K-report
 

Archiv do 11.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 11.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák - omlouvám se za neznalost a ostatním, za to, že možná probírám již tisíckrát přebrané.

Nikdo nikomu dotace nezmenšil, jenom větší podíl peněz byl přímo od cestujících.

Nerozumím, podíl čeho?
platí: vybrané jízdné+dotace = balík ZDO ???

Opravdu nejsem na ZDO odborník, proto předem děkuji za krátké vysvětlení. Ostatním se omlouvám.

nebo úmyslně manipuluješ s fakty a překrucuješ.
Já pouze pokládám otázky - nevyvozuji závěry - nemohu nic překroutit.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad iaya - cena za km - tržba za km= doplatek dopravci
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák - děkuji.
Závěr:
linky ČSAD cena - trzba = (velké kladné číslo) VKČ
linka Phy-Lbc cena - trzba = (menší záporné číslo) MZČ -> abs(MZČ)=zisk ČSAD

VKČ zplatí kraj, co se stane s abs(MZČ)?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad iaya - kdyz oboje v ZDO, tak VKČ-abs MZČ=platba kraje dopravci.

když praha neni v ZDO, tak doplatek je celé VKČ.

Zeptáš-li se, co z toho dopravce má? Tak na to je složitá odpověď, ale většinou kšefty pro svoje dceřinné společnosti. Jinak by to vlastně nebylo ani moc zajímavé, když by lověk podnikal a nemohl mít zisk.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 17:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Web:Je zřejmé že jaká-koli diskuse na téma doprava je v tvém případě zbytečná protože to evidentně není tvůj obor,ale vysvětli mě prosím jak jsi to myslel s tou svou poznámkou že Na trhu nekvalifikované práce je velký nedostatek lidí.Myslíš si snad že autobusy řídí nějací nevzdělanci vzešlí z pomocných či maximálně základních škol???Já sám mám maturitu na Střední průmyslové škole,ale nebál jsem se rozšířit si vzdělání,nabiflovat se spousty vyhlášek a nařízení,podstoupit spoustu testů,vyšetření a vzít na sebe tu skutečnou a přímou odpovědnost za životy lidí přímou práci s nima a ne šířit moudra za stolem v kanceláři kde je zbytečných a drahých lidí znalých pouze teorie už tak dost.Nehledě na to že cyklobus v Jabloneckém ČSAD řídí ing který pracuje jako hlavní technik dovozce vozů Citroen pro Čr a není vyjjímka,ono totiž řídit bus nemůže jen tak někdo,doporučuji ti aby jsi to někdy zkusil,možná pak změníš názor.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 17:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve své odpovědi pro Web jsem se trochu nechal unést a chci se tímto omluvit všem těm dispečerům,vedoucím středisek,pokladním a prostě těm kteří skutečně zajišťují provoz a poskytují servis cestujícím i řidičům že jsem je nechtíc hodil do jednoho pytle s těmi co jen vymýšlejí práci sami pro sebe a komplikují tím život těm ostatním lidem z praxe.Prostě mě vždycky nadzvíhne arogance některých jedinců co si myslí že řidič je nutně nevzdělaný primitiv co umí jen koukat do předu a šlapat pedály.Takže ještě jednou:-Omlouvám se!!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3357
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 18:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Dusin kdo umí číst mezi řádky tak si z toho to pravé vzal.Je to tak i spousta velmi vzdělaných lidí jezdí s autobusy apod.
AD Minibox dnes cena nafty na stojanu nejmenované společnosti 30.30kč zítra ráno bude 31.40kčstačí ti to jako argument.?Opravdu je to na hraně a je jen otázkou času kdy to přepadne.
Cena nafty se na nákladech projeví.A počítám že před vánocemi bude cena někde na 33kč
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 19:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ten Ing. studoval nějakou autobusovou vejšku, nebo to dělá protože ho to baví? Jaká je tedy střední, či vysoká škola ze které vycházejí řidiči autobusů? Krom toho - já jsem nepsal, že jejich práce je nekvalifikovaná, ale že mají možnost odejít do řady provozů, kde speciální kvalifikaci nepotřebují a budou mít obdobné platové podmínky. Vaši závist lidem za stolem si nechte pro někoho jiného, já za stolem nesedím.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 09:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Jabloneckém ČSAD řídí ing který pracuje jako hlavní technik dovozce vozů Citroen pro Čr

A to se s ním lidi nebojí jezdit? Vezmu-li si průměrnou úroveň pracovního vytížení u zahraničních firem, tak by mne docela zajímalo, kde ten člověk bere ještě čas na časově zcela jasně definovanou brigádu? A když si k tomu připočtu proslavenou nekvalitu citroenů v poslední době, tak by ve svém hlavním zaměstnání měl makat 25 hodin denně.

Takže má ten pán taky nějaký odpočinek nebo jeho veškerý spánek je 5 minut na každé konečné, k tomu občas pár sekund během pobytu za volantem?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 09:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad arj - tos úmyslně vynechal slovo cyklobus? Zamysli se, kdy tak asi může cyklobus jezdit a pak zjistíš, že času má na to plno a o jeho odpočinek nemusíš mít strach.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 09:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad arj: nemám s tím problém, zjevně to bude fanda, který si to bude užívat a proto pojede i opatrněji než člověk, pro kterého to je denní chleba:-)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 09:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Arj - až budeš příště nastupovat do busu (jestli teda busem jezdíš), tak se řidiče zeptej jestli je brigádní nebo stálej. A taky jestli se dobře a dostatečně vyspal. Pak zhodnoť situaci jestli pojedeš nebo ne.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 09:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to tady. ČSADLB definitivně rezignuje na linku do Prahy, prodává svoje Many viz odkaz
ono už se o tom mluví delší dobu (že budou končit rezervace a tím i celá linka)

no to je prdel....
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad karel007 - nyní nemá cenu s SA moc soupeřit. A asi potřebujou rychle nějaký peníze, tak těch busů potřebujou zbavit.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Liberečák: nyní nemá cenu s SA moc soupeřit
to se právě mýlíš... právě teď (včera bylo pozdě) je docela velká šance, SA docela dost krvácí na Praha-Brno, no ale každý svýho štěstí strůjce ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad karel007- jestli už čsadlb ale nevykrvácelo. No ale podle mě je lepší to zrušit uplně, než jezdit jeden spoj denně. SA si může užívat monopol a cestující můřou být spokojeni, že se zbavili čsad.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně proč SA krvácí na Brně? Protože se vždycky přizpůsobí konkurenci. Přidáš busy na Liberec, tak SA zase zlevní na úroveň čsad. Jančura volá po konkurenci, ale vždy se ji snaží ihned zlikvidovat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36926
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože to asi není taková konkurence, jakou by si představoval.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No bejt jima, tak bych to stejně ještě jednou zkusil... Jednoho Mana bych dal na Budějovice (chtělo by to jezdit denně 5:45 z LBC a 13:15 z CB - z Čerňáku by jel v 16:45 (chvíli by tam počkal, stejně má často zpoždění)) druhej Man nebo Axer jen Lib-pha

JŘ:
z lbc ..... z phy
5:45 CB
6:45 ...... 8:45 Axer/Man
8:15 ...... 12:45 to co tam teď jezdí
10:45 ..... 14:45 Axer/Man
...... ...... 16:45 CB-Man
16:45 ..... 18:45 Axer/Man

sobota- jen spoj do CB a zpět 8:45 z lbc 19:45 z CM

neděle
z lbc ..... z phy
8:45 CB
16:45 ...... 18:45 Axer/Man
...... ...... 19:45 CB-Man
20:45 ...... 22:45 Axer/Man

Takže jeden Man - Budějky
druhej Man by se mohl prodat (pak by na LB-Ph) jezdil Axer, zálohu by dělalo to LC

Při takové frekvenci by SA pravděpodobně nezlevnila (no možná na 80/70Kč)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 12:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cyklobus ... o jeho odpočinek nemusíš mít strach

Já vím, řidiči na mezinárodních zájezdech maj taky pohodu, zvlášť, když to dělaj jako vedlejšák ... vždyť těch 20 mrtvých u Nažidel bylo způsobeno konstrukční chybou neoplánů, kterou se akorát výrobce snažil shodit na způsob řízení.

až budeš příště nastupovat do busu, tak se řidiče zeptej, jestli se dobře a dostatečně vyspal ... jestli teda busem jezdíš

Moc nejezdím. Na ježdění spíš vlakem jsem vrátil už tak před 20 lety, kdy si dráhy koupily lepší vozy a naopak v autobuse jsem pozoroval, jak řidiči pěkně "mžourají".
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 13:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Arj - s tim cyklobusem sem nemyslel, že tam má pohodu, ale že to je pár hodin většinou o víkendu. Řekl bych, že s nehodou u Nažidel to srovnávat nemůžeš, jelikož ten řidič neměl ani oprávnění bus řídit.

v autobuse jsem pozoroval, jak řidiči pěkně "mžourají". - škoda že ve vlaku to neni vidět, a když už se něco stane strojvůdcovou vinou, tak riziko úrazu ve vlaku je menší.

Pokud bys chtěl vyloučit z řízení busů všechny brigádníky, kteří to dělají po jiné práci, tak se ti bus doprava v čechách sesype.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 16:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel007: ČSADLB definitivně rezignuje na linku do Prahy
Z čeho tak soudíš? Jen z prodeje těch dvou vozů? Mám pocit, že vozů na dálky mají dost na pokrytí těch 1-2 spojů. A osobně nejsem zrovna z MANů nijak vodvařenej, nevím, čím to je, ale vždycky z nich vylezu rozlámanej jak po 8 hodinách sezení.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.89.127
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 16:23:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že nenajdou ani využití pro dva zájezdové autobusy Proč si komplikovat život nějakou komerční dopravou když se dá s garantovaným ziskem jezdit ZDO a ty autobusy pořízené ze státní dotací musí jezdit v ZDO jenom myslím 80% výkonů a na zbytek se dají pronajmout,tak čemu dva zájezdové busy,které by si na sebe nedejbože musely vydělat Když to srovnáme s třeba ČSAD Semily,to jsou 2 jiné světy,na dálkových linkách jezdí zahraniční busy,nedávno jsem jel třeba do Turnova pěkným MANem,no hlavně že má CŠAD Liberec své výkony v ZDO na dlouhou dobu jisté Zajímalo by mě,jakým způsobem se privatizovalo bus nádraží v Liberci,to si Wasserbauer pojistil moc pěkně
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 16:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:

Já vím, řidiči na mezinárodních zájezdech maj taky pohodu, zvlášť, když to dělaj jako vedlejšák ... vždyť těch 20 mrtvých u Nažidel bylo způsobeno konstrukční chybou neoplánů, kterou se akorát výrobce snažil shodit na způsob řízení.
Nehoda u Nažidel byla způsobena nezkušeností řidiče, který neměl řidičské oprávnění pro autobus a naprosto nesouvisí s tím, že zaměstnanec v jiném oboru jezdí ve svém volném čase s cyklobusem. Pokud tyto dvě skutečnosti chceš spojovat dohromady, jsi demagog.
A mimochodem - mrtvých nebylo 20, nýbrž 19, což je v případě lidského života dost podstatný numerický rozdíl...

v autobuse jsem pozoroval, jak řidiči pěkně "mžourají".
Další příklad tvé demagogie. Pokud mi chceš tvrdit, že všichni řidiči autobusů, se kterými jsi kdy jel, mžourali, nevěřím ti. Pakliže se to stalo párkrát, mohl to také být případ, kdy řidiče oči bolely, kdy jsi se spletl a on doopravdy vůbec "nemžoural" a spoustu dalších možností.
Já autobusem jezdím každý den několik desítek kilometrů a nikdy jsem nic takového nezaznamenal, a to si piš, že se také dokážu koukat a přiznat chybu nějakého řidiče.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 17:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresi, pokud se zdraží nafta způsobem, jakým to vypadá, tak je logické, že se zdraží jízdenky a v tomto případě nemůžeme na Jančuru házet, že "nám to osolí" až skončí cenová válka. Jistě, může se stát, že díky zdražení nafty by jízdenka musela zdražit dejme tomu o 7 Kč ale on to zaokrouhlí třeba na 10 Kč zvýšení (příklad!). Pak ano, zkusí to trochu osolit, tak jako by to udělal každý podnikatel. Nevýhodou je, že nebudeme moct své názory ověřit - pokud zdraží nafta, tak jízdenky budou dražší a nedozvím se, jestli by byly dražší i podmínek platných dnes (tvrdím že ne). A naopak. Já bych to nechal vývoji, osobně mi je to celkem jedno kolik ten lístek stojí a současné válce se na jedné straně směju, přijde mi to už trošku trapné. Ale když to někdo dá za 50,- a mám kreditku tak pojedu, když to bude za 200,- a nikdo jiný to nebude mít výrazně levnější tak taky pojedu. Vlak stejně levnější nebude, takže mi zbývá autobus nebo auto, ale raději sednu na bus, auta si užiju přes týden.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7788
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 18:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen malé upřesnění, řidič, který havaroval u Nažidel, řidičské oprávnění na autobus měl. Jediné, co neměl, bylo profesní školení na skupinu D.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 18:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk:

Omlouvám se za matoucí vyjádření a díky za upřesnění :-)
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3361
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 18:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Asiana no váš přispěvek tak čistý není.
ČSAD Semily vlastní zájezdové Many,Mercedesy,Scanii hlavně kvůli zájezdové dopravě,která je ve spol.silným trumfem.Many se objevují na linkách (dálkových)pouze jako vytížení pokud nejsou zájezdy.Ale jinak to ani nejde,vozy musí jezdit.Pokud jste jel Regiem(výborný na dálkové linky) tak vězte že ty jsou zatím dvě a jedno jezdí právě linku LBC Brno.
Ale běžně jezdí i Axery (není v posezu mezi regiem a Axerem až tak velký rozdíl.)
Ad Karel 007 to by mě zajímalo co by jste nabídnul v pozici na lince do Prahy.Ani luxusní Many(narozdíl od těch Aytsů)opravdu luxusní vozy ,nižší cena,lidi nedonesli.Čím by jste chtěl bojovat?Prodlužovat propad ve financích?To prostě nejde.Bohužel někteří cestující beží na autobusák jede přeci jejich žlutý mor.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 19:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Nechápu souvislost poslední věty v kontextu zbytku příspěvku...
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 19:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Ares1: nižší cena,lidi nedonesli.

problém je v tom, že ČSAD s Many za nižší cenu nejezdilo, když byly ještě stewardky cena byla stejná, když stewardky nebyly byla cena o 10Kč nižší, ale jak dlouho? Jenom pár měsíců a 10Kč je malý rozdíl...
právě teďka by určitá šance byla, když je rozdíl 30kč...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 19:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro všechny, co tu kdysi řešili rychlost autobusů Student Agency. Dnes tak v 18:20 předjížděl autobus SA na trase do Liberce jiný žlutý drak: Bova Transcentra Mladá Boleslav. SA jela kilo, takže ta Bova minimálně 120. A je v luxusním stavu, ze zadu se jí odchlipovalo plechové víko a člověk trnul, kdy to na něj spadne...to jen pro ty, co tak s oblibou paušalizují jízdu SA...
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 19:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Wlasta: Z čeho tak soudíš? Jen z prodeje těch dvou vozů?
ne, ale i z toho, že jsem někde slyšel, že maj končit i rezervace -> ...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad AN v Liberci: je tu někdo z insiderů, který řekne, za kolik se tyto pozemky prodaly z ČSAD Liberec na ANL Liberec, s.r.o. ve 100% vlastnictví seňora Wasserbauera? Rovněž by mě zajímalo, jak daleko jsou vůbec ty kecy o novém autobusáku...už začíná chátrat dost i druhé, nové patro této unikátní budovy ze stavebních buněk:-)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad euroflyer - myslim že prodej do rukou ANL vás nemusí nijak trápit. Ale cena se určo dá zjistit ve výroční zprávě, nebo jak se to jmenuje.

Buňky jsou v poho stavu, akorát se trošku odlupuje barva. Novej autobusák? Tak to nevim kde to bereš. Jediný o čem se mluví je výpravní budova, na kterou ale musej sehnat peníze.

ad asiana - autobusy pořízené ze státní dotací musí jezdit v ZDO jenom myslím 80% výkonů a na zbytek se dají pronajmout - komu bys to chtěl pronajímat? A jinak každej se může zaměřit na co chce. Takovej connex se taky zájezdovce moc nevěnuje. Jinak tobě pan Wasserbauer asi hodně leží v žaludku. Nevim jestli jseš z liberce, ale jestli jo tak se divim žes tu tak dlouho vydržel. Firmy jako Syner, čsadlb, presiosa atd. ti musej svými mafiánskými praktikami pít krev. Ale na rozdíl od SA, zaměstnává čsadlb několik stovek libereckých občanů.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Liberečák: prodej AN mě velmi trápí, pokud to prodává firma, v kterém mají občané Liberce a okolí třetinový podíl...a ve výročce to není, nebo je to dobře schované...
nový autobusák je nová výpravní budova...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad euroflyer - když tě trápí osud firmy, ve které má město podíl, tak se chci zeptat s kterými busy si jezdil do Prahy, když byla ještě nabídka čsadlb na úrovni 12 spojů, stewardka na palubě a cena stejná?
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: to je naprostá demagogie....to, že má firma neschopný management neznamená, že musí rozkrádat jeho majetek....
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad euroflyer - prodeji neřikám rozkrádání. V tý zprávě je jasně napsaný proč čsad prodává majetek. Protože potřebuje snížit svoje dluhy. Bohužel (možná bohudík) máme většinového majitele, a ten si může se svým majetkem dělat co chce. Už jsem tu několikrát vysvětloval proč se to děje.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3363
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no moc bych toho o neschopnosti neříkal Euroflyer,totéž může někdo říkat o tobě.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodej majetku za nevýhodnou cenu je rozkrádání...zvláště, pokud si to prodává sobě...můžeš mi říct, na které stránce to ve výročce ČSAD za 2005 je?
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ares1: neschopnost vedení čsad přiznává nepřímo ve vlastní výroční zprávě a čísla to dobře dokazují...díky za poznámku, která mě utvrzuje v názoru na vás, který tu nehodlám publikovat:-)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
tam najdeš výroční zprávu za rok 2006 a něco o začátku 2007. Ale myslim, že AN se prodávalo až letos. Ale i v 2006 je prodej nějakýho majetku, a rozhodně ne pod cenou. Je tam i jasně napsaný proč majetek prodávaj. A vzhledem k tomu, že se prodává majetek z firmy vlastněné z většiny LIADem do firmy vlastněné opět LIADem, tak je to akorát převos z jedný peněženky do druhý, ale obě jsou v jedný kapse. A ještě nechápu, kde si vzal, že se AN prodává pod cenou? Řekl ti to asiana? Nebo to psali ve žlutým?
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 22:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ANL s.r.o byla založena 8/2005 a v té době na ní byl převeden i autobusák....
to, že to bylo pod cenou, se říká...ale rád bych si to ověřil..nicméně v VZ to nemohu najít.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 01:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Co místo té demagogie uvést ta fakta, když jsi takový insider? Nebo je to zase nějaké to Vaše tajemství?
čtyřúhelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 02:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Móda Economybusů u SA se začíná zvětšovat. Při pohledu na dnešní rezervační systém.Z Liberce do Prahy 2 busy + economy posila, z Prahy do Liberce 6 busů + economy posila. Za 90 Kč bez extra služeb a nizší ceny to je pro cestující dosti velký náraz, kteří jsou zvyklý na noviny, kafe a stewardku.

Docela by mne zajímalo jak má obsazenou tu posilu v 14:30 jak uvádí v rozvržení posil v pátek.
Dle jízdního řádu tento spoj vůbec nejezdí. Jestli je to myšleno jako speciální autobus pouze pro příležitostného zákazníka, který se s nimi sveze a zaplatí jízdné v autobuse nebo nějakého bodyguarda či pro zaměstnance SA. Jelikož si na něho nelze ani koupit otevřenou jízdenku či místenku ani zarezervovat pomocí internetu. .
Asi tento spoj hodně prosperující.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 07:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo jestli tyhle naše dohady na těchto stránkách čtou také ti kterých se to týká:Jančura,Litvin,Wasserbauer atd,a jestli ano co si o tom myslí?!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 11:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin23: Taky jsem nad tím přemýšlel. V tomto týdnu jsem viděl na Nově reportáž o závěrech vyšetřování železniční nehody ve Vraňanech. V reportáži se přímo objevil pohled na stránky k-reportu, jako zdroje některých informací o něhodě

Podle mě- Jančura čte, Litvin ne.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 14:04:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit 8.11.2007
neměl řidičské oprávnění pro autobus

Měl řidičské oprávnění skupiny D, čili pro autobus, ale měl průkaz profesní způsobilosti jen pro taxi, které si "upravil" pro autobus.
Obětí bylo 20, neboť jedna přibyla dodatečně.
K úvahám chyba řidiče x nebezpečná konstrukce busu lze snad říci jednoznačně OBOJÍ. Je zbytečné to tu znovu rozebírat a ještě s nepřesnými fakty
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 16:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dusin první uvedený čte mám i důkaz že ano
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 23:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ares1 a Dusin:
Já také slyšel, že Jančura ot čte.. a co ředitelé z firem pod Eurolines?

------------
pro správce:
------------
bylo by možné zavést diskuzní téma:

MEZINÁRODNÍ AUTOBUSOVÉ LINKY
VNITROSTÁTNÍ AUTOBUSOVÉ LINKY
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 23:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine to se dá řešit v DF:Dopravci a linky
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36978
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 01:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:
Stejně jako někdo to svalí na nebezpečnost silnice. Ale hlavním viníkem bude vždy řidič (jízda přiměřená stavu silnice málokdy přiměje autobus dělat kotrmelce), takže především od něj je čekat zodpovědný výkon služby. Samozřejmě i poté je dobré se snažit případné následky jeho selhání (případně vnějšího ohrožení) zmírnit.
Na druhou stranu v nových vozidlech možná jistou měrou k tragickým nehodám také přispívá „pocit bezpečí”, který bývá velmi ošemetný.
Ale to je jen taková menší odbočka.


Fousekx, Ares1:
Nemohu ani naznačovat, ale občas se i já divím, kdo to tady (i v jiných tématech) čte, a to počítám s lecčíms.

Mirbusak:
Díky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 09:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolte mě jen poznámku k brigádníkům za volanty autobusů:Pokud se to týká mhd tam je to celkem možné tolerovat,ovšem co se týká dálkových jízd je toto možné tolerovat jen v případě člověka který pracuje také jako řidič autobusu či kamionu u jiné firmy,ale například u člověka kterého dělá profesionálem jen kus papíru zvaný profesní průkaz a zkouška z teorie,je velký hazard svěřit mu do rukou desítky lidských životů a vyslat ho do provozu kde musí nepřetřžitě minimálně 3 hodiny udržovat 100 % soustředěnost(při kratší době a vyšším počtu přestávek hrozí při dálkových jízdách např.pendlech nedojetí do cíle v době stanovené bývalým AETR,dnes tuším vyhláškou 510?)s vozidlem které jinak brzdí,jinak zatáčí,prostě není vhodné na užívání si či relaxaci.U nás když nám šéf na zájezd dá jako druhýho kluka z mhd,trvá mu hodně dlouho než si zvykne a naučí se ovládat autobus ve vyšší rychlosti než jejich obvyklých 30 km/h a věřte že si toho lidi všímají,natož amatér který přes rok utahuje kohoutky či pracuje v kanceláři,zkrátka řízení hromadné přepravy osob není zrovna dobrý koníček pro amatéry!
Vím že se to napohled nehodí do této diskuse,ale slyšel jsem že jak u S.A tak i u Eurolines brigádníci jezdí,pokud ne tak se omlouvám,nemám důkazy!
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 09:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirbusak: díky:-)
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 11:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:

Měl řidičské oprávnění skupiny D, čili pro autobus, ale měl průkaz profesní způsobilosti jen pro taxi, které si "upravil" pro autobus.
Spletl jsem se, ale v následujícím příspěvku jsem se opravil (resp. byl jsem opraven).

Obětí bylo 20, neboť jedna přibyla dodatečně.
Nevím, odkud čerpáš informace, ale já ve všech materiálech, které byly o nehodě sepsány, četl o 19.

Dusin23:

U nás když nám šéf na zájezd dá jako druhýho kluka z mhd,trvá mu hodně dlouho než si zvykne
Tomu se ani nedivím, poslat řidiče z MHD na zájezd je šílené.
V normálních firmách, které znám, když přijde řidič "nováček", alespoň na rok-dva dostane nějakou linku mezi pár vesnicemi, kde celý den pendluje, učí se jednat s lidmi, ale hlavně zacházet s autobusem, což v 99% znamená nějakou starou C734.
Na takových linkách většinou dostane řidič autobus pěkně do oka, protože je v něm od rána do večera a stále jezdí. Mezi vesnicemi si navíc může nacvičit i vyšší rychlosti, než tebou zmiňovaných 30km/h.
Po době, která je praxí uznána za dostatečnou, si s řidičem párkrát do týdne sedne do autobusu vedoucí provozu a sleduje, jak se řidič chová, jestli umí jezdit na čas, neporušuje předpisy, umí jednat s lidmi a hlavně zda umí dobře manévrovat s autobusem. Pokud uzná, že je vše v pořádku, může zmíněný dostat LC735 nebo LC736 a jít se zaučit na dálkovou linku.

slyšel jsem že jak u S.A tak i u Eurolines brigádníci jezdí
Pokud ti lidé dříve jezdili alespoň na nějaké takové meziměstské lince, o níž hovořím výše, nebál bych se s nimi, jestliže tam ale jezdí řidiči, kteří s autobusem mnoho zkušeností nemají, je to docela hazard. Je sice paradox, že zrovna na dálnici nehrozí tak velké nebezpečí, ale při kličkování Prahou nebo dalšími velkými městy bych měl strach, a to i z pozice ředitele těch firem, protože hrozí, že mi řidiči-brigádníci nové a drahé autobusy odřou, případně ještě hůře, že do někoho nabourají.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 11:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dusin23: tak mu napište, jestli to cte, ne?jancura@studentagency.cz
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 12:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poskytnu vzorovou odpověď

Dobrý den vážený pane Jarku, dekujeme za zajem o nase sluzby. Pan Jancura, reditel spolecnosti, me poveril odpovedi na Vas email.
Děkujeme za Váš email, na který budu reagovat jakmile zjistím veškeré potřebné informace.

Simona Ostrá
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 12:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsi ale psal na reditel@studentagency.cz:-)jancura@studentagency.cz jde přímo k němu:-)tak to zkuste
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 12:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... ani mu psát nemusíte. Jednou mi totiž z adresy jancura@studentagency.cz přišla jeho reakce na nějaký můj příspěvek o SA zde na K-Reportu.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 18:30:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dušin 23: Platí i obráceně. Řidič z dálkové dopravy začne být po pár kolech s narvaným městským busem poněkud nervózní a dodržovat jízdní řád v hustém velkoměstském provozu a se pro něj stává noční můrou. O zavírání dveří v polovině davu který se nevešel ani nemluvě. Zažil jsem obojí - obojí brigádně a s Karosou . Všechno se člověk musí naučit. (Jen diskutovat na internetu umíme všichni hned).
Jinak k úsudkům o nadměrné inteligenci řidičů musím konstatovat, že mezi řidiči se ani procento inteligentů a ani procento totálních blbů nijak významně neliší od celostátního průměru. Jsou to jen pohádky, jak jsou řidiči děsně chytří a dálkoví řidiči už skoro Einsteini. Musí být hlavně zodpovědní, pozorní a pohotoví. Není-li tomu tak, je to průser.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace