K-report
 

Archiv do 16.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 16.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 12:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je potřeba si uvědomit, že DP Praha nemůže mít 100% vypravenost pojízdných vozů, jako je to třeba často u Connexu. Městský podnik musí právě (jak už bylo psáno) být připravený pokrývat výpadky jiných trakcí, řešit náhlé situace (jako třeba povodně) do toho mít nějaké zálohy atd.
Nemyslím si, že by zrovna DP-A byl připravený na prodej, ale docela se obávám, co bude následovat a jestli to nebudou příliš velké ústřely. Co se to s tím podnikem jenom děje- například nechápu, proč byl kompletně zrušen seznam hlášení, které řidič mohl vybrat v PP a nahrazen hláškami typu "smogová situace" a dalšími víceméně nepotřebnými kecy...
Také mi nedochází ten systém středních oprav- to znamená, že vůz bude opraven pouze od půlky dozadu a zbytek zůstane postaru? Proč není tedy opravena celá nosná část a o to méně oprav ať se udělá na vnějšku apod.
Každopádně musím potvrdit, že 6120 je odfláknutá nehorázně...
____________________
Stojany na garáži máme 3, z toho jeden byl pro vnější zájemce. Teď jsem četl, že prý budou v provozu všechny 3 pouze pro potřeby DP. Stejně to vidím na neskutečné zmatky a zdržování.
Co se týče té odstavné doby, kolikrát je i těch 20 minut málo a nevím, kterého kravaťáka z kanceláře, který si v životě neumazal ruce od prachu, to napadlo! Píše se tam něco o možnosti prodlužování výkazů do doby, než bude odstavná doba přehodnocena a to se zajisté nestane. Proč? Neznám řidiče, který by si prodlužoval výkaz o 3 minuty a upozorňoval tak na sebe, potažmo si koledoval o problémy z toho plynoucí, kdy kvůli několika minutám se musí vše při zpracování výkazu přepisovat oproti normálu. Toto nepsané pravidlo však "páni" moc dobře znají a vědí, že na prodlužování výkazů kvůli nějakým 3- 4 minutám se jim každý radši vykašle.
No a v Lednu vyjde zlacený titulek, jak řidiči vše bravurně zvládají a že se s odstavnou nemusí hýbat. Realita bude ovšem jiná...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 12:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco: Začínám brečet po dobách, kdy Dopravnímu podniku vládl Tomáš Jílek a úplně nejvíc po dobách Milana Houfka, na kterého všichni nadávali, aniž tušili, co je čeká za hrůzy...
Tohle totiž není televize, ale vážná věc, pane direktore...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 14:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Uvědom si, že pořád ještě je 6120 brána jako střední oprava (i když je to skoro novostavba). Spousta věcí se vrací z původního vozu - lampičky, umakarty stropu, různé plechové díly. Je ovšem fakt, že mně se taky nezdá na těch SO pár věcí. Jsou to hlavně schody, které určitě proreznou dřív, než u původního vozu, kvalita zatmelování mezer mezi podlahovou krytininou a čímkoliv ostatním a hlavně lak. Třeba taková 6105 po třech týdnech provozu začíná na jistých místech pěkně reznout.

Já osobně při práci na SO všechno šperkuju, jak nejvíc to jde. Máloco beru od oka, všechno měřím. I tu blbou anténu na střeše, když objíždím silikonem (aby neteklo do vozu) začišťuju hadříkem, i když mi je jasný, že i sebevíc rozpatlanej silikon by tam nebyl vidět.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz

Koupím návody na údržbu, obsluhu, schémata elektroinstalací, prospekty a všelijaké jiné propagační materiály na autobusy KAROSA.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 16:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně musím potvrdit, že 6120 je odfláknutá nehorázně... to je výborný a to sem sní ještě nejel a než se mě to poštěstí tak bude vypadat jako ve stavu před SO když jí někdo strčil na noční místo 6111 a spol.

No ale některé SO npřiklad řepských vozu je taky slušný nejpodstivější opravy byly na vozech 6005-6019 jenže to bylo GO stejně v tom nevidim rozdíl když se to rozebere až na holej rám..

Ještě jedna otázka..neví někdo čim hodlá DPP zajišťovat zájezdy atd když počet C 734 pořád klesá bez náhrady?
AV 15-30
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3249
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 16:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera 6175 viděna na 233.
Jestli to tu bylo, omlouvám se.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 16:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně 6120 má už 14 dní odlepený gumový těsnění 4. dveří. Co dělají na garážích, že to neopraví ? Sotva přišla, tak jí na 2. a 3. dveře nalepili reklamu. To se dělá ? Vždyť je to "nový" vůz. Až to budou strhávat, tak to sleze dolu i s lakem.

Kdo se sní chce svézt, tak dnes má možnost na 271.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz

Koupím návody na údržbu, obsluhu, schémata elektroinstalací, prospekty a všelijaké jiné propagační materiály na autobusy KAROSA.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 16:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo se sní chce svézt, tak dnes má možnost na 271. a v noci pak na 505 nebo 511 kde jí někdo pobleje a počmára..
chyba byla že její puvodní řidiči dostali vůz 6157 takže 6120 už nebude co bejvala.Ale s tou reklamou je to jasný u vozu po so se předpokládá že bude hodně jezdit narozdíl od nějaký 6130 a pod.

MrProper:co dělaj na garážích v kačerově to nevim asi nic moc ale před 10-15 lety to bejvala vzorná garáž dnes je to pomalu na urovni řep.
AV 15-30
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 17:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: no tahle reklama je zrovna na nějaký film, takže tam bude jen pár týdnů. A vzhledem k tomu, že ten lak ještě nestihl pořádně vytvrdnout, tak se bojím, že sleze dolu i stou reklamou.

Ano, 6157 má řidiče, co jezdíval s 6120, což dokazuje všudypřítomná hliníková izolepa.

Co já slyšel a viděl, tak největší "machři" (v negativním slova smyslu) jsou na Klíčově. To potvrzuje i stav vozu 6169, který k nám přišel na SO. Dokonce kvůli tomu vozu přijeli nějací maníci z Klíčova, aby nám v DOZ vysvětlili, co s tím vozem prováděli. Ten vůz má všechna madla lepkavý a je podezření, že je někdo rozleptal nějakým "zaručeně kvalitním" čistícím prostředkem. Pro mě bylo humusáckým zážitkem roku odstrojení pracoviště řidiče toho vozu, kde kryt páček stěračů a směrovek byl přinýtován (normálně je přišroubovaný) a pro jistotu nýt oblepen žvýkačkou.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz

Koupím návody na údržbu, obsluhu, schémata elektroinstalací, prospekty a všelijaké jiné propagační materiály na autobusy KAROSA.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, Kačerov bývala skvělá garáž, byly to zlaté časy klackových B 732, skvělých řidičů a príma party okolo toho všeho. Věřte tomu, dodnes z těchto slavných dob hodně věcí zůstalo a teď jen doufám, že to bude mizet jen velmi pomalu, ne- li vůbec. Jsem v tomto případě optimista, snažím se...

6120: Já bych neřekl, že Kačerov je na úrovni Řep, to ještě daleko ne. A jestli bude, tak si to nikdy nechci připustit. Mimochodem, 6120 už je počmáraná a poblitá asi taky. Stav vleku už se mi taky nelíbil...

Mr proper: Všiml jsem si, že se tam dává spousta věcí ze stavu před SO, ale docela mě mrzelo, že tam bylo bez seřízení vráceno řízení, na jehož točení by člověk potřeboval Arnoldovy ruce (nebo je to právě tím, že se dávaly nové věci okolo zavěšení, čepů, pák apod, které potřebují zaběhat??) a ovládání pedálu plynu, na který se nedalo šlapat, ale dupat, aby se hnul.
S tím těsněním to bude asi tak, že to nikdo zatím nenapsal do závad a na DO-DK to prochází.
Jinak s tou hliníkovou izolepou jsem byl taky na větvi- to je úděsný tuzing... Je slušivý třeba někde jako proužek k něčemu, ale oblepit tím i spínače...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: U každýho vozu se seřizuje a i samozřejmě odvzdušňuje systém řízení. Je ale fakt, že se na 6120 něco dělalo s přední nápravou. Něco se tam měnilo nebo minimálně rozebíralo, protože nám poté nefungovalo ABS právě na přední nápravě.
Kdyby to ovšem šlo nějak extra ztuha už u nás, tak by to napsala výstupní kontrola jako závadu, tak jako se to stalo u 7429, která měla posilovací účinek serva skoro nulový.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz

Koupím návody na údržbu, obsluhu, schémata elektroinstalací, prospekty a všelijaké jiné propagační materiály na autobusy KAROSA.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 15:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak s tou hliníkovou izolepou jsem byl taky na větvi- to je úděsný tuzing...
No nejlepsí byla rozhodne svýho casu 6114!A ty si s 6120 nekdy osobne jel?

Dnes na 129 tri modráky ze ctyr 3040,3094 a 3096
AV 15-30
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte co mi furt vrtá hlavou? Proč DP Praha neprodává vyřazené autobusy a řadši je šrotuje ... Je možné že se z nich dá asi vytěžit více než by bylo za prodej? Motor, převodovka atd. Ale i tak jdou do kytek celkem nové busy, po kterých by podle mě mnoho soukromníků rádo skočilo. Nebo takovej Zliner či Kars by z nich mohl udělat ještě pěkný auta, které by mohli ještě dlouho sloužit u jiných dopravců nejen v ČR. Třeba u Štěpánka, kterej pak musí tahat "hrobky" z Kroměříže. Nevíte tedy důvod proč se šrotují?
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince 240 dnes jezdil vůz 1269, který je pravděpobně po GO (nebo po důrazné SO), dostal modro-bílý connexí lak (tento systém nechápu - nedávno už městské busy dostávaly červeno-bílý, pak se na nich objevil červeno-šedo-bílý a teď tohle) a druhé okno na levém bou bylo vyměněno se třetím, takže boční digitální orientace je umístěna za posuvnou částí, což se jentak nevidí No a za pozornost stojí, že obnovené vozidlo má novou RZ 7A8 xxxx místo původní AV 38-66 (že by tato urezla...?)

Takto vypadal vůz v březnu:
 
 
 

P.S.: Je normální obsluha zastávky "Dolní Měcholupy" stylem "podívám se do smyčky a kdyby v ní někdo čekal, zastavím na kutnohorské silnici dveřmi ve výjezdu ze smyčky"?
P.P.S.: Jel jsem dnes také regionální linkou téhož dopravce, z konečné na konečnou, a borec řidič za celou cestu nevydal jedinou jízdenku a všechny peníze si bral do kapsy

(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 07:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Kráásně zakomponovaný pytlík Hypernova (nejspíš s odpadky?) na první fotce!
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Kejvačka 523:
To snad není ani možné, vždyť mají ISO 9001 !?
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazda 6:
pod svícnem bývá největší tma ;-)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 22:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Mazda 6 a co má být že mají iso 9001.To je uplně o ničem jiném.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 23:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: P.P.S.: Jel jsem dnes také regionální linkou téhož dopravce, z konečné na konečnou, a borec řidič za celou cestu nevydal jedinou jízdenku a všechny peníze si bral do kapsy

Tak doufám, žes napsal okamžitě stížnost na ROPID. Pokud ne, tak jí napiš. Za tohle si řidič trest zaslouží.
Když nevíš, logaritmuj!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7283
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 09:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek: S tímto jsem se setkal u řidičů několika dopravců PIDu, ROPID by se na to měl zaměřit. Počítal jsem to na takové 3-4 tisíce měsíčně do kapsy, z toho, co jsem vypozoroval např. na linkách ČSAD Střední Čechy.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 10:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli to není cesta do pekel: http://azpravy.atlas.cz/domov/ostatni/135242-prazsky-dopravni-podnik-propousti-stovky-lidi.aspx

Nyní se vytipovávají desítky činností, které si dopravce provádí sám, ale v budoucnu by je mohly zajišťovat soukromé firmy. Jedná se například o opravny. Dopravce tak sice ušetří velké částky na mzdách, ale bude je muset zaplatit z jiné škatulky jiným firmám. „Obáváme se, že se to tak nakonec prodraží. Moc se nám nelíbí platit někomu za to, co si můžeme udělat sami,“ podotkl Obitko.
Takhle to začne a ve finále si i na ty linky bude objednávat rovnou externí dopravce. Krom toho to postupné privatizování má i další "výhody". To co dneska dělá pracovník složky DP, zítra bude dělat tentýž pracovník nějaké firmy, sice možná dráž, ale to nevadí, neb ta firma, aby tu zakázku získla, bude určitě něco "usypávat" do kapsy těm lidem, kteří budou rozhodovat o tom, jaké firmě tu práci zadávat. V Praze (a vlastně nejen v Praze) už léta osvědčený systém.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek: Nechápu, jak může být někdo živ z práskačství, že to řeknu takhle narovinu... Třeba to není tvůj případ, ale takových lidí je dost a můžu říct, že je mi z nich dost blbě.
V našem státě se měsíčně rozkradou milióny, které mají jít do zdravotnictví, silnic, kultury, prevence a tak a mezitím si tím páni politici veřejně vycpávají svoje panděra.
V Connexu/ Veolii toho bude taky spousta mizet, pár lidí si tam za těžkou a nelidskou dřinu svých řidičů žije pěkně nad poměry a na svoje podřízené s.re zvysoka.
Pokud by si řidič za svých ubohých 65,- na hodinu, teď jim milostivě ubryndali na 95,- nebo co.. (NO CO TO JE ZA ALMUŽNU ZA TU ZODPOVĚDNOST??) nenatočil něco na sebe, bylo by těch pár vyvolených ještě vyvolenějších s tím, že pár tisíc pro ně není nic, zatímco pro toho řidiče to znamená o 25%!!!! vyšší plat.
Možná kdybys věděl, za jakých podmínek pracuje řidič pražského Connexu, tak bys otáčel měsíčně ještě víc, nebo bys radši od toho utekl.
Narovinu říkám, že kdyby mi přišla podobná stížnost na stůl, tak bych to stopil a byl rád, že dotyčný řidič vydrží, co je u Connexu třeba vydržet a že na jeho místo nemusím cpát za 1 rok 52 lidí, jako je týdnů do roka.

Dokud byly Setrighty, tak to bylo snazší, když si řidič sehnal svůj- půlku běžně natočil na sebe, půlku na ČSAD a nebylo to tak nápadné jako v době pokladen.
Ať se k řidičům podniky začnou chovat jako k lidem a ne jako ke psům (to platí dvojnásobek pro Connex Praha) ať je za jejich dřinu, kterou si vy od stolu neumíte ani náznakem představit, řádně a slušně zaplatí, ať je nenutí jezdit v pojízdných šrotištích a nebude třeba, aby si něco natáčeli bokem...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnus jeden fialovej to věčný stěžování si na něco.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 20:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Kasírování do kapsy je jednoduše krádež. Nikdo ty řidiče taky nenutí zůstat u Connexu, můžou přejít jinam (v dnešní době není pro řidiče busu velký problém sehnat místo) kde budou brát 'almužnu' podobnou.
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 20:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Sorry, ale nevidim jedinej důvod, proč by se na takového řidiči neměla napsat stížnost? To, že si vezme do kapsy peníze od cestujících a nevydá jim jízdenky je prostě zlodějina, za kterou si řidič nic jiného než trest nezaslouží.

V našem státě se rozkradou miliony... Hm a proto by měl řidič krást taky? Má smysl tedy trestat drobné krádeže?

Příklad: Prodavačka pracující v obchodě každý den "vybere" od zákazníků 1000,- aniž by jim vydala účtenku. A já jí mám, jako poctivý platící, chránit s argumentem, že vydělává 80 korun na hodinu? BLBOST. Jak k tomu přijde ta poctivá prodavačka, která si do kapsy nic nestrčí, odmaká si poctivě svoje?

Pokud chceme, aby PID za něco stála, měli bychom na tyto věci upozorňovat! Né hájit řidiče s tím, že nemají ani stokorunu na hodinu. To mne prostě jako cestujícího nezajímá, chci aby mi dopravce poskytl službu, za kterou si poctivě zaplatím. Vydal mi jízdenku, choval se ke mně jako k zákazníkovi, ne jako k nějakému odpadu, který si dovoluje jet autobusem...
Když nevíš, logaritmuj!
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 20:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když ostatní kradou, já budu krást taky...
Když ostatní porušují předpisy, já je můžu porušovat taky...
Já na ostatní nepráskám, oni nemají co práskat na mě...

... to ovšem není cesta k fungující společnosti, ale jedině do horoucích pekel.

Dělá se mi z vašich příspěvků fyzicky špatně.
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 21:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připojuji se- není špatný ten, kdo chce standard a v případě, že někdo vědomě okrádá zaměstnavatele na to upozorní, ale ten, kdo okrádá. Není problém jít jinam, práce v našem státě je dost.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr_nosek.)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 21:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímně, názory Ml636 jsou hodně podivné (zdaleka nejen v této věci) a mě nezbývá než věřit, že jeho názory jsou mezi řidiči autobusů spíše ojedinělé. Protože pokud ne, pak pán bůh s námi… (A to jsem nevěřící!)
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: (Když ostatní porušují předpisy, já je můžu porušovat taky... )
Něco podobného jsem zažil dneska ve škole. Naprosto celá třída se rozhodla zatáhnout poslední sedmou hodinu, protože když chybí všichni tak je chyba někde jinde (samozřejmě jsem se přidal taky, jdu s davem...) A nikdo nikdy nezjistí čí to byl nápad a potrestat plošně celou třídu si nikdo nedovolí. V téhle úrovni ten systém funguje, ale..
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to můj názor a každý má na názor právo, můžete a nemusíte to vzít se souhlasem, to po nikom nechci aby se mnou ve všem souhlasil, o tom je diskuse. Já kdybych jezdil na kasičkách, byl bych zaručeně ten, kdo by si nenechal pro sebe ani padesátník na to se znám moc dobře... Ale když to někdo chce dělat, když si myslí, že mu to pomůže a když CESTUJÍCÍ TU JÍZDENKU STRIKTNĚ NEVYŽADUJE tak proč do toho vrtat? Je to jeho věc a basta!
Mně se líbí na tomhle fóru jedna věc: Peno, píšeš (nebo si máme vykat, jak už jsem se taky setkal?) že moje názory jsou podivné, ale bohužel jsem jeden z mála, který píše věci ze života a i když jsem sice perfekcionista, nejsem ani práskač že tomu chybí pořadí, ten nemá kravatu, tohle je tak a má to být o 5 centimetrů doleva apod. ani pouhý teoretik, ani nějaký obhájce nějakého idealismu.
Prostě se na to dívám z obou stran, dokážu se zastat každého a podkládám to praktickými poznatky.
Možná bych se sám divil, jak tady všichni, kdo kážou vodu a sami pijou víno, např. jezdí načerno, přechází na červenou, když jedou osobákem, nejedou vždy 50, ne vždy pustí chodce, ne vždy pustí strého člověka sednout, nesundají si v MHD batoh ze zad a podobné věci. Vždyť to je taky porušování předpisů a konkrétně jízda načerno je taky krádež když jsme u toho.

Jak už jsem jednou naznačoval, opravdu půjdu z tohoto topicu jednou provždy do pryč, protože se mi opravdu z těch mravokárců, kteří všichni potom skončí jako kazatelé- teoretici na oddělení stížností a na dispečerských postech a s radostí budou trestat řidiče, dělá špatně, že si to nikdo neumí představit!
Tak na ty řidiče napište stížnost, ale podepište se! A až vám budou náhodou chybět peníze u pokladny ve vaší samoobsluze a pokladní řekne "to je dobrý ty dvě koruny nechte" tak to zboží vraťte! Tomu se totiž říká rodinné prostředí, které na linkách PID docela solidně funguje, kdežto ve velkoměstě je to tragédie, ale to je zřejmě dnes v pořádku. Kyselé pohledy, a věčné stížnosti na něco. Sbohem študáci!

P.S. Zamyslelte se nad sebou všichni, kdo tu říkáte něco o "žádám kvalitní službu". Máte ji mít- až bude 20 čísel sněhu a vy ve 4 ráno budete stát zapadaní po kolena na zastávce a přijede pro vás autobus, tak si na ta slova vzpomeňte, chytráci! Končím!!
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3075
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no MI 636 ale vžij se do situaci.Jsi zaměstnanec a "okrádáš" zaměstnavatele.Ale ted se vžij do situace jsem zaměstnavatel a zaměstnanec mě okrádá...Aha a co ted zavřeš nad tím oči?Nezapomeň že Connex je ryze soukromá společnost.Zaměstnanec který tě bude okrádat musí letět.Nejde říkat že dělá to ten jiný já to budu dělat též.
Přirovnám to víš proč na našich silnicích umírá tolik lidí?Protože když můžeš porušovat předpisy ty tak já přece také.A tady je zakopán pes.
Člověk se nemá ohlížet co dělá jiný,ale dívat se na sebe.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 06:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Zrovna na PID to ale funguje trochu jinak, tam jsou ty peníze nějak přerozdělované, pokud vím, a peníze z pokladen Connexu nejdou přímo ke Connexu.
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 09:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Tombus má pravdu. V PID to funguje fakt trochu jinak. Věř tomu, že pokud by řidič okrádal přímo Connex, tak si to tam vedení dost razantně pohlídá. Teď je jim to úplně jedno. Oni dostanou vždy svoje a jsou vysmátí.
Ml636: Minule se tě zastal někdo jiný. Teď to budu já, když se k tomu nikdo nemá.Tvoje názory jsou velmi zajímavé a nevidím důvod proč by jsi s nimi měl přestávat. Na názory šotoušů, kteří MHD znají jen s fotek nesmíš nikdy tak prudce reagovat. Osobně jsem sice taky šotouš, ale znám provoz i z té druhé strany (rovnou upozorňuji, že zatím nejsem řidič ani dispečer nebo něco podobného). Ten kdo to někdy poznal z té druhé strany určitě ví, že takových řidičů, kteří nevytočí jediný lístek jak je rok dlouhý je naprostá menšina (takový řidič si pak nezaslouží nic jiného než potrestat). Třeba jak psal Bobyk u ČSAD Střední Čechy mají fakt pech. Protože v tomhle ohledu jsou jejich řidiči fakt hrůzostrašní. Většina řidičů si vezme tak maximálně támhle pět korun od někoho, kdo jede na venkově dvě zastávky (a to tu osobu ještě musí hodně dobře znát) a má z toho celou dobu stáhnutou prdel strachy.
Jo u Connexu to s tím přihozením na 95 není nejspíš zase pravda. Údajně je tam jiný nový systém, který nahrává vedení, tak aby se mohlo přidat jen těm lidem co jsou s nimi za dobře.
Peno: Tvoje názory jsou v dosti věcech také podivné (třeba tvůj totálně chronický odpor proti SORkám). Kdyby si s tímto typem jezdil (jako já) každý den hodinu a půl z práce a pak druhý den ráno zase do práce se starou Karosou ze které máš prvotřídní výhled na čáry na silnici a v každé zatáčce se bojíš, že zadní náprava pojede místo s autobusem do zatáčky rovně někam do pole, tak by jsi určitě měl jiný názor. Jinak rozhodně nejsem nějaký zastánce SORů, který by neuznal, že existují i lepší typy autobusů. Taky bych byl radši, kdyby Connex kupoval Karosy nebo dokonce MBčka, ale tvůj šotoušský nářek (myslím, že to už tady někdo takhle označil) je taky divný, tak se laskavě neobouvej do někoho kdo má jiný názor než ty.
Tak do toho. Už se těším na to jak budu od všech ukamenován za to, že jsem se někoho dokázal zastat.
web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 10:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Mě na oplátku připadají zase tvé názory poněkud podivné. Obzvláště když občas poučuješ pražáka (mě) o tom, jak to v Praze chodí (viz diskuze o LE).
521
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.15.64
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 10:25:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebudu se zastávat toho či onoho, ale je fakt KRÁST SE NEMÁ! Radši jít pryč od takového zaměstnavatele(,, za almužnu").

Ale ML 636 (neznám ho) nemůže obhajovat ,, zloděje" ať to dělá že vozí za pár kaček do kapsy či krade naftu, nebo... Ale v jednom má pravdu - řidič z povolání není jednoduché zaměstnání. Je to práce z lidmi, za které ručíte krkem. 65 na hoďku je almužna to si přiznejme všichni( čekání se platí ještě míň). 80 kaček v hypermarketu? Kde?

ML 636 v CP mají fakt těch 95 Kč ? Pokuď ano, tak je zvláštní že vrámci Veolie se hodinová mzda různí (a 30 kaček rozdíl je kuva hodně).

A mimochodem šáhněte si do svědomí jak jste všichni poctiví . Ať už to je třeba jen to uvolnění místa nějaké babičce v tramvaji.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 11:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák a Fousekx: Děkuji za zastání, alespoň někdo pochopil pointu toho, co jsem tím příspěvkem chtěl vyjádřit...
Nejde mi o to trpět, aby všichni řidiči na PID si nechávali peníze pro sebe, ale na druhou stranu proč vířit a rozbuřovat už tak napěněnou vodu v autobusové dopravě.
Opakuji, pokud bych byl dopravce a měl některé dlouholeté řidiče, které vidím jen když jedou tankovat a na údržbu a jinak ani nevím, že u mě jsou a denně pro mě jezdí na linkách řádně, bezpečně a svědomitě, ale věděl bych, že si tu a tam něco strčí do kapsy (opakuji tu a tam, v rozumných mezích) tak bych byl sám proti sobě, kdybych takového řidiče vyhodil!
Takhle si přivydělává celý život 2 tisíce měsíčně, ví, že kdyby na sebe začal točit víc, tak by to bylo nápadné a mohl být průser a budeme společně vycházet stále dobře.
Náklady na obrovskou fluktuaci řidičů jsou totiž mnohem vyšší ve finále, nehledě na to, že je třeba nové řidiče dlouho prověřovat a může trvat dlouho, než dosáhnou kvalit toho vyhozeného. Je třeba brát v potaz taky know-how...
Něco jiného je průserář, který ničí autobusy, nepostará se o ně, 2x do týdne zaspí, krade naftu, je zlý i na slušné lidi, chce mít padla přesně na čas a ani o minutku déle se nemůže zdržet a nikdy s ničím pomoct a do toho si měsíčně odtočí 4 tisíce na sebe. Co udělám? Vyhodím ho už jen za ty předchozí věci, takového opravdu nepotřebuji...
Je to prostě o tom, aby obě strany věděly, co si můžou dovolit v rámci vzájemné tolerance a rozhodně bych to neřešil hned nějakým úprkem na ROPID a "pančélko prosím, von mě nedal tó, jízdenkůů" ale třeba tak, že bych si o tu jízdenku řekl a vyžadoval ji. To, jestli a jak případně zaměstnavatel řidiče ohlídá aby mu neotočil celé jmění, bych nechal čistě jen na něm.
___________
S tím přidáváním u Connexu jsem netušil, že v tom udělají zase nějakou kulišárnu, ale je fakt, že na to "zadobře" se tam hraje velmi velice. Začíná to prémiemi, končí sbíráním autobusů a psaním nepříjemných služeb. Spíše jsem čekal, že stáhnou prémie, když takhle tvoří při původní sumě téměř polovinu pevné hodinové mzdy, ale to by zase neměli moc příležitostí, jak s tím hýbat a šetřit (pardon, trestat)

P.S. 521: Jak píše Connexák, těch 95,- bude asi jen pro ty, kteří se moc neptají a jezdí, ostatní stále za 65 základ+ prémie dorovnávající to tuším do 110 na hodinu.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 11:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Názory fakt zajímavý. Zeptám se jen na drobnost - jak se věc řeší v okamžiku, kdy do autobusu plného neplatících lidí přistoupí ROPIDí revizor?
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 12:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chmelda: ROPID nemá své revizory. Na příměstských linkách PID zajišťují kontrolu revizoři DPhlmP. No a jak se to řeší. Nijak. Pak má řidič smolíka pacholíka a musí zaplatit pokutu, kterou mu s největší pravděpodobností dá zaměstnavatel zaplatit (u některých dopravců dokonce několikanásobně).
web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 12:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tak ROPID pochopitelně své revizory má.
Jde mi spíš o názor člověka, který se mezi těmi zlodějíčky pohyboval a ví, jak z toho vybruslit. Smolíka má totiž především cestující, který musí zaplatit poměrně mastnou pokutu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 12:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě na tomhle chování ani tak ne*ere přilepšování si řidičů (cestuji na linkách PID ČSAD Střední Čechy - ve stejné oblasti jako Bobyk onoho času), ale spíš chování skupiny cestujících, která jim to umožňuje. 90 % případů cestujících bez jízdenky "u nás" jsou muži dělnických profesí, kteří dají šoférovi pár drobných a "spěchají" dozadu. Proč mám sponzorovat cestování skupiny obyvatel tím, že si koupím jízdenku (a ještě přispívám do veřejných rozpočtů) a někdo jiný pak stjenou službu konzumuje zadarmo? Přiznávám, že jsem srab a nesedám vepředu a neptám se, proč ten pán nedostal jízdenku. Nechi dostat přes hubu od sousedů Ukrajinců takto cestujících, ani od šoféra.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 15:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba si to ten řidič ani nestrkal do kapsy. Jen byl před tím na praxi u Hofmanna GMBH, kde je takováto praxe snad i zakotvena v přepravních podmínkách...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 16:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Ml636 se už nechci vyjadřovat. On dal jasně najevo jak se staví ke krádežím. Já s ním ze srdce nemohu souhlasit. Myslím že zaměstnavatel by měl zaměstnance který ho okrádá, potrestat a to už jen proto, aby nikoho jiného nenapadlo toto opakovat. Netvrdím ale, že hned musejí lítat výpovědi. Ona stačí třeba srážka ze mzdy.
A ještě jednou musím zopakovat, v dnešní době je nedostatek řidičů a pokud se někomu z řidičů nelíbí podmínky, které u svého zaměstnavatele má, může jít jinam, kde mu nabídnou lepší podmínky. Že je povolání řidiče autobusu náročné je mi známo. To však nesmí znamenat, že si řidič může dovolit všechno. To tu bylo před rokem 1989 a narozdíl od nostalgika Ml636, já opravdu nechci aby se tyto doby vrátili. Každý z nás má své povinnosti a řidič autobusu nesmí být výjimkou.

Connexák: Troufnu si tvrdit, že můj odpor k SORu není chronický. Naopak se snažím pojímat výrobky této firmy objektivně a i já musím přiznat, že raději pojedu novým SORem než rozpadající se sedmistovkou. A věř tomu, že těmi SORy opravdu jezdím. Možná ne každý den, ale minimálně jednou do týdne určitě. A troufnu si říct, že jsem k SORu rozhodně objektivnější, než mnozí zdejší diskutéři, kteří dokáží jen a jen házet špínu na Citybus a Citelis, aniž by řekli něco objektivního.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

máte nikdo foto 6175 po PO ?
Regiosprinter by Regionova
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ML 636 conexák a další.Bohužel nepochopily jste pointu vy.Zkuste se vžít do situace že máte firmu a zaměstnanec vás okrádá.To je opravdu v pořádku?Zkuste tedy něco vlastnit a nechat e okrádat a rychle změníte názor.Plat kolik mají sem nepleťte to s tím nemá nic společného.
Doufám že se nedržíte hesla kdo nekrade okrádá svoji rodinu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 21:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediné, co k tomu můžu ještě dodat (když v tichosti přejdu, nevím z jakého důvodu už odpočátku mojí existence zde, nenávistné výpady proti mně od Pena) ŽÁDEJTE JÍZDENKY! A nebuďte srabi a ptejte se, proč ten dotyčný ji nedostal!
Přes hubu nikdo nikomu dávat nebude, ale představa mladého člověka (předpokládám), který mentoruje jako zakyslý a zapšklý důchodce, je trochu děsivá...
Proč se na to prostě nevykašlat. Není to o mém přístupu ke krádežím,
ale o tom, prožít život v této podivné a divoké době relativně ve zdraví a klidu a nechat žít i jiné lidi. (v tomto případě řidiče) Ať si sami rozhodnou, jakou cestou se vydají ne? Vždyť jsou svéprávní! Proč pořád mají někteří lidé (jako třeba Peno) potřebu každému do všeho kecat? A ještě jednou, už asi podesáté: Nelíbí se vám to? Žádejte jízdenky! V klidu se ptejte řidiče, zda cestující bez jízdenky nebude mít průser! Proč se někomu jízdenky vydávají a proč ne? Hlavně všechno v klidu, hrát si na hloupého a nedělat z toho haló. Na koho jsou řidiči nejvíc alergičtí, jsou právě "chytráci".
Už raději končím, rád bych totiž příspěvek dopsal ve slušném duchu.
__________
Kubrt: Máš pravdu, já se s tím setkal taky i na 165ce, že mi hlavně dělníci platili na ruku když potřebovali jízdenku a ani si ji nechtěli vzít (mimochodem, které jsem od firmy jako brigádník nefasoval, ale sháněl si je sám z vlastní iniciativy, aby lidi nebyli naštvaní že nemám a abych měl v autobusu pohodu, takový jsem mizera že?) No a takový jsem okradač (v tomto případě spíše vlastní obohacovač), že jsem některým ty jízdenky div necpal násilím. Něco jiného bylo, když mi pár lidí vrátilo jízdenku, kterou jsem jim prodal a oni ji během jízdy neoznačili...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 21:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: né, že bych si chtěl dělat reklamu, ale tady by se nějaká našla
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz

Koupím návody na údržbu, obsluhu, schémata elektroinstalací, prospekty a všelijaké jiné propagační materiály na autobusy KAROSA.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 21:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je díky ale to uš sem vyděl.Myslel jsem foto v provozu nebo víc fotek dokončeného vozu
Regiosprinter by Regionova
Adam Št..
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.225
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 23:50:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml 636
Ty naivko. DRTIVÁ VĚTŠINA CESTUJÍCH TOTIŽ NETUŠÍ, ŽE KDYŽ SI NEVEZME JÍZDENKU, ŽE JE TO JEJICH CHYBA. A to je ta největší levárna ze strany řidičů. A jen mmmch je to některých linkách zcela běžné, že řidiči, berou tak půlku lidí bez lístku jen po zaplacení určité částky, někdy ale zcela zdarma. To nemůže říci člověk obeznámený s praxí.
Takže řeč o tom, že maj řidiči z toho staženej zadek je k smíchu. To je ovšem spíše důsledek, je to hlavně z jiného důvodu, který zde raději nebudu rozpitvávat.
Samozřejmně kdo dostane pokutu, je cestující.
Na některých linkách je to ovšem praxe trvající několik desetiletí, už z dob komunismu.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 06:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Navydávání jízdenek - už se mi stalo, že jsem požadoval jízdenku za 12 Kč (stará doba, pásmo 1), řidič na dvacku mi hodil zpátky pětku a nic. Bohužel pro řidiče jsem jízdenku potřeboval, neb jsem přestupoval, to bylo řečí... ;-)
Ad.Střední Čechy - nedávno jsme na lince Praha-Mělník (mimo PID) dokonce zažil dvojici revizorů, zajímavé bylo, že jedna z nich (byla to žena) u řidiče shrábla štos jízdenek, které si cestující po vydaní neodebrali a ty pak dotyčným po autobuse rozdávala a každému vysvětlovala, že si opravdu lístek vzít musí, ale pokuty nerozdávala.Chovala se velmi příjemně a korektně. Takže chyba může být i na straně cestujícícho.
Mmch - na této trase jsem se setkal jen s příjemnými řidiči, ona to asi bude vlajková loď ČSAD, stejně mimo PID mi to přijde u ČSAD StČ lepší, jakoby PID jezdily za trest.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 13:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Ta narážka k těm SORkám byla jen reakce na tvoje tvrzení o některých názorech. Jinak řečeno: jiný názor hned nemusí znamenat podivný nebo špatný názor. Každý má přece svůj názor a jen proto, že se neshoduje s většinou ho nemusíš označovat za divný.
Ares1: Já jsem pointu pochopil velmi dobře. Taky když si pořádně přečteš můj příspěvek, tak tam nikde nenajdeš zmínku o tom, že bych napsal něco jako že si ten řidič si za to nezaslouží potrestat. Jen tam byla zmínka o tom, že většina řidičů prostě není taková, že by točila do kapsy ve velkém množství.
Dám ti dva příklady od nás z linky.
1) Jezdí tam jeden řidič (říkejme mu třeba pan X), který za celý život si do kapsy nevzal ani korunu. Povídá se o něm, že by vytočil lístek si své matce, které je už přes sedmdesát. Ale co má dělat, když ti vleze někdo do autobusu podá ti do ruky určitý obnos a bez toho aby řekl za kolik nebo kam chce odejde dozadu (a zdaleka to nejsou jen Ukrajinci a jím podobní). Co s tím chceš dělat? Budeš volat po celém vozu a čekat než se vrátí a zdržovat tak dopravu. To ti cestující poděkují. Ten pan řidič X to řeší způsobem, že prostě za ten obnos vytočí lístek v obdržené hodnotě nechá si ho u sebe a na konečné je vyhodí (pokud si ho nikdo nevyzvedne). Tento řidič je i přes tento postup velmi oblíbený a nemá problém skoro s žádným cestujícím.
2) Pak tam jezdí jiný šofér (třeba Y - celkem jich tam je cca 15) ten taky dodržuje do detailu tarif a do kapsy by si nikdy nevzal. Má k tomu jiný přístup. Každému ten lístek vnutí, každého kontroluje do detailu (vezme si lítačku do ruky a v klidu si to všechno zkontroluje). V podstatě je to příjemný člověk s kterým já osobně nemám vůbec problém (dá se s ním dobře pokecat skoro na každé téma), ale od ostatních cestujících neslyšíš nic jiného jaký je to č… a podobně. Díky jeho postupu se totiž jen málokdy stane aby přijel na čas a to mu cestující nemůžou odpustit a tak s nimi moc dobře nevychází.
A teď mi řekni jaký postup by jsi zvolil jako řidič ty? Podle panů X nebo Y? Já být řidičem, tak se chovám podle prvního příkladu (doslovně – tzn. že bych si do kapsy také nevzal) a ještě bych to doplnil o jednu věc. Když by mi nastoupil revizor do vozu a já měl několik cestujících, kteří si ten lístek neodebrali tak bych jejich jízdenky předal osobě vykonávající revizi a doufal bych, že by jim ty pokuty za to dal. Protože napomínání v dnešní době fakt nestačí. Dnes se musí rozdávat nějaký postih aby to příště někdo neudělal znovu. A nechápu co je mi jako řidičovi do toho, že si cestující neumí nebo nechce přečíst SPP a neví, že si má vydanou jízdenku odebrat. (viz připomínka Adama Št.)
Pokud je revizor normální, tak pokutu za to, že řidič cestujícímu nevytočil lístek nedá cestujícímu, ale řidiči nebo případně oběma. V PID je na toto zvláštní sankce, která může být udělena řidiči. A na to jak zjistit jestli cestujícímu jízdenku řidič nevytočil nebo jestli si jí ten dotyčný jenom nepřevzal je několik odzkoušených metod jak prokázat jestli lže cestující nebo šofér. Ještě jeden dodatek. Nejsou to jen řidiči ostatních dopravců, kteří berou do kapsy (už jsem párkrát zažil, že se takto choval i zaměstnanec DPhlmP).
Chmelda: ROPID revizory nemá. Najdi mi jednoho takového á já se ti budu klanět. Kontrolou tarifní kázně na linkách PID mají na starosti revizoři DPhlmP. Kontroloři ROPIDu mohou kontrolovat jen vybavení vozidel, zastávek, plnění povinností dopravce a řidiče atd., ale nikoliv tarifní kázeň.
Všem se omlouvám za tuto slohovou práci. Nějak jsem se rozepsal a až na konci jsem si všiml do jakých rozměrů se to rozrostlo.
web connexpraha.mhdcr.biz opět v provozu
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 13:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Dobrá, jízdenku budeš tedy extra vyžadovat. Jenže i tak můžeš mít smůlu, chmaták za volantem tě prostě ignoruje a zabývá se inkasováním od dalších lidí, resp. koloušků, kteří ho nebuzerujou. Jednoduše si pro něj přestal existovat. Ovšem jen do té doby, než budeš stát příště na zastávce sám. To si na tebe vzpomene a veselým gestem tě pomocí jednoho prstu pozdraví, pochopitelně za jízdy... A kde máš dovolání, nikde. V lepším případě jede za desítky minut spoj téže firmy, v horším ten samý řidič, se kterým už máš nějaké ty nevyřízené účty (teď už nejen finanční). To co jsem napsal není vymyšleno.

A jen tak na okraj - při noční celopražský policejní akci 411fans lapli i ne ouplně střízlivýho autobusáka. A ke které firmě asi patřil, no?
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 14:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chmelda: No právě, tak proč do toho strkat ještě víc nos. Já bych to rozhodně nedělal. Radím to jen těm, kteří jsou neodbytní a odnáším to potom já, že jsem kdesi cosi... Jak známo, normální člověk v tomto státě nemá dovolání nikde, u nikoho a v žádné situaci... Mimochodem, když už jsme u toho ujíždění, myslíš, že by se šofér zachoval jinak, kdyby si na něj dotyčný stěžoval na Ropidu? Myslím, že by se už nesvezl ne jednou, ale už nikdy. (doufám, že tu někdo nezačne operovat s tím, že by to napsal anonymně)

Takže bych tuto debatu začal směřovat ke konci, názorů je tady spousta a ani jeden není stejný, tudíž by se dalo o tom debatovat donekonečna. Prostě je to o tom, co si kdo chce dělat, ať si dělá a taky si to bude dělat, ať hlavně ty spoje jezdí bezpečně a pravidelně a ať je to o toleranci všech zúčastněných stran.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 14:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Myslím, ze jsi to tady psal ty, že na některé firmy postihy z ROPIDu vůbec neplatí a je to tak. Jenže tady už začína politikum, víme...

Connexák: Jistě, revizory ROPID nemá, ty ostatně nemá ani DP, poáč se jedná o přepravní kontrolu
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 14:43:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde se dle me plete nekolik veci najednou.
a/ kontrola tarifni kazne - ano pokud by ridic mel dukladne kontrolovat doklady tak nepojede nacas. Ale pokazde kdyz na lince XXX jede jiny ridic nez normalne a zacne takto kontrolovat, dochazi ke kolizim, ktere ukazuji kolik lidi jede nacerno (nebo napul nacerno z pasma 0 do pasma 1)
b/ nevydavani jizdenek cestujicim - to se tyka dle meho nazoru prevazne dopravy mimo PID. U PIDu mi pripada ze jede vic lidi nacerno nez ridic nevyda jizdenku. A zde je na dopravci zda mu to vadi ci ne, jak bylo vyse zmineno. Ridicu je dnes fatalni nedostatek, takze ...
c/ tarif a zpusob odbavovani je u PID tak slozity, ze me z toho boli hlava. U PIDich linek se vydava jizdenka, ale jiz se neoznacuje, takze nelze koupiit vice jizdenek najednou a pouzit jen jednu. U MHD linek se vydava jizdenka s priplatkem, ale tato se musi oznacit. U SOCHa a v informacich DP se clovek dozvi, ze pasmove jizdenky nelze jezdit po Praze, atd
Ridic by mel, podotykam mel, jsme jen lidi, byt slusny a ochotny, realita mi pripada byti trosku dal. Malokdy zaziji privetive chovani kdyz cestujici porusi nejaky predpis, napriklad vystup prednimi dvermi, nebo prekroceni jakesi cary za jizdy.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 10:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dávání si jízdné do kapsy je běžné na venkově a v PIDU jsem to osobně zažil u více dopravců. Kdysi jsem četl na toto téma nějaký článek a v něm bylo napsáno, že na venkově, kde neexistují předplacené jízdenky, na to doplácí sami cestující. Dopravní odbor podle tržby zjistí, že linka je nevyužívaná a pak spoje jednoduše zruší.
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 11:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: Asi vím, jaký článek myslíš, ale řekl bych, že u PIDu toto opět neplatí.
754037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 17:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde:
http://mhdbrno.7x.cz/mhd-v-jinych-mestech
Je aspoň jedna fotka autobusu z mé návštěvy Letiště Ruzyně. Potom mi vypověděl službu foťák (Níže sou ještě night photky tramvají) :-)
Moye stránky o virtuálním ČSAD Vyšehrad
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3278
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 18:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroslav Štěpánek kupuje Tedom?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
V článku na Busportálu se píše, že to bude ještě EURO 3 - tedy zřejmě odkup předváděčky Úplně nový autobus by Štěpánek asi nekoupil...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výbuch chladiče pražského autobusu zranil pět žen
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4179
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusu vybuchl chladič, 5 cestujících v nemocnici
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace