K-report
 

Archiv do 14.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archiv do 14.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 21:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: To s tim LVZ urcite neni pravda, nevim jak ted,ale pred nekolika lety mezi Nymburkem a Lysou kdyz se jelo proti spravnemu smeru, tak autoblok nekodoval.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 21:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk Kn:
To je možná na Slovensku, v ČR to je jinak. Tady prostě platí, že banalizace jako taková je pro strojvedoucí především. To ostatní (jestli je v jednom směru zabezpečení takové a v opačném makové) je vedlejší. Nejpřiléhavější je říct, že při banalizaci se jedná o návěstidla a PZZ. Klidně může být na dvojkolejce s telefonikou banalizace. Ale taková trať v ČSSR asi nikdy neexistovala.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 22:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_novotny: Také jsem tak jezdil a nebylo to jenom tam. Předpis o tom hovořil jako o jízdě proti správnému směru a z pohledu strojvedoucího to bylo totéž co dnešní banalizace až na to VZ. Absence kodu VZ omezovala rychlost na 100 km/hod. Tuším, že tehdejší D2 ani výraz banalizace neznal.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 22:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ČD D2 se o banalizaci a odvozeninách nepíše ani teď.
1) jízdy po nesprávné TK jsou tehdy, není li jedna, nebo více (či všechny) TK vybavena TZZ pro obousměrný provoz.
2) jízda proti správnému směru je tehdy, je li kolej vybavena TZZ pro obousměrný provoz, tedy banalizována. Banalizace je tedy výbava traťové koleje pro obousměrný provoz.
A skutečně nezáleží na tom, jestli je na téže koleji TZZ v obou směrech stejné.

ČD D2 vůbec neřeší dvojkolejku bez TZZ, ale s návěstidly pro obousměrný provoz, protože v ČSSR neexistovala a neexistuje.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 08:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Klidně může být na dvojkolejce s telefonikou banalizace. Ale taková trať v ČSSR asi nikdy neexistovala.

Banalizovaná trať musí byť vybavená TZZ ! To je princíp banalizovanej trate. Z pohľadu vl. personálu treba vyrozumieť o jazde po nesprávnej koľaji. Ak je trať banalizovaná, z pohľadu výpravcu netreba prechádzať na telef. dorozumenie, jazda sa zabezpečí TZZ, netreba vyrozumieť o činnosti PZZ ( podľa miestnych pomerov ), je zabezpečené postavenie odch. a vchod. vl. cesty, prípadne činnosť odd. náv, na trati., prenos návestí na LVZ. O jazde proti správnemu smeru netreba vyrozumievať vl. personál písomne. Výpravcovia musia obslúžiť TZZ pre jazdu , udeliť trať. súhlas, čím sa zamedzí jazda protivlaku na tú istú koľaj, aj keď na trati nie sú odd. návestidlá. Z pohľadu výpravcu je to preto normálna obsluha zab. zar. aj pri jazde proti správnemu smeru.

Mimochodom, už sa nebudem venovať tejto téme.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 11:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk Kn:
Můžete zdůvodnit, proč musí být banalizovaná trať vybavena obousměrným TZZ? To nařizuje nějaká norma? Nebo předpis? Předpisem ČD D2 neargumentujte, ten není normotvorný, naopak z norem a zákonů vychází. Když může být obousměrný provoz na jednokolejce bez TZZ, tak může podle mě být i na dvojkolejce. Akorát ta dvojkolejka musí mít návěstidla pro oba směry. Taková trať však v posledních 90 letech neexistovala, takže o tom ani nějaké dopravní předpisy nemusí hovořit. Takže vytaste ty normi, či předpisy, jinak Vám nevěřím.


A jinak z pohledu výpravčích ta obsluha při jízdě proti správnému směru nemusí být vždy normální. Je dost stanic, kde se proti správnému směru odjíždí nebo vjíždí na přivolávačku.
Protože jsem výpravčím, tak mi nemusíte vysvětlovat, jak a kdy se vlaky zpravují o jízdě na jinou, než správnou TK.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 14:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: Když jsem z nerozvážnosti opustil VŠ tak jsem chtěl být výpravčím, ale musel bych na 2roky na vojnu. Strojvedoucích byl také nedostatek a vojna jen 5měsíců a tak bylo rozhodnuto. 38let mezi Prahou a Žilinou. Pár grafikonů i Beroun, Benešov, Nezamyslice a Staré město u UH.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 18:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli někdo a víte a chcete, mrkněte do Tarifu na mojí otázku. Díky moc.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 02:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takovou otázku, doufám, že mě někdo nepočastuje kvůli ní nějakým peprným výrazem.

Proč tolik lidí obdivuje parní lokomotivy? Je to vidět i na různých webových stránkách nebo vydávaných publikacích - všude pořád parní trakce. Mě osobně daleko více fascinují třeba elektrické lokomotivy s úžasnou silou, 50vozový vlak utáhnou jako nic. Klidně bychom se díky nim obešli bez dálkové kamionové dopravy. Kolikrát vidíte, že někde opečovávají parní mašinky, ale nikdo se nijak zvlášť nezajímá o elektrické nebo třeba rychlíkové vozy z té doby. Proč ty parní stroje přitahují tolik lidí a kolikrát i nešotouše?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 07:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD z.:
Poněvadž to je nádherná mechanika. Stejně tak lidi obdivují elektrické spojnicové lokomotivy s obřími motory, nebo parní válce. Já osobně to zase tak neprožívám, ale též se rád podívám. Ale takový 60vozový vlak vážící 5000t dunící tajgou, to je taky nářez. Nebo když se náklady svíjejí ve smyčkách ve Švýcarských Alpách, nebo na Semmeringu a kdysi i "Semmeringu".
O historické elektriky a diesly se veřejnost moc nezajímá proto, protože jich je u nás minimum a nikdy jich tu moc nebylo. A i tak jsou některé unikáty ve zuboženém stavu, jako třeba Slovenská strela. Máte pravdu, že to je škoda. Ve Švýcarsku bych řekl, že je to naopak. mají tam myslím víc historických elektrik, než čoud.
M.R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.92.155.137
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 08:54:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, mám jeden dotaz, severně od Luhačovic je obec Ludkovice, kde se podle ortofotomap
odkaz
mělo nacházet rozestavěné zemní těleso čehosi, co by mohlo být tratí, event silnicí. Na diskusním fóru http://www.dalnice.com/ o tom běží diskuse a je tam i jedna fotografie tohoto mostu. Nějaké nápady o co jde?
Díky
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 10:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Batova dalnice do Brna ze Zlina a snad dal na Slovensko. Neco by melo byt jeste nekde ve Zline a pak na Chribech, moc toho pred valkou neudelali a pak to uz nikoho netrapilo.
http://www.dalnice.com/historie/planovani/1938/mapa_bata1.htm
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 10:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.R.:

Tak dálnice to není stoprocentně. Mohla by to měla být trať Zlín - Luhačovice. O takové trati jsem ale nikdy neslyšel. Navíc v Luhačovicích je na části tělesa ulice, která se jmenuje V drahách (i když to nutně nemusí znamenat dráhu železnou). Ale její poloha vůči kolejišti luhačovické stanice je dost divná. Takže to možná skutečně měla být modernizovaná silnice.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 10:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu Vami zminovaiou zeleznici mela byt Vizovice - Horni Lidec, ta byla stavena pred a i po valce a zemni teleso je tak jak je uplne jinde. Sice byli uvahy o propojeni Luhacovic s Vizovicemi a dale tusim-li dobre na Vsetin, lec tam snad skoncilo dokonce jen u zameru, bez podrobneho projektu.
Krom toho, pokud by tam jela draha, tak aspon trikolejna. Doporucuji osobni navstevu predmetneho podjezdu ...
Ale hadat se vcelku ani nejak nemimim.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.149.198
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 11:20:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm Ludkovicím: Jedná se o zbytky mostů na silnici dálničního typu, která měla propojit Zlín s Luhačovicemi. Stavbu započali Němci za druhé světové války. Tak je to.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 11:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nekde jsem na to tema videl clanek, i s fotkami vsech pozustatku a jejich presnou lokaci, ale asi byl papirovy, nebo nemam s google.com stesti, tak aspon to, co se me zatim povedlo najit.
http://www.cestovatel.cz/clanky/dalnice-na-vrcholech-chribu/
A posleze pro zajimavost:
odkaz (pdf)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 11:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se ze budu zase za kverulanta, ale nemci staveli exteritoriarni dalnici Wien - Warschau okolo Brna (budouci R35 v casti trasy, dobre viditelna az do Moravske Trebove) a tu zacali stavet jeste snad pred okupaci, ci aspon byl projekt, ostatne viz www.dalnice.com, tusim. Ale to se netykalo teto oblasti.Jo a neco od Bati i s tou dalnici http://bsp40m.czechian.net/001.php.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 11:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ludkovice:
Na mostě je nivela a na mapovém portálu zlínského kraje je dokonce zakreslena plánovaná trasa z Ludkovic do Luhačovic
Prográmky pro BAHN
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.149.198
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 11:55:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Exteritoriální dálnici (Wien - Breslau) začali Němci stavět v roce 1939, přičemž přípravné práce se rozběhly již koncem roku 1938. To se ale opravdu této oblasti netýká. Ale vzhledem k tomu, že ludkovické mosty byly postaveny v roce 1940, tak bych je připsal taky Němcům. Nehledě na jejich vzhled a použitou metodu výstavby...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 12:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Vikijous - to je soucastnost, tu bych sem nemotal, protoze soucastne zamery se od puvodnich prece jenom muzou lisit.
2 PaddyM - podle casu mozna, ale podle zameru patri Batovy a to byl cech, takze nemce bych do toho nemotal.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 12:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha, ted jsem se prohrabal tim na tom portalu a tam je to jinak, ale nevim, fakt ne.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 15:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Že bych se jel podívat do Švýcarska? Zachovaly se vůbec nějaké historické rychlíkové vozy? Nedávno jsem četl o rychlíkové soupravě ze Zwickau, která si zahrála i v historických filmech, že byla rozprášena a vozy jsou nepojízdné. Jeden vůz jsem viděl před pár lety stát právě ve Zwickau. Krásný čtyřnápravový rychlíkový vůz se značením ze 30. let.
Dr. Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.172.1
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 17:40:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdar chlapi čekají mě psychotesty na výpravčího, tak se chci zeptat jaký je jejich obsah. Jestli tam jsou ňáké chuťovky...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 17:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PaddyM:
Takže je to jasné. Jde o stavbu silnice Ludkovice - Luhačovice a to o silnici normálního typu, nikoli dálničního. Na dálniční šířku by ty mosty musely být mnohem širší a poloměry zatáček jsou na trase příliš malé. (Na trať pro rychlost 80 km/h by ty poloměry taky nestačily.)
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.149.198
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 20:30:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
No tak bezmála 20 metrů na šířku ty mosty mají, ať chcete nebo ne. Neříkám, že to měla být přímo dálnice, to určitě ne (už kvůli těm poloměrům), ale zcela jistě se mělo jednat o rychlou spojnici mezi Zlínem a Luhačovicemi. Mimochodem, čtyřproudá silnice (něco jako I/48) by se tam vešla s přehledem, a troufám si tvrdit, že něco takového tam původně měli určitě v úmyslu. Ta šířka tam není pro nic za nic...
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 20:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dr. Emil : čo sú to chuťovky ?
Dr. Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.172.1
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 20:47:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: ako bych to povedal po slovensky , třeba špeky, obtížnější úkoly
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 21:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PaddyM:
Když ty mosty mají klenbu, tak na nich asi bude násep. Jinak by se s tím v době betonové nekakali a postavili tam nějaké trámové mosty. Proč by dělali 4pruhovku, když je na ní zatáčka jako kráva?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 21:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Treba proto, ze to delali pred 65ti lety a buhvi jake tehdy meli normy a predstavy. Ostatne si staci projit i jine existujici pozustatky dalnic te doby - www.dalnice.com.
A pokud je tam ta klenba, tak tam muze byt prave kvuli te zatacce, treba v tom pripade tramovy most nepouzivali/nechteli pouzit.
A ze to vedlo se Zlina do Luhacovic, treba to jen byla prvni dedina na ceste nach Slovenko, ostatne predpokladam, ze v te dobe odpor proti vedeni silnic skrz obydlenou zonu nebyl az tak agresivni jak dneska a smer to tak nejak tam nekam ma.
Mam obavy, ze tenhle spor rozhodne jedinne - navsteva prislusneho archivu ve Zline, predpokladam.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 22:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:Jde o stavbu silnice Ludkovice - Luhačovice a to o silnici normálního typu, nikoli dálničního
Kdyby šlo o silnici normálního typu, tak by tam ty mosty mimo obce nejspíš nestavili a dali tam normální křižovatku.
Prográmky pro BAHN
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 22:57:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli chcete rozsoudit, pošlete mail panu Jandovi z dalnice.com. Jen si dovoluji podotknout, že Baťova dálnice je nesmysl, Baťa o dálnici pouze psal, stavěl ji stát. Z Brna přes Zlín do Púchova byla projektována kromě dálnice v r. 1937 okresní silnice (přes Kvítkovice).
Poslední stavby dálnice západ-východ (Praha - hranice se Slovenskem) byly v části Kostelany - Nová Dědina a to bylo jen vykácení lesa a dvě studně v Kostelanech + nějaké přeložky cest (úsek 21/3). Dál nebyly ani vykoupeny pozemky.
Mipol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 23:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF Dnes psala před téměř 8 lety:

29.04.1999 - Pavel Vondráček - str. 08
Obludné rozkročení

Dvě betonová monstra stojí v Ludkovicích u Zlína. Dva mostní oblouky se klenou nad silnicí okresního formátu a malým potokem. Nepřejíždějí po nich ani vlaky, ani trolejbusy, ani automobily, neboť jejich ramena jsou rozpřažena do vzduchu. Místní obyvatelé včetně starosty se domnívají, že nynější torza jsou pozůstatkem trolejbusové dráhy ze Zlína do Luhačovic, nebo připravované "Baťovy" železnice na Slovensko. Tak jako častokrát - za cé je správně. Mostní oblouky jsou pohrobky silnice dálničního typu, která měla spojit Zlín s Luhačovicemi. Podle zápisu z kroniky obce Ludkovice uložené ve zlínském archivu byla stavba zahájena v roce 1939 firmou Kindl & spol. z Prahy. Válka ovšem stavbu (částečně financovanou Baťovým impériem) stejně jako desítky dalších komunikačních projektů v celé zemi zastavila. Její počátek lze dodnes vidět ve Zlíně v Lesní čtvrti. Silnice měla mít podobný charakter jako proslulá komunikace vybudovaná ve třicátých letech mezi Zlínem a Otrokovicemi, na níž se mimo jiné objevily i první silniční billboardy na území tehdejšího Československa. Domněnka, že mosty měly být částí trolejbusové (případně tramvajové) spojnice Luhačovic a Zlína vychází z pokusů spojit konečně Zlín se Slovenskem i přímou železnicí. Ludkovice ovšem leží poněkud jižněji od projektovaného spojení Místní dráhy Otrokovice - Zlín - Vizovice (založené v září 1898) s drahou směřující z Horní Lidče do Púchova. Přestože se dynamická firma Baťa stala již po roce 1929 majoritním vlastníkem akcií, ani jí se nepodařilo protáhnout koleje až do Horní Lidče. Velkoměsto Zlín je tak dodnes spojeno se světem jen obyčejnou místní lokálkou. Mostní silniční konstrukce v Ludkovicích také nikdy neměla sloužit trolejbusům ani tramvajím. Dnes tato silniční vzpomínka chátrá - její vnitřek slouží jako skladiště a uvažuje se o jejím stržení. Tomu však brání skutečnost, že se dosud přesně nevyjasnilo, komu betonová monstra vlastně patří.

(Příspěvek byl editován uživatelem mipol.)
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 23:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Co já vím se za války a po ní šetřilo každým kilem železa, z předpjatého betonu se nestavělo a práce byla vzhledem k materiálu mnohem levnější než dnes. Proto se stavěly klenbové podjezdy i tam, kde by byl dnes výhodnější trámový. Mimochodem i kvůli tomu je dolnoloučský viadukt takový slepenec se štíhlou parabolickou klebou odpovídající době a zbytkem z masivních kružnicových kleneb, které byly tou dobou už opravdu "z módy".
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 19:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo kudy vedla vlečka z Moravského Písku do nakladiště dřeva bzeneckého velkostatku??Jestli není shodná s některou současnou??
A ještě dotázek někde jsem četl o úzkokolejce v Kyjově nevím jestli ve sklárně nebo u dolů.
A úplně poslední otázka dne neví někdo něco o úzkokolejce ve Ždánicích do cihelny myslím že rozchod 500mm??Díky
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 08:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Četl jsem v posledním Obzoru reportáž z Týniště nad Orlicí a autor tvrdí, že tam v denní směně pracuje 20 lidí! Co tam proboha všichni dělají??
Jak jste to jeli ????
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5784
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 12:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

výpravčí, možná2, operátorka? vechtr 2x, kasírka, nákladní kasírka, posunovač(i), koloťuk, víc mě nenapadá. a pak ještě vedení žst
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 13:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je 9, zbylých 11 bude tedy asi tiskový mluvčí, odborový předseda, nástěnkář, stan.dělník a svačinářka..
Jak jste to jeli ????
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhli: Vy zapomínáte, že: "je jen jeden tiskový mluvčí" :-)

Nemohl to Obzorář myslet tak, že na pokrytí denních směn tam musí být vedeno 20 lidí? Nebo jestli to není včetně traťovky, elektroúseku, ...?
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nevím, psal, že v denní směně je ve stanici 20 lidí, což mě překvapilo. Obvykle píše, že třeba 2 - výpravčí a operátorka apod. Tentkorát 20. Celý obvod pak má celkem 135 zaměstnanců. Trojedinost pana tiskového mluvky samozřejmě respektuji a ctím
Jak jste to jeli ????
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 19:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jeden dotázek ,kolik činí poplatek za použití dopravní cesty??? Nějak sem to zapomněl a někdo se mě na to ptá a nerad bych kecal
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29231
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 22:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Viz web SŽDC: http://www.szdc.cz/prohlaseni.php
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 15:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky ;)
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 18:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jestli už v Zubrnicích nějak pokročili s tou muzejní železnicí (provoz pro veřejnost)?
Uvezu to, pane Lorenc?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6029
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 20:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděli už jste někdy, aby se zpoždění udávalo v jiné výši, než 5 / 10 / 15 / 20 / ... minut?

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29348
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 20:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, v Ostravě na Svinově poměrně často, jinde i slovně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.194.141
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:15:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lin Yutang: Ta fotka je z doby minulého GVD.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: Neviděl,ale slyšel na zastávce Brno-Židenice.Tam hlásili zpoždění 7 min.
Richie_UT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 09:50:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz co znamenají sloupce 2 a 8 v jízdním řádu který dostává strojvedoucí? To prpvní je asi něco o průjezdu/vypravení stancicí, ale co znaamejaní ty písmena a symboly? A 8 je max. rychlost a brzdná procenta? a Ty 2 čísla nad sebou...?
Díky moc!

Jo a ještě trochu mimo diskuzi - kdyby někdo věděl, kde je kolem Ostravy nějaký pomník/kříž u tratě nebo přejezdu, díky!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 10:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richie_UT: vysvětlivky značek jsou v každém sešiťáku hned na začátku.

Mám dojem, že pomníky už jsou u většiny přejezdů...
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 11:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richie_UT: stĺpec 2 sú údaje o vybavení stanice typom zab. zar. a osobitnými opatreniami ,
vlnovka - dopravňa s výlukou dop. služby,
krúžok - pravidelný vchod na obsadenú koľaj
trojuholník - pravidelný vchod na slepú koľaj,
štvorec - na odch. strane sa posunuje,
štvorec, z pol. vyplnený - ohl. povinnosť zrušená, trate D 3,
šípka vpravo - jazda zníženou rýchlosťou . nakviac 40 km/h, v staniciach s mech. náv.
3a šípka - vchod rýchlosťou najviac 30 km/h,
lich. tabuľka - vlak na trati D 3, vlak postupuje ako 2. vlak. Musí zastaviť, ak nie je dovolený jeho vchod,
ovál, s dvomi bodkami - stanica s rýchlostnou náv. sústavou,
P - stanica so vzájomne závislými svetelnými návestidlami bez rýchlostnej sústavy
S - stanica so skupinovými odchodovými návestidlami, ktoré nie sú vpravo vedľa koľaje.

Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 15:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja by som mal otázku aj keď možo blbu, ale som začiatočnik Čo znamená to posledné číslo na "tabuľkach" z radovým označením napr. 363-222 9 čo znamená ta 9ka?
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29396
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 15:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kontrolní číslice. Dá se dopočítat na základě číslic předchozích, resp. naopak.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 15:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je kontrolní číslice, když se to číslo zadává třeba do počítače a někdo se překlepne, tak se pozná, že je tam chyba. Kontrolní číslo se spočítá z těch šesti předchozích takto: Napíšeš si číslo a pod něj vytvoříš druhé podle tohoto pravidla: První číslici opíšeš, druhou vynásobíš dvěma, když vyjde jednociferně, tak ji tam napíšeš, když dvojciferně, sečteš číslice a napíšeš ten součet, třetí opíšeš, čtvrtou vytvoříš stejně jako druhou, pátou opíšeš a šestou zase jako druhou. Pak sečteš těch šest číslic druhého čísla a co zbývá do nejbližší vyšší desítky, je ta kontrolní číslice.
Příklad:
751 052
711 054
7+1+1+0+5+4 = 18, do nejbližší desítky zbývá 2, takže celé číslo bude 751 052-2.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 15:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diky, trapilo ma to už dlkši čas.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29400
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 15:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkas:
Obecně (pro UIC, osobní/nákladní vozy) je to trochu jinak - jde se odzadu a násobí se liché číslice. Jinak stejně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 16:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehmm, mam ešte jednu otázočku, čo mam urobiť keď mi vinde na šiestom miste dvojciferné číslo? napr XXX 006
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3792
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 16:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výsledek 12 (2x6) rozložíš na 1 a 2 a ty pak sečteš (1+2)....
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 16:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK myslel som si, diky.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Žlutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 17:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděli už jste někdy, aby se zpoždění udávalo v jiné výši, než 5 / 10 / 15 / 20 / ... minut?

Ano, třeba i ve Veselí/Luž.(7 min, 9 min apod.) Ale myslím, že je to v rozporu s KC1.....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29407
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 18:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně tak se kvůli KC 1 v ČB „nedá” hlásit důvod zpoždění.

Neptejte se mne proč, nesnažil jsem se to (a ani nechtěl) pochopit.


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace