K-report
 

Archiv do 17.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Hradci Králové » Staré archivy » Archiv do 17.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3480
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 19:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě by mne zajímalo, co dělá v IDOSu spoj linky 19 do ČKD ve 14.06? Přitom jezdí jen 14.02 a 14.32.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Honza_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 21:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kuba_j
Tak je otázka, proč zrovna tahle relace je tak důležitá (jako myšleno kdo jezdí ze zastávky nádraží na zastávku Karfur). Ale jinak souhlasím s tim, že by to spojení existovat mohlo, ale problém není v linkovém vedení, ale v nevyhovujícím situováním zastávek! Karfur leží přímo u křižovatky Brněnská /masaryka - Mrštíkova, kde by podle mého modelu jezdily od nádraží linky 2 a 28, jen částečně 9, zajížděla-li by do Kuklen. Zastávka Hotel Garni je umístěná OK, pak by měla následovat jedna zastávka, třeba Karfur, ale s jednim zálivem na Brněnský ve směru Nový HK, tak kde už je, ve směru do centra by měla zůstat zachována pouze ta nynější Moravské př. I, ta před Karfurem je zhovadilost, která MHD jen brzdí. Zastávka na ulici Jana Masaryka (jen ve směru na Benešovku) by měla být co nejblíž křižovatce, pokud možno hned za tou menší křižovatkou. pak by následovala zastávka jana Masaryka, ale ta by byla se zálivama po obou stranách ulice, ale až u křižovatky s Benešovkou (spádová oblast pro severní a střední část Benešovy třídy + západní část ulice Jana Masaryka). pak by měla následovat zastávka Benešova někde +- v místech dnešní zastávky Velkopopovická. Zastávka Mrštíkova je taky zhovadilost, řekl bych že to je asi ukázka nekoncepčního budování. Stačil záliv jen ve směrtu do Malšovic a co nejblíž za křižovatkou (ještě před vjezdem do Karfuru) - samozřejmně vše za předpokladu, že by ta protisměrná zastávka na jana masaryka byla posunuta blíž ke křižovatce. Zkrátka tohle je ukázkovej příklad špatně zřízenejch zastávek - respektive přesněji jejich lokace.

Co se týče těch Stěžer, tak je to logická poznámka. Ale já bych navrhoval obsluhu Stěžer zajišťovat jen linkou dnešní 26 (samozřejmně patřičně posílenou) a Svobodný zajišťovat linkou XY v relaci Chaloupky/Svobodný - ZVU - nádraží nebo tam prodloužit linku 13, ale to už se dostáváme do detajlů mé představy o tom, jak by se mělo změnit linkový vedení v HK...

21272
Že ti současný linkový vedení vyhovuje, to je hezký, ale dnešní linkový vedení musí vyhovovat každýmu, protože z každý ulice jezdí hromada linek do všech koutů města. takže můžem si chrochtat, že skoro každýmu jezdí pod voknem několik linek, že se dostane po velký části města bez přestupu, ale tim že se tu projezdí taková hromada kilometrů, musí růst ceny jízdného, aby ta ztráta byla co nejmenší. To by se ale hradečáci museli naučit přestupovat a pokud se tomu může vyhnout, tak jít na MHD "za roh". Samozřejmně ale mluvim o linkovém vedení, kde by páteřní TROLEJBUSOVÉ linky jezdily v PRAVIDELNÉM intervalu max 10 min. ve špičce, co NEJROVNOMĚRNĚJI PROLOŽENÉ se souběžnými linkami a linky by byly vedeny tak, aby cestující při své cestě za cílem přestupoval MAX JEDNOU, s vyjímkou cestování z jednoho konce města do druhého (třeba jako ze Stěžer do Svinar a podobně...), kde můžou být přestupy dva (a tím i podle mě adekvátní jízdné 20 Kč = 10 + 5 + 5).
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle pouze prohodit linky 1 a 28, kdy linka 1 by jezdila přes Benešovu třídu na NHK a linka 28 přes Carrefour na Pod Strání?
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říkám si, pro koho je vlastně MHD určena? Každý přestup snižuje atraktivitu MHD a o tu jde v dnešní době víc než kdy předtím, protože hodně lidí má v dnešní době auto. Na periferii lze o přestupu uvažovat, ale nedokážu si představit, jak by měla být organizována MHD tak, jak navrhuje Honza z HK. Honzo, podívej se na vytíženost spojů- vyloženě nevytížených spojů jezdí jen naprosté minimum, které můžeš udat v promilích. Proto nelze dále jen ubírat spoje a šetřit kilometry. Souhlasím s Tebou, že pokud to jde, je vhodné hledat rezervy. Nicméně se nedomnívám, že by reorganizace dopravy přinesla to, co od ní očekáváš. Lepší to bude probrat na schůzi osobně;-) A zastávka Carrefour ve směru do města je skutečně trochu nekoncepční.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7564
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 02:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to vaše?

 
 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3481
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 06:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Jenom dva ?

Co se týče zastávky MPI, tak by stačilo to vyřešit tak, že by tam zastavovaly pouze linky 18, 18R, 25Š, 27, 27R a 28, linky 1, 2 a 24R by ji projížděly. Zajímavá je také koncpce páteřních linek, ke kterým se sjiždí linky z různých sídlišť a čtvrtí - nízkokapacitní vozy a midibusy. To by ale u nás nešlo.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3198
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 08:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě to jsem měl na mysli. Honza má dobrý nápad, to žádná, ale nedokážu si představit, jak by se na nutnost přestupu dívali cestující a jestli by to vůbec mohlo projít na městě. Už mě taky napadlo například linku 9 vést v trase Malšovice střelnice- Náhon- VŠ koleje- Na Kotli- Malšovice, udělat z ní polookružní a navážet lidi k lince 7. Jenže: nebylo by zajištěno spojení k nemocnici a cestující na Lesní hřbitov by museli přestupovat, čili by to bylo neprůchodné. U dalších linek je to podobné, zvláště o víkendu na periferii města, kam jede pár lidí. Taková linka Rusek- Piletice- Rusecká- pouchov škola- Věkoše Slavie- Centrálka- Sever střed- Alessandria- Stoletá- Sl.př.cihelna- Slatina v mikrobusech o víkendu v intervalu 60 by též nebyla stravitelná zase z důvodu, že není zajištěno spojení ani k nádraží na Slezském předměstí na nádraží (což není ani teď), ale ani k žádnému velkému obchodu. Nic dalšího mě momentálně nenapadá.

Na zastávce Fakultní nemocnice probíhá zjišťování vytíženosti jednotlivých spojů- kamerou je sledována obsazenost jednotlivých spojů.
Honza_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 10:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr Nosek:
Prohodit linky 1 a 28, to není řešení problému! Pokud by si chtěl dělat změny jako náš DP, tedy pouze kosmeticky, tak ano, ale neřeší to problém, že od nádraží až k heyrovskýmu jezdí 3 linky a 28 a 1 dokonce až ke karfuru. A sám nejlíp víš, jak vypadají vozy linky 1 a 2 když přijíždějí k zastávce karfur a jak jsou plný když odjíždějí... Ale prosím, aměl bych si představit současné linkové vedení, ale pokud DP není schopen zajistit na těchto linkách pevné intervaly a proklady s jinými souběžnými linkami (né že jede 1, za 3 min 28 a někdy 24, která ale né každého zajímá...), což i chápu, taky bych s tim měl problém, proto navrhuju jiný linkový vedení, které ušetří ujeté kilometry a co mi zatim vychází, tak nejen pevné intervaly, ale vychází i proložení spojů na soubězích, což beru jako možná náhodu mého návrhu linkového vedení, ale NATO se nikdo neptá...:-)

Nebuď naivní, že jsem si otázku "pro koho je MHD" ještě nepoložil. Ale bohužel tvůj názor mi připadá mimo realitu (nic ve zlym). Přestup atraktivitu ubírá, ale přesto tento koncept je stále rozšířenější, protože přestup vadí, pokud s ním strávíte dlouhou dobu (při přestupu v centru max 5 min, na garantovaných přestupech na periférii to může být tak max deset minut). Jak vidíš, v hk se moc nepřestupuje a přesto tu je automobilizmus na vzestupu. Proč? Říká se mi to totiž těžce, ale MHD je bohužel "socka". Kdo má auto jede autem a MHD nepojede ani s přestupem, ani bez přestupu. To je realita. Jezdí s ní pouze ten, kdo nemůže autem (studenti, lidé bez ŘP nebo auta). Jediná šance jak tyto lidi nalákat do MHD je její rychlost (plazivý trolejbus nikoho moc nenaláká), zapamatovatelnost ("jede to vždycky ve 03, 13, 23,...") - bez nutnosti nahlédnutí do JŘ a vědět že buď pojedu od svýho baráku ale pak musim přestoupit, ale čekat budu max 5 minut. nebo se 5 minut projdu a pojedu bez přestupu.
Tvá proklamovaná vytíženost spojů: Neříkám že vozy jezdí prázdný, ale nadupaný jsou možná proto, že třeba ta linka 1 a 28 jedou skoro vždy spolu (+- 3 min, ale vim, že tady za to DP až tak moc nemůže), a za těch dalších 10 min. se tam ti lidi nahromaděj.
A to je ten náš rozdílnej pohled. ty máš ten pohled téměř totožnej s DP. Úspory se dělaj tak, že se škrtaj spoje a tím ujeté km, ale jak správně říkáš, to nejde do nekonečna a není to řešení. Já proto tvrdim, že MHD v HK je jak starej panelák. Dp dělá úpsory tak, že škrtá spoje atd, to je jako by jste v tom paneláku utahovali topení, aby jste tolik neprotopili, místo toho, aby se udělala celková rekonstrukce zateplení, tedy v našem případě efektivnější linkové vedení.

Petře, znám tě, a vim, že na poli MHD umíš víc, než jen znalost ev.č. a ovládání fotoaparátu. Proto budu rád, když mi napíšeš, jak ty by jsi zrekonstruoval linkové vedení v HK, protže mají-li se v DPmHK někde zbytečně nevyhazovat peníze, je to v efektivnějším linkovém vedení. Bohužel ale hodně hradečáků ještě takhle nezkoušelo přemýšlet a jakmile by v nějaký ulici mělo dojít k úbytku linky, byť k posílení jiných, naskakuje husí kůže a divim se, že jsem tu ještě nezasleh nic o kolapsu, pandořině skříňce a já nevim co všechno by takový člověk mohl říct, který je zvyklí jezdit třeba z Milady Horákové 4 linkami, 2 k Tescu a 2 do města a teď mu tu ňákej chytrák chce nechat jen linky dvě...

A co se týče mikrobusů, o těch jsem tu nemluvil a plně souhlasím s tím, že koncept navážení lidí mikrobusy k páteřním linkám nemá ve městě velikosti HK šanci. Ale na druhou stranu nevidm důvod, proč by linka XY (třeba dnešní 17) ze Svinar měla projíždět celé město až k nádraží. Použití této linky cestujícími z Malšovic se nedá předpokládat, ti by lezli na 7 prokládanou 9. Jediné co je potřeba zajistit je návaznost u Čechů mezi tou 17 a 9, aby se zajistil přestup pro hlavně starší lidi ze Svinar a okolí potřebující do nemocnice. pak už stačí jen tu 17 ukončit kolem starýho města. stějně velká část cestujích (podle vlastního sledování cca 50%) jede pouze sem do centra, menší zbytek jede dál. A já tvrdim, chceš-li až k tesku či nádraží, proč tam má jezdit 17 s 5 lidma, když by tam jezdila 2 a 6 (proložené tvořící interval 5 minut ve špičce), přímo k Tesku linkami 3 a 7, tvořící interval 7-8 min (každá 15 min ve špičce). A myslím si, že Svinary jsou natolik vzdélené od nádraží, že zaplatit za tuto jízdu 15 Kč by bylo adekvátní (co by kdyby tu bylo časové jízdné, myslíte si že by 30 nebo 40 min. jízdenka stála 10Kč?). Navíc řešíme cenu jízdného pro nepředplatitele, cestující s časovou jízdenkou by řešil jen ten přestup... A teď si spočítejte, kolik km najezdí ročně 17 v úseku Grand - nádraží. A tyto ušetřené ujeté km pak můžeme vykázat jako úsporu a nebo raději tyto km projet tam, kde jsou více potřeba a kde prý dnes NATO nejsou peníze...

Ale je zajímavý, že jak tak tu řešíte to přestupování a téměř bezchybnost linkového vedení, tak že nikdo z vás nepostrádá přímé spojení Slezského předměstí s fakultní nemocnicí. Staří lidé tam žijí a stejně v jako jiných částech města v patřičném zastoupení, ale potřebuj-li místní do FN, buď jede 23 k Heyrovskýmu (zajímavý že tady nikomu nevadí dojít do FN od Heyrovskýho) nebo jinak divoce s přestupem.Myslim, že kdyby existovala linka, něco jako kříženec 9 a 25 (trasa: THD/Kukleny, Rozkvět/Lipky, FN, nedostavěná Benešovka, Jana Masaryka, Štefcova, a dále jako 25), tak kdyby jí teď chtěl někdo zrušit (a nahradit linkou 9 a 25), tak už vidim jak dotyčnýho ukamenujete, protože se ti nemocní lidé ze Slezskýho, Kuklen a Pražskýho nedostanou k FN a návrh se pro většinu lidí stane nepřípustným...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_z_hk.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7566
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 11:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dva stály na ploše a chyběly jim takové maličkosti, nepotřebné k provozu, jako například dveře a sedačky. Kolik se jich skrývalo v hale nebo za halou, netuším.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 15:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: píšeš dva stály na ploše,ale já tam vidím 4,z toho 3 v hradeckém nátěru.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3346
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teda 666 ty máš ale oči.Poslední dobou máš moje sympatie.Skutečně jsou tam v HK nátěru 3 kousky.
Dole povšiměte jsou dvě CNG 12M jeden by mohl jezdit v Hradeckém kraji že...
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 666 - to by mě zajímalo kde to vidíš?
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 18:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

COŽE? Zase malá vyklápěcí okénka? To je e.č. 220 nějakej úlet zas?
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
ŠKODA OSTROV - Navždy vzpomínáme!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3348
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 18:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Repelend koukni ten co stojí bokem a dívej se do oken mezi prvními a druhými dveřmi.da malčik
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 20:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak když jsme u změn- co třeba zavést přestup z linky 25 na linku 15 a linku 25 na letiště vůbec nevést? Dále se dá omezit počet spojů k Tescu Březhrad, například. Po zavedení Terminálu bych zrušil linku 19 a k ČKD zajistil lepší spojení linkou 10, která by byla přiměřeně posílena.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 11:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu TESCU by se mohly střídat linky 12 a 14, ale to tady už myslim Petr psal... Je hezké co tu vymyslíme, ale stejně poslední slovo v tom má město a DP, takže moc změn bych nečekal... To už spíš takové menší změny, jako ty posilové spoje, manipulační převedené na linku, apod.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3485
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 13:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Málem jsem zapomněl, ale Radnice mi to připoměla - v Malšově Lhotě dělají nové čekárny, takže ten čtvrtoznačník je teď opřen na zemi :-).
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7569
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 20:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: píšeš dva stály na ploše,ale já tam vidím 4,z toho 3 v hradeckém nátěru.

Už jsem ten třetí našel. Schovával se
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3200
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 20:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako 2 hlavní problémy v HK vidím:
1) velký počet manipulačních jízd, a to i v časech, kdy by tyto jízdy mohly být sice o kousek delší, ale veřejné
2) absence IDS, který by umožňoval určitý podíl dopravy převést na jiné dopravce, kteří jezdí linkovou dopravu. Vždyť se podívejme například na Rusek, Piletice, Slatinu, Stěžery, Vysokou nad Labem, Plačice, Svinary, Malšovu Lhotu. Tam vidím možnost využití linek dopravců Connex VČ, Orlobus či Car Tour Pohřebačka. Při vhodné provázanosti do okrajových částí HK by stačilo, kdyby do této okrajové části jel 1 spoj do hodiny různých dopravců ( o víkendu). Jízdní řád by však musel být promyšlen tak, aby nedošlo ke zbytečným prostojům žádného z dopravců a byl zajištěn alespoň 1 spoj do hodiny v obou směrech.

Co se týče zrušení linky 19 (resp. by zbylo torzo obsahující spoje v 5.21 z Hlavního nádraží a všechny spoje jedoucí z Jungmannovy), tak spoj v 5.48 z Hlavního nádraží a v 13.50 z ČKD by se zakomponovalo do jízdního řádu nějakého spoje příměstské dopravy (např. linka na Všestary, Neděliště, Sendražice, Smiřice, Velký Vřešťov). ostatní spoje by byly převedeny na linku 10 s odjezdy v 6.49, 7.23, 14.20 a 14.55 z ČKD, v 7.06, 13.50 a 14.37 z Hlavního nádraží na ČKD. uznávám, že mezi 14.20 a 16. hodinou by to byl pendl, ale spoje na lince 10 jsou potřeba.
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 22:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Terminál se teda oficiálně do konce roku nestíhá. Tím pádem se zřejmě pozdrží vydání novýho jř. Pro dp to znamená i předělání nájemních smluv pro obchody.

Tak městská rada schválila zdražení:
Jednotlivé jízdné - čipová karta 10,- => 12,- (20%)
Jednotlivé jízdné - papírová jízdenka 12,- => 14,- (16,6%)
Časové jízdné měsíční 320,- => 370,- (15,6%)
Časové jízdné pololetní 1630,- => 1870,- (14,7%)
Časové jízdné roční 3060,- => 3520,- (15%)
Školní na 10 měsíců 1200,- => 1380,- (15%)


Trochu mi přijde nefér, že největší relativní zdražení čeká jízdu na kartu. Právě s kartou bych si uměl představit cenu 11,5Kč, zas takovej problém by to nebyl.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -4 vozů v Hradci Kr.
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 00:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 21272: Tak takový 1. třídy jsou jako fajn, i když ve dvojce to žije víc :-).

ad Honza: Pokud se dobře pamatuju, tak v době "před Kárfůrovou" Mrštíkova (exOpravárenský závod) ve směru do Malšovic byl kousek za křižovatkou, krom Vánočních nákupů by nebyl problém ani dnes snad vyjet ze zálivu.
Zastávka Kárfůr mhd nebrzdí a to z jednoduchýho důvodu. Když projede na zelenou kolem Lidlu, zastaví Na Brně a pak by stejně stála na červený u Káru, tak proč nezastavit, z tohohle hlediska by bylo lepší, aby 1,2 nestavěla na MP1 (jak už řikal 21272), jenže to bysme si hráli tak trochu na Perníkov. :-)
Opravdu je mhd socka? Případy který jsi vyjmenoval platěj, zapomněl jsi dejme tomu na lidi, co jedou večer do hospody a o kofole tam sedět nebudou :-), nebo přibejvá lidí, co se snažej zachránit svět (ekologie,záchrana deštnejch pralesů,podpora dětí třetího světa), i když většinou je to dočasná póza :-), ale stejně. A koneckonců čeho se má dosáhnout zaváděním placenejch parkovišť v centru... Takže odpověď zní vlastně jo. Ale nemáme tu pravidelně jezdící smradlavé bezďáky, tak to nikomu nemusí vadit.
No a trocha pesimismu na závěr, vytvoří se efektivnější linkový vedení, ušetří se tísíce km, ušetří se nějakej meloun, jízdný neklesne, sníží se dotace a pak zas stejně nebudou prachy na vylepšení...

Jinak teda ty malý okna u citelisů je rána pod pás. Jak by řekl klasik "a nenaděláš nic".
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -4 vozů v Hradci Kr.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3489
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 08:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych řekl, že spíš z karty to mělo stát 10,50 (+4% = 0.40Kč + zaokrouhlení). Ropa se zase se o tolik nezdražuje.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 11:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávka Kárfůr mhd nebrzdí a to z jednoduchýho důvodu. Když projede na zelenou kolem Lidlu, zastaví Na Brně a pak by stejně stála na červený u Káru, tak proč nezastavit, z tohohle hlediska by bylo lepší, aby 1,2 nestavěla na MP1 (jak už řikal 21272), jenže to bysme si hráli tak trochu na Perníkov. :-)

Nějak si protiřečíš ne? zelená > Na Brně > Carrefour > zelená > MPI > Garni > zelená. Tady zelená vychází naprosto v pohodě, alespoň se v tomto úseku netrčí dobu na červenou. Narozdíl od vyjetí od FN, tam až k Tescu je to jedna červená za druhou
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3492
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 14:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem pro vás vyrobil jedno témátko na PDA s OS Windows Mobile 2002 a 2003. Zkoušeno na WM2003.
application/octet-streamHradec
Hradec_theme.tsk (27.7 k)

 

administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad malá okna u citelisů:vždyť je to plastová imitace. 24/25Tr citelis to saméje to sice konstruované na klimatizaci, proto malá okénka pro nouzový dojezd při poruše klimatizace, jenže u nás se jezdí nouzově pořád.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2930
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 15:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...co si DP (ne)objednal, to (ne)má...
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3202
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně, že se naslibovalo, že...

na náhradní dopravě ráno na lince 2 citybus ev.č.122 (odpoledne nahradil na lince 15 vůz 128, který byl stažen) a ev.č.127 na lince 11 a 17.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3497
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 17:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince 1 ev.č. 121 .
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3203
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 19:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VÝLUKA NA LINCE 11 a 17
Od 11.11. do 25.11.2007 bude probíhat výluka na lince 17. Změny jsou dosti zvláštní. Linka 11 bude jezdit po své trase (zhruba ve stejném rozsahu v úseku Hlavní nádraží- Parlament, ale v úseku Parlament- Hlavní nádraží bude interval nejnižší 7 minut a nejvyšší 23 minut ve špičce, 19, resp. 41 minut v sedle. Polepší si výrazným způsobem Malšova Lhota, ale ZCELA BEZ NÁHRADY zůstane úsek linky 17 od Parlamentu až na Hlavní nádraží. Na vše tudíž bude muset stačit jen linka 5, což beru jako dosti drsné opatření, které jistě nepotěší hodně lidí (píšu ještě velmi slušně).
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3204
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 19:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska nám začalo sněžit a musely být nahrazeny vozy ev.č.40(1) a 46(3) za 33(1) a 32(3). Uvidíme, co bude na lince 3 jezdit zítra, ale asi už nastala doba vypravit vozy 14TrM. Co se týče vytíženosti linky 1 a 2 nyní před vánocemi, tak dneska měli cestující problém asi v 16.30 na lince 1, kam se už u Tesca měli problém dostat. Stálo by za to nasadit kloubové vozy i o víkendu.

- chválím dneska řidiče ev.č.125(24), který jel precizně tak, aby nikoho nenahodil. Občas mám obavy z aut, protože silnice nejsou úplně rovné, voda se drží ve vyjetých kolejích, pak projede auto a když zrovna jdete podchodem, tak můžete být durch od špinavé vody ze silnice.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3205
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 08:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A BYLA ZIMA
Napadl nám přes noc sníh, který stihl částečně umrznout, částečně se klouže. Problémy nenastaly pouze v dopravě osobní, ale i v dopravě městské. Ráno to vypadá takto:
linka 1: spoj do Kluků opožděn o 21 minut, některé spoje mají zpoždění větší, některé jedou skoro na čas.
linka 2: zde po ránu došlo k vytvoření 2 konvojů. První tvořila 20 minut zpoždění 15Tr ev.č.73 a asi 10 minut zpožděná 82. Druhým konvojem byla skvadra vozů 84,83 a 75, přičemž ev.č.84 mělo zpoždění 38 minut, zatímco ev.č.75 se podařilo jet se zpožděním pár minut
linka 5: na této lince došlo ke zpoždění jednoho vozu asi o 40 minut
linka 6: zde se některé vozy sjíždí, podle jízdního řádu se daří jet ev.č.41, ostatní vozy se zpožděním
linka 7: jako výpomoc musela vyjet náhradní doprava tvořena citybusem ev.č.127, u trolejbusů byla snaha dorovnat zpoždění, ale vzhledem ke stavu vozovky se obrat za cirka 40-45 minut nestíhá.
linka 9: tam se mi nepodařilo zjistit, v kolik hodin měl daný spoj jet, takže netuším, jaká zpoždění na této lince jsou
linka 10: zpoždění kolem 20 minut
linka 11: některé vozy jsou mírně zpoždění, ale daří se jezdit v rámci možností včas. Řidiči ev.č.126 se dokonce podařilo jezdit včas.
linka 12: na lince dochází k různým zpožděním v závislosti na tom, kam až tyto vozy jedou. V oblasti Vertexu je situace špatná.
linka 13: překvapivě 2 vozy ze tří, co jsem viděl, jely včas.
linka 14: došlo ke sjetí některých vozů, nejsem schopen určit, který vůz měl jet kdy
linka 15: zde například ev.č.113 se dařilo jet včas, ale ostatní vozy mají problémy
linka 16: zde jsem zaznamenal zpoždění od 15 do 30 minut
linka 18: ev.č.204 se daří jet včas, stejně jako ev.č.138, ev.č.199 s nírným zpožděním
linka 16Š: zpoždění asi 20 minut
linka 24: zpoždění cirka 5-20 minut
linka 27: tam mělo největší problém ev.č.258, které jelo na lince 27R se zpožděním asi 20 minut.

jak vidíte, situace zatím není příjemná, silničáře jsem bohužel zatím neviděl. pracovníci technických služeby byli viděni na zastávce Střelnice ve směru k nádraží, jak uklízejí zastávku.

Když už se bavíme o dopadu napadaného sněhu na hromadnou dopravu, tak ještě autobus na trase HK- Pardubice odjezdem 7.20 měl naštěstí jen 10 minut zpoždění.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3206
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 11:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na lince 1 na náhradní dopravě kolem deváté hodiny jela po střechu plná Karosa ev.č.194!
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 12:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano napadl sníh a nejen trolejbusy mají problémy. Na lince č.3 se trolejbusům moc nechtělo do Plačic Při výjezdech ze zastávek by to občas chtělo sněhové řetězy .
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 13:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sňých padal sňých... :-)

Člověk je nachcípanej, řekne si teda, že i když na kole bylo to bylo super, třeba se i pěkně vymlet :-), takže teda se to zdraví bude šetřit a tak že pojede busem. No nebyl to dobrej nápad :-) 20 minut jsem čekal na zastávce, než přijela divoká smečka busů.

JPP že prej měla mhd problém pohybovat se po Pražským mostě, uježděný, namrzlý...
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -4 vozů v Hradci Kr.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3501
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 14:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu doplnit na lince 3 ev.č. 214 (jen nevím jestli to je ta výpomoc nebo ne, neměl nic za oknem), linka 28 ráno před 7 hodinou, ev.č. 265 jela z města přes Gočárovu třídu a na lince 7 jezdí ev.č. 31. Nadjezd u Úřadu práce blokoval kamion, který nemohl vyjet. Ono na letních gumách to byla sranda (osobně vyzkoušeno ). Ale teď odpoledne se situace zlepšila. Silničáře jsem viděl ráno jedny u Střelnice.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3502
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 14:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesa: co se týče Pražského mostu, tak to není pravda, to spíš byly záhraby a klouzačky u Adalu a mezi SŠ zdrav. a soudem.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 17:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz.Jakpak je to s terminálem?Mám informaci od zdroje a ten říká ,že se to jaksi již nestihne.Prý se přepisují smlouvy s dopravci,které počítali s novým jízdním řádem z nového terminálu.Dále Strabag dostal pokutu 8 mega.Máte někdo bližší informace?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 18:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v 7:38 se na zastávce Úřad práce ve směru nádraží sešly 3 vozy linky 15.

1. vůz byl Citybus a mířil na Letiště a byl značně obsazen

2. vůz byla Karosa ( mám pocit že šedá) a mířila na nádraží

3. vůz byla další Karosa a ta jela na Letiště
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PS Hradec Králové 4EVER
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 18:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ladovská zima, za okny je a srdce jímá bílá nostalgie, ladovská zima...

linka 3: v 7:24 od Veterinární školy jela v 7:29 a od té zastávky se pomalinku popojíždělo díky IAD se dojelo v 7:42 k nádraží a v 7:50 k magistrátu..
Teď odpoledne v 17:15 k Hypernově přijíždělo teprv ev.č.33, které mělo jet na slezský v 17:16 a v 17:17 měla přijet trojka do Plačic ev.č.36, které přijelo v 17:20..

v 11:15 se na lince 2 sjely u Magistrátu tři 15Tr ev.č.73(?), 82, 84 (viděl jsem je z OA z 1.patra tak jsem viděl pouze střechu tak tu 73 nevím jistě)

linka 7: dnes na ni v provozu obě 14TrM..

a domů jela v 15:30 kolem nádraží za liazkou DP Karosa ev.č.199.
Zcela nové stránky o MHD v HK - přes 840 fotek

Můj web o SimTr

Karosa 900 and Škoda 14Tr/15Tr is forever =)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3505
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 18:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Co se týče té pokuty, tak to nevím, ale stavba se určitě nestihne do konce roku. Snad do půlky února...
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 19:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem ráno překvapivě nepotkal ani jeden kloubový trolejbus...A hlavně většina článkových busů měla asi největší problémy....dokonce jsem potkal i jednu B 941E linky 23(!) na konci Gočárovy třídy u Grandu
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
ŠKODA OSTROV - Navždy vzpomínáme!
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3207
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 20:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak ale třeba u ev.č.237 jsem problémy nezaznamenal a jelo i podle jízdního řádu.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3388
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 21:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 21272 takže se přijde o dotaci.No tak to je pěkné,to fakt někdo tak dlouho myslel až to domyslel.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3208
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 21:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ta kauce 80 000 000Kč tuto dotaci pokryje, takže to zaplatí Strabag ze svého, pokud se memýlím.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3389
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 22:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr Nosek zajímalo by mě kde na to Strabag bere peníze.Jeho díla jsou katastrofální.Viz např když musel ze svého přědělat nový potah městem Náchod.Jsem názoru že pokuty má pěkně započítané do cen,tudíž pěkně kraje kde něco dělá .....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 08:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.feministky.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=9
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 13:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes na 6ce jedna 14TrM.
Zcela nové stránky o MHD v HK - přes 840 fotek

Můj web o SimTr

Karosa 900 and Škoda 14Tr/15Tr is forever =)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3506
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 15:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince 1 ev.č. 121.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3209
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 18:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska na náhradní dopravě opět neobvyklé vozy. Na lince 7 místo 21Tr ev.č.47 hradila Karosa B732 ev.č.204(do 15.10 na lince 18), na lince 1 místo 15TrM ev.č.82 vyjela Karosa B731 ev.č.212.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 10:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip: Proč jen mi připadá, že se při psaní dotyčná dívala do zrcadla .
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3509
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 17:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na ND za vlak ev.č. 287, 297, 298 a 299. Dále 2 C734 a jedna B741 bíločervená s SPZ CE xx-xx.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3210
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 18:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam jezdí každý den něco trochu jiného. Já tam viděl mj. autobus s číslem 19- oranžovo-bíla Karosa LC735, Mrázkův Neoplan či nějaký vysokopodlažní sříbrno-modrý autobus zahraniční výroby s SPZ pardubického kraje.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3211
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 08:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čím to je, že když už tu máme systém hlášení zastávek přes GPS, že to v plno vozech nefunguje? dneska jsem jel linkou 11 (vůz neuvádím) a ta na Gočárově třídě směr centrum hlásila "Hlavní nádraží, konečná zastávka, prosíme vystupte." Tohle mi dost vadí, protože osoby se sníženou orientací v prostoru mají dost velké problémy, když se řídí chybným hlášením.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, tak s tím hlášením si občas člověk vyslechne pěkné blbosti. A ještě doplním že by nebylo od věci občas seřídit ( takzvaný přesný ) čas na digitálních zastávkových označníkách. Například zastávka Carrefour ukazuje čas o 3min. pozadu což už je opravdu dost!
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3512
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to i ve městě to jde o dvě minuty jinak.

Dnes na lince 1 opět ev.č. 121.

A v ev.č. 269 problikává vepředu nade dveřmi světlo.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počítá(a opravdu reálně) se s výstavbou nějaké TT do pěti let ? Vy nemáte moc dlouhé TT.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3515
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáme a ani nebude (teda nejspíš), když se nepočítá prodlužka k terminálu.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3212
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 20:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na výluce ČD opravdu zajímavé kousky. Nejdřív jsem viděl C734, za ní LC735, za ní turbo C734, pak 2 LC735 ex Connex a taky B741 ex-budějovická ev.č.131, která jela na trase HK-Poděbrady.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 18:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na výluce na lince 3 jezdí autobusy: Citybus ev.č.101,102 a 123 a taky Citelis ev.č.150 (tam jezdí odpolední směnu kmenový řidič z autobusů)
15TrMm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.189.194
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 19:24:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jakého důvodu je na lince 3 výluka?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace