K-report
 

Archiv do 11.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Hradci Králové » Archiv do 11.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky Citelisu ev.č.157:
 
 
Moje weby: o MHD v HK - přes 850 fotek ; o SimTr

Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je nejlepší trolejbus...
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3234
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 16:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince 14 se odpoledne objevil další vůz- 159.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3558
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 18:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde budou jezdit zejtra? Mě by totiž dneska nic nedostalo ven...
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 00:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Robin 29.11.2007

Řidič e.č. 84 - xxxxx - NETOPÍ

Nemyslíš chlapče, že si to s tímhle příspěvkem trochu přehnal ??? Obzvláště s tou poslední větou ???
Jinak minulý týden, když bylo docela tuho, využil jsem za den 4 autobusy MHD ! a to prosím topil jediný. A vše byly Citelisy. A že docela venku byla klemra pořádná. Nebude to topení problém vícero řidičů ??? Hmmm ??? A ohledně stylu jízdy - koukám, že jediný kdo si tu stěžuje jsi ty. Každý řidič si jezdí jak chce. Někdo telefonuje, někdo řídí jednou rukou, někdo jezdí po městě 70 km/h. Buď rád, že se vůbec někam dostaneš a nemusíš všude šlapat pěšky. Jestli se Ti nelíbí, jak řidiči jezděj, vrať lítačku a choď pěšky. A uvidíš, jak se pak rád svezeš ev.č. 84 nebo 236. Hmm ?? Akorát dostáváš řidiče do problémů, oni tak jezdí X let a nikdo si nestěžuje a pak přijde jeden týpek a začne tady říkat, kde který řidič jezdí jak prase. Je tohle normální ?? A pro příště si prosím to jméno odpusť. Nebo řeknu jmenovanému řidiči, aby tě nebral do vozu, když se Ti nelíbí jak jezdí

(Příspěvek byl editován uživatelem honza215.)
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PP Hradec Králové 4EVER
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3236
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 09:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honza 215: Krásný příklad toho, jak dostat lidi z MHD. Doufám, že neřídíte.

ev.č.157 na lince 12, ev.č.158 na lince 11, ev.č.159 na lince 15.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 09:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozvedu předchozí příspěvek. MHD je služba pro cestující- zákazníky. Zákazník má za své peníze právo na služby v odpovídající kvalitě, což znamená, že se dostane tam, kam potřebuje zhruba v takovém čase, jaký hlásí jízdní řád, ve voze nepadá a řidič jezdí dle předpisů. Nějaké mobilování za jízdy ze strany řidiče je přestupek, který policie ČR řeší, stejně jako nepřiměřenou rychlost. Každý si nemůže jezdit tak, jak chce, neb nesmí omezit ani ohrozit jiné účastníky silničního provozu, což se bohužel v některých případech děje. Cestující nelze chápat jako obtížný hmyz a pokud má řidič déletrvající pocit, že ho cestující obtěžují, měl by ve vlastním zájmu odejít. V práci strávíme třetinu produktivního věku, tak bychom měli dělat něco, co nás baví. Chápu, že když chybí motivace, je občas těžké se k cestujícím chovat jako k zákazníkům. Zákazník totiž nemůže za to, že máme ve firmě či doma nějaké problémy. Zatímco cestující jedná sám za sebe, řidič neshazuje jen sebe, ale i celý DP. Další jeho nevýhodou je to, že je na očích, takže je permanentně kontrolován. Tuto práci si ale vybral, takže musí počítat s tím, že ne každý bude spokojen s jeho službami. Zní to ode mě asi cynicky, ale: řidičů se zastávám, ale v tomto případě nemohu souhlasit s tím, že Každý řidič si jezdí jak chce. Někdo telefonuje, někdo řídí jednou rukou, někdo jezdí po městě 70 km/h. Buď rád, že se vůbec někam dostaneš a nemusíš všude šlapat pěšky. Jestli se Ti nelíbí, jak řidiči jezděj, vrať lítačku a choď pěšky. A uvidíš, jak se pak rád svezeš ev.č. 84 nebo 236. Hmm ?? Akorát dostáváš řidiče do problémů, oni tak jezdí X let a nikdo si nestěžuje a pak přijde jeden týpek a začne tady říkat, kde který řidič jezdí jak prase. Z toho totiž vyplývá, že každý, kdo si stěžuje, naše služby ať nevyužívá. Ovšem někteří cestující nemají jinou možnost, navíc, cestující MÁ právo si stěžovat, stejně jako kterýkoliv jiný člověk na jakoukoliv práci kteréhokoliv člověka. Nicméně souhlasím s tím,že jmenovat by se tu nemělo.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 10:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak chvílím DP za zavedení nového spoje cca v 7.42 z Hlavního nádraží na Pouchov školu po trase linky 13. Jedná se o dřívější manipulační jízdu.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 11:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Honza215
Samozřejmě jmenování řidiče nebylo to pravé ořechové ale...Každý řidič si jezdí jak chce. Někdo telefonuje,... no to snad nemyslíš vážně! ale na to už tu dobře zareagoval Petr nosek.
Jestli se ti nelíbí, jak řidiči jezděj, vrať lítačku a choď pěšky. no kdyby tohle udělal každý komu se nelíbí chování řidičů, tak nejezdí skoro nikdo, já osobně znám plno lidí kteří na chování některých řidičů nadávají.
Chápu že člověk má občas blbou náladu a nemůže se každý den usmívat jak sluníčko, ale nemůže si řidič vylévat zlost na cestujícím to platí také obráceně.
A kdyby sis četl příspěvky všechny a celé tak bys viděl v příspěvku Robin 413 že zde nechce pouze kritizovat řidiče.
Tak asi tak.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tomhle něco bude no. Možná jsem to trochu přehnal, ale opravdu mě štve, že Robin jmenoval tohoto řidiče ... Z jeho příspěvku je vidno, že to že netopil, takže tím udělal ostudu celému DP a že jako za to vše může jen on a nikdo jiný. Úplně by stačilo napsat, že se v ev.č. 84 netopilo a řidič jel rychle. A on ještě kolega Robin uvede jméno ... to mě fakt jako znechutilo. Vy to tady všichni víte, že někteří řidiči jezdí tak jak jezdí, tak má to cenu to tady dále rozebírat ?? Jmenovaného řidiče jsem dnes poinformoval a nebyl z toho moc nadšený, že se tu o něm diskutuje. Když tady ale dál chcete říkat, kdo a jak jezdí, tak v tom pokračujte, mě naštval jen tento případ. Ale říkám vám, že těmito diskuzemi tady hradeckou MHD určitě na vysokou úroveň nevyzdvihnete. Jinak Petře dík za to, že jsi napsal, jak je to s tím topením. Žádný řidič není tak blbý aby když je venku -4, tak měl vyplé topení. Jak řekl Magiq tak v těch dnech bylo docela teplo a z vlastní zkušenosti mohu říct, že se netopilo jen ev.č.84 ale i ve spoustě jiných ...
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PP Hradec Králové 4EVER
Vysohlid12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 16:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jezdí ještě neco ze starých várek jako 194,209-214,233,236,237 a 238?
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3239
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc s tím topením si dovolím jednu poznámku. Když je cestujícím zima, mohou požádat řidiče, aby zatopil. Běžně se tak děje na jednom kurzu linky 16 a nikdy se nestalo, že by řidič cestujícím nevyhověl (jezdím s ním denně už několik let). Takže až na jednu výjimku (co mám zkušenost) se s řidiči dá dohodnout. To jen pro úplnost.

ad Vysohlid12: Ev.č.209-211 ještě v ulicích vídám- dnes ev.č.209 na 11+17 a posilovém novém spoji linky 13, ev.č.211 je zatím přidělené (ale po zprovoznění ev.č.160, které už stojí ve vozovně už asi nebude) a mělo by tento týden jezdit šejdr linky 15. Ev.č.214 jsem dlouho neviděl.
Ev.č.233 najíždí kilometry, takže by mělo jezdit i v sedle a o víkendu bez ohledu na jeho řidiče. Z kloubových vozů jezdí vše a ještě tak do konce roku (aspoň tak bych to viděl) bude.

trejsina stažena a nahrazena ev.č.113. Jinak jsem byl informován o tom, že na ev.č.113 a 151 přijde reklama, ale musí se počkat asi 14 dní, aby se usadil ten nový bílý lak a při sundání reklamy se potom tento lak nezničil.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky letošní jízdy Mikulášského trolejbusu ev.č.86 najdete tady. Letos jsem ho fotil v Malšovicích na konečné.
Moje weby: o MHD v HK - přes 850 fotek ; o SimTr

Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je nejlepší trolejbus...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37706
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MHD je služba pro cestující- zákazníky.

Pro cestující jen částečně. Hlavním zákazníkem je město a zejména dle jeho představ pak MHD vypadá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kuba_j: Před chvílí to ukazovali i v televizních novinách na NOVĚ
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 22:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím sice, že pláču na špatném místě, ale koukal jsem na nový tarif a musím říct, že to je horor. Jednotlivé jízdné nechávám stranou, ale platit 3520Kč ročně (= cca 10Kč denně, včetně víkendů) mi připadá na město velikosti Hradce Králové skutečně dost a připadá mi smutné, že nově platí i držitelé Janského plakety. Když už se zdražovalo, připadá mi podivné, že jízdenka u řidiče stojí pořád stejně a tak se (alespoň podle mě) zvýší počet cestujících, kteří si jízdné koupí u řidiče, čímž zbytečně dojde ke zdržování.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3559
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 06:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ev.c. 159 a 161 na lince 12. Foto odpoledne.

Tento příspěvek je vložen pomocí INFOLINE_9003003
Podrobný manuál ZDE

administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 08:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzpomínka na ev.č.107 odkaz
Moje weby: o MHD v HK - přes 850 fotek ; o SimTr

Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je nejlepší trolejbus...
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3560
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 17:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

157 taktéž na lince 12, 158 na lince 9. 160 jsem neviděl.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3561
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulášský trolejbus ev.č. 86




Ev.č. 157

Ev.č. 159

Ev.č. 161



administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3241
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vida, tak už jezdí i 161, ta se mi dneska nějak vyhýbala. Takže ještě zbývají vozy 160,162 a 163 a sóla budou komplet.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu z jiného soudku, už se mě z těch nových vozů točí hlava.
Dnes na lince č.6 e.č.31 a na lince č.3 e.č.32
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3242
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 09:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ev.č.161 dnes na lince 12, osatní jsem zatím neviděl.

Ad Philip: Pročpak?
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 10:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr: No protože to jsou ošklivý busy ale jsou nízkopodlažní
...jsem zvědav jak budou v létě všichni nadávat na ty malá okénka.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3243
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to je pravda, že ta malá okna jsou "terno". Však už budeme mít letos 15 sólo Citelisů.
dostal jsem informaci, že Karosa ev.č.212 a 214 se dnes stěhovala k novému majiteli.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_nosek: že Karosa ev.č.212 a 214 se dnes stěhovala k novému majiteli.

A jaký je jejich a ev.č.194 nový majitel, nevíš?
Moje weby: o MHD v HK - přes 850 fotek ; o SimTr

Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je nejlepší trolejbus...
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tuto otázku jsem čekal, ale bohužel odpověď neznám. Snad se najde někdo, kdo nám objasní, kam tyto vozy šly. Mám určitý tip, ale raději počkám na info, kam šli.

pro úplnost dodám, že ev.č.158 dnes jezdí na lince 25.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u těch vyřazených autobusů tak tady jsem našel současné fotky ex ev.č.234 u DPCHJ pod ev.č.314 a tady ex ev.č.232 u DPCHJ pod ev.č.313. Obě pěkně prokoukly .

Jinak co se týče nových Citelisů tak jsem slyšel, že si řidiči stěžují na to, že v nich nemají moc místa kam si dát svoje věci...
Moje weby: o MHD v HK - přes 850 fotek ; o SimTr

Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je nejlepší trolejbus...
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3564
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky zmizela páčka retardéru :-).

Kuba_j: nejels včera v 16.20 T od tesca k Tescu :-)?
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: ne nejel. Včera a dneska jsem byl celej den doma. Pročpak?

A ještě jsem teď koukal na stránky DPmHK a od 9.12. bude jezdit na lince 0 nový spoj - v sobotu, neděli a v pondělí v 0:00 z nádraží navazující na nový vlakový spoj. Viz odkaz.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kuba J.)
Moje weby: o MHD v HK - přes 850 fotek ; o SimTr

Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je nejlepší trolejbus...
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3566
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen jestlis to tam seděl ty nebo někdo jiný :-). Toho někoho zajímala 158 na 9 a jiný busy :-).

A na lince 1 ev.č. 102.

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3245
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zájezdovka má nyní hodně objednávek. Dokonce dnes musel odpoledne vyjet citybus ev.č.126, protože vozy zájezdovky měly jinou práci.
Vysohlid12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 17:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

od kdy má platit nový jř a jaké budou změny?
Vysohlid12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 17:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jezdí ještě 292 a jsou kromě 295 a 294 ještě nějaké nové zajezdáky?
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3569
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 18:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové zájezďáky nejsou už nějaký ten čas, jsou jen reko. JŘ se spuštěním terminálu, tak březen, ale spekuluje se o květnu.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 18:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vysohlid12: snad všechny současné zájezďáky:

Karosa LC735 ev.č.292 a C734 ev.č.287 a 295
Man ev.č.290, 291, 297, 298
Mercedes Benz ev.č.296 a 299
Karosa B732.1654 ev.č.289
Karosa B732.1654 ev.č.288
Stránky o MHD v HK - přes 850 fotek | ICQ: 204-442-684
Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je stejně nejlepší trolejbus
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3247
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 19:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním, že ev.č.294 je též Karosa C734. Minulý týden jsem ji zrovna potkal.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3248
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 19:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o víkendu jsem potkal z nových vozů:
v sobotu: ev.č.159 na lince 11
v neděli: ev.č.161 na linkách 12 a 14
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 19:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak ev.č.294 v podobě C734 jsem ještě nepotkal snad tento týden budu mít na ní štěstí zájezďáky DPmHK potkávám teď celkem často.
Stránky o MHD v HK - přes 850 fotek | ICQ: 204-442-684
Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je stejně nejlepší trolejbus
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 10:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dlouhé době jsem včera jel 75kou a nezklamala mě. Když trolejbus jede tak do vleku to táhne jak kdyby chyběl měch a celkově strašný vůz. Vždyť je to také 1.generálkovaný trolejbus 15Tr.
Do šrotu s ním.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Philip: jseš vůbec spokojenej s nějakým busem v Hradci? S novejma Citelisama nejseš spokojenej a se starou dobrou "patnáctkou" taky ne .

Ale taková 73ka, která šla na GO hned za 75kou vypadá a jezdí pořád skvěle. Navrhoval bych jí časem jako historickou/muzejní 15Tr DPmHK - samozřejmě s opravou do původního stavu > výměna sedaček za ty "starý" koženkový atd. Třeba v Českých Budějovicích plánujou jako historickou 15Tr jejich ev.č.01 taky s opravou do původního stavu s tím, že do roku 2009 bude po opravě jako historická.
Stránky o MHD v HK - přes 850 fotek | ICQ: 204-442-684
Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je stejně nejlepší trolejbus
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba j: No tak s Citelisama spokojenej nejsem .

Trolejbusy 15Tr jsou jedny z nejlepších trolejbusů , ale bohužel už ne 75ka.
Samozřejmě 73ka je stále dobrý trolejbus, ale jako historický trolejbusy bych viděl 08 nebo 28, 15Tr 80 nebo 81, a také dobrá 21Tr 34. Jenže historické vozy jsou takzvaná třešnička na dortu.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Philip: Já se Citelisama taky nejsem spokojenej . ev.č.28 DPmHK vede jako historický trolejbus (spíš muzejní ). 81 nic moc to radši 80ku jako historickej ale podle mě by byla nejlepší 73ka s opravou do původního stavu.

a také dobrá 21Tr 34
34? vždyť ta má teď něco se zadní nápravou tak nejezdí zrovna nejlíp ale předtím byla dobrá. A na 21Tr jako historické je dost času. Hlavně v DPmHK asi moc historické busy nemusej, když se člověk podívá do Brna nebo Pardubic kolik jich tam maj a my skoro nic.
Stránky o MHD v HK - přes 850 fotek | ICQ: 204-442-684
Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je stejně nejlepší trolejbus
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 12:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba j: Podle mě muzejní exponát stojí nablejskanej v muzeu a historický vůz je schopen plného provozu v současných podmínkách.
A na 21Tr jako historické je dost času.... za pár let nás tu zaplaví pravděpodobně 24/25Tr hnusy a pak se budem divit až zbude pár zrezlejch 21Tr.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 12:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Philip:
Podle mě muzejní exponát stojí nablejskanej v muzeu a historický vůz je schopen plného provozu v současných podmínkách

jestli narážíš na tu ev.č.28 tak ta ale nesplňuje ani jedno, stojí pod přístřeškem v DP bez sběračů takže není ani schopna provozu a ani nestojí nablejskaná v muzeu...ale k tomu muzeu to má asi blíž protože muzejní exponát nemusí být provozní..

Jako historická 21Tr by nebyla špatná 50ka tedy prototyp 21TrACI nebo jedna z pěti 21TrAC (51-55)...
Stránky o MHD v HK - přes 850 fotek | ICQ: 204-442-684
Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je stejně nejlepší trolejbus
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 12:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 21272: Ta fotka Mikulášskýho Tr na Ulricháči se ti povedla, vypadá pěkně Vánočně :-)

A v Citelisech loketní opěrky, teda to jsou vymoženosti.

Teda ta půlnoční nulka mě trochu zklamala, když už to teda není ta dvojka, nebo co to mělo bejt, tak jezdit o jen převážně o víkendu, kdy stejně za 20 minut jede další spoj, ale všední dny, vyjma toho pondělku, je tam pak díra. Ostatně včera to muselo jet dost možná prázdný :-), protože díky problémům v Praze měl onen vlak z Phy 50 minut.

btw. Mám něco pro fotiče s dobrym strojem. V čase téměř zimního slunovratu to není sice vůbec aktuální a dost možná, že i za půl roku bude furt dost tma, ale kolem čtvrt na 11 vyjíždí z oblasti Březhradu neveřejný/manipulační (ale s lidma) spoj jedoucí tzv. zadem přes "kruháč na dálnici" a Plačice...
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -4 vozů v Hradci Kr.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3570
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 14:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesa: to se klidně dá zvládnout, ale musí někde zastavit minimálně na 1 vteřinu :-). A jezdí denně?
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Vysohlid12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 16:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechápu proč jsou všechny nové městské lisy v barvách hk a přebělili 151 a 113.jestli nebudou mít jinou barvu ani 160,162,163 nebo aspon 221-225,tak jsou asi vážně uplně vylízaní
Vysohlid12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 16:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a nevíte jak to teda bude s těma dodávkama novejh tr?solaris nebo irisbus TO je oč tu běží
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 16:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vysohlid12: 151 a 113 budou mít CVR.
Stránky o MHD v HK - přes 850 fotek | ICQ: 204-442-684
Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je stejně nejlepší trolejbus
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 16:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesa: Loketní opěrky v Citelisech nejsou vymoženost, ale splnění požadavku nějaké evropské normy... Všimni si, že jsou jen u některých sedaček.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3572
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 17:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vysohlis12: Nač ta zad...? Jinak asi co myslíš, že tu bude jezdit za trolejbus? To víme všichni na 85% :-).
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 18:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: přesně tak, já jsem zkusil na mé stránky dát jen tak pro zajímavost anketu o nových trolejbusech v HK a stejně tam má 24/25Tr víc hlasů než Trollino...
Stránky o MHD v HK - přes 850 fotek | ICQ: 204-442-684
Škoda 15Tr02/6 ev.č.73 DPmHK je stejně nejlepší trolejbus
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3249
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 19:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen abychom se všichni nedivili, co tu bude jezdit.

- ty opěrky v nových vozech jsou stejně moc nízko, než aby se daly využít. dneska jsem to zkoušel a to bych na té sedačce asi musel ležet. Ale zase proti vypadnutí do uličky v případě prudšího projetí křižovatky je to dobré.

- dneska stažena 270, nahradila ji 266.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 19:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_nosek: 85% není 100% .
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3250
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 21:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen, že tu operujete se dvěma výrobky, ale ono jich přece jen může být víc... Nemáme jen Trollino a 24Tr (už jsem jako první málem napsal SOR)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 21:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr nosek: Jenže nic jiného není pro provoz v ČR schválené. A kvůli dvěma kusům (předpokládám, že se chystá nahrazení vašich 14TrM) to žádný výrobce schvalovat nebude. Až HK vypíše výběrko na 100 vozů, věřím, že se přihlásí i jiní výrobci...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3251
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 22:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M__r: Vozů bude podstatně víc, přesné číslo ale záměrně neuvedu.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2590
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 22:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr nosek: Věřím, ale pořád se tam přihlásí pouze Solaris a Škoda. Západní výrobci do toho nepůjdou, nevyplatí se jim to. Řešení vidím jen ve vzájemném uznávání homologací v rámci EU, což je bohužell vzhledem k různým přísnostem norem v různých státech velmi těžké, až nerealizovatelné.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3252
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 08:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, to máte pravdu. Stejně jsem zvědav, zda TEDOM začne vyrábět trolejbusy či ne, protože se o tom mluví už několik let. Pokud se situace nezměnila, tak DP se vozů 24Tr a 25Tr ještě před dvěma lety docela bál.

- dneska na lince 2 jezdí 21Tr ev.č.36
- byla vypravena Karosa ev.č.209 na celodenní kurz na lince 16. Takže se s těmito vozy ještě párkrát možná potkáme, protože ev.č.158 a 159, pokud vím, nejezdí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3253
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po krátké odmlce zase přemýšlím nad tím, jak by se v okolí HK dal zavést integrovaný dopravní systém. Je škoda, že například i posilový spoj v relaci Všestary- HK zajišťuje Connex. Chápu, že je levnější a že když si Všestary nezaplatí MHD, tak ji nedostanou, ale ta představa by mě lákala. DP je přece jen ale o dost dražší a po stejné trase jezdí i levnější dopravce. Kdyby ale do Všestar jezdila MHD, tak by si lidé koupili v HK průkazku a pak už by nemuseli nic řešit. Cena za vlak stoupla docela výrazně (alespoň pro mě), takže se dá předpokládat, že pokud jezdí v přibližně stejném čase i autobus, část cestujících může přesedlat. Nicméně, zrovna Všestary jsou pro mě favorit v tom, kam by se MHD hodila. Jenže autobusových spojů do Všestar jezdí dnes v pracovní dny přímo do obce 9. (5.48, 6.28, 7.08, 10.24, 12.24, 13.30, 14.55, 16.49, 19.09). Sice vím, že tam jezdí i vlak, ale stejně vzhledem k jejich velikosti bych si dokázal představit spoje navíc cca v 5.18, 8.50, 11.24, 15.30, 17.30. Jenže ...peníze. Ale hezké by to bylo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace