K-report
 

Archiv do 24.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 24.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:14:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad visitor-ano,jsem předsedou dráhy a majitel areálu je můj příbuzný.
Dočasný zákaz dovozu exponátů byl vydán především z důvodu výše uvedených příspěvků např.od PX.Nejsme zatím vybaveni na příjem většího počtu exponátů a vypadá opravdu hrozně,pokud musí stroje stát venku v zarostlé trávě.
V loňském roce došlo k vyloučení členů a vzhledem k vyhrocené situaci,viz.příspěvky z léta 06,nebyl předpoklad k dohodě.Nyní,po částečném uklidnění emocí,si dovedu představit dohodu o ponechání části exponátů na Mladějově.
Například parní oračka je opravdu unikát a byl bych rád,kdyby na Mladějově zůstala.Muselo by se pro ni najít vhodnější místo,jelikož stojí na place,kde se počítá s rozšířením venkovního posezení.Vše ovšem závisí na dohodě s majitelem.
M.K.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:24:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad no toto-chápu,že jste rozrušen,jelikož jste chtěl bus získat.Ale s tím nic ani já ,ani vy nesvedem.Záleží pouze na majiteli,jestli jej zrenovuje a bude chtít vystavovat.
Pěkný den.
M.K.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 18:37:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Miloš Kopřiva
Ponechám na čtenářích, ať si udělají úsudek sami.
Zda mé obavy o Pragu AN pramení:
a) z toho, že bus nevlastním,
nebo
b) z toho v jakém stavu jsem bus viděl u bývalého majitele a pak u současného matitele téměř před 10 lety v Š. a jak se zde postupně od Vás dovídám, lépe na tom autobus není dosud.

Pokud potvrzujete, že je bus STÁLE ROZEBRÁN (viz MK 21. února 2007 - 16:37:49) a nenamítáte nic proti mé informaci, že bus byl pojízdný (viz 20. února 2007 - 17:32:51), či proti mému výrazu "rozházen" (viz 20. února 2007 - 17:32:51), ba ani proti výrazu "zbytečného, a obávám se, že zčásti nekompetentního, rozebírání vozidla" (viz 20. února 2007 - 22:23:41), tak se nedivte, že se obavy o vozidlo stupňují.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 18:40:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připomínám ještě proč tato debata vznikla:
1) PX, 19. února 2007 - 01:03:27
... To co jsem viděl v Mladějově nemá z muzeem, jak stojí v názvu nic společného. .... Není přeci problém stroj, pokud ho nemůžu opravit, zakonzervovat a postavit nad něj přístřešek.

2) MK, 20. února 2007 - 16:48:44
... Z důvodu nedostatku hal nemůžeme vystavovat např.autobusy Praga RND a AN...

3) Váš posun v informaci, že bus je v nálezovém stavu až po vaši zvědavost, zda se jej podaří někdy zkompletovat - což jsem shrnul 22. února 2007 - 10:47:23. Vše je zde dohledatelné.

Vnímám, že do současných lidí a majitelů "Mladějova" tady šije kdekdo, ale p a t r n ě si za to zřejmě jistou nekompetencí můžete sami.
Tím netvrdím, že lidé kteří odešli/byli vyhnáni/byli odsunuti v první a druhé vlně rozpadu mladějovského spolku byli ti nejlepší muzejníci. To nemohu posuzovat, protože jsem u toho NEBYL. Troufnu si však upozornit na znehodnocování památky, kterou znám a viděl jsem, co se s ní děje. Nic míň a nic víc.

Začínám mít obavu, že netušíte, jaký unikát se vám dostal do rukou anebo netušíte, jak se k takovým unikátům chovat.
Promiňte mi má slova, pokud se mýlím, jistě mi to zde vyvrátíte - např. uveřejněním snímků současného stavu. Zjistím-li, že jsem se mýlil v mých obavách o stav busu, tak se Vám samozřejmě za mé vyslovené obavy omluvím.
Posunovač_ah
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Miloš Kopřiva: Jestliže byl dočasný zákaz dovozu exponátů vydán jen kvůli tomu, že "nejste vybaveni pro příjem většího počtu exponátů", tak nemáte nejmenší potuchy o smyslu muzejní činnosti. To není jako s příjmem zboží někde v marketu. Pokud budete čekat na to, až budou postaveny depozitní haly, pódia pro návštěvníky a nebo zřízeny dětské koutky a anglické trávníčky, tak už nemusí být k dispozici žádné další exponáty (o tom už se tady psalo někdy před rokem). Pokud se podaří sehnat nějaký zajímavý exponát, tak se pro něj MUSÍ najít místo. V minulém roce kluci z Mladějova získali pár zajímavých kousků a byli nuceni je složit na jiných místech než v Mladějově. A to i za cenu poplatků za uskladnění. Další peníze musí zcela zbytečně vyhazovat za převoz zbývajících věcí z Mladějova (zrovna dnes by se mělo konat další odvážení). Místo toho se za ty peníze mohlo něco opravit, ale to by v Mladějově muselo být nějaké muzeum....
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 14:42:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad no toto:mohu jen zopakovat už dříve napsané.Pouze majitel rozhoduje,co a jak se svým exponátem udělá a zda poskytne v budoucnu foto či jej bude chtít vystavovat.
ad Posunovač-na toto téma se již několikrát diskutovalo.Jestliže chceme,aby to v Mladějově vypadalo lépe,musíme pro to taky něco udělat a obětovat.Méně je někdy více.Raději budeme mít méně exponátů,než dovážet vše za každou cenu a mít je bez ladu a skladu jako do teď.
Krásný víkend.
M.K.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 15:05:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, soukromé vlastnictví je "nedotknutelné". Když ale někdo vlastní originál obraz od Rembrandta, většinou s ním nezatopí v kamnech nebo jej nepřemaluje nějakou svou moderní mazanicí.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 15:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cog.: Souhlasím, jenže nemůžeme zase majitele mladějovského areálu nutit aby některé věci vystavoval a jiné ne, víceméně mám dojem že ty stroje (ať už loko nebo stabilní motory) které si jejich majitelé odvezli nebo odvážejí dají vzniknout nějaké nové expozici jinde.Ať už na Zbýšově anebo jinde v okolí Brna.Jestliže majitel areálu preferuje jízdy pak má myslím práce až nad hlavu se zajištěním letošní sezóny ať už po stránce vozidel či obsluhy a stavu trati.Je smutné že z původně rozsáhlé sbírky lokomotiv a vozů zbyla jen část a tak při hledání některých detailů místo na jedno místo budeme muset jezdit "od čerta k ďáblu" ale je to buhužel tak...
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 19:09:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel

Ano, s majetkem opravdu nakládá jen majitel. I když v některých případech stojí za zvážení vzít si na pomoc (bezzubý) památkový zákon.

Neštěstí je, když majitel obrazu NEMÁ MORÁLNÍ ZÁBRANY originál od Rembrandta přepatlat zátiším jako začínající samouk.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4075
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 21:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Váš příměr poněkud pokulhává - obraz od Rembrandta je památkově chráněný a proto jej prostě nelze jen tak přemalovat - kdo by to udělal, dopouští se trestného činu zneužívání vlastnictví. Naproti tomu historická hodnota některých "exponátů" výše uvedených bude zřejmě dost sporná, příp. bude mít význam jen pro vlastníka a jeho přátele.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
ale prdlajs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 22:26:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chceš tvrdit quexi, že hodnota autobusu Praga AN z roku 1924 (mimochodem asi nejstarší bus v republice) je opravdu tak sporná? Bravo . Sme snad kulturní stát, ne?
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 01:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Miloš Kopřiva
Dobrý den,
myslím si také, že méně perfektně zrenovovaných exponátů, které jsou vhodně a bezpečně umístěny je někdy více nežli nesourodá skládka vraků, ale vše má určitou mez.
Mladějov býval unikátní také pro značné množství historických kolejových vozidel na jednom místě, ale to byl stav před rozpadem celého spolku.
Všechno zlé je zároveň k něčemu dobré.
Mladějov jak jsme ho znali sice nenávratně zanikl, ale díky tomu vzniká myslím velmi nadějná dráha ve Zbýšově, uvidíme jak to tam půjde dál.
Co se týká budoucího vývoje v současném Mladějově, tak se nabízí řada otázek.
Tendence zbavovat se exponátů v takovém měřítku ovšem nevěstí nic dobrého, přesto si myslím, že bude pro vás prioritní udržet provoz dráhy.
Jelikož se jedná o soukromí majetek vlastníka dráhy, tak předpokládám, že hlavní zájem do budoucna bude vydělat za každou cenu maximum právě provozem dráhy, patrně se jedná o seriózní podnikatelský záměr.
Tomu bude pravděpodobně odpovídat i výše jízdného.
Pokud se budete ovšem ubírat touto cestou, tak se bohužel přiblížíte dražší pouťové atrakci.
Muzejnictví se v tomto případě pro vás nejspíš stane patrně zcela nepotřebnou zátěží.
Poctivé budování muzea totiž rozhodně není o zisku, ale naopak o neustálém investování do rekonstrukce exponátů, ale vy vlastně nejspíš ani nebudete mít co rekonstruovat.
Gratuluji vám ovšem k zákazu dovozu dalších exponátů a rozšiřování sbírek, to je opravdu dobrá zpráva pro jiné spolky, které se věnují úzkorozchodné dráze, navíc o stejném rozchodu jaky vy.
Co se týká bouřlivě probíraného smutného osudu autobusu Praga AN, tak mi je vždy velmi líto toho, když se vlastníkem podobného unikátu stane člověk, který si neváží nenahraditelné historické hodnoty předmětu a řada milovníků technické historie se v tomto případě může jen tiše užírat vztekem nad postupným znehodnocením.
Pokud by totiž majitel takového předmětu ten vztah k historii měl, tak se sám urychleně pustí do zkompletování, zakonzervování a následné renovace.
Pokud by na to sám neměl, tak není nic jednoduššího, nežli výše zmiňované vozidlo prodat někomu do dobrých rukou k zrenovování a zachování pro generace budoucích obdivovatelů.
Pokud se vážený pane Kopřivo v něčem pletu, tak se předem hluboce omlouvám, ba co víc, nejvíce by mě potěšilo kdybych se pletl hodně.
Mnoho štěstí ve zvelebování technické historie.
Potkan-Solvayovy lomy
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 10:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ich melde gehorsam, ze v sobotu 24.2. byly z Mladejova odvezeny:
1) BN30 (alias Zvonek), temer provozni - temer proto, ze nekdo ze soucasne party po pouziti lokomotivy bud nevypustil vodu z chladice (mraz, generalka) nebo prehral motor (praskle tesneni) - doufame v druhou variantu. Jeste, ze se podarilo prekonat formalni problemy, ktere tesne pred odvozem vytvorili majitele, jinak jsme ji neodvezli a auto bylo poloprazdne. Uz tak v nem bylo o jednu lok. mene (Siemens) z podobnych duvodu a efektivita cele akce byla snizena a financni narocnost v Kc.lok(-1) zvysena.
2) BND15, temer provozni - temer proto, ze je potreba provest drobne upravy a pak ji event. natrit
3) Metallist B346, neprovozni
4) BN30 ,,R/U,, , neprovozni - R/U proto, ze: R-kovy ram, U-ckova karoserie, osazena nestandardnim motorem
Cest jejich pamatce! Tisice dekovnych dopisu mozno zaslat panum Dolezelovi, Koprivovi, Bartovskemu a pani Koprivove, event. nekterym jejich vybranym pomocnikum.
To no toto, visitor, krauss_linz a ostatni: Ano, posun, nesoulad a nestalost nazoru soucasneho predsedy jsou typicke a neda se s tim nic delat. Zvolen predsedou byl drziteli vetsny hlasovacich prav (= rodinu majitele) proto, ze je clenem rodiny. na schopnosti manazerske nebo znalost oboru se tu nehraje.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:35:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel-souhlas.
Ad Potkan-to,že přicházíme o část exponátů ,mi samozřejmě není lhostejné,ale bohužel už to tak dopadlo.Priorita je samozřejmě provoz dráhy.
Ohledně autobusu nelze než souhlasit.
Ať se v Solvayových lomech daří daří lépe,než v loni u nás.
M.K.
get
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:55:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Priorita je samozřejmě provoz dráhy"
jako kolovrátek..

"Ohledně autobusu nelze než souhlasit."
Souhlasit s čim? S kterou větou. S tím že by busu bylo lepší jinde? S tím že majitel nemá cit pro historii? Tak proč ho neprodáte?
Nebo jste snad chtěl říct něco jiného? Naučte se vyjadřovat, z vašich jednoslovných tvrzení se nedá vyčíst vůbec nic! (záměr?)
Miltrc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 22:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak pozoruju neregistrovaný host get trpí poruchou osobnosti a nebo si nepamatuje předešle nicky jako například - Eh,WC a nebo Ústřice v jogurtu.
Už se vzpamatujte s tímhle skrýváním .Když už něco chci sdělit tak to sdělím za sebe a ne že se budu skrývat pod "tisíc" ruzných nicku!
Buhehe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 22:22:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo se skrejvá? IP vydíš a víc řešit nepotřebuješ. Kromě toho nic nezděluju :-) jen reju. Akorát teď výjimečně celkem k věci.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 19:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nešťastnou náhodou dnes jeden z moderátorů smazal celou mladějovskou diskusi. Zachránil jsem alespoň část příspěvků z poslední doby. V dohledné době bude zpřístupněn i archiv této diskuse za rok 2006, zbylé příspěvky jsou bohužel v propadlišti internetu. Jestli v nich bylo něco zásadního, můžete to napsat znovu.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 19:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik novějších příspěvků následuje takovým zvláštním způsobem :

Pavelxyz - Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 11:23:04

i s obrazkama
 
 

Krauss_linz - Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 13:41:39

ad Miloš Kopřiva: tak se mi zdá, že se tady do vás začínaj obouvat muzejníci z celý republiky. Chtěl bych se vás v týhle souvislosti zeptat, jestli do budoucna počítáte s nějakýma dotacema od státu a nebo se sponzorskejma darama od firem. Vzhledem k tomu, že ta "kolotočářská" dráha už nemá s muzejnictvím nic společnýho, tak bude přidělování peněz dost diskutabilní. Pokud byste totiž nějaký peníze dostali, tak by je pak mohl požadovat kdejakej kolotočář a to by se asi nikomu nelíbilo.
Jináč pan D. nemá na svědomí jen autobus Praga AN, ale taky RND, kterej je "vylepšenej" o takový věci, jako je zářivkový osvětlení, sedačky z RTO, vzduchovou brzdu tuším z nějaký Avie a podobně. Vylepšovaly se i jiný vozidla, třeba traktory. Já vím o dvou. Ten jeden (tuším zn. Svoboda) získal pan D. v původním provedení s natáčecí tuhou přední nápravou, ale protože se mu s ním obtížně zatáčelo, tak na něj dosadil nápravu z nějakýho úplně jinýho traktoru s rejdovacíma kolama. Druhej traktor (nějakej předválečnej německý výroby), přesto, že byl funkční, se podrobil obvyklý "vstupní prohlídce", která spočívala v tom, že pan D. sejmul hlavy válců a odborně nahlídnul do motoru. Jenomže hlavy někde zabordelil a ztratily se, a tak na motor dosadil nějaký úplně jiný hlavy, který musel přizpůsobovat. Když mu pak díky jinejm hlavám logicky nešlo namontovat originální sběrný výfukový potrubí, tak to pan D. vyřešil tím, že si "vypůjčil" potrubí z motoru na bagr a zkrátil ho flexou.
Když už jsme u toho bagru, proslýchá se, že opravenej pojezd je zasypanej pilinama. Je to pravda? To je asi nějakej moderní způsob dlohodobý konzervace, ne? Kdyžtak mě opravte. Díky za odpověď.

Kovářmirek - Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:03:04
Ad Pavel : To je fajn že je na Zvonečku zvoneček.A jak se říká v Brnisku, je to zvonek jeho účinkování v Mladijově.

Miloš Kopřiva - Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 16:18:40
Ad Krauss linz:S dotacemi od státu počítáme i v budoucnu,stejně tak se sponzorskými dary od firem,minimálně ve stejné výši jako v loňském roce.
Ohledně p.D.-otázky jsou směřovány přímo k jeho osobě.Bude-li chtít,zodpoví je.
Co se týká pojezdu bagru-momentálně je uložen a zaplachtován pod obloukovou halou,která slouží jako sklad pilin pro výrobu dřevěných briket.Jelikož se nyní do haly naváží materiál k výrobě,bude podvozek přesunut vhodnější místo.
M.K.

Cogwheel - Odesláno Středa, 28. února 2007 - 09:09:20
Ještě ad Krauss Linz: Ovšem takový muzejní kolotoč - viz www.ntm.cz/info/letensky-kolotoc/ to je taky případ sám pro sebe.

Krauss_linz - Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:30:20
ad Cogwheel: No jo, historickej Letenskej kolotoč, to je něco jinýho. Před pár lety jsem o něm viděl v televizi reportáž a jeho stav byl dost špatnej. Ale je dobře, že se něco dělá pro jeho záchranu, je to památka mimořádný hodnoty a ta si zaslouží peníze od státu. Kdybych byl nějakým úřadníkem, kterej by měl rozhodnout jestli dát peníze na současnej Mladějov nebo Letenskej kolotoč, tak i přesto, že jsem milovníkem železnic, bych volil ten kolotoč. Součanej Mladějov je totiž normální byznys, kde trať a lokomotivy maj za cíl vydělávat a vydělávat a to za každou cenu. Když jsem měl vloni možnost viděl jet výběhem jedničku, tak jsem myslel, že mám nějaký slyšení. To bylo samý klepání a mlácení. Když jsem prohodil pár slov s topičem, tak mi říkal, že se stydí za stav svěřenýho stroje. Ukazoval mi, jaký šílený vůle jsou v rozvodu a v pohonu. Ale na opravu nebylo ani pomyšlení, muselo se jezdit a jezdit...... To je přece priorita
Vedení muzea (tedy majitelé) si myslí, že když si dá do názvu slovo muzeum, tak že na to dostanou prachy. Může to ale taky dopadnout tak, že se v médiích zanedlouho začne řešit kauza neoprávněně přidělenejch peněz pro Mladějov.....

J.D. - Odesláno Středa, 28. února 2007 - 17:57:42
Nechci čeřit hladinu, jen si dovolím poslat malou vzpomínku.
 

M.Kunt - Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:34:43
Součanej Mladějov je totiž normální byznys, kde trať a lokomotivy maj za cíl vydělávat a vydělávat a to za každou cenu.
Vedení muzea (tedy majitelé) si myslí, že když si dá do názvu slovo muzeum, tak že na to dostanou prachy.

Neznám poměry v Mladějově, ale myslím, že to platí pro řadu spolků, kteří se tváří jako muzejní.

Zababa - Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:42:57
Ono to s těmi dotacemi a muzeem vs. kolotočem není tak jednoznačné. Uvědomme si, že muzeum nerovná se dotace a naopak, dotace, např. do rozvoje cestovního ruchu, dostane kdejaký akvadrom a sněhodrom. Bez ohledu na současný stav, který osobně považuji za dosti tristní, se domnívám, že mladějovská dráha šanci na dotaci má zejména bude-li jezdit, protože v kraji, který je zapomenut nejen bohem, ale i turisty, představuje vlastně jediné významnější lákadlo. A ruku na srdce, nadšenci slzící nad výrobními mutacemi BN30R místní ekonomiku příliš nepozvednou. Obvykle to bývá tak, že na údržbu exponátů a zajištění provozu ať už muzea nebo dráhy prostě nějaké prachy potřeba jsou, ať je podíl dobrovolné práce jakkoli významný. Orientaci na udržení dráhy v provozu bych příliš neodsuzoval, protože ta je svým stupněm zachování a délkou ve své kategorii téměř evropským unikátem. A stačí se porozhlédnout po muzejních dráhách, bez provozu trať zachránit nelze. To snad není třeba vysvětlovat. A pokud provoz, musí být pravidelný alespoň co se dodržování vyhlášených termínů týče.
Bohužel však musím konstatovat, že vlastnická struktura v Mladějově ve mě s ohledem na cíl zachování dráhy a existenci muzea pražádnou důvěru nevzbuzuje. Starého pana Doležela jsem měl tu čest poznat a zapůsobil na mě jako člověk a) dosti nekvalifikovaný, b) bytostně přesvědčený o své vlastní velikosti a absolutní správnosti svých názorů, c) nepřipouštějící diskusi a občas principielně dělající pravý opak žádoucího, aby dokázal, kdo je pánem. Teprve zde jsem se s hrůzou dozvěděl o cause Praga AN a zbývá mi jen povzdech - bůh buď autobusu milostiv. Ta situace je plně srovnatelná s tím, že by dotyčnému patřil Komárek nebo Kladno (to by šlo zajisté přestavět na olejové vytápění). To je ale jiná pohádka...

M.Kunt - Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:34:10
a) dosti nekvalifikovaný, b) bytostně přesvědčený o své vlastní velikosti a absolutní správnosti svých názorů, c) nepřipouštějící diskusi a občas principielně dělající pravý opak žádoucího, aby dokázal, kdo je pánem.
To píšete o řediteli NTM?

Krauss_linz - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 07:56:54
ad Zababa: Neodsuzuju snahy o zachování provozu, jsem ale proti tomu, aby se peníze přidělovaly současnýmu muzeu, tedy rodinnýmu podniku resp. firmě Keramspal. Snahy o zachování už tady byly za dob MPŽ, došlo i k jednání mezi Keramspalem, sponzory a starosty okolních obcí. Keramspal jakožto firma dotace dostat nemohl, proto se měla dráha pronajmout sdružení obcí, který by peníze snadno získalo. Vše ale skončilo tím, že jistej pán z Keramspalu zavrhnul všechny snahy, je to přece jeho dráha i muzeum a nikomu nic pronajímat nebude. Totéž se opakovalo i vloni např. s elektrárnou (viz příspěvek od Posunovač ah z 9.1. 2007).
Jinak souhlasím s tím, že nadšenci slzící nad výrobními mutacemi BN30R místní ekonomiku příliš nepozvednou, ale na druhý straně si musíme uvědomit, že ti kluci do Mladějova nejezdili kvůli tomu, aby pro turisty vytvořili nějakou atrakci. Jezdili tam jako nadšenci se zájmem o starou techniku a za to, že výsledky svý práce dali ukázat i ostatním lidem, jim můžeme bejt akorát vděční. V současný době je přece prioritou dráha, jak praví pan Kopřiva, takže na nějaký opravování exponátů není čas. A na jak dlouho ještě pane Kopřivo, na 5, 10 nebo 20 let? Vždyť některejm klukům je už 30 nebo 35 let a nemůžou žít s tím, že si někdy na důchod začnou opravovat svý exponáty (který už dávno mohly bejt součástí nějaký expozice). Provoz dráhy, oprava budov atd. mohly bejt financovaný sponzorama, proč muzejníci museli v minulosti podbíjet pražce, když to mohla udělat firma (odívejte se na Kolíňáky, těm staví firma úplně novou dráhu, od píky, včetně budov).
Ke škodě nás všech si ti kluci někde na zahradě postavěj dráhu a budou si tam žít sami svým životem. Konečně budou mít radost ze svý práce, já jim to přeju. Je mi jen líto, že tu svou aktivitu nebudou moct vyvíjet v Mladějově na pozemku pronajatým od Keramspalu, kterej by byl zpřístupněnej nám všem.

Krauss_linz - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 08:23:39
Ve svým archívu jsem vyhrabal jeden zajímavej článeček, kterej byl někdy v roce 2004 zveřejněnej v nějakým příspěvku. Tak ho tady předkládám aby bylo jasný, jak to tenkrát bylo.

MORAVSKA TREBOVA (jc) -Uzkokolejna zeleznice v Mladejove u Moravske Trebove na Svitavsku ma pred sebou pravdepodobne pouze rok provozu. Situaci resil jiz ponekolikate Svazek obci regionu Moravskotrebovska a Jevicska. Pokud nedojde k dohode mezi vlastnikem pozemku, firmou Keramspal a provozovatelem, jimz je neziskova organizace Muzeum prumyslovych zeleznic, hrozi uzkokolejce zanik.
Areal i s trati totiz stoji na pozemcich Keramspalu, ktery ji nechce provozovateli uzkokolejky dal pronajimat. Smlouva vyprsi ke konci pristiho roku a majitel pozemku smlouvu dal prodlouzit nehodla. »Svazek obci regionu Moravskotrebovska a Jevicska ma eminentni zajem o zachovani teto technicke pamatky, z toho duvodu take vstoupil do jednani« uvedl koordinator svazku, pracovnik moravskotrebovskeho mestskeho uradu Miroslav Netolicky.
Uzkokolejka je velkou turistickou atrakci regionu, coz potvrdila take studie OECD. Realna cisla dokazuji, ze kazdy rok pocet navstevniku plynule stoupa. Jen za minuly rok uzkokolejku navstivilo pres 12 tisic lidi, z toho jen pet tisic navstevniku prislo na tradicni, jednodenni oslavy s ukazkami bojovych operaci I. svetove valky Mladejov-Blosdorf.
»Predstavy majitelu, firmy KERAMSPAL, jsou nerealne. Ocekavaji financni vynosnost z aktivit, ktere jsou od pocatku jasne neziskove,« tlumocil zavery starostu obci Netolicky.
Svazek obci ma ale konkretni predstavu o rozvoji uzkokolejky. V pripade, ze by doslo k odprodeji casti arealu nezbytneho pro provoz uzkorozchodne drahy nebo k jeho dlouhodobemu pronajmu, je pripraven rozvojovy projekt, v nemz se pocita s celorocnim fungovanim muzea i s planem expozic. Podle predbeznych odhadu by se mohl pocet navstevniku az zdvojnasobit. »Svazek obci ma moznost ziskat na projekty uzkokolejky i na poradane akce penize z ruznych dotacnich programu,« dodal koordinator.
Muzeum prumyslovych zeleznic provozuje uzkorozchodnou drahu od roku 1995. Diky nadseni a aktivite jeho clenu doslo k oprave koleji, lokomotiv, vagonu a k celkovemu zvelebeni arealu. Parni vlak prepravi kazdorocne od dubna do zari tisice turistu.
(c) Halo Noviny 19.11.2004


Miloš Kopřiva - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 09:00:58
Ad Krauss-Linz:při odchodu MPŽ z Mladějova se toho napsalo více,něco se ani nedá publikovat.
Bylo v tom hodně emocí,tomu se však nelze divit.
Jsme si vědomi,že současná situace je neúnosná a pouze provoz dráhy muzeum v žádném případě neudrží.Proto také byly podepsány dohody o spolupráci s okolními městy a obcemi a během letošního roku snad dojde k vybudování svazku s nejbližšími obcemi a městy.
Nechápu,jak jste přišel na to ,že se nepokračuje v renovacích,to nemá nic společného s dočasným zákazem dovozu exponátů.
Nyní děláme na BS-80,BN-6OH,BN-30R,bagru Škoda D-500 atd.
Ad Cogwheel-ten kolotoč je krásný exponát.Ale mám obavu,že pokud by se něco takového na Mladějově objevilo,tak by Krausse šlehlo
M.K.

Krauss_linz - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:12:32
ad Miloš Kopřiva: Zdá se, že jste úplně mimo. Obávám se, že až se okolní obce a města dozví, co všechno z Mladějova zmizelo, tak to šlehne s nima a posléze i s váma
Jinak k autobusu AN jste se ještě jednoznačně nevyjádřil a vaše argumenty jsou víceméně snahou zamlžit poněkud drsnou skutečnost (viz 2 příspěvky od no toto z 22.2. 2007). Rozumný čtenář nechť si z vašich polopravd udělá vlastní úsudek.

Miloš Kopřiva - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:48:20
ad Krauss-Linz:nepřeceňoval bych povědomí okolních měst a obcí.Obávám se,že je jim celkem jedno,je-li u nás 15 či 7 stabilních motorů.Většina návštěvníků k nám zavítá především kvůli dráze,což je celkem pochopitelné.
Ohledně autobusu již nemám co dodat.Záleží pouze na panu D.,který jej vlastní,zda se k tomu bude chtít vyjádřit.
M.K.

Krauss_linz - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 11:08:24
ad Miloš Kopřiva: tak to bych chtěl vidět těch vašich 7 motorů. Budete mít nanejvýš tak 3 a to ještě neprovozní a nekompletní. Když byl víkend v pohybu, tak jste se předvedli se stabilákem, kterej neměl ani chladič. A když jste ho spustili (jen na chvíli, jinak by se zadřel), tak jste do něj ani nenalili vodu, aby byl aspoň trochu chlazenej. Takhle se chovaj diletanti a ne představitelé muzea.

Miloš Kopřiva - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 12:13:41
ad Krauus-Linz:na našich www nyní připravujeme stránku s exponáty,budou mezi nimi i stabilní motory.Ne všechny budou samozřejmě hned provozní.
Případně se na ně přijďte podívat osobně.Otvíráme v květnu.
A ve stabiláku opravdu chyběla voda?To je neuvěřitelné,budeme to muset řešit.
M.K.

PX - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 12:32:29
Asi to bude tak, že někdo nepochopil, proč provoz dráhy a muzea potřebuje odborné vedení. To znamená dobrého managera a technického odborníka. Bohužel pouhé vlastnictví patent na tyto odbornosti neposkytne.

Miloš Kopřiva - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 19:23:41
ad PX:je to tak.Najít dnes dobrého managera a technického odborníka ,který by bezplatně ve svém volnu pomáhal muzejní činnosti ,je opravdu umění.Ale myslím,že tento problém netrápí jen nás.
M.K.

PX - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 19:59:58
Pane Kopřivo,opět jsem zůstal nepochopen.Dobrý manažer a dobrý technický odborník nepracují zadarmo. Musí si na sebe vydělat. Tak to v dnešní době chodí. Pokoušel se vůbec někdo uvažovat tímto směrem?

Miloš Kopřiva - Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:59:32
ad PX:Samozřejmě že ano.Ale nikdo si nemůže dovolit opustit jisté zaměstnání a v současné době si nemůžeme dovolit ani nikoho zaplatit.
M.K.

Kovářmirek - Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 08:11:20
Můj osobní dojem z toho jak drážka v posledních letech postupně vzkvétala a zase padala je ten že byli k mání odborníci (na motory i na údržbu Kraussek a přerozchodování a provozování BS 80 NTM ex Kr.Dvůr)i lidé ochotní se věnovat manažařině (počet návštěvníků pomalu a jistě stoupal) a i ochotní dělat na trati i na exponátech.Navíc ještě platili vlastníkovi tratě i muzea jistý nájem z toho všeho.A nejspíš do těchto aktivit kromě svého času a práce zdarma dávali i nějaké vlastní investice.Tito lidé byli.Již nejsou, a ne proto že by odešli do "věčných lovišť".Ale těžko se vrátí tam odkud byli odejiti a navíc mají již své nové projekty.Je to škoda a je to paradox že se lidé kterým jde o víceméně podobné věci a jsou nadšenci a postupně se stanou i odborníky pohádali, rozhádali a rozeštvali.Je to nějaký zvláštní syndrom...

Stoner - Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 11:45:18
Pane Kopřivo proč někoho platit? Mladějov přece žádného odborníka nepotřebuje. Má jednoho kovozemědělce co vystačí za deset odborníků, jakýkoli názor odchylující se od jeho považuje za osobní urážku a nakonec si stejně právem majitele prosadí svou, i kdyby to byla sebevětší blbost. (viz výstižný příspěvek Zababy z 28.2.07 20:42)

Nyplzet - Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 13:23:56
Kovářmirek: Souhlas. Odborníku v Mladějově bylo dost.

Miloš Kopřiva - Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:10:14
ad Kovářmirek:Je to tak.Odchod MPŽ nám nepomohl a je určitě škoda,že k dohodě tehdy nedošlo.
ad Stoner:chtěl jste se na něco zeptat?
M.K.

Pavelxyz - Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 23:22:44
To M.K.: Jo, skoda, ze vase familie se nikdy a s nikym nechtela dohodnout ani kousek a za zadnou cenu. Nejdriv jste vystvali jednu partu, ted druhou. Na co se s nekym vubec bavit, pekne s kazdym vyjebete, abyste si dokazali, jaci jste borci a pak tady budete plakat, jak se na vas vybodli, jaka je skoda, ze se neslo dohodnout, ze se ,,da na vsem dohodnout,, a podobne ptakoviny. Jen nevim - ty tem nesmyslum veris, co tu meles, nebo to jen pises s povereni jinych? No aspon jste zaplacli strechy po pul roce zatekani, aby prestalo tect do hajcu a do 14ky = jediny konstruktivni pocin, toz to ted honem musite vykompenzovat 100 nesmyslama - napr. ten knize Potemkin na Faurovi, honem pryc s originalnim naterem, misto nej lidovou tvorivost a zas bude dobre, ze?
To Nyplzet, Zababa a ostatni: A co vam vlastne na vlastnicich vadi - proste jenom zcela rezignujete na vlastni nazor ve prospech jejich nesmyslnych nazoru, na rozvoj muzea ve prostech jeho zniceni a na logicke uvazovani vubec a mate vystarano. Zahodite svuj cas, sve ambice, event. i majetek, budete mlcet a slouzit, mladi v haji, do duchodu daleko, vysledky zadny a porad stejny marast rok za rokem, dokud to jeste jezdi a nikdo nevi, jak dlouho to jeste pojede a jak dlouho jeste bude po cem jezdit. Treba vas pak vezmou a mozna i nevyhodi, jen nesmite kamosit s tema nepohodlnyma. Jo - a nesmite vlastnit nic, co nemaji a chteli by majitele, jinak je to ,,podraz,, a ,,skodite spolecne veci,,.
A jestli cekate, ze vam ,,pan D.,, sam napise neco o tom svem ,,modernizovanem,, autobuse, cekate marne, pan D. totiz mozna ani nevi, ze tato diskuze a internet jako takovy vubec existuje a pan Kopriva to moc dobre vi

Nyplzet - Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 13:31:46
Pavelxyz: nevím proč jste mě zmínil, ale vyjádřím se.
Nejsem členem žádného muzea či skanzenu (jen párkrát do roka jezdím vypomáhat do společnosti Barbora) a poslední dobou mě vůbec nejde o mladějov jako můzeum. Jde mě o ty stroje, hlavně o ojedinělé skvosty 1 a 5 které bohužel vlivem "nového" Mladějova odejdou do kytek.. Vždy mě šlo o ty stroje a vždy mě o ně půjde, ale jelikož je Mladějov po novu tak se mě tam nechce ani jet podívat. Zaplať pánbůh za skanzeny a muzea jako jsou Solvayovy lomy, Zbýšov atd. Škoda Mladějova.

Zababa - Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 20:13:25
Pavelxyz: i mně poněkud uniká, čím jsem si vysloužil čest být zmíněn v poněkud nesmyslných souvislostech. Pavle, příště čti text slovo od slova a zkus zauvažovat nad jejich významem. S Mladějovem nemám a nikdy jsem neměl nic společného a jen jsem vyslovil svůj dojem z pohledu zvenčí, neb se trošku v oboru orientuju. Jakožto nezávislý čaroděj snad mohu; dopřejte mi mít vlastní názor. Škoda Mladějova. Je to smutné, ale víc udělat asi nelze. Nedávno jsem se seznámil s případem jisté architektonicky velmi cenné vily v Brně z počátku 20. let (Tugendhadt to samozřejmě není), kterou současný majitel zcela zničil přestavbou ve stylu soudobého milionářského baroka a dochované původní interiéry a výzdobu včetně koupelny obložené onyxem vyboural a odvezl do sběrňáku. Nikoho nenapadlo, že takové barbarství majitel spáchá, takže památková ochrana nebyla; nikdo neinicioval její uvalení. Podstatné je, že se s tím nedá dělat vůbec nic. To na margo výkřiků "dělejte něco", milý Pavlexyz.

KájazexMladějova - Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:30:19
Vážení kolegové. Jak víte už se k tomuto tématu nevyjadřuju, Kopřivovi jsem nějak dal najevo, že už nebudu vyhledávat konflikty. Ani se nebudu vyjadřovat k víše uvedenému. Ale. Teď jsem se dožral a chce se mi zvracet! Kolega mi poslal co se děje v Mladějově http://www.dewtex.net/image/galerie/mladejov2007/
podívejte se sem. Když vidím tuhle zkázu, tak se mi chce zvracet. Kdyby to byl alespoň paintball, kde jde o sport, ale aersoft či jak se to píše to je ubohost pro vypatlaný magory, tohle fakt nechápu. Mladějov je čím dál tím více znesvěcován. Vyhlašuji svatou muzejnickou válku p. Doleželovi a jeho rodině a Kopřivovým, dále jejich muklům a komplicům. Postarám se aby všude věděli o prznění Mladějovských památek. Noviny, rádio, televize, odborná i laická veřejnost.

KajazexMladějova - Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:39:07
fotografie P1030271 na stánce č 2 vypovídá o všem...

nevyčítám nic Igorovi,Skaldovi,Svaťovi a novým jež neznám, vše je směřováno jen proti majitelům. Ne proti dobrovolným brigádníkům!
Připojte se k protestu VŠICHNI jenž máte nějakou důstojnost a pochopení, pro něco tak krásného jako je areál býv. MŠLZ Mladějov a dráhy k dolu Hřebeč.

Karol Šmehil
Brno

smehilkarol@centrum.cz
728 682 674

KajazMladějova - Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:55:59
Ještě poznámka: beru zpět vulgarizmi na adresu hráčů aersoftu, je to zábava svého druhu. Přehnal jsem to a omlouvám se jim.

Možná se mezi nimi najde nějaký fanda co by pomohl...
snad...

Mladějov - Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 23:41:39
Pane Kopřivo,zřejmě jste sehráli s lidmi,kteří Vám zdarma zvelebovali Váš soukromý majetek,sehráli dost nečestnou hru.Takovou "sedláckou" hru.Obávám se,že zdarma už Vám nikdo v Mladějově makat nebude.Historie se asi opakuje,protože mně a mým přátelům se podobný příběh stal na Vychylovce někdy před dvaceti lety za "panování" udavače StB Chrena.
Ale /a to směřuji i ke Kájovi,Pavlovi atd./ ,uznávám,že máte právo se svým soukromým majetkem dělat,co uznáte za vhodné,třeba ho i prodat,zničit nebo nechat rozpadnout.
Každopádně by,domnívám se,bylo rozumné zachránit
alespon ty jedinečné kraussky.Neuvažoval jste o jejich prodeji,ev.výměně?
Poprosil bych Vás i o soupis toho,co v M. zbylo.Vím,že nejste povinnen hlásit zprávy o vašem majetku na netu,ale uvítal bych to nejen já.A ostatní bych poprosil o zdržení se ostrých výlevů. Děkuji.
Pane K.,možná se Vám časem ozvu na mail a dohodneme nějakou spolupráci,pokud budete mít zájem.Ale záleží to na hromadě jiných okolností a tak Vás prosím o trpělivost. T.

Pavelxyz - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 06:09:26
To Nyplzet a Zababa: Asi jsem byl ponekud nepochopen nebo jsem se nepresne vyjadril - muj prispevek nemel byt vasi kritikou, ale byl minen proti soucasnym panum Mladejova s trochou ironie. S vasimi nazory na Mladejov souhlasim a zvlaste tribodova charakteristika pana majitele byla velmi trefna.

no toto - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 08:56:01
Ad KájazexMladějova 04. března 2007 - 22:30:19
To je nějaké cvičení Lidových milic aneb vzpomínka na události před 59 lety? Zvláštní, když by zrovna majitelé vzývali tyto bohy.....
Ale něco o stínech minulosti zde před časem také zaznělo.
Tak nevím. Lze zde ještě čekat něco dobrého?

Miloš Kopřiva - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 10:48:21
Ad Karel Šmehil:Tato jednorázová akce byla povolena vyjímečně jednomu z našich členů,který o to zažádal.Byly stanoveny jasná pravidla,kde se účastníci akce mohou pohybovat,aby nedošlo k poškození exponátů.
Ad Mladějov:soupis lokomotiv zde byl psán v minulých příspěvcích ,tuším kolem 20.2.
Ostatní exponáty budou postupně zobrazovány na našich stránkách www.mladejov.cz.
M.K.

Krauss_linz - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 11:09:34
Díky Kájo z ex Mladějova za fotky ze sobotní "akce". Perfektním způsobem zachycují vynikající stav muzea i duševní pochody lidí ze současnýho vedení. Dovolil jsem si tady prezentovat 2 z nich. Na tý první můžem obdivovat mistrovskou práci místního kovozemědělce, vzorně zrestaurovanej traktor a Pragovky v různým stádiu prorůstání vegetací (tý Pragovce RN v pozadí prorůstá levým blatníkem bříza, ale na fotce to bohužel není vidět, za traktorem trčí jen horní část tý břízy).
Na druhý fotce z třídírny je jeden ze 13 exponátů, na který se může návštěvník těšit tuhle sezonu. Alespoň tak jste to psal, pane Kopřivo, ne? Jedná se o zrestaurovanou důlní DH30-D, která je zbavená jen pár zbytečností, jako jsou dvojkolí, motor, veškerá hydrostatika apod. (všechny tyto díly jsou rozptýlený po celým areálu, do hydrostatickejch stojů kdysi napršelo, takže lapovaný pístky jsou poznamenány důlkovou korozí.....).
Ale srdce návštěvníka určitě zajásá, až tohle uvidí. Jen tak dál, do budoucna by to chtělo víc takovejch militaristickejch cvičení. To sobotní se evidentně vydařilo, když při něm nikdo nezahynul. Pane Kopřivo, vy snad ani nemáte mozek, jinak byste do takovejch prostor, jako je třídírna, nemohl dovolit vstup cizím lidem. Vzhledem k narušený statice týto budovy je s podivem, že nikomu nespadl na hlavu žádnej trám a nezabil ho!!!
Z atmosféry fotek od Káji mě tak napadá, jestli by z Mladějova nebylo vhodný vytvořit něco jako "Muzeum privatizace lupku" či "Muzeum místního kovozemědělce" nebo "Muzeum pana Doležela". Ten poslední, myslím dost výstižný název, se kterým před pár týdny přišel právě Kája, má výhodu v tom, že se jeho zkrácený označení MPD shoduje se současným označením Mladějovská průmyslová dráha.
Zátiší s traktoremOtevřít ve standardním okně Zrenovovaná DH 30-DOtevřít ve standardním okně

Miloš Kopřiva - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 11:27:03
ad Krauss Linz:Uvedená Praga není majetkem muzea a bude v nejbližší době odvezena.Ten traktor byl dovezen již v tomto stavu,ale je to děsná složenina všeho možného,podle mě se ani nevyplatí jej renovovat.
Ohledně exponátů-netvrdím,že všechny stroje jsou zrenovované.
Jinak díky ,že máte obavy o moje zdraví,zatím jsem v pohodě,což o vás dle příspěvku říci nemohu.
M.K.

Krauss_linz - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 12:08:52
ad Miloš Kopřiva: Abych upřesnil tu Pragovku, byla koupena pro pana Doležela, ale její pořízení financovali kluci, kteří jsou nuceni dnes z muzea odejít. Vzhledem k tomu, že pan Doležel dosud Pragovku nezaplatil a nyní už o ni nemá zájem, bude logicky odvezena. Hnila tam ovšem kvůli němu! Jinak další dvě Pragy RND, tentokrát pana D., stojí pod třídírnou, na tý fotce je vidět kousek nárazníku jedný z nich. A jejich stav není o moc lepší.
Co se týče železničních exponátů, tak 20. února 2007 jste tvrdil, že expozice lokomotiv čítá 13 strojů a mezi ně jste počítal i zmíněnou DH 30-D (to se dá vysledovat z dalších příspěvků). Z toho vyplývá, že nemáte ponětí o tom, co to muzejní exponát je. Na tý fotce je totiž neopravitelný a nekompletní torzo něčeho, co kdysi bývalo lokomotivou.

Miloš Kopřiva - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 12:25:27
Kraussi,Kraussi,přestaňte už brečet.
Pokud vás to uspokojí,snížíme počet lokomotivních exponátů na 12,aby vám ta DH 30D nedrásala nervy.
M.K.

Cogwheel - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 13:12:13
Jo, jo - takový paintball či airsoft mezi "muzejními exponáty", to je přeci dneska normální. Stejně jako mejdan pro špičky ODS spojený se striptýzem v Národním památníku na Žižkově. Karol je asi psychicky labilní, když proti tomu vyhlašuje džihád a za chvíli to je pro něj košer... Jsme prostě kulturní národ. V Egyptě se před 150 lety taky lokomotivy roztápěly mumiemi a o něco východněji starobabylónské klínopisné tabulky sloužily jako vhodná náhrada štěrku na železničních tratích. Jen tak dál!

Pavelxyz - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 13:35:56
To M.Kopriva: Vy jste stanovili jasna pravidla? Tj. lezeni po exponatech bylo povoleno, jak dosvedcuje fotografie? + pohyb v nebezpecnych mistech?
Ono by to asi chtelo snizit na min jak 12, otazka je, kde konci kategorie ,,lokomotiva,, a zacina kategorie ,,knize Potemkin,, , navic ta hranice se bude asi bohuzel dale menit ve prospech tohoto ruskeho slechtice a bude cim dal mene znatelna

Fantomas - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 13:40:43
Karol je psychicky labilní! a už dlouho...

... a bude to v blesku a v televizních novinách jestli to nevyrovnáte, chcete takovou polulaci...

KájazexMladějova - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:46:15
Jo a na třešňové áleji poteče .....

Hariken - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 19:49:24
Hoši vždy když jdu na k-report tak vím že se pobavím, k temu se neda uz nic jineho napsat. Měl jsem možnost přivítat ve firmě kde pracuji jednoho z německých občanů který zastupoval firmu kupujici nasi stavajici a mezi nasim "rozhovorem" padla otázka..cituji..a jak to vypada v Mladějově???Když jsem mu s pomoci všech sil vysvětlil jak to asi tak teď v mladějově vypada zaznělo z jeho úst jinak klidného a velmi sympatického člověka myslím že slovo kurva..., to neni snad mozne???Pán se podivil...takže jen na konec, ten areál nemají rádi jen lidi z ČR...bůh dopřej klidu mladějovské památce...a lidem v jejim okoli, kterým jistě ukápne slza až neuslyší houkání na přejezdu Neu Dorf

KájazexMladějova - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 21:21:53
Dík Míro za spoluúčast.

Jinak pánové, aby jsme si neotravovali život nějakejma kovozemědělcama, tak posílám fota ze záchrany důlní lokomotivy z RB Dúbrava SK (bývalé antimonové doly v Dúbrave na Slovensku). Kde jsme s kolegy nestráceli čas a hlavu kvůli vykopnutí z Mladějova a činili se.
Jedná se o lokomotivu Gály o rozchodu 500 mm, původně zřejmě s motorem Slavia dvouválec.
...lokomotiva byla nalezena spící v lesním chvojí před štolou "Bielopotocká" v cca 1 120 m.n.m.
Poté byla hupcuky, taháky, pajcry a pákama dotažena po haldě zarostlé porostem, asi kilometr k cestě a dále tažena lakatošem do závodu k nakládce. Spolu s 4kusy důlních 500mm huntů odcestovala do Šumperka, kde srdnatý a nebojácný kolega v dnešní době pouští se do oprav a výroby nových dílů (mimojiné člověk a muzejník kterého také vykopli z Mladějova).
Děkujeme za spolupráci naším kolegům montanistům a jeskyňářům z Ružomberoku: Palkovi a Mirovi Jurečkovým, Petrovi Sliačanovi a dalčím brutálním montanistům z Dúbravy.

tak pěkné koukáníčko http://speleor.sk/...

Zdař Bůh!
Karol Šmehil

KájazexMladějova - Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 21:32:15
záchrana Gáláče
  Tak tady je lákadlo aby jste ten odkaz přece jen navštívili
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 06:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Miloš Kopřiva: Stroje se zbavovat nebudeme – ano, je vám sice k ničemu, protože ho dohromady NIKDY nedáte, a tak ho raději časem sešrotujete. Připomíná mi to přítup Českejch drah k některým dnes již historickým vozidlům.

Než kritizovat,vemte si montérky a přijeďte si máknout,práce je dost - už jsem tady jednou psal, že spoustu práce mohla provýst firma a ti lidé, kteří byli nuceni z Mladějova odejít, se mohli dávno věnovat opravám starejch strojů. Mohlo tam bejt nádherný a naprosto jedinečný muzeum lokomotiv, parních strojů, hornictví, zemědělský techniky.... Ale to byste museli bejt přístupní nějaký konstruktivní diskusi. Už se nad sebou zamyslete, pane Kopřivo! Za tu dobu, co jste se v Mladějově nebyli schopní se s nikým domluvit, v republice vznikly dvě úplně nový dráhy – Kolín a Zbýšov. To už je na zamyšlení!
Těm, kteří by si chtěli přijet máknout tak doporučuju, aby si rozmysleli, jestli není smysluplnější trávit čas nějak jinak. A pokud budete chtít na něčem za každou cenu makat, tak jeďte třeba k Solvayům, do Kolína nebo do Zbýšova. V těchto 3 lokalitách totiž něco opravdu smysluplnýho vzniká.
Ještě jedna připomínka, pořád se, pane Kopřivo, odkazujete na stránky vašeho rodinnýho muzea, ale stále na nich postrádám seznam exponátů, jak jste slíbil.
Jinak z příspěvku od KarlaexMladějov jsem pochopil, že vyhazov z Mladějova ty kluky ještě víc stmelil. Fotky ze záchrany vzácný důlní lokomotivy Gály to jen potvrzují
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 06:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Kopřivo, z vašich příspěvků je vidět, že si vůbec neuvědomujete, jakou hru jste rozehrál. Už vám po několikáté opakuju, že kdybyste nebyli tak hloupí, mohlo bejt v Mladějově nádherný muzeum, opravená trať a spousta dalšího. Ze svejch zápisků z dřívějška jsem dospěl k tomu, že za dobu vašeho působení v Mladějově, byly odvezeny:

4 parní lokomotivy
5 elektrickejch
cca 21 motorovejch

Podle toho, jaký mám informace od kluků, tam se budou odvážet další 4 motorový lokomotivy a další 4 mohly bejt dovezený. Z toho mě vyplývá, že jste se díky svý blbosti zbavili 38 lokomotiv !!!!!!!

38 lokomotiv, do kterejch jste nemuseli investovat nic, protože jak MPŽ, tak dnes vyhození kluci by se postarali o jejich opravu. Pro návštěvníky to mohlo bejt fantastický lákadlo. Stačilo se jen dohodnout. Jak jste hloupí!

Pokud někdo ze čtenářů bude chtít pomáhat v Mladějově, tak si dobře rozmyslete, do čeho jdete. Někteří nadšenci tam strávili 13 let života, naprosto zbytečně. Jeďte raději pomoct Solvayům, Kolíňákům nebo do Zbýšova. Jedině tak nepřijde vaše práce, čas a peníze vniveč.

Pane Kopřivo, právě jste roztočil ty "vaše" boží mlejny. Pamatujte si, na každýho jednou dojde a na hajzly taky.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 08:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mašinka:no jak tak na to koukám, a jak jsem to celou dobu sledoval, vůbec nic se nestalo
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 10:02:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty staré archivy této diskuse snad ani nemá cenu obnovovat. Podstatné je, že současný stav zbylých jedinečných a historicky cenných vozidel a zařízení v Mladějově je katastrofální. Jaká bude budoucnost, nad tím raději nepřemýšlím.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 10:13:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám,že vše je při starém.Krauss stále kňučí a ještě si pořád neuvědomil,že Mladějov jde jinou cestou ,než si představuje.
Měli bychom si uvědomit ,že Mladějov je pouze záliba a koníček všech,kteří se podílejí na zachování části historie pro naše potomky.
Rozhodně to není o tom uhnat si žaludeční vředy.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 10:25:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krausse bych chápal v tom smyslu, že neživé památky (např. původní parní polotendrové lokomotivy Krauss č.1 a č.5) řvát o pomoc neumějí - tak to za ně dělá člověk - jak umí.
Jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 17:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vše při starém..Jen mě zajímá, kdy se zde dozvíme, za kolik je celý areál dráhy včetně zbylých exponátů na prodej
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 17:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že se ozývají první zájemci o koupi, no mě by to také zajímalo.
Takový detašovaný provoz Solvayových lomů-filiálka Mladějov, daleko na východě by nebyl k zahození, co vy na to pane Kopřivo ?
A nebo co si to koupit dohromady co vy na to Kolíňáci, Zbýšováci.
A koupě by byla včetně pana Kopřivy či bez ?............
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 18:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jouda a Potkan : a ejhle me se. Konečně by se dostal
Mladějov do správných rukou (ne do rodinného podniku, ale do rukou opravdovích muzejníků z Barbory, Zbýšova a Kolína). Tzv. BZK Mladějov. Alias společný exponát všech tří muzejních společností. To by byla paráda kdyby to koupil někdo od fochu.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 18:47:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jouda,Potkan:Jo chlapi,měli jste se rozhoupat dřív,když byl ještě Mladějov k mání.Přijďte se svézt,dáme vám slevu.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 22:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet : Jo a zapomněl jsem na na Novopackou dráhu, můžeš se přidat a i když to nevyjde, tak dostaneš od p.Kopřivy alespoň tu slevu na jízdném.......
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 06:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BN30 (alias ,,Zvonek,,) patrici jednomu z clenu vyhozene party, kterou jsme nedavno odvezli, ma praskly blok motoru, protoze nekdo z nove party nyvypustil vodu pote, co si lokomotivu pujcil. Kdo zaplati skodu?
To M.K.: Ale Mladejov nebyl NIKDY k mani
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 11:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan:No já mám dojem že bychom to ani jako triumvirát neufinancovali jelikož máme sami všichni dost práce a shánění se svými vlastními drahami.Navíc nám by v okolí Mladějova špatně rostla řepaa měli bychom ztrátu aspoň metrák z metru čtverečního, vám by zase chyběl vápenec a svatojánská studánka.Zbejšovákům zase těžní věž a pořádný pešunk který teď přerozchodovávají by asi už neměnili.Když si vemu že je v Mladějově asi třetina tratě zralá na rekonstrukci, nešel bych do toho.Raději dělat jedno a to pokud možno dobře než lítat mezi vším možným a uhnat si stihomam a vidět kolem sebe jen nehotové,nedodělané,nekompletní a rezavějící případně hrozící vykolejením.Sice by mně lákalo jezdit si s do kopce, ale to by zase musely mít vozy funkční brzdy.I když není nad Vychyl když jsem byl s párou na úvrati.Ale to už se dostávám do jiné diskuzea jiného času.Myslím že Mladějov si nechají majitelé a doufám že začátek sezóny bude s párou (u nich i u nás).
Přerovský zubr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.103.50
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 13:09:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavelxyz: k mani byl, ale tobe bylo mozna tak 6 let
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 23:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek : Máš recht...........
Všude dobře, ale na vápenci nejlíp.....
Zenon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.230.42
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 18:39:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,když tak čtu ty ubohé diskuze,je mi z toho,promiňte na blití.Takové hanobení naší práce si nezasloužíme ať už je to jakkoliv.Co se stalo to se stalo,život jde přece dál.Alespň že existuje parta odborníků dobrovolníků,kteří jsou ochotni udělat něco pro záchranu Mladějova a exponátů.Všichni ti kteří do toho rejou jsou naštvaní že si nemohli dělat co chtěli a hlavně vše zadarmo.Místo toho raději vyvolali hádky a teď jsou uražení.Podle hesla ani kuře nehrabe zadarmo.Většinou máme všichni nějaké peníze vložené do oprav a renovací a to se některým zdálo nevhodné.A co se Karlazexmladějova týká aťse raději drží zpátky nebo právě on by mohl vyprávět kdo rozkradl klacky z jedničky,a válku už má vyhlášenou on a ne my.
Posunovač_ah
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 09:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zenon: neřekl bych, že by tady někdo hanobil Vaši práci. Byla tady pouze předložena poněkud drsná fakta, např. o „ztracených“ 38 lokomotivách, které mohly být v Mladějově. Předtím, než byla omylem smazána tato diskuse, tady pan Kopřiva napsal myslím dost urážlivý příspěvek. Prý byly minulý rok katastrofální vztahy mezi lidmi, a tak se s mnohými museli rozloučit. Ano, katastrofální byly, ale z čí strany? Vždyť s pány Kopřivou nebo Doleželem se prostě nedalo rozumně komunikovat o budoucnosti Mladějova. Někteří z vyhozených jezdili do Mladějova i 13 let (viz příspěvky od Krausse) a odvedli tam kus práce. Je to přesně jak píšete, ani kuře nehrabe zadarmo, takže není divu, když tito lidé chtěli něco za odvedenou práci a strávený (nebo spíš ztracený) čas. Ne však peníze, ale jen to, aby v Mladějově mohli mít své exponáty, které by si na vlastní náklady opravovali. Stačilo se jen dohodnout.....
Co se týče nové party, mám vážné pochybnosti o její odbornosti. Startování lokomotivy BNE 50 (s elektrickým přenosem výkonu) roztahováním vypovídá o jejich úrovni. Prasklý blok motoru lokomotivy BN 30 by o těchto odbornících mohl rovněž vyprávět. Z doslechu vím, že se ani nepodařilo nastartovat opravenou BN30-R ani BN60-H se škodováckým motorem......
Začínám mít vážné obavy o parní lokomotivy. Podle stránek muzea by jednička měla začít jezdit v sezóně 2008. Jak tomu mám rozumět? Máme rok 2007, rozpracovaná je BS-80 a odhaduji, že do konce tohoto roku ji nedokončíte. Práce na ní bude ještě dost a navíc za chvíli začne sezona, takže opravě nebudete moci věnovat tolik času jako doposud. BS-80 vyjede nejdříve v roce 2008, kdy by měla být zprovozněna i jednička. Jak si vedení muzea představuje opravu jedničky? Jedná se o historicky cennou lokomotivu, která by měla být odborně a pečlivě zrestaurována (to jsou odhadem 2 roky práce). Obávám se, že se po této lokomotivě bude chtít jen aby za každou cenu jezdila, ať už bude její stav jakýkoliv. Takové jednání považuji za trestuhodné.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 09:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zenon: Samozřejmě že diskuze v poslední době poněkud nabyla na ostrosti a nebyla zrovna konstruktivní, leč co jiný člověk to jiný názor a pohled na věc.Pořád si ale myslím že je lepší i takováto diskuze než mrtvé ticho.A nikdo tady myslím obzvlášť nehaněl ničí práci na vozech či lokomotivách, spíš debatovali o přístupu k muzejničině.Co se stalo to se stalo, už se to odestát nedá, nezbývá než jít dál.Sám za sebe su rád že se zase jednou (soudě podle fotek ) zatopilo v Mladějově na výhni a kluci se pokoušejí seznamovat s kovařinou.A doufám že se vám podaří s Béeskou vyjet v plánovaném termínu.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 09:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Posunovač:Mně by také zajímal nějaký časový plán záměrů s Mladějovem,zprovoznění trati na Hřebeč,areálu Hřebeč a jak dál s nejen parními mašinkami.Už jsem se na to tady ptal,ale odpověd´páně Kopřivy byla vždy velmi mlhavá.Z jeho různých vyjádření soudím,že budoucnost netuší ani on sám a "rodina" už zřejmě nechce utápět v nevýnosném podniku další peníze.Zadarmo už na cizím nikdo dělat nechce,tak pozvolný rozklad pokračuje.Řešením pro mladějovskou dráhu by byl asi odprodej-ale než se k tomu majitelé rozhoupou,tak bude všechno shnilé a zničené-"exponáty",budovy,trat´.. Kolik je vlastně v M. dnes lidí,kteří se snaží zachránit co se dá?
Tři? Bez investic do čehokoli je to jen příštipkaření.Nebo Vám ta dráha vynáší,pane Kopřivo? Nic ve zlém,ale mám obavu,že jste si s rodinou uvázali na krk něco,na co bez jasných plánů a změn nestačíte,jedete nějak tak ze setrvačnosti.Já vám opravdu přeji ,at´ Mladějov vzkvétá,ale upřímně-nevěřím tomu.Zkuste mne přesvědčit o opaku,prosím.
Emanzknajpy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 11:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo od všech velice ušlechtilé pomoct z Mladějova vyhodit MPŽ za účelem vlastního zisku a pomoct tak jejich odchodu, můžete na sebe být hrdí, protože ML je v současně době jako Váš nevydařený podnikatelský plán a pan předseda Kopřiva se ten váš nezdařený plán snaží dát dohromady jak nejlíp dovede. Ti kluci z MPŽ tam byli dýl než vy: posunovači a Kraussové a jim podobní, tak nehrajte na city, oni ztratili to, co vybudovali. Vy vlastně jen to, co vybudovali oni.

Za vašeho působení byla jediná věc, která se podařila, MD3, bez vás jich bylo už daleko víc a to je to, co vám nejspíš vadí

Ohledně BN30-R a BN60-H se škodováckým motorem : bohužel,pokud se je opravdu nepodařilo doposud nastartovat tak je už jen jedno řešení - ODSTAVIT a šešrotovat

Co se týka startování BNE50 roztáhováním,ano je to tak,nejdřív se musela ale vytáhnout mašinou (samozřejmě že se musela zatopit pětka) na Veksl a poté ji pustit dolu z kopce a co se ke mě doneslo,tak na rovince před zářezem se ji opravdu podařilo nastartovat - vždyt je to přece jednodušší než si dovézt startovací vozík
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.1.3
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 11:29:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Posunovač:Pára č.1-GO bude provádět externí firma.V současné době doděláváme výkresovou dokumantaci zcizených pojezdových součástí.
Ad Mladějov:Časový harmonogram zprovoznění tratě v celém úseku zde již byl řečen.Pokud budou dotace i nadále v objemu loňského roku,a podle jednání tomu tak bude,je termín 2010 reálný.
V současné době máme cca 22 členů či příznivců.
O sobotách se nás schází cca 10,v týdnu 8.
Je logické,že pouze muzeum a dráha si na sebe nevydělá.Proto nyní obnovujeme výrobu lisovaných dřevěných piliných briket,podnikáme kroky vedoucí ke snížení daňové zátěže atd.
Na trati je ke včerejšímu dni provedena výměna pražců po Veksl,do začátku sezony budou vyměněny pražce na Novou Ves,poté dojde k zaštěrkování a podbití.
Ad Emanzknajpy:BN 30-R se již minulý týden proháněla po kolejích,na BN60-H byla v sobotu dodělána elektrika a poté byl motor úspěšně nastartován.
M.K.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 11:29:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mladějov:
Obávám se, že pan MK o něčem příznivém z hlediska muzejního přesvědčit nemůže. Viz výše kauza s autobusem Praga AN.
V žádném případě bych pánům MK nebo D. apriorně nepodsouval zlé úmysly. Obávám se však, že mají trochu jiný pohled na svět, že jim opravdová muzejničina nic neříká a že se utápí v nějakém lidově-tvořivém kovozemědělství.

Výsledkem amatérizmu často bývá znehodnocení památek, lačnost po nějakém zisku (ten muzejní činnost skýtá málokdy...) vede k bezohlednému opoužívání mejetku a když se k tomu přidá jistá zaslepenost a pohyb mimo realitu + snížená ochota akceptovat jiné názory.....

Znovu opakuji, nepředpokládám zlé záměry, avšak jak známo "cesta do pekla bývá dlážděna těmi nejlepšími úmysly..."
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 12:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Emanzknajpy: nevím jak jste přišel k tomu, že jsem v Mladějově ztratil to, co vybudovala MPŽ. Já tam totiž neztratil vůbec nic
Nějak jsem nepochopil Vaši větu:

"za vašeho působení byla jediná věc, která se podařila, MD3, bez vás jich bylo už daleko víc a to je to, co vám nejspíš vadí"

Čeho mělo bejt daleko víc?
Emanzknajpy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 12:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad KL : Když jste nepochopil tu větu tak proč se na ni ozýváte? myslíte si snad že patřila přímo na vaši adresu?
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 12:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Emanzknajpy: nejde o to, komu byla určená, ale spíš co tím mělo bejt míněno.
Emanzknajpy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad KL: bylo míněno přesně to, co bylo napsáno. Napsáno to bylo myslím dost jasně a v Mladějově je to vidět.
Děkuji za objasnění pane Kopřivo, ať se daří.
Luboš_valášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A cesta do nebe těmi nejhoršími?
Nehrozí žádné znehodnocení lokomotivy č.1. Jedničku znehodnotil ten, komu záleželo na tom, aby znehodnocena byla. Nám na jejím znehodnocení určitě nezáleží a podle toho bude taky opravena. Jestli v roce 2008, to je dost šibeniční termín, protože jednička si veme svůj čas, ale rozhodně nevidím cestu v jejím ponechání ve stavu, v jakém je.
Když nevíte co by, najdete to v Mladějově...
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:54:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Emane, nějak ztrácím souvislosti. Takže podle vás odpadlíci od MPŽ vykopli "zdravě ožralé jádro" MPŽ a následně p.Doležel vykopl díky bohu odpadlíky od MPŽ? Nebyl v době odchodu MPŽ majitelem mladějovského areálu taktéž p.Doležel? (respektive nebyl osobou která mohla podepsat s MPŽ prodloužení smlouvy)? Nebo před třemi lety nevěděl co činí a teď se mu konečně rozsvítilo? Nebo je to tak že p.Doležel hlavně nepotřebuje žádného kibice do jeho představ o Mladějovu a odpadlíci od MPŽ to nepochopili dostatečně rychle?
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 22:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Odpadlíci" z Mladějova jsou odborníci. Narozdíl od p.Doležela. To je ten rozdíl. V době působení MPŽ na Mladějově jsme všichni nadšenci dobře věděli že Mladějov je ve správných rukou. Nic méně teď zase dobře víme že Mladějov je v nejistých rukou, ale vím naprosto dobře že ve Zbýšově se rodí další dobrá dráha v rukou odborníků. Stejně jako v Solvaých a Kolíně. Jen mě mrzí těch unikátů jako jsou č.1 a č.5.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 14:05:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejhorší na tom je, že jediná skutečně hodnotná dráha je mladějovská. Ty ostatní jsou takové přerostlé zahradní železnice, které můžete postavit kdekoliv. Je to spíš o hraní, než o muzejnictví.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 15:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: to bych netvrdil. Například na Parapleti ty koleje byli. Dnes sou sice trochu jinak, ale je to furt stejná dráha. Potom v Kolíně. Trať povede plus mínus metr od původní dráhy. Zbýšov. Ten je taky podle původní dráhy (jen zouženej).
Takže označovat to přerostlou zahradkou určitě nejde.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 15:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bohumil: myslíte si, že lidé z těch ostatních úzkorozchodek nejsou aspoň trochu "praštění" muzejnictvím?Proč by pak pracně opravovali a rekonstruovali staré téměř zničené vagony či mašiny z dávno zrušených úzkokolejek, když by bylo podstatně jednodušší postavit si pro své hraní úplně nové?Muzejničina je přece o tom zachovat staré dalším generacím ne?A na SOLVAYÍCH, ZBÝŠOVĚ I JINDE SE O TO SNAŽÍ...
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 15:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

postavím barák, začnu do něj tahat starý "cajky", který budu opravovat, zprovozňovat,... a na barák dám název Muzeum ....
nebudem raději o tom polemizovat. můžu mít 30 kafemlejnků (né mašin 310 :-) a řeknu si že jsem muzeum. a vlastně mám pravdu..
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 19:18:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No stačí udělat z vosku Helenku Vondráčků, Karla IV. a jiné celebrity a také si můžete dát nad vchod nápis muzeum. Ve skutečnosti to ale bude pořád jen výstavka voskových sošek nebo starých kafemlejnků. Muzeem začnete být, až když ty kafemlejnky začnete sbírat systematicky, začnete o nich schánět podrobné informace (historie výroby, vývoj jejich stavby, typologie a pod.), začnete je konzervovat/restaurovat (tj. profesionálně pracujete se svou sbírkou) a výsledky své práce představíte veřejnosti. Pak můžeme hovořit o malém soukromém muzeu - a tyto kritéria Solvayáci, Zbíšováci i jiní splňují. Ostatně muzeum kafemlejnků také nemusí nutně být v továrně na kafemlejnky.
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 20:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muzeum průmyslových železnic Brno začalo vznikat počátkem devadesátých let, jako tehdy ojedinělá aktivita, jehož záměrem bylo shromáždit zástupce každé typové řady tehdy provozovaných a hojně nenahraditelně likvidovaných lokomotiv rozchodu 600mm a uvést je dle možností do původního stavu či vzhledu. To se většinou dařilo až do roku 1997, kdy se snaha začala více orientovat na záchranu mladějovské dráhy a jejích vozidel. Pozdější snaha udržet dráhu v provozu víceméně muzejní aktivity zcela zastavila. Kolik úsilí záchrana Mladějova stála a jak to vypadá dnes je opravdu víc než k pláči. Tehdy si to, ale nedokázal nikdo představit, či připustit. Muzejní činnost se rozjíždí opět, ale již ve Zbýšově (oprava Siemens č.13 a BNE25). Bohužel však v době, kdy už není víceméně co zachraňovat, či sbírat. Dráha (v podstatě turistická atrakce)bude provozována subjektem více zástupců s podílem MPŽ a muzejní činnost bude odděleně nadále hlavní náplní činnosti MPŽ ve Zbýšově.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 23:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bohumil: Musím reagovat, pokud by jste věděl jak to v Solvayových lomech kolem roku 1993 všechno začínalo, tak by jste nás nemohl srovnávat se zahradními dráhami.
Dráha na Parapleti vznikla jako nedílná součást Muzea těžby a dopravy vápence v Českém krasu a to navíc v max. možné míře v původní podobě.
Tzn. že nejdříve začalo vznikat muzeum, podzemní expozice a souběžně s tím průmyslová dráha, která tvořila v historii nezbytný dopravní prvek pro transport vápence v lomu.
Skutečností je, že nás stále více návštěvníků vnímá jako dráhu a to je skutečnost, která nám radost nedělá.
Jsme průmyslové muzeum, které spojuje řadu různých oborů jako jsou lomařství, hornictví, úzkorozchodné průmyslové dráhy, stabilní motory a obecně stará technika, geologie, speleologie, mineralogie, chemický průmysl a vzhledem k tomu, že se skanzen nachází v CHKO a částečně v NPR Karlštejn nám nejsou cizí ani otázky ochrany přírody, tzn. fauna a flora Českého krasu.
Snažíme se bránit komerční konzumní turistice současné doby a lebedíme si v prvorepublikovém staromilství.
Co víc dodat než přijeďte se podívat.....
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 11:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezbývá jen souhlasit s kolegou Potkanem ... pokud má někdo pochyby, zda na Parapleti se věnujeme muzejnictví, tak se přijeďte podívati. Nejlépe na "II. Rotující setrvačníky"
o 2. červnovém víkendu tj. 9. a 10. jak jinak než června.
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 16:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kolega z nádrže: Děkuji za doplnění a nenápadné propašování upoutávky na Rotující setrvačníky 2007.............
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 09:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem se omlouvám za mistyfikaci, neb "Rotující setrvačníky" jsou letos již IV.. Všem se ještě jednou omlouvám ... Pěkný den Váš NÁDRAŽÁK
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 08:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muzeum v Mladějově..projekt turistického a zábavního centra zní mnohem zajímavěji, teď jde jenom o to, aby těch 90 miliónů z EU vypadlo.. Můžete to někdo osvětlit?
viz http://www.rudoltice.cz/vystavba/projekty.php
Chtělo by to pak asi ještě přibrat pár montanistů na Hřebeč
A já si myslel, že si v Mladějově hrajete s mašinkama a vy takhle
Hariken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 18:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, chci se pridat k dotazu Joudy na zabavni a turisticke centrum v mladejove a hrebci, po precteni uvodniho planu to zni velmi pohadkove tak bych byl tez velmi rad jestli by nam k tomu nekdo opravneny z mladejova mohl neco povedet. Zda se tesit a prilozit ruku k dilu nebo jen sledovat uz tak rozpolcenou diskuzi. S pozdravem pro mladejov Hariken

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace