K-report
 

Archiv do 05.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Staré archivy » Archiv do 05.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 00:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co mě teda docela prudí, že na takovém Svinově RT expresy píšou na tabuli s pomlčkama nástupiště/kolej, ale normální jedoucí vlaky tak píšou taky, když ještě neví, kam se s ním trefí. A pak se nedá poznat, jestli vlak nejede vůbec (RT expres), nebo se jen ještě neví, kam se trefí (ten zbytek). Běžného kaštana to může pěkně zmást.
Podle mě by bylo menší zlo je vůbec na info tabule nepsat, a komu by to chybělo, už by se po nich pídil, než tím donekonečna obtěžovat desetitisíce lidí.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 09:35:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je určitě taky naschvál ČD, takto "strouhat mrkvičku". Kiš, kiš, kiš!
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 09:46:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel : Děkuji za dopis, dorazil v pořádku. Nějak jsem ztratil na tebe e-mail. Pokusím se to přeložit a navštívit. Dík.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 13:38:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel + Unipuls:
A to ještě ve Svinově opakovaně a do zblbnutí hlásí, že RT Expres z důvodu rozhodnutí dopravce nejede. Vysvětlení, které nic nevysvětlí, ale má ukázat nešťasným cestujícím, že existuje podvodník, který nabudí lidi na své vlaky a pak ohlášené spoje zlomyslně zruší. Zkrátka, buďte vděční za ČD se všemi klady i zápory...
Myslím, že je to typické ČDmanské kopání do momentální (?) mrtvoly. A to dělají jen slaboši, že? No, možná chlapce jednou smích přejde. Tím nemyslím, že RT Expres převálcuje ČD. To asi nejde ani v odvážných snech. Ale ČDmani se svou monopolistickou bohorovností to jednou mohou mít těžší než dnes. Už aby to bylo.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 17:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to ještě ve Svinově opakovaně a do zblbnutí hlásí, že RT Expres z důvodu rozhodnutí dopravce nejede. Vysvětlení, které nic nevysvětlí, ale má ukázat nešťasným cestujícím, že existuje podvodník, který nabudí lidi na své vlaky a pak ohlášené spoje zlomyslně zruší. Zkrátka, buďte vděční za ČD se všemi kl

To je sice hrozně "hezký" názor, ale vůbec bych se nedivil, že to má nějakou legislativní oporu. Prostě vlak má svojí objednanou trasu a je odřeknut. No a k tomu se uvede důvod odřeknutí - neschopnost dopravce/objednatele trasy.

Co byste asi pane "že by" psal, kdyby naopak na nádražích žádné informace k dispozici nebyly a nějací důvěřivci by se po Českém snu II pídili? Taky schválnost ČD?

Tím nemyslím, že RT Expres převálcuje ČD.

No to tedy určitě ne.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 17:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HrHl:
Ano, bohužel cestující jsou stále mateni jízdním řádem, kde RTE vyškrtnuty nebyly, takže ty informace musejí být podávány aspoň takto.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.3
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 17:57:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak kterým jízdním řádem. Například tady byly vyškrtnuty už prvního dne platnosti.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 19:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejne tak jsou vyrazeny z IDOSu. Takze 95% cestujicich by ty vlaky ani nikde nehledalo.

Papirovy jizdni rad uz neni to, co byvalo, a kupuje si ho domu jen hrstka "sotousu".
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 20:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde ale mají ČD s případnou kritikou pravdu, tak je to tam, kde například odpolední vlak čeká nesmyslně 6 minut v zapadlé zastávce na předjetí imaginárním RT expresem, který zřejmě nebude do konce platnosti GVD vypraven. Nebo se snad už někde šušká o nějakém "pokroku" proti listopadu, kdy byl odpískán?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 21:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AdamR:
Tak papírové jízdní řády teda hrstka šotoušů možná kupuje, ale kupují je i normální lidi. A hrska jich není, i když jich je míň. Dokud nebudou RTE vyškrtnuty ze závazného JŘ, tak o jejich zrušení musí obsluha dráhy informovat cestující. Oficiálním JŘ je zcela nepochybně knižní jízdní řád, případně také papírové oblastní jízdní řády. Dále vývěsné jízdní řády. A tyto tři opraveny nejsou. Takže jsou především mateni jízdními řády vyvěšenými ve stanicích. Railtrans nepožádal o vyškrtnutí z jízdních řádů, pouze informoval, že RTE vyjedou, až budou schválené mašinky.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 21:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o jejich zrušení musí obsluha dráhy informovat

Přesně to si myslím taky. Knižní vydání je oficiální, internetové stránky nejsou nic. Navíc tady asi opravdu informuje SŽDC a ČD to pro ně jenom zajišťují.

"že by?:"
buďte vděční za ČD se všemi klady i zápory

Ale vždyť vám nikdo nebrání jezdit RT Expressem. Stevard vás jistě rád usadí v tichém voze a z obou jídelních vozů Vám přinesou něco dobrého k snědku.

Ale ČDmani se svou monopolistickou bohorovností to jednou mohou mít těžší

Služby ČD nejsou až tak úplně nejhorší, musíte si je porovnat s jinými službami v ČR, např. maloobchodem nebo službami pro domácnost. V tomto srovnání mi nijak špatně nevyznívají.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 21:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když byla v knižním jízdním řádu po několik let uváděna stanice Davle - Přírodní park, klidně mi tam pokladní prodala jízdenku a nikde žádné upozornění, že to tam ještě nestaví nebylo. V KJŘ pouze nic neupřesňující poznámka Platí od dne otevření. Žádná hlášení. Podobně to je či bylo u x desítek zastávek, které už možná i doopravdy otevřeli. Takže ani ten knižní jízdní řád se vždy nemusí hlášením upřesňovat.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 22:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Český sen, RT expres a plakátky v ČB hledající tažnou čivavu slyšící na jméno Betty považuji za velice vtipné. Po imaginárním hypermarketu už nikoho imaginární expres nepobuřuje. Až se oteplí určitě si někdo půjčí teodolit a bude v ČB vyměřovat trasu koněspřežky. Jsme národ vtipálků a český sen nám ukázal cestu. ČD jako největší dopravce tvoří nejen předpisy, ale i jízdní řády a naletěly. Nelze jim to vyčítat.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 22:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Mimochodem, v regionalnim jizdnim radu "Kralovehradecko, Podorlicko" RTE vubec nejsou, to vysly tak pozde nebo nekde vedeli neco co jinde jen tusili?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 22:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Zamyslete se:
1) RTE je v JŘ a ve skutečnosti nejezdí.
2) Davle Př.P. v JŘ byla s poznámkou ode dne otevření a ve skutečnosti otevřena nebyla. (To s tou jízdenkou je jiná věc, i když velice politováníhodná.)
Cítíte ten podstatný rozdíl?

Jka2005: ČD nenaletěly. ČD to uvést musely v JŘ, protože si to Railtrans zaplatil.

Gor:
Netuším.
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.40
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 00:43:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor č.409:
Vámi zmiňované regionální JŘ nemají z pravního hlediska váhu celostátního jízdního řádu. RTE v nich nejsou pravděpodobně z toho důvodu, že je vydaly ČD k propagaci výhradně svých vlaků a vlaky jiných dopravců by v nich tudíž nebyly uvedeny ani tehdy, kdyby ve skutečnosti jezdily.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 07:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD to uvést musely v JŘ, protože si to Railtrans zaplatil.

Provozovatel dráhy je povinnen podle zákona o drahách vydávat JŘ na dráze. Což tak činí úředním vydáním KJŘ s příslušnou poznámkou na straně 3 (to je hned ta první tenká za tlustejma deskama).

Naproti tomu nějaký regonální JŘ to mít obsaženo asi nemusí, protože zákonné povinnosti bylo učiněno zadost úředním vydáním KJŘ. Respektive to zatím asi nikdo nenapadl.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 10:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Já to trošku poplet. RT zaplatil za trasy vlaků, proto musí být v úředním vydání JŘ. A protože nepožádal o odstranění z úředního vydání, tak tam jsou. A proto cestující musejí být informováni jiným způsobem o tom, že ty RTE nejezdí. Nevím, co na tom některým diskutérům není k pochopení.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 10:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, co na tom některým diskutérům není k pochopení.

Já taky ne.
Zvítězit, nebo zhebnout!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 10:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A protože nepožádal o odstranění z úředního vydání, tak tam jsou.

A nesjou tam takhle náhodou proto, protože 29.12. už dávno bylo všechno natištěno a běžel prodej ?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 11:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Proč zrovna 29. 12.? Navíc mimořádná změna Úředního vydání JŘ by to řešila. Ovšem asi je to zbytečnost (tedy pokud letos RTE vyjedou).
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 12:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc mimořádná změna Úředního vydání JŘ by to řešila - ale mimořádnou změnu (změnu za tisku) pro "zrychlení" TISů ČD vydaly
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 12:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašut:
Protože si to Dopravce ČD u provozovatele DC ČD objednal. Až si to RT u provozovatele DC ČD objedná, vyjde mimořádná změna Úředního vydání JŘ. JASNÝ? Být šéfem RT, tak bych ji neobjednával. I negativní reklama je reklama a je zadarmo. Navíc RT asi neví, kdy Zýmenc ty mašiny schválí. takže by pak musel zařizovat další změnu ÚVJŘ, až by ty RTE chtěl znovu zavést.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 18:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že tisková změna asi taky nebude zadarmo... Co?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 06:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zýmenc mašiny neschvaluje. To dělá jedna instituce sídlící na pražském hlavním nádraží.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace