K-report
 

Archiv do 16.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv do 16.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 09:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Mě nejda tak ani o expanzi, i když i tam jsou místa, která by chtěla zalepit (Mělník po kolejích, Benešov, Nymburk). Spíš mi šlo o vnitřní rozvoj (co třeba na západ od hl.m.?)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: zrovna v techto oblastech, ktere si vyjmenovala bude/je SID a na zapad je KLID+SID tam nema samostatny PID sanci. viz linky Axx, Cxx. http://www.kr-stredocesky.cz/doprava/stredoceska-integrovana-doprava
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 12:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím. SID znám. Ale naznám SIDovou linku Benešov-Praha, Nymburk-Praha, nebo Mělník-Praha. No, až bude v SIDu vlak, pak ať jde celý PID do kopru...
Mimochodem, SIDové linka okolí Vlašimi-Vlašim-BN-Praha jsou naprosto úžasné, tarif SIDu nám platí je po BN... A v Mělníku máme ze SIDu pouze očíslovné linky... No prostě jeden systém lepší druhého... ach jo...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V DOZ Hostivař v kleci máte od nás pozdrav, 616ku Tak nám jí hezky udělejte!
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V poledne uz byla z klece venku, ale zasejc stala ve spolecnosti zdechlejch zajezdaku... :-)
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 16:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč v kleci,ona kouše nebo by se mohly místní vozy nakazit?Aha tak ty zájezďáky asi zakousla.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 16:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jela jako drak. No doufám že si v DOZ pospíšíte, už se na Voith moc těšíme. Bude to první Voith Karosa 700 v Liberci.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 17:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: proc by mel jit PID do kopru? Nerekl bych ze je to zrovna jednoduchy viz. ten odkaz o planovanem provazani obou systemu. Ve vetsich mestech je proste spadovost jina, do mesta samotneho a ne do Prahy. Traba 398 a par dalsich linek jezdi s lomenym tarifem PID/OAD ci mozna uz PID/SID - 398/H98 ... Praha, CM > Kostelni Lhota/ > Podebrady, Mestec Kralove.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 23:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Jsem nepochopil proč by měl jít PID do kopru. ROPID kontroluje dopravce pravidelně. Ty pokuty za cca 100 000 měsíčně (dle nedávné reportáže TV Prima o vynechávání spojů Connexem) se určitě nerozdají jen tak za nic. Jinak doporučuji si pročíst diskuzní fórum na stránkách obce Dolní Břežany. Pan starosta tam celkem dost jasně v jednom z příspěvků popsal jak se věci mají a proč vlastně už Connex nedojezdil.
web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 07:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím. Mě prostě připadá celý systém PID strašně nedokonalý a nemožný rozvoje. Jen třeba nesmyslné rozdělění pásem. Na trať ČD 012 mi stačí kupón na jedno pásmo, člověk dojíždějící z Ostré do práce v Čelákovicích už potřebuje tři pásma, jaký je rozdíl v kilometráži?
Takže samozřejmě PID musíme spojit se SIDem o tom není pochyb, ale v ruku v ruce s tím musí dojít ke zrušení mezikruží.
Chtělo by to spojit oba systémy a vybrat ty lepší vlastnosti obou. Třeba od ROPIDu si vzít integraci vlaků, označování zastávek, informační systém. Od SIDu pásmování, číslování regionálních linek (ROPIDu brzo dojdou čísla, ne? ;-)) a poměrně jednoduchou integraci dalších území. JENŽE DOHODNE SE STČ KRAJ A PRAHA?

No kontroly jsou sice výborné, pokuty skvělé. (mimochodem kdo je platí?) Ale jsou nějaké hmatatelné výsledky? Víte, kolikrát jsem jel z Budějovické na jih linkou č.461 (to byl jen takový lehčí příklad, ty "těžší" si nechám pro sebe)?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 07:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už zase začalo vyřazování, na likvidaci byly přistaveny busy č.7129 a 7192
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že s tím Connexem v Břežanech je to spíše spiknutí několika zaujatých jedinců proti dopravci. Za stejné peníze jako Connex by tam těžko někdo jezdil lépe a špatnou propustnost komunikací by neovlivnil ani DP. V ÚK vedlo podobné spiknutí proti bývalému ČSAD (DPÚK) k naprosté devastaci ZDO v celém kraji. Nechtějme ve Stř. Č. něco podobného!
A "nepříjemné řidiče" je třeba řešit na vyšší úrovni než komunální, ježto je problémem politiky celého státu, že si řidiči musí platit za řidičáky 24.000,- a proto tu řídí téměř výhradně staří šoféři ČSAD + DP doplňovaní postupně Ukrajinci, Bulhary, Kazachy, Azerbajdžánci a dokonce Indy (Slováky ani nepočítám, ti jsou "naši")! Takový indický řidič i kdyby byl příjemný, stejně mu kaštani nebudou slovo rozumět!
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 12:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silnice kolem Břežan, Ohrobce, Jílového, Krhanic a vůbec v této lokalitě jsou s šíleném stavu. Absolutně nedostačují provozu jaký na nich je. Stále se staví satelitní sídliště, ale do stavby komunikací se investuje minumum. Naopak se doprava zdržuje instalací retatdérů a podobně. Třeba kolony na "staré benešovské" ráno a odpoledne jsou taky libovka. Například před několika měsíci při frézování silnice kolam Jesenice nebyly výjimkou třeba hodinová zpoždění. V takovém případě nejde většinou stihnout obrat bez zpoždění ani v dalším kole. Mimochodem firma která tuto opravu prováděla jsou strašný prasata. Organizace a přechodný dopravní značený byl totální zmatek a chaos. Například hned za křižovatkou v Radlíku byla značka "slepá silnice" 2 km, přestože silnice byla průjezdná. Informovat dopravcea následně řidiče o těchto dopravních opatřeních se nikdo neobtěžoval. Vim o čem mluvim bo sem tam jezdil jako řidič.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 13:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: s tim pasmovanim nemohu souhlasit. Rekneme do pasma cislo 3, by to melo zustat tak jak je - kruhy. Protoze je to oblast, kde vetsina linek a dopravnich proudu smeruje do Prahy a je to daleko prehlednejsi pro vypocitani kolik prejizdim pasem pro vypocitani jizdneho - pri jizdy napr. z centra Prahy a nakup jizdenky v automatu. poz. hrabat se v bordelu mapy pres kolik zon pojedu tou ci onou linkou opravdu nechci. Tedka mi staci, kdyz vim ve kterym pasmu je ta zastavka. Nevim jak tobe, ale mne teda PID prijde daleko vice "pratelstejsi" a prehlednejsi. Je soucasti MHD, kde dost linek plni tuto funkcni samo. SID se mi osobne moc nelibi, kdyz zacnu u toho pro mne nejdulezitejsiho hledani trasy, linek tak je vse pri starem - blbe neprehledne JR CSAD a hledani linek. To si mam snad pamatovat licencni cisla, i kdyz jsou precislovany do logickeho formatu. Mozna se tak treba jednou stane a budu moct konecne hledat podle konretniho cisla napr. F79. A co se tyce propojeni, tak by rozhodne nemely platit na jednom uzemi 2 ruzne pasma/zony 2 IDS. Staci uz je se tak trochu deje s fiktivnim pasmem 0. Zkratka do pasma 3, at uz je to linka PID/SID by bylo kruhove pasmo s hlavnim smerem Praha. Ostatni se muzeme bavit o zonach a klidne spojeni do jednoho IDS. Btw. a o ty 461 na Budejovicky snad ani nemluv (praso)Connex nemuzu snad ani vystat. Vcera jsem vyzkousel novou 190 ... oba vozy mely sice buse, ale na h.... oba ukazovaly blbosti. Smerem DH 1069 > Cerny Most opacne totez. 1081 >DH tablo ukazovalo 190 Kablo pres ktery tato linka vubec nejede, samozrejmnosti je nefunkcnost vnitrniho buse a hlaseni. A tohle sou fakt "drobnosti" ktery se ovsem dejou porad. A za ten rok co jezdi linky ex. Hot se stalo velky kulovy .... je to uplne stejny. Mno mozna ty 2 Citara .... U Hota bych mel mozna pochopeni ze nemel moc penez, ale moloch Connex je pod kridly velke spolecnosti. A ze by nejak investoval do obnovy a zlepseni sem si moc nevsimnul. Tech par kousku busu, pri stavu/poctu vozu rocne .... A to jich ma pristi rok prijit jen 8
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Organizace nebyla tak zmatková, jak se na první pohled mohlo zdát, nýbrž měla docela jednoduchou logiku - všchny komunikace ve směru do Jesenice byly osazeny záměrně zákazem vjezdu z toho důvodu, aby se Jesenice zbytečně neucpávala těmi, kteří Jesenicí jen projíždějí. To že nikdo nepochopil účel a efekt byl takřka nulový už je věc jiná. A dodám ještě to, že Connex byl o stavebních pracích informován velmi dobře, to že se na svoje řidiče s jakýmkoli informováním zvysoka vykašlal už neni problém stavební firmy.
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Winter: No ona byla komunikace dispečinku CP a řidičů taky celkem omezená i v jiných věcech. kritiku stavební firmy si neodpustim. To že třeba postaví přenosné značení do silnice (problém s objížděním v koloně), když neni problém umístit na chodník, a to radši nekomentuju výsledek práce.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Kolik ti zaplatil Středočeský kraj za tu propagandu?
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:PID je podle mě nejlepší IDS u nás a SID naopak nejhorší,co se změnilo na SIDU od jeho vzniku,spojů stejně,tarif o dost horší,ty zóny jsou hrozný.Zlatej tarif PID ten je přehlednej pro každýho,navíc jsou v PIDU návaznosti,narozdíl od SIDU.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR


Nový Sor BN9,5 na MHD Litomyšl
Nový Sor C12 na dálkových linkách
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 22:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Tak to jak je či není omezená komunikace mezi dispečinkem a řidiči je problém čistě Connexu (bodejť by taky nebyla, když se v pátek odpoledne všichni seberou a táhnou domů, občas včetně dispečera ).
"kritiku stavební firmy si neodpustim"
To je přesně ten kaštanskej přístup (který mě zrovna u tebe docela překvapuje)-nejvíce problémů mají vždy ti, pro které je (především) daná věc určena. Neříkám, že vše bylo stoprocentně v pořádku, ale místo toho abychom byli rádi, že jsme se zbavili toho tankodromu, raději hodíme špínu na všechny zúčastněné. Nehledě na to, že výsledek je (na to, v jakých podmínkách reko probíhala) imho slušný. Takže tak no. :-)
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 07:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejprve musím zareagovat na tohle:
Pane TOMBUS, zaprvé si netykáme, za druhé můžete mě citovat, jak tu vedu propagandu SIDu. Mě se osobně SID nelíbí, stejně jako PID má obrovské nedostatky, které v současné době nikdo neřeší!
Třeba mojě věta - "u nás v Mělníku máme ze SIDu jen číslování linek" - je pří mo vrcholem propagandy, že?
CHtěl bych Vás požádat o věcnou kritiku a diskuzi, která nebude zatížena osobními útoky, lze to?
Děkuji
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 07:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Jo,jo tady se shodneme, to jsem zapomněl dodat, že samozřejmě pásma 1,2 vcelku, 3 bych možná rozdělil na světové strany, přičemž na styku by zastávky byly ve dvou pásmech.
SID: O tarifu SIDu jsem nikdy nic nepsal a nikdy neobhajoval, už proto, že nám v Mělníce sice očíslovali linky jako v SIDu, ale tarif zůstal.
PID: PID má přehledný tarif? Podle mě ne. PID samozřejmě není nejlepší IDS v republice, za neljěpší považuji IREDO - návaznosti vlak+bus, nedublování (nebo minimální) vlak/bus, spoje v sobotu a v neděli o kterých si může SID nechat zdát. Poměrně dobře udělané zóny i tarif.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 10:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac:značky na chodníku mi silně vadí páč za prvé blbě se objížděj s kočárkem a za druhé co je chodcům do značek pro motoristy.Za další okresky směr jih vs satelity:to je naprostá šílenost když v satelitu jsou silničky široké na dva busy a cesta která k nim vede jen bus a půl.Viz Břežany směr Ohrobec a dál až na Oleško a silnice z Modřan do Cholupic a dále na Točnou.Šílenost je nově budovaný satelit nad hřištěm v Břežanech a silnice která vede kolem něj.V satelitu jsou krásný silničky a kolem něj vede tankodrom.
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Každý integrovaný systém je a bude unikátní. U PIDu je trochu problém s tím, že byl nejstarší a tak se nebylo podle čeho řídit při jeho vzniku a rozvoji. Dneska je to už úplně jiné. Příkladů je na každém rohu spoustu. Možná by nebylo špatné se poohlédnout po okolí a z jednotlivých systémů vyzobat to nejlepší co v nich je. To nejlepší pak spojit a vytvořit něco jako IDS Prahy a Středočeského kraje. Podle mého názoru by se například tarif mohl vzít z IDSOK (20 stran je něco úplně jiného než přibližně 100 stran), dispečerské řízení a revizoři z IDS JMK, návaznosti atd. od již zmiňovaného systému IREDO.
Co se týká SIDu tak o tom snad ani nemluvit. To je odstrašující (rádoby) systém IDS. Z něho by se dalo snad použít jen to číslování linek. Ono jinak očíslovat současné linky s naprosto minimálními změnami a pak to označovat jako IDS je výsměch všem poučkám o IDS, které se učí na jakékoliv dopravní průmyslovce v této republice.
Ukázkovým příkladem naivity SID je reakce Středočeského kraje na reportáž ze zavádění SID na Nymbursku. Viz http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=3073
Dalším ukázkovým příkladem tentokrát dublování linek autobusů a vlaků v podání SID je linka F79 a vlaky Praha – Kolín – Kutná Hora – Čáslav. Místo toho aby se posílily spoje v okolí Čáslavi případně k vlakům do Kutné Hory se zavede linka až do Prahy. O cestující samozřejmě v úseku Kutná Hora – Praha nebude nouze, když je levnější než vlak. Pokud již dříve někdo toužil jet do Prahy autobusem měl i tak šanci a to využít linku 381. Ta je ovšem v PIDu a ten přece nebude SČ kraj podporovat, protože to není jeho systém, ale systém těch „ošklivých Pražáků“.
Teď budu asi obviněn naopak z toho kolik mi zaplatil ROPID za očerňování tak úžasného a naprosto famózního systému jako je SID.

web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: F79 mam tu cest pravidelne vidat a to spoj ve 13:25 z CM. Nevim jak ostatni spoje, ale v tomto spoji sem napocital mozna tak 6 lidi. Vetsinou v nem odjizdeji tak 2 lidi, vyjimkou neni, ze odjizdi prazdy uplne. A to cislovani .... vetsinou tam prebehne cislo F79 a smer akorat kdyz prijede k nastupisti, pak uz je tam jen a pouze konecna zastavka.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: Máte pravdu SID stojí za hov... to vím. PID by mohl si převzít zkušenosti z okolí, ale myslím že chybí vůle.
A linka F79 je ZVRHLOST NA ENTOU!
Říkám, že jediné co SID má dobré je to číslování, je schopné dalšího rozvoje. POZOR! Nemyslím informační tabule a BUSe, to je taky příšernost.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Já jsem několikrát viděl a jednou dokonce z donucení použil i spoj s odjezdem v 11:10 z Florence a ten byl téměř přeplněn. Několik cestujících dokonce většinovou část cesty stálo. Asi to bude spoj od spoje různé. Nebo třeba ty spoje jedoucí z Florence jsou plnější. Černý Most je oproti ÚAN Florenc docela daleko od centra.
web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtěl bych se optat na bus ev.č.5587, je ještě ve stavu? v záznamu ho mám uvedený jako cedulový - Klíčov a měl by obsluhovat linku do Tesca Letňany, mám to dobře? díky.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemas, Tesco uz davno DPP nejezdi.
5587 stale ale jezdi, nejstarsi GO (1/'97).
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak aktualni stav autobusu je k nahlednuti na citybus.cz, takze se staci podivat tam.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se trochu venčilo...
 
 
Vůz zachycen v ústředních dílnách-autobusy.
www.doz.estranky.cz
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 19:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s215sl: jj, díky.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Mildadriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 22:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pak že vám letos nekoupili žádný nový busy
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z období krátce po roce 1990 si pamatuju jistý zkušební vůz na lince 114. Byl žlutý s červeným spodkem,(tehdá jsem si myslel, že je to nějaká nová Karosa - bylo mi něco kolem první třídy ZŠ). A jak tak koukám na tuto fotku na Citybus.cz, tak mám pocit, že je to právě tento vůz Dennis Lance.
www.doz.estranky.cz
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, to bylo Iveco 480.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chmelda: Vím, že tam byla žlutá a červená (žlutá převažovala). Snad to mělo i nějaký elektronický informační panel, kde bylo napsáno "Zkušební jízda", ale možná to byla jen nějaká cedule.

A když už jsme u těch vzpomínek na zkušební vozy, vybavuju si jistý kloubový bus stříbrné barvy (asi Mercedes-Benz ?). Bylo to kolem roku 1997 a jezdil na lince 271.
Věděl by někdo více ?

(Příspěvek byl editován uživatelem mr proper.)
www.doz.estranky.cz
RV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:34:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iveco - odkaz.
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po tom Ivecu se podívám. A stříbrnej kloubák si nevybavuju...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RV: díky, to Iveco už jsem si taky našel

Chmelda: kdybych neměl v hlavě zafixováno, že byl stříbrný (snad i bez polepů), tak bych řekl, že to byl tento vůz.
www.doz.estranky.cz
Martinb941e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 09:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr proper: S tim stříbrným kloubákem si to dobře pamatuju. Byl to Mercedes a měl ho dopravce Milan Bado. V tu dobu neprovozoval ještě ty dva Atmosféráčky, ale přividělával si tím, že DP mu vždy přidělil nějaký oběh linky, a tam on působil s tím Mercedesem. Dost se také oběvoval na lince 136. Po té zakoupil zmíněné Atmosy a jezdil nejdřív na 267,268 a pak až na 232.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8068
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 09:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl by někdo fotku nějakého Badova atmose? Díky.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 14:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Foto "Chmelda", kterej to nemusi hledat.
Iveco-Fiat 480 Turbocity:

cs. exilu, 22.7.1993

obch. nam., 22.7.1993

kacerov, 27.7.1993

kacerov, 27.7.1993
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 19:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V PIDu vzniká nové pásmo B, pro linky 3xx. Praha tak má nyní z původních dvou už čtyři pásma: P (s platností dvou pásem), 0 a B. To zas bude....
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 19:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peter_m: na Ropidu sedej fakt cu.... Z prehlednyho tarifu delaj cim dal tim vetsi gulas.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 20:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No on si zas Ropid jako nemůže dělat co chce... tohle je spíš díky magistrátu, aby byla dražší MHD. S tim Ropid nic neudělá, je pod magistrátem ;-).
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2050
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 20:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Ten nový tarif je fakt paskvil, ale za to Ropid nemůže... Problém je v tom, že DPP si vymyslel zdražení jízdného a kraj se brání zdražování ve vnějších pásmech. Je to podobná situace jako když se zdražovalo minule, jen o to horší, že naroubovat na tarif vycházející z násobků 6 Kč cenu 26 Kč za Prahu dost dobře nejde.

Martinb941e: Jaký stříbrný Mercedes měl Bado? To si pořídil tehdy moderní Mercedes O405GN nebo šlo o nějaký starý O305G? Někde jsem viděl fotku prastarého Den Oudstena, kterého Bado koupil myslím od Fedosu, ale ten rozhodně nebyl stříbrný.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 21:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

copak to RTOčko č.4881 dělalo na dílnách? nějaká oprava?
ostatní busy ŠM11 a Ikarus jsou stále ve Střešovickém museu?
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 21:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fuk kdo za to muze, je to gulas nad gulas .... Proc uz konecne nebyla Praha rozdelena na vice tarifnich pasem ci spis zon? Ceho se dockame priste? Pasma B1, B2 ... Pcko bude mit 3 nasobnou tarifni hodnotu ci co? Zrusit neprestupni listek pro MHD a ridit se podle casu a prejezdu jednotlivych zon. S tim, ze dana zastavka bude mit stejnou zonu/pasmo pro vsechny linky. Ne tenhle paskvil, kdy linka MHD, PID+vlak maj tytez zastavky v jinym pasmu. To co sem si precet na Ropidu me fakt nehorazne nas....
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 21:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V okamžiku, kdy svůj základ DP Praha s požehnáním politiků napálil na 26 Kč za jízdenku a vedle toho tatáž cena se začala uvádět jako budoucí pro 4pásmovou jízdenku (vše provedeno velmi koncepčně na poslední chvíli, jako asi další hurá akce), bylo bohužel jasný, že Ropidu zbývá jedině nacpat tam někam další subpásmo. A je to něco strašnýho! Pro ty, co jezdí jenom na jízdenky (bez pražské lítačky), to navíc znamená nekřesťanské zdražení.

A technická: Jakpak se pásmo "B" bude zobrazovat na displeji? Nebude tak trochu připomínat pásmo "8"?

V každém případě členění pásem na 2xP-B-0-1-2-3... je přímo skvostné. Kdo z obyčejných cestujících bude výpočty jízdného mrskat jako Baťa cvičky, ten by snad měl dostat slevu.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 23:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejme, čeho se ještě nedočkáme pod stromečkem... Někdo (resp.každý) by měl silně zatlačit na příslušná místa, aby byl tarif zjednodušen a zpřehledněn. A když tohle nepůjde (jakože nepůjde, když v Praze by mohla být jednorázová jízdenka klidně ještě dražší, ale mimo Prahu je příliš už současný stav), tak alespoň, aby byl někde na internetu dostupný nějaký počítač cen. (Něco na způsob idosu.) Vypadalo by to asi tak, že jako klient zadám nástupní a výstupní zastávku a vyberu, zda mám nebo nemám předplatní jízdenku (příp.v kterých pásmech platí), a ono mi to vyplivne cenu. A nejlépe to spojit s vyhledáváním spojení - jako další parametry, které cestující zadá, dnes je pod vyhledaným spojením uvedena pouze jednorázová cena.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak takhle vypadá 7432, která prošla tento měsíc technickou. A ať mi nikdo nepovídá, že to nebylo pod plechy vidět, když i ty nebyly o nic míň děravý...
 
Tohle se už okecat nedá. Příště by se mělo jít pískat rovnou před magistrát

(Příspěvek byl editován uživatelem mr proper.)
www.doz.estranky.cz
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beznej stav tohodle rocniku.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S215sl: No to je na tom to nejhorší. A peníze na nový kusy, nebo alespoň na pořádný SO, nikde.
Takových vozů nás čeká cca 140...
www.doz.estranky.cz
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musi se varit z vody, jinak to muzem zabalit.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak na tu úpravu tarifu koukám, tak si myslím, že nejlepší by bylo PID rovnou zrušit. Už teď mám problémy vysvětlit cizinců proč si z Dejvické na Vyšehrad musí koupit lístek pro tři pásma, když jsou to vlastně jen pásma dvě

Já bych u jednorázových jízdenek zavedl něco podobného jako u kupónů - tedy doplňové jízdenky. Na území Prahy by platily jízdenky za 26 (nebo kolik si Magistrát rozhodne ) a za každé další pásmo by si cestující koupil doplňkovou jízdenku: za 8 pro jedno pásmo, za 14 pro dvě, za 20 pro tři... Kdo by jel autobusem 300 z/do Prahy bez přestupu, tak by pro něj stále platilo dojezdové pásmo v hodnotě 1 pásma (tedy při nákupu u řidiče je nutné si minimálně zakoupit jízdenku pro dvě pásma). Bylo by to jasné a přehledné...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 09:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, další příklad že PID je ten NEJLEPŠÍ integrovaný systém v ČR, už ani nemám sílu, kdo tuhle pitomost zde na tomto fóru napsal. Ale bylo to v době, kdy jsem dostával "přes prsty" za jakoukoliv kritiku PIDu.
Je mi na nic z toho, že se vypl%nují moje věštby o tom, že PID kráčí zvesela do ... jetele..
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 11:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o tarif, ve městech ve Francii, Španělsku a některých dalších zemích existuje velmi praktická jízdenka na deset jízd, jejíž cena vychází tak, že jedna jízda stojí (jak kde) odhadem o třetinu levněji. existují jednopásmové i vícepásmové. Bývá to řešeno tak, že se označuje stále jedna jízdenka, dokud není označena desetkrát ovšem pro Prahu nebo další naše města by bylo technicky jednodušší prodávat se slevou bloček deseti samostaných lístků. tyhle slevy jsou třeba ve Španělsku velmi populární, protože vycházejí vstříc cestujícím (a motivují je k používání MHD), kteří jezdí s MHD často ale ne zase tak často aby se jim vyplatila měsíšní nebo jiná dlouhodobá jízdenka.
Mě osobně a mnoha známým, se kterými jsme se na to téma bavili, nebo kteří s tím mají zkušenosti z ciziny by to přišlo vhod.
www.fotodoprava.com
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 15:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:To sem jsem psal já,můžeš mi ukázat lepší IDS v ČR.Ještě docela dobrý IDS je na Náchodsku.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR


Nový Sor BN9,5 na MHD Litomyšl
Nový Sor C12 na dálkových linkách
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 16:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc - BINGO - IREDO je samozřejmě lepší IDS. Pozor, nepsal jsem že PID je nejhorší, ale musíš sám uznat, že se z něj díky neschopnosti dohody Prahy a StČ kraje stává tarifní guláš.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 04:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 7432: Já už se ničemu nedivím... Když mohli prohlásit za technicky bezvadný autobus, údajně po STK a kontrole na válcích, který se na silnici neudržel ani vteřinu v rovném směru pro velké vůle na přední nápravě a po jehož výměně jsem byl div ne lynčován za údajně vymyšlenou závadu (jistým panem Ž. dokonce obviněn, že jsem si výměnou chtěl zařídit pauzu a na mou adresu prohlásil, že jsem "jak malý chlap" -kluka si zřejmě rozmyslel-!), byly mi k tomu naznačeny odvetné kroky (my si vás pamatujeme a hned tak nezapomeneme) na dalším koberečku (...laskavě si rozmyslete svůj přístup... a "vy jste citlivější, než zkouška na válcích a STK?"), takže jsem nakonec raději od volantu odešel, zdeptán tak, že bych nevyměnil ani autobus bez kol a s unikajícím vzduchem z brzd- což se mi druhý den stalo a já děkoval všem svatým, že se mi to podařilo vyřešit a nemusel jsem měnit.
A nedám s tím pokoj a nedám, nejraději bych se s dotyčnými 3 lidmi ještě setkal a vše jim "z pozice civilu" od plic řekl, co si myslím. ...a že jim děkuji, že mě jejich úspěšná psychologie připravila o milovanou práci... Věřím, že se s nimi třeba na DOD někdy setkám, tohle nezapomenu nikdy a i za 30 let budu mít co říci. Tečka!
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2837
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 08:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, Ropid začíná škodit. Zacyklovanost tamních šotozaměstnanců je tak veliká, že vymýšlejí voloviny typu pásmo B a ještě mají drzost nabídnonut mnemotech. pomůcku "border-hranice" - Spíš BORDEL. Proč to není pásmo H? Takhle se chovaly i dráhy s tarifem, než pochopily, že jim utíkají cestující. Různý ty obstrukce kolem přerušování jízdy, hromadný jízdenky a pod. Jenže to už bylo před 20 lety.
Předpovídám, že je to taková předsmrtná křeč a že do roka tu budeme mít jednoduchý pásmový systém, založený na tom, že jízdenka pro Prahu nebude platit pro výjezd z Prahy a bude hotovo.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace