K-report
 

Archiv do 29.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Staré archivy » Archiv do 29.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zcela nezasvěcený pozorovatel zvenčí. Mě se na rozdíl jinak sympatické ale zcela zasvěcené paní výpravčí žádná šuškanda nedostala. A jenom si skládám obrázek z toho, z čeho nám ho RT skládat nechá. A konkrétně u RTE jsem k tomu nepotřeboval ani ten foťák :-)

Desetitisíce cestujících jsou jen jakýsi odhad lidí, kteří musí v jízdním řádu ignorovat vlaky, které tam straší ale nejedou, kteří musí poslouchat do zblbnutí denně hlášení, že jakýsi vlak nejede, kteří ho musí na informační tabuli správně analyzovat a ignorovat, protože splýva s vlaky, které sice jedou, ale ještě nemají napsaný peron, kteří si posedí ve svém vlaku vlaku, který zastavil a čeká, aby jej RTE co nejede mohl předjet, a kteří by rádi z Ostravy do Prahy a zpět, ale těch 8 spojů jim tam chybí.

Pane Arj, zkuste se podívat ze širšího úhlu, než z vašeho osobního, a pak třeba uvidíte počet lidí větší než malý.

Takže za to všechno musíme bohužel poděkovat nezodpovědnému přístupu firmy RT.

Nemůžeme mít za zlé, že se něco nepovedlo, to opravdu ne. Ale můžeme a máme za zlé, že to muselo dojít tak daleko.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.40
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 23:10:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to byla tedy parádička !!! Ani ve snu by mě nenapadlo,že mé, vlastně nepodstatné dotazy na úplnou drobnost odstartují takokovouto intelektuální smršť v řadách RT znalců. Nádhera !!! Děkuji vám všem !!! Ujistili jste mne, že se do Západního Německa opravdu nepropadnu.
Jenom doufám, že když tady RT znalkyně Láďa potvrdila, že je profesí výpravčí, byl to jenom jeden z dalších mistrovských blafáků týmu RTE. Protože pracuje-li skutečně jako výpravčí někdo takto myšlenkově nedovybaven, musí se cítit ohroženi všichni železniční dopravci bez rozdílu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 23:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože pracuje-li skutečně jako výpravčí někdo takto myšlenkově nedovybaven (myšlena Láďa - pozn. bkp), musí se cítit ohroženi všichni železniční dopravci bez rozdílu.

Tak to už je poněkud za hranicí, nemyslíte?!
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 09:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad K1 800 : někdo takto myšlenkově nedovybaven...

Soudě podle Vašeho chování, měl jste výše uvedené vyjádření použít spíš pro svou osobu. Určitě by to padlo na úrodnou půdu.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 09:41:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: kteří si posedí ve svém vlaku vlaku, který zastavil a čeká, aby jej RTE co nejede mohl předjet,
Myslíte ty 3 vlaky (3724, 4078, 3728), co čekají 6 minut v Července? Nebo jste snad v JŘ našel nějaký další vlak, který na RTex někde čeká? (1903 čeká na 571, 5002 čeká na 422)
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 10:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Negativní ovlivnění trasy nemusí spočívat jenom v čekání na předjetí.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2543
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jste tu samí znalci a odborníci na železniční dopravu, mám jeden laický dotaz:
Myslíte si, že je nadále nutné mít na dráze tak dlouhou a nepružnou přípravu jízdního řádu?

Rok dopředu požádat o trasy, pak všechny ty další kroky... Jízdní řády autobusů se proti tomu mění mnohem pružněji. Je jasné, že u nich odpadá koordinace tras, protože na silnici "kdo dřív přijde, ten dřív jede". Ale stejně! Vždyť by mohly být třeba čtyři grafikony do roka (místo změn a přelepování). Klasický papírový JŘ stejně ztrácí na významu. Interaktivní hledání na netu a traťové (vždý aktuální!) pdf tabulky jej dokáží nahradit. Pokud by se doplnily o tisk vybraných listů na každém nádraží (na požádání za přiměřený poplatek), tak není co řešit.

Největší průser (podle mého názoru), který se Railtransu povedl, byla právě Cimrmanova "frustrační kompozice" (v niž JC střídá prvky očekávání a zklamání). Pokud by se dalo o trasy žádat několikrát do roka, dejme tomu s půlročním předstihem, mohl si PŠ risk s neschválenými mašinami odpustit. A nejde jen o RTEx, vzpomeňte na obranou taktiku ČD proti Viamontu z KV do ML.

Já vím, nikdy se to tak nedělalo, ale přeci jen...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:44:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím slušné diskutující, aby následující řádky nečetli. Jsou jen mou osobní reakcí na hnusné narážky, kterých se tu dva diskutující dopustili na adresu Ládi. Děkuji.

Hrdina: Lepší dobrá výpravčí z Brodu, než arogantní vidlák z hlubin.

K1 800 (K.rva jedna za 800,-): Práce výpravčího v Českém Brodě není jednoduchá. Proč urážíte někoho, kdo tu práci zná a dělá ji léta? Už se tam nějaké vlaky srazily nebo se tam vinou výpravčí zbytečně zpožďují? Zvládl byste tu práci Vy? Udělal byste psychotesty? Kdo toho pro železnici dělá víc - zkušená výpravčí na hlavním tahu, nebo sebevědomý internetový tlachálek K1 800, který patrně
nemá základy slušného vychování?

Ostatním soráč, příště už zas jen ve srandě. Jsou to jen mé osobní názory a klidně mi za ně nadávejte, rád si to přečtu.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lepší dobrá výpravčí z Brodu, než arogantní vidlák z hlubin.

Křivi, asi jste něco nepochopil. O výpravcovských schopnostech Ládi vůbec nepochybuji. Pochybnost mám pouze o míře jejího zasvěcení v projektu RTEX.
A co kdybyste mi třeba vy místo vtipných narážek zkusil odpovědět, kde se skrývá ten údajný potenciál osobní přepravy na rameni Praha-Ostrava? Už jsem se tu ptal několikrát, a stále žádná reakce.

M_v Myslíte si, že je nadále nutné mít na dráze tak dlouhou a nepružnou přípravu jízdního řádu?

Asi je to přežitek, ale hlavně jednání s kraji jsou opravdu velmi složitá. Těžko říct.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte si, že je nadále nutné mít na dráze tak dlouhou a nepružnou přípravu jízdního řádu?

Já bych spíše řekl, že je nutné ji nemít. I když je mi celkem jasné, že teď zde padnou desítky argmentů naopak.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale hlavně jednání s kraji jsou opravdu velmi složitá. Těžko říct

To ale neospravedlňuje těch několik týdnů, kdy JŘ už je hotový, "pouze" se připravují podklady. V době PC se holt musí týdny čekat, než se všechno vytiskne,...
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ale neospravedlňuje těch několik týdnů, kdy JŘ už je hotový, "pouze" se připravují podklady.

To jako, že by se JŘ neměnil jednou za rok, ale jednou za 47 týdnů?

Spíš bych se zeptal, proč se musí JŘ vůbec každý rok měnit, než proč je nutné ho tak dlouho připravovat.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:22:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jízdní řád z kterého roku tadu už měl natrvalo zůstat?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3092
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako, že by se JŘ neměnil jednou za rok, ale jednou za 47 týdnů?

Ne, zkrátila by se doba přípravy, uzávěrka by byla později.
Kdy vlastně je jízdní řád hotový? V srpnu, v září?

Spíš bych se zeptal, proč se musí JŘ vůbec každý rok měnit, než proč je nutné ho tak dlouho připravovat.

Asi kvůli síťovému efektu a volnosti dopravní cesty.
Na druhou stranu, v některých případech je nutnost čekat na "širší" změnu jen zbytečné ztrácení času.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 12:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Aleš Liesk.:Spíše jde o R 423 a stání 11min. v ČT (22.01-22.12).Ale možná v tom jsou i jiné důvody.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 14:23:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina: no, s Vámi se dá alespoň diskutovat. Jsem rád, že jsem špatně pochopil Vaši repliku To je opravdu srandovní představa, že největším znalcem dění na českých kolejích je jakási výpravčí, snad z Českého Brodu. To by bylo docela brutální dělání blbců z diskutujících a Děda Vševěda ze sebe sama.
1. A Vy jste nepochopil, že Láďa tu nediskutuje z titulu své funkce, ale jako člověk, který se o železnici dlouhodobě zajímá a má své kontakty a informace, tedy jako většina diskutujících zde. Nikde nezaznělo: "u nás v Českém Brodě na lampárně říkali, že..." Chcete-li někoho profesionálně shazovat, uveďte i Vy svou profesi a informace, které z jejího titulu máte. Pak můžete říci třeba "já, pracovník tiskového oddělení GŘ ČD toho vím o problematice víc, než nějaká výpravčí."
2. Potenciál Pha-Ova se neskrývá, ten prostě je. Sedí v autech a je ho tam hodně. Uveďte, prosím, která jiná dálková relace v ČR má při současném stavu železniční sítě větší šanci na alespoň trochu výrazný úspěch v konkurenci se silniční dopravou. Brno-Pha je znevýhodněna vzdáleností a tobogánem údolím Svitavy, takže kromě stavu D1 není důvod pro masový přesun z aut na koleje. To se tu všechno přetřásalo x-krát. Žádné relace mezi mnohamilionovými aglomeracemi tu prostě nemáme. Sám jsem loni po nějaký čas jezdil denně vlakem mezi Tokiem Kjótó, Osakou a Gifu a to tu jaxi nikdy nebude. Takže si řekneme "NE, když blbé spojení, tak pro všechny!" a začneme ho aplikovat na Pha-Ova?

Kromě Pendolin a IC/EC by ty RT expresy prostě část lidí z aut přetáhly. Kolik a zda by je to uživilo, to byla věc podnikatelského rizika pana Šimrala. Domnívám se, že to měl z titulu své funkce lépe spočítáno, než kdosi snad odněkud z hlubin. Bohužel podcenil jiná rizika a to, jaxe s nimi (ne)vyrovnal je samostatná a hodně složitá otázka, k níž tu zaznělo hodně emocí a málo čehokoliv jiného.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 16:26:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi : Řekl bych, že to nebylo podnikatelské riziko RT, ale toho kdo si to u nich objednal. Nepředpokládáte přeci, že to měla celé financovat firma Railtrans ?
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 17:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi: Potenciál nejen osobní dopravy mezi Prahou a Ostravou je velký a bude narůstat. Je to dáno průmyslovým potenciálem ostravska, který roste, ale RT Ex udělal chybu, že si napřed nenechal schválit vozidla. Věděl, že podniká v Čechách a zde vše dlouho trvá. Jak dlouho trvalo ČD než jejich pendolina pustili na koleje.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 17:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda, že vás to baví, furt se rejpat v příčinách nevyjetí RTE. Jednatel důvody vysvětlil. Věřit tomu můžete, nebo ne, ale co si myslí on y jak to skutečně bylo, se stejně nedozvíte. Některá firemní tajemství se nesdělují ani nejlepším kamarádům a to jsou zejména obchodní záměry, obchodní taktika. Láďa toho ví hodně, ale pochybuju, že by jí, nebo komukoliv jinému řekl Petr Šimral úplně všechno. To by byl blázen.
Vašek D.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.32.203
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 21:47:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš Liesk.: Neměl být také předjížděný Sp 1905 v Chocni?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 08:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono těch vlaků je tam podstatně více.Nejvíce to asi odnáší Os 5014, který stojí v Chocni 14min.(12.31-12.45).A Comenius vynechte,ten předjíždí ten Os už v Ústí n.O.Dalšími jsou Os 5018, který stojí v Chocni 6min.,5022 (8min.v Chocni),5026 (8min.v Ústí n. O.) a 3716 (6min.v Chocni).Pokud jsem na nějaký vlak zapomněl, tak se omlouvám. "Slepené" vlaky typu IC1063 + Ex571 jsem vynechal.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:52:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Křivi-,,Takže si řekneme "NE, když blbé spojení, tak pro všechny!" a začneme ho aplikovat na Pha-Ova?"... Udělal jste ze mě občana druhého řádu, protože nebydlím na trase Pha-Ostrava. A to se mi nelíbí. Já chci zpátky Valdštejna a Ploučnici s Brejlovcem nebo aspoň s Bardotkou.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potenciál Pha-Ova ... prostě je. Sedí v autech a je ho tam hodně.
by ty RT expresy prostě část lidí z aut přetáhly


Vozy ze 70. let, které RT Express měl vozit, tento potenciál přetáhnout těžko mohly. Těm, co jezdí auty, na penězích až tolik nezáleží, cenou se přetáhnout nedali. Čím tedy? Pendolíno je v ohledu pohodlí a možnosti práce na noteboocích lepší.

Obecně je potenciál železnice pro přepravu i tam, kde vede dálnice, akorát by nesměla jízdenka např. Praha - Brno stát 354 Kč, že. Náhodný cestující není zvědavý na nějaké prolézání webu ČD nebo nádraží za účelem získání slevy.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 11:10:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka
1. Obecně je potenciál železnice pro přepravu i tam, kde vede dálnice, akorát by nesměla jízdenka např. Praha - Brno stát 354 Kč, že.
2. Těm, co jezdí auty, na penězích až tolik nezáleží

Tak nevím. Záleží-nezáleží-záleží trhám ostny kaktusu...
Nebo v Ostravě nezáleží a v Brně záleží... Je to prekérní situace.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 20:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží-nezáleží-záleží trhám ostny kaktusu...

Hlavně u toho neusni
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však by se hodně rychle probudil.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:
Nebo v Ostravě nezáleží a v Brně záleží

Podle mého názoru je to tak. Do Ostravy je podstatná rychlost a za tu jsou ochotni platit i ti, kteří by vlakem normálně nejeli. Do Brna je dálnice a železnice prohrává časově. S vyšší cenou proto souboj o cestující nevyhraje.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 09:58:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakov.: Jo, Šokeň jsem nějak přehlédl. Omlouvám se.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 17:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je v pohodě.Nejhůř je na tom ( jen? ) Os 5014 a jeho pobyt trvající 14min.Opravdu by nemohl odjet z Chocně v nějakých 12.33 a nechat se předjet blíže Pardubicím?
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 12:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi: A Vy jste nepochopil, že Láďa tu nediskutuje z titulu své funkce, ale jako člověk, který se o železnici dlouhodobě zajímá a má své kontakty a informace, tedy jako většina diskutujících zde.

Při vší úctě, to že se někdo dlouhodobě zajímá o železnici a má kontakty (jaké?) ještě neznamená, že má správné informace. Navíc, když žádnou z těch informací nemůže pustit dál.

Potenciál Pha-Ova se neskrývá, ten prostě je. Sedí v autech a je ho tam hodně.

Ten prostě je a sedí v autech - existuje nějaká studie a analýza, kolik aut se denně včetně sobot a nedělí pohybuje mezi Prahou a Ostravou, myšleno samozřemě v celé trase?

Uveďte, prosím, která jiná dálková relace v ČR má při současném stavu železniční sítě větší šanci na alespoň trochu výrazný úspěch v konkurenci se silniční dopravou.

Třeba Praha - České Budějovice, kde se železnice docela drží. Odhlédněmež od toho, co se na trati 220 děje v poslední době (různé kalamity, korytorizace). O trase Praha - Ostrava a jejím potenciálu pro takovaou kapacitu, jakou chtěl nabízet Railtrans doplňovaný Pendolíny, Student Agency a ČSA dost pochybuju.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 13:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tu ještě jednu věc. V ŽM 12/2006 jsem si mimo jiné přečetl, že Railtrans byl připraven platit za dopravní cestu pro RTex 40 MKč ročně a za trakční energii dalších 60 MKč ročně s poznámkou, že pro ČD a SŽDC se takové potenciální příjmy nezdají dostatečnou zárukou pro případné investice do kolejových obvodů.
A já se ptám, jak může působit seriozně firma s.r.o. se základním jměním 200 000,- Kč (viz www.obchodnirejstrik.cz), která je najednou "připravena platit" desítky až stovky milionů Kč ročně, navíc v akci s velmi nejistým obchodním výsledkem?
Názory jiných diskutujících by mě opravdu zajímaly. Co třeba Láďa?
Zvítězit, nebo zhebnout!
P_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 13:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomto státě jsou kvanta s.r.o. se základním jměním na úrovni zákonem předepsaného minima a s ročním obratem ve stamilionech.(a stejně zde existují a.s. s mnoha miliony v umrtvené podobě, neschopné zaplatit kupř. zákonné odvody za vlastní zaměstnance).
Vůbec nechápu, co na tomto faktu má (ne)seriózně působit. Matláte dohromady ekonomické pojmy související velmi okrajově, pokud vůbec. Výše základního jmění nemá na platební schopnosti právního subjektu pražádný vliv.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 14:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výše základního jmění nemá na platební schopnosti právního subjektu pražádný vliv.

To samozřejmě nemá. Ale cosi to o firmě vypovídá. Zvlášť o firmě, o níž lze jen velmi těžko dohledat jiné informace, jako je třeba právě obrat. Nebo ten se snad u Railtransu nyní pohybuje ve stamilionech, nebo spíš miliardách?

Tím se tady totiž znova objevuje základní otázka - kdo to měl celé platit?
Zvítězit, nebo zhebnout!
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Firmy si navyšují jmění jen pokud je to ohrožuje při získávání zakázek. Takže tyto poznámky vůbec nechápu.
A platí to stejně jako teď cestující a případné dotace, pokud je daný spoj objednaný.

RT je tak neznámá firma, že je nutno dohledávat v obchodním rejstříku no to je bomba.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:12:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina (soc. práce):

Týýý vogo, tak my tady budeme fakt omílat stále totéž. Otáčení modlícím mlýnkem v Himalájích mi připadalo smysluplnější. Asi to tu zabalím a nechám prostor hrdinům.

1. Ať má někdo z diskutujících informace z titulu soukromého zájmu, nebo z titulu své profese, vždy je to podle Vás špatně. Ke které té skupině patříte Vy? Nad "zájemce" se ohavně povyšujete, nad "profesionály" jakbysmet, a Vy sám "profesionál" patrně nejste, protože se za svou profesi stydíte. Ostatně žádnou "profesionální" informaci, která by Vás odlišila od kdejakého bezvýznamného machírka, jste sem zatím nepřinesl.

2. Počkejte s tou analýzou, máte Vy nějakou analýzu, kterou byste vyvrátil mé tvrzení, že mezi Ovou a Phou jezdí pořád významný potenciál cestujících auty a že je to pořád ještě velká šance pro želenici? Ať už IC, SC, RT... (a na rozdíl od ČD bych nepodceňoval ani R) v různých kombinacích rychlosti komfortu a přijatelnosti ceny. Zrovna v záměru RT byly tyto věci namixovány zajímavě pro ne úplně zanedbatelnou část cestujících. Ne, studii na to opravdu nemám.

3. Srovnejte ostravskou aglomeraci a budějovickou "aglomeraci" co do potenciálu cestujících. Udělejte si pět studií. Lidi tam jezdí vlakem ze zoufalství na kožence, protože po silnici je to ještě horší. Frekvence na O. má šanci na růst, na ČB bude velký problém ji udržet. Budoucích 10 let výluk na jednokolejce a postup prací na rychlostní silnici přes Písek udělá své. Přesun cestujících mezi silnicí a železnicí bude, obávám se, probíhat opačným směrem, na ČB než na O. Proč to sakra pana Šimrala nenapadlo, RT Expres do ČB.Příplatky k jízdnému za výluky a spadlou trolej a je za pár týdnů v balíku.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 20:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať má někdo z diskutujících informace z titulu soukromého zájmu, nebo z titulu své profese, vždy je to podle Vás špatně.

Jaké informace? Láďa nebo někdo jiný nám zde něco předvedla? Samé tajnůstkaření. Já vím jen to, co jsem dověděl z veřejně přístupných médií. Ale zřejmě existuje něco, co vědí jen někteří.

máte Vy nějakou analýzu, kterou byste vyvrátil mé tvrzení, že mezi Ovou a Phou jezdí pořád významný potenciál cestujících auty

Moje "analýza" je, že stávající vlaky bohatě dostačují (možná kromě pátka a neděle), SA chce údajně provoz omezovat (což je možná jen spekulace, nemám přístup k zasvěceným informacím ) a ani letiště Mošnov nijak závratně neexpanduje. A výsledkem této analýzy je, že zde snad nějaký prostor je, ale pochybuji, že pro deset nebo kolik párů vlaků denně sedm dní v týdnu.

Srovnejte ostravskou aglomeraci a budějovickou "aglomeraci" co do potenciálu cestujících. Udělejte si pět studií. Lidi tam jezdí vlakem ze zoufalství na kožence, protože po silnici je to ještě horší.

Samozřejmě, a po dovybudování D47 to bude do Ostravy úplně stejné.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 20:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_g RT je tak neznámá firma, že je nutno dohledávat v obchodním rejstříku no to je bomba.

Obchodní rejstřík je velmi solidní zdroj, kde se dá dohledat ledacos zajímavého. A poraďte mi tedy, kde bych zjistil něco o obratu firmy Railtrans (samozřejmě něco věrohodného). Protože mě opravdu zajímá, z čeho chtěla firma se základním jměním 200000 Kč, zatím provozující velmi omezenou železniční dopravu najednou financovat rozvoj v řádu stovek milionů korun ročně.

Firmy si navyšují jmění jen pokud je to ohrožuje při získávání zakázek.

A co získávání úvěrů? To banku nic takového nezajímá, a klidně nějakému "eseróčku" s minimálním jměním půjčí? Jsem myslel, že tyhle časy skončily před deseti lety. Nebo to neměla platit banka?
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 22:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych to vyjádřil úplně lapidárně - představa 200tisícovýho eseróčka, provozujícího kšeft za stamiliony ročně mi přijde tak směšná a neuvěřitelná zároveň že nevidím jediný důvod, proč to nadále řešit a otáčet stále dokola tibetský modlitební mlýnek .
Myslím, že už k tomu není co dodat. Znova se ozvu 30. června 2007. Zatím jdu zakládat taky nějaký eseróčko, 200 litrů snad dohromady dám a zbylých pár set mega na nějakou chiméru mi určitě někdo půjčí
Možná si koupím nějaký starý ruský ponorky a začnu provozovat nějakou nízkonákladovou podmořskou dopravu. To budou všichni .
Zvítězit, nebo zhebnout!
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 23:37:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudruhu rudý námořníku,vy jste neuvěřitelný magor.Vy můžete založit leda tak četu Rudé armády.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 00:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdino_hlubin: Eurotel, náš největší mobilní operátor byl donedávna eseročko.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 00:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hrdina: Když se Vám někdo s něčím svěří, taky to hned a všem vyslepičíte?

Obchodní rejstřík je velmi solidní zdroj, kde se dá dohledat ledacos zajímavého. A poraďte mi tedy, kde bych zjistil něco o obratu firmy Railtrans (samozřejmě něco věrohodného).

Společnost, ať a.s. (či s.r.o.) má za povinnost o svém obratu a zisku informovat své akcionáře (společníky) vždy za určité období. Jiné osoby nemá povinnost informovat. Daně a žádosti o úroky sem netahejte.

Protože mě opravdu zajímá, z čeho chtěla firma se základním jměním 200000 Kč, zatím provozující velmi omezenou železniční dopravu najednou financovat rozvoj v řádu stovek milionů korun ročně.

Pokud Vás to opravdu moc zajímá, zkuste se obrátit přímo na nejpovolanější instituci - dotyčnou firmu...

To banku nic takového nezajímá, a klidně nějakému "eseróčku" s minimálním jměním půjčí?

zajímá. Banka se dívá na riziko a snaží se jej minimalizovat. Pokud jsou jiné záruky, než je základní jmění společnosti, tak klidně půjčí.

představa 200tisícovýho eseróčka, provozujícího kšeft za stamiliony ročně mi přijde tak směšná a neuvěřitelná zároveň

upřímně: našel byste takových více... A dobře fungujících

Zatím jdu zakládat taky nějaký eseróčko, 200 litrů snad dohromady dám

200 000 Kč Vám stačit nebude :-) I tak Vám přeji hodně štěstí a trpělivosti při zakládání...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 07:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt:
...jiné osoby nemá povinnost informovat...
Ale má - qůli tomu obchodní zákoník nařizuje (§38i, §38k) zakládat každoročně výroční zprávu (= vč. účetní závěrky) do sbírky listin obchodního rejstříku (dnes povinně ve formátu .pdf - dle vyhl. 562/2006 Sb.) .
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 08:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt. Hejl: Buhužel magor jste tu leda Vy a ani nevíte, jak se ztrapňujete, protože mluvíte zasvěceně o něčem, čemu vůbec nerozumíte.

Předmět podnikání:
- zprostředkování služeb
- specializovaný maloobchod
- provozování drážní dopravy

Ještě chybí třeba "broušení nožů a nůžek"...

Poslední dokument do sbírky listin založen 25. 3. 2004, a to zakladatelské dokumenty - páni jednatelé zřejmě nikdy neslyšeli o tom, že je povinnost každoročně zakládat do sbírky listin účetní závěrku s rozvahou. Takže jsme ochuzeni o možnost posoudit obrat této společnosti v řádu stovek miliónů.

Jiné osoby nemá povinnost informovat.

Ale má. Přečtěte si nejdřív obchodní zákoník.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 08:30:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin : Pokud vím, tak prachy jsou z ciziny a RT se tím nijak netají.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 09:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď už fakt úplně naposled.

Eurotel, náš největší mobilní operátor byl donedávna eseročko.

Se základním jměním 200000 Kč? Asi ne, že.

upřímně: našel byste takových více... A dobře fungujících

To možná našel. Ale určitě se ke stamilionovému obratu nepropracovaly ze dne na den. I když nějaký tip, zejména z oblasti dopravy, by mě zajímal. I ten Jančura má zapsán 1 milion.

200 000 Kč Vám stačit nebude

Na základní jmění určitě ano.

Pokud vím, tak prachy jsou z ciziny a RT se tím nijak netají.

A přinese je nějaký kyperský strýček Vik v igelitce? A jen tak řekne, kluci, tady nevím co s trochou peněz tak si za ně kupte nějaký ty mašinky a vagonky. Ony se totiž i "prachy z ciziny" řídí nějakými právními předpisy. Ale vzhledem k tomu, co píše Rtuťový Muž se domnívám, že takovými "prkotinami" se jednatelé vůbec nezatěžovali.

Myslím, že to už stačí. Bohužel je právní povědomí v téhle zemi opravdu nízké.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 09:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rtuťový muž: inu, projdu si jej ještě jednou a pořádně...

hrdina: na základní jmění sice ano, ale celkové zakládací náklady jsou krapet vyšší
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 10:30:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel je právní povědomí v téhle zemi opravdu nízké.
Zejména u tzv. "šotoušů"
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:57:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťovitý muž:Já se tu rozhodně zasvědceně nevyjadřuji vůbec k ničemua zde se vyskytujicí komouši to už dávno poznali.Jen se těším na tu paniku a zoufalství až se jednou nějakého soukromníka nepodaří zaříznout a opravdu vyjede.Jinak mě člověk jako vy nemůže urazit.Konec příspěvku.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 20:54:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž: Nerad bych se Vás dotkl, ale znáte to přísloví o dunícím sudu? Kdybych to uměl, rád bych zapůsobil jako rtuťový usměrňovač. Vaše myšlenky neprospívají našim železnicím.

Předmět podnikání:
- zprostředkování služeb
- specializovaný maloobchod
- provozování drážní dopravy

Ještě chybí třeba "broušení nožů a nůžek"...

Podívejte se, prosím, na činnosti Českých drah, a.s.(mimo jiné):
klempířství, čalounictví, sedlářství
praní prádla,
splétání lan,
gynekologie a porodnictví (zrušeno 2003),
zdravotní výchova
masérské služby
pedikúra
provozování veřejných kanalizací
a pochopitelně i Vámi vysmívané zprostředkování služeb tam najdete taky.

Začlenění činností do živností a jejich přesné názvy řeší živnostenský zákon. Z platných ŽL jsou doslovně převzaty do zápisu v OR. Bohužel se názvy a začlenění činností často mění. Například "obchodní činnost" se přejmenovala nejprve na "nákup zboží za účelem dalšího prodeje a prodej zboží" a posléze se rozdělila na několik živností, z nichž jedna je "specializovaný maloobchod", kterému se tak hloupě vysmíváte, a firma jej potřebuje, chce-li například prodávat cestujícím jízdní řády, mapy, průvodce, jízdenky přípojné MHD a pod.

Nejen přesné názvy, ale i jejich pořadí je dáno a nikdo nemůže žádat, že zrovna provozování drážní dopravy chce zapsat na prvním místě.

Obor "broušení nůžek" samostatně neexistuje, ale ŽÚ by Vám poradil, pod co patří. Jestli Vám smím radit, doporučil bych Vám spíše obor "zbytečné poradenství", nebo tak něco. Abyste byl v životě fakt šťastný.
A co nejdál od kolejí, aby byli šťastní ostatní.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 04:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen se těším na tu paniku a zoufalství až se jednou nějakého soukromníka nepodaří zaříznout a opravdu vyjede.

Na to se taky těším, až 200 kKč "eseróčko" rozhýbe ten mnohasetmegověroční kolejový byznys. To bude

Kolik igelitek ě na to třeba?
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 04:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A už fuckt dost, končím. Sněte si zde svůj sen o Kolejovém Spasiteli
Rest in peaces! Tak pravil Duke
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 05:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Křivi když už tak pěkně citujete OR (na který jsem vás všechny svým periskopem upozornil já ) tak nezapomeňte na toto:

Základní kapitál: 20 000 000 000,- Kč
Splaceno: 100 %.


Abych to řekl úplně jasně - pánové Suchý a Šlitr jsou podle mě naprostí amatéři, kteří si mysleli že svým "projektem" dostanou do rukou tzv. klíče od metra a nádavkem ředitelství zeměkoule a půl vesmíru k tomu. Jejich amatérismus dokazuje jednoduchý pohled na stránky www.obchodnirejstrik.cz.
Kolikrát se ještě budu muset vynořit?
Zvítězit, nebo zhebnout!
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 07:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby si chtěl, přenechám jedno s.r.o. se základním jměním 100 tis Kč (7 let staré, tehdy toto základní jmění stačilo.) Dokonce má schválený úvěr 1,35mil Kč u banky.

A pro všechny, co nejsou moc podnikatelsky vzděláni. U s.r.o. není účetní problém s tím, když vezmu relativně jakoukoliv sumu nad 200 tis (nad 15 000 EUR se o Vás bude zajímat kde kdo jako BIS, banka, Ministerstov financí, kvůli zákonu o praní špinavých peněz, takže tyto částky jedině převodem), složím je na vkladový účet u banky (někdy zadarmo, někdy za prachy), posbírám většinu dalších papírů (takže Výpis z trestního rejstříku, udělám Zápis u notářky, zajdu na Živnostenský úřad kde zapíšu požadované aktivity), mám požadované potvrzení bezdlužností (finančák, sociálka, nově celní úřad a zdravotní pojišťovna), nesu to na Obchodní soud. Pokud to mám všechno trošku podmáznuté, zvládá se to za 24-48 hodin (mám rekord 16 hod, bakšišné skoro všude a celkem to bylo 20 tis). Pokud v legálu, tak jestli mám vše v pořádku, zákonné lhůty jsou 30 dnů na zápis a vše předtím nemá oficiální lhůty, ale je běžných taky 14-30 dní. U s.r.o. po zápisu můžu toto základní jmění zase vybrat z konta a začít s nima podnikat !!!! Kdežto u a.s. jde o deponování. To pro představu. Legální kolky a poplatky se pohybují na úrovni cca 10 tis Kč. Takže mašinkáři, pokud někdo splňjete požadavky na vzdělání, aby jste dostali kocesovanou živnost na provozování železniční dopravy (nebo adekvátní osobu na zákonného zástupce), tak hurá do toho
A toto je jen banalita, až budete někomu závidět prachy, které má z podnikání (a ve skutečnosti obětovává firmě 80% času dne, tj žádných 8-12 hod, riziko pořád 1 nohou v kriminálu, neustálá buzerace úřady, o jejichž existenci nemáte ani tušení), tak si vzpomeňte.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.103.9
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 11:18:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina: Základní kapitál: 20 000 000 000,- Kč

To je hezký. Jenomže základní kapitál by měl jít v případě konkurzu zpeněžit. V tomto případě lze o té "sumě", vyrobené ekonomickým oddělením, úspěšně pochybovat.

Arakain:aby jste dostali kocesovanou živnost na provozování železniční dopravy (nebo adekvátní osobu na zákonného zástupce)

Chyba. Drážní doprava nepodléhá živnostenskému zákonu a proto nemůže být koncesovaná. U právnických osob (vámi uváděné s.r.o.) nelze Z téhož důvodu použít odpovědného zástupce, osoba odborně způsobilá (tak se tomu správně říká) musí být statutárním orgánem, nebo členek statutárního orgánu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2071
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 11:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U s.r.o. není účetní problém s tím, když vezmu relativně jakoukoliv sumu nad 200 tis (nad 15 000 EUR se o Vás bude zajímat kde kdo jako BIS, banka, Ministerstov financí, kvůli zákonu o praní špinavých peněz, takže tyto částky jedině převodem),

Ta částka podléhá pouze oznamovací povinnosti ze strany bank. Při počtu těchto transakcí bych si nedělal iluze, že je takto sledována každá transakce..

Jinak "hrdina hlubin" je vyjma odesílání příspěvků (a pochopitelně nezbyného času na nedachnutí veslařů) asi furt ponořen, že holt neví která bije.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 12:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

představa 200tisícovýho eseróčka, provozujícího kšeft za stamiliony ročně mi přijde tak směšná a neuvěřitelná

Proboha osobo, vylezte taky někdy na souš a seznamte se se zdejším životem.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 13:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arakain - jen malý OT detail:
...pro všechny, co nejsou moc podnikatelsky vzděláni... zákonné lhůty jsou 30 dnů na zápis...
Taky nejste úplně dnešní - lhůta pro zápis zásadně 5 pracovních dní (§ 200db o.s.ř.), tady by bakšišné bylo zbytečné .
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 13:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt. Hejl: Jo, jo, pozor na komunisty, možná Vás chtějí zavraždit, stejně jako jednatele Railtransu...
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 13:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak "hrdina hlubin" je vyjma odesílání příspěvků (a pochopitelně nezbyného času na nedachnutí veslařů) asi furt ponořen, že holt neví která bije.

Proboha osobo, vylezte taky někdy na souš a seznamte se se zdejším životem.


Radku, vy prostě musíte být vždy ten nejchytřejší a nejvtipnější, že?

Ukažte mi prosím nějakou jinou CZ firmu, nejlépe podnikající v oblasti dopravy, která:

1. má zapsaný základní kapitál na minimální úrovni, tedy 200 kKč.
2. prakticky ze dne na den zmnohonásobila svůj roční obrat na stamilionové sumy.
3. podnikání na této úrovni se jí dlouhodobě daří a její představitelé nejsou objekty zájmu policie (nebo někoho jiného ).

Já o žádné takové firmě nevím. Možná tak firma "Bílý kůň s.r.o."
Zvítězit, nebo zhebnout!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ukažte mi prosím nějakou jinou CZ firmu, nejlépe podnikající v oblasti dopravy, která:

Neračte se urazit, ale normálně firma zvyšuje základní vklad, až když to k něčemu užitečnému potřebuje. Totéž v bleděmodrém platí pro změnu typu společnosti (třeba taková šílenost, jako ze s.r.o na a.s.).

A nebo jinak - Vy na rande s nějakou holkou půjdete s kyticí v ruce a se sundanejma kaťatama, protože přeci musíte bejt připravenej v předstihu na akt lásky, kterej možná nastane třeba za měsíc ?

prakticky ze dne na den zmnohonásobila svůj roční obrat

Roční obrat se dá zmnohonásobit z roku na rok, ale těžko ze dne na den, to jsou poněkud neadekvátní časové jednotky. Pokud teda neděláte toliko 1-2 kšefty do roka.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace