K-report
 

Archiv do 12.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná autobusová diskuse » Archiv do 12.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 22:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dusin23 - souhlas se všim. To bys měl napsat i v tématu u SA
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 10:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dušín 23. Souhlas, když bude potřeba se pod to podepsat, podepíšu.
Snad k tomu jen dodat, že druhým problémem je přístup ze strany státu a samospráv, který když už z dopravy (nejenom autobusové) tahá peníze horem dolem, tak by aspoň nemusel házet klacky pod nohy kde to jen jde.
Za naprosto nefér považuju nedotování dálkové autobusové dopravy, když železnice za ekvivalentní výkony peníze dostává. Nejde ani tak o samotné dálkové linky, ale o to, že by se výkony dálkových autobusů rozložily do celého roku a nebyly by tak výrazně sezónní. Ale s tím tady nic neuděláme...
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 09:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Trupak:Musím s tebou naprosto souhlasit že si z dopravy dělá stát vyloženě dojnou krávu a asi to ani jinak nebude dokud o postech na ministerstvu dopravy bude rozhodovat politická příslušnost a ne odbornost,na postech náměstků a šéfů úseků jen titul Ing a lhostejno jaký obor vystudoval,hlavně že má vzdělání.Zkrátka dokud dopravu budou řídit teoretici a ne lidi z praxe,bude to pořád jen nepřehledná džungle plná nelogických nesmyslů,sečteno,podtrženo:S blbcema se doprava dělat nedá!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 09:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dusin23 - to máš pravdu, že s blbcema se doprava dělat nedá. I když v diskusi SA by ti jeden diskutující řekl, že např. dopravu v ZDO umí dělat každej.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 09:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Liberečák:Tak proč ji nedělá,vždyť to přece nic není,jednat s arogantníma úředníkama z Krajskýho úřadu kolik ti milostivě doplatěj,žebrat o každou změněnou minutku v jízdních řádech a ve finále nula od nuly pojde,ale fakt je ten že to jakž takž funguje ovšem jen do doby než se do to ho zas navrtaj soukromníci,všecko rozvrtaj a pak utečou jako ostatně od všeho,že?
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 09:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin23: Nevím teda,jak jinde ale u nás(HK kraj)se bohužel do dopravy soukromníci nedostanou.Nevím proč by vedle sebe v klidu nemohlo fungovat 4-5 firem.Asi protože ZDO se přiděluje podle toho,kdo má známí na kraji nebo už jen tak ze zvyku.Jinak s tím předchozím příspěvkěm souhlasím,ale nemám prostě ten názor že by ZDO měla dělat jedna jediná firma takže vlastně monopol.Nemusí to ani bejt v celým kraji, úplně stačí okres.
ICQ:276-583-029
Všechny fotky vozů TAD prosím ke mně na email.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 09:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dusin23 - moje řeč. Jednou chtěj spoj o 5min dřív, za tejden zase pozdějc. A dohodni se. A pak ještě každá vesnice to chce jinak. A ono když ty busy najezděj okolo 200km denně, tak to je ten nevětší vejvar. Samozřejmě že z toho dopravce něco dokáže vydělat (jinak by to nedělal), ale občas musí požít i některé praktiky, pro někoho nestravitelné (nazývají to tunelováním).
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 10:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Maxwilien:Na ZDO kterou dělá více firem se podívej do Ústí n/L,jezdím tam pravidelně,takže vím o čem mluvím,tam nikdo neví co kdo a odkud jede,lidi pobíhaj od stanoviště ke stanovišti a změny jsou téměř na denním pořádku,nehledě na to že jedna firma je lépe kontrolovatelná než skrumáž autodoprav Frantů Vomáčků,Pepů Vopičků atd a to nemluvím o jejich vozovém parku který úspěšně konkuruje Kovošrotu!
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 11:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin23: to už je věc kraje,jaké nastaví podmínky atd. , ale aspon by mohla být výběrová řízení.Navíc pokud je víc dopravců má kraj možnost porovnat kvalitu služeb/cenu a vybrat si.A u stavu vozů to je o dopravci - možná,že pár menších dopravců konkuruje kovošrotu,ale stejně tak můžou konkurovat kovošrotu i některá ex-čsad.Naopak jsou i menší dopravci se slušným vozovým parkem.Pokud je více dopravců tak je i jakási ''zdravá'' konkurence - monopolní dopravce vidí,že nemá svoje místo nastálo a nemůže si dělat co chce.
ICQ:276-583-029
Všechny fotky vozů TAD prosím ke mně na email.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3432
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 11:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Maxwilien: Mně se zdá, že začíná vznikat bohužel trochu jiný problém. Kraje stanovují takové podmínky, že konkurenci (tu zdravou) úplně potlačí. Takže může tam jezdit třeba 20 dopravců, ale pokud plní všechny podmínky kraje, tak stejně nemají prostor pro nějaké své podnikatelské záměry, ale jezdí jak tupé ovce podle diktátu kraje (státu).
ICQ 202376673
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 11:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybych byl malý dopravce a dostal třeba smlouvu na 1 rok tak bych si taky nekupoval nové auta. Za rok mi kraj smlouvu neprodlouží a co budu dělat?
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 16:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi já bych to shrnul do jedné jediné věty:Každý máme kus pravdy,ale dokud na kompetentních místech (kraje a ministerstvo) a hlavně penězích budou sedět nabubřelí blbci s nulovou kvalifikací a znalostí dopravy,můžem si tu cintat pentli do aleluja a naše práce stejně nebude řádně zaplacená a logiku v tom systému stejně nenajdem.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 17:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já budu trošku oponovat a očekávám, že mě každý pak sežere, ale nemohu až tak se vším co kolega Dusin23 napsal souhlasit. Nemyslím si, že mzdy se řídí podle Student Agency, nebo to,že on je příčinou všeho. Studenti jezdí dálkové linky, v ZDO, nebo ODO nemají vůbec nic, takže si myslím, že oni jsou v problému, který se zde dále rozvíjí(a to krajem podporovaná doprava) zcela mimo. Takže bych až takové ďábla z nich nedělal. Teď řeknu něco, co se mnoha lidem líbit nebude, ale je to tak.To jak firma vypadá, je pouze odrazem toho, co majitel je ochoten do firmy investovat.Jestliže chce majitel firmy do kapsy hodně, tak někde to holt musí chybět a tím jsou mzdy a vozy, kde chce majitel, aby firma vypadala, tak ze svého koláče dá víc do obnovy a investic.Můžeme tady dlouhosáhle debatit o jednotlivých dopravcích, ale to je o ničem, na tom se nikdy neshodneme. Uvedu jen dva příklady, z mého regionu. Dopravce BORS a Tredos. Oba jezdí v závazku Jihomoravského kraje, oba za stejnou cenu. Znalí moc dobře ví, jaký mají tito dopravci vozový park. Otázka? Kde je tedy podle Vás onen pověstný zakopaný pes, když je výše dotace na kilometr stejná.
Poznámka na závěr: SA se ztrátou nejezdí.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 17:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem zapomněl: úředníci na ministerstvu nerozhodují jak bude jezdit linka do Horní Dolní. Výše dotací a cena za přepravní kilometr si stanovuje každý kraj zvlášť. A snad bych ještě doplnil, že kdyby veřejná doprava byla ztrátová, tak ji nědělá v téhle republice tolik firem.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 17:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dopravce - o ztrátovosti ZDO tu snad nikdo nic neřekl ... Jen že to není takový supr, ale taky na oblasti. Ono např když na liberecku máš linky tak do 20km, tak na to moc nevyděláš. A ten terén tu je taky na hovno.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3441
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 17:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Dopravce: Tak samozřejmě se dá souhlasit i s tebou, ale všechny uvedené firmy nežijí čistě jen z dopravy resp. autobusové dopravy, takže finanční toky jsou složitější (a ani nevím, jestli bych o nich chtěl vědět úplně vše).
ICQ 202376673
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já musím říct, že za naši společnost jsem se současným stavem spokojen. Mám nad sebou majitele, který je ochoten investovat do aut, s krajem i koordinátorem se mi spolupracuje dobře. Samozřejmě, že kdyby bylo víc korunek, tak bych se samozřejmě nezlobil, ale to asi nikdo. Jen bych doplnil, že na území Jihomoravského kraje se jezdí za nejmenší výši dotací v ČR.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

můžeš prozradit za kolik? nebo to je obchodní tajemství?
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:obchodní tajemství to určitě není, ale bohužel Vám to neřeknu, jedná se přeci jenom o hodně choulostivou záležitost.To víš, jak jde o peníze, tak se nikdo nikoho nezná
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Dopravce:Nevím proč by tě za tvůj názor měl někdo žrát,máš na něj stejné právo jako kdo-koli z nás,dovol mi jen pár poznámek na upřesnění:Jako řidič dálkové dopravy a celkově firmy která žije na rozdíl od S.A z dopravy jsem přímo závislý na příjmech zaměstnavatele,jestliže máme v regionu linku od S.A která jezdí jen za náklady(cituji slova pana Jančury,časopis Týden předminulé číslo!)tak díky jemu nemůžeš tu svou linku provozovat za skutečnou cenu která by dovolila platit řidičům to co si zaslouží,jelikož by jsi prodělal a neměl vůbec nic ale naopak,takhle alespoň protočí peníze a něco MÁLO!! přivydělá aby nebyla závislá jen na dotacích které mimochodem skutečně nejsou nic moc.Myslíš že kdyby se do regionu kde působí NAPŘÍKLAD!pan Roubíček a jeho ČSAD Semily nacpala S.A že by si mohl dovolit tak masivní investice do vozového parku????
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3272
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Dopravce jedna otázka jak vysvětlíš řidiči (třeba vašemu) že bude brát málo protože v ZDO se platí míň.Jasně zájezdový řidič má víc než řidič který jezdí kolem baráku.Ale to má snad souvislost s jízdním výkonem a ne s tím kde se platí.To by pak každej chtěl jezdit zájezdy.(samozřejmě vyjímkou jsou řidiči kteří takové ambice nemají)
Znám řidiče který jezdí svoji linku a pokud by měl jít jezdit jinou tak si radši vezme dovolenou.Ano protože jezdí linku která je výnosná,má jízdní výkon tak že prostoje činí pouze zákonné.
Proto se tě ptám jestli u vás se to platíco je v ZDO a co máte ne svém triku?jen se ptám nevím to.
Jen mi dovol k platu.Vždy platy určuje nejvyšší hráč na trhu.
V MB například určuje plat pro firmy ve městě Škoda auto.(nepřímo pochopitelně).Zvýší-li se tam plat jde okamžitě nahoru v ostatních firmách.
Škoda že nevíš jaká panika vznikla při stávce v automobilce v ostatních firmách.(myšleno strojírenské firmy)
Tak to je zákonité jinak to ani nemůže být.Nejvyšší hráč na trhu točí spirálou mezd.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dopravce - no nějakou cenu jsem našel na webu vašeho kraje. Pokud dostáváte těch 28,69Kč/vozkm (cena od 1.1.2006), tak to je opravdu celkem málo. Ale nevim co v tom máte všechno zahrnutý (obnova voz. paarku, atd ...)
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obnova vozového parku, atd. hihi. To je konečná cena. Ale vzhledem k tomu, že je nás v kraji 30, tak tahle cena co se uvádí je strop, kraj vypisuje výběrová řízení na jednotlivé linky(resp. svazky linek) a pokud chceš uspět, tak se musí s cenou hýbat. Takže výsledná cena je úplně někde jinde. A dotace na cokoliv jiného, např. na ty autobusy, nebo na zastávky není.A ten,kdo četl smlouvu s našim krajem ví, že není zrovna moc měkká.Pokud např. jezdíš nějaké linky s malými autobusy, tak se cena pohybuje opět úplně někde jinde.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 19:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad jen doplním, že průměrné stáří vozového parku naší společnosti je 7,61 let.Což nepovažuji za nejlepší, ale také zdaleka ne za nejhorší.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 19:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin_23: no mi se s panem R. ze Semil moc zrovna navzájem nemusíme, ale za ty peníze, který on dostává od krajů, já bych pomale ty autobusy pozlatil.Ale je to jenom o tom, kolik chce do svého prasátka pan majitel a automaticky pak následně kolik zbyde pro provoz.I já mám ve svém revíru linky, nikoliv linku, od SA. Na trase do Prahy mě rozdrtil, ale na trase do Zlína a do Ostravy však nikoliv. Samozřejmě je to dáno filozofií linek, které provozujeme jak do Zlína, tak do Ostravy, takže nelze přímo objektivně obě porovnávat.I SA se ucházela o ZDO v Jihomoravském kraji, ale v rámci výběrových řízení neuspěla(zrovna na likách, které provozuji). Plat? Otázka platu,no myslel jsem si, že platíme nejmíň široko daleko, ale během mého pracovního pobytu v OU jsem zjistil, že platím stejně jako Martin Uher v Praze, který je v rámci PIDky prý považován za nejlépe platícího(takže jsem se tak nějak uklidnil), že to s námi až tak hrozné nebude.Řidiči nic nevysvětluju. Plat je u nás daný a pokud se to nějakému řidiči nelíbí, tak jde pryč.Ale v současné době, musím to zaklepat, řidiči přicházejí, než odchází.
Jak již jsem psal v dřívějším příspěvku ZDO nám platí do výše nasmlouvané s krajem. V závazku mám všechny přiměstské linky. Veškeré dálkové linky a linka Brno-Znojmo jsou bez dotací.Dostvám jen to co je dohodnuto s krajem, žádná jiná dotace(na autobusy apod.)neexistuje.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 20:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dopravce - neřikej, že žádná jiná dotace neexistuje. Dostali jste příspěvek na 3 busy od MD. Vim že těch 600tis na bus je prd, ale neřikej že to nic neni. Každá koruna se přece hodí.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3444
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 20:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podrobnosti ke Coach Progressu - tak já se teď na podzim vyhnul efektně všem autobusovým akcím, takže Coach Progress nebude vyjímkou.. Ale zpravodajství na Busportálu mi ty akce přiblíží, takže zase jsem o tolik nepřišel.
ICQ 202376673
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36656
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 23:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platí totiž pravidlo pokud místo neobsadíš 5 min.před odjezdem busu ztrácíš nárok na místenku.

Samozřejmě chápu důvody, proč to tak je, ale opravdu by nestačilo do odjezdu? Pět minut samozřejmě není tak moc (a i bez místenky bych asi později na bus radši nešel), ale přeci jen to trochu omezuje.

Dopravce #1420:
No, ale kraj by to snad občanům na přímý dotaz sdělit měl, ne?

Jinak zde byly zmíněny příspěvky na vozový park. Pokud je mi známo, tak by pro autobusy linkové dopravy měly být nějaké peníze přiklepnuty, poprvé i pro železniční dopravce. Nulová položka by měla být jen pro MHD, resp. jejich elektrickou část.

Omlouvám se za pozdní reakce, ale poslední dobou nestíhám číst skoro nic, krom železniční už často ani autobusovou část fóra. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 08:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: no to už jeden občan zkoušel, čistě náhodou figuroval ve výpisu z obchodního rejstříku firmy DPUK
Liberečák:ano na dva jsme dotaci dostali, další čtyři šli z naší kapsičky.Ta dotace, to je tak na pokrytí poplatků za splátky.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 09:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dopravce - ale v tabulce s dotacema máte přidělený dotace na tři busy. Kde se stala chyba. To máte ale pěkně drahý poplatky
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7519
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 09:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale v současné době, musím to zaklepat, řidiči přicházejí, než odchází.

A tohle mě ovšem zaráží. Jak to děláte? Ve firmách z mého okolí, které znám, je trend přesně opačný. Třeba jen u té firmy, kde působím, chybí asi 25 lidí při tabulkovém stavu cca. 210 lidí.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3445
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 09:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_j: Kouzlo osobnosti.
ICQ 202376673
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7520
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 09:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...
Teď už u nás dokonce rozvěsili do vozů letáčky s textem ve smyslu "Ženy, máte řp. B? Pojďte k nám!" a ředitel se dal slyšet, že tím chce přitáhnout k nám pokladní ze supermarketů, protože u nás si vydělají víc, než za kasou. Kupodivu, nějaké ovoce tahle snaha přináší, ovoce je sice z pohledu nás mladších poněkud přezrálé, ale buďme rádi za to. JInak pro neznalé místních poměrů dodávám, že u nás má zaměstnávání řidiček poměrně tradici, za poslední čtyři roky se jejich počet pohybuje tak nějak v rozmezí 18 - 19 a data narození v rozmezí 1945 - 1984. Spousta řidiček pak odešla do důchodu v roce 2003, protože jezdily s trolejbusem jen s řp. C.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_j.)
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36669
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 10:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, za kasama se většinou docela výrazně přidávalo. Zrovna v Pcích už v nejmenovaném X-marketu mají 70 na hodinu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 12:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:na tři autobusy, huch, to je peněz, co já s nima udělám
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7682
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 12:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Těch pět minut je tam vcelku logických. Pokud do času odjezdu nechám stát venku deset lidí a úderem odjezdové minuty je teprve začnu odbavovat, naberu minimálně pětiminutovou sekeru už při výjezdu z výchozí zastávky...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36678
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 12:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však jsem psal, že z pohledu dopravce je to pochopitelné, prostě je třeba bus naplnit, při tak nízké kapacitě vozidla nejde vozit prázdná nezaplacená místa (jen částečně, cenou místenky), anebo pak po čase odjezdu začít odbavovat „náhradníky”, resp. je poslat z uličky na uvolněné místo... Ale možná bych zkusil trochu ubrat, třeba na dvě minuty, protože většina stejně přijde dřív a vůči těm opozdilcům je to pak docela nevstřícný (ač pochopitelný) krok. Nemyslím si, že by pak všichni začali chodit pozdě, spíš by to fungovalo jen jako jakési vstřícné gesto.
Při cestě na bus (obecně cokoliv jedoucího dle JŘ s nezanedbatelným čekáním na další spoj) je potřeba mít nějalu rezervu. Takhle se rezerva (a tedy celá cesta) prodlužuje o dalších 5 minut. Není to moc, ale občas to je docela hodně a může to mít větší vliv na rozhodnutí cestujícícho.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 19:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Martine, ono i těch 5 minut mívá za následek občas konflikty, protože každému jdou hodinky jinak. A než se opozdilec stačí pohádat s řidičem o rozdílu jejich časů, a pak ještě s cestujícím, který místo mezitím obsadil, uteče dalších 10 minut. Myslím, že zkrácení povinné doby pro obsazení předplaceného místa na 2 minuty by bylo další komplikací.

Ještě k tomu je třeba zohlednit nutnost odjet ze svého štaflu včas, protože mezi následujícími odjíždějícími spoji z některých aut.nádr. bývá třeba jen 5 - 10 minut (viz Praha,Na Knížecí PÁ odpol a SO ráno - tam bývá docela "maso".)
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 19:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazda_6: to maso MZ zná z provizoráku v ČB od 14:45 do 15:15, tam bylo skoro zákaz hýbat časama v tu dobu s odjezdem....
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36702
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 20:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maso je to i v okolních ulicích. Jak valící se voda. :-O
Beru, že ač čas by měl být jen jeden (SEČ, a bohužel i SELČ), tak to být problém u některých cestujících může a je lepší, když při tom ještě nezačne na okýnko klepat dispečer, že má pár sekund na opuštění jeho AN.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že těch 5 minut je spíš taková rezerva pro řidiče, v reálu stejně začne ty místa obsazovat tak ty 2 min před odjezdem, a když někdo s místenkou dorazí 1 min před odjezdem, tak už je to opravdu jeho blbost. Taky mu navíc můžou jít hodinky o 2 min pozdě proti hodinkám řidiče a pak stihne busu s bídou zamávat ...
Místenka je stejně dobrá akorát na takové spoje, kde hrozí že ani s příchodem v předstihu cca 15 min už člověk neurve místo k sezení. Jinak než riskovat, že se člověk někde cestou na AN zasekne a propadne mu úplně, tak je lepší lístek kupovat až u řidiče.

Co se týče toho masa na AN okolo 15 h, v Pzni nejen že to jezdí po 5 min, ale často dva busy z jednoho stanoviště. Když člověk nezná ty zvyklosti, kde který zastavuje, tak má co dělat ten svůj najít než mu ujede Ten který nestojí u cedule totiž stojí někdy před a někdy za, zase podle toho, jestli v dané pětiminutovce jedou z předchozího a následujícího stanoviště 1 nebo 2 vozy, prostě aby se tam vůbec poskládaly
TS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.105.55
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 00:56:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K současnému problému s nedostatkem profesionálních řidičů,především v oblasti veřejné dopravy se nelze vůbec divit.Požadavky pro uchazeče na tuto práci jsou z pochopitelných důvodů mnohem větší než k jiným oborům a naopak výdělky v této sféře jsou stejné nebo ve většině případů menší než v kdejaké fabrice.Když se k tomu připočítá zodpovědnost za lidi a časová náročnost(především na příměstské a linkové dopravě) je to práce tak akorát pro nadšence.Většina lidí však jde po penězích a jde tam kde dají víc.Pokud je člověk aspoń trochu zručnej a nedělá mu problém se zaučit i ve více oborech má mnohem větší šanci vydělat si víc ve výrobě,montáži,atp.než v dopravě a při menších nervech a zodpovědnosti(neříkám,že ve fabrice není zodpovědnost,ale nejde tam o ohrožení zdraví nebo života druhých).Např.v polygrafii se hodinová mzda pohybuje v rozmezí 80-170Kč,mechanik opravář to stejný,montážní dělník v různých prům.zonách až 90Kč (lokalita Brno).U některých dopr.spol.však takové mzdy nenabízejí a pokud člověk hledá práci a na osobním u ČSAD mu řekne za řízení autobusu 50-60Kč(toto mám od známých co u dopravy dělají-je to vůbec pravda?),tak se většinou otočí a práci už hledá jinde.Dalším problémem je to,že řada lidí považuje práci v přepravě lidí za póvl hoknu (nejednou sem se s tímto setkal a bohužel i od řidiče kamiónu)a nikdy by ji dělat nešli a když už jezdit,tak max.s dodávkou nebo nákladákem,kde si vydělají stejně nebo víc jak na busu.Zatím se to dá řešit různými nábory např.Slovenských řidičů,ale je podle mě otázka času kdy i tito řidiči si nedají zalepit hubu šedesáti korunami.U městských DP si myslím,že je to o něco lepší,ale podle náborových letáků a akcí jako např.náborový autobus v posledních měsících to asi už taky není nejlepší. Toto je můj názor a vím ,že jsou vyjímky.Pokud je uvedený plat řidiče busu nepravdivý tak mě prosím opravte(u dopravy nedělám),ale všude je to jinak.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7526
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 10:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u ČSAD mu řekne za řízení autobusu 50-60Kč(toto mám od známých co u dopravy dělají-je to vůbec pravda?)

Ono jak kde. Bavil jsem se s řidičem od jedné vesnické soukromé firmy s deseti autobusy, která jezdí kdesi v zapadlém pohraničí s jedinou továrnou široko daleko - říkal, že denní mzda střídavě 500 a 700, podle toho, co jezdí za turnus. Já mám ty samé peníze při práci na zkrácený úvazek, ještě krom toho zvládám vysokou školu a nikdo mě nenutí, abych byl v práci od pondělí do pátku od čtyř ráno do čtyř nebo šesti odpoledne. A to mám ještě ty peníze jen sám pro sebe, nemusím z toho živit žádnou rodinu. Mimochodem, tady u Connexu mají prý opravdu těch 60 korun na hodinu.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 10:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to koukám, že v čsadlb teda platěj stálejm královsky. Je pravda, že se o nich řiká že z čsad v kraji platěj nejvíc.

Ale tydle povídačky řidičů o platech nesmíte někdy brát vážně. Jeden řiká hrubou mzdu, někdo čistou, někdo s prémiema, někdo bez osobního ohodnoce, atd.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD Liberec nástupní plat 13700,-kč,ČSAD Jbc mzda 20000,-kč,ČSAD Semily nástupní plat 17000,- kč,Dopravní podnik Lbc nástupní plat 10-12000,-kč.Zdroj BUSPORTÁL,sekce volná místa.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dal jsem si čistě ze zvědavosti inzerát na Jobs.cz a práce.cz,napsal jsem tam pravdu,40 let věk,20 let praxe ,MKD i MAD,ADR,psycho,eeg,perioda,prof.průkaz,karta do tachografu,čistý trestní rejstřík i karta řidiče,už je to 3 měsíce a ani jedna nabídka,takže ono to s tou nouzí asi nebude tak zlí a nebo tyhle slavný stránky žádnej zaměstnavatel nečte!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 20:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dusin23 - ty částky na busportálu byli pěkně ujetý. V lbc rozhodně nemaj nástupní 13700, leda čistýho
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 20:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Liberečák:To nezadavá BUSPORTÁL ale konkrétní firmy,takže ČSAD asi ví co píše!?Spíš bych chápal kdyby psali víc než dávaj,ale míň?????
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 08:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no znáš to ale, jedna firma dá hodinovku krát hodiny, a druhá k tomu připočte všechny bonusy, prémie a přesčasy a má z toho super mzdu.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
JNI-35-20
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není ftipné, to je spíš ukázka toho, že fotograf není šotouš. Předpokládám, že je to KAD, nebo ČSAD Semily. Děkuji.
KAROSA LC 956 E : Máme tě rádi, zůstaň prosím dlouho...
PROSÍM, pusť mě.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To budou spíše Semily... Linka na Frýdštejn.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím.
KAROSA LC 956 E : Máme tě rádi, zůstaň prosím dlouho...
PROSÍM, pusť mě.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3313
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 20:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jistě pánové Karosa C 934 ČSAD Semily stř Turnov.Fotka není moc nová ten bus je dnes již s bílým nárazníkem
http://www.csadsemily.ic.cz/tu/bSM-7777b.JPG
http://www.csadsemily.ic.cz/tu/bSM-7777.jpg
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4498
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 20:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výbuch autobusu zabíjel v Rusku, úřady viní teroristy
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 11:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, vozový park na východ od nás, to je časovaná bobma...
Ale překvapuje mě, že už i tam zavítala nízkopodlažnost.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 20:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměli byste někdo fotku Citelisu Way ze strany dveří?
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3491
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná někoho zaujme.
ICQ 202376673
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 19:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Nejen na východě..

Mohl by mi někdo prosím vysvětlit převodovku v Turecký pomstě? Tj. v Mercedesu Benzu Conectu. Děkuji ( já jenom vím, že je to na nějaká tlačítka, která dost hlasitě klapají.. )
KAROSA LC 956 E : Máme tě rádi, zůstaň prosím dlouho...
PROSÍM, pusť mě.
Irizar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 09:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja jazdím s Connectami s automatickou prevodovkou a tá má presne rovnaké tlačítka ako napríklad B731/741/931/941. A rovnaké máme aj v Citarách a vo Volvách. Ale nemám potuchy ako je to s manuálmi.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace