K-report
 

Archiv do 15.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 15.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 21:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veverko - Asiana rezignuje pouze ústy, jinak se zbavila pouze licence, na kterou provozovala 2 páry spojů ročně. ČSAD Plzeň - já vidím 6 párů spojů v X, dál vidím další spoje AKV, dále hafo spojů VKJ, nebo jak se teď jmenuje, dále menší "vyzoby"... Jinak konkrétně ČSAD Pz si reklamu jako SA dovolit může, kdyby si samozřejmě nezvolila strategii postupného ústupu a fňukání v tiskových zprávách...

Jinak jsem netušil, že veverky spí s otevřenýma očima, že jim vadí blikající lcd obrazovky a hostestka, co se jednou zeptá na kafe a noviny a pak už se neukáže... Zvláštní...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3073
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no docela jsem se pobavil při pročítání.
a nedá mi pár věcí neříct.
ad H-k Vary s LBC bych nesrovnával,protože ČSAD LBC dlouho bojovalo,bohužel zvítězil ten ,kdo jde přes .....Jinak Vary také se nedají srovnávat, AKV to jezdí i z jiných měst okolo Varů.
Navíc mezi Asianou a SA nejde o konkurenci, ale o ješitnost.
AD Iaya no nevím jestli vám ještě někdo rozumí.
Docela se směju, když RJ se plazí po kolenou a prosí ČSAD Liberec k návratu.Ha ha ha.Proč si toho toliko bral, když to ted nezvládá?Vždyť koupit busy je přece tak jednoduché a hned podnikat.To nejsou moje slova.
V ČSAD LBC by museli být v managmentu parta pitomců, kdyby to teď udělali.Nechají ho v tom vykoupat ve vlastních s......a dobře dělají.
Kdysi se tady holdovalo o konkurenci,ale když si ji zničíte tak jste sám proti sobě.To si asi SA začíná uvědomovat.Zvýšení ceny ted nemůže obhajovat jakýmsi bojem s ČSAD.Teď v tom zůstal sám.
Prostě ať si zobe i na těch linkách ,které by dal na milost ČSAD.Ono teď se musí zodpovídat cestujícím ,proč nemohou jet,proč na ně nezbylo místo.Dříve se to házelo na ČSAD a bylo to.
Kdykoliv jsem jel z LBC tak jsem přišel a jel.
dneska si musíte rezervovat a když není místo nejedete a sedíte doma na

ad Iaya ano mějte si svůj názor,možná je dobře ,že ho máte ,když mu věříte.Nikdo vám ho tady nebere.ale zkuste si někdy dát na misku vah názor a životní zkušenost.Dnes vám to tady již někdo naznačil.
Přečte si mezi řádky příspevek Veverky a dost vám dojde.
Dám vám do vínku jedno přísloví
"Chceš-li mít nepřátele ,vyzvedej se nad ně,chceš-li mít přátele,nech je vyniknout nad sebou." Charles C.Colton.
Pane Iaya zamyslete se nad tím co jsem vám tím příslovím chtěl říct.Pokud máte soudnost (věřím, že ano) tak pochopíte.
hezký den
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
Perfektní příspěvek 3073.

Já jsem jenom zvědav, jak bude SA nazývat ten příspěvek 50 Kč na jízdenku v posilovém voze, aby se vešel do regulované ceny podle CVMF.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veverka:
ČSAD se i snažilo si v Plzni na CANu dělat jakous takous reklamu, ale proti tomu žlutýmu válcování byli chudý příbuzní, takovou kampaň žádný jiný autobusový dopravce nezvládne, i z finančních důvodů.

Paní Veverko, jenom technickou.
ČSAD Autobusy Plzeň patří do holdingu JUDr. Ing. Zdeňka Zemka, jehož majetek je přibližně 3 miliardy (to není překlep) Kč. Takže nějaké peníze na reklamu by snad našel.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
ADobrá ČSAD Lbc nechá SA vykoupat ve vlastních sr..., nebo jak jste to napsal, to je asi vzhledem ke konkurenčnímu boji v pořádku, ale jak je to vzhledem k cestujícím?
Mimochodem, zkusme se zamyslet, jak by vypadal linka Praha-Lbc, kdyby patřil monopol ČSAD Lbc?

Shrnuto, já bych se choval asi tak, abych vyšel vstříc potenciálním cestujícím, vy byste se choval jako poražený v konkurenčním boji, který se bude vyžívat v problémech vítěze boje. Možná jsem jenom nenapravitelný idealista, který by chtěl návrat ČSAD Lbc na trasu, nebo dokonce blázen?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 08:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že se tu zapomíná také na jednu věc: počet cestujících mezi Libercem a Prahou prudce vzrostl tím, že spousta lidí přešlo z aut do SA. To je holý fakt, s kterým zde milovníci ČSAD a nejhoršího servisu nic neudělají:-)
ad ares: kdykoliv jsi přišel na autobus čsad a jeli jsi?-)to jsi mě pobavil, zjevně ne v pátek večer z Prahy do LB:-)ostatně, proč by také stávali u autobusáku vždy ti klauni, co vozili lidi do Prahy či Liberce za cenu jízdenky svým autem.Mimochodem, zcela zmizeli:-)
nechápu ten strach z SA - linka Praha - Brno jasně ukazuje, že se tam jiní dopravci uživí (Eurolines). Prostě je stále procento lidí, kteří SA nesnáší a z principu pojedou třeba ikarusem, jen aby nejeli s Jančurou.
Co si myslíte třeba o ČSAD Semily, to mi přijde celkem rozjeté a s dobrým vozovým parkem, zvládli by vstup na linku Praha - Liberec? Určitě mají aktivnější vedení, než brigáda socialistické práce v ČSAD Liberec...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 08:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad veverka: naprostou souhlasím, linku LB-PR bych velmi uvítal bez stevardek. Prostě se člověk nevyspí...to se i lépe spalo na stojáka v ČSAD-)a docela by se i ušetřilo, i když holky zrovna nevypadají na to, že by se topily v penězích a jak znám jančuru, dává jim maximálně minimální mzdu:-)Takže linka s dobrým busem bez servisu by jistě měla šanci...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 10:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

počet cestujících mezi Libercem a Prahou prudce vzrostl tím, že spousta lidí přešlo z aut do SA.
To by mě zajímalo, jak jsi k tomu přišel? Provoz se na dálnici do Lib rozhodně nezmenšil, naopak se provoz zahustil (= více aut, tudíž více lidí v autech).

To je holý fakt, s kterým zde milovníci ČSAD a nejhoršího servisu nic neudělají
To poněkud demagogicky spojuješ 2 věci, které spolu apriori nesouvisí.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 10:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, milovníkům starých časů by měla SA zavést původní jízdní řád ČSAD Liberec... A ceny... Trochu zmenšit autobusy...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 11:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad fousekx: stačí se podívat jen na počty spojů, které jezdí a jak jsou plné a kolik spojů jezdilo dříve. Jančura někde vypustil i čísla před rokem v novinách, tuším MF DNES: bylo to kolem 38 tisíc lidí/měsíc, čsad mělo podle auditovaných čísel kraje kolem 20.
a jsou i jiné důkazy, že to roste: nikdy jsem nezažil, aby byly například vyprodané busy v sobotu a neděli dopoledne..za sa vyprodané jsou dost často
to, že se provoz na dálnici zahustil, je pravdou..nicméně to neznamená, že by jezdilo méně lidí autobusem. prostě jezdí čím dál více lidí auty, s tím nic nenaděláme...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 12:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, že jezdí více lidí autobusem, ale ne s tím, že je to na úkor aut.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 12:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fousekx: zklamu Tě, ale jsou lidé, kteří z aut přešli do busu. jsem osobním příkladem, zaměstnavatel v praze poté, co se dozvěděl o servisu SA odmítl proplácet auto na cesty do LB a platí mi bus. a podobných případů ve svém okolí znám několik:-)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 12:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty Semily mě taky napadly,že by mohli konkurovat SA na Li.
Jestli by tomu ovšem nebránili vztahy mezi vedením obou společností...??
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 13:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zzz: nevím, jaké vztahy jsou mezi oběma společnosti. Nicméně ČSAD Semily mi připadá jako jedno z mála ČSAD, které má nějakou vizi růstu: viz jejich vstup do Ústeckého kraje, MHD v České Lípě atd.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 13:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela zajímavá anketa na stránkách SA:

http://www.studentagency.cz/#anketa

Na trase Liberec - Praha platí od 17.9. nový ceník. Dospělý cestující zaplatí 80 Kč, pokud cestuje na kreditovou jízdenku jen 70 Kč. Slevy pro děti, studenty a seniory zůstanou samozřejmě zachovány.

Před naším vstupem na linku před 3 lety se jezdilo ve starších Karosách za 78 Kč +12 Kč místenka + 10 Kč zavazadlo, tedy za 90 až 100 Kč. Od té doby nafta výrazně podražila a navíc od ledna 2007 autobusům vláda zpoplatnila dálnice. Naším vstupem se počet cestujích ztrojnásobil - nabídli jsme lepší kvalitu, rezervační systém a také zapamatovatelný jízdní řád. Tedy samá pozitiva až na jeden fakt: konkurence z linky vycouvala a pokud si cestující nekoupí včas jízdenku na spoje v pátek odpoledne z Prahy, či neděli odpoledne do Prahy, do autobusu se nedostane. Posilovat spoje je možné jen v omezené míře - za nájem jednostranně vytíženého "bílého" autobusu bez stewardky si smluvní dopravci účtují 5500 Kč + 19% DPH. Podělíme-li tuto částku 49 místy v autobuse, zohledníme-li slevy pro děti, ZTP a důchodce, připočteme-li DPH jsme na reálné cene 130 Kč za jízdenku v posilovém spoji, tedy téměř dvojnásobek, než platí cestující nyní (!).

Otázka na vás zní:
1)Budete ochotni zaplatit o dalších 10 Kč navíc (tj. dospělý 90 kč, s kreditní jízdenkou 80) od října, s tím, že navýšíme počet pravidelných žlutých spojů a budeme více posilovat?
2)Nechcete další celkové zdražení o 10 Kč, nejste ochotni zaplatit cenu jako před 3 lety a jste pro to, aby ti, kteří využijí posilového spoje, si zaplatili 50 Kč k jízdence na pokrytí nákladů?
3)Nechcete žádné další zdražení, nejste ochotni zaplatit cenu jako před 3 lety a akceptujete riziko, že se v pondělí, pátek a neděli do autobusu nedostanete, protože posilové spoje nebudou k dispozici?

Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 13:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně bych více zdražil jednotlivé jízdné na úkor kreditek: třeba 80 Kč kreditka, 100 na místě.
těch 50 kč přirážka za posilu je podle mě fakt opruz...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7299
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 13:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já v té anketě nerozumím jedné věci. Posily by se musely vypravovat proto, že skončila konkurence. A protože se cestující v těchto časových polohách vozí jen jedním směrem, tak se posila prodraží. Prima, takže tímto vzýváme konkurenci, aby ty lidi odvezla, byť na tom prodělá kalhoty?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 13:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euroflyer:100 na místě je asi už moc,ale jinak souhlas,i s těma Semilákama.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3250
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 14:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobyk: Kápl jsi podle mě na jádro problému (dobrá škola), i když je tam ještě více faktorů.
ICQ 202376673
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7300
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 14:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Dík :-) Mně je jasné, že to není jediná věc, ale toto z té ankety přímo bije do očí.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 16:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Semiláci nejsou v Lípě navždy (naštěstí)...
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
koprman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 17:57:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem byl docela nemile překvapen, když jsem poprvé od zahájení provozu na lince z Ostravy do Prahy viděl místo zde standartních Beulasů žlutý Ayats a ještě s cedulí Brno - Praha a zpět?!:-) By mě zajímalo jestli se jednalo jen o vyjímečný případ nebo SA razí filozofii, že všechny nejlepší busy angažuje na jejich vlajkovou linku Praha - Brno a zbylé trasy budou jen pro busy na "dožití".
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3251
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 18:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to by mě taky naštvalo jet 3 roky starým autobusem, to by se u jiného dopravce stát nemohlo.
ICQ 202376673
koprman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 18:18:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maqig: A tak jasně, je to tři roky starý bus, ale o jejich technickém stavu tady již bylo napsáno dost, nemluvě o tom, že jim ten bus nesedí s rezervačním systémem, páč Ayats má 61 míst, kdežto na netu uvádí klasických Beulasích 63..to pak ani nesedí některá místa v zadní části busu okno, ulička...a já když cestuji, tak si na okno teda docela potrpím, ať mám pěkně přehled:-)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm docela se bavím některými názory.
AD Sergeilbc normálně na tebe nereaguji,ale udělám vyjímku.Aby ses nedivil
ad Euroflyer ano pokud jsem potřeboval tak jel.Budete se divit, ale ještě se mi nestalo, že by mě bus nevzal.
Nevím proč sem zatahujete ČSAD Semily, ta s tímto nemá nic společného.Jsou jisté věci které se připravují a je předčasné o nich teď mluvit.(navíc se netýkají linky o které je řeč.)
a zase je tady ta demagogie až hloupost o vozech které jezdily na lince před SA.Pánové kteří tvrdíte tyto voloviny ,zamyslete se.Před a na přelomu 89 roku nebylo možné, aby jezdily ty "luxusní vozy."Proč? stát neměl možnost takové vozy ze západu dovést.Později po roce 90 ČSAD (kterékoliv) prošlo složitou transformací.Někde se s tím vypořádali lépe jinde hůře.Tudíž neměli peníze na nákup luxusních vozů.Až v posledních letech se situace obrací,banky se nebojí půjčit atd.Připomenu že to byla ČSAD LBC která jako první nasadila patrový Neoplan.To je fakt, který tady někteří neradi slyší.Nakoupila 15m Aresy ,když SA ještě bylo kdesi.Vím že to neuznáte ,ale je třeba vám to říci.SA nemá žádnou zásluhu na tom.Naopak rozkurvila linky, které se jí zalíbily,ješitností bojuje proti kde komu.Bohužel si všímám jak někteří tady mají žluté zatemění.
Jinak na lince z LBC bohatě postačuje Axer,955,atd.
A ještě se zmíním o té přirážce.To už je vrchol drzosti.To nedělalo ani, ano vámi nenáviděné ČSAD LBC.Ale co je to přece SA té to jistě odpustíte,ta je přece svaťoučká.
ad Iaya vzhledem k cestujícím?Za to teď plně zodpovídá SA jako monopolní dopravce.ano jak vám to zní?je to monopolní dopravce.Je tu to proti čemu někteří tak zarputile bojovali.
ad h-k nebojte ten starý čas se vám brzo vráti s SA též.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže brzo razantní omezení spojů a dražší jízdné zároveň? Hořím zvědavostí. Jo, Plzeň rozkurvila, hodinovým taktem i o víkendu, to k blití, já chci zpátky 4 páry v sobotu a 8 - 10 v neděli, tímhle se nedá jezdit.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Ono se ještě uvidí, ale já pevně doufám, že to dostane zpátky Vett. ČSAD SM se totiž zatím v Lípě moc nepředvedlo.
PS: Někdo má žluté zatemnění, někdo bílé se zeleným jelenem.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 22:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
ČSAD LBC která jako první nasadila patrový Neoplan.

Také měli myslím Bovu. Jel jsem s ní kdysi do Liberce, když jsem tím směrem ještě jezdíval.

Tudíž neměli peníze na nákup luxusních vozů.

Kromě transformace v 90. letech je tu ještě jeden faktor, na který, nevím proč, všichni zapomínají. Nízké jízdné. Pamatuji se, že jsem jezdil autobusem v Německu 20 km za cca 130 Kč. Vezl jsem se polozájezdovou Setrou, u nás v té době by na té lince jela klasická meziměstská Karosa.

Axery a LC 956, levnější než západní autobusy, jim však tvořily relativně pohodlné alternativy. Teď ale čekejme na dálkových linkách Crosswaye - Anexia s Praha - Jáchymov budiž příkladem.

I v 90. letech ale jezdívaly západní vozy, například z Rumburku do Prahy jezdívalo VOLVO, Chomutov - Praha také VOLVO, Zvolen (SK) - Praha NEOPLAN.

Jinak s Vámi souhlasím v tom, ať si nyní ing. Jančura vypije svůj kalich hořkosti až do dna. Myslím, že dvakrát příjemně mu není, protože pracně a draze budované jméno firmy může vzít rychle za své. Ale to je prostě ta konkurence.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 22:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlasím s Ares1, na hodinovou cestu opravdu nemusí jezdit luxusní autobusy... Ares/Axer opravdu stačí, třeba ale také SOR C12... strávil jsem v tom 3 hodiny a naprosto bezproblémů, a to mám 202 cm... Denně dojíždím České Budějovice - Český Krumlov, a cesta trvá zastávkovim busem 45 min, jezdí tam Ares15, C935E, SOR C12... a posedě si o 20 minut déle v ARESu neni snad žádnej problém... Když neni problém Nasadit C 934 či 954 na linku Český Krumlov - Praha(např. BOSÁK), tak by neměl být problém na lince LBC - PRAHA...
A co tma vůbec nasazovalo ČSAD LBC v posleních letech? tj. těsně před nástupem SA... se "statrou Karosou" by asi moc neuspěli...
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 22:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: co je to za blbej nápad vozit lidi CROSSWAYem cca 3 hodinovou cestu?
k LC956: pokud je to verze pro 46lidí, tak patří k těm nejpohodlnějším busům vůbec...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 22:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD ZASTÁVKA ohledně toho jízdného.Ono u nás nešlo po revoluci zvýšit jízdné nějak skokově nezapomeň že to je sociálně citlivé téma a mohlo dojít i k nepokojům.A to se netýká jen autobusové dopravy.
Jinak pokud je Crossway v dálkové úpravě je to kvalitní svezení.
ano též měli i Bovu to máš pravdu.
Jezdívali tady takové vozy ale bylo jich jako šafránu.To dříve se dostávalo na příděl.Nejvíce západních vozů mělo tehdejší ČSAD Praha Klíčov
ad Martin 240025 v posledních letech jezdily 955,954,934,a pár 735/6.A to se nedá srovnat s Budějovicemi,z LBC je výhoda spojení po dálnici.Dnes v LBC najedeš na dálnici a po hodině a něco sjíždíš na Čerňáku.Znám desítky linek které jezdí 2-3 hodiny a vozí je horší vozy.
ad Sergeilbc jsi trapný
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 22:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: tak o dálnici si v ČB můžem jenom nechat snít:-) ... ale nás to taky docela zlepšuje hlavně JIHOTRNANS s ARWAY, ARES12/15, občas SETRA a Záruba(ARES15, SETRA417, C936...)... Connex jezdí s SOR C12, C954.. ale ta linka nesloužÍ jenom lidem z ČB do PHY, ale má cestou staví, tam, kde by SA nestavěli vůbec... a o víkendech z části plní funci ZDO... konkrétně třeba na Bechyňsku...
čtyřúhelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 23:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Anketa.
SA: Stále tvrdí, že se jezdilo ve starších Karosách. Co to je pojem starší Karosa? Ta co je vyrobená např. před rokem 2007. Zatím jsem neviděl v ČR dopravce, který by jezdil úplně nejnovějším typem Karosy. Pokud vím tak ČSAD jezdilo vždy s Neoplanem, pouze v případě malého počtu cestujících, či s mezistanicemi nasadila autobusy Karosa. Typ autobusu byl nasazen podle prodejnosti místenek + případných cestujících, či stání.
Co se týče zavazadel. Poplatek 10 Kč je dán zákonem týká se zavazadel větších 50x40x30, tzn. pokud máte zavazadlo meších hodnot poplatek neplatíte, někdy to záleží i na řidiči.
Tj. zavazadlo by mělo být účtováno, v případě SA píší 2 zavadla jsou ceně jízdného, ale za třetí a další je Vám účtováno za každé 10 Kč.

Podle této ankety to znamená, že se bude zdražovat nikoli o 10 Kč, ale rovnou o 20 Kč + 50 Kč posila.

Tzn. od 1.10 v případě posily
90 + 50 = 140 Kč - běžné, otevřené
80 + 50 = 130 Kč - kreditové

Pokud tomu dobře rozumím tak se zdraží od 17.9. od 10 Kč a od 1. 10 o dalších 10 Kč.

S touto cenou bych souhlasil pouze, nasadil by-li ty nejnovější autobusy i v posile na trase LB PH, PH -LB, žádné staré šunky sebrané ze všech koutů ČR.

Souhlasím s těmi, které stewardky mít nemusí. Během cesty mi také dosti lezou na nervy, svým vystupováním, nervozitou a neustále mi něco vnucují.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 23:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, čsad Liberec nemělo peníze na nákup busů, když mr. wasserbauer vše rozprodal či "outsourcoval" na své firmy. ti, co znají poměry v ČSAD, jistě dobře vědí...a stačí si zadat Wasserbauera do obchodního rejstříku. Rádoby inteligentní tunelář, ale hlavně naprosto neschopný soudruh zvyklý jezdit na základě příkazu úřadu, ne podle potřeb zákazníka.
a jezdil jsem i v roce 2003 na lince do Prahy takovými šunkami, že kecy o tom Neoplanu mě fakt pobavily. To byl jeden bus:-)
a co rezervace? Kdo si nekoupil dva týdny dopředu místenku (na jediném místě v LB), měl smůlu. Pánové, jsem rád, že máte rádi staré časy...já ale ne:-)ale omlouvám se, jsem zaslepen nenávistí k ČSAD, jako někteří zde vůči student agency. sorry, holt jsem s jejich službami spokojen a s čsad ne:-)
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 00:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Asiana rezignuje tím, co na ty linky posílá za vozy Co se týče ČSAD Plzeň, tak jsi trochu špatně četl, já psala o spojích, které KONČÍ v Plzni, takové jsou na první pohled v JŘ dva, jenže jeden pokračuje na Kralovice, a co vím, tak i tam bylo možné to koupit v rámci jedné jízdenky (za výhodnější cenu). Rezignují v podstatě všichni, a po těch čachrech s JŘ, co SA dělá tam, kde konkurence ještě nerezignovala, se jim ani nedivím.

Mě prostě TV vadí, nedokážu u ní usnout, co je mi platný, že u ní spousta jiných vytuhne na počkání. A když nevím kdy přesně pojedu, tak urvu místo na poslední chvíli a nemůžu si vybírat kde, takže když jsem uprostřed vozu, tak kolem mě na té krátké trase do Plzně leze stevardka v podstatě pořád. Taky většina lidí si ty noviny vezme, tak mám slušnou šanci, že do mě velkou část cesty bude strkat spolusedící atd. atd. atd. Vím dobře, že nejsem jediná, komu jsou tyhle "nadstandardní" služby leda na obtíž. Stěžuje si na to každý, koho znám, kdo jezdí do práce, protože ti všichni chtějí cestou dospávat.

Čsad_zastávka: Co se týče peněz na reklamu, to že někdo má majetek x miliard neznamená, že je má zrovna k dispozici na účtu. Těch volných peněz má SA určitě víc. A taky je to o tom, kdo má delší prsty, kdo bude mít chválící články přes celé stránky novin a dokáže si zajistit, aby ten druhý je tam neměl, totéž v rádiích, a tak ... Reklama není jen cedule na autobusovém nádraží.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 08:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Veverka: s tvými řečmi o tom, že to je o tom, kdo si dokáže zajistit články přes celé stránky novin, jsi ale hodně mimo. Pokud budeš mít stejně zajímavý příběh (což je to, co čtenáře zajímá), tak Ti garantuji, že o Tobě noviny budou psát také do aleluja. A není to jen o tom, že se o něm píšou celostránkové texty: Jančura prostě zvedá mobil a ochotně odpoví každému novináři, třeba z chrastavského zpravodaje. A logicky, pokud je potřeba vyjádření někoho k dopravě, novináři volají nejprve jemu, protože s ním mají dobrou zkušenost. A v tomto opravdu vím, o čem mluvím....
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 09:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veve: Teda já vidim v KV autobusy Asiany každou chvíli jako rezignace mi to fakt nepřijde - jestli teda ten správný bus na linku do Prahy nemá být zase nějaká karosa. Tohle fakt nemá cenu. Jinak to, že ČSAD Pz pospojovala dálkovou Prahu s návaznou regionálkou u Plzně je rezignace - tak to jó. Kdyby tam byl přestup, tak by to nebyla rezignace, ale parádní nabídka, jasně... Zvláštní, že na KV to je naopak vyzdvihovaná přednost AKV-čka, že pokračuje někam dál...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 14:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Jsem, lepší argument nemáš?
H_k: Asiana (prý...) podala před časem žádost o stažení licence na linku KV-Praha.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 14:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k fakt se nauč číst, totálně jsi to překroutil, ty spoje ČSAD přes Plzeň dál jezdilo už před příchodem SA a jsou to v podstatě jediné, které zůstaly. Protože ti lidé, co pokračují dál, je relativně zaplní, je to pro ně pohodlnější a levnější než přestupovat, a mají na ten svůj spoj čekat v Plzni nebo v Praze ...
Asiana v poslední době hodněkrát (oproti dřívějšku) poslala na linku do KV Karosu, to jsem měla na mysli ... Což mě osobně nevadí (když to není nějaká 7xx), protože Karosy jsou pohodlný busy, ale pro spoustu lidí tady jen značka Karosa evidentně znamená nechutnej šmejd.

Co se týče způsobu prosazování SA, to je stylu jedna paní povídala, uznávám. Je fajn, když někdo umí podnikat, umí si dělat reklamu ... Ale to, co teď předvádí na Liberci, tam myslím moje tvrzení, že si SA dělá z lidí dobrý den, je pouze hodně slušný popis situace ...

A už mlčím, svůj názor jsem napsala, začíná to být spíš výlev emocí než diskuse.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 15:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergei: Ano, to podala. Ona měla dvě, jednu nepoužívala. A tu si zrušila. Za humbuku, který měl vzbudit dojem, že odchází z trasy. Asi čekala, že se někdo rozbrečí nebo tak něco.

Veve: Ale no tak. ČSAD něco zrušilo, ale stejně drží 6 párů v pracovní dny, dál jezdí AKV, opět jezdí VKJ - tak co tam sakra domrvila SA? Že ČSAD Plzeň nemá 16 párů ale 6? No a co? Normální konkurenční boj. Pomohli tomu i VKJ i ministerstvem dopravy dotované rychlíky dopravce ČD, a.s., které taky cca zdvojnásobili nabídku do hodinového taktu... Nic proti, ale hledáš satana tam kde žádný není.

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 22:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, dám ještě jednou průchod své ukecanosti ať to trochu srovnám.
Donedávna jsem své výhrady vůči SA považovala spíš za subjektivní, jejich styl mi nevyhovuje, to ostatně více lidem, ale spoustě dalších vyhovuje, tak se SA úspěšně prosazují na úkor dosavadních dopravců. Dobře, je to konkurenční boj.
Ale dění na trase Praha-Liberec se mi opravdu nelíbí, a tady jsou výhrady myslím docela objektivní. Předloni se jim vyplatilo jezdit za 1 Kč? Nalákali další zákazníky a teď, když vyštípali konkurenci, tak vymýšlí, že budou chtít kromě plného jízdného dalších 50 Kč navíc za posilu? Nemyslím si, že jsem divná, když se mi to nezamlouvá.
A jinak vždyť jsem psala, že ještě že do Plzně je slušné spojení vlakem na téhle lince tak snad nic podobného nehrozí.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 00:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych ještě jedno vylepšení ceníku SA k těm 50 Kč za posilu /což je podle mě naprostá kravina/. Doporučuju to vylepšit takhle: Když se nezaplní ani normální bus, tak podle logiky SA by se neprodané jízdenky měly rozpočítat mezi ostatní cestují, každý pěkně na místě by složil doplatek, aby náhodou daný spoj nebyl ztrátový. Takže cestující by ještě mohli před odjezdem tipovat, kolik to dneska bude stát

Když se mu tu posily nevyplatí, tak ať je nevypravuje, jednoduché, ne?
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 02:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minibox:
Když se mu tu posily nevyplatí, tak ať je nevypravuje, jednoduché, ne?

Právěže ne. Nevypravováním posil si kazí jméno firmy, tzn. že si odhání zákazníky - hlavně do aut, spolujízdy apod. Pepa Věčný-Student, který se pravidelně nedostane do spoje v neděli večer, pak přestane jezdit i ve čtvrtek dopoledne, pro spolujízdu přetáhne ještě dalšího kamaráda a společně nadávají na ten "monopolní žlutý šlendrián". Prostě zaděláno na problém.

Vypravování posil = asi velmi nevýhodné z hlediska rentability toho konkrétního spoje, na druhou stranu zachování dobrého jména a udržení zákazníků třeba i pro jiné produkty SA. Důležité je to "třeba". Nenechali jsme na nástupišti člověka, který si chtěl druhý den u nás objednat jazykový pobyt za desetitisíce korun?

Spoje v posilových časech provozované ČSAD Liberec by se ing. Jančurovi myslím hodily, aby právě zamezily těmhle negativním náladám, asi ani ČSAD Liberec by na nich neprodělalo, jenže - proč by ČSAD Liberec mělo po všech těch peripetiích tahat ing. Jančurovi trn z paty? Tady už podle mého názoru vůbec nejde o nějakou hospodářskou výhodnost konkrétních spojů, ale strategii boje o lukrativní linku. Možná se ČSAD Liberec jenom takticky stáhlo...
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 16:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velmi zajímavá diskuse. Zareaguju pouze na jednu věc. Proč by mělo ČSAD LB přidávat busy. Přece nebudou posluhovat SA. Cestující s nima pojedou pouze když se nevejdou k SA. A nechápu proč si R.J. stěžuje na posily, když je začal nasazovat právě proto aby s konkurencí nikdo nejezdil, protože by cestující zjistily že u čsad to je uplně stejný jako u SA (myslim rok zpátky).

Jo a ty kecy o komunistyckým vedení si asi můžete odpustit. Každej podniká pro peníze, ne pro dobro cestujícím, a proto to musí skloubit dohromady půl na půl.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 17:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Pro peníze? Já měl dojem, že jste ještě před časem tvrdil, že ČSAD Liberec jezdilo trasu Pha-Lib z lásky k ZDO :-)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 17:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad web - z lásky k ZDO? A to se asi jezdí zadarmo, že jo?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 18:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:Škoda jen že Hotliner podivně vycouval úplně ze všeho včetně PID,dnešní situace by mu asi dost nahrála,rovněž tak cestujícím,vy jakošto Čsad Liberec by jste byli stejně v pytli.....
Nechci urážet,jen mě to tak přijde....
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 18:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zzz - hotliner hlavně neměl na to, aby splácel ty mercedesy. Zase tolik si v PIDu nevydělal. A pak PID určitě za nějaký prašule přenechal connexu.
Radil bych čsad necham pěkně SA se v tom vymáchat. A to že to odnesou cestující, za to si můžou sami, že zvolili SA
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 18:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě by schopnější podnik dokázal využít momn. cen a situace SA a jezdit víckrát než jen jednou deně,aniž by natom prodělal a nasazoval Scanie apd,,bylo by to i ku prospěchu cestošů.
Jednoduší je sam říct,ať si to kaštani vyžerou,když si před časem zvolili pro ně zajímavější způsob přepravy.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 18:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA zatim nezdražil. Zatim to jsou jenom kecy. Nikdo ti teď neřekne, že za tejden začne jezdit 10x denně. Nikdo nemá peníze jenom aby to zkusil.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 18:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozování dálkových linek je otom neustále to zkoušet tak,abych něco,pokud možno co nejvíc vydělal.
Někdo vydrží a někdo s tím třeba při prvních potížích sekne.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 19:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zzz - neznám dopravce kterej si vydržuje busy a řidiče navíc, aby mohl okamžitě říct že začne jezdit když nějakej pošuk zvýší ceny o deset korun. Ale pokud dá 50 za posilu, tak určo v pátek se něčeho dočkáme. A dal bych to za 100.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 19:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okamžitě zrovna nemusí.To co jezdilo dřív už nemají?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 19:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zzz - tak mají, ale je to už na jiných linkách. Přece to nebude čekat v garážích na nějakou šanci.Třeba od nových JŘ něco daj a třeba taky ne. To asi záleží i na tom, jak se teď zachvá SA. Ale sem zvědav jak někdo dá v pátek 130Kč za bus.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 20:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zzz ČSAD Liberec začala na tom prodělávat tudíž provoz omezila.To že to dnes odnesou cestující je fakt.ať už cenou za posilu nebo jinak že nepojedou.Ale rozhodně nevím proč by ČSAD mělo tahat je z bryndy.Možná pokud nastoupí zpět za delší dobu, přejdou cestující právě k nim,nebo jinému dopravci.
Včera jsem byl přítomen rozhovoru dvou lidí z oblasti dopravy a oba svorně potvrdily nechat ho v tom vykoupat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 20:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted má pan Jančura, co chtěl, chce. Ovládl jednu trasu a zjistil, že to není jen tak někde být sám, ale chtěl to.Tak at ted nebrečí, že s ním chtějí lidi jezdit a on je neuveze, s tím mohl počítat, že to jednou nastane.Třeba ted přemýšlíb a nechá si vyrobyt kloubový luxusní busy.....At ted ukáže co umí.Na Plzni ani na Brně takový problém nemá, páč tam je dost dalších spojů.
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 20:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mirbusak - když zdraží, tak už takovej zájem o jeho busy nebude.

Ještě mě tady zaráží to, že dost diskutujících se tu vyjadřuje v tom smyslu, že za nynější zdražování může čsad, a tudíž ať začne okamžite jezdit.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 20:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mirbusák jo jo tak nějak to je.
ad Liberečák zapomínáš že podle některých zde diskutujících ČSAD Liberec může za vše, za to že prší,mrzne,svítí slunce.Jen se vždy rozesměju jak tady někteří tvrdí že mají ČSAD rádi a v druhé větě ho urážejí jací to jsou komunističtí lemplové a jen SA umí dělat dopravu.
Těch lidí je mi líto asi nemají svoji minulost tak čistou.
a chtít za posilu o 50 kč navíc to nedělá žádné ČSAD a chtít to je zlodějina prvního stupně.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 21:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ares1 - a ty komunističtí lemplové si ještě tunelujou vlastní firmu. Nechápu co je komu do toho kolik firem má ředitel čsad.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 21:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě nikdy jsem na trase Liberec-Pha autobusem nejel, jen sleduji tuhle diskusi jaksi zvenčí.

Zastávám názor, že je třeba SA v téhle bryndě nechat vykoupat i s jejich cestujícími, kteří s nimi jezdili za korunu, a snad si mysleli, že je to tak správné, protože pan Jančura o tom přesvědčoval kdekoho (obyčejné lidi i úřady). Ty úřady prý dokonce přesvědčil...

Když se teď potvrdilo, že všechno má svoji cenu, tedy i jízdenka z Prahy do Liberce, a SA chce ty probenděné peníze od svých cestujících dostat, tak se tomu snad nemůžeme až tolik divit.

Jestliže u seriózních dopravců na srovnatelné vzdálenosti stojí jízdné cca 1 Kč/km, čemu se ty lidi tolik diví ?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace