K-report
 

Archiv do 14.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 14.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Sergeilbc i Vy všichni příznivci té jediné "správné a bezkonkurenční" dopravní společnosti, ano zavání to inzercí - jsem "majitel" 90 autobusů, některé z nich jsou "na klíček", některé "na setrvačník", mé "depo" (kterému důvěrně říkám "Velká Bíteš") se vejde pod postel, a nyní, proto, že mi při čtení některých zde uvedených příspěvků pánů "znalců" už skoro "žloutne mozek", tak budu zřejmě celý svůj "vozový park" přetírat na tu jedinou, "správnou" barvu!!
Copak ostatní dopravci mezi Prahou a Brnem,a je jich požehnaně, pokud nepouští staré,většinou okoukané filmy, nerozdávají, naštěstí čerstvé noviny, časopisy z remitendy a neroznášejí kafe (nad jehož chutí by "Dadák" hořce zaplakal), copak tito dopravci, jejichž řidiči nesedí za volanty Scanií, Ayatsů, Beulasů (a co já vím, jak se ty "škatule" všecky jmenujou), copak oni už patří na "smetiště dějin" naší autobusové dopravy??
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:50:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák + Ares1: Ta vaše rétorika pánové odpovídá diskutujícím ze serverů jako IDNES nebo NOVINKY.CZ

Liberečák: pověz nám,co tě nutí k tak vřelému vztahu k ČSAD Liberec??? Ale tak tobě autobus z konce osmdesátých let vyhovuje,ale spoustě cestujících ne a prostě jezdit přestala a přešla k jiné společnosti A proč si třeba nekritizoval nákup nových zájezdových MANů na tuto linku? To je zřejmě už v pořádku Čekám teď tvůj argument že jsme fanatický příznivec SA,platí v tomto případě pro tebe stále ten první odstavec
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:59:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: Taky to tady koukám dost převracíš... To není o kafi a videu,je to tom,že je funkční online rezervační systém,garantovaná úroveň busů,paradoxně většina posilových busů je lepší než stálý AYATS a tak bysme mohli pokračovat stále... A to že jezdí na trase spousta dopravců je hezké,ale k čemu to je??? Současný pokus Asiana + Touring bohemia je k smíchu!!! Několik různých značek smíchaných nesourodě dohromady,přitom by stačilo tak málo...
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana:
Tak kolego, on-line rezervační systém už funkční je. Samozřejmě s platnou kartou Megabus. Pro tuto kartu, si stejně jako u SA musíš dojít napoprvé do pobočky Asiany. Existuje i možnost zaslání poštou, po podrobnostech a podmínkách zaslání jsem zatím nepátral. Dle Tvých slov "současný pokus" Asiany a Eurolines rozhodně není "pokusem", ale dokonale promyšleným "tahem na bránu...", i když tomu mnozí "žluto-milové" nevěří a dělají si z toho, trochu předčasně "šoufky", tak klídek - závěr patří "mistrům"!! No a že má Asiana a Eurolines několik různých značek busů, to má být vada? Ale jdi, ty kujóne, tím chceš říci, že "božská" SA má jednotný vozový park? Pokud si vzpomínám (a "znalci" mne jistě upřesní) tak má nejméně 4 typy busů!
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:23:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: Letuška,Asiana,Touring bohemia,Megabus,Eurolines... To je teda TAH NA BRÁNU Navíc mi trochu chybí ta rezervace přes mobil,to je další tah na bránu,který jistě většina současných cestujících přívítá a přinutí změnit dopravce
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana:
moje babička říkávala:"...to není hup na krávu a je tele" a neb "vyčkej času, jako..."! U počátků rezervačního systému SA jsem bohužel nebyl. Nechce se mi věřit, že "božskému Radimovi" (pří vší úctě pane řediteli) vše fungovalo na 100% a od začátku. A pokud snad ano, tak prosím berte v potaz kolik "hlav" čítá tým SA a kolik tým Eurolines s Asianou dohromady!
Z neoficielních zdrojů (tedy bez záruky) mám info, že bude spuštěna možnost rezervace (i případného rušení rezervací) přes telefon a živého operátora.
Zda to bude přes "zelenou linku 800" to se mne neptejte, to zatím fakt nemám tušení.
Konečně na rozdíl od SA, a její sítě linek po ČR i po Evropě, Asiana/Letuška/Megabus nepotřebují zatím ( zdůrazňuji zatím) rezervační systém za miliony. Domnívám se totiž, že stejně jako se na železnici západně od Aše zavádějí "tiché vozy", tak Asiana/Letuška/Megabus zavádějí tento trend i do autobusové dopravy, kdy cestujícího nic nevyrušuje, snad s výjímkou tichého broukání motoru!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: Já nejsem příznivce žlutého moru, mě jde o to se levně, rychle a bez otravování stevardkami dostat tam, kam potřebuju, a v případě nouze jet bez rezervace (i ve stoje!) - a to mi poslední dobou nikdo neposkytuje.

(Příspěvek byl editován uživatelem sergeilbc.)
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak známo, tak pro úsekovou cestu byť jenom pár km po dálnici, Tě řidič "na stojáka" vzít nemusí. Což se kupodivu stále netýká stewardek. Zřejmě jim SA (při vší úctě pane řediteli) platí nějakou extra životní pojistku, nebo mají výjimku díky "známosti na ministerstvu" (nebo kombinace obojího) a jinak nemám co dodat, snad jen
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3206
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sergeilbc no ty,aby ses nepřidal.
ad Asiana zbytečné, na neregistrované nebudu reagovat.
ad Euroflyer mě se omlouvat nemusíte já o to nestojím.Jen mi to co jste psal nepřijde vtipné.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1, máš nějaký problém? Svěř se, třeba mohu pomoci. Veškerá osobní invektiva prosím přes mail.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3208
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sergeilbc neboj no problema.Naopak po tomto týdnu velice spokojen, to víš bylo 11.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 19:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na festival, do lázní, chceš jet vlakem? Neblázni!
Tebe, dceru, Tvoji matku, svezeme za "padesátku".
Kdo to jednou s námi zkusí, má rád navždy "zlaté busy"!
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.19.34
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 19:34:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: diskuze s tebou je na úrovni,takové kvalitní argumenty

Siklzdenek: K tomu poslednímu příspěvku nemám co dodat,lidová tvořivost dobrá,ale že by tu byla povolená reklama...
Iposp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 19:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu OT - SA hledají řidiče na zájezdy kolem Brna (http://www.studentagency.cz/mainpage.php?switch=929&id=249) a stačí jim ŘP B - to už je tak málo zájemců o poznávání krás okolí Brna, že to jezdí tím žlutým Vitem, co dřív bývalo na trasu Florenc-Ruzyň?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 19:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"pro úsekovou cestu byť jenom pár km po dálnici, Tě řidič "na stojáka" vzít nemusí"

Je to poněkud jinak. Busy, které nemají v techničáku místa k stání, Vás vzít na stojáka nesmí. Vozy, které v techničáku mají místa k stání, Vá vzít můžou a taky berou. Doporučuju exkurzi na trase Praha-Benešov. Tam berou na stojáka všichni dopravci, anžto k tomu mají uzpůsobený vozový park.

" současný pokus Asiany a Eurolines rozhodně není pokusem, ale dokonale promyšleným tahem na bránu...,"

Tak to jsem zvědavý, kdy a jaké eso jim vypadne z rukávu. Zatím to vypadá spíš na plonkové karty. Web megabus tím esem rozhodně není, takhle si promyšlený tah na bránu nepředstavuju. Odjezd spojů z různých nástupišť taky projektu moc nepřidá.

Karel 007: "u Eurolines je vždy napsáno "172106 Praha-Brno T" a u Letušky "421600 Karlovy Vary-Praha-Brno T" a kdo není úplnej dement, tak to musí pochopit..."

Nevím, proč tak hloupě žvaníte. Na webu megabus, v sekci jízdní řád, u spojů Praha-Brno není vůbec nic, podle čeho by se dala zjistit linka, natož dopravce. Pokud se v sekci vyhledávání u spoje objeví jen číslo a název linky, tak nevím, jak má běžný cestující poznat, co je Eurolines a co Letuška. Například v IDOSu se po rozkliknutí spoje jméno dopravce objeví.

Na celém webu megabus jsem neobjevil ani jednou výraz Eurolines ani Touring Bohemia, přitom jízdenky na jejich spoje se dle všeho opravdu prodávají. Takhle si serióznost skutečně nepředstavuju.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 20:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to asiana:
to není reklama, to je můj protest proti "epidemii žloutenky"!!
to bručoun:
nechme se překvapit!
Hezký víkend všem, další "reklamy" až po neděli!
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 20:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Nevím, proč tak hloupě žvaníte. Na webu megabus, v sekci jízdní řád, u spojů Praha-Brno není vůbec nic, podle čeho by se dala zjistit linka, natož dopravce. Pokud se v sekci vyhledávání u spoje objeví jen číslo a název linky, tak nevím, jak má běžný cestující poznat, co je Eurolines a co Letuška. Například v IDOSu se po rozkliknutí spoje jméno dopravce objeví.

kdo chce zjistit, zjistí... stejně 90% lidí je celkem jedno jestli jede s Letuškou nebo s Eurolines...
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 21:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se mi, že zatá letuška nějak bledne
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 22:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - chtěl si reakci, tak ti na všechno odpovím. Nevim čím jsem podobný diskutujícím na MF DNES? Nikomu tu nenadávám, jen se snažím pracovat s fakty, a to že někdy utrousím posměšnou poznámku na SA, tak to se ti omlouvám.

Vztah k čsad nemam přímo žádný, jenom mě nepřipadlo jejich napadání nic férovýho, a radši mam firmu z mýho města než někde z Brna, zvlášť od egoisty JAnčury (neřikám, že Litvin je lepší).

A můžeš mě vysvětlit co je dle tebe bus z osmdesátých let? Přece nechceš srovnávat dopravu kolem let 1990 - 1995 s roky 2004-2007. Před nástupem SA jezdili C955 (2x), Ares 15m (2x), občas LC 936, zbytek C954(E) v různé úpravě záclonky/bez. Občas se objevila nějaká lc735, ale rozhodně ne šrotózní vrakosa z osmdesátých let.

Ad zakoupení Manů - některé firmy se umí konkurenci přispůsobit, na tom ti vadí co? To ale nemění nic na tom, že zájezdový autokar na takovou linku není nutný.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 23:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad iposp: jezdí se to tím vitem a absolvoval jsem to jednou a je to v pohodě..pro člověka, který nemá auto a přijede do brna, je to dobrý způsob, jak poznat jižní moravu. stevardka byla celkem fundovaná, byla to nějaká studentka historie, takže otázky zodpověděla. je sice trošku komické, že na to v SA běží reklama v buse, v které hraje bus..nicméně je to první jančurův krok na poli incomingu. a zcela jistě ztrátový. nicméně pokud do brna začne létat od listopadu ryanair druhou linku, tak je jasné, že také cizincům musí město mít co nabídnout a výlety do okolí jsou jednou z možností
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 11:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"90% lidí je celkem jedno jestli jede s Letuškou nebo s Eurolines..."

Pokud by byly u obou firem garantovány stejné podmínky, tak je to skutečně jedno. Jenže na tomto diskusním fóru proběhla zpráva, že těch 50 Kč platí jen na busy Asiany, ne na Eurolines. Chtěl jsem si na webu megabus ověřit jak je to doopravdy, ale neuspěl jsem. Buď by tam mělo být uvedeno, že obchodní podmínky obou firem jsou stejné. Nebo nesjou stejné, pak by tam měly být napsány ceny, slevy a další podmínky každé firmy, a zřetelně rozlišeno, který spoj je jaká firma.

V případě, že se obchodní podmínky obou firem liší (jakože se v něčem asi liší), jde o klamavý web. Za klamání zákazníka bych Asianě napařil mastnou pokutu. Pokud by Asiana jezdila za 50 Kč déle, než odpovídá jednorázové zaváděcí ceně, tak hned druhou, ještě mastnější, za dumping. (Mmch. Jančura podle mě měl být za dumping osolen dávno ...)
Ony ty dumpingové ceny ze strany velkých firem působí lákavě, ale dlouhodobě jsou pro cestující kontraproduktivní. Znemožňují totiž, aby na linku vstoupila konkurencem, které se provozováním linky chce normálně živit, čímž z dlouhodobého hlediska dochází k omezení nabídky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36489
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 11:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad jeřmanice: nikdo tam jančuru nenutí zastavovat. těch pár lidí mu tam asi kšeft nenadělá

A kdo ho nutí těm cestujícím lhát? (Pokud je pravda, že se jedná o uzavírku sjezdu a na zastávce zastavovat lze.)
Anebo se snad bojí přiznat pravdu, aneb že pro něj nejsou dost zajímaví? To ať radši napíše třeba nějaký neurčitý blaf.

(Zcela pominu opět příšernou úpravu - na začátku věty se píše velké písmeno a za větou tečka. )
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36491
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 11:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony ty dumpingové ceny ze strany velkých firem působí lákavě, ale dlouhodobě jsou pro cestující kontraproduktivní. Znemožňují totiž, aby na linku vstoupila konkurencem, které se provozováním linky chce normálně živit, čímž z dlouhodobého hlediska dochází k omezení nabídky.

Mno, ze strany Asiany už to není nic jiného než reakce na oficiální posvěcení „nedumpingu” SA. Dá se jim to zazlívat?
SA nikdo nenutí přidat spoje a zlevnit. Oni nemusejí. Pouze chtějí (aby si udrželi pozici).

Siklzdenek:
Příště bych prosil bez obrázků - jsou stále stejné a nezalomené, takže nic nového nepřinášejí a akorát dělají bordel v úpravě diskuse. Děkuji za pochopení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 11:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: S tou nedostatečnou nabídkou narážím na Liberec (i když tam se to teď snad trochu zlepšilo).
O udržení primu na trase Brno-Praha Jančura bojuje jak lev, protože mu konkurence šlape na paty. Tam nedostatečná nabídka momentálně skutečně nehrozí. Pokud se ale těmhle letenkovým společnostem, co mají autobusy jen jako reklamu, podaří vydusit ostatní, co si tím musí vydělávat, a pak třeba uzavřou kartelovou dohodu, tak to půjde s úrovní nabídky do háje.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 12:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bručoun:
"Studenti" + "Asiana" = kartelová dohoda?? Synku tomu nevěř, tomu bohdá nebude!! A jinak - i sebelépe "bojující lev" si za určitých okolností může "vylámat zuby"!!
Ale, že "božskému Radimovi" (při vší úctě pane řediteli) zřejmě konkurence začíná dost nepříjemně "šlapat na paty" (a nejen ta ze st. č. 9 od Grandu)tak na tom možná bude "pravdy trochu"..!!

(Příspěvek byl editován uživatelem siklzdenek.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36493
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 12:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
To bohužel ano a vývoj se tím směrem zatím ubírá asi nejen v dopravě.

Konečně sem vložím slibovné, aneb korespondence s „přímoředitelem”:

-----Original Message-----
From: reditel@studentagency.cz [mailto:reditel@studentagency.cz]
Sent: Thursday, September 20, 2007 9:53 PM
To: Martin.Zlivsky@seznam.cz
Subject: Re: Webová presentace


From: reditel@studentagency.cz
Subject: Automaticka odpoved

Dobry den vazeny kliente,
dekuji Vam za Vas e-mail zaslany na reditel@studentagency.cz.
Vas e-mail bude automaticky preposlani kompetentni osobe, ktera Vam v prubehu 1 vsedniho dne oznami, komu Vas e-mail preposlala a kdo Vam na nej odpovi.

Diky za pochopeni.:-)

Radim Jancura
reditel spolecnosti




-----Original Message-----
From: Simona Ostrá [mailto:reditel@studentagency.cz]
Sent: Friday, September 21, 2007 9:12 AM
To: Martin.Zlivsky@seznam.cz
Subject: [Fwd: Webová presentace]


Dobrý den vážený pane Jarathe,

děkujeme za Váš email, na který budu reagovat jakmile zjistím veškeré potřebné informace.

Děkuji za trpělivost a přeji hezký den
--
Simona Ostrá
zákaznické centrum autobusové dopravy

--------------------------------------------------------------------------------
STUDENT AGENCY
Benešova 16
602 00 Brno

--------------------------------------------------------------------------------
osobní linka: +420 5 42 423 414
tel: +420 5 42 423 423
fax: +420 5 42 423 421
infolinka: +420 841 101 101
ostra@studentagency.cz
www.studentagency.cz




From: Simona Ostrá [mailto:ostra@studentagency.cz]
Sent: Friday, September 21, 2007 2:21 PM
To: Martin.Zlivsky@seznam.cz
Subject: Re: [Fwd: Webová presentace]


Dobry den pane Jarathe,

dekujeme za zajem o nase sluzby. Pan Jancura, reditel spolecnosti, me poveril
odpovedi na Vas email.

Dekujeme za Vas email a take ponet. Mezeru mezi slovy opravime :-).

S pozdravem


Simona Ostrá
zákaznické centrum autobusové dopravy

--------------------------------------------------------------------------------
STUDENT AGENCY
Benešova 16
602 00 Brno

--------------------------------------------------------------------------------
osobní linka: +420 5 42 423 414
tel: +420 5 42 423 423
fax: +420 5 42 423 421
infolinka: +420 841 101 101
ostra@studentagency.cz
www.studentagency.cz

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 15:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: Máte nějaká konkrétní věci, jak začíná Asiana či jiní dopravci šlapat SA na paty? Opravdu nevidím nic, proč by cestující měl přejít k Letušce od SA. Pokud mu vadí služby poskytované v busech SA včetně stewardky, má možnost už dávno jezdit Eurolinesy. Jiný důvod než služby příp. alergie na žlutou barvu není (viz mé předchozí příspěvky, nemíním to znovu opisovat).

50 Kč za Megabus je také k ničemu, protože SA tuto cenu ihned spustila také, takže poskytuje stejnou výhodu svým cestujícím a ztrácí tak význam pořídit si kartu konkurence.

Jestli ovšem považujete za "šlapání" to, že Asiana veze max. 10 lidí a (téměř) současně jedoucí SA veze většinou plný nebo skoro plný bus a někdy i posilu, tak pak ano, Asiana šlape SA na paty. Bylo to vidět dnes na D1, kde sedí kolik lidí...A jestli u Asiany časem něco extra nového a převratného bude, tak radši měli počkat a spustit službu kompletní a ne tímto zcela nekonkurenceschopným způsobem. A jinak se na mě nezlobte, oceňuji, že máte básnické střevo, ale o tom ta diskuze opravdu není.

Ať je mi SA nebo Asiana sympatická nebo není, tak z hlediska marketingového to Asiana totálně projela a jako potenciálního cestujícího mě její nabídka naprosto zklamala, zvláště po velkých prohlášeních jejího majitele (ale v tom si nemají co vyčítat s majitelem SA, ty jejich přestřelky jsou až úsměvné)
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
čtyřúhelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 17:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad cedule ČSAD: V diskuzi, zde bylo řečeno, že ČSAD nemá žádnou reklamu na svoje jízdné. Na autobusovém nádraží v Liberci je dosti velká plachta s nápisem: Za tři piva s ČSAD do Prahy. Takže, kdo nekouká jenom na zem a kouká i do výšek tu plachtu nepřehlídne.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 17:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad čtyřúhelník - no asi by to chtělo už jinou reklamu. Chtělo by to něco typu "opravdu jsem levnější o 30KČ!!!!". Někteří na to určo přijdou, a kdo ne, tak je hloupej. Nebo nemá rád čsad z principu a nejezdil by s nima ani za korunu, ač by jeli 735, 954, axerem nebo manem.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 18:49:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: C935 je dělaný na ZDO do nejblžších vesnic... Axer je velmi nepohodlný a to že jezdí dálkovky je jenom snaha o maximální úsporu! Viz třeba stažení pohodlného MANu na na lince do UH někdy kolem 15:00 z Prahy a nahrazení Axerem,fakt utrpení ta cesta! MAN do LBC jezdil až po nástupu SA kdy vystřídal C935,která na lince vystřídala předtím veškeré pohodlnější vozidla ,ale nepřinutí lidi používat znovu ČSAD

Siklzdenek: Jak už to tady zaznělo,konkurence fakt spíš šlape dálnici To snad ani nemůžeš myslet vážně,nedomyšlené stránky,marketingově je to propadák a jediné co mě přinutí s nima jet,by byl ten Neoplan,pokud bych zjistil kdy jezdí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - tak nevim, kde si teď vybalil c 935? Např. v čsadlb žádnou c 935ku nemaj. A rozhodně neni na linky do nejbližších vesnic. U Axera záleží na volbě sedaček.

PS - přečti si občas co píšeš, buďto ses asi 5x překlepl, nebo o dopravě z LB do PR moc nevíš.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3373
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní D1 - Radim vítězí na celé čáře. Ale zase je fakt, že si v autobusech Asiany i Eurolinesu můžete prohlédnout pěkné potahy na sedadlech, dokonce i ve Starlineru. U SA tam zavazí cestující.
ICQ 202376673
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Asiana, Maqiq, a další "žlutomilové",
v pondělí to byly 2 týdny co byla společná linka Asiany a Eurolines spuštěna.
Co se mne týče, do smrti budu litovat (), že jsem nebyl u toho, když "božský Radim" (při vší úctě pane řediteli) před několika lety spouštěl svou první linku Praha-Brno, ale dám krk za to, že ani on nejezdil zpočátku narvaný k prasknutí. Ať už se to veme jak veme, jsme Češi a kde je něco "zadarmo" tak "hrr" tam, že ano?! Uvědomme si jedno, kvalitní autobusová doprava nespočívá v jakémkoliv "nadstandardu", ale (pokud se mýlím, tak mne opravte prosím) v kvalitní, bezpečné a rychlé přepravě z místa A do místa B!! A paluba autobusu sice může, ale rozhodně nemusí(!!) suplovat kavárnu s haléřovým kafem, čítárnu knihovny, či sál biografu s filmem který každý viděl x-krát!!
A pokud se bez těchto pochybných benefitů (dokazujících malost českého cestujícího) mezi Prahou a Brnem neobejdete, tak prosím jezděte si s SA!!
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kožené potahy u SA se mi líbí víc..
Nésu žádné šotouš!
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím teda proč by měla malost českého cestujícího spočívat v tom, že chce jet luxusnějším busem? Co se týče spolehlivosti přepravy, nevidím mezi SA a jinými společnostmi žádný rozdíl..
Nésu žádné šotouš!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3210
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Liberečák tolik nesmyslů co naplácal onen uživatel, jsem už dlouho nečetl.Opravdu nevím, že by měla ČSAD LBC 935.Opět srovnává busy ,které se již dávno nedělají.Tohle už považuji opravdu za ......
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 20:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Ives:
Moc rád bych věděl co má SA luxusnějšího na svých busech, co do jejich značek, které jsou v podstatě totožné u obou dopravců, u SA i u Asiany. Samozřejmě "žlutomilové" možná namítnou, že by namísto běžné sedačky, chtěli postel! I něco takového, pokud vím, v lehátkové verzi existuje, a když budete na "Radima" (při vší úctě pane řediteli) móóóc hodní, budete si řádně a včas dobíjet své kreditní SA karty a budete "žlutou kavalerii" chválit kam přijdete, tak Vám už zmíněný, při vší úctě "Radim", nějaký ten spací autobusek taky někdy pořídí! Kdyby na nic jiného tak na "divadelní spoj" v 0:15 do Brna a ve 3:30 zpět do Prahy!! Možná, že Vám namísto US thrilleru v těchto spojích pustí, aby se Vám dobře usínalo, i třeba Křemílka a Vochomůrku!!
Co se týče kůže a běžného čalounění, osobně při delších cestách preferuji běžné čalounění, i když je náročnější na údržbu, to je fakt.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7581
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 20:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

C935 je dělaný na ZDO do nejblžších vesnic...

Z toho mi plyne, že C 934 je určená na MHD a B 93x na ježdění po dvoře dopravní firmy...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 20:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobyk - B93x je přesně na kyvadlovou dopravu mezi vzdálenějšíma budovama na dvoře. Ale přepravují se pouze sedící cestující. Bohužel se nepodává káva ani denní tisk
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 21:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek:
Co se mne týče, do smrti budu litovat (), že jsem nebyl u toho, když "božský Radim" (při vší úctě pane řediteli) před několika lety spouštěl svou první linku Praha-Brno, ale dám krk za to, že ani on nejezdil zpočátku narvaný k prasknutí.
Ano, to nejezdil. Dokonce o tom jednou Radim Jančura sám mluvil v jednom rozhovoru. Může se ovšem naskytnout myšlenka, že u něho to souviselo spíše s tím, že Brněnskou linkou začínal své podnikání v autobusové dopravě. Asiana i Eurolines přeci jen už zaběhlé jsou, a přesto se o ně cestující zrovna neperou, i když už jejich linka nějakou dobu běží.

Uvědomme si jedno, kvalitní autobusová doprava nespočívá v jakémkoliv "nadstandardu", ale (pokud se mýlím, tak mne opravte prosím) v kvalitní, bezpečné a rychlé přepravě z místa A do místa B!!
Ano, podle mě se mýlíš. Protože stejný argument bychom mohli namítnout například u letadel a nepodávat zde levné občerstvení nebo nepromítat už vícekrát ohrané filmy. Stejně bychom pak mohli argumentovat u vlaků, kde by se mohl vyřadit jídelní vůz, nebo u automobilů, do kterých bychom neinstalovali kožené sedačky, rádia atd. A to, že paluba autobusu tyto všechny věci suplovat může, ale nemusí (jak píšete), je pak argument podle mého pravdivý. Jakmile tyto věci paluba autobusu supluje, stává se nadstandardní, do té může být pouze kvalitní.
A označit všechny lidi, kteří mají rádi nadstandard (ať je jeho cena jakákoliv), za "malé", mi přijde velmi hloupé.

Moc rád bych věděl co má SA luxusnějšího na svých busech, co do jejich značek, které jsou v podstatě totožné u obou dopravců, u SA i u Asiany.
Už jsi to psal výše - ano, je to právě ona levná káva, noviny, film a stewardka, co dělají SA luxusnější. Může se to někomu líbit a někomu ne, v očích většiny (obyvatelstva), je toto bráno jako "luxusnější". A nejen v ČR, stejně tak je tomu i v jiných zemích.

Kdyby na nic jiného tak na "divadelní spoj" v 0:15 do Brna a ve 3:30 zpět do Prahy!!
Toto už mi přijde vážně dětinské. Když už nemůžeš hledat jiné chyby, začneš se vysmívat názvům spojů. Takto se věcná diskuze nevede...

asiana:
Na linku Praha-Liberec by ti klidně postačovala i ta C935. Nemluvě o Axeru, který je při dobrém výběru sedaček velmi pohodlný a je na něm vypravováno spoustu linek na Slovensko, jezdí s CK do Chorvatska, Itálie atd. a pokud má klimatizaci, jde o opravdu velice dobrý autobus. Ale zpět k oné lince: je nutno si přiznat, že ačkoliv ty autobusy, o kterých píšu výše, plně postačovaly, jakmile ale na linku přišel někdo s "velkými a krásnými žlutými autobusy" (definice od běžného cestujícího), je nutno počítat s tím, že cestující přejdou k němu. A je to jejich běžná a očekávatelná reakce. V tu chvíli už pak může ČSAD Liberec udělat pouze jeden krok - nakoupit stejné autobusy. Tím by si cestující udržela. Ale to je hloupost. Mnohem lepším krokem bylo zaměření se na jinou linku, a to dokonce tam, kam se žluté autobusy také v budoucnu těší. Je možné, že po jejich nástupu ČSAD Liberec ubydou cestující i zde, ale do té doby na té lince mohou pěkně vydělávat. A jak vidno, i s těmi Axery to jde velice pohodlně jezdit - nemusí to být velký autobus s přídavkovými službami. A mimochodem, teď lze nazvat tato linka jako kvalitní. Jezdí zde pěkné autobusy, bezpečně a za dobrou cenu. Až se sem přesune SA, bude možno linku nazývat nadstandardní (můžeme také "luxusní"). To ovšem není žádná urážka nebo zmenšování linky "kvalitní".

Ares1:
Máš pravdu, bohužel v tomto vlákně se dost často nevede věcná, ale osobní diskuze. ČSAD Liberec v době své plné existence na této lince poskytovala velice kvalitní služby, za které se nyní určitě nemusí ani zpětně stydět, naopak. To, že přišel někdo s nadstandardem a lidé přešli k němu, je už věc jiná.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 22:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: srovnáváte nesrovnatelné - když začínala SA, tak přinesla něco nového, zajímavějšího, luxusnějšího oproti Čebusu, ČNE a dalším a proto uspěla. Cestující si vybrali to lepší a výhodnější. Co dnes přináší Asiana? Nic co by tu už nebylo, co lidi neznají, takže nemají důvod hromadně přesedat od SA jinam. A je jedno že linka se spustila před 2 týdny - myslíte si snad, že co nedokázalo Eurolines za několik měsíců dokáže najednou Asiana, když nabízí to stejné co Eurolines (kromě 50 Kč jízdenky)? Já se klidně o něco vsadím že nedokáže.

A otázka - když tedy autobusová doprava nespočívá v nadstandartu, tak proč Asiana nabízí nadstandart? (ve srovnání s většinou ostatních společností v ČR)? Nějak tomu nerozumím.

A také mi vadí, že když má někdo jiný názor než vy (=pozitivní názor na SA), tak hned musí být nějaký fanda SA nebo žlutomil. To je opravdu jednoduché vidění světa. Fakta jsou jasné, stačí se dívat kolem sebe.
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 22:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"U Axera záleží na volbě sedaček"

... a taky na hustotě. Většina dopravců nechá od výrobce (nejen) do Axera narvat maximum sedaček.
(Namátkou na již zaniklé lince Praha-KV fy. CS Trans jezdil axer se sedačkami pro beznohé.) Podle mě se bus se Karosa se zahuštěnými sedačkami pozná jednoduše tím, že sedačky nepasují k oknům. V nejpohodlnější verzi, pokud vím, jsou vždy dvě řady na jedno okno. Jenže náš zákazník náš pán, a pro Karosu jsou zákazníkem dopravci, ne cestující.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 22:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit a Minibox:
pánové díky za Vaše názory, respektuji je, i když na názorech svých nehodlám nic měnit, alespoň pro to nevidím důvod. Možná časem.
Názvu "divadelní spoj" se v žádném případě nevysmívám, je to dobrý počin, a jak už naznačil R.J., rozhodně bych se v buse cítil bezpečněji než v rychlíku PHA - Medzilaborce! Dobrou noc "žlutí", "zlatí" i jinak barevní příznivci autobusové dopravy!
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 23:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Ives a ostatní příznivci "luxusního cestování" v busech:
 
až toto (samozřejmě v současné verzi) bude na D1, tak to bude věc! Inspirace pro SA?
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 23:32:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit: Axer jezdí na Slovensko na minimu linkách,konkrétně z Prahy snad jenom občas na Connexu a pak u ČSAD Kladno... Axer občas na zájezdech jezdí,to ano,ale to je pak problém danách klientů CK,že si nechají tohle líbit! A do toho zavadlového prostoru se přece nemůže všechno vejít na zájezd,ne? primárně ten autobus na dálkové linky dělaný není,a ty sedačky žádný zázrak nejsou,na lince do Příbrami nebo Kladno je to ideální,ale Chorvatsko nebo i Slovensko?!

Liberečák: to je tvůj styl argumentace,tj. hledání chyb v příspěvcích??? ano uznávám speltl sem si to s C954 nebo C955

Siklzdenek: To si ještě povíme všechno třeba za rok,tyhle prohlášení tady kolují na fóru SA už od vzniku linek a zatím se nic z toho nenaplnilo,nikdo zatím SA nedokázal konkurovat a Asiana to opravdu nebude,kdo se podělí o trh s SA... Je to neschopnost až do očí bijící,ale je to tak!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7597
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 23:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Axer jezdí na Slovensko na velkém množství linek, v podstatě denně u Connexu Praha, stejně tak SAD Zvolen, SAD BBDS, ČSAD Kladno, VYDOS...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 23:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - no pokud v tvém příspěvku je polovina věcí jinak než myslíš, tak se pak dá s tebou špatně diskutovat. S c955 ti musím oponovat, protože na vesnické linky asi budu těžko dávat bus s vysokými sedačkami, opěrky na ruce, sklopná sedadla. U c954 je problém v tom, že u čsad byl tento bus nasazován ve špičkách v pondělí, pátek, neděle.

- k axeru - proč myslíš že u těch axerů na zájezdech je ten box vzadu na zavazadla?

z webu karosy o axeru vznikl na základě typové řady 950 praktický kompromis mezi zájezdovým autokarem a meziměstským autobusem. Model autobusu Axer je určen pro střední a delší tratě. - to samé bude i o c955, ale ta už tam neni, jelikož je to předchůdce axera.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 00:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek:
bez těchto pochybných benefitů (dokazujících malost českého cestujícího) mezi Prahou a Brnem

Pane Šikle, je vidět, že absolutně netušíte, o čem mluvíte a urážíte všechny okolo. Jel jste někdy autobusem ČEBUSu nebo Č.N.E., než je na lince Praha - Brno SA nahradila? Starou Karosou se zúženými roztečemi mezi sedadly, takže se tam nedalo vydržet?

Stalo se vám někdy, že jste musel narychlo zrušit cestu? Mně ano a díky tomu, že jsem měl otevřenou jízdenku SA, mi nepropadla a mé místo si mohl rezervovat někdo jiný.

Z vaší věty Z neoficielních zdrojů (tedy bez záruky) mám info vyplývá, že jste nějakým způsobem napojen na Letušku, Asianu nebo jak se to vlastně jmenuje a vaše neumělé pokusy o veršovanou reklamu jsou INZERCÍ!!! Na K-report nechodím proto, abych si četl inzeráty přispivatelů, takže bych Vás chtěl poprosit, abyste šetřil čas můj i podobně smýšlejících a domluvil se s panem moderátorem na založení rubriky, kam byste je psal. Děkuji.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 07:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Axer občas na zájezdech jezdí,to ano,ale to je pak problém danách klientů CK,že si nechají tohle líbit!
Co to plácáte, lidi koukají při volbě dovolené především na cenu a jestli pojedou Axerem nebo MANem je většině šumák, hlavně když budou v Hr za 3000,- Když se s Axerem dá v pohodě jezdit za 21kč/km tak si zkus za tyhle peníze jet třeba s novou BOvou.
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 11:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana:
Axer jezdí na Slovensko na minimu linkách,konkrétně z Prahy snad jenom občas na Connexu a pak u ČSAD Kladno...
Podle mých informací jezdí Axer na Slovensko na mnohem více linkách, než říkáš. A po ČR jezdí na delších linkách, než je Praha-Liberec, ta je ve své podstatě velice krátká.

Axer občas na zájezdech jezdí,to ano,ale to je pak problém danách klientů CK,že si nechají tohle líbit!
Bohužel jsi nejspíše za všechny turisty vydedukoval, že Axer = špatný autobus, který bychom si neměli nechat líbit. Mohu tě ovšem ujistit, že to u hodně cestujících zdaleka takto není. Co požadují, jsou měkké sedačky, dost místa na nohy, klimatizace, individuální osvětlení a TV. Letos v červenci a srpnu jsem najezdil na mezinárodních linkách a zájezdech dost kilometrů na to, abych věděl, že WC při jízdě použije maximálně 1-2% cestujících, nejde tedy o nijak výjimečně žádané příslušenství (samozřejmě potěší, ale není nutností). Když dopravce neškudlí a obsadí Axera dobrými sedačkami, jsou s tímto autobusem všichni cestující spokojeni.

A do toho zavadlového prostoru se přece nemůže všechno vejít na zájezd,ne?
Zavazadlové prostory Axeru mají poměrně dost, a pakliže nestačí, vozí si s sebou na zadní části ještě "přídavné kufry".
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 11:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jel jste někdy autobusem ČEBUSu nebo Č.N.E., než je na lince Praha - Brno SA nahradila? Starou Karosou se zúženými roztečemi mezi sedadly, takže se tam nedalo vydržet?"

Tohle potvrzuju. CNE měl v busech nasazovaných na linku Brno-Praha narváno tolik sedaček, kolik se jich nyní montuje do busů pro příměstské linky. Nejméně jeden ex-brněnský bus dodnes jezdí na lince CNE Kladno-Praha, můžete si ho vyzkoušet. (Kdyby zrovna nejel, tak lze použít libovolný nový bus ČSAD Kladno, ty mají sedačky zhuštěné úplně stejně.) U ČEBUSu spíš pamatuju na obstarožní vraky, než na přehuštěné sedačky.

Ačkoli považuju Jančuru za darebáka, tak je nutno uznat, že jeho linka Brno-Praha tehdy znamenala výrazný kvalitativní skok nahoru.
Pokud "společný" projekt Eurolines a Asiany přináší něco srovnatelně výrazně nového, tak jsem si toho nevšimul.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 11:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Když dopravce neškudlí a obsadí Axera dobrými sedačkami, jsou s tímto autobusem všichni cestující spokojeni."

Dokážete odhadnout, kolik % Axerů má osazeny slušné sedačky s přijatelným místem na nohy? Ve vnitrostátní linkové dopravě jsem takový snad ještě neviděl.
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 12:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokážete odhadnout, kolik % Axerů má osazeny slušné sedačky s přijatelným místem na nohy? Ve vnitrostátní linkové dopravě jsem takový snad ještě neviděl.
Přesné procento odhadnout neumím, ale o firmách vím: Zlatovánek, ČSAD Semily, KAD Vrchlabí, minimálně jeden u CDS Náchod a další.

A abych se ještě vrátil k vypravování Axerů na zahraniční linky či zájezdy: například u Zlatovánku jsou Axery pravidelně posílány do Chorvatska, Itálie, Polska, Rakouska a dalších zemí a nikdy si žádný cestující nestěžoval, naopak byli všichni velice spokojení. Mají velmi pohodlné sedačky, klimatizaci, TV a dost místa na nohy - to jsou hlavní požadavky cestujících.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3217
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 13:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Axer = dobrý vůz to těžko někdo obhájí že tomu tak není.Z a na Slovensko jich jezdí o tom Asiana ani nemá ponětí.
A jak říká Repelend cena každého zajímá.Přiznejte si že SA si vás získala na počátku cenou nikoliv kvalitou.A ted už všichni budete mlčet a platit.
jinak právě linka z LBC je pro Axery jak dělaná.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 13:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já mam zkušensti s Axerem v provozu mezi Kladnem a Prahou, tak jsem jel s vozy od ČSAD MHD Kladno nebo Exprescaru. Z pohledu cestujícího nebylo na co si stěžovat, sedačky pohodlné, místa na nohy také dost a v nasazení na středně dlouhé linky bych problem neviděl. Každopádně tyto vozy jsou nejlepší z celé řady 950. A jestli někomu vadí místo na nohy nechť se sveze vozem C954, doporučuji sedačky v přední části vozů nebo sedačky na zadi za plošinou.
M1 - Maracaibo
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 14:07:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit: To je možné že si nikdo nestěžoval,ale pokud chce takovou cenu za přepravu,tak si stěžovat ani nemůže... Axer je hybrid,který vznikl z požadavků trhu na minimální cenu. A hlavně,ty časy kdy se u nás vyráběl univerzálně použitelný low entry bus končí a to je dobře. Protože Crossway snad na zájezdy nasazován opravdu nebude

Ares1: Kdyby to byla tak dobrý vůz,tak by se někam exportoval,ale pár kusů jezdí v Polsku v dálkové dopravě a to opravdu vše!

Dandy: Kladno a Chorvatsko je podstatný rozdíl a cesta na kladno je teď velice příjemná... Ale Kladno prostě není Chorvatsko nebo i Košice!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 14:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - musím opět reagovat na tvůj příspěvek, ale neber to jako hledání chyb.

- axer se významně exportoval do Francie
- Axer ani žádný jiný bus z řady 95x není low entry.
- crossway (nástupce c954) na zájezdy asi určo ne, ale arway (nástupce axera)
- pohodlí busu nezáleží na přepravované vzdálenosti, takže je jedno jestli do kladna či do chorvatska
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.47.219
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 14:21:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Axer se exportoval jako školní bus,ne aby jezdil zájezdy nebo dálkovou dopravu!!! Low entry,to bylo spíš pro porovnání třeba s řadou C956... A Arway je o několik tříd výše,tak nástupce Axera je spíš papírově,jestli to bylo někdy prezentováno...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 14:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asiana - viděl si někdy axer na školní bus x axer u čsad semily? Prostě záleží na výbavě, sedačkách atd. Arway je o něco výš, ale rozhodně ne o několik tříd.

A ještě si ujasni typy karos - c934, c935, lc 936, c954, c955, axer, lc956 (asi si c956 napsal abych tě mohl opravit)

- pořád ale nechápu co máš s Low entry
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 14:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asiana:
To je možné že si nikdo nestěžoval,ale pokud chce takovou cenu za přepravu,tak si stěžovat ani nemůže...
Jako protiargument toto tvrzení může být dobré, ale sám víš, že v reálu neuspěje. Cestující by si určitě stěžovali, když by byli nespokojeni, oni přesnou cenu za kilometr neznají, taktéž nevědí, za jakou cenu by šel sehnat lepší autobus. Věřím, že jakmile by byl někdo nespokojený, hned by se ozval, obzvláště u českých cestujících.
Ale znovu opakuji - proč by si měli stěžovat, když jim v Axeru nic nechybí? Možná je o metr nižší, než vysoké autokary značek Setra, Scania, Mercedes-Benz a další, svou funkci pohodlné přepravy ale velmi dobře plní.

Kdyby to byla tak dobrý vůz,tak by se někam exportoval,ale pár kusů jezdí v Polsku v dálkové dopravě a to opravdu vše!
To je podle mě špatná informace, protože se Axer rozhodně vídá i v jiných zemích, než je Polsko.

Kladno a Chorvatsko je podstatný rozdíl a cesta na kladno je teď velice příjemná... Ale Kladno prostě není Chorvatsko nebo i Košice!
Rozdíl v cestě Kladno-Praha a Liberec-Praha je 15-20min (podle JŘ), a ačkoliv bys Axera na liberecké lince viděl nerad, na kladenské o něm říkáš, že cesta s ním je velice příjemná. To příliš nechápu.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace