K-report
 

Archiv do 01.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 01.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:25:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corlin: neříkám blbost. Návěstidlo by spadlo na stůj a vzhledem k časovým posloupnostem celé nehody by krychlík (s největší pravděpodobností)stačil zastavit dokonce ještě před tímto návěstidlem.
Krom toho, i kdyby byla mašina nějakých 30 metrů před návěstidlem a fíra by zjistil padáka, tak samozřejmě NEZAČNE mačkat živáka, ale naopak tam nasype rychlobrzdu.
Takže asi tak.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:26:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spoupráce policie má význam v tom, aby se zabránilo jízdě vlaku (což se nepovedlo).
Milan_brabec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus:
A mělo by v tom případě vůbec smysl ještě vjíždět do těch kolejí
Oni potřebovali prostě věrohodné svědectví - od policie. A tokové, které jim potvrdí, že to je nehoda a ne, že tam vjeli schválně (což by náhodně přijedší cajti klidně mohli prohlásit).
Dva z té posádky audiny neměli ani v žádných úředních záznamech vůbec figurovat. Oni totiž už za podobnou trastnou činnost byli stíhání. Jejich svědectví by se naopak spíš rovnalo přiznání k pojistnému podvodu
Tak já myslim, že nevim, ale, ty we, podle toho jak to vypadalo, tak teda nevim
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8741
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus - myslím, že Milánek to napsal naprosto jasně.

Je to hezké "vysvětlení", ale bohužel neproveditelné.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8742
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to tady nechci rozvíjet ultraspikleneckou teorii, že tzv. náhodní policiajti by se mohli nas.at, že někdo zkouší takhle průhlednou akci bez jejich "asistence" (a bez jejich desátku).

Zas takoví blbci to totiž nejsou.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 15:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemluvě o tom, že poškodit na A6 podvozek není žádná sranda, to auto je malej tank. Pokud už tam nějaká škoda je, třeba proražená vana, tak je to škoda v řádu stovek tisíc korun.

Ale houbelec, proražená vana je záležitost za pár tisíc i s těsněním a spodním plastovým krytem motoru - dyť je to kus obyč. plechu. Za sto tísíc je celý polomotor:-)))

Zato ty hliníkové víceprvkové (i přední) nápravy u dnešních složitějších a dražších aut se dají se velmi snadno zničit brutálním zacházením na horších silnicích. A byla to krom toho A8, ale to je v principu jedno.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 16:18:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Nech už ty teorie na jiných, takový Däniken to uměl líp.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 16:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši to sou kecy, všechno to naplánovala KGB a marťani, výpravčího dosadili Goualdi a náraz do auta měl být pokus zařízení cestujícího v čase a prostoru a ti tři byli taky marťani a v okamžiku nárazu seděli v něm a sledovali přístroje, jenže se něco zvrtlo. Samozřejmě jim nic nebylo a tak raději vystoupili a nechali se zavřít. Ale stejně pro ně přiletí talíř a oni uletěj
Sedlář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.182.157
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 17:04:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Fýra: kolik jste tý trávy vyhulil?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 17:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedlář: nic, připravuje se na cestu do práce...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 17:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedlář Já? Já tu snad vytvářím nějaký směšný hypotézy? :-)
Jena Vy mě posíláte do práce, jo? Tak ok no, něco si teda domluvim :-D
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.3
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:05:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo se tu před časem ptal na Generální stop na GSM-R ?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8743
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nech už ty teorie na jiných, takový Däniken to uměl líp.

Já žadný teorie nevymýšlím, tvrdím už dva týdny to samý.

Když poslouchám ty rozhovory, tak mě napadá pár dalších otázek (ne teorií ):

1. kde je nahrávka hlášení té trojice na policii? Ta taky chybí?
2. kdo to mluví s operačním v úplně první nahrávce?
3. byla kromě výpravčího ve Vraňanech informována i stanice z druhé strany (Dolní Beřkovice)? I když to samozřejmě jde spíš na vrub toho vraňanského výpravčího.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8744
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tu snad vytvářím nějaký směšný hypotézy? :-)

To Fýro myslíte tu, že to majitel auta spolu se dvěma kamarády v podmínce (za pojišťovací podvody ) udělali na vlastní pěst? Ta je opravdu dost srandovní.

Jinak toho moc směšného na téhle události nevidím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6128
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
1. tohle jsou záznamy operačního z Mělníka (jednoho, ale jsou tam nejspíš dva) a ne linky 158, kam ti tři měli prý volat
2. to je právě nejspíš operátor z linky 158, i když úplně zřejmé to není
3. nebyla, viz třetí záznam (21-19-00)

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 22:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale houbelec, proražená vana je záležitost za pár tisíc i s těsněním a spodním plastovým krytem motoru - dyť je to kus obyč. plechu. Za sto tísíc je celý polomotor:-)))
Jen pro představu: Poškození A6 (r.v. 2001) po drobném nárazu do boku vozidla (pouze mírně promáčknuté levé zadní dveře) a následném pádu do příkopu na betonový kvádr: proražená vana, nárazník, maska, trubky klimy, nárazem posunutá část agregátů kolem motoru. Cena za opravu: 270.000,- Kč.
Audi není fabie, to je auto narvané elektronikou a ceny dílů raději nebudu komentovat. A je celkem samozřejmé, že pokud mi poškodí auto při nehodě, nechám si ho opravit v nejlepším servisu ze značkových dílů a pokusím se vymačkat celou sumu z viníkova povinného ručení. No a pokud jeho pojišťovna nezaplatí, tak chybějící zbytek vymlátí z viníka buď soud anebo Ukrajinci, to už je jen otázka přístupu.

Mcbain: A to tady nechci rozvíjet ultraspikleneckou teorii, že tzv. náhodní policiajti by se mohli nas.at, že někdo zkouší takhle průhlednou akci bez jejich "asistence" (a bez jejich desátku
A není právě tohle ten důvod, proč policajti už pár hodin po nehodě veřejně oznámili, že šlo o pojistný podvod?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 23:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tom záznamu mě zaráží některé věci:

Když volá operační výpravčímu, je zcela zřetelně na nahrávce slyšet vlak, ALE v tuto dobu (21:16) zde žádný vlak osobní dopravy nejezdí a nejel zde ani vlak nákladní (to je dle dokumentace snadno dohledatelné - pro případné rejpaly a vylučuje to i selský rozum, protože podle zvuku se evidentně jedná o vlak projíždějící - tudíž by směřoval od, nebo k místu nehody, kde už v tu dobu auto prokazatelně bylo...). V tuto večerní hodinu těžko projížděl nějaký nákladní vlak na lokálku do Beřkovic, tím méně do Lužce. Muselo by se tedy opravdu jednat o vlak projíždějící po trati 090, což je, jak jsem již výše zmínil vzhledem k autu na přejezdu nesmysl.

Další věc, která mě na tomto zvuku zarazila, je jeho náhle "utnutí" v prvních vteřinách hovoru s výpravčím. Zdá se tedy, že výpravčí zavřel dveře a zároveň zvedl telefon - což je ovšem technicky nemožné, neb kdo zná DK ve Vraňanech, je mu jasné, že by rozpětí rukou výpravčího v tu chvíli muselo činit cca 4 metry!

Nehledě na to, že z druhého rozhovoru operačního s výpravčím je patrné, jak se soudruh příslušník ihned staví do velice útočné role se slovy "já to mám nahraný", "takže tam máte nehodu" a pod. a lže o tom, že řekl "na ústecké trati" (a lže i přesto, že jak sám říká, "to má nahraný"...)

Dalším problémem jsou, světe div se, staniční řády. V těch jsou sice uvedené přejezdy a jejich kilometrické polohy, nikoliv však obce, které silnice spojují. Byť je pan výpravčí T. občanem Lužce n. V., berte toto jako všeobecné zvolání, neboť taková situace se může znovu stát kdekoliv. Ne vždy totiž slouží na směně výpravčí, který bydlí "za humny" /viz. hromadný příchod moravských výpravčích do Prahy/.

Je tedy zřejmé, že došlo k pochybení výpravčího, nicméně stále trvám na tom, že policie NENÍ bez viny. Pominu teorie McBaina a zopakuji jen to, že měli minimálně použít návěst Stůj, zastavte všemi prostředky.

Myslím, že stačilo velmi málo, aby se této nehodě zabránilo - jasné informace operačního (který všude, kromě telefonátu s výpravčím, zmiňuje "ústeckou trať" a jasnější mysl výpravčího T.
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8745
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 04:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to tady tak šotoušsky čtu a zároveň vymýšlím šotoušské spiklenecké teorie od stolu tak čím dál víc vidím jednu věc: rozdvojuje se nám to na dvě události. Nepodařený pojišťovací podvod (se vším, co k tomu patří) a srážku vlaku s autem.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8746
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 04:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není právě tohle ten důvod, proč policajti už pár hodin po nehodě veřejně oznámili, že šlo o pojistný podvod?

No samozřejmě. Co taky jiného měli dělat, než to od sebe se vší razancí odpálit??
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 07:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady vzácně vidíte příklad práce naší policie.Policie má vždycky pravdu a občan musí poslouchat.Doufám,že to dopadne tak, že výpravčího z toho vysekají, protože udělal vše pro to, aby srážce zabránil.Tím opět opakuji, že jednal ve smyslu předpisu,jednal podle nejlepšího vědomí a svědomí.To že se policie neumí vymáčknout a neumí jednat s lidmi je věc druhá.Dal bych to tomu operačnímu a jeho bych začal stíhat za to, že neposkytnul potřebné informace k zabránění srážky auta z vlakem.Když to má tak nahraný.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 09:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přejezdy jsou označeny na železnici kilometrickou polohou. Kdyby policie nahlásila rovnou km polohu, nedošlo by k tomu. Žádný výpravčí nikdy neměl oficiální znalosti ulic a obcí kolem přejezdů.

Správně tato událost byla zhodnocena v pořadu Střepiny, kde řekli: "Výpravčí možná udělal chybu, ale i on je zde jenom obětí".
Petr_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 09:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna nesrovnalost v prvním hovoru:
Ten policajt tam tomu operčnímu říká: "...jel od Mělníka po tý hlavní a uhnul na Horní Beřkovice..." To auto tam podle těch fotek stálo obráceně!
Mipol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 09:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_s: To mě už taky napadlo, nicméně jde zřejmě spíš o popis místa než cesty té audiny. Ten cajt ze 158 chtěl asi operačnímu pomoct lépe pochopit, kde se to stalo. A možná v tom byl i komunikační šum mezi tím na 158 a partičkou v audině.

(Příspěvek byl editován uživatelem mipol.)
Richie_UT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.250.117
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:03:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po poslechnutí nahrávek jsem se zhrozil jakým způsobem operační důstojník komunikuje ať už s policí (dobře, jsou to jeho známí) ale hlavně s výpravčím. Sice řekl "na tý hlavní trati", ale až jako druhou (podružnou) informaci a to zrovna ve chvíli, kdy se výpravčímu po vyslovení okolních obcí "promítly" v hlavě lokálky.

Navíc, termín "hlavní trať" je nějakým způsobem definovaný? Nepopírám teď selský rozum, to je asi každému jasné :-) ale když by přišlo na lámání chleba o vině...?

A proč si operační důstojník nepojistil informaci. Čkela bych komunikaci ve smyslu? Op:"Rozumíte?"
Vý:"Ano, zastavuji provoz na trati z ... do .... č. ... , je to tak správně?"
Op:"Ano, potvrzuji"

Vždyt nikam nespěchal a zasatvit provoz bylo jeho prvořadým úkolem = já to vidím jako katastrofální selhání komunikace operačního důstojníka, to že je zvklý jednat s policisty ve stylu toho prvního záznamu neznamená že takové "domluvě" rozumí každý.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Ten zvuk vlaku mě taky zarazil...ano, skutečne je to vlaku (v prvním okamžiku tohoto zvuku je při pomalejším přehrátí slyšet klapnutí nápravy), ale nemusel ten zvuk přicházet přímo od vlaku. (např. mě napadá, že mohl mít výpravčí zapnutou televizi a u té pak ztlumil zvuk. Je to sice obrovská náhoda a krajně nepravděpodobné, ale vyloučit se to nedá (pokud tam tedy TV je)).
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zopakuji jen to, že měli minimálně použít návěst Stůj, zastavte všemi prostředky.

To měli a víme to tady všichni, ale průser je v tom, že oni žádný vlak NEČEKALI (byť je to po aktivaci přejezdu mohlo trknout) a hlavně tuto návěst na 95% NEZNAJÍ, protože je to nikdo neučil.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvlastni, absolvoval jsem autoskolu dvakrat, jednou 1989 na skupinu A a podle jedne vyhlasky a tam toto ustanoveni bylo, dale podruhe 1990 na sk. B a podle jine vyhlasky, x veci chybelo, x veci pridali, ale tohle generalni stop tam bylo opet. A to jak je vygenerovat a i jak jej nevygenerovat nahodou.
Jak je to v te soucastne ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč si operační důstojník nepojistil informaci. Čekal bych komunikaci ve smyslu...

Nechci se toho policisty zastávat, ale přece nemůže automaticky předpokládat, že telefonuje s člověkem, kterému musí všechno říct třikrát. Pokud někomu volám, něco mu řeknu a on neodpoví: "Počkejte, nerozuměl jsem přesně, zopakujte to znovu, vezmu si tužku a papír!", tak automaticky předpokládám, že rozuměl a pochopil. A nepochybuji o tom, že pro operačního je takovýhle přístup zcela automatický, při desítkách telefonátů denně nemůže ztrácet čas tím, že bude všechno diktovat opakovaně.
Je to v podstatě klasická lekce z psychologie: Volající chtěl sdělit informace a neuvědomil si, že na druhé straně nesedí stejný profesionál jako on (tím myslím profesionál ve schopnosti rychle pobrat informace z hovoru a zpracovat je). Volaný totiž vyslechl první věty a z nich si odnesl základní informaci: "V kolejišti stojí auto." K tomu ještě zaznamenal doplňkovou informaci: Beřkovice. Ale další údaje už prostě nezvládl pobrat, protože místo pečlivého naslouchání obsahu hovoru už v duchu kombinoval, jestli na lokálce ještě jede nějaký vlak nebo ne. IMHO větu, že je to na hlavní trati, sice slyšel, ale rozumově ji vůbec nezaznamenal.
Výpravčího je mi líto, je to oběť shody okolností.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

§ 28 Železniční přejezd

.....

(4) Dojde-li k zastavení vozidla na železničním přejezdu, musí jeho řidič odstranit vozidlo mimo železniční trať a nemůže-li tak učinit, musí neprodleně učinit vše, aby řidiči kolejových vozidel byli před nebezpečím včas varováni.


to je jedna věc, ale také platí:


§ 29

(1) Řidič nesmí vjíždět na železniční přejezd,

a) je-li dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení,

b) je-li dávána výstraha přerušovaným zvukem houkačky nebo zvonku přejezdového zabezpečovacího zařízení,

c) sklápějí-li se, jsou-li sklopeny nebo zdvihají-li se závory,

d) je-li již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak nebo jiné drážní vozidlo nebo je-li slyšet jeho houkání nebo pískání; toto neplatí, svítí-li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení,

e) dává-li znamení k zastavení vozidla zaměstnanec dráhy kroužením červeným nebo žlutým praporkem a za snížené viditelnosti kroužením červeným světlem,

f) nedovoluje-li situace za železničním přejezdem jeho bezpečné přejetí a pokračování v jízdě.

(2) V případech uvedených v odstavci 1 písm. a), b) a c) smí řidič vjíždět na železniční přejezd pouze tehdy, jestliže před železničním přejezdem dostal od pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy11) k jízdě přes železniční přejezd ústní souhlas. V tomto případě je řidič povinen řídit se při jízdě přes železniční přejezd pokyny pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy. Pověřený zaměstnanec provozovatele dráhy je povinen se na požádání řidiče prokázat platným pověřením provozovatele dráhy.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Richie_UT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:47:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nj, pravda. Pak je otázka jestli schopnosti operačního nejsou už tak trochu nemoc z povolání. :-) Holt, když jsem v něčem odborník tak nemůlžu čekat že ostatní jsou na tom stejně. Tohle myslím platí všude a při předávání informací dvojnásob.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 11:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38 - ten generalni stop bylo zvlastni ustanoveni nezavisle na draze/prejezdu a vztahovalo se univerzalne k jakemukoliv pohybujicimu predmetu.
teda krome letadel ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 12:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Částečně je ovšem na vině nezájem výpravcího o nehodu. Přece když má ve svém rajonu nehodu a má po trase víc přejezdů, tak se měl radši ujistit, tak jak už to tu někdo psal, ale teď nikoli s Op, ale s výpravčím. Ale ujistit se měli oba. Osobně bych byl pro, aby operační a výpravčí nesli stejnou vinu. Ale to nechám na soudu.

Pjp: Už jsem se tu dohadoval o tomto zhruba před týdnem. V silniční vyhlášce se návěst SZVP nevyskytuje a v autoškolách se běžně nevyučuje. Čest výjimkám, ale to neznamená, že to musí umět všichni. Jde sice o stejný způsob provádění návěsti(znamení), ale v silniční vyhlášce se definuje jako znamení a v drážních předpisech jako návěst...

Tedy závěrečné resumé: Žádná autoškola neučí totéž co jiná...
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 14:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: hé, dělal jsem půlroku u jisté nejmenované firmy operátora, první věc, co se vtloukala do hlavy je "s lidmi na druhém konci drátu při vysvětlování jednejte jak s blbci. tedy vysvětlujte vše minimálně polopatě."
a dle mých zkušeností toto platí a je třeba všude, kde při práci komunikujete s lidmi. Jinak vám porozumí tak 10 procent lidu, zbytek na vás bude akorát nasraný/udělají chybu.

Souhlasim, že operační podal informace ne zrovna dobře a výpravčí si je všechny nezapamatoval... bohužel
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31789
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 14:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Operační to podal docela dost nepřesně (ač stačilo říct, podobně jako v jiném hovoru, že se jedná o trať na Lovosice/Ústí), ne každý má po ruce mapu. A výpravčí si asi byl bohužel jist. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 14:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V silniční vyhlášce se návěst SZVP nevyskytuje a v autoškolách se běžně nevyučuje.

A teď si představte, že by ji tam zavedli a informovala by o tom televize v hlavních zprávách...

Druhý den by všechny vlaky jezdily přískokem od jednoho magora k druhému. (přece, když jenom mávám, tak mi nikdo nemůže nic říct, že ...)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8747
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 15:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mipol - Ten cajt ze 158 chtěl asi operačnímu pomoct lépe pochopit, kde se to stalo. A možná v tom byl i komunikační šum mezi tím na 158 a partičkou v audině.

Tady jenom v souladu se svými spikleneckými šototeoriemi uvedu, že to nebyl "cajt ze 158", ale (spřátelený) cajt přímo u přejezdu. V prvních verzích na internetu přece bylo, že zapadlé auto "náhodou objevila projíždějící hlídka".
To by mělo logiku - "náhodná hlídka" hned pochopila, že na tomhle přejezdu jde o skutečný průser, a začla (alibisticky) jednat. Což ještě pořád mohlo vyjít (i když už asi ne přesně podle původního plánu), srážka s vlakem stále nebyla nutná. Až pak došlo ke zřetězení podivných chyb a víceméně nesrozumitelných telefonátů.

Richie UT - jo, na úžasnou "hovorovou kázeň" těch cajtů jsem tu upozorňoval už včera.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 15:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhrou mnoha malých nepřesností vznikne velký průser.

Řekl bych, že ať to mělo být (nebo bylo) jakkoliv, podělalo to hodně lidí.

Operační se nepřesně vyjádřil (snad ví, že tam není jen jedna trať) ()

Výpravčí si z toho vzal jen ty názvy obcí a dál to neřešil ()

+ ještě nevíme, jestli skutečně ti tři králové volali policii, nebo se tam policie "náhodou objevila".

Problém tohoto typu není nijak technologicky ošetřen, závisí to jen na telefonním hovoru a na tom, aby to jeden dobře vysvětlil a druhý dobře pochopil=>to je dost málo! ()
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8748
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 15:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady to je:

Rychlík z Prahy do Děčína večer narazil v rychlosti 140 km/h mezi Vraňany a Cítovem do luxusního audi. Nepojízdného auta na přejezdu přes frekventovanou dvoukolejnou trať si všimli policisté.

"Hlídka informovala výpravčího ve Vraňanech, že v kolejišti stojí auto, ať zastaví provoz na trati. Pak pokračovali v práci na místě, protože si mysleli, že trať je zavřená," řekl iDNES.cz mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Ve 21:28 policisté přivolali hasiče.

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 15:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no co se týče médií, tak už jsem celkem pesimista. Objektivita, či přesnost informací se často vytrácí...protože když si to tak člověk sesumíruje, tak skoro v každých zprávách je trochu jiná informace ať už se jedná o televizi, noviny, či internet.
Magnum - život je otázkou priorit
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31796
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 16:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někteří novináři jsou bohužel schopni upravovat i „citace”.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 17:03:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38 a další: Operační se vyjádřil naprosto přesně, vědom si více tratí ("na tý hlavní trati"). Výpravka se ale projevil jako flink bez zažitých základních stereotypů při takto závažné komunikaci - zopakování příkazu pro jasnost vzájemného pochopení. (Např, "Rozumím, trať Vraňany - H.Beřkovice uzavřena.") Co by na to řek operační je jasné, ten byl v obraze. Jen snad to po něm mohl chtít, ujištění spravného pochopení, proběhlo to na mý gusto moc rychle, abych byl na jeho místě jistý.
Může mi být výpravčího líto ale tohleto podělal, a nejen sobě.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 18:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Z hovorů je zcela jasné, že s operačním mluvil operátor 158. Žádal jej o vyslání hlídek a po vysvětlení místa mu sdělil, že mu tam dá maják (zadá do sdíleného mapového podkladu přesné místo). Operační správně vyhodnotil závažnost situace a volal prvně na dráhy. On sám ani nemusel vědět že z Vraňan vedou ještě nějaké další tratě, přesto upřesnil, že se jedná o "hlavní trať".

Jeho poslední rohovor s Vraňanským výpravčím byl ještě velmi mírný. Jak byste ragovali vy, v situaci, kdy druhé straně sdělíte nebezpečí a ona nereaguje a díky ní se stane obrovská nehoda (v té chvíli jistě předpokládal zraněné či mrtvé)?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Keď sú policajti a ten konkrétny výpravca takí odborníci a profíci, mali vyžadovať jasné a spoľahlivé určenie priecestia. Takéto tabuľky sú na to, aby tí, ktorí vedia čítať a písať sa podľa toho orientovali . Sú mimochodom 60 m od priecestia !
 
 
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovéto tabulky 60m od priecestia jsou dobré max pro strojvedoucího. Rozhodně nemohou sloužit pro identifikaci přejezdu stran silničního provozu/PČR.

Co to je u druhé fotky? U jednoho přejezdu dvě naprosto odlišná čísla?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se trochu zapojit do debaty. Samozřejmě nebudu extra obhajovat výpravčího, ale svůj názor zdělím.

Operační se vyjádřil poměrně přesně, ale mohl ještě dodat, že se jedná o hlavní trať na Ústí. Výpravčí pojmem "hlavní trať" mohl pochopit, že nejde o nějakou vlečku apod. Výpravčí sice asi měl lajdácký přístup, ale je jasné, že hned po pvrní informaci byl přesvědčen o jiné trati a to díky názvu stanice na lokálce. Sám bych se orientoval podle názvů, které znám, ale asi bych po prvních informací byl stále nejistý, o který přejezd vůbec jde. Dále NIKDE se výpravčí neučí názvy ulic, silnic a obcí, u kterých přejezdy leží. Výpravčí má pouze traťovou znalost, nikoliv silniční. Ohromnou chybu vidím v tom, že přejezd není označen kilometrickou polohou, kterou by byl nucen každý účastník silničního provozu v těchto případech nahlásit a k žádnému omylu by potom nemohlo dojít. Ale to je již věcí jiných, aby toto bylo zajištěno. Celkem bych si dovolil označit za viníky 20% operační, 30% výpravčí a 50% systém označování místa přejezdů.

Nemá cenu se v tomto dále pitvat, jelikož všichni, které jsem jmenoval, jsou pouze obětmi tří idiotů, kteří si zaslouží jeden z nejvyšších trestů za všeobecné ohrožení, jelikož i oni mohli předvídat, co všechno se mohlo stát.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad označování přejezdů: Takovíhle týpci rozhodně nenajdou, jakou má přejezd kilometráž. Ve stresu bych to nezjistil ani já.

U každýho přejezdu by měla být viditelná tabulka s jednozdnačným označením přejezdu a s tel. číslem na zodpovědnou žst.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karlslot: Zcela souhlas. Čtvrtým rokem dělám ve vědě, kde se znalosti i inteligence předpokládá, přesto na konferencích sklízí největší úspěchy přednášky, které jsou vyložené více jak bych řekl "polopatě". I když se člověk orientuje v termínech a názvosloví, tak všeho moc škodí a polopatický výklad "pro blbce" je obecně srozumitelnější.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Jarovciach pri Bratislave zahynul vodič z ČR. Nedal prednosť rychlíku z ČR.
http://spravy.pravda.sk/sk_ckronika.asp
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8751
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 22:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web - Z hovorů je zcela jasné, že s operačním mluvil operátor 158. Žádal jej o vyslání hlídek a po vysvětlení místa mu sdělil, že mu tam dá maják (zadá do sdíleného mapového podkladu přesné místo). Operační správně vyhodnotil závažnost situace a volal prvně na dráhy.

Ovšem den po nehodě tvrdil mluvčí středočeské policie toto:

"Hlídka informovala výpravčího ve Vraňanech, že v kolejišti stojí auto, ať zastaví provoz na trati. Pak pokračovali v práci na místě, protože si mysleli, že trať je zavřená," řekl iDNES.cz mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Takže byla to "hlídka", nebo operátor linky 158? Ale myslím, že teď už je to celkem jedno. Kripo a další vyšetřující orgány už jedou po linii verze "blbá a nezodpovědná posádka A8, jednající úplně na blind a vlastní pěst a flegmatický a blbý výpravčí, který nepochopil základní informace sdělené po telefoně".

Inkognito - Nemá cenu se v tomto dále pitvat, jelikož všichni, které jsem jmenoval, jsou pouze obětmi tří idiotů, kteří si zaslouží jeden z nejvyšších trestů za všeobecné ohrožení, jelikož i oni mohli předvídat, co všechno se mohlo stát.

V podstatě souhlas, akorát se domnívám že těch idiotů na počátku bylo víc. Protože ti tři z Audiny na vlastní pěst prostě nejednali (zvlášť, když minimálně dva z té posádky již byli "mazáci" tohoto oboru).
Tečka, víc k tomu nemám co dodat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 22:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zvuk vlaku, když výpravčí zvedl telefon: Všimněte si, je to slyšet i v ostatních nahrávkách, že nahrávací zařízení má automatickou regulaci hlasitosti. Hlasitost se zvedne, když je ticho, a klesne, když se něco ozve. V této konkrétní nahrávce je nejdřív hlasité TÚT, pak ticho. AVC vyjíždí, začne být slyšet ruch z operační místnosti. Pak výpravčí zvedne sluchátko, šum se zvýší a při hlasitosti na max je to prostě nahlas, že to zní třeba jako vlak. Pak řekne "Haló", AVC bleskově sjede a šum klesne.

Na druhou stranu, nevím proč se nahrávky pořizují s AVC, AVC by mělo být použito jen pro poslech. Komunikace z telefonu leze digitálně a pro případnou další analýzu je naopak neradno to předem jakkoli upravovat. Teoreticky by se pro maximální věrnost měly obě strany linky nahrávat nesmíchané, třeba jako stereo. Ale nejsem telefonní technik, takže o vlastnostech konkrétních ústředen nic nevím, třeba je to nějaké konstrukční zjednodušení.

Mimochodem, ohlásit se služebně do telefonu "Haló", to je na facku.

...lže o tom, že řekl "na ústecké trati" (a lže i přesto, že jak sám říká, "to má nahraný"...)
To může být normální lidská chyba, že si nepamatuje přesně slovo od slova, co řekl v té rostoucí krizi před čtvrt hodinou.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 22:45:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inkonginto: V podstatě souhlas ale, ač nerad, procentuelně by jsem to ohodnotil jinak.Viz:
Z článku. 41 předpisu ČD D2 ..
Kdo přijímá pokyn týkající se dopravních opatření daný telekomunikačním zařízením, musí jej opakovat, není-li uvedeno jinak, na důkaz, že jej správně pochopil...
I když cajti budou mít ve svých směrnicích určitě něco podobného takže asi jo, i s procentama a určitě s hlavními viníky. Ti dostanou podmínku a výpravka si už asi vláčkama nezajezdí. Hej hou.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 23:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...lže o tom, že řekl "na ústecké trati" (a lže i přesto, že jak sám říká, "to má nahraný"...)

No jo, no - "hlavní trať mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema". Opravdu jednoznačná lokalizace...
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 23:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro toho to zas tak tragicky nevidím. Na "hlavní trati Lužec - Horní Beřkovice" už skutečně dopravní klid panoval.

 
 

Šikovnej právník by si s tím mohl poradit.
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 69.10.157.130
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 23:55:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to dlouho, co jsem říkal o tom, že fízlové znají pokyn kroužením k zastavení vozidel ... ???
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 00:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Týden?
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 69.10.157.130
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 00:27:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si poslechl komunikaci mezi policií, výpravčím atd. Je zcela jasné, že pan výpravčí bude mít veliký problém. Operační mu jasně řekl, jak se odbočuje ze silnice 16, X směrem na Y, přes přejezd trati,té hlavní na ústí. Podle mne je to bez diskuse.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 00:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Operační mu jasně řekl, jak se odbočuje ze silnice 16, X směrem na Y, přes přejezd trati,té hlavní na ústí.

Tak tohle operační výpravčímu neřekl. Poslechni si to znovu.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6130
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 00:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, mám pocit, že tady z toho už magoříte, většina omílá furt to samý dokola a pak jsou tu ti, co stále objevují již objevené. A někteří už mají dokonce i halucinace, jako např. ten v předchozím příspěvku.

Edit: to nebylo míněno na psa, ale na jedu někam do pr...

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 00:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to dlouho, co jsem říkal o tom, že fízlové znají pokyn kroužením k zastavení vozidel ... ???

Znají - takhle mě v noci stavěli - ale jak můžou vědět, že to platí i na vlak? (a upozorňuji, že oni tam vlak nepředpokládali)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 69.10.157.130
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 00:56:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... ano, omlouvám se.Je tam skutečně pouze \\"na tý hlavní trati\\"!
Nic ale nemění na tom, že ten pan výpračí bude mít opravdu velikej problém.
A pan Poborski vzbuzuje dojem, že on je pouze ten pan neomylný.Tak že jsem \\"jen\\" upravil ono znění.Ale důsledek je stále konstantní.A pokud se mu líbí urážet,nechť si do tý pr...e klidně jede,pan poboranej.Moc slušnosti v sobě rozhodně nemá.

Pes38
Víš,pokud se vrátíš zpět,zjistíš,že můj příspěvek zněl úplně jinak a neřešil hlouposti kolem nehody o deseti svazcích.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace