K-report
 

Archiv do 22.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv do 22.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Turbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2007


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 19:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_R:A proč se začali dodávat citybsy?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 20:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Turbo: Protože Karosa - tradiční zásobovatel (nejen) Pražského DP - se dostala pod křídla Renaultu. Kdyby místo něho do Karosy vstoupil například Neoplan, bylo by dnes v Česku plno jejich vozů, možná dokonce u nás montovaných, a City bus by v ČR byl okrajovou záležitostí. Je nutné vidět, že v první půlce devadesátých let ještě nebylo myšlení ani zdaleka tak "tržní" jako dnes a každý nákup ze zahraničí byl vnímán našimi výrobci (čehokoliv) jako nedůvěra v jejich výrobky. Ostatně ještě poměrně do nedávna se někteří naši výrobci dopravních prostředků cítili ukřivdění, když nevyhráli to anebo tamto výběrové řízení a nechtěli pochopit, že dnes si dopravce může (a aby obstál na trhu, tak dokonce musí) zvolit to, co je pro něho opravdu nejvýhodnější.

(Příspěvek byl editován uživatelem Gromit.)
www.fotodoprava.com
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 21:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit :

Je nutné vidět, že v první půlce devadesátých let ještě nebylo myšlení ani zdaleka tak "tržní" jako dnes a každý nákup ze zahraničí byl vnímán našimi výrobci (čehokoliv) jako nedůvěra v jejich výrobky.

Jaká pak nedůvěra! Byl a je to problém finanční. Kde brát a nekrást.Kdyby ty peníze byly i dnes, tak v mhd jezdíš asi s něčím jiným.Proto se dělají generálky busů, tramvají atd.. Tak jaká pak nedůvěra! Peníze to jsou !!!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 23:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Colombo: Nedostatek peněz samozřejmě způsobuje to, že se generálkují stará vozidla a prodlužuje jejich životnost jak jen to jde. Ale to je jiná otázka, já měl na mysli, pouze vozidla, která byla nakupována jako nová. Domnívám se, že pokud by Karosa tenkrát spolupracovala například s Neoplanem (nebo s kýmkoliv jiným) byl by jejich autobus na našem trhu dominantní. Nemám přesný přehled o cenách ale domnívám se, že ceny City busy a N4014 se nijak výrazně nelišily, trh prostě ovládl ten, kdo ovládl Karosu.
www.fotodoprava.com
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 08:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit :

trh prostě ovládl ten, kdo ovládl Karosu.

S tím souhlasím.Každopaádně Iveco je jedna z nejlevnějších zahraničních firem, proto asi i Karosa měla co dočinění s touto firmou, začalo to přeci s motory.Myslím si, že právě finanční podmínky právě Karosa řešila, proto šla přes Iveco.Cena těchto vozidel i dílů jsou přeci jenom levnější než-li Neoplan a ostatních. Jinak těch Neoplanů u Vás v Praze je z mého hlediska škoda.Citybus včetně Citelisu mě připadá šitý horkou jehlou.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3733
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 10:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo, prosím, fotografie 6175 po SO?
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

COLOMBO-já bych neřekl,že je šitý horkou jehlou,nýbrž je 14 let starý a vývojově tedy ještě starší a je to tedy podobné jako se 700-tenkrát ohromná ,ale svět se ubýrá dál.
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 12:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm neoplanům:
Byl jsem kol 2000 z učňakem na exkurzi v Pilsingu(pro neznalá jeden vyr. závod neoplanu), kde jsme měly štěstí na zakladatele a tehdejšího majitele neoplanu a protože tam přišla řeč na tyto tři kusy, tak ten nám řekl že se jednalo z DP praha o kooperaci a eventuelní vyrobě v Praze ale vše skončilo na prohnilém a strouchnivělém vedení DP.
AP-76-88 BEST OF RTO
Turbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 12:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je docela škoda.
Erťák:Dík že si mi to objasnil. Dlouho sem si s tim lámal hlavu.
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 15:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S215sl: To je přece úplně jedno jestli má prasklý rám nebo ne. Pokud se na autobusu začnou dělat díry v podlaze, začnou pohybovat plechy atd. je to důvod k okamžitému odstavení vozu z provozu.
Pepa 103: Taky nesouhlasím. Po Praze toho s prasklým rámem jezdí spousta. Například třeba u Connexu docela pravidelně nasazují (i když jen jako dispoziční vůz) 1264. Na té je to poznat na první pohled a to nemusí člověk být ani žádný odborník přes konstrukci vozidel.
Ještě se tady nikdo nezmínil o další nové autobusové lince v Praze. Od čtvrtka jezdí nová nákupní linka. Má licenční číslo 103124 a jezdí v trase Depo Hostivař – Outlet Fashion Arena. Rozsah provozu je po celý týden cca od 09:00 do 23:00. Nemá pravidelný interval ale většinou jezdí tak dva spoje v každém směru za hodinu (s ohledem na přestávky). Docela překvapivě provoz nezajišťuje Hotliner, ale ČSAD Benešov s úplně novým MB Intourem. Pro ilustraci přidávám dvě fotky.
 
 
web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 16:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy pokud máte na mysli popraskené příčky na bocích apod, dejme tomu, ono se to drobet vyboulí, ale pokud má vůz popraskaný "šasi" nebo jiné důležité části, které drží např. motor nebo nápravy tak je to fakt o hubu.
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD - Tachov a Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 16:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro popraskaný rošt se nemusí chodit moc daleko, viz vyhořelá 6213 či 7232 u níž navíc praskla hlavní nosná část rámu.
www.doz.estranky.cz
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 16:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm... tak to jsou v Praze hazardéři.Kdyby takovej bus narvanej lidma vletěl někam do díry nebo přes rozbitej přejezd, čert ví jak by to dopadlo.
jeden případ pamatuji z Plzně z roku 1998, kdy narvanej LUX na zájezdu přejel přejezd a ten rám se mu dorozlomil až do vozu, přes podlahu.
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD - Tachov a Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 16:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ale rec je o autech v provozu.
Jakmile se to zjsiti, odstavi se.
BTW: 4031 je cerstve po STK.
Turbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 16:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakmile se to zjistí tak se s tim jezdí tak dlouho dokud nevijde nařízení na likvidaci ňákejch vozidel. Ale jestli je to jinak tak se docela divim.
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 16:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to jinak.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 17:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže třeba tu 6213 stáhl z provozu až požár. A ten rám byl fakt síla a už sám stav podlahy nad třetí nápravou mnohé naznačoval.
Nelze nevzpomenout na 6175, která taky nějaký kratký čas jezdila s divně zohybaným vlekem (hlavně při všesokolském sletu, viz odkaz).
Když byla přitažena k SO a vlek se začal rozebírat, tak se to rozpadlo úplně a automechanici měli strach z toho vyndat nápravu.
Ale všem je jistě jasné, že nejdřív musí vzniknout závada (v tomto případě je řeč o prasklém rámu) a pak teprv se to řeší (vyřazení, oprava). Otázkou je, zda zrovna ta 6213 už neměla být nějaký ten týden mimo provoz. V tomhle případě si říkám - ještě že to vyhořelo.
www.doz.estranky.cz
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 17:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6213 by stahla z provozu nejpozdeji priprava na STK v prosinci.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 17:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S215sl: STK je jediná možnost, jak dodstat vůz z ulic (když nepočítám mimořádné události, jako nehody) ?
www.doz.estranky.cz
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 17:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale neni, ja pisu NEJPOZDEJI.
Rikam, ze vedome to nikdo do provozu nepousti, kdyz to ma prasklej ram.

Bezte plakat na magistrat, ten skrta penize na novy auta, udrzbu a na vsechno a nehazejte spinu na lidi, ktery delaj vsechno proto, aby ty sracky s kterejma se jezdi udrzeli v provozu.

Na jednu stranu tu brecite, jak se posilaj do smelcu takovy krasny auta, ale pak se to zas nejak podivne za nekym otoci a najednou uz to nejsou pekny auta, ale pro zmenu zas "jak je mozny, ze....".
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 18:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S215sl: Já se jen ptám. Chtěl jsem narážet na denní kontrolu/údržbu, kterou vedení DPA zrušilo.
Já jako zaměstanec vím sám moc dobře, že DPA jde díky podfinancování do Propouštění takzvaně nadbytečných pracovníků to jenom urychluje.
Na druhou stranu se musím přiznat, že před nástupem k DP jsem taky oplakával ty "krásný auta", ale jak jsem to viděl na vlastní oči, co je to zač, tak jsem diametrálně změnil názor.
www.doz.estranky.cz
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 18:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pripada mi, ze to je takovej mistni "sport", proste nekdo neco zkritizuje, tak se vsichni pridaj.
Pred mesicem to byla kritika na vyrazovani "krasnejch" aut. Tak se tu diskutovalo o tom, jak se zrejme ukazuje prstem na auta, co nekoho prestanou bavit, tak jdou do smelcu.
Priklady o provozovani nejakejch sragor, co dodneska musej nekde v Krkonosich drit do roztrhani tela. Nelibilo se to - "jaktoze to DPP vyradil, kdyz uz 2 roky to tam jezdi bez problemu."
Tak ted je zas na poradu dne okamzite najit a poukazat na kdejakej vrak a zkritizovat to, jak je mozny, ze uz neni vyrazenej a ze se na to urcite sere a kdeco.

A znovu opakuji, poplacte si na MHMP.

Mr_proper: A u tebe, jakozto cloveka primo od fochu, bych cekal trosku rozumnejsi pohled na vec, kdyz vidis jak to dnes chodi.
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 18:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_p: No aspon ze tak.
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 08:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S215sl: Ono by možná pomohlo, kdyby někteří zde přispívající byly konkrétnější. A ne na připomínku, že 4031 je zlomená odseknout že není. A třeba nejlépe to uvést na pravou míru. Pak by se určitě zabránilo spekulacím.
Magistrátu se vůbec nedivím, že nechce jen pořád a bez přestání dávat takové obrovské peníze do DP. Kdyby se restrukturalizace udělala pořádně a ne takový paskvil jaký se tam teď snaží prosadit. Určitě by zbylo mnohem víc peněz nejen na opravy a nákup nových vozů. Nemusela by se rušit obsluha čerpacích stanic, denní kontrola atd. Na DP by si konečně měl někdo uvědomit, že jim dost rychle ujíždí vlak a bude sakra těžké ho dohnat. Třeba elitní dopravci v sousedním kraji dokáží udělat obrovské divadlo (v porovnání s DP) s o mnoho menším obnosem peněz. Třeba takový OAD Kolín má průměrné staří vozového parku okolo 3 až 4 roků. A třeba v Nymburku má takové zázemí, které se dá srovnávat s DOZ Hostivař. Vřele doporučuji návštěvu této provozovny. No a to nemluvím ani o tom kolik jim asi musí zbývat peněz, když si můžou dovolit uživit takovou flotilu historických autobusů.
web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
Turbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 15:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že kdyby se udělal pořádně finanční plán tak by DP vipadal jinak, ale v těch provozovnách musej s těma autobusama jezdit, protože jiný nemaj. A to i za cenu toho, že se autobus s nadsázkou rozpadne třeba na příčnym prahu.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...kdyby se udělal pořádně finanční plán...
Jak to myslíte?
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 08:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přecejenom k tomu, aby se zde zamezilo dokola opakujícím se spekulováním o vyřazování vozů by snad musely být stránky s protokolem od likvidační komise, obsáhlou dokumentací, popř. vyjádřením dílenských mechaniků a cenová kallkulace. Prostě od toho je diskuzní fórum, kde se dá vyjadřovat vlastní názor, komentovat názor toho druhého, přinášet nové poznatky a pohledy. Je to prostě diskuze fandů nezasvědcených, i pracovníků zainteresovaných. Tak to prosím vás všichni tak berte a nedělejte z toho zbytečně vyhrocenou výměnu názorů "chytrých" s "hloupými" a "odborníků" s "outsidery".
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7648
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 10:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba elitní dopravci v sousedním kraji dokáží udělat obrovské divadlo (v porovnání s DP) s o mnoho menším obnosem peněz.

Možná je to jen můj pocit, ale řekl bych, že dopravní podniky jsou obvykle dražší, než ČSAD. Třeba na Plzeňsku chce DP za zajíždění do okolních obcí podstatně víc peněz, než za kolik dopravu ve stejném rozsahu zajistí ČSAD. Jenže obce si radši zaplatí dopravní podnik, protože ten má v ceně autobus "s číslem linky", možnost jízdy na "normální městské předplatné", přehlednější jízdní řády, zanesení obce do mapy linek MHD apod.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Turbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo proč se vyřadila 5384? A kde skončila?
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 19:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5384 měla prej špatný stav rámu.
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD a DP Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 19:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5384 totalni koroze karoserie a nosnych casti.
A stoji odstavena na garazi, po vytezeni ND likvidace srotem.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3738
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Crossway LE pro Spojbus
Turbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo dík. A nevíte jak je na tom 5394? Dneska jezdila na 186.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5394 je na tom obdobně, takže otázka času kdy koroze postoupí do finální části. proto doporučuji
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD a DP Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
74
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.246.46
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:59:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pred casem tu nekteri, jiste dobre informovani, oplakavali bus 1284. Muzu je ujistit, ze si kapesniky smaceli predcasne, dnes jsem ho potkal na lince 165.
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 23:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

74: Ať žije aktuální informace..
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 23:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem ho dnes také viděl. A nejen dnes, už před pár dny při zatahování. No, nelze říci nic jiného, než že přeji mnoho úspěšně najetých kilometrů. (i když bych s ním raději ty kilometry najížděl já... )

Ohledně stavu těch busů DP, nemusí se chodit daleko od čísla 6213. A ohledně těch různých kontrol apod. Když člověku běhá autobus ze strany na stranu a pak mu řeknou, že to bylo na kontrole, že je vůl a že si to vymyslel, tak to dokáže pořádně zvednout mandle. A taky zvedlo...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 07:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin J: Naprosto s tebou souhlasím, že DP jsou většinou dražší než soukromníci. V Praze je to ale už trochu moc přehnané. Ono uživit cca dva jiné pracovníky na jednoho řidiče je dost velký problém. Dneska má i kdejaký DP složení zaměstnanců alespoň 50 na 50. O soukromnících se nemá asi cenu ani zmiňovat, ale znám i takové kteří mají na cca 150 řidičů jen cca 30 dalších zaměstnanců. A dá se to při troše snahy zvládnout. Věřím i tomu, že si obce radši připlatí za autobus s číslem atd. Jenom tam kde funguje IDS jsou tyto důvody výrazně potlačeny. Většinu z toho totiž obce mají i když tam jezdí soukromník.
web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 16:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_103: Koukam, ze si informovanej, ale ver, ze tvoje veta je silne univerzalni, plati temer bez vyjimky na vsechny auta tohoto stari...
5394 jeste tak do unora.
Ale generalky vetsinou na ram nejdou z kola ven. Ten by vetsinou prezil tu skrin.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7650
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 18:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska má i kdejaký DP složení zaměstnanců alespoň 50 na 50

To by odpovídalo, já po tom kdysi pátral u svého zaměstnavatele kvůli referátu do školy a vyšlo to asi 510 zaměstnanců, z toho 230 kmenových řidičů a 30 brigádníků.
Jenže tady se pak dostáváme k tomu, že:
- DP provozuje rehabilitační středisko a ty pracovnice jsou do celkového počtu 510 zahrnuté taky
- DP provozuje třeba vlastní lakovnu, písmomalírnu a další provozy, které berou i zakázky pro externí firmy. Zatímco malý soukromník si na tyhle činnosti radši najme jinou firmu, protože on je sám dělat neumí a jemu by se takovýhle provoz nevyplatil.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S215sl: ano, souhlasím, že všechny busy jsou si stavem podobný, ale otázka byla na 5394 tak jsem odpověděl na 5394.
Ano pokud se najde jiná technická závada, která se nevyplatí opravovat - vůz jde "z kola ven"
důvody jsou různé.
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD a DP Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to jo, tak to sem ted rad, zes mi to vysvetlil, jak to s tim je
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S215sl: já tobě nic nechci vysvětlovat, sám víš jak se věci mají a určitě líp než já!
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD a DP Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 22:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázkou je, co v podnikový hantýrce znamená slovo "vyplatit se". Když tak koukám třeba na ty opravy vozů 7234 a 7232, tak mě celkem dostalo, že 7232 dostane fungl nový přední čelo, zatímco zbytek vozu bude opraven nějakýmí záplatami.
Opravdu, při plánované životnosti 2 roky se skutečně vyplatí dávat nový čelo
www.doz.estranky.cz
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 23:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: zajmavá úvaha, na tom taky něco bude, ale mě se jednalo spíš o závady typu - motor-převody-aj.To jsou taky drahé opravy a myslím, že snadněji se záplatuje a svařuje aby to ještě půlrok vydrželo, než dávat půl motoru novýho, nový el.rozvody apod.
Ta 7232 je po nehodě? že má dostat nový čelo?, to by snad bylo lepší vybrat nějaké čelo z vozů odstavených na likvidaci apod.
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD a DP Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 23:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7232 je na SO. To je neskutečně sežraný vůz, navíc byl prasklý rám. Mají daný postup opravy, takže střecha se záplatuje, jekly se taky záplatují, alespoň že schody jsou komplet nový.
www.doz.estranky.cz
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 23:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono je to někdy k nepochopení, proč zhnilá 7232 se opravuje na úkor toho, že se vyřadí třeba jiné busy v lepším stavu které putují na likvidaci.
Dle mého názoru jsou takovéhle opravy vyhazování peněz. I když je to z nouze.Ale když mají daný postup opravy, tak to je snad úsporný - ty záplaty aj.
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD a DP Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 07:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to vůbec vypadá s 3004? Co jsem s ní jel - je na ní už vidět opotřebovanost - plánuje se GO, nebo se nějak moc liší od sériových - že by se ho třeba DP rád zbavil...

 
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3747
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlín 24:
To má být otázka?
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ano - taková nesmělá otázka od neznalého:-)
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz pro znalé : lze nastoupit do AE ve stanici Dejvická do AE s jízdenkou ČD na zák. jízdné? Z jaké stanice má pak znít? Praha-Holešovice nebo Praha-Dejvice? Děkuji :-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny Hozman:
Zastávka Dejvická není myslím tarifním bodem Českých drah. Příslušná pasáž z tarifu PID:
platným jízdním dokladem (pro AE) je jízdenka ČD pro jednotlivou jízdu, kde je cílovou nebo výchozí stanicí Praha, letiště (NAD) nebo měsíční traťová jízdenka ČD, pro úsek Praha Holešovice - Praha, letiště (NAD); v autobusové lince AE neplatí jakékoli další jízdní doklady ČD, např. zpáteční jízdenky, skupinové jízdenky, kilometrické banky, ostatní traťové a síťové jízdenky, jízdenka SONE+ apod.; neplatí ani zaměstnanecké jízdenky ČD;
V jízdním řádu AE na stránkách ČD dokonce zastávku Dejvická úplně ignorují:
http://www.cdrail.cz/gvd/2008/kAE.pdf
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 17:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_Proper: 7232 a 7234 si vybral z X vozu tvuj nej vedouci B.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3440
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co říkate na možnost platit jízdné v MHD SMSkou?
Jak se to bude dělat tam kde se nastupuje předními dveřmi?To dáme řidiči mobil,aby prolustroval sms zprávy?(berte to s nadsázkou)
Nejsem proti,aby to tak nevyznělo,jen mě zajímá zda to někdo již dnes zkusil,případně to vyzkouší v dalších dnech.Je to přínos koupit jízdenku na kraji Počernic a vejít do metra na Čerňáku bez obtěžování automatu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím tato "SMS jízdenka" platí pouze v pásmu P+0. Pokud nastoupíš v těchto pásmech tak prostě ukážeš řidiči displey se zprávou a jedeš.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: mno z toho co jsem pochopil, tak zatim nijak jelikoz ma platit zatim pouze v pasmu P. A v pasmu P zadna primestska linka ani na uzemi hlm. Prahy nejezdi.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares 1: No upřímně se mi nápad líbí. V praxi jsem to měl možnost vidět v Linzi (tam zašleš sms a automat, který je na každé zastávce, ti vydá jízdenku). Vidím to jako přínos, něco takového bych rád viděl i u nás, v ČB. Přeci jen je 21. století a takovéhle věci by se měly stávat všední službou. Vypadá to, že zítra budu muset do Prahy, tak to hned mile rád vyzkouším.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pásmu 0 SMS jízdenka neplatí snad jen kvůli tomu, že řidič by neměl jak ověřit kód v SMS.
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže jinak řečeno nelze ji použít v linkách 3xx? Což je, ale v některých oblastech docela mrzuté (Točná, K Sukovu, Betáň apod).
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3441
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 22:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky.Ale dovolím si malou polemiku.Při nedávné návštěvě Letňan jsem musel nastoupit předem,řidič mě zadními dveřmi nepustil.Proto jsem se ptal na ten nástup vpředu.Jinak je mi jasné a ze zpráv to zaznělo že se to týká pouze přestupní jízdenky za 20kč.Navíc by ta z mobilu měla platit o 15 min déle.
Ad M-r pokud to vyzkoušíš tak mi dej vědět jak si pochodil.I já to považuju za kvalitativní skok kupředu,podobně jako např čipové karty.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace