K-report
 

Archiv do 05.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archiv do 05.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 18:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve druhém vydání Atlasu drah jsou rozlišeny druhy zab. zař. Jaký je rozdíl mezi autoblokem a banalizací?

Je to, že u banalizaci můžou vlaky jezdit na vícekolejné trati i po nesprávné koleji??

Díky.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 18:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Banalizovaná trať nemusí být vybavena autoblokem.Často to jsou mezistaniční úseky,např.Blažovice-Šlapanice-Brno Slatina nebo je mezistaniční oddíl rozdělěn automatickým hradlem,např. Střelice-AHr Troubsko-Brno H.heršpice-Státní silnice.
U banalizované trati neexistuje jízda po nesprávné koleji,ale jízda proti správnému směru.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 21:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový, asi dost triviální, dotaz. Nějakou odpověď tuším, ale chtěl bych mít jistotu.

Občas je vidět při vyjíždění z nádraží, že se vedlejší kolej nepřipojí přímo na tu, po níž se odjíždí, pomocí oblouku, ale je tam výhybka a je tedy možnost jet ještě malinký kousek rovně souběžně a pak je zarážka. Nebo přejet 2 výhybky, tím se připojit a odjet z nádraží. Na ten malinký kousek se přitom nevejde žádné drážní vozidlo. Něco podobného je i na trojúhelníku u hradla Jeneček odb., kde se na trať 120 připojuje trať 121 a 122. Proč se místo oblouku dá výhybka a malinkatá kolej?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 21:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: odvratná kolej. Kdyby někdo nebo něco projel(o) odjezdové návěstidlo, zapíchne se do šturcu a nebude ohrožovat protijedoucí vlak.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3742
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 21:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S jedinou vyjímkou - že ten protijedoucí vlak není v ten okamžik někde těsně před vexlemi. To by pak odskákal asi stejně, byť asi ne tak moc. Viz Plešnice, kde se mašina sice "poslušně" zapíchla do hlíny, ale ty wapky "cestovaly" po širém okolí...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3767
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 00:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom pro názornost - odbočka Závada (320).
Foceno ze šturcu, vlevo kolej směr odbočka Koukolná (Karviná), vpravo koleje směr Dětmarovice.
 
ICQ: 202 888 377
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 12:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD banalizovaná traťová kolej je kolej na které umožňuje traťové zab. zař. jízdu vlaků v obou směrech.
http://www.darujkrev.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 15:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch, jak jsou to na té Závadě divně uspořádaná oddílová návěstidla - hned za výhybkami?
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3773
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 15:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
Ty 2 dál jsou předvěst vjezdového klacku do Dětmarovic a to vlevo je zase předvěst od klacku na odbočce Koukolná.
Návěstidla pro odbočku Závada od Petrovic jsou tímpádem pěkný kousek před odbočkou - cca 1 km.

 
ICQ: 202 888 377
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 16:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet, Jena: A stojí dnes ještě za to budovat (udržovat) odvraty? Přeci jen ty výhybky nejsou zadarmo, údržba taky, no a zmiňovaná Plešnice by možná dopadla líp, kdyby tam odvrat nebyl (už si nepamatuju, kde byl v té době protijedoucí vlak a zda by se ho podařilo včas zastavit). Nepopiratelný význam mají odvraty na tratích s dlouhými spády, tam když něco ujede... Ostatně, při výstavbě koridoru odvratů ubylo, nebo se pletu?

Nejhezčí odvrat, který jsem kdy viděl, je tenhle tramvajový, já ho nazval skokanský můstek do skály :-) (skála je skrytá tím keřem za sloupem). Odvratná výhybka se přehazuje jen tehdy, když tramvaj bezpečně stojí v zastávce. Pak smí krokem opatrně najet na lanovku.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 16:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té Července sem něco našel taky tady - http://loko.goo.cz/nehody/0402.htm

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 17:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_V : To by som nazval záchytná koľaj. Odvrat ako taký nemusí viesť do stúpania, ale záchytná koľaj je zámerne vedená do malého kopca. Takúto koľaj dúfam, že ešte existuje majú na ŽSR trať 170 a 171 Odbočka D.Štubňa. Je na 2. trať. koľaji od H.Štubne, výmena č.3, trojstavná páka. V záverovej tabulke zab. zar. je zapracované, že pri postavenej vl. ceste od Čremošného je potrebné prestaviť vým. č. 3 do krátkeho šturcu aby sa prípadný utečený vozeň z H. Štubne zachytil na tejto záchytnej koľaji. A tak isto aj vlak, ktorý by prešiel vchod. náv. od H. Štubne.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 17:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na odbočke Dolná Štubňa je víc záchytných kolejí. Kromě té od H. Štubně je ještě jedna nebo dvě od Čremošného a jsou pěkně dlouhé.

JPNK:
banalizovaná traťová kolej je kolej na které umožňuje traťové zab. zař. NEBO STANIČNÍ ZZ jízdu vlaků v obou směrech. Staniční to neumožňovalo například mezi Kláštercem nad Ohří a K. Vary. Na trati tam totiž TZZ nebylo. Ale návěstidla byla pouze pro jeden směr (levostranný).
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 17:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: co to je za tramvaj, dyk to nemá trolej!
Uvezu to, pane Lorenc?
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 18:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajimavy odkaz k Dolnej Stubni: http://www.zababov.cz/vs/zeleznice/Namety/ZSStanice/odb.htm
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 19:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peca: aha, je tam
Uvezu to, pane Lorenc?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29061
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 19:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
Přijde mi, že odvraty se průběžně ruší, zmizel např. z Nemanic I.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 19:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy. To čo myslíš sú odbočné koľaje 6 a 8. Sú kusé, v minulosti v r. 1962 sa používali ako montážna základňa pri rekonštrukcii trať. koľají na osový tlak 20 t, pred uvádzaním ťažkých dieslov Pomarančov a Sergejov do vozby nákl. vlakov a ťažkých rýchlikov. Pôvodný projekt počítal s tým, že sa umožní plynulý prechod vlako z H. Štubne do Čremošného. Prípadne po koľajach 6 a 8 s obehnutím lv a úvratom. Ten zámer sa však nezrealizoval. V časoch, keď som tam pracoval sa tam pohybovali pracovné vlaky , ktoré vyvážali zmontované polia na trať. Smerom ku stavadlovej budove je spoločné odch. návestidlo, ktoré platilo aj pre posun a malo aj privolávaciu návesť, v tom čase to bola novota. Toho času sa len zavádzala terajšia rýchlostná návestná sústava. Ako vidím, podľa nákresu z r. 2001 tá záchytná tupíková koľaj, ktorú som spomínal už nie je. Koľaje 6 a 8 sú len odbočné, ale už nie sú záchytné, nakoľko sú na spáde a nie na pristúpaní.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 20:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: Odvratna kolej od H. Stubne pred odbockou stale je. Alespon jsme z ni loni sotili, Jakuza se tam pak po mesici jeste vratil:
Odb. Dulna Stubna
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 21:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Qecy,ale znám stanici kde zab.zař není zařízeno pro odjez na jinou než správnou kolej(ele. mech),ale sousední stanice a trať ano,ale dle dop. dok. je tato trať banalizovaná.
http://www.darujkrev.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 22:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nick:
Ta odbočka České Zlatníky je blbě. Nějak se mi nechce věřit, že by se mezi lety 1998 a 2004 přestavovala, že by na tom nákresu z r. 1998 byla jedna zbytečná spojka navíc a že by jedna vlečka odbočovala z traťové koleje, místo z té šturcové staniční. podle mne to někdo nakreslil špatně.
Nyní vypadá Odb. České Zlatníky takto:

 

A ten plánek Odb. Dolná Štubňa je taky blbě, chybí tam ten odvrat.
A na odbočce Bečva (nyní už bývalé, od konce 80 let je to třetí zhlaví Vsetína), má blbě označená návěstidla, a od Vsetína je krákorec. Na krákorci jsou odjezdová návěstidla S1a a S2a, z opačné strany jsou vjezdová návěstidla HL, 2L a 1L.

RkKn:
Díky za objasnění. Akorát mi připadá divné, že ty koleje 6 a 8 od odbočky klesají. Proč? Vždyť by měly stoupat, trať do Čremošného také stoupá, ne?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 22:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JPNK:

Kde to je? Vyšehrad? Ale i tak si myslím, že to může být. Banalizace je totiž především pro strojvedoucí a jejich informování o platnosti návěstidel. Prostě na trati, kde je banalizace, se fíra nesmí nikdy řídit návěstidly jiné koleje.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 00:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qecy: Fira se nikdy nesmi ridit navestidly u jine koleje, pokud o tom neni zpraven pisemnym rozkazem. Tady jde spis o to, ze muze jet bez zpraveni o jizde po nespravne koleji. V opacnem pripade pokud zjisti, ze jede "proti srsti", tak pokud neni zpraven musi ihned zastavit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Michal_novotny.)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 01:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad JPNK: Sokolov ve směru na NS a od NS?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2750
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 08:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jeden laický dotaz: K čemu jsou dobré stahovačky? Respektive jaký je rozdíl mezi vypnout přívod proudu a stáhnout sběrač.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.12.2006
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 09:48:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdíl mezi vypnutím proudu a stažením sběrače je ten,že při zvednutém sběrači se propojí úseky,které jsou oddělené vzdušnou izolací,nebo děličem.
Více je to probráno v článku zde na K.reportu https://www.k-report.net/clanek-Z151.htm
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 10:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal Novotný: Ano. A zároveň platí to, že na banalizované trati se fíra nesmí nikdy řídit návěstidly jiné koleje. Proto se banalizace může udělat jenom někde, a nemusí to být v souvislosti s TZZ (třeba když tam TZZ není). Na dvojkolejce bez TZZ může i nemusí být banalizace. Kupř. v mezistaničním oddílu takové dvojkolejky záleží pouze na tom, zdali stanice mají vjezdová návěstidla u obou kolejí, nebo ne. A ta návěstidla mohou být dokonce na SZZ nezávislá. Viz Vyšehrad a vjezd z levé koleje od Hlaváče, kde je jen červená a PN. A na vyšehradě zrovna je TZZ (jednosměrný HPB, tuším).

Prostě banalizace vůbec nemusí souviset se zabezpečovacím zařízením, souvisí pouze a jedině s umístěním návěstidel.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 10:21:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stahovačka taky může být tam, kde "hrozí" poškození sběrače (i kdyby byl bez proudu).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5735
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 10:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

viz trať 072 někde před střekovem.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 11:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
Přijde mi, že odvraty se průběžně ruší, zmizel např. z Nemanic I.


Nedávno před tím např. i v odb. Dobřejovice.

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 11:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úseky, na nichž mohl jet vlak po kterékoliv koleji vícekolejné trati aniž by byl o jízdě zpraven, byly vyznačeny v sešitovém jízdním řádu každého vlaku písmeny x. Způsob zabezpečení fíru nezajímal. Jednokolejka je svým způsobem také banalizace. Je vybavena zabezpečením pro oba směry jízdy.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 11:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka:
Souhlas, akorát poslední věta není pravda. Ani na jednokolejce totiž nemusí být TZZ.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 12:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já počítám i telefon mezi TZZ.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 13:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qecy: Mensi dotaz: V pripade obousmerne pojizdene tratove koleji (= banalizovane?) se v pripade poruchy TZZ zavadi telefonicke dorozumivani, pri jednosmerne pojizdene TK se zavadi jen telefonicke odhlasky. Jak je to vlastne osetrene na banalizovane trati v pripade, ze je vybavena jednosmernym TZZ, viz Vysehrad?

A jeste jedna poznamka: Mezi P.Uhrinevsi a P.Hostivari byl pred koridorizaci jednosmerny HPB, ale SZZ obou stanic umoznovalo postavit vsechny jizdni cesty. Presto tento usek nebyl banalizovany a vlaky se musely zpravovat o jizde po nespravne koleji. Jake je teda vlastne kriterium "zbanalizovani" trati?
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 14:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kriteria budou v nějakém předpise a na základě jejich splnění někdo zodpovědný trať za banalizovanou prohlásí. Strojvedoucího informuje sešitový jízdní řád a výpravčí má Základní dopravní dokumentaci nebo jak se to přesně jmenuje. Kdysi to byl staniční řád a tam je popsáno co, když a jak.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 17:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MN:
Na takové trati by se zavedla telefonika jako na jednokolejce - nabídka, přijetí, odhláška.

Uhří - Hosti neznám. Ono je to taky papírování, takže to mohlo viset na byrokracii. S největší pravděpodobností tam hrálo roli i to, že se při jízdě proti srsti nevybavovaly IK (protože pro daný směr nebyly zřízeny) a tak se muselo telefonicky ohlašovat výpravčímu konec vlaku. Tohle na Hlaváckém zhlaví Vyšehradu není, protože KO vedou až do staničních kolejí Vyšehradu. A vyhodnocovací relátka těchto KO jsou dokonce na hlaváku.
Takže kritéria jsou určitě složitější. Například nevím, zdali byly banalizované dvojkolejky s jednosměrným autoblokem, které měly v opačném směru hlásky. A jak to bylo u dvojkolejek s jednosměrným AB, když v opačném směru bylo AHr.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 19:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_Novotny : KeĎ sa jedná o banalizovanú trať. koľaj, musí byť vybavená obojsmerným trať. zab. zar. V skutočnosti sú to dve samostatné jednokoľajné trate, vybavené samostatným trať. zab. zariadením. Vtedy sa jazde po ľavej koľaji, spravidla hovorí ako jazda proti správnemu smeru. Rušňové a vlakové čaty o tom vedia zo ZCP a z poznania trate, o takejto jazde nie je potrebné zvlášť vyrozumievať vl. personál. Ak nie je trať takto vybavená, nejedná sa o banalizovanú trať, jazda po inej ako správnej koľaji je jazda po nesprávnej koľaji, nakoľko nie je zabezpečená trať. zab. zar. Platí pre ne telefonické dorozumenie a o jazde po nesprávnej koľaji musí byť vlak. personál písomne vyrozumený.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 19:20:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tu nakouslo telefonické dorozumívání, tak jsem si vzpoměl zeptat se: Telefonické hovory se na dráze také nahrávají jako je tomu např. u leteckých dispečerů, nebo na tísňových linkách? Mám na mysli, že pokud se stane nějaká mimořádná událost, tak jak se pak prokazuje kdo co řekl dobře/špatně. Viz. např. nehoda vojenského transportu u Ostrova nad Ohří - tam bylo prý příčinou špatné telefonické dorozumívání. Jak se na to přišlo jinak než nějakým záznamem?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 19:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy : Už sa nepamätám presne aké sú na 6. a 8. sklonové pomery, pokiaľ sa pamätám, mali dĺžku okolo 1000 m. Ale trať. koľaj smerom na Vrútky naďalej klesá 18 promile.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 20:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk Kn:
Myslím, že banalizace může být i na dvojkolejce bez TZZ. Ale musí být návěstidla u obou kolejí. Taková trať v ČR nejspíš není a nikdy nebyla.

Že trať ke Vrútkám klesá, je jasné. Ale do Čremošného by měla stoupat, ne? Nebo napřed klesá k tomu ocelovému mostu a teprve od něj stoupá?

Lubino:
Ano. Taky že u toho transportu jsme obdrželi doslovný přepis. Příčinou bylo zejména nedodržování hovorové kázně a vypravení vlaku na trať bez nabídky a přijetí.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 20:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lubino ve vetšině stanic se nahrávají telefonické hovory,TRS i vysílačky.V případě MU je záznam ze záznamovového zařízení(většinou PC) jedním z důkazů.
Ad banalizace Qěcy Hlavní Vyšehrad TZZ dle ON xxxx(chová se jako AH bez návěstidel)Kolejové obvody v celé trati,traťový souhlas v obou kolejích,vjezdová návěstidla u každé koleje,ale el. mech prostě vjezd/odjez na jinou než správnou kolej neumí.Jízda z/na "nesprávnou" jde jen na PN příslušného návěstidla menší problém je že vjezd u 1TK od prahy je cca 150 metů blíže k Praze než u 2TK a jsou strojvedoucí kteří při jízdě po 1TK zastaví u vjezdového návěstidla u 2TK a čekají.
Ad Michal_novotny celekem jednoduché v případě poruchy se jezdí po každé TK jen jedním směrem a pak stačí odhlášky,v případě potřeby jízdy proti správnému směru když nelze obsloužit traťový souhlas tak telefonika,když lze obsloužit tak stačí odhláška.
http://www.darujkrev.cz/
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 21:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z vlastní zkušenosti vím, že po první koleji se na Vyšehrad jezdilo velice zřídka a výpravčí o této eventualitě cizího strojvedoucího ústně zpravoval a informoval o poloze vjezdového návěstidla výhybny Vyšehrad, ale to už je pár let.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 23:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk: Prave ze na dvojkolejce s obousmernym RPB a banalizovanou trati se nesmi jezdit jen na telefonicke odhlasky. Vzdy se musi zavest uplne telefonicke dorozumivani i kdyz se jezdi jen v jednom smeru.
Takze podle me na banalizovane trati bez TZZ by bylo nutne jezdit na nabidku a prijeti.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 23:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Jka2005 já tak jezdím rád cca 3x za měsíc(když je to vhodné a účelné),ale je problém k temu ukecat "pražáka".
Ad Michal_novotny kouknu do přepisu a doplním si znalosti,poruchu TZZ jsem snad pořádně nezažil.
http://www.darujkrev.cz/
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 11:54:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji všem za odpověď. Ještě bych chtěl vědět od které doby se hovory nahrávají? Jestli je to záležitost například posledních 10-ti let, kdy už byly schopné PC a stanice (např. na koridorech) se začaly modernizovat, nebo zda se hovory nahrávají řekněme s nadsázkou "od doby vynalezení magnetofonu" .
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5740
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 12:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

některý už od magiče, jak gde a jak co.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29102
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 13:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smí na postrkovém hnacím vozidle být místo roužnutých konců odrazky?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 13:25:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odrazky můžou kdykoli nahradit porouchané koncové osvětlení.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29104
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 13:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Sice mám pocit, že ta lamina neměla ani odrazky (leda že by byly tak zaprasené, že by nic neodrážely), ale budu věřit, že ano.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 14:08:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od: Martin Zlivský. Bohužel ano. Koncovky se čím dál často používají místo světelných koncovek. Hlavním důvodem je viditelnost (správná funkce) zabudovaných světelných koncovek. K jejich nepoužívání přispívá často technický stav bateríí (u vozů), nebo výkon používané žárovky (což taky souvisí se stavem baterie). Pak za slunečného dne není vidět konec vlaku (20 W žárovka + zašpiněný filtr a skleněná krytka). Působí dost o smutně, když vidíte ženu vlakvedoucí s brašnou ověšenou koncovkami.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 14:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je nějaký zásadní problém ty světelné koncovky umejt...?
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 16:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechci moc kecat ale je to problém
Jedine, že by odbory vyřvaly příplatek na mytí tak to potom joóóó
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.90.41
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 19:43:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pozorovatel: Většina žen se ověšuje šperky. Jen ženy od dráhy musí mít něco extra. spíše
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.90.41
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 19:48:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlakoň: Žádný problém, žádné odbory. Kladívkem raz, dva a je vnější sklo umyto.
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.90.41
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 20:26:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vážně. Nevím jak teď, ale dříve při revizích lokomotiv (EM, MM atd.) bylo uvedeno čištění pozičních světel přímo v rozpisu prací pro revize.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 21:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy . Ešte raz zopakujem : Banalizovaná trať znamená , že je zabezpečená jazda vlakov po trať. koľaji obojsmerne, , je zabezpečená činnosť PZZ v oboch smeroch, vch. návestidlá pri oboch koľajach, odch.vl. cesta a vchod. vl. cesta zabezpečená na/z oboch koľají, prenos návestí na LVZ zabezpečený na oboch koľajach. Oddielové návestidlá nemusia byť. Keď na trati nie je žiadne zab. zar. to nie je zabezpečená trať. koľaj. Tam platí telefonické dorozumenie a to nie je trať. zab. zariadenie . To je obyčajný primitivizmus a núdzové rišenie !

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace