K-report
 

Archiv do 22.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archiv do 22.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Richie_UT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 23:19:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comar: jeste bych trochu poupravil tu cenu. Nebylo nahodou 4.3Mld to, co se zaplatilo za klopidla celkove? Prijde mi totiz docela nevhodne pocitat do ceny ceskych pendolin i tu uadjnou +/- 1Mld co se doslova utopila v CKD :-/
Naopak, pocital bych to, co opravdu dostal Alstom.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 23:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda panove, nevim kolik s Vas jelo ICE-T, ja osobne mel tu cest akorat jednou a to Berlin - HH a prislo me to jak koza skakava, proti klasicke souprave IC/EC rozhodne. To s pindou to tak vesele neni.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8201
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 08:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - THALYS mezi Paříží a Bruselem během dne vozí méně než 10 lidí v každém voze I.třídy a tak 15-20 ve dvojkách = čili obsazenost kolem 25 % v nejlepším případě. Ve špičce ovšem je obsazen kolem 70-80 %.

Tak to mám tedy jinou zkušenost - v roce 2006 jsem jel Thalysem dvakrát, druhou třídou v různou denní dobu a vůz byl vždy vyprodán.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Burburger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.231.2
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 15:25:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Pjp: ICE-T jsem se svezl na trati Frankfurt - Drážďany a byl jsem z toho celkem nadšený (i z jízdních vlastností). Interiér se mi líbil mnohem více než třeba v TGV Atlantique, nebo v našem pendolinu.
Měl bych ale dotaz z jiného soudku. 680 CD je u nás prezentováno jako vrchol konfortu, především co se týká jízdních vlastností. Moje zkušenosti jsou ale opačné, protože když jsem jím jel se svou přítelkyní, tak se jí při naklápění mezi Českou Třebovou a Brnem z té jízdy dělalo celkem nevolno. Říkala, že příště jede už jen klasickou soupravou. Je tento jev ojedinělý, nebo s tím máte také podobné zkušenosti?
B
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 15:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem s tím ještě nejel. Podle oficiální zprávy by to němelo být ani cítít, ale tady se dozvídám něco jiného. Jo a k těm ICE. Jsem viděl interiér jednoho a na to jsem pěkně "čuměl" (pardon) Dřevo, dobré plasty a vše na jedno místě. Ale to mají DB a ty mají úplně jiné finanční možnosti než ČD. U ČD je totiž největší problém, že investovalo na začátku kdy měli peníze vše do koridorů (a ne do souprav narozdíl od slováků) ale potom jim to vzal stát (teď se o ně stará) ale ČD za to nedalo ani korunu. A tak nemělo na nic peníze. Teď se to naštěstí lepší. A budmě rádi aspoň za ty pendolina. Furt lepší jak TGV od SNCF. Tam ani nejde klimatizace a pět hodin v 40 stupních to vám povím není legrace. Ale ještě k ČD. Já jim to neberu, že investovali do koridorů a ne do souprav. Nejprve musítě mít počem jezdit a teprve potom s něčím. Nejhorší na tom je to, že to dělalo prakticky zadarmo. Nevím to je můj názor. Tak se se nehádejte o takové věci. Stejně než nakoupíme další tak bude vše jinak. Tak ahoj

www.walachuv.blog.cz
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 15:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Burburger:problémy Vaší přítelkyně se občas objeví. S jednou jsem se i setkal. Ještě v dobách homologace, si mi jeden z výzkumníků stěžoval, že se mu dělá špatně, když jezdíme se zapnutým naklápěním. Protože všichni seděli čelem ke svým monitorům a tudíž bokem ke směru jízdy, řekl jsem mu ať zkusí sedět v ose jízdy, jako kdyby seděl na normálních sedačkách, které tenkrát byly vymontovány, aby se vešla měřící aparatura. Od té doby si už nestěžoval a problémy neměl.
Mě osobně to nic nedělá a to jsme za ty léta vyzkoušeli různé krkolomné pozice. Jedna za všechny: ležení na podlaze hlavou ve směru jízdy a rychlobrzda ze 160km/h. Samozřejmě nic takového nebylo součástí zkoušek, spíš jen, že se to stalo.
Můj dojem je, že toto se stává jen někomu. Na moři taky ne každý trpí mořskou nemocí. V autobuse se taky nedělá všem zle.
Gatto nero
www.pendolino.cz
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 16:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Burburger: Z ČT do Brna s naklápěním jsem jel zatím jen jednou, jízda v obloucích byla oproti klasickým Bmz, či Bpmz v EC (kterýma jsem se tam najezdil hodně) velice komfortní. Od několika lidí jsem slyšel, že naklápění je nepříjemné, tak jsem byl zvědav právě na přechodnice, ale ani naklápění mezi protiběžnými oblouky nebylo skoro znát. V obloucích byla velmi znát kompenzace příčného zrychlení. Dokonce ani když jsem si četl, žádné nepřijemné pocity jsem neměl (a zrovna kombinace čtení a různých zrychlení je třeba v autobusu docela nepříjemná).

Zatím nikdy, když jsem Pendolinem jel, nefungovala mašina na pravé italské presso. Co jiného už by xakru v italském stroji mělo být perfektní, když ne kafe? :-( Ta instantní břečka se vážně nedala pít.
Tepich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 16:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně ještě Pendolinem nejel, ale v ICN ve Švýcarsku jsem neměl problém, dokud jsem se nepodíval z okna a neviděl, jak je jednotka zkroucená. Pak už jsem naklánění vnímal a bylo mi lehce nevolno.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5794
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já jel akorát 612 DB (naklápěcí dýzl) a přišlo mi to podobný jako v letadle. ale taky jenom někde. vono to bude jak u koho.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 20:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula - Ale ještě k ČD. Já jim to neberu, že investovali do koridorů a ne do souprav.

ČD do žádných koridorů neinvestují. Zjistěte si, jak probíhá jejich financování.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 22:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Dj-tisíc-sluncí
Šak já myslel v době kdy investovali do koridorů. Vždyť teď se stará o soupravy čd a koridory a ostatní all koleje (no ted mi to vypadlo). Já to vím nebojte se. Ale před tím to tak bylo. NE TEĎ. A navíc v té větě, kterou jste okopíroval jsem použil minulý čas. Takže to z toho vyplývá, že to bylo v minulosti. Já myslel, že každý ví kdy. Tak zatím

www.walachuv.blog.cz
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 23:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šak já myslel v době kdy investovali do koridorů.

A to bylo prosím pěkně kdy?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Jarda Krapas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.112.79
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 23:44:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu naklápění-taky jsem měl čest se v prosinci svézt a oblouky u Blanska si pěkně užil,lepší jak na kolotoči,Ale v jednim oblouku to nevím proč nezabralo a málemm jsem sesedl z pohodlí na zem....Ale kolegyně měla pocity méně príjemné,tak souhlas s mořskou nemocí,každému se kolotoč nelíbí...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 09:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula je zřejmě další z těch, kteří tomu tzv. "rozumí".
Mmcd. včerejší SC502 v Pcích v prvních dvou vozech (2.tř) 10-15 lidí, SC73 v posledních dvou (2.tř) 7 lidí.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 10:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem jen říkál jak investovali ČD v minulosti nic víc nic míň.

www.walachuv.blog.cz
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 11:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak investovaly? To by mě právě zajímalo.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 13:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ředitel ZSSK ani neví, kdo mu nabízí vlaky a v podání ředitele ČD je Pendolino úspěšný produkt...
http://www.youtube.com/watch?v=LdTS5XrkPgs

(Příspěvek byl editován uživatelem desiro.)
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 16:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No přece když se ještě ČD nerozdělily tak investovali do stavby prvního a druhého tranzitního koridoru ne??? Soupravy koupili jen na koridory nějaký 160km/h vozy.

www.walachuv.blog.cz
Airtime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 11:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NEVOLNOST? Zrovna minuly tyden me pani naproti pozadala, jestli bych si s ni nevymenit misto, aby mohla jet po smeru. Byla tehotna a az do Svitav byla z Prahy v poho, ale v obloucich se ji udelalo mdle:-)

Jinak Pendolino musi mezi Brnem a CT celkem 4x stahovat sberac, takze nekolik malo km po te vzdy nenaklapi. Resi se to tim, ze zpomali v techto usecich na normalni nenaklapeci rychlost. Pokud ne, nastane to, co tu popisoval nekdo prede mnou: pritlaci vas to na okno, souseda, nebo malem vypadnete do ulicky:-) At zije TIS! Nenaklapi poradne ani tam, kde je to nejvice potreba.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 12:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se řešilo, co se stane v případě nečekaného (tech. závada) naklopení na druhou stranu? Snad se to nepřevrátí do příkopu, ale těch boulí o okno by bylo asi dost.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 13:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nejvíc by mě naštalo kdybych si koupil pivo nebo něco jiného a jak by se 680 nákláněla tak by se to převrátilo. To bych byl hodně

www.walachuv.blog.cz
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 15:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Raspi: Naklopení by nemělo mít vliv na vykolejení, naklápí se jen kvůli cestujícím, aby neblili. Čili opačné naklopení by mělo mít za následek jen popadání cestujících a kufrů, jiank nic. Myslím, že toto bylo i součástí zkoušek, když jsem jednou cestou do práce tvrdnul v Bubenči na nádraží, tak průvodčí říkal, že na trati něco takového zkouší.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29317
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 15:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale silové působení na vnější kolejnici by asi vyšší bylo (a to dost výrazně), takže v případě velmi špatné geometrie by minimálně k najíždění na okolek asi došlo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 16:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obrácené naklopení do oblouku bylo samozřejmě zkoušeno, v esíčku u Libčic n.Vlt. v létě 2004. Na vlastní kůži jsem si to vyzkoušel a je to jako kdyby jste jeli rychle v autě, co se vlivu na člověka týče.
Gatto nero
www.pendolino.cz
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 22:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktéž zkoušeno Svitavy-Březová.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 23:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula: Jste vedle jak ta jedle. Žádné vozy na 160 km/h se nekupovaly, vozy (Bpee a spol.) s touto rychlostí jsou jen modernizací starých vozů. Když už, tak se kupovaly vozy (Bmz a spol.) na 200 km/h.

Koridory nefinancovaly ČD ani před svým rozdělením, ty se financovaly z různých statních i evropských fondů. To je to, na co se DJ 1000 Sluncí snaží zeptat.
ICQ: 155-617-186
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 03:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jakub
Ale něco se kupovalo. Kurňa v patnácti nejsem vševěd. Tak mi potom, ale řekněte do čeho v té době ČD investovali, že měli dluhy jako ..... si může každý domyslet.

www.walachuv.blog.cz
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 10:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi potom, ale řekněte do čeho v té době ČD investovali, že měli dluhy jako

No přece do sofistikovaného toaleťáku za 5Kč. Obyč za dvě kačky přeci nestačí.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 12:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Á tak to jo. Já myslel, že do lepších mýdel. Nějaký dove nebo tak něco

www.walachuv.blog.cz
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 14:24:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale silové působení na vnější kolejnici by asi vyšší bylo (a to dost výrazně), takže v případě velmi špatné geometrie by minimálně k najíždění na okolek asi došlo.
Ne, síly na kolejnice nezávisí na "tvaru" vlaku. Závisí jen na hmotnosti a těžišti, ale ani jedno se při naklápění nemění.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29394
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 14:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžiště se nemění? Pak beru zpět, protože síly v takovém případě působí opravdu stejně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Richie_UT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 16:23:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá náhodou pendolino pneumatický systém na aktivní udržování těžiště v ose podvozku? --> těžiště se přece jen asi trochu mění, otázka jak moc...
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 18:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono v nějakém esíčku se musí na 100% měnit. Ale jak moc to taky netuším. Já se nějak pendolinama nezábývám (zatím) Tak jestli na to někdo znáte odpověď tak si ji nenechte pro sebe to by mě taky moc zajímalo díky
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 20:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každé vozidlo s naklápěním skříně má systém na středění skříně nad podvozkem.
Jediné obtíže mohou nastat (a nastávají) u protisměrných oblouků bez mezipřímé - Cisalpino s tím dost dlouho bojovalo, bo v Alpách je jich požehnaně. Tam je potom změna naklonění skříně nejextrémnější.
Jinak zkouška měla ten scénář, že při určitém naklopení došlo k "výpadku systému" a vlak s naklopenou skříní vjel do opačného oblouku.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 20:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To muselo být jako na řetízkáči. S tím rozdílem, že by se musela plati dražší jízdenka
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 06:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A těch politých obleků manažerů
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 16:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím kolikátý to byl dnes trpaslík na SC 507, ale byl obutý jako polská wapka
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 22:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sem jel v nedeli pendolinem z vidne a bylo tam asi tak 25lidi + personal a policie. fakt superprodukt se superuspechem!

Uniplus: nevim jakou jednotkou jsem jel, ale taky byla silene obuta. Mel sem pocit, ze ty plasty interieru na me po peti minutach priserneho treseni a drnceni spadnou.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by se začínala projevovat údržba ČD??
Jak jste to jeli ????
Pavel21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... spíš bych řekl skvělá kvalita Made in Itali a ČD údržba to už jen tak doplňuje ... :-(
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě se nejvíce líbilo jak tady někdo zmiňoval, že pendolina jsou výrobky od italskách "cigánů" kteří uměj dobře vařit. Takže se potom nedivte za takovou kvalitu
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 16:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a takhle to dopadne i Grandi Průser nádražím...
Jak jste to jeli ????
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 13:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to zde kdysi zaznělo:
Jak si soudný člověk může koupit z Itálie něco, co není vyrobeno z hroznů?
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 19:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes na SC Johan G.M. z Vídně do Brna cestovalo tolik lidí, že kapacita ani nestačila... jelo maximálně 5 lidí (možná i s pesronálem)

do Vídně dnes na SC73 vezly poslední 3 vozy soupravy 0 osob

myslím si, že kdyby ČD racionálně premýšlely, tak by zrušily kategorii SC a Pendolino by nechaly na kategorii EC, ještě by si na tom učritě dráhy vydělaly...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29607
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 21:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako EC by to ale bohužel v sezóně nemělo šanci pobírat. Bylo by lepší se ubírat trochu jinčí cestou, možností je dost.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 22:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém není v koncepti SC (resp. jejím principu), ale v celkové nabídce. Když EC v sezóně nepobírají, tak zvýšení ceny je pouze dočasné řešení, dlouhodobější je přizpůsobení nabídky, ne trvalé vyhnání "přebývající" části cestujíích.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 22:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes Sc72/135 680 004
 
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne tak ČD jsou tak bohaté, že musí ukázat, že na to mají. A tak všem ukazují jak se prodělává. V kategorii SC, kterou si ČD hradí sama to je nejlepší případ ukazky jak ČD jsou bohaté a tím nám dokazují (už se opakuji) jak jsou super, super, super bohatí. A nové vlaky, které by mohly už na našich lokálkách jezdit vytíženější budou raději dále vozit těch pár lidí co jezdí v luxusním vlaku za luxusní dobu a taky za luxusního prázdna
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 00:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nové vlaky, které by mohly už na našich lokálkách jezdit vytíženější budou raději dále vozit těch pár lidí co jezdí v luxusním vlaku...

Proč se podobné bláboly v této diskuzi vracejí s pravidelností takřka železnou...?
Liberté! Égalité! Sexualité!
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 00:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako jaké bláboly. Ono je to myslím aji pravda. Klidně Vám spočítám kolik zítra pojede zdejší 810 a kolik tym pendolinem a uvidíme kde bude více. OK?
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Pavel21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 00:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panula ma pravdu: SC za soucasne cenove politiky CD je vysmech! Tento ctvrtek (z dlouhodobého prumeru VELMI silny den):
72 1tr: 16 lidi, 2 tr: 24 lidi
73 1tr: 10 lidi, 2 tr: 62 lidi
74 1tr: 12 lidi, 2 tr: 43 lidi
75 1tr: 7 lidi, 2 tr: 65 lidi
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 00:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula: Ale jo, v pohodě, já narážel na to oblíbené dávání do protikladu Pendolina a 810.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 00:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyz jsem jel minule pendolinem z vidne, tak ve vlaku rakousky pruvodci oznamoval, ze na ceskem uzemi je povinna rezervace. Nicmene na nadrazi o tom nikde nic nebylo. Pritom u CityNightLine nebo EC Alegro do Italie normalne na informacnich tabulich byva symbol [R]. Podle me je to pro zakazniky velice matouci, kdyz vlak jede v Rakousku jako normalni EC za normalni jiznde, a kdyz prejede hranici, tak najednou je potreba misteka, i kdyz uz clovek vlastne sedi! U Strely je to neco jineho, protoze ta sice jede taky pres hranice, ale v cele trase jako SC, navic o tom slovenske zeleznice dostatecne informuji.
Montoya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 07:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pendolino alias SC134 Slovenska Strela dnes rano v Bratislave...
 
 
Vo volnom case zeleznicny fotograf. Galeria fotiek na http://js-trains.ic.cz/
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 18:49:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán:Já bych to nerad říkal moc nahlas, abych se někoho nedotknul, ale s těmi bláboly jste se vyjádřil velice výstižně.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 19:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak bláboly. Já si myslím, že porovnát protiklady je v celku logické. To je jak černá x bílá. To samé pendolino x motor. Ono když v tom celém pendolinu je tolik lidí co v jedné 810 tak se to prostě musí říct. Nemůžueme jen chválit to co se nedá chválit. A myslím, že to nejsou bláboly, ale jen to každého napadne (takové přirovnání). Ono nejmodernější vlak kategorie SC by neměl jezdit stejně vytížený jak vlaky kategorie Os. Dřívejší účel využití těchto vlaků pokud vím byl podle každého úplně ale úplně jiný!
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dřívejší účel využití těchto vlaků pokud vím byl podle každého úplně ale úplně jiný!

Účel vlaků je pořád jenom jeden - nějakou činností, tj. většinou přepravou (cestujících), přinášet svému provozovateli/majiteli peníze - tj. většinou vydělávat peníze.

Ono nejmodernější vlak kategorie SC by neměl jezdit stejně vytížený jak vlaky kategorie Os.

Zajímavé, jak poloprázdná Pendolina vadí, zatímco poloprázdné bězné EC nikdo ani nezaregistruje.

Já si myslím, že porovnát protiklady je v celku logické. To je jak černá x bílá. To samé pendolino x motor.

To co zde takto (zcela vytrženě z kontextu) prezentujete je pouze - bohužel zcela obvyklý - nářek, za kterým se skrývá zcela nesmyslná úvaha, že nebýt nákupu Pendolin, tak na každé lokálce už dávno jezdí moderní motorák...

Já třeba nevalným vytížením SC vlaků na jižní lince v této roční době (tj. mimo turistickou sezonu) také nejsem nadšený, ale to rozhodně není důvod k podobným "úvahám" a "srovnáváním".
Liberté! Égalité! Sexualité!
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 23:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto není nářek, ale jen pouhá úvaha. To, že jezdí vlaky kategorie EC poloprázdné je jenda věc. Ta druhá je, že od té jižní spojky se očekávalo alespoň stejné obsazení cestujících jako u severní linky. Nějaký nářek o tom, že pendolina nám sebrala supra moderní motoráky je dobrá "blbost". Mě vcelku jedno jak jezdím po naší lokálce, protože zde jezdí pouze 810 a 842 takže já si na nic nestěžuji. Jako já chci jen říct, že ty vlaky by měli jezdit stále obsazené minimálně jak ta severní spojka a ne jen když je turistická sezóna. Takhle by se ty pendolina mohli uplatnit na jiných linkách a do té Vídně a Bratislavy by mohli jezdit prázdná EC ale těch pendolin je na to škoda (když už jsem je teda koupili na úkor těch "moderních motoráků)
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EC do Vidne jsou vytizene hlavne v lete, kdyz je sezona. To, ze ted jezdi poloprazdne je fakt skoda, myslim, ze kdyby CD a OeBB udelali nejakou spolecnou akci, tak to trochu lidi pritahne. Zatim jsem u OeBB nevidel o pendolinu jedinou zminku. VUBEC NIC!!! Na jejich strankach se o tom nezminuji ani jednim slovem. Provozuji to na svych tratich jako normalni EC a to, ze to CD provozuji na svych tratich jako SC s nadstandardnimi sluzbami je vubec nezajima. Spoluprace nulova (teda pokud nepocitam, ze se rakousky a cesky pruvodci pri vymene v Breclavi pozdravi na nastupisti).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29660
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ÖBB mají ICE, to je teď u nich číslo jedna. A bohužel se nemohu zbavit dojmu, že i u nich víc na úkor ostatních vlaků, než by bylo zdrávo. :-(
Ale nemám dost příležitostí, abych to mohl spolehlivě poznat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace