K-report
 

Archiv do 07.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 07.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 06:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžem tady argumentovat do alelujá a každý máme kus pravdy,ale myslím si že tady v té sebevražedné válce Jančura versus Litvin bude velmi brzo platit že když se dva perou,třetí se směje a to nedej bože aby přišla nějaká krize do letecké dopravy která oba ve skutečnosti živí,zase na druhou stranu se na tento pokřivený trh vrátí ceny které odpovídají skutečným nákladům + přiměřený zisk a dopravci se budou moct soustředit proti politice státu který si z dopravy dělá vyloženě dojnou krávu!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 07:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad minibox - myslel sem to přesně tak jak řiká dusin - dva se perou ...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 10:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čtyřúhelník: A s těmi krámy prostě nikdo nic neudělá, protože jsou podle RJ přeci nové!
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 13:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: je to tak, otázka zní, kdo by mohl být ten třetí... V mém oboru (úplně jiném než doprava) je teď situace stejná - dva velcí výrobci se nyní perou jen cenou a my jako třetí velcí vyčkáváme, co, kdy, jak z toho bude, ale zatím nemáme bohužel důvod ke smíchu... A cenu podrazit nechceme, to by nemělo asi smysl.

čtyřúhelník: napiš řediteli, sám vyzývá, že když nejsme spokojeni máme se ozvat. A pak kdyžtak dej sem odpověď, ať vidíme, jestli to ještě platí, že stížnosti se řeší ;-) Něco podobného se stalo na lince do Brna (monitor se pořád sklápěl a pískal, vyřešeno to bylo tak, že se videosystém vypnul + omluva za technické potíže.

(Příspěvek byl editován uživatelem Minibox.)
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 14:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad čtyřúhelník: naprosto nikdo Tě nenutí s SA jezdit. Můžeš jet super spoji ČSAD, na této trase stále jezdí. Pokud s SA jedeš a nelíbí se Ti to, nechápu, proč s nimi jedeš znovu.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 14:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin240025 : ad Eurolines - mezinárodní linky už taky nejsou to, co bývaly. Ale na druhou stranu to Brno není až takový propadák, takže se to ještě snese...

Irizar: Aha, tak to jsem nevěděl. Já se totiž koukám hlavně na nové jízdní řády na portálu CIS a tam je většinou uveden zákaz vnitrostátní dopravy na Slovensku... Zřejmě to tedy bude tak, že již existující linky mají vnitrostátní přepravu povolenou, ale nově zřizované už nikoliv.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36843
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 15:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opožděně k návrhům na změnu systému diskusí.

Nemyslím si, že by bylo třeba další téma, ale nějaké přejmenování by se možná hodilo (viz Minibox #185). Connex (Veolia), FTL a ta třetí (:-)) to mají spíš tak ze setrvačnosti a díky svému rozsahu pokrytí (Connex územního, FTL a tamti třetí přispěvetalského).
Je však potřeba se zamyslet, zda probíraná problematika nepatří nejlépe právě sem a jakákoliv jiná už své „chlívečky”, příp. se nechá řešit ve všeobecné autobusové, kde je jinak docela mrtvo...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36852
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 20:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proti politice státu který si z dopravy dělá vyloženě dojnou krávu

A není to spíš jakási snaha mít dopravu pod kontrolou, protože její rozvoj na tržních základech v pokřiveném netržním prostředí stojí hodně peněz, a těch není ve veřejných rozpočtech neomezené množství?
(Samozřejmě to může být jinak a i kroky státu bývají rozdílné kvality, takže ve výsledku to může být ještě horší. )
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Irizar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 20:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z HK: Môže byť. Pre už dlhšiu dobu zavedené linky tvorí vnútroštátna preoprava celkom slušnú časť tržieb - napríklad Brno - Bardejov (SAD Prešov/ČSAD Vyškov) často naberá kvantum ľudí v Trenčíne a v Poprade, a sú dokonca o niečo lacnejší než vnútroštátne linky. Brno - LM (SAD Liptovský Mikuláš) zarobí na vnútroštátnom cestovnom hádam aj viac ako na medzinárodnom. A úplný gól bola nedávno zrušená linka SAD Poprad Spišská Stará Ves - Praha - napriek tomu, že mal vnútroštátnu prepravu zakázanú, normálne mi z Em-testu predali lístok LM-Žilina. A vodiči vzali asi dvadsať ľudí zo Žiliny do Bytče bez lístkov, za dvacku. Aj tak sa dá...
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 06:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebudu se zaplétat do diskuzí SA versus ostatní:
-jezdím jen Pha-Brno, takže to volím takto:
1/ chci li pohodičku a klid a komfort: EUROLINES, TOURBUS
2/ chci li ušetřit za kafe a kino STUDENT AGENCY

Ale je pravda, že si u SA vybírám pouze Aury, protože mi přijde Irizar a Ayats relativně hlučnej a nepohodlnej.
EUROLINES Setry 4xx super busy a TOURBUS Many a LC956 taky super...
A jelikož si nepotrpím na kreditové A JINÉ PŘEDKUPNÍ JÍZDENKY mám pouze EUROLINES MAX kartu tak pro mne vedou oni. Eurolines 129,- a Tourbus 95,-
Jinak si myslím, nevím co kolegové autodopravci, ale provozovat další linku Praha-Brno za 130,- Kč vozy ve slušném provedení (AXER,LC956,Tourismo,Many...)by stálo za zamyšlení a pořád by se dali najít i časové "sloty" které nikdo nevyužívá. Jinak zajímavá a chytrá politika Tourbusu se zastávkou na Zvonařce a Grandu je jedinečná...Uvidíme co provedou Roztyly nyní,ale osobně si myslím že u ranních spojů z Brna by nebyla od věci i zastávka Praha,Opatov...

Jinak pískající monitor fakt dokáže vytočit...
A noviny na cestu už začínají dnes být pomalinku standart.Ne jen Eurolines a Tourbus, ale i DP Děčín je už nabízí také...
Ale toto vše je jen můj názor...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 09:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jaký časový slot chcete najít, když SA jezdí každou půlhoďku. Opatov není moc dobrý nápad, než by se k němu ráno bus prokousal a pak zase zpět na dálnici, byla by to víc než půlhoďka zdržení.
Jinak Ayats na Brno už jsem neviděl hooodně dlouho, většinou beulasy a pár irizarů (nevnímám, že by byl nějak hlučnější, zato oceňuji ergonomičtější ovládání audio výstupu - každý je má na své straně a nemusím chytat spolucestující za ručičku).
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 15:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Martin zlivský:Myslíš že ždímáním veřejné dopravy o mýto,obrovské spotřební daně za naftu,eeg,psycho,neuro vyšetření(dle zákona si to má platit řidič sám ale za současného stavu by se taky mohlo stát že by si mohl management jezdit sám a proto tuto hloupost proplácejí)atp...,je nástroj ke kontrole ve veřejné dopravě?To mě nějak hlava nebere!
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.89.127
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 15:54:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ti "třetí co se smějí" sme my všichno co do Brna jezdíme Doufám že ta válka na lince bude ještě pokračovat aspoň pár týdnů,ať to můžu využít taky
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36888
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 16:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin23:
Ano, považuji to mj. za nástroj ke kontrole (krom toho, že se tím krmí neadresný státní rozpočet). Ostatně i na kolejích se chvílema harašilo o čemsi, že ve veřejném zájmu neobjednané vlaky by měly platit dopravní cestu mnohem vyšší jak ty objednávané. Možná je to jen můj dojem, nikomu to nevnucuju.
Na kolejích ale aspoň stát jakousi dopravu zajišťuje, na silnicích můžeme akorát vidět postupné odumírání nepáteřních linek (za to samozřejmě nemůže jen mýto, aby si to někdo nevysvětlil špatně), různá omezení pro takové linky ze strany úřadů a nějaká znatelná podpora zatím chybí. A problém pro takové linky může znamenat i „velikánské” hašteření mezi SA a jinými dopravci. Chvilkami na tom třeba někdo vydělá, ale z dlouhodobého pohledu v prospěšnost něčeho takového moc nevěřím.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco z tisku: MF DNES

Jihomoravský + Brno (Brno a jižní Morava)
Do Prahy stojí autobus dál jen padesát korun

Brno, Praha - Levné jízdenky z Brna do Prahy rezervované po internetu budou k mání nejméně ještě měsíc. Bitva o ovládnutí trasy mezi společnostmi Student Agency a Asiana tak vstoupila do druhého měsíce.

„Už teď jsme si jistí, že cena padesát korun pro majitele kreditových jízdenek bude platit do konce listopadu,“ potvrdil včera majitel Student Agency Radim Jančura.

Ukončení platnosti akční ceny zatím neoznámila ani konkurenční Asiana. Právě ta přišla na začátku října s mimořádnou cenou jako první, když na trasu mezi Prahou a Brnem vstupovala. Platí zase pouze jen pro ty, kdo si koupí jízdenku prostřednictvím internetového portálu Asiany. „Další plánované kroky bych nerad zveřejňoval, ale s výsledky zatím nejsem nespokojený. Zájem o internetový portál stále roste,“ poznamenal před časem majitel Asiany Alexej Litvin.

V polovině října navíc přišel s další novinkou. Cestující mohou využít kuponu, který vychází v tisku, a získat u řidiče takzvanou „last minute“ jízdenku za stokorunu. Podobně jako Student Agency sází Asiana na komfort cestování. Nabízí v autobusech například připojení k internetu. Konkurence však nechce zůstat pozadu. „Už nyní v některých našich autobusech internet funguje, za týden bude dostupný ve všech,“ prozradil Jančura.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
Autor: (ska)
-------
A co Tourbus, vyplácí se mu to, jezdit za 95? Má obsazeno alespon 30 míst v každém spoji?:-)
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Goldfinger: ale osobně si myslím že u ranních spojů z Brna by nebyla od věci i zastávka Praha,Opatov...

Prosím přečti si to znova...A pak zjistíš, že se autobus skutečně nejdřív prokousá na Opatov. A pro Prahy znalé nemyslím si že kdyby autobus pokračoval po trase z Opatova přes Litochlebské nám. na Roztyly nabral by velké zdržení oproti mnohdy ranně zašpuntované dálnici...}
Jinak s Tebou souhlasím...
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 18:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Martin zlivský:souhlasím s tebou v tom že vybrat si linku která by za jiných okolností byla páteřní a zisková k honění si svého ega dvou bláznů nikomu prospěch nepřinese(jen chvilkový skupince cestujících),ze zisků se mohla dotovat regionální doprava v ZDO a ve finále tito dva pánové ztrátu z tohoto nesmyslného boje zahrnou do svého účetnictví a na konec na tom prodělá i stát,myslím že by nebylo na škodu zavést stejně jako v Polsku minimální cenu za km a zabránit tak zneužívání autobusové dopravy v souboji o prvenství v prodeji letenek.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 20:46:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin23: To mi chceš vážně říct že v době odstátněných podniků ČSAD a dalších soukromých subjektů se povede,aby se z komerční dálkové dopravy dotovala doprava v regionálních celcích? A řekni mi čím poškozuje trh souboj dvou soukromých subjektů na čistě komerční trase??? Já třeba vidím Tourbus dlouhodobě jezdící za 95,- a to mi nepřijde moc nákladová cena,ale to už třeba nějak nezmiňuješ...
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 21:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze zisků SA a Asiany se mohla dotovat ZDO??? Probuďte se! "Dotování" linek ZDO z dálkových může vést jedině k neprůhlednosti financování celého ZDO (VŘ), nejrůznějšímu bratříčkování a kamarádšoftům.

Stát prodělá - myslíte na dani z příjmu? Chcete tedy zavést všem podnikatelům povinný minimální zisk? :-)

Omezování podnikatelských aktivit na výdělečných trasách stran státu je jenom hřebíček do rakve hromadné dopravy tam kde má smysl, těžko to nazvat podporou dopravy do zádelí. Plánované hospodářství už tu bylo...

Asiana ani SA tímhle nijak neohrožuje kvalitu HD v ČR (pouze tím zpomalují svoji expanzi). Ono vzhledem k tomu, že provozují busy především jako reklamu si totiž nemohou dovolit jezdit dobytčáky ani na linkách, kde by měli monopol. Nehledě na to, že třeba u SA budou busy (na Brno) mizivé procento/promile z celkového obratu.

A k tomu ohrožování kvality HD:
odkaz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3351
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 21:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Dusin to řekl tak jak by to bylo vhodné.Pánové pořád hájící SA osobní doprava je trošku jiný druh podnikání,podléhající zvláštnostem,zejména nárazovosti.A proč by nemohla být tím dotována jiná doprava.?Bohužel většina z vás již dávno nepamatuje jak byla doprava dříve propracovaná.Jezdily stovky linek které dnes patří minulosti.Dostat se šlo do různých koutů republiky.Nehledejte pořád jen to co je někde jinde zkuste volit vlastní cestu.
ad Asiana čím? že se deformuje celý trh.Kam myslíte že tohle povede jezdit pod náklady?Já vám to řeknu do pr....nikam jinam.
Je tu pár lidí kteří pořád horují za 50 kč jak si tu cenu užívají:Ale jak dlouho?Ale uvědomte si že to tak prostě je.Podívejte užíváme si levné ropy,levného másla.Víte co se stane až přijde okamžik kdy dolar neudrží cenu ropy?Až výrobci másla zvýší prudce cenu?Jo poznáte to litr nafty za 45,kostka másla za 60.Takto končí cenová válka,pamatujte že v tržním hospodářství na to musí doplatit zákazník.Z čeho myslíte že se to dotuje?Z jiných činností.Možná si běžte koupit letenku a zaplatíte 10 lidem cestu do Brna.To vám už nevadí?
Prostě doprava má být pod přísným dohledem s min cenou za kilometr,a dále stát má zvolit,(přostřednictvím krajů) rosah dopravní obslužnosti pomocí dálkových linek.Hlavně si nechte urážky o nějakém starém myšlení.Oni nám totiž spoustu věcí záviděli v západní evropě.Jenže tady je vše nutno zničit.
Kdyby někdo z vás Asiana Web a někteří ostatní nebyli jen cestující z davu tak to budete vidět i jinak.Jezdit na lukrativních trasách umí kdejakej .... ale obsloužit cestující i na jiných než hlavních trasách to je u mě hrdina.
A ještě k SA do ZDO nikdy nepujde,protože tam se stanovují dnes tvrdá pravidla která prostě tato spol.nikdy nebude akceptovat.
A Dusin i naráží na platy.Ty jsou nízké a víte pane Asiana a podobní kdo určuje jaké jsou?Nejvyšší hráč na trhu,to prostě tak je s tím nic neuděláte.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 22:17:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Takže se pokusím toho obsáhnout co nejvíc:

1) Opačný názor = urážka?!
2) Dálková autobusová doprava není dotována vůbec nikde,je zbytečné aby jezdily dálkové linky typu Krumlov - Pec,které jezdí většinu trasy prázdné...
3) Pod náklady si dopravce klidně jezdit může??? Když dojezdí,přijdou jiní a ochotně tohoto dopravce nahradí,nebo to není pravda???
4) ZDO by chtěl jezdit kdekdo,proč by k nám jinak přicházela firma jako třeba VEOLIA??? Ve kterém podnikání máš garantovaný přiměřený zisk? V žádném kromě provozován ZDO!!! A proto se bývalé podniky ČSAD tak urputně brání veškeré konkurenci v tomto segmentu,lobbing funguje i n oblasti krajů a proto taky je málo krajů,kde ZDO funguje na základě Vyběrového řízení,napadá mě Středočeský a Ústecký,nechám se ale doplnit.
5) Tohle si nechám na konec... Letenku si můžu koupit u desítek prodejců,já si kupuju tam kde mi jí vystaví nejlevněji,nezajímá mě co se pak stane s tím ziskem,jako ostatně asi každého
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 22:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

50,- Kč je fakt extrem...spočítám li dej me tomu plnou kapacitu busu 55 osobx22,-Kč za Km vychází mi to na nějakých 130km...
Ptám se? Kde to bude končit? Jak říká Ares, odneseme to my cestující...
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 22:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až skončí cenová válka (jakkoli nesmyslná) vrátí se cena na + - původní úroveň, za kterou měla SA autobusy plné a zbytek (polo)prázdné. Kde je nějaký problém? Prostě budeme jezdit za plus mínus stejné ceny jako ještě nedávno.
Ares1: proč bych proboha neměl jet za 50 Kč, když to někdo nabízí? Vy snad když v obchodě zlevní to co kupujete, tak si to koupíte až příští týden, kdy bude cena po akci zase zpátky vysoko? A že je doprava jiný druh podnikání? To by mohl říct každý podnikatel z jakéhokoliv oboru, že zrovna ten "jeho" obor je tak trochu jiný a měl by mít speciální regulaci, zákony, ochranu před konkurencí. A měl by svým způsobem pravdu.
A regulace dálkové dopravy státem? To snad nemůžete myslet vážně, nakonec bychom třeba museli jezdit autobusem povinně třeba 3x týdně, aby si autobusový dopravce vydělal. Také mi přijde zajímavá poznámka na platy - jestliže je stanovuje nejvyšší hráč na trhu (zřejmě myšleno SA), tak mi chcete říct, že před příchodem SA byly platy v autobusové dopravě vyšší než teď?
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3352
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 00:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Asiana
1)čtěto co jsem napsal,ne to co tam není.Setkal jsem se zde, že jakmile někdo řekne ,že v minulosti bylo něco dobré je označen za komunistu,milovníka starých pořádků.Já vám názor neberu a brát nebudu.
2)Ale ale i u nás existuje dotace v lince dálkové.Proč myslíte že DPÚK jezdí neustále linku 590032?Odpovím vám protože v ní má úsek v ZDO.
Kolikrát jste jel linkou kterou jste uvedl?
Víte jaké kouzlo má dálková linka?dá se do ní zahrnout doprava z bodu X do bodu y kterou normálně hradí kraj dopravci.Jenže frekvence je třeba pouze v jednom směru a zpět ne.Co je lepší platit dopravci spoj tam a vratný spoj,nebo přispět na dálkové lince aby mi to obsloužila.

3) tak takto rychle to většinou nejde,pokud již nemáte vozový park na to ,aby jste mohl jej ihned použít.
4) jak by jste chtěl teda dělat dopravu osob?Jezdily by jen linky výdělečné a ostatní mají smůlu?Dopravu musíte hradit z veřejných rozpočtů,jedná se o veřejnou službu.Od toho si platíme daně.
Bohužel doprava je věc nárazová,stačí aby měli např.děti prázdniny a spoj jede poloprázdný a dotkne se to i spojů ve kterých děti nejezdí.
Dopravu je nutno pojmout komplexně a ne vytrhávat jen její listy.
Doplním jen o kraj Jihomoravský.
Ale ono se nakonec zjistí že to ČSAD (které tady je leckomu trnem v oku,ač nechápu proč,přece pokud se někdo jmenuje Vašek tak také přece není darebák).A uvedu vám dva příklady A)Ústecký kraj,výběrové řízení Šluknovsko
vítěz Quick bus,2 místo ČSAD Semily,3 místo ČSAD Slaný.Porážka ČSAD.Po pár dnech vítěz zjišťuje že nemá to čím jezdit,tudíž se vítěztví vzdává.
Nastupuje ČSAd Semily ,které zde zajišťuje příležitostnou dopravu.Nakupuje busy,dochází ke stabilizaci,zavedení taktové dopravy.Po obtížích se zdá že obyvatelé mohou být spokojeni.
Příklad druhý.ÚSTECKO sever (teď nevím jestkli název oblasti je ten správný,ale není podstatné)
vyhrává Severočeská dopravní,opět busy sice má ale nevhodné.Po pokutě žádá kraj aby povolil dopravu pomocí najaté společnosti ČSAD Semily.Tato spol.nasazuje nové busy
které kupuje pro středisko Litoměřice.
Podobné je to i ČSAD Slaný.Vidíte to?Figurují v tom ty nenáviděné spol s názvem ČSAD.Ono když dáte dopravu společnostem které jsem uvedl výše QB,SD tak dopravu prostě nejsou schopni zajistit.Budete tedy riskovat nebo radši se spokojíte s těmi nenáviděnými ČSAD.
Ano ty ČSAD mají výhodu v tom že mají garáže servis,lidi.To ta malá firma nemá.
Co se týče lobingu tak ten je všude ten zničit nelze.
5)Levné neznamená dobré a naopak.
Ad Minibox nebudete jezdit za +- stejné ceny to vám garantuji.Tu ztrátu vám připočtou i s úroky v dalším období.
a regulace dopravy dálkové dopravy .A proč by ne,zlevníte si ZDO je lepší připlácet na jeden spoj než na vratný v lichém čase.
Nebo si snad myslíte že budou jen mít dopravu na lukrativních linkách mezi Prahou a Brnem apod a ostatní menší města nemají na to nárok?
Proto si myslím že stá,potažmo kraje by měli dálkové linky zahrnout do ZDO alespoň zčásti.
opět vám opakuji doprava je byla a bude veřejnou službou.Takových oblastí je více.
Platy musí růst nikoliv stagnovat.Srovnáte-li růst platů tak to uvidíte.Sami řidiči vám potvrdí že se jim platy nezvyšují.viz právě Dusin který je řidičem.
Kdo je M.Boleslavi tak vám potvrdí jak funguje nejvyšší hráč na trhu
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 07:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice se tu téměř všichni oháníte tím, že konkurence musí být. Ale neni to zrovna SA, která téměř jakoukoliv konkurenci vylučuje. SA rozbije monopol a poté se snaží o vybudování vlastního. Budete mě sice oponovat, ale jak si mam vysvětlit situaci na lince LB-PR? ČSADLB zkouší tři spoje v pátek, mohli by být plní, ale SA nasadí nejvíc posilových vozů právě na spoj před čsad, aby nikdo nezbyl. Jako náhodou po čsad už posila neni. Tak ať pak Jančura nevolá po více spojích od čsad, a nežehrá na to, že musí hodně posilovat a prodělává na tom.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 07:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ares1 - na co ti je výhoda garáží a servisu, když některé společnosti ty busy moc neudržujou a jezděj dokud se točí kola.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 08:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Asiana:Tvoje názory jsou vážně přinejmenším zvláštní,zmiňuješ Tourbus,myslíš že kdyby nasadil reálnou cenu že by ještě jezdil když mu na jeho trase jezdí reklamní busy(viz:web) S.A a Asiana za podnákladové ceny?Myslíš že by nenasadil kdyby mohl reálné ceny aby si zvýšil zisk na kterém jsou ostatně jako u VŠECH společností a firem NEJEN V DOPRAVĚ odvislé PLATY zaměstnanců??Že by rád neobnovoval svůj vozový park a tím zvyšoval hodnotu své firmy?Ale na to vše musí vydělat,což pokud jeho hlavní trasa se stane reklamní plochou a soubojem dvou ...?kteří jezdí za ceny z dob reálného socialismu dost dobře nejde!Konkurence ano,ale normální a ne reklamní onanie o lepšího prodejce letenek a vyřizování si účtů bez ohledu na to že tento obor je pro mnoho firem otázka bytí či nebytí!

Myslíš že dotování ZDO z dálkových linek je nereálné když v drtivé většině společností sedí v představenstvu či dozorčí radě zástupce sdružení měst a obcí daného regionu,tudíž těch kteří ZDO fakticky platí???Chceš tím snad říct že by nechal okrádat sám sebe??Vyjjímkou je snad jen Ústecký kraj kde teď vládne díky roztříštění ZDO mezi mnoho dopravců a dobrodruhů už více než rok chaos a zmatek a a ten vetérán klub co tam z větší části funguje lidem nahání hrůzu.Čestnou vyjjímkou budiž ČSAD Semily kteří jako jediní se toho ujali profesionálně a jejich linky fungují bezchybně,jen je odmítají pustit na A.N v Ústí n/L,což ovšem není chyba Semilského dopravce!(pokud se to již změnilo,omlouvám se).Jen podotýkám že nejsem zaměstnanec ČSAD Semily!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 09:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotování ZDO z dálkových linek

A to si představujete prakticky jak?
Jako že dálkový dopravce odevzdá dopravnímu úřadu milion měsíčně (a ten milion bude kromě daní z příjmu nebo to bude odečitatelná položka od daňového základu nebo to bude místo daně z příjmu?) a úřad to přerozdělí na dotovanou dopravu?
A komu bude vlastně ten milion odevzdávat - kraji podle svého sídla (třeba v případě SA by to byl kraj Brno) nebo v kraji, kde má nejvíc linek a cestujících (v tom případě by to byl asi pražský Magistrát) nebo dokonce se ten milion bude rozpočítávat podle počtu cestujících (v tom případě by se na kontrole SA uživil slušně velký finančně-dopravní úřad)?
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 10:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo nic neodevzdává,S.A už vůbec,týká se to jen dopravců kteří zajišťují ZDO a čerpají na ni dotace!Například K.Ú Liberec stál nástup S.A už pěkných pár milionů navíc,ostatně můžete je kontaktovat,pí.Jakešová,nebo pan Berounský(ten sice nepracuje přímo na K.Ú ale je pro kraj jakýsi koordinátor dopravy),ostatně jsou to i jejich slova když odmítali vydat licenci S.A.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 11:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem dneska zjistil co znamenají Economy spoje na Liberci. Jsou to všem známé Orbix káry. Akorát jim dělá posilu o třídu lepší Man od čsadlb. Škoda že tak skvělá firma jako SA není schopna ani po třech dnech odstavení Ayatsu, dopravit do lbc nějaké jiné žluté vozidlo, a musí to jezdit polorozpadlým mercedesem.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 11:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ajr - víš ja se dotuje ZDO z dálkových linek. Už jenom to , že dopravce má víc peněz na nový busy. Plno busů na dálkovkách si občas zajede i na ZDO - tudíš lepší bus pro ZDO. To samé platí i u platů řidičů, když se firmě daří tak jsou lepší platy, kdežto když se tržně bojuje s reklamními busy SA, tak firma šetří kde může. Ale škoda mluvit.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 13:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, kultura busů na ZDO se po příchodu SA v Libereckém kraji jistě notně zhoršila. Vidím ty hory dopravců, kteří si dobrovolně snižují zisky aby pomohli kraji se ZDO (ignorují odpisy atd)... Hlavně jich tedy spousta jezdí Praha - Brno, které se ta cenová válka týká!

Já nejsem zastáncem SA. Je mi docela šumák jestli SA, Letuška, nebo Tourbus. Vybírám si podle služeb, ceny a času. A jsem rád za konkurenci na trasách pro HROMADNOU dopravu, která zvyšuje komfort a snižuje ceny.

Dotovaná doprava by od nedotované měla být oddělena tlustou čárou (pokud se platí "přiměřený zisk"), nebo na bázi VŘ za pevné ceny, aby kraj věděl za co vlastně platí. Jinak se moc hezky může stát pravý opak toho co tu popisujete - kraj bude v rámci dotací dopravcům financovat nákupy zájezdových autokarů, které se sem-tam podívají na ZDO linku.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 13:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: Platy řidičů (a vůbec platy) jsou určovány nabídkou a poptávkou, nějaká cenová válka na Praha-Brno je proto naprosto irelevantní. Naopak, pokud je díky této válce nasazováno 2x tolik spojů (?), platy budou růst, neboť ty společnosti musí shánět nové řidiče.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 13:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen malá prosba,prosba na příznivce pana Jančury i na něj samotného,nemohly by jste ho prosím požádat aby nechal dopravu dopravou a raději zavedl řetězce žlutých JZD a žlutých supermarketů,právě jsem se vrátil z nákupu naprosto zděšen a pokud by toto zavedl jako svou reklamu místo reklamního provozování autobusů,tak i já se svou panickou hrůzou z létání si od něj nějakou letenku koupím a vystavím si ji do vytrínky a jistě by nás bylo mnohem více než je dnes!Děkuji a omlouvám se za malé odbočení od tématu dopravy.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 13:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:web:Platy jsou určovány poptávkou a nabídkou????To jako finance na platy nezávisí na ziskovosti firmy a padají z nebe??Pokud nasadíš 2x tolik spojů stoupnou ti sice tržby ale zároveň i náklady,nebo myslíš že řidiče,naftu a mýto potřebuje jen ten první bus???takže ten efekt zase až takový není,a čím více zaměstnanců tím více peněz na platy??Promiň ale za tyhle úvahy by tě vyrazily už z prváku na střední ekonomický!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 13:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad web - samozřejmě že se kultura busů okamžitě nezhorší, spíše se zlepšila, jelikož se tam dali busy z linky do Prahy. Ale bez v potaz dlouhodobé hledisko.

Pořád tady argumentujete přiměřeným ziskem. To jsou totiž peníze na obnovu voz. parku. Teda aspoň v lib. kraji musíš veškerý plusový peníze navíc investovat. A proto mají majitelé svoe další firmy, které už zisk normál vykazují (někdo tomu řiká tunel, někdo jediná cesta k zisku). A pokud mě asiana řekně, že Wasser. z čsadlb tuneluje krajský peníze, tak potom podle něj krade i čsad semily, jablonec i česká lípa, jelikož všichni jezděj za stejnou cenu za km. A řekl bych, že kraj moc dobře ví, za co platí. Pokud si za ty peníze koupíš zájezd. bus, tak musí 80% km najezdit na linkách v ZDO.

A platy řidičů možná rostou jenom u společností, které díky svému reklamnímu boji rozšiřují spoje. Ostatní dopravci, kde jsou součástí platu prémie, které se odvíjejí od výsledků firmy, tak tam platy moc nerostou.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 14:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin: No, to by mě právě nevyrazili, to je ten nejzákladnější ekonomickej zákon :-) Takže s těma autobusama podle Vás bude jezdit kdo, pokud se budou snižovat platy a zvyšovat počty vypravení? Hm, tak to asi logicky nefunguje, že...

Liber: 80 procent je na státní dotaci, nikoliv krajsou. To mohl být mimojiné jeden z důvodů proč byla linka na Prahu pod ZDO.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 14:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Takže pokud by SA jezdila na Liberec jako ZDO, tak byste byl spokojený, nebo byste křičel, že Jančura určitě podvádí s dotacemi? :-) Mě by třeba vůbec nevadilo, kdyby ČSAD Lbc jezdilo Praha-Lbc mimo ZDO, nejsem nijak zapšklý proti ČSAD (nakonec to jsou už většinou normální soukromé společnosti).
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 14:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad web - ano dotaci dává stát, ale kraj je jeho prodlouženou rukou a těch 80% kontroluje. Kraj sám o sobě žádnou dotaci nedává, ten má jenom v ceně za km i peníze na obnovu voz parku, což ale je už pak kraji jedno jestli to odjedeš zájezďákem a těch pár korun ti pujde pro zájezďáka nebo nějakým linkáčem (trochu nadneseně, nechytat za slovo).

Můžeme to zkusit aby jezdilo SA v závazku, ale potom by se musela přizpůsobit diktátu kraje. daný ceník, dané časy podle potřeby kraje a ne podle toho jak stihnu otočit bus. Museli by např přepravovat psi, atd. Když jezdilo čsadlb, tak se mohli přepravovat i vozíčkáři (pokud je tam někdo nandal) nebo nesložené kočárky.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 14:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:web:Když teda co se týče platů funguje nabídka a poptávka,jak je tedy možné že chybí v ČR více než 20000 řidičů a platy jsou mezi 60 až 80 kč na hod (220 hodin za měsíc včetně příplatků za so-ne,svátek,noční,přesčas atd za 20 000,-Kč),což se rovná uklízečce či prodavačce,lidí s řidičákem bez práce je víc než dost ale za ty prachy tu odpovědnost na sebe prostě nevezmou!A pokud linky které bývali ZISKOVÉ!!!!zabrali S.A a Asiana pro své reklamní účely a jezdí je pod náklady,není prostě ty prachy kde brát a logicky teda není ani z čeho dávat!!!!!!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 15:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak u SA zamakali a už is vytvořili plánek pro MANA na 57 sedaček. To fakt zírám, že jim to trvalo jenom 14 dní.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 17:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: i bych se vsadil, že ta cena zůstane + - stejná za předpokladu zachování současných podmínek (tím myslím pokud raketově nevystřelí nafta, mýto nebo něco takového). Zkusme to upřesnit kdy se na to mrknem a kolik ta cena bude. Tipnul bych si, že do roka a do dne nebude cena vyšší než 190 Kč (nyní je 180 Kč) - za obyčejnou jízdenku. Kreditka bude levnější.
Jinak ať dálkové linky jsou třeba částečně/po část trasy v ZDO. Ale ať v tom případě kraj nebrání jinému dopravci, který chce to samé jezdit bez dotací - třeba jako rychlejší varianta spoje bez "dotovaných" zastávek. Ale ne, že řekneme jezdí tam náš domácí dopravce na dotované lince, tak všichni ruce pryč.... Na druhou stranu, pokud je dálková linka zisková, potřebuje být v ZDO? Ono je to těžké, nikdy to nemůže být tak, aby byli všichni spokojení.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 18:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin23: Chybi 20000 řidičů? Takže 20000 autobusů denně nevyjede, protože to nikdo neodřídí? A nebo to bude tak, že to ti řidiči odřídí, tj. sami si ceny své práce cení ještě méně než na těch 20000?

Pokud bude autobusová společnost prodělávat (ovšem to v ZDO ani nejde), tak omezí svoje linky a bude propouštět, nebo sníží platy a lidi odejdou sami. Nefunguje firma, která by zároveň zvyšovala počet linek a snižovala platy. Důvod - firma neni izolovaná, okolo je X dalších, hladových. Navíc na trhu nekvalifikované práce je velký nedostatek lidí, nejde tedy pouze o dopravce, kteří by teoreticky mohli mít "synchronní pád". Z toho všeho je celkem zřejmé, že nějaké škádlení dvou komerčních dopravců na trase Praha-Brno je v predikci platu řidiče zanedbatelné. Navíc jiné linky pod náklady nejezdí a to Brno pouze dočasně.

A pro Dusina, aby měl radost: !!!!!????!!!! :-)

PS: Reklamní účely jsem psal jako "mimojiné" (proč neustoupí služby ani v rámci monopolu), nikoliv jako základ podnikání SA, tak se pánové klidněte.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3353
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 18:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Web víš jestliže jezdíš pod náklady tak musíš chybějící peníze sehnat,a jak to uděláš?Existují v zásadě dva způsoby.První je že si půjčíš.Ale to připočti úroky z půjčky.Druhý a jednodušší způsob je hledat úspory.A nejvíc lze šetřit na zaměstnancích,krátkodobě můžeš pozdržet platby.Ale jelokož je řidičů málo nemusíš se bát že ti utečou,hlavně v regionech kde jiné příležitosti nemají.Jelikož ve většině firem nejsou silné odbory,tak má zaměstnavatel lehčí pozici.Podívej na stránky dopravců a uvidíš kolik shání řidičů.
Ad Minibox sleduješ cenu ropy?v současné době je 90 dolarů za barel(bývalo před pár lety 30.
ČR má stěstí že ropa se kupuje na dolarových trzích,nikoliv v Eurech.Protože je silná koruna vůči dolaru tak se cena drží.Ale je to na ostří a to se brzo zařízne.OPEC nemá zájem na snížení neboť je velká poptávka v ČÍNĚ.Navíc silná koruna poškozuje vývozce do dolarových oblastí a může přijít zásah ČNB.Ale počítej že cena poroste a klesat výrazně nebude.Navíc si připočti že bude zavedeno mýto i na silnicích prvních tříd.Takže prostor pro snížení nákladů tady moc není.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 21:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: Tak tuhle větu mi určitě rád vysvětlíš, protože ty dvě části jdou totálně proti sobě.

Ale jelokož je řidičů málo nemusíš se bát že ti utečou
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3354
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 22:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vcelku jednoduché nemusíš se bát jim držet peníze nízko(a nejen to nejsou to totiž jen mzdy kde na řidiči ušetříš).Kam ti půjde kvůli platu.Buď ti změní obor,ale to neznamená, že se uplatní.Protichůdné je to jen zdánlivě.Oni vědí ,že se na ně nikdo netlačí a zůstávají.A nechají si i líbit nižší plat.Nesmíš vytrhnout větu z kontextu.Podívej řidičů je málo,platy jim také stagnují a přesto tivětšina neuteče.Mají rodinu,zázemí a kvůli penězům ti každý místo nezmění.Nezaponeň že pro spoustu z nich je to zaměstnání jediné možné.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 22:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem pokud raketově zdraží ropa (nafta) a mýto (na PH-BR se ovšem platí po celé trase už teď, tam mě silnice první třídy nezajímají), tak se nemůže zvýšení cen v budoucnu házet na současnou slevu 50 Kč a diskuze že nám kvůli tomu někdo napálí ceny nahoru je bezpředmětná, poněvadž to udělají všichni a nikdo se tomu nebude divit.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 22:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minibox:
Na druhou stranu, pokud je dálková linka zisková, potřebuje být v ZDO?
Nepotřebuje. Nemusí v těch vesnicích stavět kvůli pár korunám a obtěžovat a zdržovat tím cestující, kteří jedou dál a platí víc. Ale kraj potřebuje tu ZDO a kdyby měl platit jinému autobusu navíc ten vratný spoj, který pojede prázdný, tak je rozumný kompromis, že kraj přispěje na tu dálkovou linku a ta tedy bude stavět i v těch vesnicích.

Web:
Nefunguje firma, která by zároveň zvyšovala počet linek a snižovala platy. Důvod - firma neni izolovaná, okolo je X dalších, hladových. Navíc na trhu nekvalifikované práce je velký nedostatek lidí, nejde tedy pouze o dopravce, kteří by teoreticky mohli mít "synchronní pád". Z toho všeho je celkem zřejmé, že nějaké škádlení dvou komerčních dopravců na trase Praha-Brno je v predikci platu řidiče zanedbatelné. Navíc jiné linky pod náklady nejezdí a to Brno pouze dočasně.
Ale oni ten "synchronní pád" už mají. Platy řidičů se dlouho nezvedají (vzhledem k inflaci) a přitom jezdí víc, protože noví nepřicházejí a ti stávající odcházejí do důchodu nebo na kamiony.
To co se děje na trase Praha-Brno je extrém, který by skutečně zasloužil pozornost ÚOHS. Ale SA drží v šachu dopravce i jinde, Praha-Plzeň stála před lety 80 Kč, dneska po nárůstu nákladů díky inflaci, ceně ropy a mýtnému jezdí většina lidí jen ze Zličína za 60 Kč. ČSAD Plzeň (provozovna Plzeň) jezdilo v době nástupu SA pokud si dobře vzpomínám 12 párů spojů v běžný všední den (PO a PÁ byly ještě posilové spoje), dneska mají 1 pár spojů. Protože po nástupu SA jim průměrný měsíční výdělek spadl na 7 Kč/km. Ostatní provozovny, které mají spoje víc vytížené díky cestujícím, kteří jedou dál než do Plzně, jsou na tom o něco lépe. Těchhle spojů byla tenkrát menšina a dneska z nich ještě ubylo. Takže tam, kde firmy (nejen ČSAD) dřív mohly "neregulovaně" vydělávat, mají dneska smůlu, jak psal Dusin23, protože někdo si z jejich výdělečné činnosti rozhodl udělat reklamní plochu, do které investoval peníze (nákupem luxusních vozů a mohutnou reklamní kampaní v začátcích) a dál tam dopravu provozuje za ceny na hranici provozních nákladů.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 07:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže tam, kde firmy (nejen ČSAD) dřív mohly "neregulovaně" vydělávat, mají dneska smůlu, jak psal Dusin23, protože někdo si z jejich výdělečné činnosti rozhodl udělat reklamní plochu, do které investoval peníze (nákupem luxusních vozů a mohutnou reklamní kampaní v začátcích) a dál tam dopravu provozuje za ceny na hranici provozních nákladů.

No a co s tím? Zakázat? Jenže i SA už začíná docházet, že tak to dál nejde. Viz. Pha-Lbc, tam SA měla kásně připravenou půdu "kvalitními" službami dřívějšího (!) ČSAD, krásně pohnojenou různými naschvály ze strany ČSAD. Jenže teď nestačí odvažet všechny cestující a cena roste a SA musí najímat posily od "nepřátel". To strašně kreditu SA začíná ubližovat a Jančura si brzo uvědomí, že nesmí konkurenci ničit, ale snažit se s ní na určité lince koedukovat a zakázníka bojovat ne dumpingovou cenou, ale různými nadstandartními službami. Lidí, kteří začínají být na SA naštvaní, přibývá...

Mimochodem, potřeboval bych od znalých vysvětlit, jak linka Praha-Liberec dotovala ostatní ZDO spoje v kraji? To jako se spočetl výnos linky (jak?, jakou část nákladů na konkrátní linku tvoří administrativa firmy (účetní, uklízečky, management...)) a ta částka se odečetla od ztrát a kraji se řeklo, je to dobrý letos jezdíme ZDO za 23 Kč/km a ne za 24 Kč/km?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 08:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Iaya: myslím, že kreditu SA by na LB- Praha podstatně více škodilo, pokud by posily neřešil. Podíváte-li se teď do rezervací na špičky, dá se do busů dostat teď poměrně s přehledem
nejsem přesný znalec, jak to chodil s dotováním linky na ostatní spoje: ale musíš se na ten balík peněz pro čsad podívat jako velkou hromadu, v které jsou některé linky ztrátové a některé (nebo spíše ta jedna) ziskové..takže když na lince do prahy vydělalo 100 Kč a na lince do hrádku prodělalo 80 Kč, tak těch 80 kč jakoby pokryl právě ten zisk z pražské linky. Tak jsem to pochopil z toho vysvětlování, proč jančuru do Liberce nechtěli pustit. Ale neručím za to - klidně mě někdo opravte
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 08:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad euroflyer - zjednodušeně už to řikáš správně. Kdyby to Iaya chtěl/a přesně, tak to v archivu někde najde. Nechce se mě to tady zase celý psát a hledat už vůbec ne.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 08:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euro: Jo,jo teď se situace zlepšila, ale je to dost výhodné pro ČSAD, výdělek z posil zajištěn a pokud se něco po... jde to na triko SA... :-) Tak mě napadá, že ČSAD má teď jistý příjem za posily (nemůžou být ztrátové) tak by zase ze zisku této linky mohla dotovat ztrátovou ZDO? Nebo se už tak děje?

Já jen pořád nějak nechápu to financování, nejjednoduší mi to přijde jako, že se vlastně zmenší ztráta ČSAD a kraj to doplatí, ale ZDO se snad objednává dopředu, to ČSAD kraji vracelo peníze pokud byl vysledek na lince do Prahy lepší, nebo naopak si o nějakou tu kačku řeklo, pokud by l propad?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad iaya - kraj platí cenu za km dohodnutou předem. Pokud firma z tý ceny za km něco ušetří, tak to musí investovat. Pokud utratí víc, tak je to její chyba a má ztrátu nikým nevyrovnávanou.

Posily jezdí čsad v rámci své komerční činnosti, stejně jako svůj spoj do prahy. Tudíž to nespadá do balíku ZDO, tudíš na ZDO z toho nic nedaj.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iaya: myslím, že i tak na tom jančura neprodělává:-)mimochodem, včera jsem zažil situaci, když nepřišlo šest rezervací, tak si to spočtěte, 480 Kč jen tak do klína čistý zisk:-)jen za blbost zákazníků, kteří si nestihnou včas zrušit jeden spoj. sám jsem mu takto minulý týden také přispěl:-(
osobně jsem hodně proti tomutu systému, co byl na lince do Prahy, neboť to je dost nechutný socialismus: podle této logiky by měli pekaři z centra Liberce, kde mají větší kšeft, dotovat svými zisky pekaře na vesnicích, protože tam je kšeft menší. Nemám nic proti dotacím, je jasné, že bus do horní dolní musí být ztrátový. Ale jde jen o to, aby se peníze rozdělovaly čistě a na SKUTEČNÉ náklady. Navíc, nynější dopravci v ZDO nejsou až tak motivovaní snižovat náklady. Proč třeba není v busech ČSAD LB tolik reklamy jako v SA? Mimochodem, velmi mě zarazilo srovnání mezi kraji, kolik se doplácí na kilometry v jednotlivých regionech. Chápu, někde platí výmluva na sníh a horské trasy, ale tuším, že nejhůře z toho vyšel nějaký nížinatý region
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě menší poznámka - tento systém v ZDO funguje asi ve všech krajích. Takže nemusíte řikat čsad, ale dopravce, jelikož takhe se platí connex, icom, atd. Ono to pak totiž od některých zavání tím, že čsad lumpové, zbytek zachránci a poctivci.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad euroflyer - nemusíš mít reklamu všude kam se podíváš. Někoho reklama třeba obtěžuje. Např. když u SA najdu reklamu i na sedačce pak mě ještě řeknou abych ji tam vrátil nazpátek.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě tam neobtěžuje:-)a snižuje to náklady:-)a tím pádem i výdaje ze státního rozpočtu. a myslím, že taková kofola musela například SA zaplatit velmi slušný balík peněz za exkluzivitu na palubě + reklamu na některých busech.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tak dopravce nemá nějak velkej zájem snižovat výdaje státního rozpočtu, tim že by si lepil na bus a do busu reklamu, pokud to pro něj nebude mít nějaký přímí finanční užitek.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná hloupý dotaz - když byla linka Pha-Lbc v ZDO, tak tedy z výdělku nemělo ČSAD nic, dokonce bylo za ten výdělek trestáno zmenšením dotací. A jelikož to podle někejterých spoludiskutujících skvěle fungovalo, tak s eptám proč to nejde zas? Vím, linka+posily nejsou ZDO, ale pokud představenstvo (valná hromada) určí, že výdělek půjde na ZDO tak se vratíme se ke stavu před SA - Kraj spokojen, cestující spokojeni, ČSAD to nevadí... přímo ráj veřejné hromadné dopravy... ;-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad iaya - vedle jak ta jedle. Podívej se do archívu, pořád se tu probírá to stejný. A stejně většina z vás nechápe c z toho dopravce má.

Nikdo nikomu dotace nezmenšil, jenom větší podíl peněz byl přímo od cestujících.

Buďto nejseš znalí poměrů ve veřejné dopravě a zvlášť ZDO, nebo úmyslně manipuluješ s fakty a překrucuješ.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace