K-report
 

Archiv do 17.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 17.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 14:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asiana:Jako školní autobus se exportovalo hlavně Recreo.Axer je nejlepší bus,co jezdí po českých silnicích a také jeden z nejpohodlnějších.Axer jezdí na dálkových linkách skoro u všech dopravců-jen ve Východních Čechách je to u těchto dopravců-Bus Vysočina,Zlatovánek,Kad,Osnado,Orlobus,CDS,Connex...
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR


Nový Sor BN9,5 na MHD Litomyšl
Nový Sor C12 na dálkových linkách
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 14:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosba na moderátory této diskuze:
Prosím tímto vážené pány moderátory této diskuze, zda by zvážili a pokud možno i realizovali do rubriky Dopravci přidání záložky "ASIANA/EUROLINES", děkuji Vám a přeji hezké nedělní odpoledne!
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 14:49:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit: V konkurenci Aytas prostě Axer neuspěl,to holý fakt za který mluví veliké omezení spojů v době vzrůstající poptávky takže to asi není o tom,že bych ho tam nechtěl vidět,ale bus bude neustále prázdný,i když SA budou mít 2 posilové busy k tomu,paradoxně lepší sám Aytas To je fakt který ty nezměníš...

Liberečák: Já ti chtěl říct že Axer na dálkové dopravě a zájezdech je opravdu pouze československá záležitost! Arway je vyšší bus,větší prostor na zavazadla,rozhodně pohodlnější sedačky než kterýkoliv Axer (třeba nastavitelné do boku),kterým jsem měl tu čest jet. Idvididuální klima je už zřejmě přímo v základu,protože jsem to ani jinak neviděl... A jen tak ještě jedna věc,viděla jsi někdy Axer na dálkové lince mimo slovensko,v tomto segmentu je totiž opravdu konkurence,tak se ptám???
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - už pochop že sedačky jsou na přání. Když koupim sračky do arway a super do axera, tak bude lepší axer!!!

Idvididuální klima je už zřejmě přímo v základu,protože jsem to ani jinak neviděl... možná to bude i tim, že si moc arway neviděl?

Axer na dálkové dopravě a zájezdech je opravdu pouze československá záležitost! } - asi to bude tim, že je to bus vyráběnej v čechách. Až budou cestující ochotni platit více za jízdenku, tak ti dopravci pořídí možná i lepší busy. Položím takovou otázku: vem si model linky do lb-pr např. u SA - v sudou pojede Ayats (žlutý servis) za 90Kč, v lichou pojede Axer za 60Kč - který časy budou více zaplněny, budou li mít stejnou reklamu atd.?
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:13:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Který bude víc zaplněný??? to je dost diskutabilní,protože k něčemu podobnému nikdy nedojde a věštit z křišťálové koule nemůžu a ty taky ne... Dále,sedačky o kterých bych mohl říct sračka sem v 6 busech Arway,kterýma jsem měl tu čest neviděl a všechny byly pohodlnější než jakkýkoliv dosavadní Axer kterým jsem jel...

možná to bude i tim, že si moc arway neviděl?
No vidíš,tenhle styl diskuze ti tady myslim už pár diskutujících připomnělo... Takhle to vypadá třeba na Idnesu

A to je problém těch cestujících,na letošek jsem třeba pro příbuzné zajišťoval lístky do Chorvatska a v nabídce žádné z těch CK z Prahy,které prodávají samostatně cestu Axer nebyl,ale opravdu na těch levných zájezech,kde jde o každou korunu být musí.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: nevím jak u jiných, ale pamatuji se, že jsem nejprve viděl reklamu na SA a poté, co jsem zjistil, že cena je zhruba stejná jako u konkurence, tak jsem je vyzkoušel a v podstatě u SA zůstal a to i přes to, že jsem v Brně musel přesedat a s ČSAD jsem jel přímo až k nám. Abych se přiznal, ani nevím, jakou SA měla zaváděcí cenu, já jel za plnou, ale nevím už kolik to bylo. Jinak cena jízdného mě vyšla zhruba stejně u přestupu z/na SA jako u přímé cesty s ČSAD už z Prahy. Ale uznávám, že mi vyhovovalo udělat si v Brně přestávku, najíst se a tak. Pokud by mi šlo o rychlost, je přímá cesta s ČSAD lepší volbou. Dalším důvodem bylo to, že z Prahy k nám jezdily asi 3 spoje, kdežto při přestupu v Brně se dalo více kombinovat a člověk tak nebyl odkázán na dva tři časy odjezdu z Prahy.

Doplnění k příspěvku o nové diskuzi Eurolines/Asiana - druhá varianta pro moderátory by mohla být úprava současné diskuze na název Student Agency vs konkurence ;-)
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - a víš proč sem ti tam dal otazník? Pokud už si jel šesti různými Arwayema, tak to si měl celkem štěstí. Ono jich totiž zatim moc není.

- koukám, že se ale na Idnesu dobře vyznáš, když víš jak se tam diskutuje
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad minibox - ta úprava názvu, by byla celkem trefná. Stejně se tu o ničem jiným nediskutuje. A taky ten název zavání reklamou pro SA , jelikož žádný jiný dopravce tu myslím svoje téma nemá.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:30:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Hledáš chybu na nesprávném místě,Arwayů jezdí v čechách a na slovensku dost aby to šlo,zkoušíš to špatně

idnes... já nevim,ale tudy věcná diskuze fakt nevede

a forum tu mají i 2 jiní dopravci
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sorry, na ty dva sem zapoměl. Ale stejně bych to tu přejmenoval.
U Connexu to je něco jako tady udělat diskusi ČSAd
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 15:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty co tvrdí, že Asiana vozí "luft", tak bezmála stoprocentní obsazenost (již nyní, v 15:52) zítřejšího spoje v 5:00 z Varů, přes Prahu do Brna!
http://www.megabus.cz/index.php?action=vLineReservationPassenger
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7604
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 16:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asiana: Zajímalo by mě, kde jsi byl na těch rozdílech mezi Arwayi a Axery. Arway je sice vyšší, ale možná by stálo se podívat, ve které částí. Rozhodně to není v zavazadlové části (výrazně), naopak vstup do kufrů je omezený, neboť v nich jsou výřezy a ne otevřený prostor, což Axer má. Se sedačkami seš docela vedle, je to opravdu vždy na přání zákazníka. Jel jsem i Arwayem se sedačkami, které nebyly jakkoli štelovatelné, i s linkovou SORkou, kde bylo možno sedačky vysouvat do uličky. Pravdou je, že tuzemští dopravci, kteří Axera často kupují se státním příspěvkem, do sedaček příliš neinvestují, protože vůz beztak musí několik let strávit na ZDO. Axer není čisté dálkový vůz, ale na cesty po republice a klidně i do Chorvatska nebo severu Itálie bohate postačuje.
A jestli těch několik tříd navíc, které oproti Axeru Arwayi dáváš, spočívají v jeho nejobvyklejší vlastnosti, kterou je komplexní a velmi výrazná rozhrkanost, tak pak uznávám, že máš pravdu. Nemluvím o spolehlivosti velké části těchto vozů...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 16:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda, že z toho není poznat, jestli je to obsazené do Prahy nebo až do Brna (tedy nějak se nemůžu v rez. systému Megabus zorientovat, takže možná to tam někde je)?

Uvidíme, ale je potřeba mít určitou obsazenost na všech spojích (většině spojů).
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3386
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 17:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně to nedá. Já dokonce viděl Axer v Německu, Nizozemí, ve Francii, Itálii v počtu větším než jedna. U tamních dopravců (Irisbus dokonce s Axerem porazil Mercedes v dodávkách Bundeswehru). Dokonce jsem viděl Axer na mezinárodní lince, která měří 1485 km. Na té lince jsem zažil i LC 736 ve své době. A teď si představte, že ti lidé to přežili a dokonce z toho nejsou poznamenáni do konce života..
Axer versus Arway - možná mám jenom smůlu na kusy, ale zatím mě Arway nepřesvědčil. Třeba se to v úterý napraví. Má několik dobrých vlastností, ale bohužel taky několik řekl bych konstrukčích nedostatků.
ICQ 202376673
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3220
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 18:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Asiana a proč asi jezdí tolik axerů a Bundeswehru?Že by ti němci byli takoví pitomci?Znáte němce?Ty jsou velci v tom ,že jejich zboží má velkou přednost.Podívejte se do tamních měst kolik tam jezdí busů německé výroby.Podívejte na kamiony ,převažuje Mercedes,Man.Oni preferují svoje produkty, drží se heska co je německé je dobré.Spousty Axerů skončilo v Itáli,zemích Beneluxu (pro vás dodám Belgie Holandsko)Itálie,Polsko atd.
Sedačky jsou na přání, takže je to věc dopravce.
A udělejte si přehled o typech Karos,protože to tady spousta těch ,kteří se vám to celé odpoledne snaží vysvětlit zná jako když bičem mrská.A vězte, vzbudit je o půlnoci tak vám je vyjmenují včetně barvy na sedačkách.
Opravdu spíše vy vypadáte jako z Idnes, protože nemáte tyto základní znalosti.A to nejde o překlepy.
A Arway byli v Česku prodány jen 18,zatímco Crossway zhruba 140(to číslo se mění).
A nebojte i Crossway pojede do Chorvatska u nás máme 3 v plné výbavě klima,dálkové sedačky atd a už mají i držáky i na zadní box.
A i dnes stále požadují cestovní kanceláře Axery pro cesty do Chorvatska.Prostě co si kdo objedná, to jede.
A dost pochybuji díky vašim příspěvkům, vaše zkušenosti s Axerem.Jezdím s ním často a je pohodlný.A to i na linkách ,které jsou vysloveně dálkové (LBC - Brno)
Nevím co by jste řekl na Conecto ,které jezdí LBC Luhačovice
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 20:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo by lepší spíše vytvořit komoru "Básnické slepé střevo aneb reklama v každé sloce" ???
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Marais
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 23:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Axery ma aj jeden Rakouskej dopravce na linkach Viden smer CZ a Viden smer Raxalpe...bavil jsem se s nim a max spokojen...na regiolinku dobre...ale kam s tim dal kdyz mas plnej bus a nemas kam dat velke kufry...
...powered by BERKHOF SCANIA ECLIPSE..
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 01:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Ty zúžené rozteče byly u ČEBUSu. U Č.N.E. zase, nejspíš pro zlepšení pohodlí, chyběly opěrky rukou u okna.

Diskuse o Axeru: Pan "asiana" to myslím vystihl tím, že Axer prohrál bitvu o cestující s Ayatsem. A vůbec to nemuselo být kvůli pohodlí sedaček Axeru, ale kvůli tomu, že v něm nemohla chodit stevardka a poskytovat "žluté služby". Při zájezdech do Chorvatska prostě přijede autobus a nastupujeme. Cestující si nevybírali Axer vůči jinému autobusu, ale vybírali si zájezd vůči jinému zájezdu. Vybrali levný, tak musejí akceptovat všechny položky zájezdu a tedy se spokojit s Axerem. Úplně jiná věc je, že vozidlo jako takové je zcela dostačující na linky do Liberce, Karlových Varů, Brna i Ostravy. Do toho Chorvatska nevím, to je spíš za trest.

K názvu tématu: Jsem pro zachování současného názvu. Svá vlastní témata tady má více dopravců, ale skrytě pod MHD různých měst a Tourbus pod názvem "U nás doma". I když zde neprobíhají klasické diskuse o tom, co právě dělají jednotlivé autobusy, ale často se diskutuje na teoretická témata jako vztah ZDO ke komerčním linkám, vývoj linky Praha - Liberec, chování monopolu na trhu nebo teď se zas vrátilo téma pohodlí v různých autobusech, tak to nikdy nikomu nevadilo, protože SA se jich prostě všech dotýká. A tohle téma jako reklama moc nevypadá, skalní bojovníci proti "žlutému moru" na něm nenechají niť suchou. Akorát se to tady nesmí zaplácávat urážením cestujících, inzercí apod., o to mi šlo.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 07:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych radši jel do Chorvatska Karosou LC735/6 nebo Axerem,plno místo na nohy,sedačky jsou více polohovatelné.Pohodlý v Ayatsu moc není aspoň na těch nekožených sedačkách,za to Beulas se mi zdál hodně pohodlný,hodně místa.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR


Nový Sor BN9,5 na MHD Litomyšl
Nový Sor C12 na dálkových linkách
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 10:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: U c954 je problém v tom, že u čsad byl tento bus nasazován ve špičkách v pondělí, pátek, neděle.
Souhlas, jako posila ve špičkách klidně může jet nestandardní (pro danou linku) vůz, pokud odveze "přebytek" cestujících. To platí pro ČSAD jako pro SA (které tu za to bylo kritizováno). Ovšem s tím, že nebere cestující na stání, ti nemají na dálnici co dělat (ač to legislativa povoluje).

Achzarit: ... Rozdíl v cestě Kladno-Praha a Liberec-Praha je 15-20min...
Rozdíl je především v počtu zastávek. Něco jiného je všichni nasednou - všichni vystoupí a něco jiného, když tě každou chvíli zvedne ten vedle tebe a pak se prodírá uličkou ke dveřím.

Siklzdenek: ... Inspirace pro SA?
Lůžkové autobusy u nás samozřejmě jsou - jeden je (pokud vím) i v Jablonci, - jen se lůžková úprava nesmí používat za jízdy.

Achrazit: Mnohem lepším krokem bylo zaměření se na jinou linku...
... což ČSAD udělalo a jezdí Praha - Budějovice. Možná námětem k zamyšlení by mohlo být zavedení linky Praha - Jablonec (- Liberec). Na Jablonec se dneska jezdí kolem 100 Kč za téměř stejnou vzdálenost a konkurence žádná. Prodloužení linky do Liberce by pak odvezlo ty, kteří se nevejdou do SA, přičemž prodloužení jízdní doby cca o 25-30 minut je pořád lepší než čekat hodinu na další spoj.

švarc: Axer je nejlepší bus,co jezdí po českých silnicích
Odvážné tvrzení, směl bych znát parametry, podle kterých hodnotíš kvalitu busu?

Liberečák: jelikož žádný jiný dopravce tu myslím svoje téma nemá.
Kromě Connexu a FTL Prostějov. Ale s přejměnování souhlasím, klidně i s vyjmenováním té konkurence :-)

Ares1: Opravdu spíše vy vypadáte jako z Idnes, protože nemáte tyto základní znalosti.
Chápu to správně tak, že zde mohou diskutovat pouze ti, kteří znají zpaměti katalog Karosy? To se asi budu muset rozloučit...

ČSAD_zastávka: chyběly opěrky rukou u okna Pokud si dobře pamatuju, tak ty nemá ani MAN od ČSAD Lb (jestli se pletu, tak mě prosím nekamenujte, není to nic proti ČSAD). Každopádně pohodlnost busu je velice subjektivní parametr, třeba zrovna ze zmiňovaného MANu jsem vylezl rozlámanej jako kdybych seděl 8 hodin v kuse, naopak při mých 169 cm a krátkých nohách mě netrápí malé rozteče sedadel...

švarc: Pohodlý no fuj :-D
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 12:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fanklubu čsad liberec (zde početnému): je zde někdo z firmy, kdo ví něco o tom, jak se čsad liberec nemohlo smířit letos v létě s tím, že denso začne platit busy z průmyslové zóny pony expresu, kterému tuto zakázku dříve čsad dříve záhadně vyfouklo? Dnes jsem se o tom dozvěděl náhodou, že si dokonce Denso najímalo bezpečnostní agenturu, aby jim nezajížděli na zastávky:-)
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 14:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

" Akce Brno-Florenc/Roztyly za 50 Kč pro kreditové jízdenky bude prodloužena minimálně do 22.10.2007! " to už asi ale všichni víte...

Otázkou je jak dlouho to může Letuška ustát, teď maj ztrátu tak minimálně 3 tis Kč na 1 spoj (obsazenost 20lidí?), což je cca 50tis Kč denně, tj 1,5mil Kč za měsíc...
SA bude mít ztrátu tak 500Kč na spoj (obsazenost 55lidí? -35*50Kč+20*180Kč), jelikož jedou 40krát denně, tak je to zhruba stejná ztráta 1,5mil Kč za měsíc. Jančura to takhle utáhne v klidu i několik měsíců...a Letuška - jelikož prodělává i na lince do Varů, letenek taky asi neprodá tolik na to, aby je to uživilo, nevim, nevim ?
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 14:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ještě jedna věc:

LAST MINUTE jízdenky s autobusy Megabus.cz.
Ceny jsou platné jen v uvedených směrech.

TARIF Brno - Praha Florenc Last Minute 100,-
Karlovy Vary - Praha Florenc Last Minute 70,-

Podmínky tarifu:
Cena je platná po předložení kuponu, který vychází v MF Dnes. Po předložení kuponu u řidiče, bude cestujícímu vydána jízdenka.
Pro směr Brno - Praha je cena platná pro odjezdy ze zastávky Brno, Hotel Grand :06:45, 07:45, 08:45, 11:00, 12:45, 14:45, 15:45, 18:15.
Tuto jídenku není možné zakoupit on-line.


http://www.asiana.cz/autobusy/cenik-jizdneho.php
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 14:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta:Chybička se v loudila,myslím,že se to tu stává většině.Ty autobusy beru podle toho jaké u nás jezdí výhradně busy-Sor,Karosa,Mercedes.Z toho mi jako nejlepší vychází Axer,busy ostatních značek jsou u nás zastoupeny pomálu,tak je nepočítám,ale netvrdím,že by se mezi nima nenašel nějaký lepší bus.Třeba dobře se mi jezdí i v Renualtu FR-1.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR


Nový Sor BN9,5 na MHD Litomyšl
Nový Sor C12 na dálkových linkách
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 16:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví už někdo jak to bude s linkou Praha - Budějovice, bude jí SA od 1. listopadu jezdit nebo ne? Jestli jí zruší kvůli konkurenčnímu boji a posílením linky Praha - Liberec, tak mě vážně naštvou...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 16:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sipi - ano zrušili ji, prozatím. Svádí to na posílení linky Praha-Brno.
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 16:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta:

Rozdíl je především v počtu zastávek. Něco jiného je všichni nasednou - všichni vystoupí a něco jiného, když tě každou chvíli zvedne ten vedle tebe a pak se prodírá uličkou ke dveřím.
Bohužel příliš nechápu, jak s tím souvisí typ autobusu. Ulička je u Axeru i Ayatsu stejná, teoreticky by na lince Kladno-Praha mohl jezdit i Ayats.
Navíc je to vytržené z kontextu.

... což ČSAD udělalo a jezdí Praha - Budějovice.
Ano, také o tom píšu. Dočti si prosím odstavec.

Chápu to správně tak, že zde mohou diskutovat pouze ti, kteří znají zpaměti katalog Karosy? To se asi budu muset rozloučit...
Promiň, ale na ODBORNÉM diskuzním fóru se pro smysluplnou diskuzi očekává jistá dávka ODBORNÝCH znalostí diskutujících. Pokud se mýlím, oprav mě.

Pohodlý no fuj
I ty máš ve svých příspěvcích chyby. Navíc zde diskutujeme o autobusové dopravě, nikoliv o češtině.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sipi: Posily na Liberci jsou potřeba a taky budou - jen nebudou žluté :-)
Ono beztak není moc o co stát...
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: Ale je o co stát, když už nic jiného, tak příchodem SA na kteroukoliv linku se rozjede konkurenční boj ve velkém. Příchod SA na linku Praha - Budějovice by určitě snížil ceny i ostatních dopravců, kteří by byli nuceni konkurovat SA. Je zřejmé, že několik dopravců na této lince jsou kamarádíčkové, kteří si ceny domlouvají společně, tak aby si cestující spravedlivě rozdělili.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes jsem na busu Eurolines viděl reklamu na Megabus (nálepka plácnutá u nápisu Eurolines). Byl to spoj z Brna do Prahy (asi) v 16.15, obsazenost jestli 10 lidí...
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad sipi - no neřekl bych, že SA dlouhodobě ceny sníží. Spíš dá nějakou tu zaváděcí cenu. Ono 4 spoje denně, zatim moc konkurenci nevytrhnou, a to ještě nejedou všechny stejnou trasu.

ad euroflyer - je zde někdo z firmy, kdo ví něco o tom, jak se čsad liberec nemohlo smířit letos v létě s tím, že denso začne platit busy z průmyslové zóny pony expresu, kterému tuto zakázku dříve čsad dříve záhadně vyfouklo? Dnes jsem se o tom dozvěděl náhodou, že si dokonce Denso najímalo bezpečnostní agenturu, aby jim nezajížděli na zastávky:-)
Nevim co bylo podivného na získání té zakázky? DENSO vypsalo výběrové řízení - požadovali odbavovací systém a ten čsad mělo. ČSAD také nabídlo vozy axer, ares a c955, což je několikrát lepší než vozy od pony expres. Teď když chtělo čsad víc peněz, tak se vrátil pony se svýma staršíma busama a denso po něm chňaplo. ČSAd na vlastní náklady pokračovalo v provozování některých tras, kde očekávalo vyšší frekvenci cestujících. To se ale densu nelíbilo, protože jim to ubíralo cestující. Jak jednoduché.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7624
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 18:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reklama na Asianu a www.megabus.cz se objevuje na brněnském Rádiu Petrov. Lákají na zlaté autobusy, cenu 50 Kč a možnost cestovat až do KV.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel007, No 212: SA myslím ztráty bude mít ještě menší, jelikož vždy když s něma jedu, tak kreditovky zabírají maximálně 1/3..
Nésu žádné šotouš!
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 21:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Ives: Praha-Brno sem jel s SA asi jenom 4krát, takže nedokážu přesně posoudit, kolik lidí na této trase má kreditovku a kolik ne, ale k tý 1/3 to dřív mohlo bejt, teď když má kreditovku za 50Kč tak si spousta lidí tu kreditovku udělá (proto sem psal, že na kreditovku jede 35 lidí -něco přes půlku...myslím že je to klidně možné...), jestli tam ale jede víc lidí za plnou cenu, tak je opravdu jen ve velmi malé ztrátě, možná i v zisku
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc: Pokud je to mezi většinově zastoupenými značkami, tak nemám nic proti. Zarazila mě formulace nejlepší bus,co jezdí po českých silnicích, s tím si dovolím nesouhlasit.

Achzarit: ... ale na ODBORNÉM diskuzním fóru...
Pardón, nevšiml jsem si. A smím tedy pokračovat, když nejsem odborník, nebo mi někdo poradíte nějaké diskuzní fórum pro fanoušky dopravy?

... I ty máš ve svých příspěvcích chyby...
Jistě, chybu udělá každý. Naposledy jsem ti třeba zkomolil přezdívku a omlouvám se za to. A jsem rád, když mě na chybu někdo upozorní...
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta:

Pardón, nevšiml jsem si. A smím tedy pokračovat, když nejsem odborník, nebo mi někdo poradíte nějaké diskuzní fórum pro fanoušky dopravy?
Samozřejmě, že smíš. Jen se pak člověk, který pokazí např. typ autobusu, nesmí tolik divit, že ho někdo opraví. Dále bych to nerozváděl.

Jistě, chybu udělá každý. Naposledy jsem ti třeba zkomolil přezdívku a omlouvám se za to. A jsem rád, když mě na chybu někdo upozorní...
Neomlouvej se, předtím jsem se pouze zastal Švarce za to, že jsi se mu smál kvůli jedné chybě, když je tu všude jinde spoustu dalších.

Teď už ale vystupme z osobní roviny a věnujme se Student Agency.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 12:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=241&r=mfjiznimorava&c=839575

Pět posil najednou,to musela být nádhera
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 18:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Budějovice a Krumlov bude jezdit pravděpodobně až na jaře:-( Už jsem se na něj těšil, že bych přestoupil na autbus z vlaku... Pravděpodobně pocuchá ČSAD ČB a.s., Kovaříka a Bosáka, ČSAD JIHOTRANS (dlouho mají slevy na ISIC... a docela slušný busy.. .běžně Ares/Arway, Občas BOVA či SETRA 300)a Connex může být zatím v klidu...
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 18:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci nic předbíhat, ale třeba budem garantovat na jeden pár spojů do Prahy jen SETRU.
Záleží jestli CHCE do Budějovic, co jsem slšel, co bylo v zahraničí, tak nevím
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 18:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se líbí, jak jsou oba podnikatelé spokojeni.... Jen by mě zajímalo, když oba tvrdí, že s nimi jezdí čím dál víc lidí, kde se lidi berou? Začali hromadně přesedat z vlaku a aut???
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 19:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin240025: Opravdu myslíte, že je to o značce a kvalitě autobusů? Já myslím, že většině lidí je jedno čím pojedou, hlavně když to bude co nejlevnější. Trasa z Prahy do Budějovic potřebuje nějakého dalšího dopravce jako sůl. Po různých patáliích na budějovické trati lidé hromadně přesedají z vlaků do busů a mělo by se na to nějak reagovat.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 19:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sipi:Já sem kdysi,když ještě jezdil Tourbus do Prahy doporučoval několika lidem mj.tuhle společnost,aby pan Dopravce nejezdil tak prázdný,ale většina se stejně rozhodla pro dražší SA.....
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 20:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Trasa z Prahy do Budějovic potřebuje nějakého dalšího dopravce jako sůl."

Ani ne tak dalšího, spíš jakéhokoli dopravce, který dokáže sjednotit odjezdy z Prahy na jediné aut.stanoviště (t.č. Roztyly, Florenc, Knížecí) a vyplnit díry v JŘ (hlavně o víkendu).
Nejvíc chybí spoje ráno z ČB do Prahy a odpoledne zpět. Ráno jsou jen 2 (!) spoje ČB-Pha, a za celé odpoledne jen 5 Pha-ČB. Poslední spoj v 18,30 taky nic moc. Když žádný ze současných dopravců nejeví o navýšení spojů v uvedených časech zájem, tak to holt musí být někdo nový.
Pokud by chěl Jančura zůstat u čtyř spojů, tak to cestující stejně nevytrhne.

Osobně bych považoval za škodu, kdyby Jančurův nástup semlel Kováříkovu linku. Spoje ráno z Prahy do ČB a odpoledne zpět původně jezdilo tehdejší ČSAD Vršovice, pak je bez náhrady zrušilo, a Kovářík je jediný šílenec, který má v těchto nelukrativních časech dlouhodobě více než jeden spoj (nyní myslím 3 páry). Dokonce po letech šílených vraků nasazuje taky nějaké slušnější busy ...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 22:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Nemyslím si, že Kovařík má spoje v nelukrativních časech, když s ním z Prahy jedu, většinou bývá plně obsazen. Je už jedno, že mnohou klientelu mu dělají turisté z Japonska. Kovaříka nemusím od dob, kdy k ceně nasadil na některé spoje expresní příplatek, je paradox, že ty jeho expresní busy jedou obvykle stejnou dobu jako nepříplatkové busy u ostatních dopravců. Když jsem psal, že by to chtělo dalšího dopravce na trasu Praha - Budějovice a zpět, tak hlavně kvůli tomu, aby si Kovaříkovci, Bosákovci, Záruba a ostatní sedli na zadek a začali přemýšlet jak se ubránit konkurenci a aby začal pořádný cenový boj na kterém by vydělali hlavně obyčejní cestující.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 22:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sipi: myslíš/te zlevňování trasu do Prahy z ČB? To mají taky všichni jezdit za 50,-???To je cesta do pekel.To se taky KOváříkovi divím za ty příplatky, ale má na tu 20 nárok i právo.Za kolik byste chtěl jezdit z/do ČB? Nynější cena mezi 120-150 Kč je na trasu cca 150 km moc???Co přišlo mýto tak Záruba i Akciovky zdražili, jen JIHOTRANS ne, jsem tomu rád, nikdo mě netlačil zdražit, a nyní si na ty 2 linky do Prahy nestěžuji, v pondělí a pátek tam jezdíme 15m Aresy a je plnej.Jen to kafe a noviny nemají, ale to není alfa a omega cestování
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 23:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sipi:
aby začal pořádný cenový boj na kterém by vydělali hlavně obyčejní cestující

Na cenovém boji vyděláte pouze dočasně. Menší dopravci nemají peníze na to, aby se pouštěli do velkých bitev. Budoucí monopolní SA všechny cestující nepobere, takže si rovnou kupte nějakou slevu ČD, ať na tom vyděláte. Narozdíl od Liberečáků alespoň máte tuhle reálnou možnost přepravy. Druhý aspekt - lidé hlavně z menších obcí po trase přijdou o spojení, frekvence z velkých měst do Prahy tvoří dost velkou část příjmů z linek. Tady už ale ČD nepomohou, takže vzhůru do aut.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirbusak: Ano, částečně také myslím zlevňování, já neříkám, že autobusové jízdné Praha - Budějovice je kdovíjak drahé. Jen jsem měl, takovou myšlenku, že kdyby se přihnal dopravce, který by jezdil rázově o 30Kč levněji, tak konkurence by na to musela nějak reagovat (nejspíše také snížením ceny). Z toho by profitovali řadoví cestující, ač jen dočasně.

Čsad_zastávka : Mám studentskou slevu, takže moc dobře vím, že vlak je v tomto případě levnější než Bus. Jenže vlak má nyní dlouhou jízdní dobu a bus je v tomhle směru rychlejší.
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.166.62
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:00:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bus Praha - Budějovice rychlejší než vlak? Leda když jede přes Písek... přes Tábor je to plus minus stejné (kolem 2:45 z Florence, včetně neočekávatelných zpoždění...) a já doufám, že se od roku 2009 dočkáme pořádného zrychlení na železnici, jak porostou dostavěné úseky koridoru.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět pár obrázků z cesty s SA - v úterý 16.10. 2007 spojem Brno (odj.:14:45) - Ostrava.
Tak nejdříve, co v ČR zatím trestné není, ale na Slovensku údajně už ano (jíst a pít za jízdy), dá se to nazvat "Svačinka ve 110..."!

 
 

Z uvítání stewardkou: "...Vážení cestující, všechna sedadla v našem autobuse jsou vybavena bezpečnostními pásy, upozorňujeme Vás na Vaši povinnost ze Zákona, býti jimi během jízdy připoutáni!"
A realita?
 
Ještě na kraji Brna v Komárově u benzinové pumpy jsme při mimořádném zastavení přibrali mladou dámu, a naše službu konající stewardka pokud zrovna neplnila své povinnosti na palubě autobusu, strávila cestu mezi Brnem a Ostravou na schodečkách!! Nejde o to, že roznáší nebalené nápoje určené k přímé konzumaci, a že by, (pokud by s námi cestoval) pracovník Hygienické stanice, zřejmě "zaplakal", ale jak může SA vyžadovat něco po svých cestujících a sama to ignorovat!!??
Přitom na místě č. 2 "cestoval" štus novin, a místo č.4 vedle mne, bylo po celou cestu volné, čili, že kdyby mne ta usměvavá dáma v dresu SA požádala, tak jsem se na tu "4" klidně přesunul a i ona mohla cestovat poněkud kultivovaněji!!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybyste nebyl zaujatý, pošlete ty obrázky SA, protože zdejší šotouši s tím opravdu nic neudělají.
Je to těžké, kdyby si vedle vás nakonec chtěla sednout, tak tu pro změnu nadáváte, proč není na svém místě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sergeilbc.)
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad siklzdenek - tak ta hygiena by asi byla v pořádku, pokud si zrovna v kelímku nemáchá prsty.

A to sezení na schodek je taky celkem běžný. To můžeš možná poslat médiím.

No a pití z kelímku je možná ještě v pohodě. Znám případy, kdy řidič pije z lahve, kterou si předtím složitě rozdělá. Vše za plné rychlosti.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Sergeilbc:
Kdybyste nebyl zaujatý, pošlete ty obrázky SA, protože zdejší šotouši s tím opravdu nic neudělají.
Je to těžké, kdyby si vedle vás nakonec chtěla sednout, tak tu pro změnu nadáváte, proč není na svém místě.

Tak za prvé zaujatý určitě nejsem, za druhé, již jsem "psal řediteli" včetně totožné obrazové dokumentace a za třetí - myslíte, že bych jí bránil sednout si vedle mne na relativně "bezpečnější" sedadlo, než se dívat třeba na to, jak tato mladá dáma při (nedej Bože) prudkém zabrzdění proletí předním sklem??!
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SIPI: myslím si, že dost lidí zajímá i místo v buse... jim je jedno, jelit o je SETRA či ARWAY, ale aby to bylo pěkný:-) - poldemě se rozvine šuškanda jako ted tam jezdí pěkný ap ohodlný busy, zato někdo jinej mám krámy.......

A u Kovaříka ten expressní příplatek chápu, pokud nasadí ISUZU s nižší Kapacitou - nestaví nikde na cestě, na jednom spoji ani v Písku, cesta mu dle JŘ trvá 2:10... A Kovaříkovo další busy jsou v pohodě, zváště Neoplan z r +- 1995 - má nové potahy dělají dost:-) a moc hezky se v něm sedí i 200 cm člověkovi:-)... a občas je problém se i do Kovaříka dostt, protože v létě má 2/3 autobusu zarezervovanou. S Bosákem jsem jezdil minulý rok, a běžně posílal C954:-(... divím se, že Záruba nenasadí PRAVIDELNĚ jeho SETRU, kterou by to např. Connexu docela zatopil...(SORC12/C954 - vyjímečně AXER, jednou jsem viděl Iliade) (jezdí v 15,15 a Connex v 15,45) Jezdí ještě pravidelně s LC 936?:-) Jel sem s ní v březnu do Prahy:-)- málo místa na nohy:-(
Siklzdenek: ta mladá dáma vydaá docela dobře, já bych jí tam možná i pozval.. kort, pokud by to byla brigádnice ze střední/gymplu
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proti cestování po dálnici na stojáka je sezení stewardky na schodech pohoda.
Já bych to všechno zrušil a hotovo.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je přece výhoda jiných dopravců, že berou na stojáka. Když proletí předním sklem 10 lidí najednou, je to asi mnohem zajímavější podívaná. Vlastně ne, budou se držet madla, tak se jim přece nic nestane.
Luke_mann
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych k těm schůdkům přidělal bezpečnostní pás a přidal noviny pod zadek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sem zvědavej kdo tu bude řvát nač že nadstandardní služby až nechá Jančura losovat komu posadí holku na klín aby neseděla na schodech
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:33:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: Ty seš jako někteří "investigativní" novináři co hledají "skandální" odhalení Tím mi chceš říct že sedět na schodech je méně bezpečné než 15 lidí na stojáka v případě nehody??? A ta fotka s tím jídlem,to vidim na každé dálkové lince každého dopravce,ale to už sem nějak nedáváš Nepřipadáš si už trochu trapně?
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Asiana:
1.) Trapně si nepřipadám - proč bych měl?
2.) "15 lidí na stojáka v případě nehody" tak to už je věcí řidiče, že je na stání vzal. Pokud on případnou kolizi přežije, tak mu zbytek života rozhodně nezávidím!! Mimochodem, není jedno, jestli to zbytečně odskáče mladá holka sedící na schodech a nebo Tebou zmíněných 15 lidí?? Každého zmařeného života je přeci škoda.
3.) "baštící" a pijící řidiči za volantem, jak uvádím, není v ČR zatím přestupek, ale i tak si myslím, že na spoji jehož jízdní doba z výchozí do cílové stanice trvá 160 minut a jedná se o denní spoj, tak je i toto zbytečnost!
A závěrem - věř, že žádná "skandální odhalení" nehledám, proč taky!? Skandálů je v tomto státě dost a nejen v autobusech!!
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 17:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: překvapil jsi mě, přiznávám, že o tebe bych zastání SA nečekal

ad stewardka na schodech: dělá to za peníze a s vědomím toho, co riskuje. Horší jsou cestující na stojáka, kteří si za to ještě platí. Z vlastní zkušenosti - pokud to řidič "zašlápne" v sedmdesátce, tak kdo to nečeká, nemá šanci se udržet.

ad roznáška nápojů: hmm ... v restauraci ti taky přinesou hygienicky balenou vodu na čaj?

ad pití za jízdy: a myslíš, že je lepší nervózní, vystresovaný řidič, který se nesmí napít? POkud mu letuška strčí kelímek do ruky a pak si od něj prázdnej zas vezme, tak je to podle mě OK a nic nehrozí...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace