K-report
 

Archiv do 11.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Staré archivy » Archiv do 11.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 00:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Psss: Se vším, co jsi zde napsal, se plně ztotožňuji.
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 01:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu máme rok 2007.Hodně štěstí všem i trati 110!!!
www.railway.wbs - stránky o trati 110
J.beranek13@seznam.cz
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 07:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák

Jo, to pamatuju, (ale 010 nenazývám klasou)
A tady je právě vidět, že jediné, co máš, jsou znalosti z předpisů, nikoliv z praxe. Z předpisu nevyčteš, že žádnej nádražák neřekne vlečnému vozu 01X jinak, než "klasa". To jen tak na okraj...

a četa je vyháněla
Nevím, co si pamatuješ ty, ale já tím vlakem jezdil celkem pravidelně (cca 3x do týdne) domů a na nic podobného si rozhodně nepamatuju. Motor od 9703 najížděl na klasu s lidma, nikdo nikoho nevyhazoval, kdo nastoupil, nastoupil, kdo ne, počkal, až se najede na vlečňák... Že by zase podle tvého heslo: "Stalo je to jednou = je to tak pokaždé"?

Tak lidi nalezli do odstavené 010 a vyháněl je posunovač
Ano, s tím souhlasím - posunovač nechal lidi do klasy nastoupit až v okamžiku, kdy na ní najel motor. Na tom ale taky není nic špatně a je to dokonce podle tvé lásky - předpisu...

Mám jiný názor. Nemusíš mi ten svůj nutit za každou cenu.
Můj názor (a koneckonců i názor drtivé většiny zde diskutujících) ti nevnucuju, jen říkám, že to, co navrhuješ, je nesmysl. Nic víc, nic míň. Ono je to od tebe dost zvláštní - každý, kdo v práci udělá něco špatně, by měl okamžitě dostat padáka a být nahrazen pokud možno tebou, protože jen ty víš, jak o má fungovat a jen ty to budeš dělat nejlíp. Voláš po úsporách, šetřil bys, kde se dá a pak přijdeš s takovým nesmyslem? Že to svedeš na názor šotouše je sice fajn, ale možná by to chtělo trochu vyladit názorové proudy, než tě ta schizofrenie zcela pohltí... Zatím jediné, v čem máš jasno, je fakt, že jsme stádo neschopných hovad a jen ty můžeš dráhu spasit...

Takže asi tak...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 11:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žádnej nádražák neřekne vlečnému vozu 01X jinak, než klasa

Nádražáci možná, ja ne.

posunovač nechal lidi do klasy nastoupit až v okamžiku, kdy na ní najel motor. Na tom ale taky není nic špatně

Kdo tvrdil, že je na tom něco špatně?

No já pamatuji ohledně 9703 něco jiného-no vyháněla, spíš přemlouvala. aby počkali, že přece s nima nebudou jezdit sem a tam.

Ono je to od tebe dost zvláštní - každý, kdo v práci udělá něco špatně, by měl okamžitě dostat padáka a být nahrazen pokud možno tebou, protože jen ty víš, jak o má fungovat a jen ty to budeš dělat nejlíp.

To jsem nikdy neřekl (že bych to já dělal ze všech nejlíp), řekl jsem pouze to, že ti, co svoji práci dělají permanentně špatně, by měli odejít a na jejich místo by měli přijít ti, co to budou delat lépe. Nic víc, nic míň.

Nějsem ten, kdo by mohl spasit dráhu. (a nespasil bych ji ani tehdy, kdybych byl sám její generální ředitel). Spasit dráhu může jedině kolektivní úsilí. Nic víc, nic míň. Všichni se musí snažit. Někteří se snaží už teď, někteří ne.

Ad. 121-bez komentáře.
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 11:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňá, Hanzalik: Už je tu to zase. Vždyť se to nedá číst! Aneb jak na Nový rok, tak po celý rok.
Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
pušahuš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.214.159
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 20:20:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňáčku, nevím co by se mi mělo dostat do ruky, ale co vidím a slyším mi nikdo nevymluví. Tvoje kritiky beru, je to taky názor a máme demokracii. Nemůžu ale přehlédnout jisté věci, třeba že vlastníš Sešitový jízdní řád (kdes k němu přišel) a diktuješ z něj hlasitě ve vlaku nějaké údaje. ( fakt jsme tě neodposlouchávali, ale ten sešiťák nás prostě praštil do očí), dále že jistě z bohulibých důvodů odposloucháváš na vysílačce a následně uveřejňuješ hovory cizích lidí, i když jsou služební, to také není zrovna moc slušné, nehledě na to, neporušuješ tím třeba nějaký zákon...?
Chtěl jsi konkrétní příklady práce navíc, nevím jestli ti má cenu něco psát, protože si stejně myslím že napíšeš, že je to samozřejmé a nechci aby můj příspěvek smrděl sebechválou, ale budiž. Několikrát se mi stalo, že jsem cestujícím nechávala bagáž v dopravě, když šli z nádraží na vandr, pak jsem jim dokonce ohřála i jídlo v mikrovlnce (tímto se dráze omlouvám za spotřebu el. proudu, ale až mi strhnou prémie, tak se to podniku vrátí) Nechala jsem je několikrát přespat v čekárně... Ono je to všechno o obyčejném lidském přístupu.( a je to dvojsečné ostří, kdyby se něco stalo, nesu všechnu vinu já...) Že třeba když jim nejede vlak, tak jim ochotně nabídnu a zjistím spojení autobusem...atd. Ono je toho samozřejmě víc, půjčíš peníze na vlak, když nemají cestující drobné( a oni ti je fakt vrátí!!!) Prostě, rozepisovat bych se tu mohla donekonečna. Dělám tuto práci s láskou, baví mě, jinak bych jí nedělala, to mi věř. Umím dva jazyky a na dráze je rozhodně nevyužiju, jenže o tom to není... Je nás víc, co si to tam nechodíme jen odsedět. To ti mohu potvrdit za sebe i za manžela, oba pracujeme jako výpravčí ve Zvoleněvsi a Olovnici. Až tě někdy zase ve vlaku uvidím, ráda se k tobě přihlásím a můžem hodit řeč o bídě světa.
ahoj pušahuš
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 20:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na R 1415/1414 opět 854+Btn+Btn,zajímalo by mě jestli ty dva vlaky mají jezdit každou neděli,nebo jestli to dnes jelo jenom pro to,že je po Vánocích,ale v řazení na želpage je jenom 854+Btn.
www.railway.wbs - stránky o trati 110
J.beranek13@seznam.cz
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 01:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mílý(á) pušhuši,
s tím, jestli se ti něco dostalo/nedostalo do ruky, to byl můj omyl. Omlouvám se.

Vlastnictví SJŘ snad není trestné, kde jsem k němu přišel, nemohu zde sdělit, protože nechci nikoho dostat do problémů. A že jsem z něho něco diktoval...to je z odpuštěním můj problém. (Podle toho sešiťáku se nepozná, kde jsem ho vzal)

ad. odposlech: Že si občas poslechnu služební hovor (v otevřeném rádiovém provozu a jen ze zvědavosti!) trestné dnes už také není a co se zveřejňování týče...no, podle § 88 odst. 8 zákona o telekomunikacích bych to dělat neměl (vyjma 3 daných případů)-udělal jsem to jednou, protože to fakt "stálo za to". Vynasnažím se, aby se to neopakovalo.

Co se popsaného přístupu k cestujícím týče , tak to CHVÁLÍM. A pevně věřím, že snad mají i ostatní rozum (byť u ČD je možné vše) a nebudou nikomu dëlat problémy kvůli 0,1Kč za elektřinu. Tyto věci opravdu nejsou z okna vlaku a perónu vidět. Já jsem zde hovořil spíše o dopravních "poklescích" (které naopak jsou někdy vidět dost značně). I o tom můžeme rozumně pohovořit.

Ono je to všechno o obyčejném lidském přístupu

Jistě, a dodal bych "A o selském rozumu".
To bývá často v dopravě ten problém. Manuálně a rutinně se naučit práci , není zas až takový problém (prodávat jízdenky,hádat se s lidmi, předpisově hlásit do tel., obsluhovat ZZ, vypisovat rozkazy, někdy přehodit výhybku a mávat plácačkou...to se bežný "civil" naučí za tři šichy, šotuš možná za dvě.) V tom to není. Je to v tom, že musí občas v práci MYSLET. (a někdy k tomu stačí i ten selský rozum) Možná by ses divila, ale je hodně lidí (a zdaleka nejen na 110) co to nedovedou. Pak je k tomu nutno připočíst ještě: "a jsem jednou nohou v kriminále". Bohužel je to tak, ale ukaž mi dnes práci, kde není člověk jednou nohou v hrobě a nebo kriminále (nebo obojí)...

Jesliže umíš dva jazyky, nabízí se říct: "Je tě na dráhu škoda, jinde by ti dali víc." Ale pokud tě to baví a děláš to z láskou, tak proti gustu žádný...

Už myslím vím, "která ty seš", ale jelikož nemám moc paměť na obličeje, tak až se někdy uvidíme a já bych si nevšiml, tak do mě trkni

Honzaloko: Dnes dobíral odstavený vlečnák 1415 v Mostě, ale myslím, žé to obvyklé není. Možná to byl nějaký zbytek ze Silvestra, bo 31.12. platí různá omezení jízdy.


Uffff, to jsem zas něco vyplodil...
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
tronda1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.138.64.172
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 02:24:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák, Číslo příspěvku: 340 :

Pod to se podepisuju a plně s tím souhlasím. Myslím, že zde byl právě vyjádřen pravý stav věci. A nejlepší na tom je, že to jde i bez urážek a vulgarismů

PS: Jsem zaměstnanec ČD.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 13:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak za tohle se postavím i já...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 19:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalík: Já si stejně myslim že si už někdo všiml že ten jeden vlek (hlavně ze Slaného) nepostačuje.Včera takováto ,,dlouhá souprava" nejela v současném GVD popravé, poslední ,,normální" neděli to taky jelo.Ten Btn stejně v tom Mostě/Chomutově musí být připraven na ranní Lunu, tak proč ho nevyužít...
www.railway.wbs - stránky o trati 110
J.beranek13@seznam.cz
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 22:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manuálně a rutinně se naučit práci , není zas až takový problém (prodávat jízdenky,hádat se s lidmi, předpisově hlásit do tel., obsluhovat ZZ, vypisovat rozkazy, někdy přehodit výhybku a mávat plácačkou...to se bežný "civil" naučí za tři šichy, šotuš možná za dvě.)
Do p****e, teda Vy fakt skromností netrpíte a fandíte si... :-)))
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 00:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokr: Ono to není tak složité, jak se na první pohled může zdát.

PS: Nechci se nijak vytahovat, ale zákl. dopr. úkony jsem ovládal už v 16-ti :-) (vč. rozvěšení/svěšení vozu a jedn. zkoušky brzdy.)

Jedna z našich oblíbených klukovských her byla, kdo dřív rozvěsí/svěsí odstavené nákladní vozy na slánském nádraží. Výsledek byl, že jsme byli špinaví jako a nejednou jsme dostali vynadáno Ale to už jsem krapet odbočil...



(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 00:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák Třicet let dělám na železnici (konkrétně v Lounech jsem začínal) a nemyslim si že všechno vim a umim. Tak co jsem,doprdele, celou dobu dělal????
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 02:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aní já si to zdaleka nemyslím. (říkal jsem snad opak?)
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 12:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna z našich oblíbených klukovských her byla, kdo dřív rozvěsí/svěsí odstavené nákladní vozy na slánském nádraží.
Ano, chápu. Už odmalička jste prostě kolem kolejí vyváděl blbinky, při kterých jste ohrožovali nejen sebe, ale mohli jste svým chováním a hloupostí ohrozit i jiné. Proč jen mám pocit, že jste se nezměnil a že Vám už trvá nějak moc dlouho, dostat se z dětinských hříček do normálního života? :-(
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 13:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokr: To už bylo hodně dáááávno... Každej jsme dělali za mlada hovadiny a můžem bejt rádi, že se to (v mém případě) odbylo jen nějakou tou nadávkou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.37.117
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 21:22:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5.1. kolem 8.hod. pojede ze Slaného zrní v DB Cargo vozech s kralupským dvojčetem
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 21:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že svezete i tu popelnici, co stojí na náraznících mezi asi 4. a 5. vozem.
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 00:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve vlacích ČD je zakázáno mít zapnutou radiostanici, naladěnou na drážní frekvenci...



Dnes jsem nestačil zírat. Přijížděl jsem vlakem Os 9651 v jedn. 451 na Masnu a naladil jsem si na vysílačce tamní posun. Už jsme brzdili u perónu, když kolem mě procházel vlakvedoucí. A právě se tiše ozvalo: „sunem...eště 20 metrů“. Řádil jak asijská chřipka, nejprve chtěl po mně služebák, v čemž jsem mu pochopitelně nevyhověl a pak občanku-v tom jsem mu taky nevyhověl, marně jsem se mu snažil vysvětlit, že moje jednání není nezákonné. Tak prý, že jdeme k výpravčímu. Šli jsme tedy. Výpravčí chvíli koukal jak nedopeřený vrabec, ale když jsme mu oba podali svoji argumentaci, tak se dal na stranu kolegy a padala taková slova, jako obecné ohrožení, kriminál atd.

Perla 1 (z úst vlakvedoucího): „Tím, že je posloucháte, je i rušíte.“

Perla 2 (z úst výpravčího): „Ale když na tom budete vysílat, tak se může stát neštěstí a je to obecné ohrožení.“ (Samozřejmě jsem nevysílal ani náhodou.) Tento výrok je asi tak ubohý, jako tvrzení, že je obecné ohrožení stání u kolejí s kovovou trubkou-když jí hodím pod vlak, taky se může stát průser.

Oba trvali na legitimaci a tak jsem já trval na Policii (nevydám se ČD na pospas). Tak jsme se následně s vlakvedoucím přesunuli na místní odd. PČR. Policisté si vyslechli "obvinění" a můj komentář. Následně jim volal výpravčí, pravděpodobně z toho chtěl udělat obecné ohrožení... Několikrát mu policista opakoval, že z toho žádné ohrožení dělat nebudeme... následně nás oba požádali o OP, vše si zapsali, vlakvedoucí si napsal moje nacionále jako na "hlášenku o závadách". A že se to pak bude řešit a budu se divit. Následně pak už musel na vlak. Policista se mě pak ještě následně vyptal na podrobnosti. Zapsal si údaje o radiostanici, o mně a pak řekl: "Má to výstup na sluchátka?"
Já:"Ano, má."
On: „Tak si je příště vemte a máte pokoj, to víte nádražáci..." (případem zjevně znechucen).

Pak mi popřál hezký den a bylo to...


Samozřejmě formulace zákona 127/2005 Sb.(ex 151/200Sb.) je jasná a žádný poslech defacto nezakazuje, takže dále není z mé strany o čem diskutovat.

(jen by mě zajímalo, co by zmíněný vlakvedoucí dělal, kdyby mě viděl dělat tu samou činnost, ale mimo prostory ČD, tj. např. před nádražím. To bych ho totiž mohl z fleku poslat do a bylo by po parádě.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 01:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připomněl jsi mi jednu histroku z mé radioamatérské praxe, co mi výprávěl jeden člověk z Brna. Bylo to na konci devadesátých let. Jeden jeho známej jel tehdy ve vlaku a při pobytu na hl.n. naladil posun. Slyšel to průvodčí a pak už to bylo stejné, jako s tebou. Jak to dopadlo? Věčné hádky s ČD, po dvou letech soud, vyhrál ho (tehdy to ještě bylo zakázané, ale bylo tam tvrzení x tvrzení), odvolání ze strany ČD, stejný výsledek a pak mu asi po měsící přišla pokuta 400Kč za porušení SPPO (dnes odst. 171 písm. o-chová se hlučně, produkuje hlučně hudbu nebo zpěv, používá hlasitě audiovizuální techniku nebo obtěžuje ostatní cestující jiným nevhodným způsobem)
Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
Filip28
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.138.64.172
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 12:27:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kam ty DB Cargo mají vlastně namířeno?
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 14:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad slaňák: Mohu se zeptat co to bylo za výpravčího? Teda aspoň jak vypadal. Celkem je tam znám...
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 16:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filip28: Hamburk - přesněji nevím
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 17:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pak samozřejmě lodí někam do Asie nebo Afriky. Ať žije velká a mocná EU a dotovaný výkup přebytků zemědělské produkce!
Jirka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 17:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Slaňák: Pokud přechováváš a nebo dokonce používáš radiostanici, která je schopna vysílat na jiných kmitočtech než stanovují příslušná generální povolení ČTÚ (např. pro CB, PMR) a nemáš k tomu příslušná oprávnění, tak je to samozřejmě nelegální. A věz, že pokuty jsou za to velmi tučné.
Jirka.
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 18:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka: ale kdeže, to nejsou zbraně! Držení CB, VKV, UKV a PMR radostanic (zejména ručních) pro nekomerční použití je samozřejmě beztrestné. (to by bylo hodně lidí v chládku, kdyby tomu bylo naopak:-) Vysílání na povolených kmitočtech (ve smyslu všeobecného oprávnění ČTÚ VO-R/16/08.2005-28)) samozřejmě taky trestné není.

Jiná věc je ovšem vysílání na nepovolených kmitočtěch (a rušení prof. služeb) a k tomu zde nedochází...

Takovouto stanici ti normálně prodají v každém obchodě s radiotechnikou.

Ale dost řečí, tahle diskuze je o železnici...

(Příspěvek byl editován uživatelem děd_vševěd.)
Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
Filip28
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.138.64.172
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 19:24:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Díky za info.
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 21:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňáku ty jsi opravdu magor co k tomu dodat ?!?!
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 22:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechte těch nadávek a radši napiště, jestli se s blížící se I. změnou nepřipravuje nějaká redukce spojů...(na některých lokálkách se totiž prý připravuje..)
Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 22:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O ničem zatím nevím ale na stanici se to ví stejně až jako poslední
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 22:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslel třeba nějaké info typu JBP (jedna bába povídala). Že by se nic nešuškalo?
Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
ŠPZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.138.64.172
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 01:10:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se velice za to, co sem napíšu protože to sem do železniční diskuze nepatří, ale přece mi to nedá.

Vrátím k případu pana Slaňáka, myslím, že nebude nezajímavé uvést, čeho se kdo dopustil.

Příjem neveřejných frekvencí trestný v současné době není. Býval trestný (jako přestupek) dle zákona 151/200 Sb.(telekomunikační zákon) který je už dnes nahrazen zákonem č. 127/2005 Sb. (zákon o elektronických komunikacích). Pasáže, které byly v zákoně předcházejícím, nový zákon ruší a nové nezavádí.

Samozřejmě vlakvedoucí jakožto pracovník dopravce, či provozovatele dráhy není povinen ani oprávněn zjišťovat, co kdo ve vlaku poslouchá. jeho jediná povinnost vyplývající z povinnosti občana je hlásit Policii činnost, která by mohla naplňovat skutkovou podstatu trestného činu. Pro jeho činnost jsou závazné SPPO (popř. zákon o dráhách) a TR10, kde se ovšem o výše uvedené činnosti nic nepíše. V žádném případě není oprávněn z tohoto důvodu po někom vymáhat OP, či ho někam vodit, nebo ho dokonce zadržet.

Vlastnictví drtivé většiny radiostanic (zejména těch, které jsou běžně dostupné v obchodní síti) nepodléhá dnes už žádnému povolování. A do této věci nemají pochopitelně ČD co mluvit, to je věc majitele RDST a ČTÚ. Jediná věc, kdy by byly ČD povinny konat, by byla pokud by docházelo k rušení jejich vlastní komunikační sítě. K tomu zde nedošlo. (a i kdyby došlo, tak je velice těžké tuto věc prokázat, protože zjistit, kdo např. tzv. "klíčuje", byť to "jde do záznamu" je téměř nemožné.)
ŠPZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.138.64.172
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 01:11:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokračování:


Takže si to shrňme:

Pan Slaňák se nedopustil vůbec ničeho trestného.

Jedině, pokud by na této frekvenci vysílal, tak se jedná o přestupek dle § 120 odst. 1 a. zákona o elektronických komunikacích. (vyjma případu krajní nouze dle § 14 trest. zákona/tj. např.zabránění nehodové události, či volání o pomoc/). Samozřejmě, že pokud by bylo prokázáno, že ta a ta stanice tehdy ČD rušila a došlo k nějakému průšvihu, lze přestupek překvalifikovat na trestný čin. (ale prakticky je to nemožné dokázat)

Pan vlakvedoucí (popř. výpravčí) se mohl dopustit i několika trestných činů a to:

Křivého obvinění dle § 174 odst.1 tr.z. ("vy jste obecně ohrozil")

Porušování tajemství dopravovaných zpráv dle § 239 odst. 1, písm. a) tr.z. (sdělil třetím osobám, co slyšel)

a pokud by pána zadržel tak i

Omezování osobní svobody dle § 231 odst. 1.

Pokud by byl pan Slaňák ras a měl na jeho chování svědky, mohl by se pan vlakvedoucí pěkně zapotit...


Ještě jednou se velice omlouvám za OFF TOPIC.

S pozdravem Šotuš Právně Znalý
1001101
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.52.218
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 13:10:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠPZ:To co píšete je sice hezké,ale osobu mladíka Slaňáka to neřeší.Kdyby si našel už konečně ženskou,tak by se nemusel ukájet vysílačkou a sešitovým jízdním řádem.V tom mi doufám dáte za pravdu.
pušahuš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.214.159
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 15:07:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňáku, proboha, ukaž mi exemplář člověka, který se naučí práci výpravčího za 3 směny. Ukaž nám ho všem ( tím myslím zaměstnancům čd) a tuto výstavku udělej putovní!!! Protože to bys byl fakt machr. Víš kolik musíme znát předpisů? (dopravou počínaje, osobka, nákladka, mimořádnosti... je to x zkoušek)Ano, možná jen na zkoušky, protože se s nějakou situací nikdy nesetkáme, ale znát je musíme. Dříve se jezdilo na intenzivní sedmiměsíční kurs, kde to do tebe hustili od rána do večera. Dnes ti daj CD a jdi. Uč se sám. Největším machrům to trvá taky možná půl roku, ale to musí být setsakramentský machr, to mi věř. On to není jen jeden předpis, je toho malinko víc, dej si je někdy na sebe a uvidíš že je to několik desítek centimetrů hustě popsaných textů...
Ale dost už. Měj se a jestli tě zavřou, tak se tam ty předpisy můžeš učit a pak nás blbce poučit
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5748
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 20:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


co to je za kecy? on má v ruce žehličku?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 21:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakou žehličku, proboha? .

Jinak bylo řečeno "manuálně a rutinně", tím určitě znalost předpisů myšlena nebyla...
Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
pušahuš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.214.159
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 09:14:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže ono to právě jen o té rutinně není...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29174
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 17:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcete už přehodit výhybku?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 18:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na 1415/1414 zase 854+053+053jako tradičně 15 minut zpoždění
www.railway.wbs - stránky o trati 110
J.beranek13@seznam.cz
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 22:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Honzaloko:

a já dodám, že 1414 vezla velice sympatická vlakvedoucí
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 19:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 121/110:

Pn 69952 SKANSKA z Kralup někam nahoru na 110 s HV 740 a několika plošiňáky (odpoledne od nich mašina zpět coby 65573)

Mn 85164 Hostivice - Podlešín (810.273) - seznávací motoráček (zpět jako 85969)

Mn 85163 do Středokluk měl dva vozy! v čele 751.165

65572/3 - kralupské dvojče 751.166+066 pro štěrk

65782/3 - štěrk z Nučic (do Pn na postrku 751.138, která jela místo 65514/5)

NEx 55000 - 751.165 + 5xIbbhps + 1xGags
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

štěrk z Hostivic?? myslíš asi vápenec že?? nebo ne
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 04:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hanzalík:
děkujeme za užitečné postřehy, ale neuražte se - neznám Vás, na zaměstnace ČD a znalého prostředí by jste mohl vědět, že štěrk z Nučic se nevozí, nýbrž vápenec (jak taky podotýká kolega "Kralupan")
a pokud SKANSKA z Kralup někam nahoru na 110, tak asi na předměstí, kde je deponie bývalé TSSky...(to jenom odhaduji...)
Od Vás, jak tu znale vystupujete, bych teda čekal přesnější informace.

A nebo záměrně je zkreslujete...???
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


Pro kalendářní rok 2007 vyšly u SAXI opět železniční kalendáře
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 17:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

by jste mohl vědět...
Já vím, každý nemůže být nejlepší. Přesto byste mohl vědět...
}}Nic ve zlém, takovou nahrávku na smeč jsem nemohl nechat bez povšimnutí... :-)
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 19:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Saxiradim

Vaši výtku beru a uznávám. Zde se právě projevila moje deformace ze zaměstnání, neb vlaku 65782/3 se tu lidově mezi zaměstnanci neřekne jinak, než "štěrky". Asi jako 50500/1 jsou "tatranky", "sušenky", nebo též "piškoty". Cisterny s kerosinem se zase dělí na "Lichkovy", "Kubice", "Děčíny" nebo "Kaučuky", podle toho odkud jedou, no a konečně 47446/7 jsou buď "rajky", nebo "cementy". Takže kdykoliv tady použiju výraz "štěrk", nebo "štěrky", jedná se samozřejmě o vlak s vápencem z Nučic do Kadaně. Např. quenya si pro tento vlak zažil oslovení "3. vlak šutru z Mořiny". Slangové výrazy dokáží nadělat pěknou paseku - viz například nedávná rozepře se Slaňákem o slůvko "klasa", které je běžně zažito pro vlečné vozy řady 01X.

Jinak nemám pocit, že bych tu vystupoval nějak extra znale - vycházím jen z toho, co vidím v práci a v rámci toho si dovolím argumentovat. A proto si mohu dovolit tvrdit, že Skanska nejela jen na předměstí, nýbrž minimálně do Slaného, neb projela Podlešínem... Dle slov Slaňáka jelo dokonce dál za Slaný. To pro změnu v drážní mluvě znamená "nahoru po 110" => od Slaného dál. Při letmém pohledu do pomůcek GVD byste dokonce zjistil, že číslo, pod kterým to jelo, je trasováno z Kralup až do Mostu. Proto je nanejvýš nepravděpodobné, že by se využilo jen v relaci Kralupy - Předměstí, kde je přece jen těch vlakových tras nakreslených nepoměrně více, než mezi Slaným a Louny.

Toť asi vše - přeji mnoho úspěchů ve vašem oboru, tj. vydávání kalendářů a pohlednic ;-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 08:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: prosimtě, v kolik jezděj přibližně ty vápence Podlešínem?? podle GVD asi moc ne co...kamarád mi říkal že je tam viděl jet kolem půl třetí (prej vlak s bílim kamením)...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 08:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo omlouvam se, bílym bude samozřejmě tvrdý íčko
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 09:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ono je to opravdu dost různé - "štěrky" už jely po poledni i v půl šesté večer... :-/ Nejčastěji ale opravdu kolem té třetí... Zrovna včera asi v 15:15 z Podlešína (plus mínus pět minut - nebyl jsem v práci, tak si beru toleranci, aby mě zas někdo nenařknul, jak špatné informace tu podávám...)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 11:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

okej, díky moc.
stočtrnáct
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 13:36:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den všem.
Zajímalo by mne vážení,jak je vyřešena doprava za zrušené vlaky z Libochovic ve směru na Mšené Lázně a Straškov.Jinak všechny tři tratě zaústěné do Libochovic prodělávají letos velká výročí.Nechystá se nějaká nostalgická akce která se zde nikdy nekonala?Vozidla jsou a je lépe je využít takto než je sešrotovat na pravidelných vlacích.Finance jsou sice na prvním místě,leč korunka ke korunce a možná se úspěch dostaví.
Obyvatelé by si oslavy jistě zasloužili,než jim z kraje udělají útrum ve všem.
Díky.
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 15:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta SKANSKA jela Kralupy-předměstí - Louny a zpět co Lv! bylo to 8plošiňáků.
9.1 Os6714 porucha Lv + 30´ asi ze Zvol. nebo Podl. tak to táhla slánská bangle až do Loun a zpět co Lv
Ad Libochovice jezdí tam v současné době sekačka a hoši ze Straškovské ST (kupodivu)sekaj, jinak vyšla nějaká dps. že každých 14dní to má projíždět PMD až do Libochovic a zpět
Ad Slaňák
Nedávno některé pako volalo vysílačkou "Zlonice" a když se ozvala p. výpravčí Če..vá, tak bylo ticho po pěšině, žádný strojvedoucí to nebyl (zjištěno dotazem), tak se chci jen zeptat jestli si neměl cestu kolem???Bohužel nevim co to bylo za den (ale můžu ti to zjistit), bylo to okolo 9725-ky, Já jen, že jestli si to NÁHODOU byl ty, tak si přečti vyčerpávající výcuc zákona, který je o pár příspěvků výše!!! Nevím jestli si to byl ty, ale vsadil bych levou kouli na to že JO!
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 15:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Libochovice:

Osobní vlaky odřeknuty bez náhrady.
ponechán pouze 1pár Mn-vlaků
Vím jen o Zvl.Sp1794/1795 který je uveden v JŘ ku příležitosti oslav 125.(aspoň doufám) nějaké s těch 2tratí co vedou přes Straškov
jinak jedinou atrakcí ve Straškově je vlak 19601 který jede v úseku Str.-Rce- ve složení ...................................................2x810
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 19:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen doplním Jakea:

Včera 6714 zdechnul už v Olovnici. Rozhodlo se, že bude lépe počkat na 9738 a s tím ho spojit, než zoufale čekat na mašinu. Z Olovnice do Slaného byl tedy prakticky vlak 6714 odřeknut (spojen s 9738). Ze Slaného vlak 6714 převzala 751.165 (nikoliv bangle). Díky tomu byl NEx 55001 o cca 2 a půl hodiny opožděn - dojela si pro něj z Kralup 751.138. Mašinka 751.165 pak opožděně dojela do Podlešína a na přípřeži cisteren vyrazila do Středokluk na obsluhu vleček...

ad Skanska: díky za přesné info.
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 22:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jake: Ne, nebyl jsem to já.
"Hele, dodržuj předpisy...ale nezapomínej uvažovat...to víš, po smrti ti bude prd platný, žes měl pravdu."
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 19:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se zeptám, jestli už jste se někdo vezli soupravou bardotka (příp. jiná velká mašina)+rozb. 810. Nikdy se mi to nepoštěstilo, ale myslím, že to musí bejt docela hukot...akcelerace...krácení JD (tedy spíše vzniklého zpoždění... atd.

Ma s tím někdo zkušenost?
Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 20:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd_vševěd: Tak před šesti lety jsem jel vlakem ve složení 751+810+010 z Prahy Masarykova n.do Kladna. Samozřejmě poměr výkon/ váha soupravy byl znát. Tehdy to jelo na zrychlením vlaku večer ve čtvr na devět který stavěl jen v Dejvicích a Hostivicích v obou stanicích jsme byly dříve, taky se podle toho čekalo. A nutno dodat že na stoupáních co jsou na trati z Buben ne Ruzyň jsem od té doby tak svižně nejel...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 21:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nám jednou chcípla 810tka tak sme dostaly na přípřež lamino 230.022 a to byla pane jízda
ICQ:450 504 903
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29235
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 23:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd_vševěd:
Takhle jsem jednou jel v 123+810 z Oustí na Bílinu (netušil jsem to a lekl jsem se, že kamsi padáme volným pádem :-O) a pak si ještě dost dobře vzpomínám na jízdu 749.255+810 od Velenic na Budějce - hukot to byl pořádnej. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace