K-report
 

Archiv do 30.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 750, 752, 753, 754 » Staré archivy » Archiv do 30.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
poděbradka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.230.42
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 20:36:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechceme, protože zde v České republice máme stále dost červený barvy na to, abysme jednak tu bočnici natřeli až dolů k rámu (aby nám ty mafinky nejezdily "nahatý"), a navíc nám ještě zbyde na tu střechu!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 23:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mano: co je éňoňúňo? Jedine 754.023!

 
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 06:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Mě moc éňo nepříjde, chtělo by to méně bílé barvy a jinejch pičovinek a více péče. Vzít hadru do ruky a pucovat...
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 08:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

754 080 včera na nákladním vlaku v Hranicích na M jen jako vůz směr DPOV Nymburk
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 08:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, na co má ta 750.410 na každém čele dvě zásuvky na dvojčlen. Brejlovci 753 či 754 běžně mívají na každém čele jednu, u 750 byly většinou demontovány.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 09:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když vidím takovou 754 033 jak je v tom špinavá

No jistě, nátěr ZSSK je samošpinící, zatímco např výše ukázaná 754.054 je samočistící, že. Jestli vono spíš nebude záležet na tom, jak se která ta mašina pucuje. Inteligente.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 10:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak se která ta mašina pucuje


Když vidim, jak ty lokomotivy u ČD jezdí tak ''čistý'' tak bych chjtěl tu lokomotivu vidět tady u ČD jak by zanedlouho vypadala. Už vidim, jak takovej Kubrt si pujde umejt lokomotivu do depa!!!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 11:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pointa je v tom, že za***ný jezděj všechny mašiny, bez ohledu na nátěr. Ušpiní se i celočervený brejlovec (viz výše), i v "původním" nátěru, i v ZSSK. A stejně tak, pokud se mašina pucuje, tak je čistá - bez ohledu na to, jak je natřená.

Pro ty, co nepochopili můj příspěvek 1568: vadí mi věčné rýpaní šotoušů na nátěr ZSSK, jak je špinavý. A přitom i jiné mašiny jezdí špinavé, jen prostě tenhle nátěr se určitým šotoušů nelíbí, tak na něj kydají. Jiným šotoušům, třeba mě, nevadí. A někomu se možná i líbí, proč ne.

jak takovej Kubrt si pujde umejt lokomotivu do depa

Proč bych to dělal? Nemám k tomu žádnou motivaci: lokomotiva není moje, její údržbu nemám v popisu práce, na fotce jí čistou nepotřebuju (kdybych fotil), když jedu vlakem tak mě čistota lokomotivy nezajímá, když očumuju na nádraží, na čistotu nehledím, líbí se mi všechny
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4012
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 11:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: jestli spíš nenarážejí na fakt, že na bílé je ta špína vidět daleko dříve a daleko lépe než u jiných barev...

A jestli si tou barvou natřu části mašiny, které se "zasviňí" nejdříve a pak údržbě nátěru nevěnuju patřičnou pozornost, pak se logicky nabízí otázka, proč se to tak vůbec natíralo, když původní záměr (atrativní barevné schéma) dopravce jde jaksi do "do ztracena"....
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 11:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro okraj: osobně znám jednoho člověka (čirou náhodou šotouše), který jistou řadu jistého depa chodil čistit (nejen od špíny, ale i od sprejerských projevů duševní zaostalosti), aby měl pěkné fotky. A dělal to grátis .
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 11:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad jena: já myslím, že narážejí čistě na to, že se jim to nelíbí Některý brejlovce taky mají nad rámem bílou a emoce to vyvolává - pouze kladné.

Ad Tajemný EM: proč ne, mě to nevadí, jen jsem napsal, že já to nedělám

A pokud Karelpl simuloval situaci, že bych byl fíra: kdyby jo, možná bych taky čistil mašinu ve volném čase. Přijď se podívat na mé pracoviště, mám tu čisto, minulou sobotu jsem ve volném čase prováděl zůtulňování instalací věšáku. Možná i mašinu bych leštil.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3719
Registrován: 9-2002


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 12:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tajemný em:
Duševní zaostalost je podle mě chodit mýt do depa lokomotivy zadarmo...:-)

750.119 od včera do dnes zavřená na elektrické hale v Mal...
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 12:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každej jsme holt nějakej, však taky do nikoho nerejpu. Jen jsem poznamenal, že jsou mezi námi i tací, kteří se dokážou obětovat. Já takový šílenec též nejsem..
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 12:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jena: ano, 100% souhlas.

Ad Kubrt:
Pokud byl nějaký nátěr vybrán za jediným účelem prezentace firmy, a je přitom abnormálně háklivý na znečištění, asi něco někde není dobře. Zejména když zároveň platí, že firma je natolik chudobná, že čistotu vozidel není schopna zajistit.

Původní nátěr brejlovce byl navržen v souladu s tvarovým řešením, nikoli s ohledem na znečištění. Srovnávat ho s ideou Bl nátěru je zcela mimo diskusi.

Násilně naroubované unifiky pod nejnemožnějšími záminkami zpravidla vždy představují degradaci designu za cenu něčeho jiného (politiky, reklamy, pochybných úspor).
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 12:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Unipuls: souhlasím, že reprezentativní to není, když se nemeje. S původním nátěrem brejlovce nikde nic nesrovnávám, jen píšu, že špinavý muže být brejlovec natřený jakkoliv a čistý rovněž - problém je v údržbě laku, ne v nátěru.

Proč se tomu laku říká blonski? To je designer (slovensky dyzajnér), co to navrhl?
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 13:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Končeme tuto diskuzi, jinak to dejde do toho závěru, jako nedávno v diskuzi výše (749 a 751)


Já si myslím, že každému se líbí něco jiného, kdyby sme byli všichni stejní, tak by to nebylo ono, jen sem konstatoval sám za sebe že mě se ten nátěr nezamlouvá...
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 15:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prvně vidím obrýlená "trojčata" v akci.
 
Mir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 16:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

754051 dneska řádila na vodním odporu (v Nymburce)
 
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 17:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Kubrte, ano - Daniel Blonski, vítěz soutěže ZSSK na nový firemní nátěr vozidel. Po něm pak přátelé starých nátěrů (rozumějte: odpůrci toho corporaty identity) pak tento patrně málo vkusné, ale rozhodně strašně málo praktické barevné řešení nazvali.
Škoda, že v našich vodách neproslula jména Adamyová či Bubník, lidé zodpovědní za nynější podobu jednotného nejednotného nátěru vozidel ČD. Stejnosměrky postavené na tyrkysově zelené, střídavky na oranžové, panťáky na nevýrazně modré/šedé, většina vozidel je oháknuta slonovou kostí, která jako výše uvedené odstíny na sebe ráda upozorní NEUDRŽOVÁNÍM zevnější čistoty. S tímto rizikem se mělo počítat a neuvádět to do života.
}}
Ate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 18:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Redbird:
To já byl zase v neděli překvapen ze čtyřčat u Světce.
 
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 18:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ate: Hustýýý, ty we, sem si řikal, tři, to je nějak moc ne a ted když vidim čtyři, tak si řikam jestli jsou OKD vůbec normální!!!
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 18:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je ale nadělení, až se mi zapotili brýle. Mám nějaké docufilmy z USA tam je vidět i osmerčata. Ale tamní mašiny jsou výkonější.
Mano754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 18:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

754 051 vyzerá dobre. Len ju kazí ten žltý obdĺžnik na pluhu.
754 072-7 4EVER
Kozel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 19:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem měl kliku.V Bubenči stál obilo-vlak s brejlema Viamontu.Takže jsem si na ně počkal v Roztokách
 

(Příspěvek byl editován uživatelem kozel.)
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 19:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelp:No je to nezvyklé a zajímavé,ale může se jednat třeba jen o přetah mašin....Tak že to třeba táhlo jen dvojče jako většinou.
Dám třeba příklad z mně bližší,domácí krajiny-když ještě jezdívaly v Jihlavě zamračený tak pravidelně v sobotu jezdily z Okříšek spojený na MN vlaku do Jihlavy dvě,tři nebyla taky žádná zvláštnost a někdy se k nim přidala od mimořádného vlaku třeba i čtvrtá.Ale jelo se na jeden kotel,nebo na dvojče...Podle zátěže.Byl otom psán i krátky článek v Dráze.Tak že čtyřpřež nemusí hned znamenat,že tady někdo napodobuje vlaky jako jsou třeba v Americe a že OKD nejsou normální....

Mano754:Tak jak se řešily nátěry výše,tak každej na to má jiný názor.754 051 vypadá fajn,ale ten proužek ji podle mě sedí...Trochu to oživí..
Mano754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 20:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda:
Však jasné. Ja som len napísal môj názor. Každý má naň právo.
754 072-7 4EVER
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 20:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda: Já to nemyslel zase až tak kriticky, proto ti smajlíci na konci!!! Jo taky mě to napadlo, že to jsou přetahy, ale myslel jsem si, že by se měli mašiny spíš řadit na konec vlaku, ale takhle to vypadá líp a obvzlášt pro fotografa
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 20:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelp:To jako jo no...to se musí nechat že je to
Mano754:Správně,každej má právo na svůj názor...A každej ten vkus má trošku jinej.Aspoň že si rozumíme
Mano754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 21:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda:

754 072-7 4EVER
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 21:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka kraťas: To je specialitka 750.409 a 410. Dvojzásuvky dostali po reko v ČKD (1982-3).
Důvod ať objasní někdo povolanější...
"Jen bílou orchidej...."
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 22:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, zda jsem povolanější, ale měl jsem před lety řeč s cvičákem, který ty prototypy po reko počátkem 80. let zkoušel.
Během úprav v ČKD bylo ve slaboproudu vytaženo tolik vodičů pro provázání násobně řízených lokomotiv, že to jedna standardní zásuvka MZ 264 nezvládala. Teď mě nebijte, každá má 3 kotoučky asi po osmi kontaktech, včetně rezerv. Z tohoto důvodu se zásuvky tuplovaly.
Čili jako T 478.4001/002 byly s jednoduchou zásuvkou,
jako T 478.4201/4202, pak 754.201/202 a dnes 750.409/410 s tímhle dvojitým provedením.
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 23:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doma jsem našel starší pohlednici a zajímalo by mě jestli tu někdo ví:jezdí ještě vůbec tento brejloun??Takový krásný nátěr...popřípadě kam zmizel??
 
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 23:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezmizel, jen teď vypadá drobet jinak
 
Loko99
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 07:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zmizel do Brna či Veselí Nad Moravou tam se prohaní.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 09:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc a Blofeld: Díky za vysvětlení. Je zvláštní, že je to specialita jen těchto dvou strojů po rekonstrukci. Toto jsou vlastně jediné 750 vzniklé z řady 754, ostatní vznikly z 753. U těch byly zásuvky MZ vypuštěny; zřejmě se tehdy uvažovalo, že v osobní dopravě se dvojčlen nevyužije. Později se však tyto stroje vrátily do nákladní dopravy a tam se absence dvojčlenu ukázala jako velký handicap.
Mr.Lachtan: To je ta brněnská experimentální "čtyřka", u které byla zásuvka MZ264 odstraněna a nahrazena zásuvkou UIC, pomocí které je možné také řízení z řídícího vozu (např.954, kde už to bylo zkoušeno). Tuto zásuvku mají také 755.001 a 002 a "bertovec" 752.001.
Urbanek Jan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.251.250.7
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 11:15:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo z čeho vznikly stroje 753 703-753 722?Myslím původní jejich čísla.Děkuji za odpovědˇ jestli někdo ví.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2246
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 17:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poliii: Vzít hadru do ruky a pucovat...

Dělám co můžu, když zrovna můžu, ale na vnějšek je stejnak dostačující ta nová supermyčka. Co bys ještě chtěl po ubohém leťákovi?

 
Miloš_sk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 17:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Momentálne je nejaká ostravská 754 v dielňach ?
A kedy sa konečne zbaví 4.047 závesiek ? Ďakujem
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 18:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad JK: ty 750.409 a 410 nevznikly z řady 754, ony to jsou pořád "čtyřky", ale trochu jiné. Jiné v době vzniku, jiné i po reko před 25 lety, když už byly sériovky venku.
Na řadu 750 je přečíslovali jen proto, aby byly tabulkově lehčí a mohly tak na žitavskou peáž
Mano754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 19:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si sem pridať jeden link. Dúfam že sa nik nenahnevá..
http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1561
Tu sa čosi o prvých dvoch štvorkách dočítate.
A je tam aj "malá" fotogaléria.

754 072-7 4EVER
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 20:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Len by som článok doplnil, že taká povedzme prototypová úprava sa skúšala prvý raz na prototypovom rušni radu T476.05 (ak niekto nepozná, bola to akási "predĺžená T466.2"), ktorý teda bol prvým rušňom v ČSSR s elektrickým vykurovaním vlakových súprav. Ak sa ešte pamätám, tak v tej súvislosti FMD malo v prvom pláne urobiť objednávku na nový rad T477.0 pre ČSD, no napokon boli novovyrábané rušne označené radom T478.4 a íšlo o "tuning" T478.3... Len mi tam akosi chýba zmienka o dôvodu prerušenia výroby motorov na Smíchove...
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 20:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik - . Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem .
Mano754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 20:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik:
Zhorelo to tam do tla. Preto sa štvorky prestali vyrábať.
Jinak klidně piš svou řečí, já rozumín i česky.
754 072-7 4EVER
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 21:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik: íšlo o "tuning"

išlo o tunning Jinak nemám námitek. Domorodci souhlasí?
Follow the reaper...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 22:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nj je to napísané dobre. (Domorodci? )
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 22:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou se tím tlumočením budu živit.
Follow the reaper...
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 22:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je to zajímavé, ale všechno sem rozuměl slovensky a to sem si myslel, že rozumim jen pár slovíček, no neni to zase až tak těžké...
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 22:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karolpl: dobre, tak si urobíme skúšku: tak mi teda povedz Karolko, čo že je to "žreb"? (moje najobľúbenejšie slovenské slovo).

Kolegovia zo Slovenska: som rád, že počujete po Česky, no pre väčšinu našich chalanov a dievok s rokom výroby po r. 1989 už je Slovenčina ozajstný problém...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2250
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 22:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik:

...po česky... Je tak, Peto5220?
Follow the reaper...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A místo "dievok" spíš "dievčat"...
Follow the reaper...
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám ale zafixovaný "dievky", ne "dievčatá" - co mě rodiče naučili, to umim. Pokud se v tom někdo z jazykozpytců (teď jsem zvědav, jestli mi rozuměli i kolegové na východě...) bude chtít rejpat, proč dievky a ne dievčatá, tak náš slovenský bludný koreň pochádza od Bánoviec...
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tedy nad Bebravou, abych to upřesnil.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik: možné to je, abych zase nekecal... Mě jen vede nějká intuice získaná trvalým pobytem na dohled od přísně střežené státní hranice... Nic ve zlém.
Follow the reaper...
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V poho, jen se to snažim vysvětlit. Tak co, Krysolete, co je žreb?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

los
Follow the reaper...
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, no...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neuč orla létat!
Follow the reaper...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dievky (skoro to iste čo devka-štetka. k**** )
Správne je to dievčatá.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2255
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší je Ferda, protože Ferda (Ferda!) chytrák je, důvadůvadů!

Dík, Peto!
Follow the reaper...
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 08:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik: Ehm... tak ''žreb'' to bych vážně nevěděl, ale něco jako Krysolet mě řiká, že je to los Hele já sem ročník 1991 takže pro mě je to jakýsi problém, nějaká ta slova. ale ''ťava'' by měl bejt velbloud ne???

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace