K-report
 

Archiv do 05.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archiv do 05.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 20:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

749 jo, 750 ne (vyjma 409 a 410)
Cisterna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 20:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hook: To co považujete za potrubí pro odvod kondenzátu je odbočná větev pro samostatné vytápění výpustného potrubí. Toto je řešeno dojitým potrubím od hlavního ventilu (umístěného uvnitř vozu) po první přírubu před příslušným bočním ventilem (vypouštěcí potrubí ve tvaru písmena T). Odvod kondenzátu z této větve je patrný právě pod vlastním vypouštěcím potrubím. Na jeho konci je i z fotografie patrný kulový ventilek v poloze zavřeno (klasická chyba - v zimním období hrozí roztržení topnic ledem).
Odvod kondenzátu z topnic je v tomto případě řešen do boku přímo pod rámem cisternového vozu- v tomto případě je zřejmě umístěn na druhé straně vozu.
Vstupní ventil je u vozů tohoto typu ve výši nejvýše položeného topného hadu.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 21:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Cisterna

Díky,ještě bych se zeptal,k čemu vlastně slouží ta oválná příruba na čele nádrže?
Když se demontuje,tak se dají topné hady nějakým způsobem tímto otvorem vyjmout ven,nebo je pouze pro čistění vnitřku nádrže a topnice jsou uvnitř zavařené?/jako na fotografii *VláďaH 24.3.,22.54* /
Horní plnící otvor by měl zároveň vždy sloužit jako průlez pro čistění a revizi vnitřku kotle,nebo může být pouze jako plnící hrdlo,bez možnosti průlezu dovnitř?
Cisterna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 21:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve své podstatě jste si odpověděl sám - příruba skutečně slouží pro vyjmutí jednotlivých topnic. Závěrečné pospojování se provede uvnitř vozu.
Za běžného provozu není možné, ani žádoucí, víko sundávat. U nových typů se nepoužívá (viz Vámi uváděné foto výše).
Horní průlez - u nejrozšířenějších vozů pro přepravu kapalných látek (vyobrazený "kus") se používá skutečně jak pro plnění, tak i pro vstup do nádrže za účelem nejenom revize nádoby, ale i např. čištění. U vozů ČD je pod tímto průlezem umístěn dokoce žebřík.
Naprosto opačná situace je u cisternových vozů určených např. na přepravu zkapalněných plynů - průlez umístěný na čele (dnu) nádoby slouží pouze pro vstup do nádrže za účelem opravy nebo revizní prohlídky.
(Omlouvám se za kvalitu obrázku - hodí se skutečně pouze k demonstraci umístění průlezu na "tlakovkách")
 
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 21:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za odpověď.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 00:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: Velmi zjednodušeně: Přepínačem dvoučleného řízení "Řídící-řízená" se na řízené lokomotivě odpojí obvod "palivových relé" RCA, RCB RE a RD a ty jsou potom ovládána přes propojovací kabel z kontroléru řídící lokomotivy. Řídící lokomotiva si pak ovládá jak svá relé, tak i relé na řízené lokomotivě. Tím je zaručeno nastavení stejného otáčkového stupně na obou lokomotivách. To samé platí u přepínače směru řízené lokomotivy, který se též musí ovládat z řídící lokomotivy. Všechny tyto obvody mají napětí 110 V DC. Dále je na řídící lokomotivu vyvedena signalizace skluzu a porucha (požár) z druhé loko.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 15:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych několik hloupých dotazů k následující situaci, která se odehrála asi před 14 dny v Sokolově: R702 Šohaj přijel od Chomutova s asi 1,5 hodinovým zpožděním tažen 362 118. Chvíli po něm (na čas) přijel R611 Ohře od Chebu tažený 230 035 (místo té 362 118, která by ho předpokládám normálně měla brát z Chebu). Poté proběhla výměna lokomotiv, kdy 230 odjela zpět do Chebu se Šohajem a Ohře odjela s 362 v čele směr Chomutov.
Nyní ty dotazy:
a) Kdo a podle jakých pravidel rozhodne, že Ohře vyjela z Chebu s jinou lokomotivou a nebude čekat na tu "správnou"?
b) Kde se taková náhradní lokomotiva sebere?
c) Podle čeho se rozhodne, kde dojde v výměně lokomotiv?
d) Od koho a jakým způsobem se výpravčí v Sokolově dozví, že taková výměna bude probíhat v jeho stanici?
Předem díky za odpovědi.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 15:36:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vše rozhodne a výpravčím nařídí provozní dispečer,také sežene mašinu.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 15:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo by to taky měl rozhodovat ředitel zoologický nebo kdo? To jsou otázky :-)
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 18:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17: Díky. A jsou nějaká (napsaná, obvyklá) pravidla podle kterých se dispečer rozhoduje? A jakým způsobem vypravčí rozkaz obdrží, případně, neměl byste někdo příklad takového rozkazu?
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.131
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:16:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra nechápe, že jsou i lidi, který to nemusej vědět. A takty že tohle fórum je tu proto aby se mohli zeptat...
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:20:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozní dispečer řeší mimořádnosti a operativně mění nasazení mašin(jinak to jezdí podle grafikonů a oběhů).Je to nadřízený výpravčích a strojvedoucích na celém úseku a příkazy uděluje telefonem.
Takže při zpoždění,nebo neschopnosti lok.použije jinou,kterou má ve svém obvodu,nebo sežene přes strojmistra v depu jinou a podobně.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 20:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano vše řeší opravdu provozní dispečer .. je to náš přímý nadřízený,kterého musí plácačky ve stanicích poslouchat .. Jemu se také hlásí věškeré mimořádnosti na trati i stanici .. a on je také nakonec ten,který rozhodne o všem,na co se tady Sonic ptal ... O těchto nařízeních nás informuje buď přes dispečerský okruh nebo telefonicky /obé se nahrává/.. Důležité pokyny jsou vyhlašovány tzv. Operativním příkazem vedoucího dispečera,který se zapisuje ...


ICQ 237-113-861
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 12:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17, Láďa: Dík.
Závěrník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 14:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, co musí udělat výpravčí, jestliže má v poruše hradlový poloautomatický blok?Kde bych to mohl případně najít...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 15:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Závěrník

D101/T101 - Obsluha staničních zabezpečovacích zařízení

D102/T102 - Obsluha traťových zabezpečovacích zařízení

T100 - Provoz zabezpečovacích zařízení


ICQ 237-113-861
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 18:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a Z1
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 18:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1 nebyla jeste oficialne vydana...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý_petr

Ale di .. ta éště neplatí přece ...


ICQ 237-113-861
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 10:26:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo. Ale jednoduše platí pro všechny poruchy zavedení telefonického dorozumívání. (čl. 96 D102/T102).
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 16:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten předpis se má snad jmenovat Žp1...aspoň tak jsem slyšel...


Lubino ne jako sorry, ty otázky mi přijdou legrační na foru týkajícíhose železnice, navíc tu vědí všechno nejlíp :-)
Kdo jiný, by měl o tom rozhodovat, než kdo řídí dopravu, výpravčí a jejich nadřízení dispečeři. A nedělají to jen tak z nudy, ale obyčejně z nějakýho důvodu vytloukaj klín klínem, jednu mašinu nahraděj mašinou z jinýho vlaku s tím, že než bude potřeba "něco vymyslej" a ono se tak nestane a pak trvá tejden, než se oběhy vrátí do svýho :-)
b) Kde se taková náhradní lokomotiva sebere?
No kde asi, výpravčí zamkne dopravu, jde do bazaru a nějakou koupí asi :-D To je otázka co? Lokomotivy nerastů, ani z neba nepadajů, tak se najdou na kolejích a kde mají hnízdo? No říká se tomu lokomotivní depo, že jo, to ví každej malej pepa, co právě vyfasoval plácačku a kleštičky v dětský sadě !malý výpravčí"
c) Podle čeho se rozhodne, kde dojde v výměně lokomotiv?
:-))) podle Kámasůtry, sám nejvyšší sešle znamení a řekne budiž nová lokomotiva.
d) Od koho a jakým způsobem se výpravčí v Sokolově dozví, že taková výměna bude probíhat v jeho stanici?
No třeba se mu to zdá v noci před směnou a tak to pak realizuje, ne: Nebo mu to řekne nějakej cestující "hele pane výpravčí, máme zdechlou lokomotivu, vyměňte nám jí, prosím" :-)
Zas kdo jiný by to měl rozhodnout, než jeho nadřízený, že (je to tak u většiny povolání, že nadřízení dávají příkazy) a kde, asi tam kde ta lokomotiva je nejlépe a ve stanici, kde jsou k tomu podmínky.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 16:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra

Ještě že je dnes apríla .. krásná pohádka ...


ICQ 237-113-861
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 17:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka pro ty, co mají po ruce ročenku časopisu Dráha: Co je to na str. 20 dole za bílé vozidlo v ČMKS Česká Třebová?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa už jsi někdy měnila lokomotivu, protože se ti zachtělo? Třeba u Pendolína?
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: Ještě že je dnes apríla ..
Fýra má už apríla dlouho. Naposled mě "napálil" v sousední diskuzi, kdy tam dal "hezký" nový smajlíky. Jen jsem nevěděl, jestli jsem slepý já nebo on.
Prográmky pro BAHN
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 19:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem naopak myslel normálně, zapomněl jsem, že vy jste tady superhypernejlepšícovšechnomajíaznajíavínejlíp, jinak bych nic takovýho neudělal a ani neudělám, už se sem chodím jen bavit, mám z toho tady akorát prču, nic víc.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Původně jsem měl zato, že Vaše odpovědi jsou laděny v aprílovém duchu. Teď vidím, že nikoliv.
Vy určitě pracujete na železnici už nějaký ten pátek, máte přehled a považujete spoustu věcí za logickou a samozřejmou. Musíte si však uvědomit, že toto fórum navštěvují zejména studenti, z nichž někteří na železnici nikdy nepracovali a do tajů železnice teprve v rámci svého zájmu pronikají.
Žádný učený nikdy z nebe nespadl a proto v tomto vlákně padají někdy opravdu laické dotazy. Myslím však, že to zde není na závadu. Nejsme přece na nějaké odborné konferenci.
Proto bych Vás chtěl požádat o jednu věc.
Pokud znáte odpověď a chcete odpovědět, učiňte tak, ale bez úplně zbytečné ironie.
Neboť věci pro někoho samozřejmé, logické a průhledné, zdají se být pro druhého záhadné.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BmbČ Já to chápu, jak to myslíte, ale promiňte otázky typu "kde se sebere lokomotiva" jsou opravdu stupidní a rozesmívají mě , navíc v tom nevidím nic speciálního a odborného, spíš logického. Napsal jsem přece jak to je, akorát s ironickým komentářem.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

inak bych nic takovýho neudělal a ani neudělám, už se sem chodím jen bavit, mám z toho tady akorát prču, nic víc.

Tak se bav dál,to je tvoje věc,ale s těma tvejma věčnejma vopruzama jdi už laskavě do!
A reagovat na to nemusíš,nikdo se tady od tebe zatím nedočkal ničeho jiného než agresivních urážek,ty si můžeš nechat na večer do hospody,tam už asi takovej machr nejseš...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 23:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra
už jsi někdy měnila lokomotivu, protože se ti zachtělo? Třeba u Pendolína?

Měnila .. ale to se vždy zachtělo lokomotivnímu .. a u Péďa se ještě nezachtělo ani tomu loko ...


ICQ 237-113-861
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 10:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook ble ble ble horký erteple :-))
Zase....ty přesně víš, jakej já jsem-nejsem machr v hospodě. Podle sebe soudím tebe co? Chudáčku, mluvíš o agresivních urážkách a vzápětí se snažíš o totéž.


nikdo se tady od tebe zatím nedočkal ničeho jiného než agresivních urážek

To není pravda, dokonce jsem sem dával i fotky, což už taky nehodlám, pro pitomce jako ty je jich škoda, když už jsi teda zdejší mluvčí a mluvíš za všechny.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 10:44:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Většina lidí už tu reagovlala za mne. Já bych jen stručně přidal:
a) Tento server (a konkrétně diskuzi Otázky...) považuji za místo, kde já jakožto obyčejný kaštan, který netuší jak to na dráze chodí, se může na cokoliv zeptat lidí, kterí tomu rozumí, protože se s tím např. živí.
b) Taky nevím kde se sebere lokomitiva. Očekával bych nejrůznější odpovědi ve škále od "V každé stanici čeká náhradní." až po "Sebere se z néně důležitého vlaku.". Rozhodně bych nečekal, že moje otázka bude k smíchu.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 12:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýro, já se taky něco stupidního zeptám - co vaše bobinky, jak se jim točí kolečka?
Březen asi nic moc a duben taky moc slavně nevidím. Nebo se pletu?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2262
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 12:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co vaše bobinky, jak se jim točí kolečka?

V pátek stále jedna ve Starém Městě ve šturcu, včera už tam byly dvě.
Follow the reaper...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 12:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo? Tím líp.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 15:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj cargo já tě fakuju blbečku :-D Asi tak

Krysolet kde ses tam vzáál ve Staráku ? :-)
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 15:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet kde ses tam vzáál ve Staráku ?

Nepracovně - pouze jako cestujúci.
Follow the reaper...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 17:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj cargo já tě fakuju blbečku :-D Asi tak

přesně tuhle odpověď jsem čekal. Ještě, že máme Krysoleta.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

otázky, tak to zkusim zde :-)

nevi nekdo proc v Jermanicich byla na obou zhlavich dana pomala jizda? a jak to tam je s tim zabezpecovacim zarizenim ... vypravci tam stale je, ale jestli se nepletu, tak to zabzar uz jede taky??? je to nejaky docasny stav kvuli upravam ci proc? a ted babo rad :-)
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 16:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Fýra:Pokud jste opravdu strojvedoucí,nezdá se Vám,že jim tu už dost dlouho děláte ostudu?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 17:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hafbubu Ne, jsem uklízečka na nádraží ty wole a zpívám si "bláznivá Markéta v podchodu těšínskýho nádraží..."
Víš co, já tady zastupuju maximálně sebe, tyhle ty kolektivní viny a ostudy si narvi do špic a přemýšlej kde se sebere lokomotiva třebas
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 18:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Fýra:Je mi už jasné,že Vy strojvedoucí nejste.Protože takto by jste se nereprezentoval.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 18:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hafbubu: Proč myslíš, že by nereprezentoval? Co je ti nejasného na tom, co napsal? Já můžu být třeba ředitel ČD a můžu tě poslat do pr...yč. Reprezentoval bych pak všechny ředitele?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 18:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z neřeš toho wola
Převrátil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 20:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra & spol : no jasný že není, protože fíři jsou muži statečných srdcí, dobrého vychování a jemných mravů - jako třeba Bimbo, rozumíšvolepřednosto ??

P.S: akorát Krysolet se vymyká, je to ošklivá mánička
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 20:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká mánička? Někdo musí nosit na hlavě ty vlasy,co chybí mně.
Převrátil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 20:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard : tak teda máničkám z našeho uzlu 3krát nazdar, jsou tam jen 3
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:04:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se někde na webu shlédnout jednoduché schema lineárního motoru, případně i nějaké povídání ?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokom: Ano. V Jeřmanicích je jeden ze dvou prototypů ESy11 s EIP (resp. ESy33). Zde i v Hluboké (tam je ta druhá) je z důvodu neschválení (a některých vybraných problémů) tohoto SZZ zavedena pomalá.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31945
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konkrétně snad byl problém se schválením oněch panelů EIP. Na Hluboké byla pomalá prodloužena o další měsíc.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 19:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W.: na Youtube bylo perfektní video - někdo si postavil doma modýlek s lineárním motorem
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokom:
a s tím že v těch Jeřmanicích je výpravčí stále moc nechápu, ten tam zustane ... ovládá tam tu ESU... ta nebude dálkově ovládaná .... pouze by tam mělo být VSDZ ale to ta ESA zatím neumožnuje, až to bude zprovozněno bude se pouze přepínat kontrola jednoho PZS do Liberce.... takže ten PZS bude mít kontroly bud v Jeřmanicích nebo v Liberci, to bude závislé na tom zda v tu chvíli bude v Jeřmanicích obsluha či nebude.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda pánové, na tomto serveru si diskuze vždy jen letmo pročítám, neboť diskutovat i zde by již bylo nad mé časové možnosti, ale když pozoruji vystupování uživatele Fýra, tak už není možno nereagovat.
Vážený uživateli Fýro, nevím o Vás vůbec nic, ale dle Vašeho chování usuzuji tak na cca 13ti letého spratka; jste-li skutečně dospělý člověk a chováte-li se takto i v občanském životě, tak je mi Vás líto.
Každopádně Vás chci upozornit, že bude-li pokračovat tato forma komunikace z Vaší strany, tak ač jako nestálý víceméně pouze host si hodlám stěžovat, neboť porušujete pravidla tohoto fóra.
Všem ostatním slušným lidem přeji hezký podvečer.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 22:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si položit otázku, protože od toho tato část DF je:
 , co jsem to viděl?
Jak jsem si zjistil, jde o britskou železniční společnost. Podle nápisu COAL bych soudil, že jde o přepravu paliva. Proč však ty ochranné vozy před a za mi jasné není. Jelo to kolem 16:00 od HB směr Ko.
www.zelfoto.webovastranka.cz
ICQ : 297-774-273
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 00:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jgcp - Jak jsem si zjistil, jde o britskou železniční společnost. Podle nápisu COAL bych soudil, že jde o přepravu paliva.

Jsou to nový vozy z výroby v Aradu, jedoucí k zákazníkovi v Británii. Proto ty spojovací/ochranný/brzdící vozy.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 09:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se to řešilo nedávno i v Nákladní dopravě: jezdí to celkem pravidelně - vždy asi po 4 kusech tunelem do London Willesden Euroterminal. GBRf je třetí společností na ostrovech (po EWS a Freightlineru), která bude provozovat uhelné vlaky do elektráren tímto typem vozů.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 09:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji pánům za informaci. Nechodím do všech diskusí a položení dotazu mi přišlo jako vhodné řešení, než probírání archivů.
www.zelfoto.webovastranka.cz
ICQ : 297-774-273
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 16:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, zda nová studentská sleva na ŽSR do 26 let pro studující je i pro Čechy ? Díky ;)
Mikl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 18:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platí i obyvatele České republiky do 26 let. Je to sleva SLOVAK 26. Vydává se na základě předložení OP nebo pasu. Předprodej začína 28.5. a platí ve všech kategoriích vlaků ZSSK ve 2. vozové třídě. Měla by stát 39,90 EUR. Platí 1 měsíc v období od 1.7. do 31.8. Během platnosti je možné se vrátit zpět do ČR a bez jakýchkoliv formalit na tu samou jízdenku znovu vycestovat na Slovensko.(platí i na TEŽ, OŽ a TREŽ)
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minule si mého dotazu nějak nikdo nevšiml, takže ještě jednou s naskenovanou fotkou (z ročenky časopisu Dráha, str. 20) - co je to vlevo za divné vozidlo v ČMKS Česká Třebová?
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace