K-report
 

Archiv do 05.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv do 05.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veverka: odpovím příkladem z ČSAD autobusy Plzeň:
Plzeň - Karlovy Vary (linka jede naprostou většinu trasy po silnici, kde může jet téměř stále 90km/h a která projíždí jen několika málo obcemi); 84 km; 84 Kč + zavazadlo + místenka + asi i dotace na ZDO;
Plzeň - Zličín; 83 km; 60 Kč, zavazadlo i místenka zdarma.
Nebo jiný - ČSAD Jablonec n/N mělo před pár lety jeden ceník pro jednu linku v pracovní dny a jiný o víkendu.
A do třetice: ČD a jejich Šťastná eLiška: Praha - Liberec za 105, Praha - Plzeň za 70 (- Brno dokonce za 35).
Všechno srovnatelné trasy, výrazně odlišné ceny a ve všech případech se jedná o "seriózní" a "uznávané" dopravce (což mimochodem - s výjimkou ČD - nezpochybňuji).
A komu tyto příklady nestačily, zkuste si najít ceny nejlevnějších letenek do New Yorku a dejme tomu do Zimbabwe.

Cena jízdného zkrátka závisí na mnohem více faktorech než na tarifní vzdálenosti. Jen tak namátkou
- typ a kvalita silnice
- mýtné
- skutečný počet ujetých kilometrů (mohl bych uvést příklady, jak se liší tarifní vzdálenosti an stejné lince u různých dopravců)
- typ a stáří použitého vozidla
- průměrný počet cestujících
- složení cestujících (když budou jezdit samé školní děti, tak prodělám kalhoty)
- dotace, především (ne)zařazení do ZDO
- časové rozložení přepravních proudů (když pojedou ráno všichni na jednu stranu a večer zpátky, tak nevytížím vozidla)
- geografické podmínky
- klimatické podmínky (na jižní Moravě, na rozdíl od Liberce, nepotřebuju přezouvat na zimáky)
- platy řidičů (divili byste se jaké jsou rozdíly mezi některými kraji)
- určitě každý z vás dokáže vymyslet spousty dalších

- ale PŘEDEVŠÍM na tom, co mi dovolí KONKURENCE...

Zkrátka myšlenka jednotného jízdného v závislosti POUZE na počtu ujetých kilometrů je zcestná idea fixovaná do doby před 20 lety.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Wlasta demagogie je váš obor že?
Nejlepší je, že do toho zamotáte i letenky do Zimbabwe.
Mě prostě vadí ,že na lince do Liberce budou nyní drbáni cestující,aby se mohli cestující z Brna vozit za facku.
Proto mám radši ,když je prostě jeden ceník v jedné firmě pro všechny.Ono se to nápadně podobá situaci, kdy jsou účtovány tzv.dvojí ceny,tudíž ten kdo platí víc, dotuje toho kdo platí míň.
A opravdu vám nevadí jako bojovníkovi za konkurenci, že žádná do LBC již není?Bohužel slepě podporujete jednoho doprace a teď mlčíte, když se situace změnila v opačnou.Ptám se proč??
A nebojte mě to až zase tak netrápí, do vozu oné společnosti již nikdy neusednu, po zlé zkušenosti s touto firmou.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ares1 - máš to štestí, že se můžeš z prahy svézt s normál dopravcem. Asi budu muset využít akce čsad jablonec a zařídit si na čipovce akci osmá jízda zdarma. A ještě můžu z jablonce udělat jízdu s čsadlb. Nebo se semilákama do turnova a pak zase čsadlb. Či něčim do boleslavi a zase s přestupem do liberce. Sice nic přímího, ale lepší než SA.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta:
- ale PŘEDEVŠÍM na tom, co mi dovolí KONKURENCE...

Takže mám pocit, že jsme se shodli. Ty předchozí body jsou na linkách Praha-Plzeň a Praha-Liberec přibližně stejné. Zato Plzeň-KV a Plzeň-Praha mi přijde dost o něčem jiném. Je to logické, že na dálkové lince, kde se celou cestu frčí po dálnici a jezdí to dost obsazené, se nasadí výhodnější cena (jo a to jsem ještě v tom původním příspěvku zapomněla na nikoli zanedbatelnou zpáteční slevu u ČSAD na lince Plzeň-Praha).
Ale necpala bych pořád všude tu cenu za místenku, kolik lidí si při cestě s ČSAD kupuje místenky? Naprosté minimum, leda do té Prahy, ale tam je místenka v AMS za stejnou cenu jako jízdenka přímo u řidiče.

Prostě SA teď jezdí plně obsazená do Liberce za ceny, za které ČSAD vozí 2 lidi do poslední díry po granátu přes hory doly černý les. Sice většina takových linek je v ZDO, ale stejně je kvůli ní nutné udržovat navíc jeden autobus a platit jednoho řidiče. SA nemá čím jezdit, když se jí vysypou dva busy pár dní po sobě. Pak brečí, jak si je musí draze pronajímat ...
Provozovat ZDO je sice určitá jistota, ale udržovat stovky vozů (a obnovovat vozový park) a platit stovky řidičů to něco stojí. Kdyby to nebylo dotované, tak tam nikdo jezdit nebude, protože by tam do několika týdnů prodělal kalhoty. To není jako jezdit plnými autobusy x otoček denně po dálnicích mezi největšími městy.
To je pořád dokola o tom, že SA má autobusovou dopravu jako velmi dobrou reklamu. A když má někde monopol, tak proč na tom nevydělávat, že jo? To je docela logické, akorát to moc nejde dohromady s těmi hezkými řečmi, jak to všechno dělají pro lidi. Já bydlet v Liberci (a potřebovat jezdit do Prahy) tak mám taky pěknej vztek. Tohle se nedá srovnávat s tím, jestli ČSAD před lety mělo tuhle linku zahrnutou v ZDO a teoreticky cestující do Prahy nějakou korunkou dotovali ZDO. Teď tam jiná firma vyvraždila konkurenci a nasadila ceny, které se liší od jejích jiných linek o desítky až stovky procent
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3489
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Liberečák naštěstí už pobyt v LBC je pro mě uzavřená kapitola,a tudíž ježdění se mě netýká.Ale vadí mi to pro budoucnost celé dopravy kterou vidím černě.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 23:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je legrace některé z vás číst :-) Můj názor k situaci na LB-Praha : že je na trase jeden dopravce určitě není dobře. Ale po vzoru Liberečáka si tady vymýšlet nějaké šílené obezličky, jak nejet SA a přestupovat, platit víc a jet déle, to může snad jen on, ale cestujícího, který se potřebuje dostat z A do B, to nezajímá :-) V ČR nikdo nikomu nebrání SA konkurovat. Ať přijde nějaký konkurenční dopravce a utká se v boji o cestující, že je na téhle lince potenciál, snad víme všichni :-)
Ares1 : Mě prostě vadí ,že na lince do Liberce budou nyní drbáni cestující,aby se mohli cestující z Brna vozit za facku.
Nevyplývá to náhodou z tržního principu? Pokud mám někde konkurenci, tak s ní musím nějak bojovat, pokud Litvin nastaví 50 Kč, tak to mám jezdit za 200??? Řekněte mi, jak byste to řešil jinak a lépe?
A nebojte mě to až zase tak netrápí, do vozu oné společnosti již nikdy neusednu, po zlé zkušenosti s touto firmou.
A to vás ani v demokratické společnosti nikdo nenutí. Můžete jet vlastním vozem, několika přestupy ČD a.s. a nebo můžete začít provozovat linku Liberec-Praha :-)
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 23:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tu neustále mluví o trhu. Může fungující trh dospět k monopolu?
čtyřúhelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 00:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad kreditové jízdenky: Považuji to za docela dobrou strategii, jelikož stálý zákazník u mne utratí více peněz než zákazník potencionální a jen tak nepřestoupí ke konkurenci, tak mu dám nižší jízdné. Radim je jen tak rušit na lince LB PH rušit nebude.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 00:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wokodobe:
Může fungující trh dospět k monopolu?

Záleží na tom, jak se v tom odvětví vyvíjejí náklady. Trh se bude monopolizovat do té doby, do kdy je možné snižovat jednotkové náklady při rozšiřující se výrobě, poskytování služeb apod. Může se stát, že v nějakém odvětví budou nejnižší náklady na vyrobený výrobek nebo poskytnutou službu tehdy, když je všechny zajistí jeden podnik. Potom neregulovaný trh dospěje do situace monopolu. Když to řekneme na příkladu - dopravní obsluha malých vesnic ve volné konkurenci dospěje do situace, že zůstane jen jeden dopravce. Druhý příklad: jeden dopravce nasadí na svou linku reklamní nízkou cenu a doufá, že antimonopolní úřad mu toto zakáže a on nebude upadat do ztráty a přitom bude mít publicitu. Úřad do vývoje trhu nezasáhne a on to ekonomicky neustojí, protože větší firma má v tomto odvětví nižší jednotkové náklady než jeho malá, ale přitom mají obě stejnou cenu pro zákazníka.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 10:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Jenom pro pořádek - linka KV - Plzeň není zahrnutá v ZDO, žádné spoje na ní nejsou dotovány, i když třeba ZDO taky zajišťují.

Jízdné ČSAD je 76 korun, AKV 80, Ligneta 74.

Dále se na té lince neplatí za zavazadlo.

Ale platilo se.

Do příchodu dopravce Petra Říhy. (Později nahrazen AKV, Lignetou)

Jízdné 76 korun u ČSAD je stabilní už asi 6 let, když jinde ČSAD zdražovalo, tady ne.

Tedy ukázkově zde konkurenční prostředí drží ceny. Když ještě nebylo žákovské jízdné, tak dokonce Říha donutil ČSAD zavést slevy na ISIC...


Jinak v relaci K. Vary - Plzeň mají ČD šťastnou Elišku za 105 korun, aneb podnikáme s dotací...
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.125.129
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 11:04:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O Liberci Jančura tvrdí, že jako jediná jeho linka je vytěžovaná vždy jen jedním směrem (pátek odpoledne do Liberce, neděle do Prahy) - prostě že všechno to jsou Liberečáci, jezdící do Prahy do práce/školy atd. A že u ostatních linek to tak není, tam má obsazené oba směry.

O tom Liberci je to více méně pravda, s ostatními linkami neumím srovnat.

Takovéhle jednosměrné zatížení má, bez ohledu na dopravce a jeho barvu, určitě významný vliv na zisky linky, a tedy i na výši jízdného.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37633
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 12:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aneb podnikáme s dotací

Byl bys radši, kdyby jen dopravce schramstnul dotaci a měl vystaráno (tedy mu mohlo být/bylo docela ukradený - dokud daný spoj bude někdo objednávat, jestli někoho veze)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 15:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Normální cena KV - Plzeň je okolo 75 korun bez šestistovkové čipové karty, s nákupem ve voze a bez omezeného kontingentu. Takže asi takhle to myslím. (Poslední zdražování mě jenom utvrzuje v tom, že je státní dráze opravdu ukradené, jestli někoho veze. )
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 15:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyjádření ředitele společnosti k otázkám redaktorky J.Pavlíčkové z ČT Liberec ze dne 30.11.2007 o přerušení dopravy na lince Liberec - Praha

http://www.csadlb.cz/Portals/0/zpravy/LIBEREC-PRAHA-ROZHOVOR.pdf

nejlepší je otázka č.3:
3/ Otázka:
Neuvažuje ČSAD o tom, že po avizovaném opětovném zdražení autobusů
Student Agency od ledna 2008, přeci jenom linky do Prahy opět zavede ?
Jízdenka SA by po lednu měla dosáhnout téměř na 100 Kč…

Odpověď:
Neuvažuje. I takto avizovaná cena je podnákladová. Jestliže kterýkoliv
autobusový dopravce na lince Liberec - Praha a zpět bude striktně dodržovat
všechna legislativní opatření provozu (např. Směrnici o pracovní době osádek
vozidel, Zákon o mzdě, odvádět všechny daně, respektovat dané slevy apod.),
a zachovávat stávající komfort přepravy aniž by náklady na tuto linku dotoval
z jiných zdrojů a získal ještě z této přepravy přiměřený zisk na obnovu
vozového parku – pak by se cena jízdenky musela pohybovat v rozpětí nejméně
115 až 125,-Kč.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 15:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad karel - tak ona ta cena až zase tak zcestná není (125 už je moc, ale 110 až 115 by normální dopravce mohl za dané služby požadovat, avšak SA není normální dopravce). Lepší mě spíš připadá prezentační jízda jednou za rok za korunu.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: LOL
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37641
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 17:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Nový tarif aspoň konečně zavání nějakým systémem. O výši slevy na kartu (a ceně karty) by se samozřejmě dalo diskutovat, stejně jako o výši základního jízdného, od něhož se odvíjí další ceníky. I ceny traťových a klasických skupinových jízdenek se změnily „zajímavým” stylem. Naopak výhodnějšími se stanou jízdenky pro více lidí nebo na delší vzdálenosti (X-Nety a SONE). Neviděl bych to tak černě.
A pokud by se to státu nebo krajům nelíbilo, tak k čemu pak existuje regulace ceny (a to nejen výměrem, ale třeba i ve smlouvě o závazku)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3490
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Denny_Hozman ani nevíte jakou legraci zažívám,když jsem četl váš příspěvek.Nechcete nám něco říct?Nalít čisté víno místo té sr...y?
Ještě před pár měsíci jste nám vystupoval na webu jednoho dopravce v diskusi a tam jste nám tvrdil opak respektivě jste papouškoval názory jednoho pána.A ty byli to tyto: že autobusová doprava dálková není klasický produkt,že musí být dotována jinak nelze vydělat na novější vůz než poloshnilou 735.atd .To si opravdu nevzpomínáte?Přiznejte barvu místo opět papouškování po ostatních?To opravdu nemáte svůj názor.To jsou mi milejší zdejší názory některých ,kteří jsou o tom aspoň přesvedčeni.
Já osobně od počátku zaujímám názor,že doprava má být součástí dopravní obslužnosti.Něco podobného co je na ČD,ale v kvalitnějším provedení.Podívejte se na nově platné Jízdní řády kolik musí skončit dálkových spojů.Myslíte, že tudy vede cesta?Ne nevede.Já vím spousta z vás tento problém neřeší(protože vás názory lidí z menších měst nezajímají)Ale oni mají stejné právo na kvalitní dálkovou dopravu jako vy.A tyhle různé boje o ješitnost tomu vůbec neprospívají.Brzo pokud to půjde takto dál ,zbyde jen pár linek mezi velkými městy a ostatní utřou hubu.Proto by bylo lepší pane _Hozman kdyby jste byl upřímný a sdělil nám jestli jste najednou přestoupil na druhý břeh.Bohužel vaše názory jsem dříve sledoval a nevěřím vám.
A proč by si Liberečák nemohl najít jiné možnosti dopravy,třeba přes JBC?Na konci svého příspěvku mi píšete cituji:"to vás ani v demokratické společnosti nikdo nenutí. Můžete jet vlastním vozem, několika přestupy ČD a.s. a nebo můžete začít provozovat linku Liberec-Praha :-)"
Vždyť si protiřečíte Liberečák je blbec, že si vybere jinou trasu,ale mě doporučujete abych tak učinil.Nevadí vám rozpor v tom co píšete?Opět je to podivné že?
A když už píšete, že to nikomu nebrání konkurovat žlutému moru.Ale to je strašně těžké to totiž musíte mít příjmy z jiné činosti a dotovat to.Nebo jste tak naivní,že si myslíte, že koupíte 10 scanií a budete provozovat linku.Vždyť vy snad ani nemáte ponětí o tom kolik by jste na to musel mít.Bohužel to co říkáte jsou pouze školácké teorie.
ad Liberečák omlouvám se za to přirovnání,opravdu to jinak nelze napsat.
Ad wokodobe.Ne trh tady není ani s jinými věcmi natož v dálkové autobusové dopravě.A autobusová doprava by neměla být předmětem trhu,protože má být především službou.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ares1 - uplně v pohodě. Tys mě použil jenom jako příklad. Jiní mě nazývaj magorem.

Já sem tady ty možnosti vypsal jen tak, jaké jsou tu možnosti. Je mě jasné, že stejně budu muset občas využít busu SA, protože ne vždy to jde zrealizovat relativně rychles přestupem.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:23:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: K čemu tyhle cholerické výstupy??? Svýma příspěvkama nedosáhneš prostě toho,že do Prahy budou jezdit busy ČSAD Liberec... A dotované dálkové linky??? No tak,to už je minulost... Všude kde se dostaneš dálkovým busem se dostaneš i vlakem a v rámci kraje leží povinnost zajistit spoje kraji,takže si stěžuj tam,pokud myslíš že jsi přišel o nějaký důležitý spoj
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3632
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"A dotované dálkové linky" - nebo budoucnost?
ICQ 202376673
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana:

Všude kde se dostaneš dálkovým busem se dostaneš i vlakem
Zaprvé je to hloupost, jelikož znám dost míst, kam jezdí jen dálkové linky a vlak nikoliv (jde např. o menší městečka nebo průjezdní vesnice), zadruhé srovnávejme srovnatelné. Je velký rozdíl, pokud má cestující na výběr přímou dálkovou linku nebo vlak s několika přestupy. Přímý autobus se mnohdy vyplatí jak ekonomicky, tak časově.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:47:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Tak jediná cesta by byla,aby si tedy objednával autobusovou dálkovou (mezikrajovou dopravu) stát a licence se neudělovaly automaticky... A to uznáš,že je už dnes v ČR nemožné.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:06:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit: Takže si představuješ že tam kde vede hlavní silnice obcí bude jezdit dálková dotovaná linka jako to bylo v posledních letech ještě a vozit na spoustě úseků většinou pouze několik cestujících a jak k tomu přijdou ty ostatní obce které nemají to privilegium ležet u hlavních silnic???
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana:

Takže si představuješ že tam kde vede hlavní silnice obcí bude jezdit dálková dotovaná linka jako to bylo v posledních letech ještě a vozit na spoustě úseků většinou pouze několik cestujících
Nikoliv, nepředstavuji si to, přímo znám dálkové linky, které to takto provozují. A mohu tě ujistit, že zde nejezdí pouze pár cestujících, ale většinou na 3/4 plný Axer. Podívej se na dálkové linky 680023, 680037 či 680044. Ačkoliv končí nebo projíždí velkými městy, zastavují taktéž v hodně průjezdních vesnicích nebo menších městech. Není to příklad v Libereckém kraji nebo tam, kde jezdí souběžně též linka SA, ale z tvých příspěvků nevyplývá, že by ses zabýval exaktně jen tímto tématem.

jak k tomu přijdou ty ostatní obce které nemají to privilegium ležet u hlavních silnic???
Nezaváděj věci do absurdna. Samozřejmě, že dálková linka nemůže zajíždět do všech končin světa, stejně jako nebude zastavovat ve všech průjezdních obcích, nýbrž pouze v těch větších (výjimky potvrzují pravidlo, vím).
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3491
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Asiana on byl snad příspěvek určen vám?Je určen člověku,který se na každém webu chová jinak.
"všude kde se dostaneš dálkovám busem se dostaneš vlakem".no tak jako vtip dobrý,ale je vidět ,že moc tedy nevíte o tomto tématu.Kolik chcete vyjmenovat míst kam vede dálková linka ale vlak tam nejezdí?
Opět vám opakuji znáte nové jizní řády?Víte kolik dálkových linek je omezeno,nebo úplně zastaveno?Za pár let si povíme kdo měl oprávněné obavy.
A ještě nebojte s Kú dopravní referát jsem v kontaktu.
jinak ve výše uvedeném příspěvku jsem ani jednou nezmínil ČSAD LBC.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:26:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit: Ano správně,ale dostali jsem se k jádru věci,dálkové linky se ruší z toho důvodu,že dopravce prostě nemá zájem provozovat nedotovanou pravidelnou přepravu osob (viz holding ICOM) a bude jezdit ZDO kde mu kraj garantuje přiměřený zisk. Další linky které se ruší jsou velmi málo využívané. Linka která je ze 3/4 plná celou cestu přece není s levným autobusem ve ztrátě a neruší se.......
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:36:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Viz můj poslední příspěvěk
To co ale říkáš by měla mít nárok na dálkovou linku každá větší obec nebo jak bys to zařídil? Podle jakého klíče by měla fungovat dálková mezikrajová (i mezi více krajema) doprava??? Na historickém základě,že to tak prostě bylo,takže na základě dotací to bude i pokračovat?
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Tak aby bylo jasno, nikdy jsem netvrdil nic z toho, co říkáte, že tvrdím o dálkové dopravě, pouze o ZDO jsem tvrdil, že bez dotací si dobré busy nekoupí!!! Klidně sem napíšu, že to bylo na webu DPÚK, ale nemíchejte laskavě hrušky s jabkama! Snad tady nebudeme srovnávat linku např.Litoměice-Liběšice a Liberec-Praha:-)
Že SA dotuje linky z jiné činnosti, vím. To ale nikomu nebrání vstoupit na trh. Nikdo nikomu nebrání podnikat na stejné bázi jako Jančura. Nebo snad podniká nelegálním způsobem? Pokud ano, podejte trestní oznámení :-) Souhlasím, konkurovat SA je těžké, ale není to nemožné...
Já jsem neřekl, že pan Liberečák je blbec, to bych si v životě nedovolil, na rozdíl od Vás nikoho neurážím :-) Jen si dovolím tvrdit, že hledáním složitých alternativ, jak se vyhnout SA, je v menšině a že většina lidí prioritně řeší, jak se dostat co nejrychleji a nejefektněji z místa A do místa B.
Btw. jsem z mnohem menšího města než je Liberec.
čtyřúhelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 01:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak žlutomorový Radim říkal tak se také děje. Cenová válka opadá. Od 9.12. se vracejí ceny SA na lince Praha-Brno na původní ceny jaké bývaly dříve. Cena 50 Kč platí na vybrané spoje z Florence (čas zároveň stejný Asianou).

Okopírovanou novinkou SA jsou otevřené jízdenky na 7 a 30 dní, které poskytuje delší dobu Eurolines.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 10:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okopírovanou novinkou SA jsou otevřené jízdenky na 7 a 30 dní, které poskytuje delší dobu Eurolines
->to už SA nabízí minimálně půl roku
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37673
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 13:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana:
Proč nemožné? Sice to může být složité, ale nemožné určitě ne. Jsou samozřejmě cesty, kdy lidi autem pojedou, i kdyby nabídka byla jakákoliv, ale na dost míst by vlakem/busem jeli, kdyby měli tu možnost (a u busů by se taková linka mohla docela rychle dostat po počáteční ztrátě do rozumných čísel)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 13:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA je už opravdu s přizpůsobováním cenou tragická. Do brna za pade jen v časech s asianou.
Když se tu řešili různé ceny na různých linkách, tak se to dá ještě chápat, ale oni už budou jezdit každej čas za jinou cenu.

Př. přijdu na bus mrknu na hodinky a podle času vytáhnu peníze.
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 15:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Podle času přijdete na bus a vždy vytáhnete 180 kč..
Nésu žádné šotouš!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 15:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ives - njn, neuvědomil sem si, že 50 je jenom na kreditovky.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3492
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 17:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad denny_hozman bohužel nemluvíte pravdu.Sledoval jsem vás tam a tak vím co jste tam psal.A psal jste a podporoval tyto názory(to se netýkalo ZDO!)
A nejednou tvrdíte opak pane studente!Pokud vás uráží to že vám připomínám vaše názora to je váš problém.Dále se k vám nebudu vyjadřovat to bych vás totiž musel skutečně urazit a to nechci.
ad Asiana nezlobte se napsal jsem snad někde že má být dálková linka do každé obce?
Ale podívejte kolik končí dálkových linek.A to je špatné.A nechci se dožít doby kdy budu muset z 20 tisícového města jet do krajského,jenom proto abych se dostal třeba do Prahy.
Jistě jednoduché to není,ale když se chce jde lecos.Např aby kraje platily úseky ve svém kraji jako plnou ZDO.Pokud by takto nalezli společnou řeč tak by stále mohli existovat linky(berte to jako příklad)Olomouc-Liberec,Trutnov - Most apod.a busy klasické zdo poslouží jako přípoje(krom jejich hlavní funkce).Podobně vlastně fungují vlaky které navážejí cestující do různých uzlů.Je to na delší debatu.
Pokud bude pokračovat současný stav vyháníme cestující do aut,zpět je těžko dostaneme.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8008
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 17:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Bohužel, i z padesátitisícového se musí jezdit s přestupem :-(
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37693
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 18:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk:
Zatím aspoň s přestupem to lze. Z mnoha nemalých měst se ale nedostaneš v reálném čase nikam.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 19:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 : Klidně se ke mně vyjadřovat můžete, já urážky snáším :-) Spíš je problém, že osobní invektivy by neměly narušovat průběh fór. Ukažte mi, kde tvrdím, že dálková doprava musí být dotována. :-)))

Ostatním se omlouvám za off-topic.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte někdo přehled o těch rušených/omezovaných dálkových linkách?
Kolik jich (pravděpodobně) končí díky konkurenci SA a kolik jich končí protože už si na sebe nevydělají a SA na to nemá vliv? Bylo by dobré to rozlišit a podívat se, kolik a kteří dopravci se spokojí s poměrně jistým byznysem ZDO a na zbytek se vykašlou.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 21:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tja, panuje tu docela silný flameware mezi příznivci a odpůrci SA...
Mne, jakožto prostého šotouše, by ale daleko víc zajímalo, kolik má např. SA aktuálně bubusů, jestli je nějak číslují (na autobusech jsem si ničeho nevšiml), jak probíhá servisování v Práglu, ev. Reichenbergu a Pilsenu a např. i proč po koupi několika Traveg (která já moooc můžu) šáhli po Aurách a Irizairech (a proč kupují oba tyto typy a ne jen jeden...)
Víte prosím někdo něco?
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 21:53:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Můžeš mi uvést nějaký konkrétní příklad svých tvrzení??? A předpokládám že Linka Olomouc-Liberec by opravdu existovala jen za vydatné dotace,protože tyto linky bývaly v posledních letech téměř nevyužívané na většině úseků...
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana:

předpokládám že Linka Olomouc-Liberec by opravdu existovala jen za vydatné dotace,protože tyto linky bývaly v posledních letech téměř nevyužívané na většině úseků
Nevím, kde jsi tuto linku vídávál, ale kdykoliv jsem stál v Hradci Králové nebo jsem jí jel na některém z úseků před HK, byla dosti využívaná. Do Hradce Králové jezdí lidé z některých destinací téměř stále. Jsou to především tyto: Svitavy, Litomyšl, Vysoké Mýto, Hořice, Jičín, Liberec. Nezažil jsem, aby z těchto zastávek nejelo do HK vždy 10+ cestujících, přičemž jsem jich vyjmenoval 6, to znamená dosti vytížený autobus.
A je pravdou, že ve 14:10 býval autobus z Luhačovic v HK dosti plný + zde čekaly desítky lidí do Liberce. Stejně tak ve směru z Liberce. Proto bych u této linky zrušení absolutně nečekal.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana: Aby byly využívané, když staví v každém vidlákově, k tomu se zbytečně dlouhými přestávkami v HK... Linka Liberec-Hradec Králové-Olomouc by se při určitém komfortu cestování a zastavování pouze v těchto uvedených městech uživit mohla, cesta vlakem v této relaci je utrpení...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3497
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvedl jsem opravdu linky které existovali bohužel ty už jsou v prachu.Podívejte pane Asiana ono by se totiž kolikrát i dalo docela slušně ušetřit,protože někdy(dost často) jezdí linky dálkové v souběhu s dotovanými.Proto jsem zastáncem jednotného systému.A dopravci opravdu těžko budou udržovat linku, když v ní třeba mají úseky kde je kvůli ZDO zakázán nástup.
Vše se naházelo na kraje.A čím víc lidí do toho mluví tím méně se hledá společná řeč.Proto vám říkám že doprava je službou a je vcelku jedno jestli je dálková nebo místní.
Uvedu jeden příklad.Před nějakou dobou skončila linka spol.Vydos bus do Harrachova.A víte jak se to muselo řešit aby lidé se v úseku dostali?Musela se zavést linka v ZDO,přitom by bylo levnější tuto linku připlácet a ponechat v původním rozsahu.A takových zkrácení jsou na stovky.Protože i ti lidé mají nárok se dostat.Pokud zůstanou jen ty z velkých měst(krajských)tak se vracíme někam do pravěku.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:22:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit: To by myšleno spíš všeobecně,ale nejvíc dálkovek ruší firmy v holdingu ICOM,který jasně deklaroval,že pro něho je zajímavá pouze ZDO... Tzn. i jmenovaná linka z Luhačovic.

Sergeilbc: Jenže při těch jízdních dobách,vozovém parku (Connecto,starší Karosy...) ta linka byla méně využívaná patrně ve více částech a jako asi nejmíň zajímavá padla... U Icomu to bude teď častěji,nic bych za tím nehledal. Aspoň že na spoutě linek jezdí starší Inturo,to je jiné svezení
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3498
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Achzarit tady jsme si mírně nerozuměli ty máš na mysli linky které ale začínají již před Olomoucí ne?
Já mám na mysli linku Liberec - Olomouc tu asi z vás pamatuje již jen hrstka.Provozoval jí ČSAD Olomouc.
Ano stačí když ty linky staví v místech kterými projíždí.např Hořice,Holice,Litomyšl atd.
Příkladem linky která vede jakoby odnikud nikam je Polička - Ústí.Tyto dvě města nemají nic společného a přesto tam ta linka existuje a žije!Určitě by žila lépe když by na ni byla i malá dotace.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:

Když jsem to psal, uvažoval jsem zrovna, jestli myslíš opravdu "pouze" Liberec-Olomouc nebo tu luhačovickou. Teď už tedy vím. Tu, o níž píšeš, vážně neznám.

S Polička-Ústí nad Labem jsi mě rozesmál, odnikuď-nikam je trefné
Když jsem ji viděl poprvé, také jsem si říkal, že je to vcelku zvláštní trasa, protože Ústí nad Labem není nijak vyčnívající město. A přesně jak říkáš, je dosti výdělečná, protože je po celé trase vcelku naplněná, nepočítám-li Děčín a Ústí nad Labem, kde už jede lidí méně.

Co se týče dotací, v tomto si nejsem jistý a nerad bych psal nepřesné informace. Je možné, že zde nějaké minimální jsou a nebo také ne, informace ale jistě doplním.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:37:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Jenže ty jsi opravdový snílek... To co říkáš je pouze utopie a je to minulost,to by se musel změnit kompletní systém veřejné dopravy...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3499
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Achzarit použil jsem jí jako příklad nechtěl jsem její váhu nijak zlehčit naopak.Jenže takových byli spousty a některé ještě žijou.
Ad Asiana ano Icom to ruší z podstaty,ale přinutila ho k tomu i situace na "trhu".A ten jaksi normální není.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - on se ale taky systém veřejné dopravy asi změní, pokud nám zákonodárci někdy schválí ten zákon o veřjné dopravě.

a mimo to, už jste videli novou konkurenci SA alespoň na trase do maďarska. Sem zvědavej, jak to budou rozšiřovat. Podle zákulisních informací si brousej na zahraniční linky SA zuby (berte to s rezervou, jeden řidič povídal, ale zase na každým šprochu pravdy trochu). Shrnu fakta - cenu maj mnohem lepší, stewardku taky, kožený sedadla taky, audio systém pro každýho taky. A na maďary asi nebude působit tolik žlutej mor, takže to bude dobrej konkurent ten oranžovej (kdyžtak je to na busportálu).
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3500
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asiana aby jste se nedivil.Mám pro to své důvody.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:

V pohodě, já to také myslel tak, že se vážně může jevit jako odněkuď-nikam, i když vlastně pokud se pak člověk dívá na jednotlivé relace, jak je lidé využívají, perfektně to do sebe zapadá a na celé lince, ač se v některých úsecích může jevit, že jede zvláštně, je nakonec užitečná hodně velkému množství lidí.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:

a mimo to, už jste videli novou konkurenci SA alespoň na trase do maďarska.
Viděl, dnes kolem 14:45 projížděla okolo Florence. Přeji jim hodně úspěchů, protože vypadají jako opravdu kvalitní dopravce, který udržuje autobusy a službami je plně srovnatelný s SA :-)
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 23:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad achzarit - no jezděj asi tejden, busy nemaj o moc déle, takže se asi nepozná údržba, ale rozhodně hodně štěstí. Jeli to opravdi s bovou magiq?

Oni vlastně jezděj každej den, že jo. Tak já je zejtra skáknu vyfotit.
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 23:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:
Trochu špatně jsem se vyjádřil, myslel jsem i celkovou péči, jako to pěkné zbarvení, kožené sedačky uvnitř atd.
A dnes jsem opravdu viděl Magiq, byla to krásná podívaná :-)
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 23:09:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: To vypadá moc dobře ten projekt,Chce to pořádnou protiváhu zkostnatělému systému Eurolines
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 23:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - podle mě to opravdu spíš míří proti SA. Jinak by se netasili se stewardkou, atd. A jinak nechápu, proč tam SA stále nakládá v parčíku. Asi jenom u nás vám může soud nakázat pouštět cizí osoby na soukromý majetek.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 23:39:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Jezdí asi do 6 měst hned od začátku,to není primárně vůči SA,letuška je například na linkách na východ zcela běžná věc.

By mě zajímalo proč tak Wassebauera obhajuješ? Na jednu stranu by si chtěl maximální kontrolu dopravy a maximální vliv tradičních dopravců a linek a zároveň privátní liberecké nádraží ti nevadí které by získáno za nápadně nevýhodných podmínek,trochu mi to přijde,že se ti nelíbí SA a všechno ostatní je v pořádku,hlavně když je to proti nim
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 00:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - nechápu proč sem taháš Wasserbauera? (a neobhajuju ani tak jeho, jako se mi nelíbí, že ty na tý firmě odsuzuješ uplně všechno, a akorát řikáš že to je všechno tunelování) A prodej AN byl vynucen trišku jinými okolnostmi. A té nvýhodnosti tu akorát spekuluješ. Až mi ukážeš odhadní cenu a prodejní cenu, tak s eo tom můžem bavit.

S SA máš tak trochu pravdu, jsem na ně už alergickej. Ale když je pomlouvám, tak přihodim aspoň nějaký relevantní fakta.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace