K-report
 

Archiv do 02.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 750, 752, 753, 754 » Staré archivy » Archiv do 02.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
devalt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.33
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:22:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakuza: "dneska už nejde fíra na dílnu?" - jde, ale až za trest když něco vyvede..

Rrosťa: Ještě ne. A jestli jsou ty nulky v takovým stavu jak se psalo tady někde výš, tak se máme na co těšit.

ad Houba: "Zdravím Oliny - teda Brňáky" - to ještě neznám. Proč to? Vysvětlit, prosím. Že se nám říkalo Švédi to vím, ale Olini?
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3020
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Devalt, Jakuza

Nevím jak tedy u vás, odkud tedy bereš tu informaci, ale povinně musí každý budoucí fíra aspoň mít 21.týdnu dílny, takže to je pěkná krvina co píšeš.Každy musí projít dílnou.Nebo se Jakuza ptal na něco jiného?
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

devalt Zábava číst knihy oprav po některých byla i tenkrát, když jsem byl na dílně já. Opravdu,činnosti jako dolévání olejů, hydrauliky, vody, měnění špalků a foukání trakčáků opravdu zvedly moji úroveň technických znalostí lokomotivy na 100%!!!
Ne vážně, myslím, že se fíra bez tohodle klidně obejde, nejvíc jsem se naučil až na té mašině v zácviku...

Mašinám co mají v poho izolační stav, nemá proč "řachat generátor". Taky nevím, proč by to měla být doména 8mého stupně...
Proč by měl fíra dotahovat výfuky? Aby si to užil, nejlépe na konci směny, kdy je motor pokud možno co nejvíce ohřátý? Navíc, dnes už je tohle překonáno, jsou podložky proti povolování, či zadrátování. Když se to udělá pořádně, je prakticky pokoj...
Spíš loko, co se šetří je na tom hůře, mně na takové šetřené jednou vyběhla ojnice blokem...
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ptal jsem se právě na to. To by totiž byla novinka že fíra nemusí na těch 21 na dílnu
* * *
Usmívej se! Bude Hůř

Prodám DSLR i s objektivem. Kontakt přes e-mail
Anonym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.174.24
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:54:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak k tej technologii jízdy.jezdil jsem vloni SP a R na 032.Jezdilo je s 5 vozy.Na rozjezdu z Jaroměře jsem navolil 3. stupeň.Do vyhýbek ´jsem se rozjel tak na 40 km/h a hned za přejezdem 5. stupeň.Za obloukem se jede přes Most přes Labe a zaním se to pěkně zvedá.Byl jsem nucen vždy navolit 7.stupeň.Bylo to vždy akorát.Akorát jednou jsem dostal o jeden vůz navíc a to jsem dal 8.stupeň a milej brejlovec se mi ve Rtyni porouchal.Byla to 750 285.
Takže jízda na osmý stupeň je zbytečná a měla by bejt odpojená jako na 852/853 7.S 810 tma je to jasný jak byla 010 tak hodně na plno.A 854 tak na těch 90%.100 jsem dával na Sp Chlumec nad Cidlinou - Trutnov v úseku Lázně Bělohrad-Nová Paka s 2xbtn.
Helmuth
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Anonym: a ted jezdíš kde prosím tě ????
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3024
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče toho 8stupně..tak např.dříve pamatuji co jsem jel s 753 016,153,305,306,317 750 077-ta jako na 8šla málokdy, dost měla prokluz, tedy skoro vždy..139,175,349 také nikdy na 8stupeň nebyl problém..ono to ani jinak na pískách z MB do Chotětova nešlo..A když si vemu z Libuně výjezd..tak také vždy 1,3-5-6-7-8.
Jistě by někdo z Turnováku o tom řekl své
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
devalt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.33
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:08:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manemb: když jsem psal "kolečko", tak jsem měl na mysli to, že budoucí fíra byl zhruba rok v dílně.(už si to přesně nepamatuju). mmch v kterým depu děláš? Pokud je dneska někdo 2 měsíce (slovy: dva měsíce) na dílně tak toho moc nepochytí. Je to smutný, ale je to tak.

Fýra:Nepsal jsem, že je to doména 8 mého stupně!!Generátor může samozřejmě puknout vzteky kdykoli pokud na tom není zdravotně dobře - i na malým výkonu.

"Ne vážně, myslím, že se fíra bez tohodle klidně obejde" - možný to je, ale měl by alespoň mít základní znalosti jak se má mašina chovat aby zjistil, že je něco špatně. O tom, že by měl vědět jak se co v mašině jmenuje to je snad jasný.

Teď je v Mal. kurs - půlka lidí co tam jsou o mašině ví jem to, že jezdí po kolejích. Jsem zvědavej na jak dlouho se objeví v dílně (jestli vůbec)
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zoufalá doba vyžaduje zoufalé činy.Přístup našeho vedení a liknavost v tvorbě nových strojvedoucích způsobí degradaci naší profese!!!
Adie Marie jdu na Houby...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

liknavost v tvorbě nových strojvedoucích způsobí degradaci naší profese!!!

Ale vo to přece de! Degradované stádo trotlů je pro zaměstnavatele levnější - než házet za desítku lopatou, tak půjdou trotlové radši za patnáctku točit kolečkem. A když ty nebudeš chtít jezdit za menší peníz, tak tě nahradí další rychlokvašný lopaťák.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mazal do dílny udělat "kolečko" aby se o mašinách něco dozvěděl. Jenže fírů je málo, tak se tohle bohužel zrušilo

Bohužel, ale za to já nemůžu. Na dílně je povinných 20 týdnů, jenže přístup těch lidí je takový, že "na co tě něco učit, když stejně zachvilku pujdeš jezdit". Takže mladým ukážou tak max.jak dělat co a jak na MM, což je při ježdění naprosto zbytečné, a když se na mašince něco posere, tak hold nezbyde než to napsat vlastními slovy.
Vůbec celý systém dělání nových strojvedoucích je naprosto nevyhovující, lépe řečeno zoufalý, a nevim proč je takový problém s tim něco udělat. Prostě stanovit jasný postup, něco jakoby třeba jednoroční kurz, kde by člověk prošel kurzem teoretickým, pak praktickým zácvikem na dílně (ne foukánim trakčáků a měněním uhlíků), dále na mašině (zas ne stylem posaď se vlevo a když něco chceš tak se zeptej, a na řadách, na kterých skutečně bude jezdit, ne že ho po zácviku převelí do jiného depa, kde jsou stroje uplně jiné), a vše by bylo završeno zákonitou zkouškou. Bohužel, ČD to zatím nepochopili a myslím že zvyšující se počet odtahů z trati kvůli nesmyslům bude pokračující trend.
Stop elektrizaci, motorová trakce FOREVER!!!
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím též,že byli kluci u nás na dílně asi rok někteří i déle,ale to bylo co pamatuji tak před 20lety.V Turnově když se jezdili postrky na Jeřmanice tak vpředu 1Pielstick na konci 2 tak fíra za Turnovem dal 8.a shodil ho až v jeřmanicích.Samozřejmě byl problém s chlazením regulační bloky měl vytočeny na plno a teplota vody u 100.Jak již bylo zde řečeno ono to jinak nešlo.Ale také se jednou stalo,že Pielstick po Opravě MV -výměna pístové skupiny,vložek a záběhu,seřízení na vod.odporu si po nějaké špatné domluvě se strojmistrem vzal fíra mašinu právě na Jeřmanice a dolů to přivezl se zbytky pístů v plnícím potrubí -T 466.0090.Takže šmelc ...a MV jsme mohli dělat znovu.
devalt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.33
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:06:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kojak: "Já si myslím též,že byli kluci u nás na dílně asi rok někteří i déle,ale to bylo co pamatuji tak před 20lety" - přesně tak. To už jsem na dráze tak dlouho? Já nejsem starej, jenom hodně pamatuju.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kojak přehřívání bylo u Pielsticků "normální" protože Turčianské šrotárně

Houba Tak tak a hlavně prestiž!! Tu si hlavně musíme udržet, jsme páni a podle toho s náma musí jednat

Anonym, ale to bylo způsobeno šrotem se kterým jsi ani neměl vyjet z depa. Aspoň si to mechoši dají do kupy, když to pořádně klekne.

devalt já to přece vím,ale ty jsi to tady přiřkával jezdění na vyšší výkonové stupně. Jak se má mašina chovat pozná právě v zácviku a tím, že chodí s fírou, když kontroluje stroj a ten mu řekne, tohle je to a tohle ono, tohle zvlášť kontroluj, protože se to s...a když to udělá, tak nejde támhleto. A ne se učit v kurzu kraviny jako třídu oceli ze který je vyrobenej pístní čep a kroužky a na štrece špalky taky měnit nebude, ani mazat nárazníky vazelínou..Ale fíra potřebuje jezdit, jezdit a jezdit. A tím se neučí nejvíc, ne čuměním někde na dílně a děláním špinavé práce, kterou tam nikdo dělat nechce.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Během kurzů a zácviků je kandidát prakticky placen za pouze za účast v zaměstnání, žádnou produktivní činnost nevykonává, takže se dá říct, že pro zaměstnavatele je to darmožrout. Proto se ty zácviky zkracují, je to levnější a jednodušší. A o co že jde až v první řadě?

Výkonový rozdíl mezi 7. a 8. stupněm činí u řady 750 asi 180kW, což samozřejmě poznat jde. Dále souhlasím s tím, že k přeskokům může docházet i při nižším výkonu (můj rekord je při 850 ot/min), ale při těch jedenácti stovkách je riziko nějakého průseru výrazně vyšší. Strojvedoucí je kvalifikovaný tvor (aspoň zatím) a je jen na něm, jestli to riziko podstoupí, přesněji jestli se mu vyplatí ho podstoupit. Taakže pánové jezdiči: konejte, jak uznáte za vhodné, jste za to placeni.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 750 a 754 Ostrava verzus Brno. No nevím jak se 750 042 připravuje na předání, když zrovna táhla Nex 54121 (614min zpožděný) z Otrokovic do Lípy
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nevíte někdo, jak jsou na tom 750.371 a 395? Nepočítá se třeba (v souvislosti s Cargem) s jejich znovuzprovozněním? Neslouží doufám ČMKS jako zásobárna dílů pro 754...
"Jen bílou orchidej...."
Folcek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jestli se budou v brně k 750 042 chovat tak jak k 751 002 tak to at tam ani nechodí
Laseid
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokomotivy z TS 735 se stále více objevují na trati 041,jde o lokomotivu z 2.turnusového dne,která se v přestávce mezi vlaky 952 a 653 nasazuje na postrk cisteren do Hněvčevse.Dnes to byla 750.259
 
devalt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.50
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:19:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: jasan. Asi jsme si nerozuměli.

"A ne se učit v kurzu kraviny jako třídu oceli " atd. - naprostej souhlas. K čemu to bude klukům na štrece když se mašina rozhodne stávkovat? Leda by to vyprávěli cestujícím pro zkrácení dlouhé chvíle.
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:40:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolte abych taky reagoval na styl jízdy na 750,753 popř. 754.V HK byl 8. stupen převážně odpojený, když se lítalo na Sp HK-Jičín-Liberec a zpět jako náhrady za 852,853 postačoval 5.-6.stupen max. se dával 7.z Turnova na Jeřmanice tam se Brejlákem dali dodržet tratové jízdní doby na 852,853 jste naložili 6.-7. a furt jste se kolibali 35-40 km/h!754 když je měl HK pod sebou tak jezdili na Ramzovou taky s reservou nikdy se nejelo na plný knedlik.A co se týká těch stahování výfuků dokud se tam nedali vlnovce a pojistky tak to dělala dílna,ale byli fírové kteří si to stahovali sami ale to už je ted utopie,protože dřív ty lokomotivy měli svého pána popř.party a ty si toho hleděli,kdežto dnes když to jde z ruky do ruky a kolikrát v trase to změní 3 strojvedoucí tak ty mašiny podle toho vypadají.Tím ale nechci házet špínu na jednotlivá DKV PJ,PS,dle mého názoru to je věc vedení a jednotlivců jak je postaráno o údržbu hnacích vozidel!
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cestující ve vlaku ignoruji, řeknu dobrý den a jdu dál.Spousta lidí hledí na to mladé pako s melírem a náušnicí s takovým despektem a arogancí že bych kopl. Nejvíc mě pobaví jak se příjde někdo zeptat chlapče kde máš fíru...
Co se týká degradace naší profese ať si nás klidně degradují na řidiče jak to mají fašisti,ale v tom případě nám dejte lokomotivy s klíčema a návodem na použití a hotovo.Jen mačkej tohle a tamto. Na našich strojích do nejde a nevadí mi to. Bude mi vadit fakt ,že mašinu budu brát po jetelovi který o ní ví že kouří a má kola. To mě fuckt točí...
Adie Marie jdu na Houby...
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ať si nás klidně degradují na řidiče jak to mají fašisti
to člověk žasne kam až klesla tahle kdysi pěkná diskuze o brejlovcích
Nebejt Laseidovo příspěvku tak je to tu samý keci keci blá blá...
ICQ:450 504 903
Příznivce dobré hudby zveme na každodenní šestiválcový koncert pořádaný v úseku z Č.Budějovic do Gmündu...
Ssoumar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 22:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak koukám jak se nám tu debata pěkně rozvíjí,už si připadám fakt jak na fírcimře či ještě lépe v hospodě na "brífingu".Myslím že by zaměstnavatel,potažmo vedení mělo radost jak jeho strojvůdci živě debatují o práci i takhle po síti.Těžko asi řidič metra či tramvaje probírá takové problémy....Ti si ráno na Hájích či Holešovicích akorát předaj páku a kolikrát si neřeknou ani Zdar! No ale co není může časem být,vždyť už přišla doba kdy se nabírají lidé z ulice,kteří akorát ví že jezdit s mašinou je celkem dobré rito(fakt aspoň v oblastech s málo pracovníma příležitostma),Pha aj.to je specifikum.No už radši končím,abysme nebyli napadeni zas že jsme federanti atd(já kupříkladu vloni po x letech vystoupil.A budem se zde bavit radši o tom,jaká to byla podivuhodná(i obdivuhodná?)doba ,když kupříkladu kluci louňácký přijeli do Buben či Libně s nablýskanou Brejlatou,jak říkavali,dotáhli ty inkriminované výfuky,vyleštila se střecha a ještě byl čas na srandu...Dneska je holt jiná doba a "Ať žije pan Ondrůj",toje znalec,ten by nám to vysvětlil!
Ssoumar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 22:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ba,ba,vždyt už taky končíme hochu,ono si ale občas neuškodí přečíst si pohled z "druhý strany",spousta šotoušů třeba ani neví že ten brejlák má ten inkriminovaný 8.st(nakonec proč taky,že jo?)
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 23:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ssoumar: To máš pravdu, depo Bubny, oáza uprostřed Prahy. Kus zvláštního, klidnýho světa, kterej končil plotem k Argentinský ulici. Roky jsem tam jezdil s lounskou 3339 a to byly nejlepší roky u železnice. No a dlouze diskutované šrouby na výfukách? Práce na několik minut. A ty mašiny jsme tam blejskali a leštili i se střechou stejně zadarmo, jenom proto, že ta mašina je hezká. Potom jsem si vzal cigáro, sedl si k Frantovi hrobníkovi k boudě a koukal na tu mašinu a bylo mi dobře. A ty lounský trojky byly ještě navíc spolehlivý a vydržely a proč? Teď budu za blbce ale prozradim to: Protože se jim motory provozovaly na těch 900 otáček.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 23:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důkaz místo slibů, sice mimo debatu ale přece.
750 042 dnes s Nex 51422 v Lípě n.D.
 
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 06:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka: Na tom není nic divnýho, prostě o takový šroty v Brně nestojíme, dokonce ani o 754.021, 025 není zájem. Mají už celkem dost km po poslední MVy. Radši něco s méně km, ale uvidíme, jak to dopadne...
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 08:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: Nevíte jak je na tom ted 754 048 v Letohradu? Předem díky za odpověd.
Tridvatri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 09:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Polii: 754.025 dost km? OK, když to tak srovnám, tak si 4x vezmete 4.080 a je to
http://lokomotivy.fbi.cz
Liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 09:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale v Brně mají přece echt- 4041,4046,4076, na 4022 také již vychytali mouchy, takže teď už je pravidelně na IDS
devalt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.50
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 09:58:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomt: "Nebejt Laseidovo příspěvku tak je to tu samý keci keci blá blá..." - Aby ses nezbláznil. Ono zahltit to tady jenom fotkama mašin s tím, že vezla vlak z-do to je vážně super. Tak nás laskavě nech ať se taky občas trochu pobavíme. My tě taky nekritizujeme za tvoje výtvory.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metcalf To je taková kravina bože, to je stejný, jako když se na elektrikách nepoužívaly shunty na paralelu a nebo na šestikolu 18X byly cedule "nepřecházet na třetí řazení", tak proč to tam kua ti konstruktéři dělali? Postavili mašinu na to, aby jezdila na půlku? Naopak, já vez kdysi vlečkovou 740tku do dílen v Nbk, ta jezdila jen na vlečce, kde nebyl víc jak 5tý potřeba a když jsem ji prohnal pak na trati, tak vyběhla ojnice blokem na bruknu.... Prostě výkonové stupně jsou od toho, aby se používaly a já je na 750 běžně používám, pokud jsou potřeba a potřeba jsou, protože nevozíme osobáček se 4ma vagónkama a normálně to jezdí.
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

devalt:Diskutovat o tom jak kdo jezdí proč ne,to k tomu pochopitelně patří.Ale keci typu:ať si nás klidně degradují na řidiče jak to mají fašisti si myslim že sou trochu přehnaný a hlavně zbytečný.A nato sem reagoval a k tomu patřilo to moje keci keci blá blá.
ICQ:450 504 903
Příznivce dobré hudby zveme na každodenní šestiválcový koncert pořádaný v úseku z Č.Budějovic do Gmündu...
devalt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.21.153
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 11:09:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomt: O.K. vyznělo to tak nějak všeobecně.
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 11:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

devalt:to byla moje chyba,že sem to napsal celkem dost nesrozumitelně.
ICQ:450 504 903
Příznivce dobré hudby zveme na každodenní šestiválcový koncert pořádaný v úseku z Č.Budějovic do Gmündu...
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 11:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

323: 754.025 bude mít km od poslední MVy opravdu více, než se zdá. Obnova laku nesouvisela s MVy. Lak skříně (a zprasení stanovišť a pultů) se dělal po částečné opravě spalováku, poté co na 4025 praskla klikovka. Na pojezdu ani na periferiích se nedělalo nic (všek se podívej jak vysoký obruče má: úplný galusky). Mimochodem je tu další důvod, proč nebrat: 4025 nemá zesílený blok spal. motoru.
Liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 12:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se o 025 hovoří jinak: http://spz.logout.cz/novinky/2005/kveten05.html. A v Maloměřicích taky všechny 754 nemají zesílený blok.
Dave
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 15:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno v Pardubicích ve stanici 750 163.
Odpoledne v Pardubicích 750 160 s měřákem.
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 15:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomt nepochopil mou myšlenku chceš li vysvětlím Ti to. Způsobem který nastolilo GŘ při tvorbě nových strojvedoucích deklasují tuto profesi na řidiče. Podívej se do osnov které jsou v kurzech nyní a srovnej je s historií. Dále si uvědom jakých znalostí dosáhne kluk na dílně za poloviční čas než v minulosti, nemluvě o jízdních zácvicích. Změnil se zákon a jde především o lobbing soukromých dopravců na zkrácení procesu vzniku strojvedoucího. A zákon je platný pro všechny, tudíž s hodinovými dotacemi které jsou nastaveny se vyrobí řidič nikoli strojvedoucí.A naše hnací vozidla nejsou uzpůsobena na řidiče. Neříkám ,že všichni noví budou řidiči,říkám ,že je to naše degradace. Koukni na Taurusa, stačí znát obsluhu , jeden přepínač na poruchový stav a telefon na dispečera. Konec, jednoduché jak facka , jsi řidič. Hákové rélé splní svou funkci a odborník již závadu najde ,odstraní a vrátí Ti jen klíče. Chápeš už rozdíl mezi řidičem a strojvedoucím?
Adie Marie jdu na Houby...
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 16:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra,kravina byla, že ses nato prohánění nevysral, že jsi tu mašinu do dílen nedovez celou. Starost jsi měl potom ty abys to tam nějak dopravil, nebo ne?
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 16:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houba:To co tu píšeš všechno chápu.Ale celou tu dobu mi prostě nějak nejde do hlavy tadle část tvýho příspěvku:jak to mají fašisti.
ICQ:450 504 903
Příznivce dobré hudby zveme na každodenní šestiválcový koncert pořádaný v úseku z Č.Budějovic do Gmündu...
Mechoš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.62.14
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 17:08:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už je konec diskuze "8.stupeň" a "přeskok generátoru"?To je škoda,je to docela sranda.Ještě bych se chtěl něco dozvědět.
Maty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.140.21
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 17:22:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dave:
 
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 17:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mechoš: A co takhle skočit do diskuse o sergejích, ty mají skoro dvakrát tolik stupňů. Třeba se vyblbnem víc????
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 17:36:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak páni kolegové přinaším snad(horké)info o Letohradských 754!!!Z 754 048 se převázali podvozky do 754 050 byli dosti vytlučené,754 050 má nástupní termín 5.3.2007 do CZ Loko ČT(býv. ČMKS)na ozdravnou kůru,28.2. už po několikáté Letohrad nepřevzal 754 051 z DPOV Nymburk-tentokrát vadné hydrostaty,už měla být v Letohradu z kraje února a 754 061 přijde na konci března do Letohradu.Na 754 030 dost často problémy s topnými diodami.Snad jsem Vám trochu zvedl náladu!A ty 749 254,256,260 to mají opravdu za pár-směr Olomoc,nedají se spojit prý do dvojčete kabelama!!!
Dave
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 17:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Maty
Já jsem to fotil tak 15 minut před Vámi.
ten poslední vůz by měl být bývalý M152.001 (810.001)
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 17:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tím myslím kolegy strojvůdce z německa ,ty nezajímá kde to má kompresor, stykače ty nezajíma nic. Oni jen řídí.Uznávám ale že tímto jsem se odchýlil od tématu lokomotiv s K12V230DR. Všem kteří museli číst můj balast se omlouvám
Adie Marie jdu na Houby...
Maty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.140.21
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 18:04:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dave: Vykání není na místě! Jinak poslední vůz je MD 1-1, tedy opravdu prapůvodní M 151.0001.
Mechoš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.62.14
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 18:58:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Matyho:Díky,mě stačí tahle diskuse.Když je mě do pláče,chodím se sem pobavit.Pro některý je 8.st až dost,mě stačí,když to brble na volnoběh
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 19:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houba:Tak teť už je my všechno jasný,někdy my to holt zapaluje pomalejc.Navíc otom jak to chodí v Německu nemám ani trochu páru.Takže dík za dodatečný vysvětlení
ICQ:450 504 903
Příznivce dobré hudby zveme na každodenní šestiválcový koncert pořádaný v úseku z Č.Budějovic do Gmündu...
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 19:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberec&Polii: ta 754.025 měla poslední řádnou dílenskou opravu někdy koncem ´91 ŽOS Zv. Pak už jen žila a přežívala z mimořádek. V prosinci ´95 střet na přejezdu a pak výměna kabiny (753.100). Pak na podzim ´97 odešel motor a GŘ ji chtělo zrušit. Postačil malý trik - začaly se dělat sloupky, tím byla rozjeta oprava a mašina byla mimo ohrožení. Někdy na jaře ´98 dokončena MVY, ovšem tvořená dosazením motoru bez zes.bloku + sloupky, nic víc. Motor vydržel 6 let, pak začal padat tlak oleje (karter nevydržel) a mašina stála znova. Po dohodě se dovezl silně jetý motor opět bez zesíleného bloku z Maloměřic do Veselí, jak je psáno na SPŽ. Ale není tam uvedena ta dost důležitá zmínka, že ten motor je sám o sobě časovaná bomba. Pokud vím, na pojezdu se dělalo "véčko", kola jsou 9 let stará. Ty zmršené pulty jsou dílem předchozích oprav v Brně - asi ještě na dolním.
Nemá ta 754.025 lehký život. Ale ani s ní to nikdy nebylo lehké.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 19:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metcalf neměl, nastartoval jsem druhou loko a dojel jsem do stanice, kde jsem ji dal na čelo. Aha, takže jsem s tím měl jet kolik, aby se to nerozpadlo? Lv vlak má 80, měl jsem 740, takže 70, jel jsem tedy 70, měl jsem za sebou ještě jednu 742 a dvě 771, na trati bylo stoupání 8 promile, na kolikátý stupeň podle tebe jsem měl jet?
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílna nedílná pánové - největší nastolení propasti ve vzdělávání strojvedoucího bylo zrušení pomocníků. Několik let na pomocníkovi dal budoucímu fírovi mnohem víc než vše ostatní. A ne leštění palců stykačů, přeměřování baterek + udržba a vytírání podlah jak jsem byl svědkem na praxích u budoucích strojvedoucích. Na co vám tohle pánové na trati bude? přeměříte si baterku?
* * *
Usmívej se! Bude Hůř

Prodám DSLR i s objektivem. Kontakt přes e-mail
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakuza Ano říkám, víc zácviku, tedy ježdění na mašině a dílna se klidně může zrušit...
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 22:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar kluci. Tož jsem byl v Chacharově a nějak mi nejde do hlavy, že na skříni vraku 753 279 je napsáno 750 273. Je to další hloupý vtip nebo mi zase cosi uteklo?
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Riči
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 23:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Většinou nejvíc křičí ti, kteří byli na dílně levý jak šavle a potom hledali na rosně trakčáky!
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 23:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vsd micalka : moc často v chacharově nebýváš,viď?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 00:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Riči Nesmysl, znám každou maznici na dekalamitku, vím kde se dolévá olej, voda, hydraulika, viděl jsem trakčáky tisíckrát i uvnitř a snědl jsem kila prachu a gyzdu z nich, taky jsem opiloval stovky stykačů a azbestových zhášecích komor, řekni mi, v čem jsem mohl být levej? Tyhle ty zkazky o lidech co hledali na rosně trakčáky jsem slyšel taky (zřejmě jsou na všech dílnách) a taky chtěli dolít vodu do T 212tky. Kecy v kleci. Tohle obsolovovali jen zapálení blázni, kteří o to měli zájem a proto ty mašiny znali ještě než k nim vůbec přišli.
A díky mnou uváděným pracem jsou z nich teď fundovaní strojvedoucí, dokáží si oddeklovat na štrece trakčák a zkontrolovat trakčáky, znám jednoho, co v Břeclavi na elektrúseku dělal přeskok :-D
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3032
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 06:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mim.750 273 jezdí ve Zvolenu
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace