K-report
 

Archiv do 01.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Staré archivy » Archiv do 01.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radku, mluvíme tady o stejném Railtransu, který dnes vozí pár osobních vlaků někde na severu Čech, jenž jsou příležitostně doplňovány nějakým tím nákladem a který chtěl od 10. 12. 2006 začít naprosto skokově (proto ta poznámka "ze dne na den") provozovat svůj projekt RTExpress, ktrý měl jen na poplatcích za DC stát 100 MKč ročně (zdroj ŽM 12/06)?

Roční obrat se dá zmnohonásobit z roku na rok, ale těžko ze dne na den, to jsou poněkud neadekvátní časové jednotky.

Znova opakuji - k tomuto mělo dojít v noci z 9. na 10. prosince 2006. Z regionálního příštipkáře se měl stát jeden z nejvýznamnějších dálkových dopravců s obratem v řádu set milionů Kč.
Můžeme samozřejmě také zavést jednotku "denní obrat". Ta bude u současného Railtransu v řádu deseti až statisíců a skokově se měla změnit miliony.

A nebo jinak - Vy na rande s nějakou holkou půjdete s kyticí v ruce a se sundanejma kaťatama, protože přeci musíte bejt připravenej v předstihu na akt lásky, kterej možná nastane třeba za měsíc ?

Tahle "vtipná" poznámka je bohužel mimo. "Akt lásky" neměl nastat "třeba za měsíc". Až do 30. listopadu 2006 platilo jasné datum 10.12.2006. To už bych možná do kytky investoval.

Znova tedy opakuji - celé to působí krajně nedůvěryhodně. Nechám se překvapit 30.6.2007.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se má stát 30. 6. 2007? Něco jsem přehlédl?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžeme samozřejmě také zavést jednotku "denní obrat". Ta bude u současného Railtransu v řádu deseti až statisíců a skokově se měla změnit miliony

A můžete mi laskavě prosím vysvětlit, proč by kvůli tomu měla nějaké firma (ať s.r.o nebo a.s, to je v principu jedno) nutně zvyšovat základní jmění ?

To že Vám to připadá krajně nedůvěryhodné tedy není důvod.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hrdina z hlubin Můžeme samozřejmě také zavést jednotku "denní obrat". Ta bude u současného Railtransu v řádu deseti až statisíců a skokově se měla změnit miliony


A proč ne? Kolik si myslíte, že byla nutná investice do rozjezdu systému? Finanční toky Vám nic neříkají, že?
Petr Šimral
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 17:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neříkají. On zná jenom toky z/do balančních nádrží...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 18:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ceny DC mu také neříkají mnoho.:-) Zrovna to lze jednoduše a jednoznačně spočítat, ale proč nestřílet od boku.:-) Zvítězit, nebo zhebnout - vybral si sám.:-)
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 21:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy Co se má stát 30. 6. 2007? Něco jsem přehlédl?

ŽM 12/06, strana 2, 7. odstavec.

Hk A ceny DC mu také neříkají mnoho. Zrovna to lze jednoduše a jednoznačně spočítat, ale proč nestřílet od boku.

ŽM 12/06, strana 2, 5. odstavec. 100 MKč ročně (40 pro SŽDC a 60 za pro ČD).

Radek Š A můžete mi laskavě prosím vysvětlit, proč by kvůli tomu měla nějaké firma (ať s.r.o nebo a.s, to je v principu jedno) nutně zvyšovat základní jmění ?

OK, můžete mi tedy vysvětlit, proč si jiné firmy zapisují základní jmění vyšší než je těch povinných 200 000 Kč? I známý dobrodruh Hofmann/Eurolines má zapsán pulmilion.

To že Vám to připadá krajně nedůvěryhodné tedy není důvod.

Samozřejmě to není důvod. Pokud to nepřijde nedůvěryhodné sponzorům a věřitelům, tak s pánem bohem. Čímž se zas vracíme zpět k těm igelitkám z ciziny.

Petr Šimral A proč ne? Kolik si myslíte, že byla nutná investice do rozjezdu systému? Finanční toky Vám nic neříkají, že?

Tomu mám tedy rozumět tak, že jste pouze počítali s náklady na rozjezd a pak už "to" mělo být pokryto pouze z tržeb za jízdné? Hned od prvního měsíce? V tom případě by samozřejmě žádné igelitky nebyly potřeba, to uznávám. Postupně se to začíná celé pěkně zaostřovat.
A zeptám se - Vám něco říká zakládání listin u Rejstříkového soudu?
Zvítězit, nebo zhebnout!
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 21:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hrdino hlubin, neměl jsi už bejt v ?
tak už táhni
na druhou stranu by tu zas nebyla taková sranda

všem ostatním - pardón, a pokud to někoho pobuřuje tak ať to redakce smaže
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 22:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hrdino hlubin, neměl jsi už bejt v ?

Měl, ale furt se mě tu někdo na něco ptá.

A začíná to být docela zajímavé - pomalu se něco dovídám o finančních tocích. S podtitulem "jak eseróčkem s minimálním vkladem protáčet stamiliony ročně". Nehodilo by se podobné nou-hau i silničním dopravcům?
Zvítězit, nebo zhebnout!
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.40
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 23:35:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po diskutérovi Siklzdenkovi, který v existenci RTEx uvěřil již 3. prosince 2006 ("RT expres možná má a měl svoje vady...") je na nejlepší cestě uvěřit své vlastní reklamě i sám jednatel ("Kolik si myslíte, že byla nutná investice do rozjezdu systému?"). Předpokládám, že má na mysli rozjetý systém RTEx. Zdá se, že reklama je opravdu mocná čarodějka a když se k ní připočítá heroická podpora některých středočeských profesionálních dopraváků z konkurenční firmy, může si dovolit na chvíli i zapomenout, že vlastně vůbec vozit lidi nechce... Iluze jsou přece tak krásné, řízeček v tichém vyhřátém jídelním voze 1.třídy se rozplývá na jazyku, Chodovar jako křen, vánice zuří za okny, tu a tam se míhají postávající chcíplá pendolína...
Tak dost !!
Pan Hrdina hlubin očekává překvapení 30. června 2007. Nic takového nebude, bude to normální den, kdy RTEx jako obvykle pravidelně opět nepojede a nebude mít tudíž ani zpoždění a na rameni Praha - Ostrava si tak udrží pověst nejspolehlivějšího spojení.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 08:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, můžete mi tedy vysvětlit, proč si jiné firmy zapisují základní jmění vyšší než je těch povinných 200 000 Kč? I známý dobrodruh Hofmann/Eurolines má zapsán pulmilion.


Dovedete pochopit, že mezi zapsaným základním jmením (tušíte vůbce co to je ?)u s.r.o. nebo a.s. (i když jde o jiný druh fy) a obratem fy neexistuje bezprostřední příčinná souvislost ? A už mě to nebaví - Vaše příspěvky mi připomínají mudrcování báby Dymákové.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 08:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radku, nezlobte se, ale já jsem se Vás neptal, zda zde existuje nebo neexistuje souvislost. Ptal jsem se, proč to ty firmy dělají. Mohl byste to zde objasnit? Třeba mi něco uniká.
A taky mi stále nikdo nepředvedl žádnou jinou firmu, podnikající nejlépe v oboru dopravy, která má zapsané jmění ve výši pár set tisíc Kč a obrat stovky milionů (a poněkud nezvládnutou dokumentaci u rejstříkového soudu ). Že by zde přeci jen nějaká souvislost byla?

V podstatě to chápu, že když stále opakuju stejné dotazy že to vypadá jak babské mudrování.
Zvítězit, nebo zhebnout!
patolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.26.244
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 09:24:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No skusim to vyvetlit. Medzi vyskou zapisaneho zakladneho imania a obratom nie je priama pricinna suvislost (nepriame by sa nasli, ale to je ina rozpravka). Zakladne imanie je zjednodusene pociatocna investicia akcionarov alebo vlastnikov do spolocnosti. Ta moze byt splatena bud penaznym alebo nepenaznym vkladom. To znamena, ze lokomotiva moze byt tiez vkladom do zakladneho kapitalu -:-) (priklad CD). Vyska zakladneho kapitalu sa odvija od toho, kolko kapitalu na svoje fungovanie ta-ktora spolocnost potrebuje. Aktivity ako napr. oceliarstvo su vo vseobecnosti narocnejsie na kapital, naproti tomu napr. sluzby su vseobecne narocnejsie na ludsku pracu. V zasade plati, ze vlastny kapital je drahsi nez cudzi, takze sa firme (resp. jej vlastnikom) neoplati investovat len zo svojho, ale vyuziju aj cudzie peniaze (zvacsa bankove uvery), ktore su lacnejsie. Na druhej strane musia najst urcitu rozumnu mieru zadlzenia, aby ju bola spolocnost schopna financovat. Aby som sa vratil k RT, ten si moze majetok najimat a najaty majetok sa v rozvahe neobjavi - objavia sa len platby za najomne vo vysledovke. Pripadne si majetok zakupi z bankovych uverov. Nasledne mu bude mozno stacit aj tych CZK 200k. Poial bude potrebovat, moze kapital zvysit (roznym sposobom, jednou moznstou je aj nerozdeleny zisk).

Snazil som sa to podat velmi zjednodusene, takze tam mozu byt urcite nepresnost, ale ramcovo by to malo sediet
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 09:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HrH: vy pořád opakujete, že si rozjezd RTEx nechají jeho majitelé zaplatit z ciziny. I kdyby tomu tak bylo, co je na tom špatného? (Tedy pokud by provoz RTEx nesloužil jako pračka peněz vydělaných prodejem drog a podobně - to snad nikdo nepředpokládá.)
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patolog - no konečně rozumné čtení. Doufám, že už je to všem jasné.

Brr - vy pořád opakujete, že si rozjezd RTEx nechají jeho majitelé zaplatit z ciziny.

Já nic neopakuji, bo nevím nic víc, než jsem si přečetl v ŽM a na www.obchodnirejstrik.cz. A ani v jednom z těchto zdrojů se o "finančních tocích" ve výši stovek milionů nic nepíše.
Zvítězit, nebo zhebnout!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 11:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na poplatcích za DC...

Jo, míchat hrušky s jabkama je asi vaše hobby...:-) To pak chápu, že je ten vklad do s.r.o. velkým oříškem.:-)
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 12:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jo, to je přímo hlubinná .

Není to tedy 100 MKč za DC, ale jen 40 MKč za ošupné kolejnic a 60 MKč za elektriku. To je zcela něco jiného, uznávám . K tomu pár desítek MKč za pronájem lokomotiv, "něco málo" za vagony, atd. atd... Ideální sousto pro "eseročko", které za dobu své několikaleté existence není ani schopno dodat Rejstříkovému soudu jedinou listinu (tak jak jí ukládá zákon).

O čem se tu vlastně bavíme?
Zvítězit, nebo zhebnout!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 13:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom, jak zde neznámý hrdina z hlubin motá páté přes deváté jen proto, aby došel k závěru, že RT-expresy prostě nemohou vyjet, v žádném případě a za žádných okolností. Poslední nadějí, která mu po dlouhých diskuzích zbyla, je velikost základního jmění.:-) No, good luck.:-)
patolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.26.244
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 13:56:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, letmým pohľadom do obchodného registra je možné zistiť, že nejaké tie listiny RAILTRANS s.r.o. do Zbierky listin dodala, i keď všetky tam zďaleka nie sú.
Tomu, aby RT mohol mať obrat v ráde stoviek milionov v zasade nic nebrani i pri zakladnom imani CZK 200k, koniec koncov, nebude jediny (vid napr. Student agency s CZK 1m). A nebude na tom nic nelegalneho.
Cml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 14:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H h: když už jsi tak akurátní, zapomněl jsi na ošlapné stanic
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 14:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, tak mi na závěr dovolte jedinou otázku - kde firma s úplně minimálním zapsaným základním jměním, o které se v OR i přes její zákonnou povinnost (srovnejte se zmiňovanou SA) nedovíme vůbec nic, získá potřebný provozní kapitál na rozjezd a provoz tak finančně náročného projektu, jakým měl RTEX být? Dotoce z výnosů z dosavadní činnosti to asi nebudou (i když kdo ví, že by šinobusy tak vynášely? ), takže co? Bankovní úvěr? Strýček Vik s igelitkou? Dědictví po babičce? Nebo snad Dispolok uvěřil, že vlaky budou tak výnosné, že jejich provozovatel uhradí hned první splátku za jeho lokomotivy z tržeb za jízdné? O tom teda dost pochybuji.

Až mi toto "páté přes deváté" někdo vysvětlí, tak začnu věřit, že celý RTEX nebyla jen chiméra, které možná páni jednatelé věřili, a které dost lidí naletělo s nimi.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 15:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já vám musím znovu odpovědět stejně:

Ty zmiňované sumy jsou za rok a ročně se samozřejmě neplatí. A tržby taky nepřichází až po roce.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 15:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Simral:
Vy mate svatou trpelivost! Ja uz bych nektere zde diskutujici sotouse poslal do patricnych mezi :-)
:-)
patolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.26.244
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 15:52:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ziadne "piate cez deviate" by som za tym nevidel, ani strykov Vikov a jemu podobnych. Prvym riesenim, ktore sa ponuka, je bankovy uver, ktory RT moze dostat na zaklade zmysluplneho business planu. Tym ziska potrebny kapital na prevadzku. Lokomotivy v zasade nikomu splacat nemusi, staci, ked si bude najimat.
P.S.Zbierka listin nijakym sposobom dodane dokumenty neoveruje, pri poskytovani uveru banka pracuje s dokumentami od subjektu, ktoremu poskytuje uver.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 15:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral - OK, takže víra v samofinacovatelnost RT Expressu hned od počátku?

patolog - Prvym riesenim, ktore sa ponuka, je bankovy uver, ktory RT moze dostat na zaklade zmysluplneho business planu.

Tady je právě důležité to slovo "smysluplný". Opravdu bych chtěl vidět banku, která by na projekt této kategorie pustila peníze.
Zvítězit, nebo zhebnout!
patolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.26.244
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 16:10:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak skeptický by som nebol...Zostaviť rozumný business plán je možné, a že by sa na to našla financujúca banka, to tiež nie je nereálne. Na druhú stranu, ponúkajú sa aj iné sposoby financovania než bankvý úver...
V každom prípade to potom ale nemá príliš veľa spoločného s Vami riešeným problémom nízkeho základného kapitálu.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 17:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CML: Které se platí komu a na základě čeho?
Eduard
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.12.98
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 20:07:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé, část šotoušů asi o podnikání nic neví. Naše firma při poptávce motorových jednotek dostala nabídku na desetiletý komerční leasing s tříletým odkladem splátek. V ŽM č.9/06 str. 13 je, sice poněkud zastřeně, uveden obrat firmy Railtrans. S takovým obratem není problém dostat provozní úvěr ve výši cca 15-20 MKč.
Nejsme firma Railtrans.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 20:24:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený pane Eduarde,
a, Nejen většinu šotoušů, ale dokonce (to je překvapení, co ?) i většinu populace podnikání na železnici skutečně nezajímá. Prostě existují i jiné zájmy.
b, Víte, on jaksi není spor o tom dostat úvěr, ale o přesvědčení, že podnikatelský záměr RT-E bude samofinancovatelný z tržeb z osobní přepravy.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 20:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

c, bod b) jsem ti tu dal několikrát za úkol alespoň hrubě spočítat a vždycky ses na to vykašlal. Vstupní údaje tady jsou, můžu ti je zopakovat, ale ty to počítat nebudeš, viď, dál budeš kázat dojmy, jako že dálkovka se neuživí, ale takový "suburban" někde na západě, to je žrádlo... (protože tam jsi viděl hodně lidí na peroně a hustý jízdní řád)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 21:17:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dráze, fotbalu a politice u nás rozumí každý. Hrdina hlubin pak i ekonomice:

To banku nic takového nezajímá, a klidně nějakému "eseróčku" s minimálním jměním půjčí?


Diskuze vznikla záměnou pojmů.

Základní jmění vložím na vinkulovaný účet a potvrzení z banky dodám Krajskému soudu. Po založení firmy (pořád to dloho trvá!!!) si pro změnu vezmu potvrzení z Krajského soudu, že společnost byla zapsána, a peníze zase vyberu!!! nebo převedu na BÚ. Od té doby již nikdy žádného obchodního partnera vážněji nezajímají, leda šotouše a teoretiky, když je přestane bavit hledat na glóbusu Kamčatku a jdou hledat do OR. Pravda, zoufalci mohou splatit základní jmění vkladem hmotného majetku a podstoupit složitou a drahou proceduru jeho oceňování, protože OR jen tak nějaký cár papíru neuzná. Je to vhodné v případě, když má nějaká firma problémy s finančními toky a stát jí daruje velký majetek. Těch 20 mld. vypadá fakt impozantně.

Vlastní jmění je to, co máte na mysli a co zajímá banku.
Vlastní jmění vyjadřuje velikost hmotného a nehmotného majetku, peníze, pohledávky, a nerozdělený zisk z minulých období (viz patolog), popřípadě se snižuje o kumulovanou ztrátu, takže řada firem se zákl. jměním v mil. a mld. mají vlastní jmění záporné. (např. Aero má ZJ 2,5 mld., ale VJ -7 mld.!)

rozdíl ve vypovídací hodnotě ZJ a VJ pro obchodní partnery je jako mezi vysvědčením z 1. třídy a vysokoškolským diplomem pro personalistu.

Když si Vás chce banka nebo klíčový dodavatel prověřit, sami Vás o výkazy požádají a Vy jim je ve vlastním zájmu dáte k dispozici. Na co potřebujete údaje RT Vy? Jste u StB? Veřejné peníze to nejsou. Ať si je prověřují banky, ČD, SŽDC a Siemens.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 22:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož jsem potřeboval na ukázku nějaké excelové tabulky, tak jsem si jako příklad udělal rozvahu RTex. A světe div se, celý projekt lze rozjet s kapitálem cca 2-3 mil. a s obratem 190mil.

O to je zábavnější sledovat, jak tady někteří umí házet miliony sem a tam. Jestli je reálné převézt denně cca 2000 lidí, je už o něčem jiném.
Prográmky pro BAHN
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 22:32:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě 4 poznámky:
1. Že je základní jmění číslo trochu mimo realitu svědčí fakt, že ČD měly při svém vzniku základní jmění 20 mld., ale vlastní jmění 38 mld. Z toho už stačily 2 mld "přivést vniveč", a část uvěrů dostávají jen díky státním zárukám. Abych byl ale objektivní, podmínky pro hospodaření želeničních dopravců jsou u nás tak špatně nastaveny, že i tak považuji hospodaření ČD za dobré a dosahování ztráty "jen" půl miliardy (podobná, jako ČSA!)považuji za malý zázrak a úspěch managementu ČD.
2. I firma typu RT může dosáhnout na financování v řádu desítek milionu, i když nemá "protekční" státní záruky, jako ČD. Jen je to financování dražší a pro všechny zúčastněné rizikovější. Riziko úvěrů ČD neseme my všichni.
3.
Celá tato diskuze je úplně na h.vno. Proč jste tu začal srovnávat RT s ČD? Oni chtějí převzít železniční dopravu v Čechách? Nebo někdo ze zde diskutujících to chce? Myslím, že většina se nás shodne na modelu jednoho dominantního národního dopravce, kterým by podle mne měly být České dráhy. Proč jim chcete škodit konzervováním jejich nepružnosti? Pár dalších a pružnějších dopravců s jasně a výrazně odlišenou nabídkou jim jen prospěje. To, že je RT malý není nevýhoda, ale výhoda. Až začnou ČD válcovat DB, bude to horší. Železnice má konkurenci v nerovnoprávně zvýhodněné silniční dopravě, ale tváří se, že neexistuje. Bohorovné výroky "SA pro nás není žádná konkurence" jsou známé, nečinnost při odlivu cestujících na dálnici třeba v relaci Plzeň - Praha je do nebe volající. Oživení nabídky je nutné a navíc pro řadu na.raných jedinců jsou ČD nestravitelné. Kombinace SC, IC/EC, RT, R na Pha - Ova by byla ideálním mixem pro přetažení co nejvíce segmentů cestující veřejnosti ze silnice na železnici. Železnice není synonymum ČD - kdo si nezvykl, bude časem muset.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 23:06:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4. Osobní poznámka: Jsem příznivcem všeho, co by mohlo železniční dopravu posunout někam kupředu v konkurenci s ostatními druhy dopravy.
Historie se opakuje. Loni tu milion šotoušů odsuzoval k zániku produkt zvaný Pendolino. Přesto, že si ČD v případě přípravy startu Pendolina počínaly poněkud nezodpovědně (zatímco RT pouze poněkud naivně), podnik s 20 mld. (abych Vám, hrdino, udělal radost) si svoje proloboval tehdy i teď. Proto SC jezdí a RT nikoliv. Pendolino jsem tehdy před zavilými šotouši bránil a čelil jejich výpadům. Dnes jezdím Pendolinem často a považuji ho z hlediska cestujícího za dobrý produkt. Jezdil bych i RT expresem a názor bych si udělal sám - bez asistence všeználků. Podobně by učinilo mnoho lidí.

DOTAZ DO PLÉNA:
Jaká je aktuální situace s ošlapným? Platí ho už někdo třeba v Liberci, Šumperku, Sokolově, Miloticích...? Jak je to v KV dolní, kde je společné nádraží ČD a autobusů? Mělo by tam náležet ošlapné ČD a ty by pak s "autobusáky" nějak vyrovnaly? Neměly by platit ošlapné DP třeba v Olomouci, kde v hale čekají na tramvaj lidi, kteří vlakem vůbec nejedou? A ukrajinští a slovenští autobusoví dopravci, jejichž pseudolinky ve velkém počtu odjíždějí z parkoviště vedle nádraží v Plzni a jejich cestující hojně využívají drážní infrastrukturu? Je ošlapné dalším nástrojem ke zvýhodňování silničních a buzeraci železničních dopravců?
ZÁVĚR: věci bývají složitější, než vypadají a pravda bývá někde uprostřed. Jednoduchá řešení po vzoru Hrdina Hlubin, Paroubek nebo Mečiar jsou dobrá jen pro škádlení emocí.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 00:24:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Křivi přijměte můj upřímný obdiv nad Vaší nervovu soustavou.Jsem zvědav s čím duo Hg man a rudý námořník příjdou zítra.....
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 01:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi, vy to máte teoreticky zvládnuté naprosto dokonale. Můžete nám (mě ) tedy vysvětlit, proč se to nerozjelo? Kde udělali jednatelé chybu? Proč si u kšeftu za 190 MKč ročně (jak nám tu spočítal Vikijous) nepohlídali podporu Drážního úřadu, který údajně celou akci potopil? Nepochybně by stačil správně nasměrovaný zlomek této cifry, a lokomotivy Dispoloku by mohly z Prahy do Ostravy bez problémů jezdit. Místo toho se pouze odehrála trapná tiskovka 30. listopadu 2006.

Jednoduchá řešení po vzoru Hrdina Hlubin, Paroubek nebo Mečiar jsou dobrá jen pro škádlení emocí.

To má znamenat co? Já žádné řešení nenabízím.
Zvítězit, nebo zhebnout!
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 01:15:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si vždycky myslel, že základní jmění slouží jako pojistka k uspokojení věřitelů v případě krachu firmy. Tady koukám, že slouží jenom k tomu, abych úřadům ukázal, že jsem na pár týdnů schopen si nějaké peníze půjčit. Je to opravdu tak? Nějak tomu vůbec nerozumím.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 01:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základní jmění vložím na vinkulovaný účet a potvrzení z banky dodám Krajskému soudu. Po založení firmy (pořád to dloho trvá!!!) si pro změnu vezmu potvrzení z Krajského soudu, že společnost byla zapsána, a peníze zase vyberu!!! nebo převedu na BÚ. Od té doby již nikdy žádného obchodního partnera vážněji nezajímají,

Teď jste hezky popsal založení "eseročka", tak to přesně je. A co v případě krachu, čím ručí "eseróčko" a jeho jednotliví společníci, nechtěl byste to taky vysvětlit?
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 01:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hele, Babilon mě s dotazem předběhl!
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 01:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastní jmění vyjadřuje velikost hmotného a nehmotného majetku, peníze, pohledávky, a nerozdělený zisk z minulých období (viz patolog), popřípadě se snižuje o kumulovanou ztrátu, takže řada firem se zákl. jměním v mil. a mld. mají vlastní jmění záporné. (např. Aero má ZJ 2,5 mld., ale VJ -7 mld.!)

A jaké je VJ Railtransu? Abychom si mohli udělat srovnání. Zatím jediné, co víme je těch 200 kKč ZJ z OR, milý Lojzo...
Zvítězit, nebo zhebnout!
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.77.234
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 09:06:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina: podporu Drážního úřadu, který údajně celou akci potopil?

To jste vedle, potopily to ČD jako provozovatel dráhy. Za pomoci svých satelitů ohnuly normu pro kolejové obvody, aby vyhověla Pendolínu, ale ničemu jinému, s výjimkou 30 starých křápů. DÚ nemůže při homologaci dělat nic jiného, než se držet normy. A nedivím se jim po rachotu s Pendolínem, kdy byli k homologaci víceméně donuceni, že se jim nechce riskovat další průšvih s 189.
Podívejte se na zabezepečováckou rubriku na tomto DF. Na koridoru jsou nejhorší kolejové obvody, při rekonstrukci se na nové zapomělo a vsadím boty že největší zapomětlivci sedí na nábřeží.
Žába na prameni se jmenuje ČD a ty měly dost důvodů zabránit, aby se RTE dostalo na koleje. Mj. i proto, že by se jednoduše přes rozvahu a výsledovku RT ukázalo, kolik ta dálková osobka vlastně stojí. A to je to poslední, co by si přály ČD přicucnuté na vemeni státního rozpočtu.
Hrdino .. koukejte kolem sebe a přemýšlejte trochu.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 09:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Diskuze vznikla záměnou pojmů...
No, Křivi do toho teda vnesl jasno... [Nic proti obsahu, ale pokud jde o pojmy, používejme raději legální definice současného právního řádu (těm bychom snad v daném okamžiku mohli rozumět všichni stejně), nikoliv (ne zcela konzistentní) terminologii ekonomických teorií.

Základním jměním je patrně míněn základní kapitál (souhrn peněžitých a procesně oceněných nepeněžitých vkladů společníků, splacených i nesplacených). Základní kapitál (myslím, že v ekonomii teda označovaný spíše jako vlastní kapitál - nevím, kde se vzalo to "základní jmění") figuruje v bilanci na straně pasiv a je vlastním zdrojem (vedle cizího kapitálu - např. zmiňovaných úvěrů) financování ("...vyberu...") aktiv; (vhodný mix na straně pasiv - viz patolog).

Neočištěnému vlastnímu jmění bývá zvykem říkat obchodní majetek (pouze aktiva - věci, práva a jiné penězi ocenitelné hodnoty).

Soubor obchodního majetku (aktiva) a všech závazků (i pasiva) = obchodní jmění. To (=úplně všechno) zajímá banku.

Očištěné vlastní jmění, tedy obchodní majetek minus závazky = čistý obchodní majetek (nahlížen z pohledu aktiv, může být i záporný).

K uspokojení věřitelů společnosti slouží veškerý obchodní majetek, nikoliv pouze majetek odpovídající výši základního kapitálu. (Btw. společnost za vlastní závazky neručí - ona za ně přímo odpovídá). Hrdina samozřejmě míří na skutečnost, že společníci v zásadě neručí nijak, poměr mezi vlastními (základní kapitál, fondy) a cizími (úvěry) zdroji určuje pravděpodobnou míru uspokojení v úpadkové situaci a to zajímá každého smluvního partnera; (ovšem není řečeno nic o absolutní hodnotě uspokojení, závislé na zpeněžitelné hodnotě aktiv - viz Křivi; kde nic není, tam je zapsaná hodnota základního kapitálu každému lhostejná).

Společníci (všichni) ručí věřitelům společnosti pouze tehdy, když někdo (kdokoliv) ze společníků nesplatil zcela svůj vklad do základního kapitálu. Rozsah ručení je omezen právě úhrnnou výší nesplacených částí vkladů do základního kapitálu. (Věřitel může k plnění závazku do výše záruky vyzvat i toho společníka, který sám svůj vklad splatil; další vyrovnání se společností, příp. s "dlužícím" společníkem, je věcí tohoto společníka).

Jak je zde hrdinně z hlubin opakováno, obchodní jmění by v hrubých rysech (v podobě bilance a dalších účetních výkazů, která je součástí výroční zprávy) mělo být každoročně v elektronické podobě povinně zpřístupněno komukoliv. I těm, kterým do toho nic není.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 09:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaké je VJ Railtransu? Abychom si mohli udělat srovnání. Zatím jediné, co víme je těch 200 kKč ZJ z OR, milý Lojzo...
No dále víme, že má obrat cca 10MKč na Žitavě + nějaké MKč za 745.
Ale zajímalo by, jaký vliv má VJ a ZJ na nevyjetí na trase Praha-Ostrava? (Nepočítám-li dostupnost úvěru. Ale ne všechny MKč na rozjezd musí být z úvěru)
Prográmky pro BAHN
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 10:58:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin:

To má znamenat co? Já žádné řešení nenabízím.

´sem si všim´
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoduchá řešení po vzoru Hrdina Hlubin, Paroubek nebo Mečiar jsou dobrá jen pro škádlení emocí.

To má znamenat co? Já žádné řešení nenabízím.





Paroubek, Mečiar a spol v podstatě asi taky ne, akorát to neventilují tak upřímně.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:45:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š: Ale myslí to upřímně !
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 12:27:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochopil jsem to správně, že základní kapitál mohu využít k podnikání? A když pak zkrachuju, tak k uspokojení věřitelů nezbyde vůbec nic? Anebo ručím svým majetkem (veškerým anebo jen do výše základního kapitálu)?
patolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.26.244
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:03:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taak to zopakujem. Zakladny kapital (zakladne imanie/jmění, alebo po anglicky registered capital, subscribed capital, niekedy aj basic capital) je počiatočnou investiciou spoločníkov (majiteľov, akcionarov) do spoločnosti. Moze byt splateny tak peniazmi, ako aj inymi aktivami (lokomotivami, vagonmi apod. - to je jeden z dovodov, preco je zakladny kapital CD tak vysoky). Vlastnici maju zaujem, aby sa ich investicia otacala, to znamena, sa okamzite zacne pouzivat a ze zakladny kapital nikto neodlozi "bokom" aby spal niekde na ucte apod.
Pokial dojde ku konkurzu, konkurzny spravca sa snazi spenazit vsetky dostupne aktiva v spolocnosti a nasledne z vytazku vyplatit veritelov. Len v pripade, ze nieco ostane po plnom vyplateni vsetkych veritelov, dojde aj na vlastnikov - ich narok za spolocnostou je jaksi zvyskovy. Z pohladu akcionarov v a.s. je ich rucenie len do vysky ich vkaldu (t.j. maximalne stratia investiciu), v pripade s.r.o. je to obodobne.
Poznamka na okraj: Vlastny kapital, alebo vlastne imanie (equity) je rozdiel medzi aktivami a cudzimi zdrojmi. Zahrna zakladny kapital zapisany v registri, kapitalove, statutarne a ine podobne fondy a samozrejme je tam nerozdeleny zisk, pripadne nepokryta strata. Hlavne nepokryta strata moze sposobit, ze vlastny kapital bude zaporny, co moze byt dovodom k vyhlaseniu bankrotu.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:06:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: ano, základní kapitál se okamžitě po přesunu z vinkulovaného na běžný účet nebo do pokladny firmy začne normálně otáčet a může být ihned z firmy poctivými i nepoctivými metodami vyveden. Společníci s.r.o. ani akcionáři ničím dalším neručí, svým majetkem ručí jen FO, komplementáři komanditních společností, společníci V.O.S. a pod. Jinak v případě krachu firma přijde o všechen majetek, ale společníci či akcionáři jen o svůj vklad, pokud si ho nestihli včas nějak "ošetřit". U normálních, poctivých a pár let už působících firem je naopak jejich majetek mnohonásobně vyšší, než nějaký základní kapitál, který je celkem logicky obvykle skládán v minimální zákonné výši protože je to obvykle jen formalita (hovořím o s.r.o., u a.s. je to obvykle složitější, u s.r.o jsou důvody k vyššímu základnímu kapitálu spíše méně časté)
To, že by měly peníze někde ležet pro případ průseru je tzv. rezervní fond, ale povinnost ho založit vzniká jen za určitých okolností a jen u firmy v zisku.
(soukromě: Díky za pozvánku na KŽR - bohužel není čas, snad příští rok)
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: V podstatě ano, základní kapitál neznamená žádnou "vinkulaci" peněz. Důležité je aby aktiva (majetek) nebyla menší než cizí pasiva (dluhy), potom by měl podnikatel vyhlásit bankrot ...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:19:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozn. 1: teoreticky je klidně možné, že RT jako zisková firma rezervní fond má a ČD jako ztrátová ho nemá. Jak je to ve skutečnosti samozřejmě nevím.

Pozn. 2: z příspěvku patologa je jasně patrné, jak je to se základním kapitálem ČD. Stát vynaložil pár desítek našich milionů na ocenění vloženého majetku a za to se někdo s kulatým razítkem podíval do křišťálové koule a řekl: "20 miliard, soudruzi" Je otázkou, za kolik by se hmotný majetek v případě teoretického konkurzu ČD opravdu rozprodal a kolik by se ho při tom rozkradlo (viz majetek SSM). Iluze, že někde v bance leží 20 mld. jako blaničtí rytíři a pomohou naší dráze až jí bude nejhůře je velmi příjemná, ale neodpovídá realitě.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:24:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toho jsem se bál, že zase dostanu celostránkovou odpověď, ale kupodivu jsem to snad pochopil (aspoň to, na co jsem se ptal). Díky.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:32:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předchozí reakce o celostránkové odpovědi se týkala patologa. Mezitím naběhly další příspěvky, tak díky všem.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.115.148
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 17:36:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi: Stát vynaložil pár desítek našich milionů na ocenění vloženého majetku a za to se někdo s kulatým razítkem podíval do křišťálové koule a řekl: "20 miliard, soudruzi"

To není pravda, platí jen ta křišťálová koule:
§ 5, odst.2 zákona 77/2002 Sb.:
Zakladatelská listina akciové společnosti České dráhy musí obsahovat jmenovitě určení předmětu nepeněžitého vkladu, jeho účetní hodnotu ke stanovenému dni ověřenou auditorem; ocenění nepeněžitého vkladu znalci se nevyžaduje.
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 18:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vidím, že se to tu zvrhlo v ekonomické forum. Což je taky dobře, protože alespoň poznáme o čem to je, vozit vláčky. I když jen teoreticky. Ale snad každému je z této diskuse jasné, jak je soudruh HH úplně mimo mísu.
Navíc čerpá údaje z obchodního rejstříku, kde je jasně napsáno - cituji: Tento výpis má pouze informativní charakter.
A přitom všem (nebo alespoň si myslím - většině) je tu jasné to, že firma RAILTRANS nevyjela s RT Expressy jen kvůli tomu, že nebyla pro provoz po kolejích SŽDC schválena lokomotiva uvažovaná pro vozbu dotčených vlaků. Už vidím jak mě s. HH bude chytat za slovíčka, ale klidně si chytej. Mně tvé argumenty nerozčílí, poněvadž jsou hloupé. Raději si vezmi k ruce Obchodní zákoník, kde je popsáno jak se třeba zakládá a funguje s.r.o. A nevěř tomu, že právě tobě - nebo snad zde - bude RAILTRANS, s.r.o., zveřejňovat své účetnictví. Je to totiž soukromá firma, ne státní , a jestli si to myslíš, tak jsi značně naivní

Dále - nechci nějak předjímat - ale např. někteří "čeští" autodopravci fungují tak, že český je jen název, ředitel (kdysi zakladatel a majitel) a personál. Majitelem je cizí firma .

Nebo - co když si některá firma chce vyzkoušet jak to v Česku funguje, domluvila se s RT, a teď jenom čekají (a zcela určitě zírají)? A neříkejte, že to nelze - v Česku lze všechno.


P.S. A jestli si někdo myslí, že na stránkách obchodního rejstříku nalezne vše, tak si zkuste najít některého autodopravce - ne s.r.o. nebo dokonce a.s. - ale obyčejnou fyzickou osobu. A pak si zkuste zjistit jak je na tom doopravdy ekonomicky. Asi budete zírat, až uvidíte, že běžná fyzická osoba podniká s 20 kamiony, včetně návěsů. Pak si zkuste zjistit kolik stojí jeden nový kamion, atd atd.
standart není to co standard
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 21:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raději si vezmi k ruce Obchodní zákoník, kde je popsáno jak se třeba zakládá a funguje s.r.o.

Pane Standarte, četl jste vůbec někdy obchodní zákoník? Asi ne, když ani nevíte, jak se správně slovo "standard" píše... Některé listiny se prostě do sbírky listin zakládají obligatorně a pravidelně a není rozhodující, jestli se jedná "o soukromou firmu" nebo "státní" - mimochodem zákon nezná takovou právní formu. A když už jste znalec obchodního zákoníku, jistě víte, že pojem "firma" znamená obchodní jméno, nikoliv právní subjekt, jak toto slovo ve Vašem příspěvku evidentně používáte.
Petr_bolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 21:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Railtrans express se základním jměním 200 000 kč nikdy nemůže jezdit RT Expressy. Student jedné brněnské vysoké školy nikdy nemůže začít prodávat zahraniční zájezdy a kupovat žluté autobusy. Nadšenec úzkokolejek nikdy nemůže koupit 78 km úzkokolejek a provozovat na nich dopravu (= zachránit je před likvidací). Švec z Moravy nikdy nemůže vyrábět boty pro R-U armádu, celou ČSR, postavit 3 cihlová města a plánovat trať z Vizovic do Valašské Polanky. A naopak majitel seriozní firmy s dosatečným kapitálem nikdy nemůže zmizet na Bahamách. Cestovní kancelář se slušnou a viditelnou reklamou nemůže nechat své klienty na letišti.

Já také žádné řešení nenabízím.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 00:09:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HgMan: To jsem nepochopil - obchodní zákoník určuje, jaký nick si smí člověk zvolit na zdejším fóru? A vy jste ze rtuti nebo ji pojídáte?
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 00:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pak si zkuste zjistit jak je na tom doopravdy ekonomicky. Asi budete zírat, až uvidíte, že běžná fyzická osoba podniká s 20 kamiony, včetně návěsů. Pak si zkuste zjistit kolik stojí jeden nový kamion, atd atd.

Tahač zhruba 1,5 Mega, návěs cca stejně. Co má být? Někdo začne s jednou Liazkou, vyjezdí si na druhou, pak na třetí. Pak koupí první ojetou Scanii, druhou. Když mu to jde pořídí si první novou, pak druhou, třetí až se dostane ke dvacáté. Tak to má být, protože tak je to správné.

Někdo začne s jedním předpotopním šinobusem, pořídí si druhý, třetí, pak jednu dederónskou V100, pak druhou. A pak chce náhle přejít k několika zánovním ES 64 F4 s mnoha vagony. A nikdo ani jednu lokomotivu ani vagon neviděl, ale o to víc se najde bláhovců, kteří této pohádce o hloupém Honzovi, který ve světě ke štěstí přišel věří.

Railtrans express se základním jměním 200 000 kč nikdy nemůže jezdit RT Expressy. Student jedné brněnské vysoké školy nikdy nemůže začít prodávat zahraniční zájezdy a kupovat žluté autobusy. Nadšenec úzkokolejek nikdy nemůže koupit 78 km úzkokolejek a provozovat na nich dopravu (= zachránit je před likvidací). Švec z Moravy nikdy nemůže vyrábět boty pro R-U armádu, celou ČSR, postavit 3 cihlová města a plánovat trať z Vizovic do Valašské Polanky. A naopak majitel seriozní firmy s dostatečným kapitálem nikdy nemůže zmizet na Bahamách.

Šimral/Stift = Šatava = Baťa = Jančura? Nemyslíte si, že minimálně třech pánů z této rovnosti (i když ti od B byli alespoň dva, včetně dodnes žijícího tři) se můžete dotknout? Nechybí vám tam v tom případě ještě jeden - Cimrman?

Cestovní kancelář se slušnou a viditelnou reklamou nemůže nechat své klienty na letišti.

Železniční dopravce s reklamou nechal své klienty na nádraží.
Zvítězit, nebo zhebnout!
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 00:45:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HH: Vy o nějakém klientovi RTE víte??
Nebo jste měl namysli klienty Času Dost??

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace