K-report
 

Archiv do 01.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektrizace tratí » Staré archivy » Archiv do 01.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30833
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Písek - Písek město by mělo význam při větší četnosti přímých vlaků Písek - České Budějovice.

Ta četnost se sice zvýší, ale v motorové trakci. Naopak dokud bude rozkopaný čtvrtý koridor a rychlíky budou přijíždět do Budějc po celé (důvodů je samozřejmě více), bude v elektrické trakci jezdit do Písku naprosté minimum vlaků (poznáme již za rok).
Krom dostavby 220 to můžou změnit i jisté změny na zdické a nákup elektrických jednotek, který bude stejně nevyhnutelný. Již brzy bude v osobní dopravě málo střídavek, takže třeba na Velenice bude jen půlka osobáků v elektrice (a zbytek odvezou motory).
V každém případě se ale hodí mít ten kousek pod dráty, rozhodně to má větší smysl než jiné mnohem delší úseky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3285
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta četnost se sice zvýší, ale v motorové trakci. Naopak dokud bude rozkopaný čtvrtý koridor a rychlíky budou přijíždět do Budějc po celé (důvodů je samozřejmě více), bude v elektrické trakci jezdit do Písku naprosté minimum vlaků (poznáme již za rok).
(zvýraznění bkp)

Jak to spolu souvisí?
Stavem vozidlového parku?
Život je kabaret
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30837
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to trochu složitější. Ale abys mohl dělat přípoj od Prahy a zároveň stihnul točit soupravu a zejména mašinu (místo skoro dvouhodinového obratu v Písku), tak musíš končit v Protivíně. Souvisí to ale i s kapacitou tratě a rozložením spojů.
Neomezoval bych se ale jen na budějckej směr, elektrické jednotky mohou jezdit do města i od Strakonic. A je třeba taky zvážit, kterými vlaky obsloužit severní oblast (směr Čížová), která se poměrně slibně rozvíjí a kde je poměrně reálná výstavba nové zastávky.

V nejbližších letech by ale měl být hlavním cílem nákup elektrických jednotek, ty budou potřeba vždy (už nyní je pozdě), drátování toho cancouru(ů) neuteče a zatím by nebylo náležitě využito.
Vodňany jsou kapitola jiná, tam dřív jak za patnáct let těžko o něčem takovém uvažovat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 19:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro české železnice je na obzoru el.lokomotiva od jakéhokoli výrobce,úvahy o úvahách nejsou potřeba-potřebné je mít finance na zaplacení této lokomotivy.

Kdyby byly problémem jen finance, už bychom je tu měli. Minimálně v rámci RTEx.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.18
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 20:10:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen k té sci-fi : v zásadě ano, jen ne letos privatizace.pokud vláda s tím bude souhlasit, vznikne letos v létě ČD Cargo a existuje dokonce ještě jeden nápad a to, že se nejdřív spojí do jednoho podniku se ŽSSK Cargo /protože se privatizace na Slovensku nepovedla/( něco jako ČSD Cargo...) a to se jako výhodně spojené a dráž prodá v roce 2008. Můj kvalifikovaný odhad výsledku je minimálně Railion CZ... Ale koukám, že to s elektrifikací ňák nemá co do činění...
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 20:31:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Desiro:Kdyby byly problémem jen finance, už bychom je tu měli. Minimálně v rámci RTEx.

On si zadal RTEx výrobu el.lokmotivy schválené v ČR?Podle mně si chtěl pronajmout lokomotivu,která ještě z nějakých důvodů nemá schválení v ČR.

Ad MZ:V nejbližších letech by ale měl být hlavním cílem nákup elektrických jednotek, ty budou potřeba vždy (už nyní je pozdě),
Také si myslím,že prvořadý je nákup dvousystémových jednotek,které by nahradily soupravy na os. vlacích v řazení 163/363/242+3 Bt/Bdt.(např.tratě 130,140,170 a jiné).
neználek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.129.79
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 21:11:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký přínos pro českou železnici bude mít privatizace? Nebude to nakonec znamenat to, že majitel si nechá jen lukrativní ucelenky a na manipuláky o pár vozech se vykašle?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 21:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neználek: Dopravce bude provozovat to, co se mu vyplatí. Když se vyplatí manipulák o pár vozech, bude ho provozovat, když se nevyplatí, tak jej provozovat nebude. A nakonec vůbec nezáleží na tom, kdo je vlastníkem toho dopravce.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30854
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 21:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo:
Přesně tak. Ale nejdřív nejspíš půjde o vystrnadění motorů a žehliček s dvěma nebo třemi vozy... A to nám přibudou obě velenický, následně pak nejspíš hlavně ta 240 a to bude teprve „něco”...
Nevím, kolik na 240, ale na obě velenický to pod šest souprav (mašin/jednotek) nesleze, na 240 to nějakých deset asi hodí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3295
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 21:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj kvalifikovaný odhad výsledku je minimálně Railion CZ...

No a neuvažuje se i/spíše o expanzi? Třeba MÁV Cargo je na prodej... ()
Život je kabaret
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 11:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pokud to dopadne jako v Dánsku tak tady slavný Railion zruší minimálně třetinu nákladních vlaků. A to se údajně má zvyšovat podíl železnice v nákladní dopravě. Haha, to určitě. A nevím proč všichni jásají když lezou Němcům do zadku.
Wartg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 11:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak elektrizace Šatov - Znojmo se kapku odkládá:

http://www.zelpage.cz/zpravy/4187
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 14:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esox: Také se obávám, aby ta privatizace místo rozvoje neznamenala spíš útlum. Navíc pokud je nákladní doprava zisková, tak nevidím důvod k její privatizaci.
ICQ -> 21 65 33 068
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 16:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo: Můžete uvést nějakou novou elektrickou lokomotivu schválenou pro provoz v ČR?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30906
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 12:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačilo by schváleního nového typu vzniklého rekonstrukcí? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to by opravdu nestačilo.
apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 20:45:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Desiro:Protože lokomotiva za posledních asi 10 let nová schválená nebyla,uvedu elektrické vozy 471 a 680,které mají pohon srovnatelný,ač s nižším výkonem.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 08:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka byla položena jasně: Můžete uvést nějakou novou elektrickou lokomotivu schválenou pro provoz v ČR? Nebo byste chtěl náklady tahat 471/680?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 09:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že v ČR už hodně dlouho žádná nová elektrická lokomotiva nevznikla. Letos by snad měl být dokončen prototyp 380. Jsem na něj zvědav.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 11:01:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Desiro:Nemůžu uvézt novou elektrickou lokomotivu schválenou pro provoz v ČR,protože kromě lokomotiv Simens (Taurus,189)se snad nikdo nepokoušel lokomotivy zde schvalovat.Např.Traxx od Bombardiera,nebo Prima od Alstomu (ti mají s úspěšným schvalováním své loko i zkušenosti pomocí ledničky ).
Schvalovací proces je drahý,takže se vozidla schvalují až při objednání většího počtu kusů.V takovém případě by se i tito výrobci více snažili,aby jejích vozidla schválená byla.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se zeptat někoho ze Slovenska,jestli už umlkla debata kolem změny napájecí soustavy na Slovensku,nebo se to myslí vážně?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 11:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už o tom dlouho nebyla řeč,ze Slovenska sice nejsem, ale řekl bych, že to stále myslí vážně.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 12:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mne ale zajímalo, s čím teda budou jezdit. Těch několik 263 a zhruba padesát 363 zajistí sotva jen hlavní tratě. 240/241 i 560 za chvíli půjdou do šrotu. DC lokomotiv je přece jen podstatně více a jsou i modernější.
Vždyť už nyní nemají čím pokrýt plný elektrický provoz na nové trati Zvolen - Banská Bystrica. Jistě AC soustava je ekonomičtější, neškodí bludné proudy, jsou malé úbytky, to je všechno krásné, ale lokomotivy nejsou za pár haléřů. Technicky by to snad šlo, dokonce jsoi už i universální izolátory.
Ale čím ty vlaky odvézt. Pak by se mohlo stát, že by se pod Tatrami proháněly dieseláky, zatímco ještě ne až tak moc staré 163 by šly do šrotu, neboť by se mohlo stát, že už i na jejich přestavbu na 363 by nebyly peníze.
2801 vrať se Chybíš mi
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 12:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelena ...že už i na jejich přestavbu na 363 by nebyly peníze.

Predpokladam, ze jde o preklep a melo byt 263. Dalsi dvousystemove masiny uz nebudou potreba :-)
Nicmene, vyznam se tim nemeni.
Pravdepodobne je technicky mozne predelat vsechny masiny na stridavy system. Ze stare masiny by se pouzil technicak a mozna ram. Podivejte se, jak se provadeji nektere rekonstrukce nesmrtelnych tramvaji T3...
:-)
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 13:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že lokomotivy starších řad byly, jsou nebo budou odprodány do Polska (řady 121,140,182,možná časem i 183), tak pro provoz na tratích ŽSR zbydou tyto stejnosměrné lokomotivy: 110,125.8,131,162,163. Dále zbydou stejnosměrné jednotky 460 v SPD Košice. Výtěžek z prodeje starších řad by mohl pokrýt jejich rekonstrukce na střídavý systém, případně nákup či pronájem nových strojů.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak jsem zde uvedl pouze elektrické lokomotivy a jednotky normálněrozchodné. Neuváděl jsem úzkorozchodné elektrické vozy a jednotky z tratí Trenčianska Teplá - Trenčianske Teplice a z TEŽ, neboť předpokládám, že tyto tratě nemají přímou návaznost na ostatní tratě ŽSR a budou změny napájecí soustavy ušetřeny.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:14:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdepodobne je technicky mozne predelat vsechny masiny na stridavy system. Ze stare masiny by se pouzil technicak a mozna ram.

Předělání mašin 162,163 na střídavý systém je ještě jednodušší,stačí donat trafo,usměrňovač a střídavý vypínač stejný jako na 363,vše ostatní je možno použít z původní lok.
Dnes víc než 25 let staré 131,110,460 se přepnutí asi již nedožijí bez podstatné rekonstrukce.
Tschastolowitzer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.247.12
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 10:35:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p:163 na 263 nepředěláš (určitě tedy né tak jednoduše)jako na 363.Řada 263 je koncepčně podstatně rozdílný stroj od 163 a 363,které jsou prakticky totožné,kde 163 jen nemá střídavou část.Také se celá ss síť na Slovensku nepřepne najednou,takže dvousystémovky tam budou ještě hóóódně dlouho potřeba a nakonec ještě zůstanou dvě styková místa s ČD,dvě s PKP a jedno s UŽ.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 13:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Údajně až se při koridorizaci hlavního tahu Bratislava - Košice dojde na styk Beluša - Púchov, tak se ten styk bude postupně posouvat směrem na východ. Tím je jasné, že to přepnutí nebude ze dne na den.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 21:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do kdy má být vlastně Lichkov uzavřen?
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 22:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do nového grafikonu t.j. do prosince..Pokud se pletu tak sorry..
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 21:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tschastolowitzer: UŽ bych nepočítal, pochybuji, že se ŠRT bude přepojovat na střídavinu.
Tschastolowitzer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.247.12
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 22:06:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Yalapeak:To mě ani nenapadlo,ale myslím si,že UŽ nepřepnou kvůli Slovákům Čop,kde je normální rozchod.Proto jsem psal jedno stykové místo s UŽ,nikoli dvě.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 14:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O víkendu jsem byl v Miezdylesie a tam je v jízdním řádu u vlaků směr Lichov poznámka že jedou do 31.3. a po 31.3. ode dne vyhlášení. Takže asi až do nového grafikonu to nebude.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 10:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se dozvěděl, že zavření Lichkova se odkládá do začátku května, R250/251 bude jezdit, ostatní vlaky asi ne. Nevíte tedy, zda se v rámci této stavby zadrátuje alespoň stanice Lichkov? Natáhnout dráty jen na hranici dle mého názoru nemá smysl.
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase odklad? To je něco...
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pšonskočeski šlendrián ... To by aspoň i ty Osy mohly jezdit dál!

Znojmo - Šatov se dle původních předpokladů mělo dělat od 1. září 2007, a tam je taky odklad.

Nějak se to vše se*e ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 18:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejsou peníze
Puma
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.172.1
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 19:14:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a s ODS těch peněz bude čímdál míň
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 22:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoda, ze je ve vsem takovy bordel. Ja nerikam, sotousi nemusi vzdy vedet vse prvni a nejlepe, ale nejake informace k Lichkovu bych ocenil. Zaprve by me zajimalo, jaky bude skutecny rozsah praci... Progooglil jsem to solidne a vim, jak to bude vypadat na polske strane. Pruser je v tom, ze komunikace my-Polaci vazla vzdy a to ve vsech dimenzich, navic alibismus obou nezna mezi, jednou je problem u Pepy, podruhe to nezvlada Lech... cienko, szanowni przyjaciele, no
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 17:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool: Tak k informace k Lichkovu, výluka na Polské straně od 5.5, Rychlík R250/251 bude též jezdit až do 5.5, no a to je asi tak vše, víc se u nás asi dělat nebude, neb nikdo nic neví a hlavně nejsou peníze.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 20:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže kam až bude natažen špagát ve směru od Międzylesie? Na hranici, nebo do Lichkova?
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.40.89.19
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 09:41:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak to vypadá, tak na hranici, ale poslední info, co mám, je že se ČD snaží lobbovat o puštění potřebných 1,3mld Kč, byť i na úkor jiných staveb, aby se drátovalo i u nás. Zatím je puštěno 20 mil. Kč, to je tak na prořezání větví a vymalování záchodů.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 13:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak mi těch 20 mil. dejte a já to udělám sám ... A osobáky/spěšňáky končí 31.3.2007?
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 13:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní problém je, že nechodí peníze do SFDI, proto teď ten humbuk kolem ČEZU. No a když nějaké peníze přijdou, tak se přednostně pouští na dálnice, protože se tam staví zálohově.
Pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.81
Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 22:43:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jeste pro upresneni: 1.3 mld. je drat od hranic + PPS Lichkov, nebo draty az do Kysperka?
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.40.89.19
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 14:12:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, až Letohrad.
Pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 10:13:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to vcetne souvisejicih zmen popsanych kdysi na k-reportu (zmena kolejist v nekterych stanicich, zruseni mechanik, mozna dalkove rizeni), nebo jen vysekaji krovi a natahnou draty?
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 14:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zde je jeste to URL
https://www.k-report.net/koridory/dalsi1.htm
Mildaiv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás se o postupným přechodu na 25KV~ neuvažuje ?

(Příspěvek byl editován uživatelem mildaiv.)
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 09:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modernizace a elektrizace traťového úseku Kutná Hora hl. n. – Kutná Hora město
http://eia.cenia.cz/eia/eia_files/MZP159/MZP159__oznameni.zip
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3338
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 09:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás se o postupným přechodu na 25KV~ neuvažuje ?

Ne.
Život je kabaret
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 19:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, jak aktuální je teďka myšlenka elektrizovat trať Železnice Desné mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou? Údajně je ještě v režimu zkušebního provozu po povodních 97, který končí v tomto roce...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3344
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je stále aktuální (ačkoli MD není z této možnosti příliš nadšené), majitel trati předpokládá její realizaci v návaznosti na elektrizaci tratě SŽDC Zábřeh - Šumperk, která začne v příštím roce.
Život je kabaret
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: A co tam plánují provozovat?
Kouba
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.33
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:56:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KT8 D5 upravené na 3000V
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak když by doopravdy došlo k té elektrifikaci tratí tak by se dalo uvažovat o nějakém elektro -desiru nebo vlakotramvaji něco třeba na způsob Avanta. V případě vlakotramvaje by možná pak přišl v uvahu nějaký ten městský usek v Šumperku nebo prodloužení v Sobotíně, tam mě podle mapy přijde že nádraží je celkem na kraji obce/ města. Třeba by z toho nakonec mohly vzniknout takové "Jesenické elektrické dráhy".
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco stylu Avanto by bylo fajn. Jen aby ale ŽD neodkoupila něco na způsob ojetých Hrbatých a k tomu Bdmtee...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3345
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 22:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

He he, třeba 15T (a nebo jak se to má jmenovat). Ale vážně, o tom zatím nepadlo (veřejně) ani slovo. Určitě se ale počítá s přímými vlaky do Olomouce.
Život je kabaret
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 00:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak elektriku v barvách Železnice Děsná tu ještě nemáme, ale na slovensku by se možná nějaká ta 121/122 k prodeji našla. Jestli že je řeč o přímých vlacích do Olomouce tak souprava s lokomotivou by nebyla od věci. Na druhou stranu by mohl teoreticky vzniknout nejaký ten privátní "Šumperko elefant".
DH 120 made in Poldi SONP Kladno

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace