K-report
 

Archiv do 11.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Teplicích » Archiv do 11.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
murjarik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.234.196.246
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 12:44:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Take souhlasim. Ale jake reseni tedy navrhujete?
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 18:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vladass : pravdu máš v tom, že trlolejbusy by se asi vyolarily jen na novou ves a panoramu.
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 18:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná to tady bude někdo vědět: viděl jsem obrázek Školního (Benešova, Nejedlého) náměstí s výhybnou z 30. let. K nádraží odjíždí souprava ve složení: motorový vůz+vlečný vůz+nákladní (?) uzavřený vlečný vůz. Myslel jsem, že už v té době (30. léta) tady nákladn ani poštovní doprava nebyla ? Nebo je to jen nějaký pracovní vůz (pracovní plošina to není) ?
A na obrázku je ještě další MV a autobus

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 20:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O přepravě pošty jsou údajně zmínky ještě v r. 1943 (dle publikace 100 let městské dopravy v Teplicích,Grisa, Havlík 1995).
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 20:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad murjarik: Myslím, že k zádnému razantnímu řešení nedojde (a považuji to za dočasně správné). Předně nikdo nedokáže říci, že ceny benzínu, nafty či elektřiny budou za pět let takové či makové. Trakční zařízení a tratě odepsané nejsou. Zejména však razantní změna zapojením příměstské dopravy do systému MHD má za sebou teprve jedenáct měsíců života a zkušenosti se teprve získávají, jak na straně organizátora, dopravce i cestujících. Možno i zvažovat tarif, který zjevně odrazuje cestující, kteří chtejí jet dvě, tři stanice a platí cenu jako do sousedního města. Myslím proto, že je zapotřebí ještě dva, tři roky "ladit" a pak koncepčně rozhodnout.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 21:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel u elektrické energie je dlouhodobý trend již dobře zmapován - bude mít stabilně stoupající ceny.
Zítra oznámí Energetický regulační úřad ceny na příští rok. Předpoklad pro velkoodběratele by mohl být až 15%zdražení.
Jistou "výhodou" je, že se očekává dražší i plyn a cena nafty klesat určitě nebude spíš ji američani svou Bushovskou aktivitou vyšroubují ještě výše.

Osobně vidím smysl přežití trolejbusů paradoxně v jejich redukci jen na nejperspektivněší směry.
To je Šanov II, Panorama, Prosetice, Nová Ves a Řetenice (mimo Břízky). To jsou totiž oblasti, kde trolejbusy mají silný přepravní směr, nebo vyhovují kopcovitým terénem.
Jde o to, aby přežily období, kdy se třeba bude muset přehodnotit energetická koncepce jako celek v zájmu stabilizace cen a rozvoje průmyslu (Buršíkovci a Bláznivé matky snad konečně pochopí, že elektřina z atomu je řešení).

Mám reálnou obavu, že pokud stoupne razantněji cena elektřiny a město Teplice to nezohlední v dotaci tak se příští rok redukce trolejbusů zcela jistě dočkáme.
http://cnds.cz
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad JMX: To jste ovšem vyjmenoval prakticky celou síť trolejbusů (s vyjimkou cancourků Třešňovka, Šanov I a Anger (kde se ovšem u zastávky Pluto otvírá další obchodní centrum). Já si stále myslím, že není podchycem určitý segment možných cestujících - takoví ti šmajdové, pro které je těžko ujít 2-3 stanice pěšky a zaplatit 2x15 Kč za cestu se jim zdá moc. Jistě i zdravý člověk pojede z Trnovan do Řetenic trolejem, ale z Trn.-Masarykova na nádraží už dojde - sice méně pohodlně a s malou časovou ztrátou a nadávajíc, ale dojde pěšky. Přičemž spoje nejezdí přeplněny, takže by šlo o byť o malý, ale přeci jenom příspěvek do kasy. (pro event. vtipálky - v trnovanech nebydlím, mohl bych mluvit třeba o trase Divadlo- nádraží nebo Benešák - Noví poliklinika). V Chomutově jsem si všiml tzv. dojízdného pásma - cestující za poslední asi 4 stanice platí téměř poloviční jízdné - zjevná snaha přitáhnout cestující na již slaběji obsazený spoj.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 08:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já vidím hlavní problém v dotacích. Protože 36 000 000 Kč na dopravní obslužnost města velikosti Teplice je opravdu málo. Např. Karlovy Vary, které jsou velikostně podobné, ale provozují pouze autobusovou dopravu, tak mají dotace 60 900 000.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 09:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden víken nejsem na netu a promeškám košatou diskusi.

1) Problém je více v tom, že všechna léta byl budován systém - vše na Benešák - zde by měly autobusy ustoupit, ale po zavedení příměstské se ještě posílilo.
2) Charakter města by potřeboval trolejbusy jako nosný prvek a návozné linky. Nyní spousta linek Teplice projíždí od Duchcova na Ústí
3) V současnosti zaplatíte z Duchcova do Chlumce stejně jako od nemocnice na Benešák - viz 2)
4) Mnoho autobusových linek vzniklo jako nouze, protože město nechtělo zafinancovat kousky tratí.
Konkrétně 28 (128) protože chybělo vedení kolem Kauflandu na Maršovskou, přestože docházková vzdálenost na trolejbus je odtud kratší než ze Závětří na Panoramu. Postupně se linka protahovala - napřed k Olympii a poté opět do Kladrub. Nyní již je to linka, která protahuje celé město a je souběhem k 8/10
Linka 21 (121) - linka blbosti - vnikla jako reakce na neexistenci křížení v Šanově na pražské a uzavření "ledviny" v Šanově a vozila lidi na Maršovskou.
Dnes se s ní projedete z Bystřan, přes celé Teplice, Olympii, Plusy, Kauflandy do Modlan na Panoramu. Vše za cenu jako popojetí po Masaryčce.

Aby v Teplicích mohly trolejbusy efektivně přežít, bylo by potřeba minimálně některé smysluplné kroky v trakčním vedení a odvaha "říznout" do vedení linek.

Jinak překročení tratě 130.
1) Na kamenném pahorku je nadjezd. Nikdo nenutí jezdit přes Újezdeček. Ale zde asi není smysluplné
2) Pod podjezd u drožďárny ( Interspar ) se trolejbus minimálně ze směru od Jateční vejde. Podjezdná výška je větší než u podjezdu u dopravního podniku
3) Trolejbus se u čerpací stanice ONO vejde, ale pak by se "zaštíply" kamiony. Nesměly by přes město a to si nikdo nedovolí omezovat soukromé podnikání - že??
4) Na 4-pruhu přes Teplice lze pohodlně dojet do Dubí - srovnej s tratí v UL na Střekov, minimálně však k tomu Intersparu na kruháč a nahoru do Novosedlic ado proboštova a odtud do DUBÍ a KRUPKY
5) Zrušení tratě do Novosedlic byla chyba.
6) Neprovozuje se Jateční a Trnovany - vše nahrazují autobusy svými zajížďkami a motáním se po uličkách. Ale bohužel exhalace nikomu nevadí. Hlavně že autobus nahrazuje nesmyslně trolejbus.

Souhlasím s Jmx, že je potřeba počkat na vývoj ropné krize, pamatuji, že dokonce v roce 1990 - nedostatek autobusů pomáhaly trolejbusy tím, že pod vedením jezdil Trajf a mimo bus ( linka 13 ).

Je to jen o plánování a koncepci. Pokud je koncepce ( i skrytá ) vytěsnit trolejbusy a nahradit je autobusy, je prováděna velice efektivně a chytře.
Lépe by to nezvládl ani jakýkoliv propagátor limitů EUR 24, LPG, vodíků a koňské síly.

Sama koncepce TR24 tak, jak je nastavena musí být drahá. Doufám, že SOR prorazí s trolejbusem lépe než Škoda.
Takto jsem si příspěvek 400 nepředstavoval, ale je na světě
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 09:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33: jízdenka na kratší jízdu by byla hezká věc, ale buďme realisté. Podle výsledků přepravních kontrol v Teplicích stoupá obcházení placení plného jízdného (není to čistě neplacení, ale třeba neoprávněné použití nižšího nebo jednopásmového přejezdem dvou pásem).
Ty 4 zastávky jsou dobrá věc, funguje to například v Drážďanech, ale je to bohužel podmíněno platební kázní cestujících. Možná by stálo za úvahu to zavést, ale muselo by to být podrobeno po čase důkladnému vyhodnocení zda to není zneužíváno k delším jízdám.

Osobně se přikláním k úvaze přehodnotit současné elektronické odbavování na to, které by také umožnilo odečítat z elektronické peněženky odjetou vzdálenost.
Ono při přechodu na případný intergovaný systém by se stejně musela udělat modernizace současného odbavovacího zařízení.
Osobně jsem zvědavý jak se například bude řešit v Chlumci odbavování přestupu mezi 123 a 139 z/na Krupku s Děčínskou 445 co nahrazuje Kozí dráhu, protože zatím to je pro mě velký otazník.
http://cnds.cz
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 09:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Opaváček:dle rozpočtů, zveřejněných na intrnetových stránkách obou měst sice Teplice přispívají dotací na dopravní obslužnost ve výši 36 mil. korun, K. Vary 50,7 mil., ale Teplice mají v rozpočtu na vozidla 69,7 Kč (t.j investiční dotace), zatímco KV jen 4,5 mil Kč investičních dotací. Nebude ten rozdíl třeba v tom, že cca 70% vozidel MHD (trolejbusy všechny, včetně tratí a napájení) v Teplicích je v majetku města a nikoli Dopravního podniku? Další dotace DPT bude na ZDO od kraje (příměstská doprava) - provozuje DP KV dopravu po většině okresu KV? Tohle výkřiky nevyřešíme a museli bychom do těch rozpočtů hlouběji.
Ad Franta: Přes Újezdeček se jezdí proto, aby byla zajištěna dopravní obslužnost této obce, kterou bez neúměrného prodloužení docházkové vzdálenosti jak na MHD, tak i ZDO obsloužit jinak nelze.Nadjezd na Kamenném pahorku obsluhu centra Újezdečku neobstará.Průjezdná výška podjezdu na Mánesově nám. (Interspar) je 3,90, tam prostě novou trolejbusovou trať Dopravní úřad nikdy neschválí (bez nákladných stavebních úprav širokého okolí) ,podjezdná výše u ONA je 4,0 m a kolikrát tam za rok někdo drkne o most je známo.Myší díra u DP slouží jen DP, jiná vozidla mají průjezd zakázán, takže jde o něco jiného.
A pokud jde o 24 Tr, tak je myslím dostatečně známo, že ani SOR, ani výrobce Trollin při výběrovém řízení nic nenabídli a šotoohlasy nejsou pro případné akce kontrolních orgánů jaksi argumentem.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 10:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ad Frantan napsal jste toho více:
"Zaštípnutí" kamionů u ONA je snadné a se soukromým podnikáním, které zjevně nemáte rád, nemá nic společného.Jenomže pak ty kamiony pak nepojedou průmyslovou čtvrtí Teplic, ale po E. Dvořákové přímo do obytného centra Novosedlic. Běžte to vykládat do Novosedlic, ale asi Vás poženou kamením.
Otázka jakýchkoli trolejbusových tratí v Dubí, Novosedlicích a Proboštově je záležitostí tamních radnic. Jde o samostatné obce s vlastními rozpočty a nemyslím si, že by byly ochotny je na své náklady stavět. Ostatně právě proto trolejbusová doprava do Novosedlic skončila
Systém :vše na Benešák: o změnu bylo již několik pokusů, vždy to skončilo nevyužitými vozy (naposledy linka 9, snad to dnes se 136 vyjde). Ale cestující mají vždy určitý cíl, nabízet jim trasy, které jim nevyhovují považuji za poněkud bezperspektivní. Ostatně nějaké kolony vozidel na Benešáku nejsou - Masaryčka v Trnovanech je výrazně ucpanější.
A o trol. obsluze Zemské se vyjadřoval už JMX (možná ale na CNDS)- vozil se tam vzduch a těch pár cestujících průběžný autobus snadno pobere.
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 12:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heledte, proč nenapíšeme tedy zastupitelstvu nějaký dopis, nebo neuspořádáme nějakoi akci ? Gaisler mi totiž říkal, že tohleto souvasi na hodně dlouhou dobu poslední trolejbusy v Teplucích
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 12:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejde o soukromé podnikání - u soukromníka dělám. Ale v dnešní době je jakékoliv omezení kamionové dopravy presentováno jako záškodnictví a házení klacků pod nohy chudákům podnikatelům. Proto ta ironie, možná nezdůrazněná smajlíkem.

Je zajímavé, že návoz do sídliště Trnovany ( Městské sály ) je pár cestujících. Spíše je zapotřebí "udat" kapacitu přemnožených autobusů v této části města. (121,123,125,127,128,132,138)

Ještě k systému. Linka 136 ( také 138,139 ) vysloveně za pár korun kopírují směr Duchcov - Krupka a odvádí frekvenci trolejbusům. Bohužel město se zvětšilo ale trolejbusy zůstaly v centru. Vezmu-li analogii s Prahou. Jaké by bylo využití, kdyby zůstaly pouze původní trasy metra.
Dejvická-Nám.Míru / Smíchovské nádraží - Florenc a Florenc - Kačerov.
Za ta leta se postavilo sídliště Maršovská, Obchodní centra Olympia, Interspar, Průmyslové zóny, ale trolejbusy zůstaly uvnitř města.

Pokud by například došlo k jednoduchému dělení:
Trolejbusy 12 Kč
Autobusy 15 Kč po městě tak budou po městě vozit vzduch.

I rozdělení na pásma je nespravedlivé:
- na Komárku ( vrchol hor ) se dostanu v 1. pásmu
- Na cínovec a Moldavu 2. pásmo.
- Na horských linkách je další paradox. Nedotovaná 31 mne Cínovec vyveze levněji, než ZDO 141.
- Nedotovaná 137 byla levnější, než dnešní dotovaná.


Proč neudělat obdobu PID na pásma 0-3.
Jedeš jedním pásmem - 10 Kč
Jedeš dvěma - 15 Kč
Jedeš třemi - 20 Kč
Jedeš čtyřmi - 25 Kč
Hranice:
- pod dráty 0. pásmo
- "Původní MHD" - 2. pásmo
- Duchcov, Krupka, Moldava, Cínovec, žim, Osek, Chlumec 3.pásmo
- Ústí 4. pásmo
Otázka k přepravní kontrole.
Pásma lze realizovat snadno pouze s MOC, dnešní hlásení cíle řidiči je opravdu jednoduché zneužít.
Pokud bude Teplický nástup, pak lze realizovat pouze přestupní jízdenka časová, platná pro nástup pouze do dalšího spoje. Kdysi to v Teplicích spolehlivě fungovalo.
Jinou variantou je vytvoření pásem pomocí vedení linek s platbou v každé lince. Což je nepohodlné. Je to tedy úkol pro ty, co dopravu zpracovávají, jak tento systém optimalizovat.
Že jde zlepšit, tvrdíme všichni
Že je potřeba zlepšit, to také.
Já jsem svou vizi linek kdysi dal ( ještě na starou MHD )
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
C943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.226.173
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 12:51:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

který autobus je u vás nejspolehlivější? Citaro, SU 15, nebo C744
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 13:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi SU15. Na tento typ busu si dílňáci stěžujou nejmíň. Mimochodem C744 máme už jen jednu (510). 506, 509, 511 ( B741 ) stojej v kopřiváku.
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 13:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

franta : Ústí na čtvrtý pásmo za 25 kč NÉÉÉ ! To by už jezdili vlakem.
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 13:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Franta: Město se nezvětšilo ano o metr čtvereční, stalo se to, že DPT nyní krom MHD zajišťuje i ZDO a ODO dalšich měst a obcí. Tím se stalo, že cestující z Krupky do Řetenic nemusí na AN přestupovat (i když i DPÚK měl "průběžné" linky, kopírující MHD, zejména při návozu/odvozu lidí do práce, jen nestavěl ve všech zastávkách.Dnes to vše zajišťuje jediný dopravce a odstranění dvojí dopravy na stejné trase by systém mělo zefektivnit - a proto jsme narazili na souběh autobusu a trolejbusu, které navíc mají objektivně jiné ceny za ujetý km. Jednou si budeme muset položit otázku, zda je efektivní stavět trolejbusovou trať, po které projedou dva až čtyři spoje za hodinu (Zemská! - linka č.4 v intervalu 30 min. celodenně!), které navíc jou obsazeny v průměru 10 cest./spoj.A když už jsme u té Zemské - přeci víte, že 121 jede v obdobích, kdy 128 nejezdí, 123 tam nejezdí už dávno, 125 je jedinou linkou, která v T. míjí širší centrum, neb spojuje sídliště Šanov II s průmyslovou oblastí Dubí/Bystřice a ostatní linky Vámi jmenované spojují Teplice s Proboštovem a Novosedlicemi. Když argumentovat, tak poctivě.
Pokud jde o Komárku, tak ta linka jezdí především proto, že obsluhuje Fojtovice a tamní nezaměstnaní i "nezaměstnaní" vám prostě dvoupásmovou jízdenku na úřad práce či sociálku nezaplatí a nezaplatí (čímž netvrdím, že jsou ochotni platit vůbec).Kdyby šlo o turisty, tak jim jistě stačí lanovka.
Cyklobus asi do MHD nepatří, když jezdí jen v létě 2x denně v sobotu a neděli. Ostatně do Mikulova (2.pásmo) můžete z Teplic úplně zadarmo, ale jen na večerní lyžování (linku si platí provozovatel vleků, podobně máte zdarma i linky 30 a 34 - platí je obchodní organizace).Takže opět trochu poctivosti do argumentace.
S rozšířením počtu pásem souhlasím, byť beru v úvahu námitku JMX, že za současného odbavovacího systému to bude obtížné ukontrolovat a nový zase bude nšco stát.
Nesouhlasím věak s rozdílnou cenou bus/trolej. Dovedu si představit ty davy "diskriminovaných" tím,že jim (např. z důvodů, které jsem uváděl u Zemské)staví pod oknem autobus místo trolejbusu a jejich povyk.
Mám však dojem, že tarify MHD a ZDO jsou cenami regulovanými, takže to jenom v Teplicích nevyřešíme.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mlojin 84: No a proč ne? Páteří dopravy ústeckého kraje má být železniční trať Děčí-Ústí-Teplice-Most-Chomutov. Pak by bylo logické cestující od Košťan zavézt na nádraží do Oldřichova, ať dále pokračují vlakem. A hned by bylo o polovinu souběhů trolejbusu a autobusu mezi Břízkami a Benešákem méně.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 16:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě Mlojín na něco navedl, já pořemýšlel a teď mě kamenujte:
Máme páteřní železniční trať Ústí - Most, v námi posuzované oblasti žst. Bohosudov,Proboštov, Teplice,Rětenice, Oldřichov, Duchcov s intervalem vlaků 30/60 min. Chceme odbřemenit centrum Teplic a obsluhovat jej dle možnosti jen trolejbusy, zachovat spojení obcí dnes obsluhovaných MHD Teplice s Teplicemi a dle možnosti jej vylepšit jak na Ústi, tak na Bílinu.Proč to neudělat takto:
Zavést dvě autobus. linky na trase Oldřichov žst. - Koš´tany- Hrob - Háj -Osek - Duchcov město - Duchcov žst. - Hudcov - Teplice nemocnice, přičemž jedna by v Oldřichově navazovala na spoje od Ústí, druhá na spoje od mostu. Trasy by nemusely být zcela shodné, některé spoje by mohly být ukončeny v nácestné stanici (co nejméně).Kdyby nevycházely přípoje v Duchcově žst., tak by pomohla dosavadní MHD Duchcov, která tam jezdí s mikrobusem.

Další linky by vycházely od žst. Bohosudov v trase:a) Krupka MÚ - Vrchoslav
b) Mrupka MÚ - Unčín -Přestanov - Chlumec
přičemž by byly navázány na vlaky obou směrů (dosud vycházelo křižování vlaků v Proboštově).

A Dubí by mohlo být obsluhována polookružními linkami (po vzoru jihlavských B1,B2):
1)Dubí -konečná, Dubí -Bystřice,Pozorka Novosedlice, Interspar, Teplice žst. Saxe.Benesovo nám,Interspar, nádr. Lesní brána, Rudolfova huť a dále po I/8 zpět na konečnou.
2) opačný směr.
Tím by byly vytěsněny autobusy z osové trasy Trnovany - centrum - Řetenice, která je plně zatrolejovaná. Zbývá vyřešit Sobědruhy, Bystřeny, Modlany a Kladruby....
A teď mě bijte....od občanů dotčených obcí to očekávám nejvíce.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 16:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33:
Páteří dopravy ústeckého kraje má být železniční trať Děčí-Ústí-Teplice-Most-Chomutov
Souhlas. Linky typu 137 bych jako základ integrované dopravy opravdu neviděl.

Ale zase si nemyslím, že by bylo vhodné navážet lidi k vlaku a pak je kousek vozit vlakem do centra. Lepší by bylo, když by mimo špičku a o víkend končila většina linek na okraji Teplic a byl by těsný přestup na trolejbus. A když se tak dívám na schéma MHD TP, tak jakási vlaštovka tu už je-linka 121 končí na Panorámě (pravda, druhá její část stejně zase končí v TP). Taky by pomohlo sloučení linek 128 a 138 v oblastno Nové Vsi. pro těch pár lidí, které od Zabrušan a Všechlap jezdí je opravdu luxus tahat obě linky až do centra. Rozsah provozu a "interval" je na obou linkách vcelku stejný. Akorát u 138 jsou dopoledné "díry v grafikonu", ale i to by šlo nějak řešit. Největší slabinou je tarif a odbavovací systém. To je opravdu strašné (jsem pravidelný cestující). Já vím, že nic není zadarmo, ale tohle je stejně do budoucna neudržitelné.
S tím tarifem souvisí i linkové vedení trolejbusů, místo současných 10 linek by stačily zhruba 4 linky (při zachování počtu spojů)na celou sít. Dnešní systém a i "zapamatovatelné" intervaly taky nejsou nic moc.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 17:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mlojine: tobě doporučuju, místo různých interpelací apod., si nejdříve ujasnit, co vlastně chceš. Kupříkladu tvůj "podpis" v diskuzi ČNDS: Trolejbusům v Ústí nad Labem dávám tak dva roky. .Nesnáším je (obzvláště v Ústí) je v kontrastu s tím, co píšeš zde.

A můžu se zeptat při jaké příležitosti jsi s tím s Kuberou mluvil ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 21:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár:Mám-li přestupovat, pak bych přestup v autobusu na vlak bral smysluplněji než přestup z Citelisu Diesel na Citelis 24 Tr (z Urbina na Trolino), má-li ten druhý být odůvodnšn jen tím, že z historického důvodu jsou dále dráty.Přitom z Bohosudova do Teplic jsou to dvě stanice vlaku a cca 5 km, do Oldřichova je to z Teolic cca 6 km, opšt dvě stanice. Průměrná cestovní vzdálenost u ČD je asi 37 km, takže 5-6 km není nic neobvyklého.A navíc ty vlaky v Teplicích, Bohosudově ani Oldřichově nekončí...
Naproti tomu na Severní terasu vlaky nikdy jezdit nebudou a Krajská nemocnice je zajímavý dopravní cíl.Pokud vím, tak DPT linku 137 provozoval bez dotací, na vlastní riziko.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 07:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mlojin - 1 Kč (dnes 24 ) není nic moc,

Rudolf_33:sorry, za 123 od 1.9. je hodně dávno; také proto jsem se divil, když linka provozovaná na vlastní riziko stála 16 a regulované jízdné 24.

V návrhu linek je i vlaková - já jsem navrhoval začlenit Úpořiny - Řetenice - Teplice do MHD se zastavováním V Břízkách.
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 12:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen upřesním info o nedotované lince 137 v dobách před ZDO. Ta linka byla i přes vytíženost ztrátová vždy a DP opakovaně žádal o její dotace a povedlo se ji udržet až do doby, kdy se tak stalo.
http://cnds.cz
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 10:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

orlí spár : sem měl zrovna na magoši štěstí.
Když 137 v IDS, ta; at jezdí až z mostu ...
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2071
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

137 není radiála, na dopravu z Mostu přes TP do Ústí máš vlak. Kolikrát se to tu ještě bude opakovat...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 16:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33:
Mám-li přestupovat, pak bych přestup v autobusu na vlak bral smysluplněji než přestup z Citelisu Diesel na Citelis 24 Tr (z Urbina na Trolino), má-li ten druhý být odůvodnšn jen tím, že z historického důvodu jsou dále dráty
No nevím, ale třeba na trase Duchcov-Teplice mi ten přestup na vlak smysluplnější zrovna nepřipadá. Ale třeba mimo špičky by ty busy do Duchcova v těch "břízkách" začínat mohly )opět-problém: nepřestupní tarif).

Jmx:Jen upřesním info o nedotované lince 137 v dobách před ZDO. Ta linka byla i přes vytíženost ztrátová vždy a DP opakovaně žádal o její dotace a povedlo se ji udržet až do doby, kdy se tak stalo.
A k řemu je to dobré ?
Tohle mi připadá jako vyhazování peněz. Takhle se integrace nedělá...
At ta 137 jezdí třeba do Chlumce, ale tam by měl být přestup na ústeckou MHD. Asi jsem opravdu ultrašotouš, ale ten vlak by měl být páteřní.

Mlojin: sem měl zrovna na magoši štěstí.
jo, to určitě

Když 137 v IDS, ta; at jezdí až z mostu
Hodně blbý nápad, viz Sergeilbc.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 20:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k té 137...přátelé, vždyť tento spoj využívají hlavně lidé , co se potřebují dostat co nejpohodlněji a bez přestupů!!! do krajské nemocnice. Myslím, že tato logika má naprosté oprávnění a diskutovat, zda by měli jet vlakem a poté utíkat v ústí na trolejbus...shánět na něj lístky a potom jet do neznáma...či přestupovat v chlumci??? vždyť smysl dopravy je , aby sloužila lidem a ta 137 určitě lidem slouží!!!
Petr B.
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 10:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom to právě je, že by mohla 137 jezdit třeba z CHANOVA :-), tam jim vlak nejezdí ... Vo to vůbec nejde, že do toho města jezdí vlak, ale do tý lokality ne . A nikomu se přece nechce přestupovat
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 18:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místní - pošlete do CHANOVA MLOJINA a bude klid.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 19:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

666:
Správné místo, kde Mlojinojc rétoriku konečně náležitě docení.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 19:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc:
No nevím, tam by asi moc dlouho nemluvil...
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 20:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chanov - horší místo už by nebylo?
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
ThimmySolaris
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.166.163
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 20:09:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

By do Chánova ten autobus ani nedojel,by ho někde na kraji rozebrali za jízdy,magneti...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 20:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co máte proti takovému idylickému místu?
 
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 09:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavacek - asi ne
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 10:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mlojín: že Vy chcete být průvodčím na Hnědočeské lince Chanov - Bílina - Teplice - Ústí?
Ad Sergeilbc: Vsadím se, že Petr Uhl a jemu podobní již touží po přestěhování do Chanova. Ten poslední panelák vpravo je pro ně jako stvořený, klidně si mohou pronajmout celé patro. Bohužel další paneláky již musely být zbořeny, takže se tam všichni Uhlové nevejdou. Ačkoliv šlo o jedno z nejkvalitnějších bydlení v Mostě...
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 11:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rudolf33: To vížejo ... Bych si dal ... A v tom Ústí by to mohklo končit v předlicích. To by nebyla hnědobílá ale černá linka !
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 12:55:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcete na tohle téma debatovat raději na www.romea.cz ?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budou od 9.12. nebo od 1.1. nějaké změny v jízdních řádech DPT ?

Jinak pár návrhů:
-na staničních jízdních řádech by měl být sloupec, který by uváděl, za kolik minut přijede spoj do dalších zastávek

-v linkových jízdních řádech bych ocenil to, když by se místo velmi nepřehledného slučování provozu v pracovní den a víkendy rozdělila tabulka na pracovní dny a víkendy
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
ThimmySolaris
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.166.163
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:33:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budou změny od 8.12.07 ...
Prý jich nebude moc,ale na každé lince nějaké... Jsem zvědavý,kdy se přehled změn objeví na webu DPTeplice,protože už zbývá jen šest dní...
Změny od 1.9.07 byly na stránkách aspoň měsíc dopředu...

Jinak s těmi tvými návrhy naprosto souhlasím... Když si ve všední den vyberu spoj,kterým chci jet a až na zastávce zjistím,že jede v sobotu a neděli,je to nepříjemná situace,když další jede třeba za půl hodiny nebo ujel před deseti minutami... Ale většinou jezdí spoje v sobotu a neděli stejně jako o všední dny,třeba o minutu dříve nebo později.. A není jich tolik... Ale i tak by se to mělo zpřehlednit...
C943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.226.173
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:21:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdy se asi tak počítá s vyřazením té poslední C744??
ThimmySolaris
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.166.163
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:47:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl,že ty zbývající dvě C744 se vyřadí ke konci roku 08... Zatím se vyřazení neplánuje (?)
(Nevím,kde vzal mlojin,že 509 a 511 "stojej v kopřivách")
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 17:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se zeptám,u vás měla působit jedna 744 ex DP Děčín,která je původem ČSAD Liberec,o kterou se jedná a co je s ní dnes?
ThimmySolaris
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.166.163
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 17:57:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O žádné z Děčína nevím...
A pokud v Teplicích nějaká z Děčína jezdila,tak už nejezdí :-)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Teplicích jezdilo pár ex Děčin trolejbusů ,kdysi dávno, ale o autobusech známo nic není. Že byste uvedl zdroj??
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 11:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde jsem to snad přectl,no nic to nemusí být pravda,ale v Děčíně byla,tak se budu muset poptat tam,který je to vůz a co je s ním dnes.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 13:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

byly to odporová Tr9 tehdejší Eč 135 136. Byly sice odporové s typickými zvuky při rozjezdu, ale rozjezd byl raketový a maximálk ataké slušná. Jezdil s nimi p. Malina ( poté jezdil s nostalgickou ) a p. Masopust. dej mu pámbůh nebe...
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Jang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 23:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Změny v dopravě od 1.1.2008:
http://www.dpteplice.cz/index.php?page=aktual.php&id=109
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 04:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám opět zredukovali dopravu trolejbusy k nádraží paní Müllerová.

Linku 4 zavedli tak, jak kdysi byla 1 a po chvíli ji asi zruší. ( Tenkrát ji prodloužili do Břízek ).

Tak to nám ten rok 2008 pěkně začíná....

Potichu nám opět uzavřeli konečnou Břízky
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 05:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: s ohledem na téměř nulovou vytíženost této větve si myslím, že je to ospraveditelné.

Teď jsem trošku napnutý zda se tu od některých do konce roku neobjeví příspěvky z počítacích jízd typu "V Břízkách +5, ... atd."
http://cnds.cz
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem místní,ale fotil jsem na podzim dopoledne na Pražské,kdy tam končí L.1,3 a odjíždělo vždy něco do 20 min.+projíždějící linka.Po redukci bude interval hned 40 minut,jednou tolik se mi jeví,to je silná redukce.
Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad to s tím intervalem nebude tak zlé, podle jízdního řádu č.4 je ten interval 20 minut. Je však škoda toho dalšího vypadávajícího spojení k nádraží. Že by až přestavba nádraží za miliardy včetně podchodu...znamenala v příštích letech posun k lepšímu?
A asi naši důchodci nebudou nadšeni ze zrušení linky 34....
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 16:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Břízky byly i v minulosti dosti ztracená varta.
Akorát, že před rokem 89 tam jezdila páteřní 12 a lidi ze Šanova to dost sr..o, že do Újezdečka se přestupovalo. Ale mám upřímnou obavu o vytížení 4, protože bude vozit jen k Nemocnici ze Šanova. Prosetice naveze 7, Šanov a Jankovcovou 12. Co zde opravu chybí je křížení v Pražské, nebo v Jankovcové, případně obojí. Jinak mám opravdu strach, že do roka a dne se poněkolikáté rozloučíme s linkou 4.

A pokračuje tak plíživá degradace Trolejbusů v Teplicích.

Linka 34 byla zbytečná, protože SPAR je poblíž centra a mnoho lidí jezdilo i ke konkurenci. Linka 30 vozí lidi za město. Pokud by Olympia stála na místě SPARU, tak by také 30 nejezdila.

A než důchodci myslím na dopravu obyvatel okolí Sparu do centra.

Ještě mne zajímá jedno, jestli po novém roce bude 4 busmo, nebo bude pokračovat ona qalitní výluka a přestupy.

Jinak přínos linky X1 - dokazuje, že lze navázat napájení Tr. tratí autobusy a problematiku přestupů by mohl řešit tarif dvou pásem.
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
ThimmySolaris
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.166.163
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:41:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes (pravděpodobně poprvé) Citelis e.č.167 na zkušební jízdě!
(Viděl jsem ho vyjíždět od Červeného kostela směr Trnovany... Tipuju Anger,protože na Panoramu nešel proud,linka 5 končila v Šanově a dál jela Náhradní Doprava cca do čtyř hodin (?)... A na Šanově 167 nebyla...
Jang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ještě mne zajímá jedno, jestli po novém roce bude 4 busmo, nebo bude pokračovat ona qalitní výluka a přestupy"

takže ještě jeden odkaz: http://www.dpteplice.cz/ - viz "Obnovení trolejbusového provozu do Šanova I"
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2007


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 10:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Začly se nám objevovat takové televize v autobusech i trolejbusech. Může to někdo vysvětlit ? Je to asi už v šesti trolejbusech a ve třech autobnusech.

(Příspěvek byl editován uživatelem mlojin.)
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Linky 30,34 nejsou součástí MHD, ale obchodním artiklem provozovatelů příslušných obchodních středisek, vozidla si pronajímají u DPT. Nevím tedy, o co Vám jde, neboť nemá -li provozovatel Intersparu další zájem o provoz l. 34, jde pouze o jeho obchodní rozhodnutí. Nevšiml jsem si, že by u Intersparu někdo bydlel, ale přesto linky MHD 123,124 a další jsou k dispozici.Takže , o co Vám jde?
Otážka provozu X-1 byla již dávno vyřešena, proč by tedy 4 měla jezdit busmo??
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 15:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim tě, já vítám jejich zrušení, protože někteří hnědoobčané bydlící v těch rozvalinách ve šparu ji velice výhodně využívali po dopravu podél celé 34, protože jela k nádraží, na Benešák, k Nemocnici....
Ano X-1 končí ( vyšlo zároveň s mým dotazem ) ale stav na staveništi napovídá, že minimálně během prázdnin, kdy se na stavbě nic nedělo, to bylo zbytečné. Neustále jsem utvrzován v názoru, že se dala na dva měsíce výluka X-1 a na Masaryčce se jezdilo po tankodromu, namísto toho, aby se jezdilo přes lázně a nedejbože se osvědčilo...

Bophužel mne trápí ( on existuje výztižnější a exprsivnější výraz ), že v ústí otevírají tratě jako o život a nemilosrdně zpod nich vyhání autobusy, které se stávají napájecími linkami. ANI JEDEN AUTOBUS NEPROJÍŽDÍ CENTREM. Zatímco v Teplicích se autobusy cpou pod dráty skoro s odůvodněním, že to jinak nejde. Jde, ale musí se chtít...
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace