K-report
 

Archiv do 20.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 20.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 19:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co je podle tebe víc? 70 kg při rychlosti 35 km/h nebo 15 tun při rychlosti 35 km/h? Cyklista, když to jen trochu půjde, tak se pokusí vyhnout... Neříkám, že při nárazu chodci nic neudělá, ale k nárazům dochází minimálně, přece jen člověk většinou stihne aspoň trochu zareagovat...
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: m_r: Dítko leželo v bezvědomí, ale kdyby ho porazil trolejbus, asi by ho s tý silnice ...
Vzpomínám si na případ kolize ženy s trolejbusem na dukle (nechci tady tuto tragickou nehodu rozpitvávat) ale trolejbus jel "jen" pár km/h (rozjížděl se) a paní má dnes na dukle pomníček.
Ale to už je hodně černé, takže pryč od tohoto tématu...
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2263
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale já reagoval na toto: ale že mě , cyklistu, metočícího 35 km/h na třídě míru, předjížděl trolejbus...a není tam náhodou pěší zóna?
Káže vodu a pije víno!
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

láďo, Pavle - co to tady blábolíte? Doporučuji vám oběma, abyste s hodnocením (ne)škodlivosti rychle se po městě pohybujících cyklistů počkali na okamžik, kdy se poprvé projedete ve špičce po městě za volantem. Stačí v autoškole.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenžě to nám naše drahá legislativa zatím neumožňuje... a když dohání trolejbus na třídě míru zpoždění nabrané v koloně, tak jakýsi cyklista jedoucí krapet rychleji se tam též ztratí.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Ta reakce byla spíše směřována na předchozí příspěvek na vyhrožování pokutama a živení se řízením.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No - takže abychom si to shrnuli - doporučuji vybavit město těmito cedulemi:
 
 
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 14:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: A ty si myslíš, že jsi jedinej ve střední Evropě, kdo ví, jaký to je jezdit s autem, co to jsou předpisy a co je to trolejbus, že jedinej znáš volant? Netvrdím, že cyklista není nebezpečnej, když ti tam vlítne zpoza domu, z vedlejší silnice nebo tak něco, ale na rovný hlavní silnici překračujete rychlost všichni, nebo snad ne? Mám si zkusit vzpomenout na jízdu ze srazu GAZ klubu?

A když teda tak dobře znáš předpisy, tak mi řekni, jaký pravidla platí na přejezdech pro cyklisty! Já jsem se na to ptal asi 5 řidičů z povolání a nikdo mi nedokázal přesvědčivě odpovědět.
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 14:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik trolejbusů bude v neděli jezdit trolejbusů na lince 51 ?? Díky
doprava.yc.cz Stránky o dopravě. Především o pardubické MHD
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 15:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na přejezdech pro cyklisty platí jednoduché pravidlo, totiž to, že cyklista vjíždí na silnici z místa ležícího mimo pozemní komunikaci, tudíž musí dát přednost všem vozidlům na dané pozemní komunikaci. To na kříženích stezky pro cyklisty s chodníkem je to zajímavější - žádné speciální pravidlo zde, pokud vím, není, takže se uplatní obecná pravidla občanského práva - každý (chodec i cyklista) si musí počínat tak, aby nedošlo ke škodě a kdo tuto povinnost poruší, ten musí škodu nahradit.
Ikarusek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 16:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano a uplně nejlepší jsou cyklisti kteří si myslí že když jsou na přechodu tak mají přednost jako chodci. A uplně nejlepší je, když člověk vidí, jak vůz autoškoly s instruktorem na sedadle spolujezdce pouští cyklistu/ty na přechodu.Viz třeba můj nevlastní a mnou "milovaný"otec nadává jaký jsou řidiči, jak on milerád říká profesinálové hov..da že ho málem u nás v ulici smetly.Škoda že se jim to nepovedlo, když jezdí prostředkem pruhu a pak se diví.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 16:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat_snina:
No, kdyby se do Pardubic umístily ty cedule o "magorech na kole", tak by se půlka města musela někam odstěhovat.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 17:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehoda na kruhovém objezdu v Bohdanči zablokovala příjezd ze směru od Chlumce - rychle se vytvořila kolona až do nevidím, uvízly v ní i spoje linky 3 počínaje odjezdem 16:41 z Bohdanče. Vypadá to, že teď už se kolona rozjíždí.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 17:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

334: Tohle je právě ono. Já jsem si myslel, že to tak je, ale řidiči se dělí na dvě skupiny. První, co na mě troubí, proč stojím a pustí mě a z druhé strany řidiči, kteří troubí, protože jsem jim tam vjel a oni mě nepustili, i když jejich kolega z protisměru jo. Pak se najdou kreténi (například u nádraží), kteří se štvou, když já jedu po regulérním přejezdu na zelenou a oni odbočují směrem k nádražní budově.

Sice říkáte všichni, jak jsou cyklisti prasata, ale je vidět, že chodců na stezce si většina z vás ani nevšimne, protože na kole jezdí minimálně a vidí to zpoza volantu trolejbusu, kdy jim cyklista přijde jako největší ču... To, že je to i na stezce o hubu je přece normální, cyklisti jsou prostě hovada a už jim to nikdo neodpáře...
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 18:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man: Nezlob se, ale já musím prohlásit, že cyklisti jsou čuňata neznající předpisy a těch 10% slušných jim pověst nezachrání. Není na silnici nic nebezpečnjšího, než cyklista. Člověk aby se nervoval, kdy mu vjede pod kola, vodře nárazník, nebo kdy kvůli němu půjdu sedět pro ublížení na zdraví.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 18:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zas z jiného soudku, trolejbus 383 a autobus 178 přišly o reklamy
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 18:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kruháč v Bohdanči - lidi z uvízlých trolejbusů odvezl a-173, kromě toho se t-391 se otáčel na UMĚ a lidi do/z Bohdanče mu odvezl pan dispečer LŽ. Otázka pro Ikaruska - jaký typ autobusu měl?

A pokud jsem dobře viděl škvírou ve vratech na TÚ, tak t-343 má rychlé pruhy. Může mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 20:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad m_r: No jo ale trolejbusák řeší odřenej nárazník...ale já když jedu po hlavní a tatra 148 plně ložená pískem mi tam vlítne z vedlejší...to je taky docela o zdraví, nemyslíte? a kdo pak stojí na brzdě? Cyklista z pudu sebezáchovy. A aď se děje, co se děje, při kolizi to většinou fyzicky odnáší právě cyklista...A to zde ještě nepadlo slovo o tom, jak je cyklo doprava ekologická...
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 21:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplněk:

 

Tu 391 otáčející se na UMĚ jsem shodou okolností řídil já :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2117
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 22:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdy 329 (kurs 1) a 353 (kurs 2) v sobotu - http://www.pshzd.cz/2007/2007-jr-festival.htm
Je to návrh JŘ z dílny kolegy Lp, nezaručujeme jeho 100% dodržování, ale rámcově platit určitě bude.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7418
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 00:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lidi do/z Bohdanče mu odvezl pan dispečer LŽ. Otázka pro Ikaruska - jaký typ autobusu měl?

Pokud by ta otázka byla na mě, odpověděl bych, že docela určitě B 951. Že mám pravdu?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 13:24:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedělní t-51 (plán):
1. kolo 353 PL
2. kolo 311 Lp
3. kolo 329 PL + Lp(dublér)
Předpokládaný podrobný scénář akce předán všem našim blízkým webmasterům.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 02:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládaný podrobný scénář akce předán všem našim blízkým webmasterům.

Blízký webmaster vywebil - odkaz na podrobnosti je v tomhle článku.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Muf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 16:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na třídě Míru u Bati máme sníženou rychlost na 30 km/hTak pozor metočíci cyklisto,rychlost snižena z 20 na 30 km/h
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 21:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, třicítka na třídě Míru je nádhernou ukázkou, jak pracovníci stavebních firem rozhazující značky podél silnic absolutně neovládají dopravní předpisy. Další exemplární případy k vidění kupříkladu na stavbě třípatrové křižovatky u Opatovic...

Jinak dnes v Pardubicích standardní dopravní kultura - o půl sedmé večer policie z jakéhosi důvodu uzavřela Hradeckou a odkláněla dopravu. Jelikož dopravních policistů je v Pardubicích silně omezený počet, bylo jasné, že jedni stojí na jednom konci Hradecké, druzí na druhém konci a třetí někde uprostřed vyšetřují nehodu. Čili nemá kdo obsluhovat radary... V důsledku čehož se objížďka po trase Bělehradská - kpt.Bartoše - nádraží stala volnou zábavou bez pravidel. Jel jsem tam taky a chtěl udržet tempo s kolonou, ale musím přiznat, že jsem změkl, ztratil kontakt s těmi přede mnou a brzdil ty za mnou. Přece jenom jet po Bělehradské přes 90 km/h mi přišlo jako dost pitomá zábava. Taky jedna nepříliš pozitivní stránka dopravy v Pardubicích...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pietro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 13:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro milovníky reklamních vozidel v Pardubicích mám dobrou zprávu. Autobus číslo 170 má opět reklamu. Viz foto.
 
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik fotografií ze sobotního ježdění 353 a Sanosu v rámci Městského festivalu
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 19:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy ty autobusy balíte do nějaké ochranné fólie? nebo to jsou stěhovací vozy?Fakt mě u vás ty vozy připadají už jak zabalené i reklam moc škodí,ale vím,že to vy tu neovlivníte.Zlaté reklamy 148 Raif,156 ŽP a tak.Ta skurvená fólie 3M to byl vynález,bych tím vynálezci zalepil okna doma a přední v jeho autě.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 19:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já proti tomu nic nemám, nebejt tý folie, tak reklama na Zlatopramen není tak pěkná
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Pety Ride 2 a Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7436
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 20:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

666: No, je fakt, že neznám jiné město, kde by byly reklamy rozšířené v takhle velkém měřítku. Tam u nás na západě byla reklama na trolejbusu a autobusu spíš výjimka, snad nikdy jich nebylo víc jak pět, všichni zadavatelé inzerce preferovali spíš tramvaje, ale i tak mělo reklamu pár desítek vozů z těch celkových 120-130. To až teď poslední dobou po vynálezu 3M fólií se začínají rozmáhat reklamy na autobusech.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 21:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a taky jsem si vzpomněl na nedávnou událost s přelepováním reklamy na Multi Invent (bo jak) a jak se to najednou muselo přelepit. Před pár dny jsem si při usínání v trolejbuse č. 365 všim, že má přes okna nalepenej nápis "PLASTOVÁ OKNA". Je zajmavý, že tohle "těm nahoře" nevadí...
a proč vůbec na Tr nemůže být reklama přes okna? to nechápu.
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Pety Ride 2 a Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 21:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a proč vůbec na Tr nemůže být reklama přes okna? to nechápu.
Protože to zakazuje nařízení drážního úřadu.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 21:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě že to ti úředníčci zakázali. To je snad jejich nejrozumější rozhodnutí.
Ad Karosa_b731: tohle je věc názoru ale ten můj je takovej, že kdyby se mohly lepit neprůhledný reklamy na okna, rovnou můžeme cestovat v kamionech nebo na drahách třeba v zetkách a tak.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 22:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Popravdě, přestože celovozové reklamy zejména na Citybusech u vás vypadají docela efektně, je reklamě na takovém buse podřízeno téměř všechno. Až na to jedno křídlo dveří u řidiče, aby tento vůbec viděl ven...kolikrát má člověk pocit, že vidí krabici na reklamou propagovaný výrobek, nikoli autobus.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 22:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, je fakt, že neznám jiné město, kde by byly reklamy rozšířené v takhle velkém měřítku.

Množství reklam má v Pardubicích základ už v první polovině 90. let, kdy se mezi místními podnikateli stala celovozová reklama v MHD součástí image. Přitom je paradoxní, že Pardubice obvykle vynechávají celostátní kampaně, takže většina CVR skutečně patří regionálním firmám. Jenže co nedodal Rencar a spol., to zajistila ona tolikrát proklínaná smlouva mezi DPmP a reklamní agenturou, kde bylo jasně stanoveno, že agentura platí základní paušál, ať je reklam sebemíň, na druhou stranu ale čím víc reklam, tím větší provize pro agenturu. Sice to na jednu stranu DP svázalo ruce, na straně druhé se názorně ukázalo, o kolik dokáží být obchodníci soukromé firmy agresivnější a úspěšnější než úředníci DP. Pokud porovnám DPmP s podniky obdobné velikosti (dejme tomu provozy 120-180 vozidel), tak už v té polovině 90.let Pardubice mezi srovnatelnými městy jasně vedly. Nemám představu, jak je tomu dnes, ale IMHO jsou Pardubice v rámci ČR stále vysoko nad průměrem.
Co se týká pojízdných jeskyní (= autobusů polepených včetně oken) - ano, je to humus, ale beru to jako daň, kterou se hradí aspoň malá část ztrát provozu MHD. Na druhou stranu je vidět, že kreativci a grafici se za těch 15 let poučili a pochopili, jak se CVR dělat nedají. Osobně se mi moc líbí, že řada vozů využívá jeden masivní motiv (třeba hlavu 1,5 x 2 metry) a prakticky zmizely hnusy typu vozů pomalovaných padesáti různými barvami a stovkami malých čtverečků, trojúhelníčků a koleček. Kdo si tyhle primitivní reklamy, připomínající spíš výsledky dětského hraní s photoshopem, nepamatuje, má ukázkový příklad třeba na trolejbusu 313. BTW, na fotkách ta reklama vypadá mnohem lépe než ve skutečnosti...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 22:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až na to jedno křídlo dveří u řidiče, aby tento vůbec viděl ven...
V Pa se nepolepují obě křídla předních dveří a navíc se v posledních měsících zrušily polepy na přední půlce prvního okna za dveřmi. Jinak pokud jde o CVR, souhlasím s Trolleybusem a osobně mi polepená okna nevadí ani jako cestujícímu.

Za dob "předfóliových" byly opravdu zajímavé ty podivné atypické nátěry vozidel po sundání reklamy - jenže některé vozy dostaly nejdřív barvičky a pak se na ně ani reklama nedostala. Viz například 303, která se mohla aspoň vydávat třeba za prototyp nového barevného schématu DP. Ale co myslel autor tímhle 315, tak to netuší asi nikdo :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7439
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 01:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a taky jsem si vzpomněl na nedávnou událost s přelepováním reklamy na Multi Invent (bo jak)

Jo, to se stalo přímo mě, někdy letos na jaře. Jezdím pětku s vozem 367 a někdy v devět nebo deset hodin ráno mi na Židov volá dispečer, že si mám zabalit věci, na Dukle mi budou měnit trolejbus. No tak jsem si zabalil, na Dukle se přestěhoval do 345 a když jsem pak v poledne skončil, šel jsem si pro kolo do DP. Dojdu na halu denního ošetření a tam přelepujou 367 tak, aby ta písmena nezasahovala do oken. Celých dvanáct (nebo kolik) let to nikomu nevadilo, najednou se někdo zblázní a seberou mi trolejbus uprostřed směny.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Původ těchto nátěrů mi kdysi vysvětloval bývalý vedoucí reklamy DPmP (pro ty, co vědí – pan P. (plz neřešte tady, zda byl pan nebo soudruh, to považuji v této souvislosti za nepodstatné, i když chápu, že ho řada lidí v DP vůbec neměla v oblibě a zcela je chápu)). Podle jeho tvrzení to bylo asi takhle:
- Reklamy v té době byly lakované, nikoli lepené (metr čtvereční fólie stál několikanásobně víc než metr čtvereční laku). Lakovaly se i detaily CVR, nikoli jen podklad, samolepek bylo minimum.
- Ve smlouvách bylo, že zadavatel reklamy má v ceně pronájmu plochy na vozidle i přelakování vozu po skončení reklamy. Což bylo logické – s reklamou po skončení doby pronájmu bus jezdit nemohl a inzerenti by nepochybně nesli dost nelibě, pokud by se jen přestříkaly texty a loga a po městě by kroužil vůz s napůl nečitelnou bývalou reklamou. Pro zadavatele by to byla hodně negativní propagace.
- Takže se to řešilo tak, že se okamžitě po skončení smlouvy vůz posílal na přelakování do nových reklamních barev. Jelikož v té době vznikalo několik nových CVR měsíčně, nebyl to problém - v nejhorším případě jezdil vůz pár dní se starou (tj. již zadavatelem neplacenou) reklamou a pak jel do lakovny. Je jasné, že pro DP to bylo výhodné i v tom smyslu, že ušetřil na přelakování původní reklamy, protože nový lak platil nový inzerent.
- Problémem se ovšem staly vozy, které byly označeny za uvažované na vyřazení, tj. nebylo možno garantovat, že vydrží minimálně 3 roky v provozu. Tento termín byl používán jednak s ohledem na znění smluv, které umožňovaly prodloužení pronájmu plochy pro CVR (a zadavatel by nejspíš dost špatně nesl, kdyby se po roce dověděl, že se smlouva prodlužovat nebude, protože vůz se bude stěhovat někam na východ). A druhak byly 3 roky v praxi ověřeným termínem, po který reklamní lak vydržel v přijatelném stavu, před čtvrtou sezónou se už důrazně doporučovalo poslat vůz znovu do lakovny.
- Takže se postupně objevila skupinka vozidel, která měla končící CVR a přitom již neměla naději získat novou (což se v té době týkalo hlavně 1. generace pardubických 14Tr – 301, 303, 309, 310, 313, 315, 317), později i dalších vozů.
- No a tak přišel „geniální“ nápad – využít laky, které zůstaly ze starších reklam v množství postačujícím na přelakování jednoho vozu. Bohužel leckdy zbyly dost neuvěřitelné barvičky a lakovna se začala bavit vymýšlením kombinací těchto barev. Výsledek je k nalezení v galeriích výše popsaných vozidel.
- Když začala éra fólií, problém s přelakováním zmizel. Stačilo strhat fólie a zbyla sice atypická barva, ale již nepřipomínající bývalou reklamu. Tedy pokud se podařilo odstranit zbytky lepidla, pokud ne, za pár týdnů se na něj nalepil prach a vykreslil na vozidle stíny bývalých samolepek. Ale to už je jiná historie…

BTW, tohle je vysvětlení, které je sice od zdroje, ale bez jakékoli garance pravdivosti. Takže to taky tak berte a pokud jste toho názoru, že to bylo úplně jinak, tak šup sem s lepší teorií…

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7441
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zní to poměrně důvěryhodně. Tady na západě to vypadalo taky tak, že po skončení platnosti smlouvy se ponechaly původní barvy, odstranily se pouze nápisy, ovšem nikde nebylo řečeno, že vůz půjde hned znova do lakovny. Takže pak to vypadalo třeba takhle...
http://www.plzensketramvaje.cz/reklamy/286-287LJp.jpg
http://www.plzensketramvaje.cz/reklamy/286-287-2p.jpg

První fotka z roku 1995, druhá z roku 2000. V té "sloupané" podobě to jezdilo několik let, později už začal z vozu opadávat i lak, nakonec pak šly ty tramvaje někam na modernizaci.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Jo, to je krásná ukázka toho, co vznikne, pokud se nikdo neobtěžuje očistit lepidlo, které zůstalo na laku...

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pietro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jezdil kurz 106 a na posledním kole jsem si všiml nebo spíše slyšel, že palubní počítač hlásil v zastávce Zborovské náměstí "Pozor vůz dále pokračuje směr Dukla vozovna". Aspoň nějaké varování pro cestující, že vůz zatahuje do vozovny pod číslem linky. Toť vše.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4350
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 18:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad reklamy:
Jen pro srovnání: DP Olomouc:
22 autobusů typu SOLARIS URBINO 12 z 26kusů má reklamu. A to myslím, že je docela dost, zase na druhou stranu je málo reklam na vozech Karosa. Foto mám na webu www.mhdnahane.net
Celoplošné reklamy se nesmí lepit na boční levé okno u řidiče, na obě křídla předních dveří a na první okno na pravé straně.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 18:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz na noviny, kde se píše o zdražení
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -4 vozů v Hradci Kr.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 07:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se rozkopal obrubník u zastávky Třída Míru před Baťou, myslel jsem si naivně, že zde bude další zastávka se zvýšeným obrubníkem, aby se tak usnadnilo nastupování seniorům, ale i maminkám s kočárkami. Ale chyba lávky. Nyní jsou již obrubníky zpět na svém místě a i nadále je obrubník téměř v rovině s vozovkou, takže nastupování i do nízkopodlažních trolejbusů není pro mnohé jednoduché, vpodstatě mi nějak uniká smysl té provedené rekonstrukce obrubníků u Bati...
Proč když už se do rekonstrukce krajince investuje, se to něudělá tak, aby to mělo význam pro cestující? Proč se vyhazují peníze takto oknem za zbytečnosti?

Jen tak mimochodem. Stav něktrých zálivů zastávek MHD je tristní. Docela šíleně vyjeté koleje a hrboly jsou například v zálivu zastávky Polabiny, kpt. Bartoše směrem k nádraží, hrozivě vypadá i záliv zastávky Globus směrem do města, kde jsou kostky tek nějak divně rozházené. Plánuje dopravní podnik rekonstrukce zastávek?
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 08:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je trochu s podivem, že tady žádáte Dopravní podnik, aby plánoval rekonstrukci zastávek, předpokládám, že bylo myšleno zálivů, tedy komunikaci. Víte, o komunikace se stará jejich vlastník, a to není nikde Dopravní podnik. Dle zařazení komunikace je jejich správcem buď město, kraj (SuS PaK) nebo stát (ŘSD) a ti také provádějí a platí údržbu. Jediné co pro to může DP udělat je, že bude posílat správcům komunikací seznam zálivů, které si zalouží opravu. To taky děláme, ale donutit někoho k rekonstrukci můžeme asi těžko. To jen na dokreslenou, aby bylo jasno.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 08:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony ty zastávky sice mnohdy vypadají hrozivě, ale když jsou ty koleje vyjeté rovnoměrně, tak to vlastně - pokud zrovna neprší - vůbec nevadí. Má to potom naopak podobný efekt jako bonský obrubník - jak co do navádění, tak co do zvýšení nástupní hrany. Teď jsem tedy, pravda, dlouho pořádně nejezdil, ale myslím, že Kpt. BArtoše, podobně jako třeba nám. Republiky směr nádraží je tento případ. Naopak u toho Globusu je to špatné v obou směrech. Sice tam nejsou koleje, ale hrboleté je to hrozně.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 09:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak správně připomněl HQ, zastávkové zálivy patří někomu jinému. Až pojedete přes UMU, koukněte na LETOS rekonstrované silnici na zálivy UMA, továrna. V obou jsou už vyjeté koleje - ještě ne jako , ale plynule se zvětšují. Jsou to totiž jedny z mála zálivů, které nejsou dlážděné a přitom je tam dost velký provoz. Zajímalo by mne, jestli je chyba u investora, zhotovitele, nebo je to prostě normální.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 09:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad HG: Díky za info. Já si vážně myslel, že rekonstrukce zálivů zastávek je věcí DPmP. Ono těch hrozivých zálivů je určitě víc. Jen doufám, že když náhodou dojde někdy k tomu a budou se zastávky opravovat, že již bude samozřejmostí, že budou vznikat ony bonské obrubníky, aby se tím usandnilo cestování invalidům, starým občanům a maminkám s kočárkem.

U toho Globusu ty zastávky opravdu vypadají prapodivně. Přijde, mi to, že tam ty kostky nedrží a že jich polovina chybí, každá kostka vystouplá jinak vysoko...
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 10:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem si kolikrát říkal, jestli by nebylo nejlepší vylejt ty zastávky betonem. Asfalt se promačkává, kostky se - sice trochu pomaleji, ale jistě - propadávají. Zato když je někde poctivá betonová silnice, tak to vydrží skoro nafurt (viz třeba D5 na Plzeň a Rozvadov, kde dosud není i přes značný kamionový provoz ani náznak kolejí). Asi v tom ale nějaký háček bude, když na to Ti investoři ještě pořád nepřišli :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7446
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 12:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Globusu je to obzvlášť zajímavé, když naprší - ze zastávky se stává malý rybníček, což ocení zejména cestující čekající na zastávce. Ono taková sprcha od kol přijíždějícího trolejbusu...

No a ještě zajímavější je to, když naprší a pak začne mrznout. To zase oceňují řidiči, ono takový rozjezd na hladké uklouzané ledové ploše...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Malda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 17:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opradvdová nevýhoda je opravdu pro cestující, kteří čekající na zastávce jsou doslova "nahozeni" vodou.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 07:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych připomínku k malé chybičce, která není nijak zásadní. Na žádném vnitřním displeji ve voze na žádné autobusové či trolejbusové lince se nezobrazuje název zastávky Hl. nádraží, Hypernova. Proč? Když autobus či trolejbus vyjede ze zastávky Autobusové nádraží, po celou dobu jízdy k zastávce Hl. nádraží, Hypernova na displeji ve voze svítí pouze čas. Název zastávky se neobjeví. Je to tak už od samého začátku, co se začaly letos na jaře názvy nácestných zastávek ve vozech zobrazovat.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 10:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen taková myšlenka pro tvůrce jízdních řádů. Nestálo by za to přizpůsobit jízdní řád linky č. 15 lince 8 a 88, aby linka 15 také trochu přispívala k nyní prachmizerné dopravní obsluze Svítkova? Uvedu příklady souběhů.

Souběhy linky 88 a 15 ze Svítkova Školy do města:
6:36, 6:38
8:46, 8:47
9:44, 9:46
12:46, 12:46
15:38, 15:41

Souběhy linky 8/88 a 15 od Nádraží do Svítkova
5:27, 5:31
6:33, 6:35
8:03, 8:03
9:00, 9:02
11:31, 11:32
12:01, 12:01
12:29, 12:31
13:01, 13:02
16:03, 16:03
17:30, 17:34
18:30, 18:34
19:28, 19:34
20:34, 20:36

Přitom mimo špičku jezdí 8/88 v intervalu cca půl hodiny, takže jedou často dva autobusy těsně za sebou a pak vůbec nic...

K zastávkovým zálivům: Podle mě je to celkovým přístupem ke kvalitě oprav komunikací v Česku. Řada silnic první třídy je zatížená nákladní dopravou podobně jako dálnice, ale při obnově povrchu se k tomu vůbec nepřihlíží. Stav silnic z Pardubic na Kolín nebo na Chlumec je naprosto zoufalý... a nic. První rok po rekonstrukci se aplikují první záplaty a po pěti letech je silnice samá díra.
V tomto kontextu považuji uvažované zpoplatnění silnic první třídy pro busy a LKV za výsměch dopravcům, tak jako zmíněné opravy zastávkových zálivů jsou výsměchem občanům a firmám platícím daně...
Štěpán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska někdy mezi 16. - 17. hodinou byla opět malá nehodička v Bohdanči na kruháku. Menší byla, neb šlo pouze o plechy a nárazníky, ale vzhledem k tomu, že šlo o osobák zabrzdivší před přechodem a za ním dva nezabrzdivší náklaďáky, tak byla půlka kruháku neprůjezdná. Mezi konečnou a kruhákem tak stály celkem 4 trolejbusy (dva odstavené od trolejí a dva v koloně). K tomu si ještě můžete připočítat minimálně další trolejbus, který stál v koloně, která se vytvořila i v opačném směru. Divím se, že něco z toho nešlo otočit někde dřív.
Malda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 19:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí byla menší nehoda an dukle linky číslo 10 kolem 8 hodiny u stanice gorkého škola směrem do nemošic bylo to to trochu ucpané ale jinak gut.
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 20:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: nejsem si teďka absolutně jistej, jestli děláš ty plánky MHD právě Ty, každopádně mám pro Tebe další aktualizaci. Chtělo by to do toho plánku zakreslit zeleně zastávku "Spojil, točna" ... jak to tam teďka udělali nově to náměstíčko, tak sice tam nejsou obrubníky jako např. na Masarykově náměstí, ale jsou taky pořádně vysoko (jako třeba na Palackého, směr centrum) ...
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 21:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavkub - dík za info, až budu aktualizovat něco důležitějšího na plánku, tak to tam domaluju.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 22:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám vyřadili všechny cedulkové Karosy
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Misakf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 09:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man:Cože???s ním jsem jezdil nejraději a oni je odprodaj ach jo a jaká čísla jsou odprodaná?
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 10:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Misakf: Když říkám všechny ceduláky, tak všechny ceduláky . Teď se prodaly 7, 52, 92, 95 a 101. Z hranatých Karos zbývá už jen 103 a generálky 1, 2, 32, 84, 85, 99, 100, 129.
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace