K-report
 

Archiv do 12.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 12.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7546
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co kdybych takovéto parkující auto na stezce čirou náhodou omylem odřel. jak by se to řešilo, snad ne tak, že bych mu ještě platil.

Nejmenovaný kolega (možná víte kdo) při zácviku odřel špatně zaparkované auto. Hádejte, kdo platil větší pokutu? Řidič autobusu nebo řidič auta?

ne 351
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já myslím, že sis takového auta nemusel všimnout s tím, žes nepočítal, že bude stát na cyklostezce. A mám za to, že když dojde tvrdé na tvrdé, v právu budeš ty, auto tu nemá co dělat...

On v právu nebude ani náhodou. V právu bude majitel vozidla. Když už dojde na to lámání chleba, on dostane v nejhorším případě pokutu za špatné parkování, ale opravu auta mu zaplatíš Ty + dostaneš pokutu za způsobenou dopravní nehodu

Martin_j: Však to je i logické, pokuta za spůsobenou dopravní nehodu bude vždy vyšší, než pokuta za špatné parkování ...

Na tohle už jsem fakt musel reagovat
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 23:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip - to je trochu postavené na hlavu. Když takovému řidiči škrábnu jeho mazlíka třeba jenom proto, že se nevyhnu s protijedoucím cyklistou na cyklostezce - tedy na místě, kde automobil nemá co dělat, tak mi netvrď, že je vina na mé straně...
Třeba se mi tuhle stala věc - jeda z Brna po I/43 směr Černá Hora, v úseku mezi Podlesím a křižovatkou se silnicí do Kuřimi najednou koukám, že se za mnou řítí nějaké to hovádečko v Oktávce RS a docela si to smaží (předjíždí přes plnou čáru). Podotýkám, že v tomto úseku je dvoupruh, plná čára a široké krajnice. Jedu si to něco přes devadesát a neuhnu ani o píď ke krajnici...Schválně, kudy mě tenhle dacan předjel? Správně, zprava po té krajnici a rychlostí odhadem tak ve 120 km/h. Ptám, kdo je v tomto případě vinen, kdybych prostě zrovinka v tomto okamžiku potřeboval/musel uhnout ke kraji, protože třeba výmol, nebo nějakej bordel na silnici a tam se srazím s tímhle frajírkem...? V téhle rychlosti. SPolečné s případem auto na cyklostezce - oba dva tu nemají co dělat. Jinak řečeno, já s nimi tady nemůžu počítat.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7547
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 00:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to asi složitější. Pokud ty nabouráš auto, které stojí na špatném místě, ty se mu můžeš vyhnout, ale neuděláš to, aby ses mu pomstil, pak je to na tobě.

Ovšem - stala se nám tu kdysi nehoda, v zastávce pod lávkou u Tesca stálo auto, tím pádem trolejbus 378 stál napůl v silnici a do zadního čela ťuknul zrcátkem autobus Connexu CRI 35-4x. Když to pak policie vyšetřovala, zahrnula do toho i to špatně parkující auto. Kdyby tam nebylo, nic by se nejspíš nestalo.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 11:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se srazí auta a jedno z nich stojí delší dobu, potom má vinu téměř vždy auto, které se pohybovalo. Pokud někdo předjíždí zprava, tam už je to složitější, ale nejspíš by to byla chyba té octavie. Základ je, že stojící vozidlo se prostě neuhne. Slyšel jsem i o případu, kdy vyjelo auto z jednosměrky v protisměru na větší silnici, ale protože ta jednosměrka vedla od "hlavní" neobtěžoval se nikdo křižovatku osadit značkami. Když vyjel na silnici srazil se s autem, které po ní jelo, řidič věděl, že je to jednosměrka a nebrzdil. Srazili se, ale na vine byl řidič, který jel po té normální silnici, protože ten z jednosměrky přijížděl zprava a měl vlastně přednost.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 14:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2594:
Logicky ( ikdyž dle zákona to tak asi není ) Je základ to, že když by tam špatně stojící auto nebylo, nemusela se stát mimořádnost. A když už se stane, tak by měl platit ten, kdo špatně parkuje, protože to vlastně zaviní on.
Ale máte pravdu Vy. Zákony jsou v ČR vůbec celkově nějak na ...
Ale takle si to vykládám já dle selského rozumu.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 18:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši,teď koukni třeba u tramvají,které nemáte.Nějaký blbec a nejeden si klidně stoupne vedle kolejnice přece zákon nezákon,on tam zrovna potřebuje a klidně i v oblouku o tom nepřemýšlí.A ten tramvaják si nezmění nijak volantem poloměr oblouku,ta tramvaj se mu tam přiblíží nebo o zachytí zadkem,když si vyběhne,tan má tramvaj zkosený,takže v zrcátkách vidíš proti busu prd a kdo myslíte,že to onáší s plnou parádou.Tramvaják neodhadl průjezdní profil a hotovo.Tak na co zákon,že nesmíš stát u kolejí.Blb stál,tak proto vyhrává.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 21:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a stojící auta v zastávkách. Dnes když jsem ráno jezdil, tak jsem si uvědomil co je hlavní problém. U nás na většině důležitých zastávkách postavili takový ty malý pekárničky a trafiky. Takže od 5 do cca 9ti snad každý co jede do práce autem si jde koupit čerstvé rohlíčky a čerstvé noviny a kde nechá autí???
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 21:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo,oni ty pekárničky postavili jako pro cestující,co jedou do práce,ale zapoměli,že do práce a ještě k tomu busem už jezdí jen Ukáčka a ty nic nekupují.Takže pekárničky využívají gumokolisté a na zastavení tam mají akorát šikovný záliv.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 22:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tady tak podrobně probíráte parkování IGK v zálivech MHD, tak za celkem elegantní řešení považuji zastavení busu tak, aby cestující z jedněch dveří vystupovali přímo proti parkujícímu vozidlu a neměli tam moc místa. Řidič MHD je tím celkem z obliga, neboť zastavil nikoli v zálivu, kam se nevešel, ale vedle zálivu, čili co nejblíže označníku. No a cestující vystupující do vozovky a narážející do parkujícího IGK svými zavazadly způsobí hezké škrábance, o "náhodně" uraženém zpětném zrcátku nemluvě.
Měl jsem na VŠ kolegu, kterýžto se na tohle specializoval, i když je pravdou, že na gumokolech zaparkovaných v tramvajových zastávkách se tahle kratochvíle dá provádět lépe. Faktem zůstává, že si ten člověk dělal statistiku "náhodně" uražených zrcátek v zastávkách parkujících IGK, do kterých "omylem" narazil či kopnul při výstupu či nástupu. No a ta statistika po dvou semestrech (čili cca 8 měsících) činila (údajně, svědky na to neměl) přes 50 zrcátek zcela urvaných, kolem dvacítky nalomených nebo zhruba stejného počtu "vysklených". Sice je to tak trochu vandalismus, ale jako prevence proti parkování v zálivech k nezaplacení...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7555
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 10:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak za celkem elegantní řešení považuji zastavení busu tak, aby cestující z jedněch dveří vystupovali přímo proti parkujícímu vozidlu a neměli tam moc místa

To dělám taky

Jo, to se mi povedla pěkná věc asi před 14 dny. V zastávce Lexova stála dvě auta, jejich řidiči (tak asi mého věku) stáli vedle aut na levé straně a kecali spolu. No a tak jsem vyjížděl ze zastávky a pravým bokem jsem se k autům namáčkl tak, že mezi trolejbusem a jejich zpětnými zrcátky bylo asi 10 centimetrů místa. Pánové mezitím v panice utekli do bezpečí.
Dojedu na konečnou, postavím trolejbus rovnou do nástupní zastávky (stejně za chvíli jedu zpět) a jdu si číst noviny. Dojela dvě auta. Napřed zablokovala výjezd z točny. To mi celkem nevadilo, protože do odjezdu zbývalo ještě pár minut. Pak pánům došla trpělivost, vjeli na točnu (protisměrem), jeden dojel s autem až vedle kabiny a začal na mě něco pokřikovat. Co říkal, nevím, měl jsem puštěné rádio a mimo to jsem si pořád ještě črtl ty noviny, takže jsem se na něj ani nepodíval. Tím jsem ho pěkně zklamal, protože vím, že málokoho baví hádat se, když nemá s kým. Dotyčný mi pak začal autem najíždět proti čelu trolejbusu, asi usoudil, že mě tím vyprovokuje a ztratím nervy. To se mu ovšem taky nepovedlo, protože jsem flegmatik a krom toho jsem si pořád ještě četl ty noviny a nemínil jsem se jím zabývat. Pak ho to přestalo bavit a obě auta odjela. Kam jeli, to nevím, protože jsem si pořád ještě četl ty noviny.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 10:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Elegantní řešení, pochvala
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 11:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ - ještě že ty "noviny" (nevím, jestli se tak ještě MFD dá vůbec říkat, podle mě je to čím dál tím větší drbník) fasujete
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:17:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo MfD, to je zdroj čirých pravd!
Třeba dneska se vyvedla strana C1. Pod největším obrázkem je napsáno: "Řidiči pardubických městských autobusů jsou výrazně nespokojeni se svými platy ..." Na obrázku je trolejbus, ale ten nepatří DP, za volantem je řidič, ale ten není kmenový a jeho jméno je navíc jiné, než uvádí zbytek textu pod obrázkem. Hned vedle pravo je maličký článek, jehož nápis hlásá "Řidič zpronevěřil devadesát tisíc." Je to sice o komsi z pivovaru, ale ti, co čtou hlavně titulky, mají jasno: ten chlap, co se směje za volantem Sanosu 329 je asi pěkný ptáček.
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:39:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď trochu z jiného soudku.
O víkendu bude neprůjezdná křižovatka ulic Lexova a Gorkého (od soboty 6:00). Díky tomu bude možné fotit autobusy na linkách 7 a 10 (a též některé šestky) na netradiční objížďce (např.v severní části nám.Dukelských hrdinů nebo v Rožkově ulici). A někomu se třeba podaří zaznamenat průjezd trolejbusu linky 1 na manipulační odbočce z Teplého vpravo do Jesničánek. Tudy snad žádný trolejbus neprojel už 5 let. Půjde jen o tyto spoje: sobota kurs 103 odj. z vozovny v 7:04 hod. V neděli pak kurs 101 z vozovny ve 4:54 a pak v 7:04 opět kurs 103. Ale pozor, stavební firma si docela fandí a myslí si, když se bude dařit, v neděli bude hotovo. Takže bych vsadil na ten sobotní K103. Kdoví, kdy opět něco takového přijde.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je ona fotka v mfd. Popisek se mi tam nevešel.
http://www.trolejbus.cz/2007/mfd-petrasek.jpg
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že Lp o Petrovi v MfD sem psal v 14:17 a já to dal na svůj web ve 14:19. Tedy téměř souběžně :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 20:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom taková otázka:

neměly bejt ty naše Citelisy minulý měsíc?

jenom, že se o nich nešíří žádné zprávy.
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: "překvápko" Pety Ride 2 a Škoda 21Tr jsou momentálně pozastaveny
Mládeži do 18-ti let nenaléváme. Naše mládež je šikovná a naleje si sama.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7556
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 20:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A někomu se třeba podaří zaznamenat průjezd trolejbusu linky 1 na manipulační odbočce z Teplého vpravo do Jesničánek. Tudy snad žádný trolejbus neprojel už 5 let.

Drze bych si dovolil nesouhlasit, protože já jsem po té spojce projel a bylo to v listopadu 2003, což bylo před 4 lety. To bylo tehdy, když byla uzavřena ulice mezi zastávkami Zborovské náměstí - Dukla, točna. Jedničky, které běžně vyjížděly do Jesničánek, tedy musely Teplého ulicí, stejně tak sedmičky, které jezdily v trase Uma - Globus - ... - Zborovské nám. - Jesničánky a z vozovny vyjížděly rovněž do Jesničánek. Takže v Jesničánkách to pak vypadalo nějak takhle:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 22:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě tak dnes ráno napadlo, že mě koneckonců už přestává bavit stát každé ráno 15-20 minut v kolonách gumokolů v centru, odpoledne leckdy ještě víc. I dospěl jsem k názoru, že by možná nebylo od věci koupit dětem na jejich karty měsíční jízdenky. Netušil jsem ovšem, že předprodej DP ještě stále žije v hlubokém socialismu, kde si správný socialistický kolbenkář odbouchal svoji směnu od 6 do 14 a pak měl do 18 hodin dost času obejít obchody. Vzhledem k tomu, že dnes nemalá část lidí pracuje od 9 do 18, očekával jsem odpovídající úpravu pracovní doby i u DP. No, byl jsem naivní...
Přeprodej na Karlovině funguje v pracovní dny od 7 do 18, na nádraží v pracovní dny od 6 do 18, na Dubině v pracovní dny od 7 do 18, v Informačním středisku na náměstí Republiky v pracovní dny od 9 do 18 (což je obzvláště morbidní vzhledem k tomu, že středisko je otevřeno denně, nikoli pouze v pracovní dny). Ještě zbývá dobíjecí automat na třídě Míru, ovšem ten měl displej překrytý cedulí Mimo provoz.
Jinak řečeno - nemám ty jízdenky kde koupit. O víkendu jsou předprodeje zavřené, automat je leda na ozdobu a já nemám chuť si hrát na dělňase od pásu a vstávat kvůli nákupu časových jízdenek v šest ráno, abych měl čas se stavit na nádraží v předprodeji.
Takže si ty každodenní dvě jízdy přes město a zpět budeme dávat dál. Radost z toho nemám, ale vida ten okázalý nezájem o moje peníze ze strany DP, vnucovat se nebudu. Jsem šotouš, který svoje vlastní děti učí, že MHD je pro ty ostatní, protože my jezdíme všude autem. Krutý paradox...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4531
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 23:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a já nemám chuť si hrát na dělňase od pásu a vstávat kvůli nákupu časových jízdenek v šest ráno, ...

To je takový problém vstát a stihnout zajít na předprodej v čase 6 - 9?

www.dpmp.cz
Souhlasím s tím, že by mělo být otevřeno třeba v sobotu dopoledne.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 23:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je takový problém vstát a stihnout zajít na předprodej v čase 6 - 9?

Je, protože:
1) Pokud jedu autem, mám to relativně blízko k předprodejům na Karlovině a na nám.Republiky. Ovšem šance zaparkovat v okolí je prakticky nulová, většina parkovišť je vyhrazených, pár "pouze" placených je beznadějně obsazených.
2) Předprodej na Dubině je na druhém konci města, čili tam také ne.
2) Jet do předprodeje na nádraží znamená jet o dobrou půlhodinu dřív, protože to je mimo moji obvyklou trasu, jízda v ranní špičce z Polabin na nádraží je spíš jedna dlouhá řada aut než jízda a cesta pěšky z parkoviště u Hypernovy přes křižovatku na nádraží a zpět je díky semaforům záležitostí na dobrých 10 minut. Takže sice realizovatelné, ale po ránu taky nic moc.
3) A kromě toho mi jde o princip. Pardubice jsou město, kde se vyskytuje přes 100 tisíc lidí. Ranní špička mezi 8 a 9 hodinou je dost silná, takže do 18 nepochybně pracuje povícero lidí. Neznám ve městě moc firem poskytujících služby, které by si dovolily nemít otevřeno o víkendu nebo v pracovní den aspoň do 20 hodin.

Zkrátka a dobře - ano, určitě bych mohl vstát v šest, vyjet v sedm, stavit se v předprodeji a v 7.45 vysadit děti z auta u školy. Ale jednak vstávám fakt nerad a druhak mi to přijde postavené na hlavu - já jsem zákazník a já platím, takže bych očekával ze strany poskytovatele služeb aspoň trochu vstřícnosti...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 00:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j (no. 7555) - vzorově zvládnutá situace. To vidět na vlastní oči, tak bych se docela bavil . Co bylo tak zajímavý v těch novinách?
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7557
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 01:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co bylo tak zajímavý v těch novinách?

Co může být asitak zajímavého v půl roku starých novinách? Z celých těch novin jsem si přečetl jen jedinou stránku, na které byl článek o odboji na Pardubicku za druhé světové války, protože to byl asi jediný článek v celých novinách, který ani po půlroce neztratil svou informační hodnotu a taky proto, že jestli mě zajímá nějaké období lidských dějin, jsou to právě roky 1939-1945. Takže chápete, že při čtení tohohle bezesporu hodnotného článku jsem si nemohl dovolit nechat se rozptylovat tím, že na mě někdo něco sprostého pokřikuje
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 01:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplnění pátečního příspěvku o chybějícím víkendovém předprodeji časových jízdenek: Automat na třídě Míru dnes v provozu. Sláva!
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 14:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý postřeh z používání PaK v sítí DPmHK: Pokud o víkendu jako první použijete PaK v síti DPmP, máte podle tarifu nárok po zbytek dne jezdit za poloviční jízdné (viz tarif DPmP: O víkendech platí zlevněné jízdné při každém přestupu (za plné jízdné je pouze první jízda).)
Pokud ale tentýž den použijete PaK i na lince DPmHK, dostanete poloviční jízdné i tam. Vyzkoušeno dnes dopoledne: první jízda v PA - plné jízdné (10,- Kč za 2 pásma), druhá jízda v HK - poloviční jízdné (5,- Kč - na displeji se objevila informace o jízdném pro I.pásmo, víc jsem toho nestihl přečíst, neb jsem překvapeně zíral na tu cenu).
Takže dotaz pro zasvěcené - je to úmyslná sleva, náhodný efekt software nebo jsem jen něco přehlédl v tarifu DPmHK, případně v podmínkách vzájemného používání karet mezi DPmP a DPmHK?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 14:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu dobíjení - snad bude brzo líp, alespoň pokud jde o automaty. Podle tohoto papíru by se měl počet automatů výrazně zvýšit. Termín dodání ale neznám, nedoplní HQ?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2022
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 15:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ikarusku, nemáš nějaké info o té chystané výluce HK-Poděbrady ? Na webu ČD už jsou výluky do 17.11. a o této stále nic...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Update k používání PaK v HK: Takže kompletní funkčnost PaK nakonec byla v průběhu dnešního dne následující:
1) Jízda v Pardubicích podle tarifu (1. jízda v plném tarifu).
2) V Hradci jízda se slevou 50% (5,- Kč, aniž by šlo o krátkou jízdu).
3) Po návratu do Pardubic se karta chovala, jako kdybych na ni dnes vůbec nejel - při první jízdě znovu plná platba, i když měla být sleva 50%.

Jinak řečeno: Pardubická tarifní sleva se objevila v HK, naopak hradecký tarif bez víkendových slev na kartě projevil v Pardubicích.

Vot těchnika iz vastóka...

(Příspěvek byl editován uživatelem Trolleybus.)
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7562
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 00:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes večer: V Bohdanči nastoupí čtyři důchodci. První si cvakne jízdenku, druhá a třetí mají kartu (a vědí, co s ní mají dělat), čtvrtá se zeptá té třetí: "To mám přiložit sem?" "Asi jo..." A tak čtvrtá důchodkyně přiloží ke čtečce karet průkaz ZTP a čeká, co bude...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 09:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Tak to je docela optimistická informace, že počet automatů na dobíjení čipových karet se zvýší podle toho papíru o dalších 13. Neví někdo, kde budou rozmístěny? A bude aspoň jeden z nich akceptovat i platební karty?
Před časem tu byla o tomto vedena diskuse, že by takovýto automat na dobíjení karet akceptující platební karty by mohl být v některém z obchodních center, kde není problém jej střežit proti vandalům. Ono totiž nevýhodou toho automatu na třídě Míru je, že neumí vracet zpět bankovky. Když si například chcete koupit 90-ti denní jízdné za 950 Kč a strčíte tam tisícovku, zbývajících 50 Kč Vám přičte na elektronickou peněženku, aniž by jste o to žádali, což je trochu nedostatek. Přeci jen, když si kupuju lítačku, nemusím si nutně k tomu koupit i 50 Kč na eletronickou peněženku jen proto, že nemám přesně požadovaný obnos peněz. Platbou pomocí platební karty by mohl být tento nedostatek odstraněn.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 10:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Aspoň, že se dá při dalším nákupu částka uložená v elektronické peněžence použít pro úhradu dalšího časového jízdného...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 11:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aspoň, že se dá při dalším nákupu částka uložená v elektronické peněžence použít pro úhradu dalšího časového jízdného...

To je pro mě novinka, to jsem nevěděl, že časové jízdné je možné platit také převodem z elektronické peněženky.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 12:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním pouze to, že 23 JA AVJG Mikroelektronika bude vybaveno čtečkou a bude zde možnost dobíjet kredit na kartu (+možná nějaký typ časového jízdného, pokud to technicky půjde) a další 2 automaty EM-Test, podobné, jako na TM, ale bohatší o výdej papírových jízdenek.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 21:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdopak se nám to kryje za bagrem a náklaďákem?
 

Ano, je to on - trolejbusový guru osobně:
 

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2921
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 22:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to, že se Lp v takto pokročilém ročním období vydal provětrat 311ku? Delegace? Permoníci???
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 20:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narozeninová aktualizace:
Něco pro ty, co se zajímají o vyřazené cedulkové Karosy, hromada fotografií...

2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 01:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky skoro narozeninová aktualizace:
2 x 311 na "výletě" po městě - foto Lp

Mimochodem stránky www.trolejbus.cz (dříve 353.hamradio.cz) už fungují více než 6 let, nějak jsem žádné narozeniny neoslavil. První verze vznikla v zimě 2000/2001.

Pro zajímavost - nejstarší informace v archivu´dnešního webu je datovaná dnem 1.9.2001.
Ta informace zní "Od 13.8.2001 je přerušen provoz na trolejbusové lince číslo 1 v úseku Na Okrouhlíku - Slovany točna. Trolejbusy končí na manipulační trati v ulici Na Kamenci, dál jede autobus označený také jako linka 1. Od 20.8. je na lince zaveden výlukový jízdní řád, stejný jak pro pracovní dny, tak so+ne. Autobus zajišťuje i první spoj z Jesničánek a poslední ze Slovan v celé trase. Od září 2001 je obnovena linka t-7 a linka a-8 je rozdělena: cca polovina spojů přešla na novou linku 28, která jezdí v trase Dubina točna - n. Republiky - Závodu Míru.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 02:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co se týká přeprodejů jízdenek atd, mhd v pce je na slusné urovni, ale neoslovuje me jiz dnes, rad bych jezdil, ale patricnou casti k tomu prispivaji napr i cd, jelikož když skončim v hk praci cca 23 - 24 a nekdy i pozdeji jede me z hk vlak 22:35 a pak az 0.39hod, na nadrzi me v hk mhd nejede, prijedu do pce a np98 me ujede o 10 min a cekat 50min na dalsi bus neni pohodlne,, v desti nebo zime na duklu pesky pres koleje nepujdu, a na to ze dopoledne jedu od odchodu z bydliste do prichodu do prace sockou+vlakem+sockou cca hodinu a pul 28km tak sorry, autem, to mam ve spice cca 30min.-), cena autem je cca 110kc i samortizaci a vsemi naklady, cesta sockou+vlakem a sockou bez pouziti a obihani ruznej slev cca 60kc tak nevidim to tak ruzove, sice cenna nizsi o par korun, ale denne vysterim 2hod cca casu, kterej muzu prospat nebo delat napr prescas, a pri prumernych mzdach 80 kc na hodinu radji budu ten cas v praci nez lelkovat ve vlaku ze je to lepsi a muzu jet autem.-)

co se tyka np provozu, tak porad tragedie, a co se tyka nocniho spojeni dvou krajskych mest 20km vzdalenych od sebe tak taky tragedie, divim se ze nemame integrovanou nocni doprau napr: Moravské předměstí- malšovice - slezké předměstí -karla iv - hlavní nádraží lipky - tesco - opatovine nad labem -hrobice -staré hradiště -hradecká - bělehradská - kpt. bartoše - hlavní nádraží - dp - dukla - na spravldlnosti - třída míru - na okrouhlíku - dubina jako společnou bus linku s dpmhk s tarifem po pce 25 kč, po hk 25kč, mimo mesto 50kč, interval v každém směru 1hod od 23hod do 02hod a pak ve 4hod spoj.-) kazde mesto ma np provoz jak pce tak hk, a nasednout do mestskeho nocnaku v hk v centru kterej me preveze do centra pce nebo do me periferie kde bydlim je docela efektivni nez se necim kodrcat na nadro, tam cekat, pak dojet,cekat na nenavazujici nocni bus a pak ´dojet nekam pobliz kde bydlim a nasledne jit treba kus pesky, odhadem jizda z centra hk do centra pce navrhovanym np busem by mohla trva tak 45 min, jizda nocnim vlakem nyni trva cca 25min.-)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktualitka z denního tisku:
V Pardubicích natočili jízdu bruslaře za trolejbusem
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3491
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 14:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to si musíme taky tady vyzkoušet
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska sem viděl ve městě ( 13:30? ) trolejbus 358. Co to, že jezdil?
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7572
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ho viděl v 13:50 na mostě PW směr město.

A tohle znáte?

 
 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:
Akorát dneska ráno "to" jelo kolem univerzity (směrem na Hradec/Poděbrady).
Kam jeli, vždyť je reprezantační přestávka?
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 00:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Labutí píseň koRozárky 361:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 00:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel358 - trolejbus 358 byl na zkušebce po opravě.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Misakf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 06:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mohl bych se zeptat co se bude dělat na zastávce Polabiny lidická směr z centra a na zastávce Polabiny,kpt.Bartoše směr do centra?děkuji
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miskaf: Každý, kdo jde nebo jede kolem si snad všimnul, že se zálivy těchto dvou zastávek rekonstuují. Jen tak mimochodem, stav zastávky Polabiny, kpt. Bartoše byl už opravdu dost kritický.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 13:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco se taky dělá na Hradecké, poblíž stávající zastávky Stavařov. Že by nějaký začátek přesunu zastávky Stavařov?
Malda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 14:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a taky se bude rekunstruovat zastávka hradecká směr centrum. Během dopoledne se tam dávalo značení a tak ted MHD staví na silnici a ne na zálivu
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 16:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Stavařově se nejspíš jenom zatravňuje stávající připojovací pruh od benzínky. Zastávka se bude budovat na opačné straně, ta v tomto směru se nejspíš posouvat nebude (resp. v projektu publikovaném v Pravobřežním zpravodaji žádný přesun zakreslen nebyl).
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 19:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravy na Hradecké skutečně nemají chybu.
1) Zrušení připojovacího pruhu od pumpy OMV je kapitola sama pro sebe. Tuším, že obvykle se připojovací pruhy doplňují, protože je to podstatně bezpečnější než připojení výjezdu přímo do pruhu se stopkou. Tady se připojovací pruh ruší, zřejmě tam bylo málo nehod...
2) Stavbaři jaksi zapomněli doplnit značky. Na výjezdu na Hradeckou sice je stopka, ale chybí tam značka Zákaz odbočování vlevo, která na výjezdu bývala. Středová dvojitá plná čára je v posledních dnech pod listím, čehož už řidiči pilně využívají, protože se ji nechce jet otočit až k Lidlu nebo k univerzitě. Moc prima věc, když člověk jede z Polabin do centra a najednou mu pár metrů před auto vletí vozidlo vyjíždějící od pumpy.
3) No a uzavírka zastávky Hradecká do centra je vysloveně geniální. Skutečně mi není jasné, proč bylo nutné uzavřít celý pruh kvůli tomu, že tam jednou za deset minut zastaví trolejbus. Omezení rychlosti na 30 km/h by snad mohlo stačit, takto vzniklo další skvělé kolizní místo...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 07:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro příznivce historie MHD v Pardubicích posílám odkaz na článek od Ladislava Podivína a Petra Šťastného odkaz.

Článek pojednává o výstavbě a počátcích trolejbusového provozu v Pardubicích, jsou tam zmíněni první správci dopravního komunálního podniku pánové Holubář, Šťastný a Kohout. Přičemž první dva jmenovaní to asi neměli lehké, protože po několika měsících usilovného snažení, aby v Pardubicích vyjely trolejbusy, byli odvoláni. A v neposlední řadě není bez zajímavosti, že je v článku zmínka o webových stránkách www.trolejbus.cz.
Malda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 15:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už v Pardubicích je rok nový odbavovací systém co myslíte co nám dal a co nám vzal.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 16:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malda: vzal nám z kapes víc peněz
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 17:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za sebe musím přiznat, že jsem se na úvod k novému systému stavěl dost skepticky, obzvlášť s ohledem na dost šílené výsledky stejné firmy v HK. Ale v Pardubicích jsem spokojen, podotýkám, že jako cestující, lidé z DP mohou mít zcela opačný názor.
Vzhledem k tomu, že jezdím jen několikrát do měsíce a obvykle o víkendu a s přestupem, tak musím konstatovat, že mi nový systém vzal zálohu na kartu, ale na druhou stranu mi dal nižší ceny než dřív. Takže spokojenost.
A co teprve, až začne skutečně fungovat používání pardubických karet v HK...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7598
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 23:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obzvlášť s ohledem na dost šílené výsledky stejné firmy v HK

Mluvil jsem teď s lidmi z dopravního úseku v ČSAD Plzeň, kde tenhle odbavovací systém mají ještě asi o rok dva déle. Když jsem se zeptal, jak jsou s ním spokojeni, odpovědná osoba nasadila vražedný výraz, stiskla zuby, spolkla pár evyřčených sprostých slov a začla popisovat stejné problémy, jaké známe tady z Pardubic. Tyhle počítače mají asi v 250 autobusech z 450, správkový stav je cca. 25 %. Atakdál. Takže se můžeme ptát, jak je možné, že se EMtest nepoučil...
Pokud jde o cestující, ještě dnes jsou lidé, kteří s tím neumějí zacházet. Odpoledne jsem jednu paní učil kupovat jízdné pro spolucestujícího, večer jsem zas musel nějakým studentům vysvětlovat, že opravdu nestačí, když mi tu kartu ukážou, jako že jí mají.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pietro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 23:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdepak nám soudruzi na Dopravním podniku udělali chybu? Dnešní kurz 252 zajišťoval nízkopodlažní trolejbus 14Tr ev. čísla 382. Pro neznalé, víkendový kurz 252 je garantovaný nízkopodlažní. Tedy aspoň podle jízdních řádů na zastávkách. V nástupech kurzů garance není.
 
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 11:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

četl jsem v novinách, že se v Pardubicích stává "in" ten kdo si veme kolečkové brusle, chytne se za trolejbus (zezadu) a jede.Prý už se stalo hodně případů a to právě tady.
Jinak horší je fakt, že řidič je ze zákona povinen sledovat provoz za svým vozidlem, ovšem tohle vidět nemůže a vystavuje se tak tomu, že za to může ŘIDIČ toho trolejbusu!! dostat pokutu. Není to zarážející?
 
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7601
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 12:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě zase zaráží to, že jsem něco podobného v životě na vlastní oči neviděl, což je trošku v rozporu s větou "Prý už se stalo hodně případů a to právě tady." Šel by ten článek naskenovat líp, aby byl čitelný celý?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace