K-report
 

Archiv do 26.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mechanická návěstidla » Staré archivy » Archiv do 26.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava-Heřmanice.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Košťálov, Bílá Třemešná a Dvůr mechanikují beze změny.
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.192.21
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:50:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka: A stále to existuje nebo už bylo zlikvidováno?
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 16:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále existuje,slouží jako osvětlovací sloup.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 16:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honza: Stále to tam je a dostaneš se tam z Ostravy Hl.n. tramvají na Muglinovskou (2 zastávky) a pak na bus č.49 zastávka ,,U dvora,, jde to vidět hned z busu.
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 12:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
dnešní fotohádanka: kdo pozná tuto žst.?
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 12:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fany:
Kdyně
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 13:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Miloslav_kolář: BINGO!!
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 13:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna hádanka ze Slovenska.
 
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.156.18
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:20:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych v souvislosti s mechanikami dotaz: v drátovodech bývá občas vidět takzvaný kompenzátor. Vím, jak vypadá , ale nevím, k čemu tam je, co kompenzuje, jak funguje a v kterých případech se používá . Děkuji předem...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 17:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PaddyM: kompenzátor se používá ke kompenzaci teplotního prodloužení/zkrácení délky drátovodu. Vídat bývá fakt jen občas, já osobně jsem ho ještě neviděl (zato dotahovač u každého návěstidla či předvěsti)...
Funguje to stejně jako napínací závaží pro trolej, akorát je na tom závaží kladka (volná) a drát (resp. v tom místě asi řetěz) se skrz ni při pohybu drátovodu protahuje sem a tam. Takže síla v drátu je dána tíhou závaží (přesněji její polovinou) a ne elastickou deformací drátu, tudíž je v průběhu roku konstantní (neboli neměnnná, jak praví klasik).
Závaží je pochopitelně pro každý drát zvlášť a obě jsou stejně těžká.
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.156.18
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 17:29:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej:
Díky za odpověď. Takže tomu rozumím. Ale zároveň jsem pochopil, že to, co jsem až dosud měl za kompenzátor, bude asi ten dotahovač (dvě kulatá závaží, dlouhé úhlové páky, na jejichž dolních koncích je upevněn drát, umístění u návěstidel...). A ten je prosím k čemu a jak funguje?
Šumavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 19:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fany: na 105% vjezdové návěstidlo (a jeho předvěst)do žst. Kdyně (trať 185)! Na prostředním obrázku za zelení je budova základní školy v obci Prapořiště.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 07:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Todle jsem vyfotil v Benešově nad Ploučnicí.Drátovod vedl k vykolejce.Měl by to být kompenzátor.

 
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 07:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Alesl:
Ano, tohle je pákový kompenzátor německého typu, které byly většinou poblíž stavědla, u nás se ale kromě toho také používaly rtuťové kompenzátory, které byly umístěny u návěstidla jako běžné dotahovače. Ještě v roce 1994 jsem je viděl u předvěstí stanice Lúky nad Makytou a na hradle Strelenka, to byly ale také asi poslední exempláře, které padly při spouštění autobloku na trati Horní Lideč - Púchov. Tady v Čechách už určitě nejsou, možná by se ještě našly někde na Slovensku, třeba na trati na Čiernou nad Tisou. Tam to neznám, třeba někdo znalejší poradí...
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hajnej:
Ono je to uvnitř toho kompenzátoru trochu složitější než u napínání troleje, protože on slouží zároveň jako dotahovač - závaží se jako u dotahovače při přestavování protisměrně pohybují, což napomáhá při přestavování drátovodu a při přetržení drátového táhla vyvozuje klesnutí závaží dostatečný chod táhel pro správnou funkci pojistného zařízení návěstidla. Co si vzpomínám, tak u německého kompenzátoru je v té krabici, co je na opačném rameni pák, než závaží (tj. na fotce níže) soustava kladek a západkový mechanismus, který zabírá do tyče s ozubením (na fotce trčí ta tyč z té krabice šikmo nahoru). Tento západkový mechanismus se chová podobně jako západka u samonavíjecích pásů - při pozvolném pohybu (prodlužování nebo zkracování drátových táhel vlivem teploty) nedojde k zafungování západky a obě závaží současně klesnou nebo stoupnou a udržují drátovod napnutý. Při rychlém pohybu táhel (přestavování) západka zabere, kompenzátor přenáší přenáší přestavný pohyb táhel "natvrdo" a závaží se pak pohybují protisměrně jako u klasického dotahovače.
U našich rtuťových kompenzátorů funkci západky zastávala rtuťová brzda, jakýsi kotouč s komůrkami a otvory, v kterém se přelévala rtuť. Co si vzpomínám, tak rtuťový kompenzátor byl sloupek vysoký asi jako u dotahovače, nahoře byla krabice, do které vedla přes soustavu pák drátová táhla a z ní visela napínací závaží.
Uf, tolik zjednodušený popis, jak jsem ho teď z fleku vypotil z hlavy, pro přesnější informace zvlášť o tom rtuťovém kompenzátoru bych musel o víkendu zapátrat v chytrých knihách...
PS: Jinak kompenzátory používaly hlavně německé dráhy, takže u nás byly k vidění ve stanicích, kde za záboru pohraničí Němci postavili nová ZZ. Rtuťový kompenzátor našeho typu se asi moc nepoužíval, ona to byla zřejmě dost komplikovaná mašinka náročná na údržbu. Já si myslím, že se instaloval krátce tak ve třicátých a čtyřicátých letech (do čehož by spadaly i ty kompenzátory H. Lideč - Púchov) a pak jsme se pokorně vrátili k dotahovačům. Ostatně, u nás se většinou nepoužívala tak dlouhá drátovodná vedení jako u Němců, takže ty kompenzátory neměly takový význam.

(Příspěvek byl editován uživatelem miloslav_kolář.)
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alesl-hádanka: A nalevo stojí parní průmyslovka a sněhový pluh - Podbrezová?
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 11:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šumavák: ano, přesně tak...
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 12:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik německých pákových kompenzátorů jsem viděl kdysi na trati na Moldavu (jestli si dobře vzpomínám, tak v Oseku asi tři). Všechny již byly samozřejmě nepoužívané a náležitě rezavé.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 13:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šimek:bingo,100 bodů.Je to Podbrezová.
P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.129.79
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 12:56:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Merkovka pořád v provozu!
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 20:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta má fungovat do dubna ,nebo ne ??
Teda pokud nepřijde chřipková epidemie

(Příspěvek byl editován uživatelem jnd.)
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 19:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P., Ind: Merkovka nejenže je v provozu, ale dneska tam bylo opravdu nádherně...
A až jednou to místo ztichne, bude ho moc škoda.. už pro tu drážní romantiku.
 
 
(předvěst je hodně proti sluničku, holt nemá teď v únoru ještě ten "dobrý" úhel)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 22:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu koncovku z vagonu jsem tam jedno pozimní dopoledne dal já,se divim že to tam ještě je

Merkovka je super ale chce to ,jak píšeš, správnou konstalaci hvězd. Třeba když sněží)))
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 10:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rob: Kam nechodí slunce, tam musí Adobe:
 
 
(1. Splácáno ve Photoshopu Elements za jednu minutu. 2. Plus další asi 2 minuty.)

(Příspěvek byl editován uživatelem MirekM.)
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 13:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdepak je tento výjev?

 
 
 
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znalci jistě dnešní fotohádanku promptně "odhalí"...
 
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: jasně, beru to OK. Jak člověk spěchá, není to ono. Očekávám od digitálu to samé jako od klasiky. S tím jsem se nesmířil ani po dvou letech. Ale díky za připomínku, budu se snažit.
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Alesl: Roztoky u Jilemnice
ad Fany: stanice hned vedle Roztok
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Fany: Martinice v Krkonoších.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 13:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK borci, Martinice v Krkonoších...Zdraví FANY
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tadleta fotka do sluníčka, hmmm?
 
Je to takhle z úhlu,aby to nebylo moc jednoduchý.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"optika ČD" - omluvte, prosím, zhoršenou kvalitu...
Přesto: kdo první?
 
 
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fany:
Červený Kostelec
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 19:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sto bodů.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 22:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq
Trochu mi to připomíná Kyjoff,ale asi ne .Nejak mi tam nesedí ta kolej dole na fotce ....
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.156.18
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 22:44:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq:
Po důkladné analýze bych to tipl na Bučovice...
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 23:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PaddyM:
Jo to bych řekl taky .......ten strom jsem s mechanikama určitě fotil ......
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 15:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mechaniky ve Verměřovicích (v poloze volno) stále stojí, beze změny i Jablonné, Praha Jinonice, Jeneč, Kačice, Merkovka, Krupá, Deštnice a Sádek u Žatce.
ICQ -> 21 65 33 068
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento obrázek vznikl 27.08.1988 a myslím, že dálkově ovládané závory jsou minulostí, ale předvěst stále mechanikuje, i když jí pravděpodobně už moc dlouhého života nezbývá...
Kde to asi je???
 
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo hoši, máte pravdu, jsou to Bučovice.
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.192.21
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:27:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rob: Dušníky
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 18:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidávám se k M 4 http://lokomotivy.fbi.cz/zobraz2.php?rada=cmelak&loko=11150&cislo=770/771

Škoda že sem to tak szprasil .....

Jinak nejni to tak dlouho co se (asi) opravovaly mechaniky ve Vranym(210)
Dneska jsem to byl ošotit a je to pěkně vysekaný a tudíž dobře fotitelný .....
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 18:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat jak to vypadá v Bučovicích na podzim se tam začala stavět nějaká budova pro nové SZZ?
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 21:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M4: ano máte naprostou pravdu, ale nečekal jsem tak rychlé odhalení

Ind: fotka není špatná - je to dokument. mám něco podobného z doby 80.let v čb provedení,není to publikovatelné, ale opět říkám - je to dokument své doby.

Potěšily mně reakce na tuto stařičkou fotku...
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 12:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati 173 stále mechanikují Nučice i Rudná. Ve čtvrtek někdo zboural závoru na pražském zhlaví v Rudné, takže vlaky na Prahu musely jezdit na písemný rozkaz kolem odjezdového návěstidla na "Stůj". V opačném směru zřejmě na přivolávačku.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 17:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rob: Dušníky od Příbrami a závory jsou již minulostí. Místo nich se zde jezdí 60 a houká se A kousek dál za tím obloukem (na fotce není vidět) je předvěst krycího návěstidla vlečky odbočující ze širé tratě nedaleko odtud pod předvěstí do Příbrami
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 17:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dodám, že na té fotce jsou vlevo vidět drátovody k té předvěsti
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 20:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_čb: ano, vím, to krycí návěstidlo mne tehdy také přitahovalo. Mám dokumentaci na čb-fotografiích z té doby. Hlásku Dušníky jsem fotil pak znovu v roce 1998, sice na barvu, ale na "papír". Rád bych letos udělal celkovou dokumentaci na digi, a to Dušníků, Čenkova a Bratkovic.
Jinak na dia mám Tochovice vč. vjezdu od vlečky Orlík, to zas bych rád vzal někdy skenem. Takže práce dost. Jediné co mi uteklo téměř před prsty objektivu je Hl. Rejkovice a Hl. Brod u Příbrami. No, ale to je život...
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta předzvěst na tu krycí mechniku jde pěkně blbě fotit. Zkoušel jsem to z podhledu ,ale nic moc tq tam budu muset udělat nejakou tu čenichovku.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://lokomotivy.fbi.cz/zobraz2.php?rada=kvatro&loko=20250&cislo=842

Tohle je o pár km dál. Ještě tam chci ale letos zajet.Mam na tyhle hlásce nejaký nevyřízený učty
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnd: Jen bych si dovolil opravit, že Čenkov není hradlo (jak je uvedeno v popisku), ale hláska.
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30834
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heřmaničky, Bylnice a Kyjov vesele mechanikují
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mechanikuje vesele v Kyjově taky předzvěst ??
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: A seřazovačky jsou tam taky pořád?
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30841
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Bylnici určitě a pak někde cestou taky byly (asi ten Kyjov).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: Kyjov určitě ne. Záleží na tom, kudy jsi jel - mohly být na Moravě ještě v Ostrohu (tam vydrží ještě pár krátkých měsíců), Hrušovanech a Budějovicích.

Beze změny Potštejn, Opočno a Bohuslavice n. M.
ICQ -> 21 65 33 068
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 19:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kyjov ne ,seřazovačky jsou v Uherským Ostrohu.
Na podzim předzvěst v Kyjove nefachala a podle toho co říkala obsluha taq se zprovoznovat nemá. Stejně maj na vjezdu 40km ......
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30853
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 21:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož Ostroh to byl. Jeli jsme téměř celou transverzálku, až v Cerekvi jsme odbočili. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 10:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnd: To bych viděl na předvěst od Jinců a kupodivu to tam dnes není tak zarostlé. Ani v kolejích dnes není žádná zeleň
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace