K-report
 

Archiv do 25.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektrizace tratí » Staré archivy » Archiv do 25.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Nechápu v čem je elektrizace Jihlava-Znojmo nežádoucí _}
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hawe: Bram se vyjádřil nepřesně, elektrizace Jihlava - Znojmo není nežádoucí, ale zcela zbytečná.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3270
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zcela zbytečná a její případná realizace by mohla oddálit realizaci mnohem prospěšnějšího projektu.
Život je kabaret
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 07:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Proto jsem elektrizaci trati Jihlava - Znojmo popsal jakožto nežádoucí - ne zbytečná. Byla li by jen zbytečná, tak by se vyhodily peníze oknem a jiný vliv by to nemělo. Nežádoucí s sebou nese efekt odsunutí něčeho rozumějšího do pozadí. Je to sice jen slovíčkaření, ale musím si za slovem nežádoucí, jakožto zcela přesného vyjádření, chtě nechtě stát.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 09:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace Brno - Jihlava už v plánu je a Okříšky - Znojmo by na to mohla navázat.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3272
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 11:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě...
Život je kabaret
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neviděl bych to tak vyhroceně.K elektrizaci obou tratí /tím spíše, že mají společný úsek/ zřejmě v nějakém rozumném horizontu dojde. Jeden úsek dříve, druhý později či přímo v návaznosti. To už je jedno.Ale, že by vylučovala jedna elektrizace druhou ? Najednou to stejně asi nejde. Druhá věc je samozřejmě efektivnost celé akce. Bram i Bkp píší o zbytečnosti. Nevím, neznám aktuální situaci.Pro elektrizaci musí určitě platit efektivnost investice. Doufejme, že ti co v "šéfovských patrech" rozhodují se rozhodnou správně. Obecně jsem pro elektrizaci všude kde to lze zdůvodnit, i když Švýcarsko asi nedoženeme....
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 18:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No srovnávat tratě 240 a 241 je trošku mimo ne?? zatímco jedna má potenciál růstu hlavní tratě tak z druhé se postupem času stala lokálka.Proto bych v případě 240 uvítal drátizaci včetně trianglu v Jihlavě (scifi na entou).Na 241 bych udělal optimalizaci vedení na nějakou rychlost 80 km/h.toť vše.Potom bych vedl ze Znojma každou hodinu osobák do Jemnice a Okřech (třeba do Okřech v sudou a do Jemnice v lichou hodinu),to samé naopak.Potom by v úseku MB-Okurkov jezdilo v hodinovém taktu.Dnes je to bída a děs.
A co se týče 240,tak tam by drátizace nebyla od věci.A ještě bych zrušil přímé vedení osobáků Brno-Jihlava.zatímco kolem Brna se 754+3*Bdmtee uživí,Od Náměště (či Třebíče) se veze vzduch.proto je to "neprožranější" trať na Vysočině z pohledu krajských dotací(nakonec se vždy skrouhne provoz jinde ).Na žádnou se snad tolik nedoplácí.přitom by z Náměště bohatě stačila trojná regionova či dvojitá.přínos by byl lepší a potom by mohlo být i více spojů.Tak mě zase sežerte za můj úsudek :-)
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 18:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No každopádně na drátizaci 240 se těšíme i my z druhé strany republiky,protože tím se uvolní mnoho pěkných motoráčků.
Pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.82
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:59:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

240: nejezdi tam nejaka ta 820, 830 rizena firou v zabehu Kristianem? :-) na to vy se tesite???
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 08:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K elektrizaci tratí na Slovensku:
Proč nebyl zařazen úsek Holíč - Skalica na Slovensku? A asi opravdu by bylo vhodné elektrizovat úsek Trebišov - Humenné. V obou případech by se jednalo o logické dokončení částečně elektrizovaných tratí (Michalany - Trebišov a Kúty - Holíč),
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondřej Wagner: To by bylo rozumné. A ze Skalice by se mohly dráty protáhnout do Veselí a pak do Vrbovců a přes Myjavu do Nového Mesta nad Váhom. Slováci by přes nás mohli jezdit s peážními panťáky.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 15:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka Kraťas
Kdyby nebyl elektrizován úsek Kúty - Holíč, i když je většinou pro nákladní dopravu do Hodonína, tak bych samozřejmě elektrizaci tohoto úseku nenavrhoval. Ale některé osobní vlaky jedou jako elektrizované v úseku Kúty - Holíč a cestující pak musí přesedat do motoráků. Po elektrifikace těch pár kilometrů do Skalice by potom Slováci mohli vést přímé vlaky Skalica - Kúty - Bratislava. Samozřejmě beru Váš návrh jako žert, pokud by se však měl uskutečnit, potom by bylo vhodné elektrizovat stanici Veselí na Moravě oběma soustavami, stejnosměrnou trakci pro eventuelní vlaky Veselí nad Moravou - Kunovice - Staré Město u Uherského Hradiště a minimálně jednou střídavou trakci pro Váš návrh peážní dopravy. Protože pokud by se měla elektrizovat trať 340, tak by bylo asi vhodné elektrizovat úsek od Brna do Bzence a dále do Moravského Písku ve střídavé trakci, zatímco od Veselí nad Moravou směrem na Kunovice ve stejnosměrné trakci. Změna trakcí by mohla být na křížení s tratí 330 Přerov - Břeclav.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 09:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondřej Wagner: To je zajímavý nápad. Já bych ho ale řešil trochu jinak. Stanici Veselí nad Moravou bych udělal střídavou a mezi Ostrožskou Novou Vsí a Kunovicemi zastávkou bych udělal přechod na stejnosměrnou soustavu. Odtud stejnosměrné pokračování jednak na Uherské Hradiště a Staré Město, jednak na Kunovice, Uherský Brod, Újezdec u Luhačovic včetně odbočky do Luhačovic kvůli odstranění přepřahů u rychlíků, dále směr Bojkovice, Slavičín, Bylnice (včetně spojky od Horní Lidče) až do Vlárského Průsmyku. Za Vlárským Průsmykem směr Horné Srnie a Trenčianska Teplá pokračování střídavým systémem.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.43.5
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 10:24:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ondřej_wagner a Jirka_kraťas- a co posunout přechod z Nedakonic do Starého města (případně severněji) a celou elektrizaci udělat v AC?
Zdravím
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 10:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad modiat: To by bylo možná nejrozumější. Škoda, že si na to nikdo nevzpomněl při koridorizaci tratě 330.
Reprák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.172.1
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:57:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče elektrizace Znojmo-Retz tak to není žádná pí.ovina.
V osobní dopravě si stačí jen počkat na otevření pracovního trhu(už dnes je dvojče hraničních přechodů Hatě+Hnánice,co se týče osobní dopravy,nejzatíženější v ČR).
V nákladní dopravě si stačí jen počkat na liberalizaci,která má být k 1.1.08(už nyní si Rakousko protlačilo drátizaci čtyř kolejí ve Znojmě namísto původních dvou).

Možná že je na tom Rakousko tak dobře,protože na rozdíl od nás myslí na to co bude a co může být,než na to co je a co bylo.
xyz123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.2.9
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 00:51:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neuvažovalo se někdy o změně napájecí soustavy? Tam kde je nyní stejnosměrné napájení 3000V - přestavba na střídavou soustavu? Něco podobného se děje na Slovensku. Toto mohlo proběhnout v době modernizace koridorů ...
Tonda_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 09:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stanici Veselí nad Moravou bych udělal střídavou a mezi Ostrožskou Novou Vsí a Kunovicemi zastávkou bych udělal přechod na stejnosměrnou soustavu. Odtud stejnosměrné pokračování jednak na Uherské Hradiště a Staré Město, jednak na Kunovice, Uherský Brod, Újezdec u Luhačovic včetně odbočky do Luhačovic kvůli odstranění přepřahů u rychlíků, dále směr Bojkovice, Slavičín, Bylnice (včetně spojky od Horní Lidče) až do Vlárského Průsmyku. Za Vlárským Průsmykem směr Horné Srnie a Trenčianska Teplá pokračování střídavým systémem.

Vlára vzhledem k frekvenci dopravy asi drátovaná nikdy nebude, viz přestavby bývalých stanic na zastávky - mmch, odbočka do Luhačovic drátovat - není levnější u těch tuším dvou R denně to přepřáhnout? Je vůbec na vlárské dálková nákladní doprava nebo se jen obsluhuje místní zátěž?
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 11:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xyz123: O změně stejnosměrné soustavy na střídavou se uvažovalo někdy v 70.letech,ale už tehdy to zavrhli,protože by to bylo drahé.Tak proč ji měnit nyní,když narozdíl od té doby dnes není problém vyrobit dvousystémovou mašinu.
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 19:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tonda h: Na vlárské je dálková nákladní doprava minulostí ..
Radim_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 20:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tonda h: souhlas, ale jen si dovolím upřesnit počet rychlíků do Luhačovic.
Loni 2 páry, nyní 3 páry a na jízdní řád 2007/8 si zatím Ministerstvo dopravy objednává 4 páry rychlíků - takže se asi jedná o velmi perspektivní trať .
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.140
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 23:46:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radim_j: Každopádně elektrizace na české straně by byla zbytečným rozhazováním. Úsek z Holíča do Skalice je něco úplně jiného. Na české straně by měla smysl elektrizace z Brna přes Kyjov do Moravského Písku. Drátovat z Bzence nebo Staráku do Veselí by byl zbytečný luxus a v pohraničí je frekvence minimální.

Podobně je to i na Vysočině. Tratě 240 a 241 jsou nesrovnatelné s úsekem Nymburk-Mladá Boleslav, Šumperk - Zábřeh na Moravě, nebo Kunčice - Frýdek-Místek - Český Těšín. Vedle toho je tu mnoho kratičkých úseků, jejichž elektrizace by byla velikým přínosem, například Písek - Písek město, Číčenice - Vodňany, nebo Kutná Hora - Kutná Hora město (zde by byly třeba i další investice, i když teoreticky ne nutně).

Navíc zatím tu nemáme lehčí vozidla pro elektrizované tratě, ČD ani nezkoušely elektrická Desira nebo Talenty, natož aby něco takového existovalo v prototypu české výroby. Kdybychom tato vozidla měli, už dávno by zmizely 810 z tratí Děčín - ÚL-Střekov, Žatec-Most, ÚL - Úpořiny - Bílina a podobných, a naopak by mělo cenu uvažovat o elektrizaci do Lanškrouna, Milovic, a třeba nejen tam.
Musil 363 Pavel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.182.208
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 14:52:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující, mám na Vás několik dotazů.
Jak je provedeno dělění v trakčním vedení na státní hranici se Slovenskem (Střelná - Strelenka , Mosty u Jablunková z. - Svrčinovec )a Polskem ( Český Těšín + Petrovice u K. + Bohumín)a km polohu umístěných návěstí pro el. provoz.
Díky Pavel Musil.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Reprák: (už nyní si Rakousko protlačilo drátizaci čtyř kolejí ve Znojmě namísto původních dvou).

Když už máte takové informace, tak to budou dvě koleje v "osobní" části a dvě v "nákladní" znojemského nádraží?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 21:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musil 363 Pavel : Podľa TTP 106d Mosty - Čadca to bude za št.hr, na moravskej strane. Podľa 106f, delenie napájania bude v km 12,9 medzi Strelenka - Lúky p. Makytou.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 21:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š.David: v čem Vám připadá trať 240 neporovnatelná s tratí Šumperk - Zábřeh? Žst. Třebíč je třetí nejfrekventovanější stanice na Vysočině a úsek Brno - Zastávka bude muset být kvůli silné poptávce zdvojkolejněn.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 10:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Václav Š. David
Elektrizace malých úseků by měla mít svou logiku. Asi jen v málo případech se vyplatí elektrizovat takový úsek jenom pro jízdu vlaků v těch krátkých úsecích. Pokud se týká Kutná Hora - Kutná Hora město, zde se počítá s odstraněním úvrati a s přímými vlaky z Kolína, popř. z Prahy přes Nymburk a snad spěšnými vlaky Kutná Hora - Kolín - Poříčany - Praha. Písek - Písek město by mělo význam při větší četnosti přímých vlaků Písek - České Budějovice. U úseku Číčenice - Vodňany nevím, zda by bylo vhodné tam protahovat vlaky od Protivína nebo od Českých Budějovic. Pokud se týká úseku Lysá nad Labem - Milovice, předpokládám, že se počítá s přímými vlaky Praha - Milovice, tzn. že zde nebudou jezdit žádná elektrizovaná Desira. Z krátkých úseků by možná bylo vhodné eletrizovat úsek - Kadaň-Prunéřov - Kadaň předměstí a protahovat tam vlaky z Ústí nad Labem (odpočinkovou stanici by ale musely mít v Kadani městě), dále Rudoltice - Lanškroun a protahovat tam vlaky od Pardubic. Pokud by jely přímé vlaky Šumperk - Zábřeh na Moravě - Olomouc - Přerov, potom by pro osobní dopravu mohla být elektrizovaná Desira v úseku Rudoltice v Čechách - Zábřeh na Moravě. Kdysi jsem uvažoval také o elektrizaci úseku Chomutov město - Jirkov, ale ten by měl význam pouze tehdy, pokud by konečně byla dokončena a elektrizovaná přeložka Březno u Chomutova - Chomutov, a to především kvůli tomu, aby tyto vlaky jezdily až do stanice Chomutov město.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne tato rubrika připadaá jako úplné scifi. vy mlaďoši se kmožná něčeho z toho dožijete, až budete chodit o hůlce, my starší už velmi těžko. Když 28 km Ostrava - Opava dělali 3 roky + 10 let předtím již příprava, Ostrava Kunčice - hlavní nejméně na 2 roky, přírava 30 let, tak by mne zajímalo, jak dlouho se budou dělat dlouhé úseky Brno - Jihlava nebo Brno - Veselí? Než k tomu všemu dojde, budou na počátku letopočtu už čísla 21 a to za předpokladu, jestli železnice vůbec tehdy bude ještě existovat. Kolik let se již mluvilo o trati Chomutov (potom Prunéřov) - Karlovy Vary? Ještě za rudých kmérů. A stavby dvou desetiletí jsme se dočkali teprve vloni. takže ještě uplyne hodně modro-červeno-zelených vlád, než nějaký Zeman2 několikrát přestřihne pásku elektrifikace tratě Jihlava - Okříšky a nějaký Zeman3 se pak poprvé sveze na otevření - samozřejmě dieselákem, neboť elektrické mašiny jednoduše už téměř žádné nebudou a z těch 3 el.loko (asi 380), co v té době ještě zbudou, jedna poveze rychlík z Prahy do Košic, druhá z Prahy do Bratislavy a třetí do Chebu. Protože každá díky své zastaralosti na každém vlaku minimálně 2x zdechne, tak nebyl už čas žádnou z nich dopravit do Okříšek na otevřeví elektrifikované tratě. A už poslední funkční 471 odveze s velkou námahou osobák do Berouna, bohužel její přestavba na řadu 671 se nezdařila, i když by stála jen 300 mld. Eur, tak ta tam také jet nemohla.
Teď jsem psal scifi zase já. Ale při současném počtu el.lokomotiv, z nichž většina už je nyní zastaralých, a nové na obzoru nejsou, tak to tak klidně může být. Tempem 5-10 km/rok se možná něco zelektrifikuje, ale nebude stejně čím jezdit. To je vidět nyní i na trati Ostrava - Opava, kde několik párů Os vlaků je vedeno v motorové trakci. U rychlíků z/do Jeseníku bych to ještě chápal, ale i těch motorových Os/Sp jen OS-OP je dost.
2801 vrať se Chybíš mi
Pernion
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.67
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 17:49:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mě zajímalo, co bude jezdit za 10 let, když podle vyjádření GŘ ČD jsou střídavé mašiny řad 230,240 a 242 bezproblémové a počítá se s nimi do dalších let. Souhlasím s tím, že se rozpadnou zaživa. Dovede si představit někdo technický stav padesátileté laminátky ČD? Dále mě zaujalo další tvrzení, že se výhledově počítá s pořízením hnacího vozidla o výkonu 2000 kW (stejnosměrným-dvousystémovým) pro vozbu lehkých osobních vlaků na méně frekventovaných tratích. Což bych jako scifi neviděl, protože náhrada starých laminátek za deset let musí přijít. Osobní dopravu si hlídají kraje, cpou do toho prachy a určitě nějaký tlak vyvíjet budou. takže asi něco na způsob žehličky s elektrickou výzbrojí od Cityelefanta. Kapotová mašina jednokabinová by rozhodně nestála balík jako slavná 38O. Scifi jsou spíš různé úvahy o všelijakých elektrických jednotkách.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 19:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pernion: Před nějakým tím rokem ČD prohlásily, že s laminami počítají zhruba do roku 2010.
ICQ -> 21 65 33 068
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 05:05:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dále mě zaujalo další tvrzení, že se výhledově počítá s pořízením hnacího vozidla o výkonu 2000 kW (stejnosměrným-dvousystémovým) pro vozbu lehkých osobních vlaků na méně frekventovaných tratích.

Takže za deset let bude nová lok o výkonu 2000 kW tahat tři čtyřicet let stará Bt z Plzně do Berouna?


Osobní dopravu si hlídají kraje, cpou do toho prachy a určitě nějaký tlak vyvíjet budou. takže asi něco na způsob žehličky s elektrickou výzbrojí od Cityelefanta.

To budou kraje nadšeny,že staré Bt potáhne nová lok.z výzbrojí od Cityelefanta místo staré laminátky.

. Scifi jsou spíš různé úvahy o všelijakých elektrických jednotkách.

Kraje jednotky určitě nechtějí,jim bude stačit nová lokomotiva a staré vagony.
Pernion
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.19.175
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 08:12:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Staré vozy dostanou nové látkové potahy sedadel, nové WC buňky a to úplně stačí. viz modernizace vozů řady 054.
Pernion
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.19.175
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 08:27:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravděpodobně vzniknou další malé série nových vozů Bmee a Apmee a vozy Bte se z rychlíků dostanou zpátky na osobáky. čtyřicetileté Bt skončí ve šrotu nebo v MOVO Plzeň a vznikne z nich něco modernizovaného jako před 10ti lety z Bh. Cesta nejmenšího zla pro ČD.
Pernion
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.19.175
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 08:30:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další zisk 20 let starých vozů pro krátké osobáky na český Jih a Západ budou znamenat další kusy jednotek 471, jichž se uvažuje 60.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 09:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pernion: Z některých Bt by MOVO Plzeň mohlo také udělat řídící vozy, ze kterých by se daly sestavovat vratné klasické soupravy jako alternativa k elektrickým jednotkám. Ta nová elektrická lokomotiva, o které se zmiňujete, by se už mohla mít možnost být ovládána z tohoto vozu.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nezlobte se pánové,ale nesouhlasím.Je to Unreal.Sečtěte prosím náklady na novou "žehličku" + reko starých vraků.Za to máte jednotku s daleko lepším ekonomickým využitím.Reko starších loko nepřipadá do úvahy,protože se bud věkem rozpadnou (230,240...),nebo jich nebude dostatek (36x).A žehliček je málo i proto,na co jsou primárně určeny.Takže tato "laciná" loko by stála nejmíň 70 mil.,což je zcela mimo.Akraje na toto řešení nejsou zvědavé (i kdyby byly vratné)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NE osobnímu vlaku složeného z nové lokomotivy a dvou osobních vozů. Za ty peníze už je motorové nebo elektrické Desiro. A to nemluvím o ekonomicky náročném provozu zavržené soupravy. Od 30. let 20. století souprava lok + 2 vozy nemá na světě co pohledávat. Samozřejmě vyjma mimořádností a historických jízd. U ČD ty mimořádnosti trvají už nějak příliš dlouho.
Pernion
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.16
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:31:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ono to koneckonců dopadne. motorové Desiro možná bude, ale elektrické? Není homologované a bude rušit KO. Sice současné MD uvažuje o úpravě KO na koridorech (ve výhledu do roku 2010),ale co ostatní tratě? i ze starého Bt jde udělat částečně nízkopodlažní vůz. Kraje dají peníze pouze na krytí ztráty v osobní dopravě, ale kdo by zaplatil nové jednotky?
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:34:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy,Bram:Naprostý souhlas.Tahat 2-4 vozy těžkou lokomotivou je blbost(žehlička má 72 tun,Desiro 70 tun).Cena nové lokomotivy a rekonstrukce starých vozů by vyšla cenově skoro stejně jako celá nová jednotka (ta je navíc výrazně lehčí(například 4 vozový FLIRT pro Maďarsko váží 120 tun a má obsaditelnost přes 200 sedadel),což u loko a vagonu nedocílíte.


Staré vozy dostanou nové látkové potahy sedadel, nové WC buňky a to úplně stačí.
Za 10 let to určitě nebude stačit k úspěchu ve výběrovém řízení na dopravní obslužnost.Již dnes je požadována nízkopodlažnost,přeprava osob na invalidním vozíku,klimatizace atd.
Pernion
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.50
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:42:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A o té uvažované el. lokomotivě o výkonu 2000 kW vypustil někdo z GŘ ČD žblebt před Vánocemi (možná je to jejich zbožné nereálné přání) stejně jako o rekonstrukci některých lok. 163 na 361. Za 70 milionů pořídíte dvoufrekvenční Traxx nebo dvousystémovou Primu.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:50:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není homologované a bude rušit KO.

A lokomotiva s výkonem 2000 kW je homologována a neruší KO ?Jednotky obdobné jako je "Desiro "firmy Simens vyrábí i mnoho jiných výrobců a jejich rušení kolejových obvodů se dá vyřešit(viz 471)úplně stejně,jako u lokomotivy.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 15:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bydlím na Vysočině - konkrétně okres Havlíčkův Brod. Z něj vycházejí tři elektrifikované tratě - 230 do Kolína, 225 do Jihlavy a Veselí nad Lužnicí a 250 do Žďáru, Brna a Břeclavi. Na trati 230 jezdí většina vlaků v sestavě 363 + 3x Bdt nebo Bdmtee. Na tratích 225 a 250 jezdí většinou soupravy 230 + 3xBdmtee, 230+Bdt+Bdt+BDs nebo 230+BDs+Bmto. Výše uvedené lokomotivy jsou sice výkonné, ale na těchto vlacích svůj výkon nevyužijí. Na většinu těchto spojů by se hodily lehké elektrické jednotky typu Talent nebo Desiro. Jinak co se týče tratě 250, měl jsem na mysli především její úsek z Havl.Brodu do Žďáru, ze Žďáru dále už je situace poněkud jiná a jezdí zde převážně lokomotivy 242 s delšími soupravami nebo jednotky 560.
Frank Kasper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.213.12
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 01:44:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono na ČD se asi budou dít věci v souvislosti s privatizací Carga. To co tady napíšu možná někdo ohodnotí jako sci-fi, ale mám to od důvěryhodného zdroje blízkého GŘ.

1) Cargo se ještě letos odčlení a zprivatizuje.
2) Výnos z privatizace se odhaduje na 12 - 14mld. Kč. Výnos z priv. + další zdroje (EU, vlastní, úvěry, Eurofima)= až 50mld. Kč na obnovu parku v osobní dopravě. S kompletní obnovou počítá MD/ČD v následujících 5 - 7 letech (max. 2015)
3) Os. dopravě zůstanou ze stávajících:
Lokomotivy: 150, 151, 162/163 (část),242,263,362/363(část),380, 754/755 (část)
El. jednotky: 461 (reko 460),560,471, 680
Motorové vozy: 814, 842, 843, 854

Zbytek hnacích vozidel převezme Cargo a co bude dál se uvidí až po privatizaci.

Nové řady (orientační označení):
445,645,845 - nízkopodlažní jednotka pro os. dopravu
660(675) - jednotka pro rychlou dálkovou vnitrostátní dopravu pro méně vytížené spoje
685 (nová pendolina) - 14ks
963 (řídící vůz k Bdmtee, bude vycházet z 954)
Osobní vozy (EC/IC - x-mz, zbytek reko)
4) Úplně zmizí řady (budou reko nebo šrot) 810, 850, 851, 451/452, 470, 020, A, B, BDs, Bt, Bmto, 053 atd.
5) Osobní doprava bude rozdělena na dálkovou a regio (regio se bude dále dělit podle krajů a je možný vznik společných podniků, ale ne dříve než v roce 2009)
Tolik můj zdroj, btw některé zajímavé tendry na nová vozidla budou vyhlášeny už letos, nová pendolína už v červnu).
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 07:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že zmizí 451/2 je celkem jistý, už teď je zázrak, že drží pohromadě
A bude mít sci-fi pokračování, třeba, že se budou pozlacovat koleje, neboť koroze je menší než u oceli a že se budou vyměňovat srdcovky za titanové a postaví se asi tak 1600 km VRT do roku 2012
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 07:53:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výnos z privatizace se odhaduje na 12 - 14mld. Kč.
GŘ by si to možná přálo,ale
-výnos z privatizace by šel podle mne do státního rozpočtu(ČD je vlastněná státem) a peníze by byly použity na úplně jiné věci,než nákup nových vozidel(sociální výdaje,zmenšení dluhu atd..)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 15:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=047&r=mfjiznimorava&c=692474
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 18:08:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim, jsem laik, ale nová elektrická loko bude muset být brzo tak jako tak, v sebelepší elektrické jednotce se dost blbě veze uhlí, auta, lontejnery atd...380 jsou +/- politická záležitost a těch 20 kusů tu muzejní flotilu 12x, 130, 18x, 230, 24x nenahradí.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 7-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 18:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank Kasper: A kampak se z výčtu poděly 371 a 372?:-)
"Jen bílou orchidej...."
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 19:11:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad jk:v sebelepší elektrické jednotce se dost blbě veze uhlí, auta, lontejnery atd...380 jsou +/- politická záležitost a těch 20 kusů tu muzejní flotilu 12x, 130, 18x, 230, 24x nenahradí.

ČD nemá v plánu vozit ani uhlí,auta ani kontejnery.Jen kaštany

Nákladní komodity má vozit Cargo a dostane"Zbytek hnacích vozidel převezme Cargo a co bude dál se uvidí až po privatizaci. "
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 19:34:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, sorry to mi nedošlo. Tak se obecně ptám, je na obzoru nějaká nová el. loko pro české železnice? Resp. existují aspoň úvahy o úvahách o takové lokomotivě?
Puma
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.172.1
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:15:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak moc je jistá ta privatizace toho carga?
Nic proti bych osobně neměl,ale nesměli by to dělat ODSáci.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 22:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano zprivatizujme všechno co by mohlo vydělávat, prodejme to všechno Němcům a bude to tu jako za Rakouska-Uherska. Zisky půjdou do ... a my taky. Z čeho se asi bude brát na školství, zdravotnictví, důchody a podobně? Z ničeho přece, makat budete tak dlouho dokud nechcípnete, správní kapitalisti nepotřebují vzdělané lidi, protože s nevzdělanými se dá snadno manipulovat- to vidíme v USA, kdy se lidé rozhodují podle toho jak který mozek zrovna kváká. A Zdravotnictví? To taky není potřeba, sice se zvýší úmrtnost ale je tu dostatek nezaměstnaných kteří je nahradí.
Michalu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 00:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to tady tak sleduju tak jste pořádně odbočili od tématu "Elektrizace tratí", tedy nic proti ale...
Abych to napravil: Nevíte někdo jak to vypadá s elektryzací Zábřeh na Moravě - Šumperk?
Puma
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.172.1
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 00:32:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esox:já si zase myslím,že to bude mít přínos.
Odbourá se umělé stahování výkonů jednotlivými GŘ a seřazovačkami,zbyteční úředníci už nebudou chráněni a provoz jedině naroste.
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 12:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalu: Co jsem slyšel mohlo by se začít už letos. V úseku Špk-Bludov se začalo s odlesňováním míst kolem trati, které vedou lesem.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:32:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Puma: Už jsem to sem dával, ale proběhlo to celkem bez povšimnutí:
http://www.bludov.cz/ou_bludov/uredni_deska/dokumenty/elektrizace_trati.pdf

Odlesňování začalo mezi Špk a Bludovem, pár stromů padlo i u Postřelmova (jinde to ani není nutné). Odstraňují se i silnější větve zasahující blíž ke kolejím, takže o připravy na el. jde určitě. Bližší termíny nevím, ale má to být koordinováno s dokončením opravy interiéru nádraží v Šumperku. Jak je to s navazující el. do Koutů netuším, ale plány jsou velké. Jsem sám zvědav.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:03:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad jk:Tak se obecně ptám, je na obzoru nějaká nová el. loko pro české železnice? Resp. existují aspoň úvahy o úvahách o takové lokomotivě?

Pro české železnice je na obzoru el.lokomotiva od jakéhokoli výrobce,úvahy o úvahách nejsou potřeba-potřebné je mít finance na zaplacení této lokomotivy.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:17:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já nevim, ale hrubá představa co a kolik si toho chci koupit AŽ budu mít ty finance by snad existovat měla ne? Když vím, že to potřebovat budu.
Jste zbytečně agresivní, nebo já se blbě vyjadřuju, nejsem železniční fachman:-)
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:58:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem agresívní,jen poukazuji,že hlavní problém jsou finance.El.lokomotivy všech předních výrobců jsou si svými parametry hodně podobné.Pro provozovatele nebude markantní rozdíl,zda je výrobce Símens,Bombardier,Škoda,Alstom,nebo jiný ,který uspěl ve výběrovém řízení a loko je schválená.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace