K-report
 

Archiv do 01.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Historické motorové vozy - M131.1, M120.4, M124.001, ... » Archiv do 01.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 09:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

web Pardubického spolku historie železniční dopravy vč. Musea Rosice n.L. (PSHŽD) najdete od nynějška na http://www.pshzd.cz. Zatím je nutné zadávat URL vždy včetně "www", jinak se dostanete na web našeo poskytovatele hostingu... Stará adresa na wz nějakou dobu bude ještě skomírat a nabádat ke změně.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 19:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V rámci mé předchozí informace na http://www.pshzd.cz/galerie/category.php?cat=5 se rodí zajímavý arciv. časem bude bohatší. Zejména BDlm ať si prohlídne, o jakou akci přišel:-)
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
BDlm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.130.253
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 18:55:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motoráček:Hlavně ty klobásky
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 12:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

má M 274.004 i současné označení?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 17:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardubáci nezahálí ani v zimě. Pracuje se na interiéru našeho Bohouše. Třeba se u něj jednou všechny M131 sjedou. Nepodaří-li se nám setkání Rudého moru letos, zkusíme napřezrok. Ostatní spolky s M131 se táži, kolik by byli ochotni na takovouto akci přispět.
Koukněte taky na http://pshzd.cz/2007.html
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 17:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si představujete pod pojmem přispět? Nejdražší jsou ty návozy, tedy pokud by účastníci vhodnou organizací snížili náklady na návoz a po organizátorovi nic nepožadovali, byl by to příspěvek? Jak si představujete vlastní akci? Pokud by to byl v pátek návoz, v sobotu ježdění někam, večer neorganizované posezení a v neděli rozjezd, tak to by bylo asi málo. A kde v Pardubicích by se ta akce konala, v roce 1994 to bylo v místní strojovce, pokud tato ještě existuje.
LG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 08:00:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, návozy se dají dost dobře zkoordinovat. Mám to připravené a když dá SŽDC 50% slevu na nostalgii, tak to vychází cca na 11.000,- Kč. Samozřejmě takové celorepublikové setkání musí mít zajímavý doprovodný program a dobrou mediální propagaci. Přesto bych letos dal prostor pro "2. Kaplanův pokus" plánovaný na 23.6.2007... i když tomu moc nevěřím. Protože v Lužné platí "co nejezdí na uhlí, není historie".
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když nejsme majiteli M 131.1, ale příznivci těchto strojů - je to hezký a velmi zajímavý nápad... (vím, že kdysi o tom i mluvil jeden človíček od
M 131.1280, který to chtěl taky někde udělat..)

Ale myslím si, že by stálo za to někde na nějaké hezké a zajímavé lokálce. Napadá mě např. Skalsko či někde na severu - aby tam taky nebyl silný provoz, protože by to znepříjemňovalo jízdy...

Ale to je asi mimo organizátorské stanoviště - najít kompromis bude asi problém...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


Pro kalendářní rok 2007 vyšly u SAXI opět železniční kalendáře
LG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:07:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skalsko je sice pěkné, ale málo místa... Silný provoz není problém, problém je propustnost trati pro případné jízdy. A to je problém všech D3.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 14:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, rekl bych, ze tamhle na zapade cech mate celou "Doupovskou" drahu k dispozici, nebo Vam to prijde malo ? A i pomerne dobre dostupnou po zeleznici s CR. Ostatne by se urcite po domluve s prislusnym spolkem dalo i zorganizovat bydleni a dalsi program pro zucastnene cumili a i jejich (znudeny) doprovod a to vcetne tech, co by si prislusne vozy privezli (v ramci snizeni nakladu) s sebou, nebo myslite ze ne ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 20:13:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože v Lužné platí "co nejezdí na uhlí, není historie".
To je pěkná blbost, obviňovat z něčeho takového zrovna p. Kaplana. Zvlášť, když sám říkal, že se mu tento přístup (v minulosti uplatňovaný) nelíbil.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 20:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych hledal inspiraci na Slovensku nebo v Maďarsku, viz nejrůznější "sportovní" disciplíny. U M131.1 by byla výhoda, že jde o výkonově stejnou kategorii, ale zase pro veřejnost je to na první pohled dost nuda, stále stejná čevená krabička. To Skalsko je pěkné, ale jak tam dostanete větší objem lidí. Tedy organizovat to v dobře přístupném místě a hustě osídleném místě, nějaká lokálka je vždy po ruce. Problém Lužné spíš bude asi v rozdílných podmínkách pro "modré" a ostatní hurvínky.
Zkušenosti ze setkání drezín, které jsme dělali 3x, by se daly při organizování srazu využít, problém je trochu v tom, že ty drezíny jsou pro ty laiky atraktivnější a díky dopravě většiny strojů po silnici je to levnější. Zde uváděné Pardubice mi přijdou jako vhodné místo, je to přibližně na půli cesty, navíc je to dobře přístupné pro veřejnost. A určitě se tam dá lépe najít zázemí pro akci, např. hospoda schopná nakrmit najednou 50 lidí a pod.
LG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 07:45:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s Martinem, že akce musí být veřejnosti dobře přístupná a musí mít zajímavý program...hodně červených krabiček samo o sobě širokou veřejnost nerozvášní. Proto "Doupovská dráha" není absolutně vhodná. Taktéž pro většinu strojů by to sem znamenalo delší návoz a větší náklady. Také netvrdím, že "co nejezdí na uhlí, není historie" je Kaplanovou myšlenkou...ale bohužel jako šéf tyto choré myšlenky jiných akceptuje.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 08:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je vždy kámen úrazu

lidi X velká akce X trať

Vzpomínám, jak jedna agentura (a ta s takovýmito akcemi měla velké zkušenosti) chtěla zvolit lokalitu pro koncerty Čechomoru - přesně stejné zadání - velké město (dostupnost lidí) - železniční trať, ale aby provozem vyhovovala a pod...(a Brnem si myslím to vyřešili víc než na výbornou)

Zde je jediné, pak vychází to setkání udělat v Lužné - tam ty lidi tam stejně přijedou a tam ty akce vychází velmi dobře - krom teda polední kavalkády pro a .
Ale to pak už není pro "pardubickej" spolek (co vzneslo zde tuto myšlenku) moc schůdné - chtěli to přeci udělat u svého "Bohouše"... (kde díky provozu si myslím není nejvhodnější místo, ale zase je to vedle či dokonce mezi velkými městy)
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


Pro kalendářní rok 2007 vyšly u SAXI opět železniční kalendáře
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 09:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vedle pardubic je Chrudim a kolik je o vikendu na tamejsich lokalkach Borohradek/Moravany - Hermanak/Prelouc/Prachovice provozu ?
Osobne si mysli ze podstatne mene nez v okoli Luzne. A je tam na Chrudimi meste taky depo, kde snad v dane chvili je akorat jedna ci dve 742, takze po dohode by se, si myslim, dalo "vyklidit" a bylo by to stylovejsi, nez v te Luzne + zazemi nemale "dediny" zvane Chrudim a v sousedstvi Pardubic, ostatne i ten provoz Pce - CR neni az tak obrovsky, aby se tam neco navic nedalo procpat. Kdyz uz se nelibi "Doupovske" lokalky (ostatne za tuto lokalitu jsou jini "lobiste", ale kdyz na to kaslou ... :-/).
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 15:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, vše je potřeba uvážit. Já to sem plácnul asi trochu neuváženě. Pro nás je Lužná moc z ruky. Navíc v cizím kraji se blbě něco organizuje. Ta Chrudim je zajímavý nápad, ale zase je to malé. Ještě by byl k dispozici Hradec, ale tam zase budou někteří ČDarbeitři rezolutně proti. Místo je potřeba dobře přístupné,nejlépe u velké aglomerace. Jinak děkuji za zajímavé nápady a podněty. Člověk se ke stáru stále učí:-)
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace