem klubu je vybudování muzea nejstarší
řepařské drážky v Čechách, se zaměřením na
sbírkotvornou činnost v oblasti řepařských drážek. To znamená, že budete Muzejní agrární
dráha Kolín-Býchory.
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 17:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: už se těším, jak jak se bude generálkovat a přispůsobovat podmínkám provozu ona 550mm kolejová spojka. Po zkušenostech s " vytěženými" vyhýbkami bych si na to vzal tak 3 týdny dovolené. Jen rozchodit všechny šrouby. Těch pár v sobotu bylo jasným příkladem.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 17:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad drazky: Ja bych to videl tak, ze vsechny drazky provozovane za ucelem vozeni osob pro zabavu jsou drazky kategorie "Zabavni" nebo mene peorativne "Turisticke" s vetsim ci mensim pridomkem "Muzealnosti". Muzealnost je totiz velmi promenlivy a tezko definovatelny pojem :o). Neni se za co stydet - o repu, vapenec, lupek ani drevo (respektive o jeho prevoz po uzke drazce) neni zajem a tak se nam ze vsech tech roztomilych agrarne-prumyslove-lesnich drazek nastesti stalo neco jineho a mohou byt vsichni radi, ze to neni zdroj druhotne suroviny .
David
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 19:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad BSD : Takže ve zkratce MAD Kolín? To zní jako Městská autobusová doprava . Ale v podstatě je to tak, jak píšete, jen místo řepy budeme vozit jinou komoditu, substrát a šotouše.

Ad Jardadr : a já si seženu hokejistický kryty na holeně, až zase budou praskat šrouby... A nebo nebudu tolik jíst . Zdar všem železničkám motorová myš
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses: Muzeálně Agrární Dráha ??
nebo Muzeálně Atrakční Dráha ??
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrabe : šlo by myslím obé... Jinak máme zase něco nového z trati http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie
motorová myš
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco jako jako muzeálně-agrárně-atrakční drážka?
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses: Už jsem to proskenoval,to depíčko je
jak v Zakamenném jen je potřeba
začmoudit futra nad vratama a posadit
na starou bednu pana Blahoše s fajkou.
Ten bude navštěvníkům vysvětlovat co
je to řepa a jak že se vozila.
Pokud to jen trochu půjde tak se na to
otevření dostavím.
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dotaz : MAD je oficialní logo ?
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 08:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to BSD: díky. Kde to bylo postaveno? Před výstavním pavilonem?
Jak jste to jeli ????
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 08:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hrabe: oficiální logo je KŘD čili Kolínská řepařská drážka.MAD už v Kolíně je a sice místní busy.Ty u nás nemají zatím zastávku takže asi pod ně nespadáme i když ono MAD K-B taky nevypadá špatně, ale bude se moci případně dát až po úplném dostavění tratě do Býchor.Prozatím končíme před Vejrovnou (Výrovna, zřejmě bývalá hájovna) mezi poli.A řepný substrát může vejrat do pšenice.A krmit zajíce a konipasy, těch je letos kolem drážky velká úroda.Straky už nám občas chodí i na svačinu.Já to tvrdím furt že se má hajc začadit, že je to takové divné, ale oni mně furt nedovolí tam ty staré pneumatiky zapálittak mi nezbyde nic jiného než nabrat pár hrstí sazí z kovárny z komína a trošku to ohistoričtit růčo.
Ad Jarda: Ta naše kolejová spojka má naštěstí 600 ale musí se prodloužením roztáhnout jinak hrozí boční kolize pro nedodržení průjezdného profilu na připojených kolejích.Kopidlno a zetka Žofka jsou moc sudovité.
Ad David - asi to bude tak nějak.Mně totiž pořád připadá že muzejní drážka má být v areálu muzea, ve vašem případě třeba skanzenu lomařství, kdežto u nás je to úplně naopak, muzeum stojí v areálu drážky a bude přímo v nádražní budově.No, muzeum, nečekejte prosím lidi expozici typu Národního muzea či NTM, na to fakt nemáme historickou fundovanost ani množství materiálu, fotek, nákresů a podobně.Zatím je ta expozice dost skromná na dalších materiálech se pracuje, tak snad časem bude obsáhlejší.
Gama78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po stopach lesnej zeleznice Rajnochovice alebo LZ Kelcsky Javornik.

odkaz
Gama78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 15:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lesna zeleznica Lubochna.odkaz
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 15:26:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta Ľubochňa je kvalitní. Parní loko SILVA přišla do Ľubochně v 50. letech ze zrušené LŽ Lednické Rovne, s ní i nějaké nákladní vozy (opleny, plošiňáky).
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 01:45:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny Řepáky, Agráky, Lupáky a ostatní úzkokolejnou havěť !!

Dovoluji si upozornit, že provozní dny ZŽZ, což je drážka o rozchodu 300 (takže podle BSD nic) mj a co 300mm dráha v Anglii? Ta taky neexistuje??

jo tak ty provozní dny budou:
26. a 27.5.
17.6
a 21.7.
pak letos tedy ještě nějaké zhruba v tomto tempu, tedy po měsíci.

Drážku naleznete v Horních Chvátlinách okr.Kolín

Další info naleznete také na

www.posazavsky-pacifik.cz
v sekci ZŽZ
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 08:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Franta z PP: mám jen dotaz jak se k vám dostat VHD? nejlépe busem od prahy. dík předem
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsme trochu sjezdili zahradní (a agrární) železničky v našem okolí.

Železnička ve Vítkovicích. Jedna BN15R v nádherném a plně provozním stavu. a pak tři vozíky (dva velice pěkné a povedéné osobní)
 
------------
Radvánovická agrární železnice (RAŽ). Spousta vozů (promyšlené konstrukce čtyřos. vozů). Pak jeden skvost BN15 (sice ne už zcela původní, ale i tak velice zaujme), poté BN15R původní v pěkném stavu a nakonec jedno luxusní vozítko z ALD2 (původní jen rám a pojezd).
 
 
 
 
 
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To David pecina: Já myslím dojet do Zásmuk busem nebo přes Pečky lokálkou ( doufám, že ji ještě nezrušili ) a pak to vzít do Hor. Chvátlin pěškobusem. Nemám vůbec představu a teď nechci urazit Chvátliňáky, jestli k nim o víkendu něco jezdí. Spíš je možné potkat poštovního vlka.
Ad franta z PP: jak pokračujete? Co pozemek, máte?
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses vers. Hrabe: Mad v angl. : bláznivý, zblázněný, vášnivý, nadšený, duševně chorý, potrhlý, šílený. Např. Mad Max. Ale to jsme více či méně všichni, jinak bychom takhle neblbli a po nás by nic nezůstalo. A velice příjemně si u toho člověk "vymaže operační paměť".
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 23:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet: Jake Vitkovice? Kde? Jinak Radvanovice jsou kvalitni, majitel nas povozil a prispevek na phm jsem mu musel nutit
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 07:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wool: obec Vítkovice, okres Semily. Kousek od Jilemnice či Vrchlabí. Jinak majitel drážky je zdejší majitel a prodavač ve smíšeném zboží (co by kamenem dohodil od drážky), ale ten vás s takovou vervou nepovozí (na víc je to jen krátký úsek úvratě). Mě říkal že za minulí rok to nahodil asi 5x.
Za to v Radvánovicích to bylo automatické. Jen jsem pozdravil a už jsme jezdili . Pak následovala asi hodinová příjemná rozprava o tom kde a co sehnal a koho ze solvayáků zná atd.

Pro Solvayáky: návštěvu RAŽ doporučuji v odpoledních hodinách a to nejlépe v neděli. Když jste tam byli, tak prý byl v práci
Dada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 12:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych jen upozornit že v pondělí 28.5.2007 bude v 21:00 odvisílán pořad:Na cestě po...,cesta bude po Kysucích a už v upoutávce bylo naznačelo že bude navštíveno MKD a i HLÚŽ.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 07:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet - dekuji, ptal jsem se pro potvrzeni domnenky, nebot do Vitkovic jsem coby jedinec zanedbatelneho veku jezdival
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 14:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jardadr: No lokálka z Peček jezdí jen do Kouřimi, takže by si moc nepomohl, musel by do Chvatlin pěškobusem.A asi už z Bošic kde je odbočka z tratě na Zásmuky.Tam dnes už pravidelné vlaky nejezdí, jen o prázdninách KŽC.Takže z Práglu bude nejlepší jet busem směr Kutná Hora přes Říčany (ne přes Kolín) a v Zásmukách vylézt z busu a je to pak asi odhadem tři, čtyři kiláky pěšky.Asi kilák před železničkou v zahradě je normálněrozchodný přejezd.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33856
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle stránek ČD se na Osoblaze už pár dní zase jezdí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 23:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://foto.solvayovylomy.cz/26-5-2007.php
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 07:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dada - tak jsem včera koukal,škoda,že to z hlediska železnice odflákli dvěma záběry ocelového ingotu.Jinak z hlediska cestování to bylo pěkné.
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:44:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se přátelům a majitelům ZŽZ v Horních
Chvátlinách,že jsem jejich drážku o r.300mm
nezařadil do zahradních drah. Zahradními drahami,
by měly být drážky bez ohledu na rozchod, ale
s podmínkou, že mohou vozit osoby (děti)na vozech
i obkročmo.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6216
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě by zajímalo, co by čd dělali, kdyby na osoblaze lehlo túčko někde na štrece. šli by pro koně? nechali by soupravu na trati a čekali na nějakou páru?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

substráti by tlačili do nejbližší stanice
Jak jste to jeli ????
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:48:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při své cestě po JHMD dne 28.5.07. z J.Hradce do
Obrataně, jsem při posunu v Kamenici/Lipou uviděl
polskou par.lokomotivu, kterou vytáhli z depa.
Jedná se o Px48 č.1916 (D s tendrem), se značením
PKP v barvě (kotel černý, budka,tendr zelený).
Průvodčí mě sdělil, že ji koupili, ale neví odkud.Bohužel jsem neměl sebou foťák.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třeba tam maj traťováci muvku
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To BSD: Resilo se to tu pred dvema roky :o)
Viz treba http://spz.logout.cz/novinky/2005/duben05.html
David
Filipes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na webu MPŽ najdete fotky za Květen, takže račte vstoupit na
www.mpz.cz
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda vám to ale jde .
Odbor 11° GŘ ZŽZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.126.139
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:37:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozní den na ZŹZ se i přes přeháňky vydařil. Návštěvnost solidní. Jinak pro příští zájemce otázka dopravy: Nejlepší z Prahy je BUS 381 do Zásmuk a pak pěškobus, nebo pak vlakem do Bečvár a opět Fussbus! Není to tak strašný. Ale lepší, než autem, pač tam máme pivo Pozemky taktéž jsou, "jen" to oplotit, zkulturnit a položit dráhu! Tak přístě, sledujte odkaz
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solvayáci: Ten sypák je luxusní. Opravdu pěkná práce.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solvay : přidávám se k chvále, tohle třeba u nás opravdu dost chybí...

MPŽ : teda nestačím žasnout, to je parádní hala! O kolejišti nemluvě. Jen tak dál motorová myš

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace