K-report
 

Archiv do 19.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná trolejbusová diskuse » Archiv do 19.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1969
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 15:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad osum nebo osm:
Osum i osm je správně - viz. http://www.pravidla.cz/

A o spisovnosti bych moc v tomhle regionu nepochyboval. Na Opavsku, Bruntálsku a Šumpersku se mluví nejspisovněji v celé ČR. Což se tedy o Praze rozhodně říci nedá.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 20:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: A víš kolik zemědělců vítalo vstup do JZD, že už se kolikrát nemuseli tolik dřít? A co se ti nelíbí na STS, název je dost výstižný. To jako kdyby měli v Brně přejmenovat Malinovského náměstí...
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 21:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A víš kolik zemědělců vítalo vstup do JZD
A víš kolik šmejdů uvítalo, že se mohli stát řediteli a vedoucími čehokoliv jen díky červené knížce, ač měli sotva základní školu ?
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 23:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O komunismu se tady debatovat nemusí, je to zlo které prošlo historií tohoto státu. Jinak tou OSUM nebo OSM jsem myslel spisovnost v hlášení zastávek a ta, ať se Vám to páčí nebo ne, je v Praze aspoň na profesionální úrovni narozdíl od jiných měst.. Já nejsem pragocentrista, mám rád Vysočinu, jihočesko a severní Moravu také. Ale Praha je v tomto systému nakecaných zastávek skutečně ONE!

Doufám že to tady není samej bolševik a nezvrhne se to někam jinam..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 00:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: Tak když o tom nechceš debatovat, tak na komunisty nesváděj názvy zastávek. To, že komunismus bylo zlo, které nás dostalo tam kde dneska jsme se asi shodneme (bohužel jsou tu lidi kteří buď zapomínají nebo se prostě nedokážou uplatnit na dnešním trhu práce - ale ať si každý volí koho chce), ale opravdu nechápu tvojí logiku, že všechno co je pražské je profesionální a co ne, tak to je amatérské. OSUM nebo OSM se opravdu může vyslovovat dle libosti a obojí je výslovnostně v pořádku. Takže opravdu pražské OSM není lepší jak nepražské OSUM. V čem konkrétně je pražské hlášení lepší, tak to opravdu netuším. Hlásí to příští zastávku, současnou zastávku a dokáže to i bonusy (výluky apod.). To samé se nachází i v jiných městech. Co se týče samotného hlasu, tak opravdu nevím v čem ta Praha tak hrozně vyniká, že to je no. 1 .

Třeba mě se v Praze nelíbí ta ženská v tramvajích. Její hlas mi připadá takový "arogantní" (samozdřejmě tím neříkám, že je hnusný). Mě se nejvíce líbí ostravské hlášení a pak se mi i líbí olomoucké (i když zde bylo kritizováno). Ale je to pouze můj názor.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 00:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Politiku bych nechal do patřičné diskuze. Jenom tak naokraj, do komunálu volím podle toho, jak koho znám bez ohledu na stranu, bo nehážu lidi do jednoho pytle. A komunista nejsem. KONEC

Nicméně, jak už tady několikrát zaznělo, nejde o propagandu (na naší radnici vládne ODS), ale o vžité názvy...

Předpokládám, že název jako STS má svoji lidovou zkráceninu a je to zažité...
Jinak si myslím, že Ostrava má hlášení dost spisovné a Opava taky.
Osum ti taky může znít podvědomě (aniž bych chtěl to hlášení hájit-možné to je), konec konců jako by pražák říkal vosum....taky tam vždycky uslyší to zk*****é "v"!
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 12:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak pokud jde o názvy zastávek, tak ty úsměvné najdete snad v každém městě. V Brně máme třeba Tranzitní plynovod, Kostelní zmola, U matky Boží, zajímavý je také sled zastávek na lince "vosum": Bělohorská - Bílá hora - Líšeňská - Novolíšeňská. Jinak je tu zvyk, že zastávka je pojmenována podle přilehlé příčné ulice, tzn. pro mimobrněnské to někdy dosti ztěžuje orientaci, vyjma všobecně známých bodů jako jsou různá náměstí, nebo zastávek mimo zástavbu, kde se označení orientuje třeba podle plynovodu viz výše. A že se občas stále vyskytují zastávky tak trochu navozující minulý režim? No a co, i v Brně je třeba Pionýrská, ale stejně tak jako dřívější "mladickou hodnost" to může znamenat třeba připomenutí vesmírné sondy Pioneer nebo výrobce autorádií stejného názvu .
Co je poměrně pozoruhodné (nejen u MHD), tak je dosti časté komolení koncovky názvu ulice "a" nebo "á". Dost často se lze shledat s tím, že ulice, pojmenovaná podle příjmení nějaké osobnosti (např. Smetanova, Klusáčkova, Čápkova) má na konci chybně dlouhé "á", tj. Smetanová, Klusáčková nebo Čápková. Někdy to bývá zase naopak, takže z Liliové je najednou Liliova. Tyto nepřesnosti mi tedy osobně vadí více, než kdyby se dneska jmenovala nějaká ulice třeba Gagarinova (a proč by nemohla, nakonec, jednou je to holt první (oficiálně první) člověk v kosmu, tak co)
Bára!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4689
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 12:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: No v Ostravě je zaveden podobný systém označování zastávek. Problém pak nastává u zastávek s předložkou, kdy jsou některé pojmenovány s velkým písmenem ve slově za předložkou, jiné s malým. Jinak Když už jsi připomněl toho Gagarina, tak v Ostravě Máme zastávku "Nám. J. Gagarina". Dále se mimoostravští pozastavují třeba na zastávkách "Kolonie Jeremenko" a "Důl Jeremenko", které též následují za sebou.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 16:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ono Pioneer znamená začátek/čník, takže proč ne.
Třeba ve Znojmě mají zastávku na lince tři-Gagarinova a snad stejnojmennou ulici.
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
André
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 20:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gagarinovu máme i u nás v Ústí na Sev. Terase. Za komunismu Gagarinova, poté Mountfield a teď zase Gagarinova (podle blízké ulice)
ICQ:321-222-503
Byl to jeden z nás, týká se to nás všech...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 00:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro SteamClub jsem zařídil výhodný nákup modelů trolejbusů od RA Došlý odkaz
Pro případné dotazy je uvnitř článku link do interního diskuzního fóra k tématu..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Ikarus280and283
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 21:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, co je tohle za trolík?


Jezdí to v Baselu ve Švýcarsku.
Nejlepší vozy v přerovský mhd:
Ikarus 280.08 - pr 94:10
Ikarus 280.08 - pr 94:11
Karosa b 741 - pra 24:91

www.tomovastranka.wgz.cz(admin) www.vbus.cz (admin sekce vbus-busy)
www.busyvbus.7x.cz (admin)
www.dpmk-p.wgz.cz (admin) }
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 21:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to Neoplán elektrovýzbroj je snad švýcarského původu, tyto vozy byly vyrobeny v letech 1995/96. Byly to poslední dodaný vozy do basileje od té doby nic a podle posledních zpráv tento trolejbusový provoz by měl být zrušen. Nejaké informace lze vyčíst v NJ zde.
M1 - Maracaibo
Nexion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 21:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ikarus280and283, Dandy: Je to Neoplan N6020. Proč víc říkat viz. přiložené PDF
application/pdf
datasheet.pdf (67.0 k)

Majitel a generální ředitel DS Filobus a.s.VDP Dealer autobusů a trolejbusů Solaris.Mail nexion@centrum.cz - Solaris Trollino 12AC III (hlavně DPCHJ)můj nejoblíbenější trolejbus, je prostě bezva :-) VBUS A5E a A4E, učím se modelovat.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 22:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Basileji se provoz trolejbusů omezil již na jedinou linku a zrušení tohoto provozu je skutečně na spadnutí. Bohužel.

Pár obrázků k pokochání....

 
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 21:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli se nemýlím, tak stejné jezdily i v Insbrucku. Není to náhodou ta drahá koncepce s motory v nábojích kol? Podle toho pdf dokumentu to má 4 motory, čili by to sedělo. Holt dvě země, které si zakládají na ekologii, dokázaly za poslední roky zrušit více trolejbusových provozů, než kdokoliv jiný "neekologický" . Možná, že tyto drahé vozy tomu nechtěně přispěly.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 00:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Innsbrucku - co jsem viděl, tak tam byly jenom vysoký Graf&Stifty a dvě verze nízkopodlažních MANů s hilfsdieselama (žádný takovýhle přetechnizovaný sračky tam opravdu neměli nikde schovaný), obojí tuším s výzbrojema od Siemense, všechno na klíč, zajištěnej servis. Jenže pak se símezové na trolejbusy vykašlali...

A nemyslím si, že by v Innsbrucku byli blbí - pokud se jim nepovede regionalbahn (megainvestice v řádech stovek milionů €, podporovaná EU, státem, zemí, regionem i městem, původní rozsah IVB, LBIHiT, Mittelgebirgsbahn i Stubaitalbahn oproti tomu nebylo nic), nechávají si furt ještě otevřený zadní vrátka, obmění vozovej park tramvají (musí, důvod se jmenuje Bundes-Behindertengleichstellungsgesetz - oproti jejich duewagům, lohnerům & spol. má třeba Praha vozidla zcela moderní) a pak se uvidí.
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Ok, dík za vysvětlení.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 22:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Innsbruck - poslední pozustavší trolejbus...

 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 12:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po Maria-Theresia-Strasse snad trolejbusy měly jenom odklonovou trasu od vozovny, žádná linka tam, co vím, pravidelně nejezdila.
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2209
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 18:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kažopádně ale foto 2 nemá chybu. Ikdyž tudy teda nic nejezdilo, stejně to vyjadřuje smutný osud tohoto provozu.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 16:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chudáci rakušáci, čim budou jezdit?

Jaký máte názor na zimu? Já si myslím, že letos bude sněhu opravdu hodně, ne jako v zimě předešlé. Ale trolejbusy to zvládnou, rád bych se zase podíval na nějaké to zimní video, jako je třeba na trajfly.wz.cz, protože to nemá chybu.
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 20:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě, nějaký znalec přírody říkal, že dle chování zvířat to vypadá na hezky pořádnou, jak byla před 2 lety.
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
S_m_lomoz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, nenašel jsem vhodnější fórum, ale: sledovali jste někdo film pro pamětníky na ČT jménem KRUH z roku 1959? V krátké sekvenci na začátku filmu se tam objevil boční i vnitřní záběr prototypu T401. Zvlášť interiérový záběr je pěkně detailní. viz
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 22:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak už jsem zmínil na jiných fórech, tak podle všeho by se v dílnách pražského DP měl kompletovat prototyp trolejbusu SOR, včetně zkoušek.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 23:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tombus: Takze v tom bude vyzbroj od Polovodicu a trakcni motor od Pragoimexu, jaxem se domnival, nicht wahr?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 03:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motor by měl být SKD, alespoň co se ke mně doneslo...
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 08:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motor by měl být SKD Praha, víc nevím.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SKD je nejaky pohrobek CKD Elektrotechnika?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 14:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám jenom dotaz stran těch zkoušek. Warum v Praze, když tam sind keine dráty?
Tak dlouho se chodí do skladu pro staťák, až se donese eMGéčko.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Warum nicht, kdyz je tam vyrobce vyzbroje(moje domnenka) a motoru a dobre vybavene zkusebny(namatkou: katedra elektrickych ohonu a frakce na FEL CVUT)?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SKD je nejaky pohrobek CKD Elektrotechnika?

Asi tak nějak, ale v podstě jsou tam nejrůznější utečenci ze závodů někdejšího ČKD vlastně i sídlí v prostorách bývalého ČKD Trakce a Elektrotechnika.
M1 - Maracaibo
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 08:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka je, proč jsou to utečenci jak je nazýváte.
Buď byli neschopní a pak jsou to vyhozenci, nebo něci chtěli prosadit, nedařilo se a odešli. Nyní se pokouší své myšlenky prosadit do života a jen ten prokáže, zda měli pravdu.
Vždyť i SOR je složen z podobných utečenců z Karosy. A kam to dotáhli - významný výrobce autobusů.

Z tohoto místa přeji všem, kteří měli odvahu odejít a dělat po svém, aby se to povedlo a byl zde významný výrobce trolejbusů.
Jenom by to prospělo.
Já zatím si dělat po svém mohu a tedy bych v životě neutekl. Ale pokud bych nemohl a byl si myšlenkou jist, určitě bych odešel.
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 18:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Jestli to ono ale nebude tím, že ČKD zkrachovala?
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Utečencema jsem je nenazývam jen já, ale i řada dalších lidí původně pracujících v bývalém ČKD. Každopádně se jedná o lidí kteří odešli když ČKD bylo ve stagnaci a naskytla jse možnost vlastního prosazení nebo další skupinou jsou lidi kteří do těchto firem přišly až po krachu ČKD-DS v roce 2001. Každopádně v devadesátých letech byla mezi tehdy mezi slučovanýma závody ČKD a různýmy firmamy zabývající se podobnou čiností taková migrace pracovníků že nelze říct na jistotu kdo jaké měl pohnutky k odchodu. Jisté je jen že odchod některých lidí a příchod jiných byl jen jeden z mnoha hřebyků do rakve ČKD-DS.
M1 - Maracaibo
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 19:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

generalka 14Tr GO14Tr vacsi obrazok iba specialynm ludom na poziadanie
mimi ICQ 197-757-627

www.transportweb.sk

pozrite sa na moju stránku
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 19:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě, které provozy (z tuším dvanácti) se v ČR dají nazvat "rozvíjející se", které "stagnující" a které "upadající".

Vím o výstavbě nové tratě v Ústí nad Labem a Českých Budějovicích. A že Mariánské Lázně byly loni zachráněné dodávkou nových 24Tr.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2949
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 20:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: České Budějovice - masivní dodávky nových trolejbusů, neustálá modernizace sítě a v posledních letech i pozvolné rozšiřování. Takže Budějovice bych určitě naštěstí zařadil jako "rozvíjející se".
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Jihlava-No trolejbusový park se tu obměňuje v průměru 1-2ks ročně. Trať se staví jedna už 4 roky a bude dlouhá cca 1,5Km. Tak nevím jak to nazvat. "Stagnační rozvoj."
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za "negativní stagnaci" bych označil Brno. Minimálně během posledních tří let se nebraly žádné vozy, stav trolejové sítě se rapidně zhoršil, vozů je nedostatek, řidičů už poměrně kritický nedostatek, na druhou stranu je to vyváženo poměrně dobrou údržbou, rekonstrukcemi vozidel a relativně slušnou kulturou cestování. Jenom mám obavy, že s počtem řidičů, se stavem vrchního vedení a s průměrným stářím vozidel se to i přes dodávky 25Tr (který dojdou nakonec bůhví kdy) stále bude zhoršovat.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já můžu přidat tři provozy, ke kterým mám nejblíže:

Ostrava: Bych to nazval jako "klid před bouří". Pořád se slibuje, kde všude bude trolejbus (Výstaviště, Hranečník), ale pořád nic. Vozový park byl dosud obnovován podle dotací, které šly spíš na busy (cca 1-3 trolejbusy ročně).
No ale autobusy prý příští rok moc nebudou, naopak by mělo být o to víc trolejbusů. A se stavbou nového centra alias Karoliny se má trolejbus přivést právě tam (a je to prý i reálnější než Hranec nebo Výstaviště, bo soukromý investor).

Opava: O rozvoji se mluvit nedá, o úpadku taky ne, takže "Stagnace".Za mě asi bdue mluvit líp Opaváček, ale co sleduju já, tak obnova voz. parku je většinou kolem dvou tří vozů (minulý rok byla vyjímka, bo na hybridy byl SROP). Ve městě stále ve velké míře vládnou proudové výhybky a celkově je síť v takové pofidérním stavu. Je ale snaha s tím něco dělat. Teď například probíhá výměna některých výhybek, nedávno byla opravena trať na Jaktař. Investice by ale měly být vyšší.

Zlín: Toto bych označil, po vzoru Verushy, za "pozitivní stagnaci", jestli můžu soudit. Vozový park je pravidelně obnovován třemi vozy ročně a trolejová síť je na velmi dobré úrovni a postupně na ni probíhá údržba. Myslím si, že zlíňáci jezdí v (relativně) moderních vozidlech, které napájí spolehlivá síť.
Co se týká rozvoje, tak už moc není kam tahat nové dráty a sází se spíš na úseky s agregátem. To se ale nedá považovat za rozvoj trolejbusů.
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 06:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzeň:
Diskutuje se o náhrdě trolejbusů plynovými autobusy.
Slibované stavění tratí - stále nic
Mnoho ulic zasloupováno ( z dotací) ale bez drátů.
Stav vozového parku - stále více rozpadající se
Nové vozy - 3-4 ročně
trolejové vedení - slušné
pohled magistrátu na trolejbusovou dopravu - je to pro nás přítěž !!!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36461
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 08:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP:
No, spíš bych napsal, že po pár letech nicnedělání („málodělání”) se to dohání. Rozvoj opravdu jen mírný (zatím).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 10:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem za Vaše info
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2829
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 11:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím, já bych ML nepovažoval za až tak "zachráněný", i když je fakt, že oproti době před pěti lety je to lepší - město dopravci už nehází klacky pod nohy, ale furt ještě nemá jasno, jestli trolejbusy bude chtít rozvíjet, nechá je přežívat tak, jak přežívají, nebo je bude tlumit, neexistuje jedinej dokument nebo usnesení k tomu, jak se vypořádat s veškerou dopravou - nejen MHD, ale i linkovou, autama, kolařema (i když tady se něco peče, ale celkem jistě z toho zase vyleze krávovina). A slavnej úplně blbej koordinátor IDOKu předčasem prohlásil, že trolejbus do VH je zbytečnej a jeho dotování z krajskejch peněz nedoporučí...
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A za Pardubice můžu jen říct, že stačí jedny volby a bude všechno jinak...
Momentálně je to určitě slušné - TV považuji za nejlepší u nás, navíc výborně udržované. Vozidla - loni a letos po 3 ks 24Tr, k tomu několik totálních GO 14Tr, probíhá výběrové řízení na 15 nebo snad 18M vozy. Rozvoj - reálně se počítá s "Novým spojením", tedy na přestavbě silnice závislé stavbě vozovna - nádraží, kromě toho byl oživen projekt na trať do Černé za Bory. Takže celkově asi rozvoj, i když nedostatky vídíme taky.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče Opavy, tak je to přesně, jak řekl Trollino_15. Dovolím si ještě pár detailů, proč vlastně tomu tak je:

1) Přístup města k trolejbusové dopravě
Dá se říci, že je kladný. Několikrát již se naskytla možnost prodeje majetku MDPO, a. s. Co vím, tak zájemce byla vždy společnost TQM - holding s.r.o. Ta ovšem vždy prohlásla, že by zlikvidovala trolejbusovou dopravu. To město vždy odmítlo a dnes snad takové úvahy již ani nejsou.

2) Trolejbusová síť
Trolejbusová síť v Opavě má 13 kilometrů (v ČR menší je už jenom v ML - 11 km). To by nebyl ani problém. Hlavním problémem je, že opavská trolejbusová síť je hrozně neoperativní. Neoperativní je z toho důvodu, že v centru města není možnost se s trolejbusem otočit. Plán na vybudování točny v centru se povedl. Bohužel pouze pro autobusy. Důvod proč se nepovedla tahle točna zatrolejovat (Olbrichova - Čapkova - Rybí trh) je z důvodu finančního (to je překvapení ) a také, protože památkáři by řvali. Bohužel jim asi těžko vysvětlím, že od prosince 1953 do září 1965 ta trolejbusová trať tam existovala a přes centrum se tehdá dalo prakticky (prakticky protože tam dříve nebyly vyhýbky - byla pouze manipulační) otočit.
Když se podíváme na kvalitu trakčního vedení, tak je třeba se vážně zamyslet. Sice obnova probíhá, ale bohužel pomalu. Za poslední cca 3 týdny byly vyměněny 2 vyhýbky. Problém ale stále přetrvává. Je třeba dále pokračovat v modernizaci TV a výhybek. V současnosti nejhorší stav je asi na ulici Olomoucká a je především třeba vyměnit vedení i s armaturami na křižovatce U Jaktařské brány × Olomoucká × Krnovská a Purkyňova × Englišova. Dále brzdí provoz stará sjížděčka Dostojevského × Olomoucká a celkově je třeba překopat celou smyčku "Bílovecká", která měla být pouze provizorní. Bohužel "provizorní" je již od roku 1985. Nejlepší řešení je protáhnout trolejové vedení na konečnou "KYLEŠOVICE škola". Tohle je v plánu, ale bohužel stále se to odkládá.
Rozšiřování trolejbusové sítě by mělo jednoznačně nastat, ale až po tom, co se dá současná trolejbusová síť trošku dopucu. Jednoznačně by se měla zatrolejovat celá linka 221. V části ulice Vrchní se dokonce nacházejí sloupy pro TV, které zde byly vystavěny v roce 1992 při rekonstrukci ulice Vrchní a končí na bývalé autobusové smyčce "KATEŘINKY západ" (toto místo již připomíná pouze žlutý sloupek od označníku). Dále by se dala zatrolejovat celá linka 213 (tato linka v roce 2006 obsadila 4. místo v počtu přepravených osob). Důvod proč to udělat je ten, že tato linka je dosti klikatá a proto elektrický pohon by byl zde dosti výhodný. Tím bych defacto vyřešil provoz v sídlišti Kateřinky, kde bohužel autobusy/hybridy v současnosti obsluhují větší část sídliště než trolejbusy.

3) Obnova vozového parku trolejbusů
Obnova vozového parku probíhá, ale jak již dost jasně naznačil Trollino_15, tak je třeba ještě trošku přitlačit. Sice v minulém roce nám přišlo 8 nových trolejbusů, jenomže 4 z nich padly na hybridní linku 221, takže se zase toho až tak moc nevyřadilo. Nejrozumější řešení by podle mě bylo ukončit provoz hybridních trolejbusů na lince 221 (MDPO si zdřejmě totiž špatně vyložil slovo "pomocný pohon") a vrátit zde autobusy. Tím by se mohly vyřadit další staré trolejbusy. Sice je fakt, že by se začli opět na linkách objevovat některé extra staré vrakoidní autobusy, které již není až tak časté vidět venku (např. 101 apod.), ale stejně ty autobusy máme furt zařazené (na výluky apod.), takže proč je neposlat ven.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jenom doplním informace o výměně trolejového vedení v Opavě: Letos proběhla rekonstrukce TV na ulici Janská - Praskova.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aj v iných mestách sa takto odstraňujú poruchy?
 
 
 

no tuto sa odstraniť na mieste nepodarilo
ICQ: 218-854-995
Skype:Furcan
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen něco k TV. Nedávno jsem jel vlakem do Děčína po levém břehu Labe. Po odjezdu z hlaváku v UL jsem si po podél jdoucí silnici všiml, že jsou spadlé dráty v silnici - a jak to pěkně prskalo. Bylo to v září, horko jako v pekle, z čeho se to mohlo stát, to nevím. Ale jedno auto dotoho najelo, pak už jsem neviděl nic. Víte o tom někdo něco? Bylo to v polovině září, datum bych sehnal..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Furčan - jasně že jo. Vezmeš basu s vercajkem a vyrážíš. Pak už je jen na tobě, do čeho se pustíš. Někdo je ochoten vyměnit jenom pojistku a dál se v tom nevrtat a zavolat tahač, kolega zase ve slunném letním dnu neváhal strávit asi dvě hodiny na střeše trolejbusu 21Tr (nebránil provozu, stál u krajnice) a měnit silový bloky (brzdovej za jízdní) (kdo to na 21Tr dělal, asi ví o čom mluvim). Ještě mi z té střechy po telefonu volal na dílnu, ať mu diktuju schéma. Nakonec se mu to stejně nepodařilo, to ještě netušil, že odešly obě řídící jednotky tyristorů. Většinu závad se ale podaří opravit na místě, nevím jak jinde, ale u nás je tahač brán jako potupné krajní řešení (někdy leč nevyhnutelné)
Tady na fotce to vypadá, že se pán vrtá pravděpodobně buď v reverzu, nebo v potenciometru.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7430
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Furčan: Jasně, že i jinde! Akorát u nás to tahají Mercedesem a drobné opravy jezdí dělat tenhle pežot. Funguje to asi takhle: Řidič nahlásí závadu. Pokud je jasné, že je to maličkost, vyjíždí Peugot. Pokud je jasné, že se bude odtahovat, startovat autobus přes kabel apod., vyjíždí Mercedes. Mercedes vyjíždí také tehdy, když je Peugot někde v terénu a je zapotřebí druhé servisní vozidlo, případně když to má na místo závady blíž apod.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 23:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když není ani malý auto (felda), ani větší auto (felda pikap) ani největší auto (tranzit), jede se holt trolejbusem. Pak jsou k vidění takové kusy jako startování 21Tr pomocí 22Tr, brakování jednoho trolejbusu, aby mohl dojet druhý apod. Krásný příklad "malého brakingu" bylo třeba "darování" přerušovače blinkrů z náhodně okolo jedoucího služebního trolejbusu 21Tr do jednoho 14Tr na lince. Do vozovny pak jel mechanik s 21Tr tak, že oba dráty k (chybějícímu) přerušovači spojil a přerušoval blikry ručně přepínačem, takže z pohledu okolních řidičů vypadal jak úplnej mantinel.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 23:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se tu v Brně teda dějou věci...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 18:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no trolejbus sa pokazil v strede križovatky,tak ho odtlačili z nej, mechanici prišli iným trolejbusom ktorí poslúžil ako dielensky, vodič pokazeného vozu zobral dielensky trolik,no nestihol sním dôjsť ani na konečnu a už hlásil poruchu dverí,tak nakoniec mal 3 vozí za deň,v trolejbuse na fotke boli v skrinke za vodičom prepálene nejake obvody a svorka (zabudol som čo to presne bolo)potom sa 2hod. čakalo na nejaké vozidlo ktore príde odtiahnuť trolejbus, bežne sa ťahali dielenskou Karosou C734 no ta už nemá platne STK a už mať ani nebude, bude vyradená, tak nakoniec došla Liazka.
ICQ: 218-854-995
Skype:Furcan
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7437
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 21:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak nakoniec mal 3 vozí za deň,

Břídil. Tohle už se mi stalo dvakrát a jednou jsem prostřídal dokonce šest vozů za den, z toho tři jsem nedokázal ani uvést do pohybu.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Hradec Králové - zatím asi spíš stagnace. Poslední nákup trolejbusů v roce 2003 - 2x 21TrAC. Poslední nová tr. trať byla postavena r.2003 Hypernova-Plačice (po Vlčkovické ul.), která je ale náhradou starší jednostopé tratě Bláhovka-Plačice, která byla vedena po Kutnohorské ul....Už několik let (přes 10) je plánováno zatrolejení Moravského předměstí ale zatím stále nic... Žádná vyhýbka není rychloprůjezdná, většina důležitých vyhýbek je akorát na dálkové ovládaní a to taky ne všechny, které by byly potřeba... Od 9.12. bude možná nová linka Kukleny-NHK (takže se nebude někde stavět nový tr vedení stačí stávající), ale pokud bude tak nejdřív ji budou jezdit autobusy a příští rok trolejbusy (po nákupu nových tr bez nich to není možné), takhle mi tu linku nedávno prozradil jeden můj známý řidič. Takže nevím kam to zařadit všechny nové tr tratě jsou buď náhradou jiným úsekem (Hypernova-Plačice) nebo nutností (provizorní točna na Koruně) nebo nutným prodloužení (příští rok k terminálu)...
Zcela nové stránky o MHD v HK - přes 840 fotek

Můj web o SimTr

Karosa 900 and Škoda 14Tr/15Tr is forever =)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po nákupu nových tr bez nich to není možné

Plánuje se nákup? Nebo už bylo vypsané VŘ nebo jak to je? :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 15:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: VŘ snad ještě vypsané není. Podle plánů od roku 2003 se měli v roce 2008 nakoupit dva nové sólo trolejbusy a vyřadit obě 14TrM. Jak to bude s vyřazením 14TrM nevím ale kvůli té nové lince by se měli nové tr nakoupit ale počet trolejbusů mi ten řidič, který mi všechny ty novinky řekl, neprozradil.
Zcela nové stránky o MHD v HK - přes 840 fotek

Můj web o SimTr

Karosa 900 and Škoda 14Tr/15Tr is forever =)
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 08:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba_j: Vyřadit 14TrM? Nebyla by lepší GO a spíš koupit nějaký NP kloubák (tam ty NP vozy chybí)?
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace