K-report
 

Archiv do 13.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Ústeckém kraji » Archiv do 13.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 19:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z KH: bohužel, ale seš vedle, jak ta jedle. Je vidět, že seš z HK a to, co popisuješ, jsou jenom tvé dojmy, které si pleteš s pojmy. Takže bych to nešířil jako svatou pravdu.

Ne, že by byl DPÚK ideální, to tedy rozhodně ne, ale to co zde prezentuješ je hodně nepravdivé.

staré a ledabyle udržované autobusy, nepříjemní řidiči, občas i nevydávání jízdenek (tedy kasírování cestujících do kapsy řidiče) a informační kanceláře jak za socialismu

Staré a podudržované autobusy tu jistě byly, ale v posledních dvou letech to byl naprostý zlomek vozového parku. Naopak, vozový park byl neustále modernizován (ať už ekobusy, obyč. SORy, či nizkopodlažníma kloubovejma Mercedesama). Trosky byly zřejmě jenom na zálohách a nějakých opravdu vidláckých linkách.
A dnešní vozový park není o nic lepší.


S tím, že by si řidič bral peníze a nevydal lístek jsem tu v životě nestekal. Ale nyní máš možnost-třeba u DP Teplice. Řidiči jezdí pořád stejní (ač po jinou barvou), jejich chování je taky pořád stejné. A neboj se, řidičů je nedostatek, takže když pošlou nějakého cestujícího do (zatím byl ve většině případů řidič v právu), tak se mu nic nestane.

"socialistické" infokanceláře byly lepší, než, jak je tomu nyní-žádné.

Dopravu tady prasí, jak jest regionální oblibou, jen a jen Ústecký kraj. To, že si ještě rok před autobusovou krizí lez DPÚK a kraj do je všeobecně známou věci (novinové články, projevy hejtmana atd.). To, že se kraj nechal "vyjebávat" (za tučné "provize" činovníků kraje) je jeho mínus.

Celkově se situace ani nezhoršila, ani nezlepšila, ale kdo ví, jak to to Šulc-kokostánu půjde dál. O IDS se už raději ani neuvažuje....

Dřív jsem na DPÚK hodně nadával, ale postupně se to začalo lepšit. Nynější stav je úplně stejný.
Ale myslám, že dobře to už vyjádřil Aussiger

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 19:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_Hk:Zase bych neřek,že na tom DpÚk byl nějak hrozně s vozovým parkem,neříkám,že měl vozový park výbornej,ale horší jak průměrnej v ČR rozhodně nebyl.Vraky má skoro každý dopravce.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 19:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch vraků u DPÚK už je opravdu poměrně málo. V regionální dopravě se už moc nevyskytují, zato na linkách do Prahy se ještě ty jejich totálně neudržované, polorozpadlé a rezavé LC 735 / 736 dají vidět poměrně často.
www.fotodoprava.com
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 20:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:Na těch dálkových linkách je to hrůza děs,když tam nejezdí polorozpadlé 735/736,tak tam jezdí většinou úplně nevhodné Sory s nízkými sedačkami.

Dnes sem se divil,že na linkách ČSAD Slaný,Praha-Chomutov,Praha-Most jely Karosy C734 pro tyto linky nevhodné busy,dříve zde jezdily alespoň Connecta,která taky nejsou kdoví co,ale lepší než C734.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: DPÚK si nemohl dělat co chtěl, mohl jen co mu kraj za své peníze dovolil. A že to bylo v reálu skoro totéž? No asi jo... . Ale nezapomeň, že DPÚK byl na penězích od kraje závislý (jeho komerční aktivity jsou minimální - zájezdovku zrušili už dávno), takže by se podmínkám kraje asi jen tak vysmívat nemohl pokud by chtěl dál fungovat.

...DPÚK mu to vždycky překazil
Ano, kdyby si ty hurá akce úředníci lépe připravili, nebylo je jak napadnout a překazit. A jen tak spoléhat na to, že se DPÚK nebude bránit, když šlo o peníze, by bylo pošetilé.

že obnova vozového parku pokulhávala, bylo zřejmé
No asi záleželo v které oblasti kraje jsi byl, řekl bych že ten příděl nových busů do provozoven nebyl rovnoměrný, někde jich bylo hodně (SORy, Ekobusy), někde byly jen Karosy 700 a 900 (ano ty stejné 900 slouží dál u nových dopravců ). Ale nákup nových busů pro ZDO je hrazen ze státního/krajského, takže šlo o to, kolik peněz do toho bylo nalito. Buď to bylo málo nebo to bylo dost, ale ty peníze byly utopeny v CNG provozu (plničky, Ekobusy) nebo se "jen" ztratily v černé díře . Tohle já nevím, ale třeba krajský úřad by to měl vědět .
A když teď noví dopravci masivně nakupují nové i ojeté autobusy předpokládám, že si to v rámci dlouhodobých smluv a přiměřeného zisku resp. přímých dotací nechají zaplatit. Nebo to hradí ze svého? . To by se opravdu ušetřilo. Ale odkud pak berou peníze ztrátové dopravní podniky? Nebo že by kraj šetřil tak, že to hodí na městské rozpočty?

Přístup DPÚK k cestujícím byl takový všelijaký - já pamatuju když jsem ráno v mrazu spolu s dalšími mnoha cestujícími čekal na bus, který nepřijel a žjišťovat co se vlastně stalo začali až řidiči, když jsme jim vlezli do služební místnosti. A to bylo na AN v Ústí.
Ale taky když jsme jednou večer pro poruchu zůstali stát na silnici a náhradní bus pro nás přijel okamžitě a ještě to byla nová Sorka.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 16:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: S tím "vedle jak ta jedle" bych se být tebou mírnil. Netvrdím, že jsem v Ústeckém kraji každou chvíli, ale nějaký přehled o tamní situaci mám. A pokud jde o busy DPÚK, tak ty vídám v Praze na Florenci denně a můžu tě ujistit, že z hlediska kvality vozového parku je DPÚK jeden z nejhorších dopravců, kteří tam jezdí. Na regionálních linkách bylo starých busů taky víc, než by bylo zdrávo. Kdyby aspoň byly perfektně udržované, nevadilo by to tolik, ale údržba evidentně nebyla silnou stránkou DPÚK. Opačný extrém - kloubové Mercedesy Citaro - byl jen jakýsi trucpodnik vůči DP Teplice. DPT koupil dvě 15m Citara a chtěl s nimi jezdit i regionální dopravu, tak DPÚK honem rychle koupil dvě kloubová Citara, aby byl "ještě lepší". To je naprosto zřejmý důvod. Nebýt Citar u DPT, nebyla by ani u DPÚK, tím si jsem jistý. To nevydávání jízdenek jsem zažil osobně, takže to mi nevyvrátíš.

Aussiger: DPÚK si leccos vymohl všelijakými "propagandistickými" kampaněmi a vyhrožováním evropskými předpisy či zastavením provozu. Ač byl závislý na penězích kraje, bezmocný nebyl - rukojmími mu byli cestující. I před vyvrcholením krize se choval dost odvážně - měl možnost dál jezdit jako ČSAD ČL, ale sám dělal vše proto, aby se tak nestalo. To snad mluví za vše... Co se týče obnovy vozového parku u "nových" dopravců, myslím si, že to nejsou takoví dobrodinci, aby autobusy kupovali ze svého. Tohle musí pokrýt přiměřený zisk + částečně státní dotace. Kdyby kraj čekal "výpomoc" od městských rozpočtů, asi by ho čekala studená sprcha.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 16:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, s tou jedlí mám naprostou pravdu
Jak tak koukám,tak největší "odborníci" na dopravu v Ústeckém kraji z tohoto kraje vůbec nepocházejí...to je minimálně podezřelé

A pokud jde o busy DPÚK, tak ty vídám v Praze na Florenci denně a můžu tě ujistit, že z hlediska kvality vozového parku je DPÚK jeden z nejhorších dopravců, kteří tam jezdí
Nechci bejt drzej, ale tento výrok je téměř lež. Kupříkladu na dnešním spoji DPÚK Litvínov-Praha jel vypulírovaný dálkový SOR. Včera, předevčírem a i předtím to samé. A i kdby tam jezdily vrkay, ta mne to zas tak zajímat nemusí. To je jejich nedotovaná činnost, klidně ať si tam jezdí s koloběžkou. Mě zajímá to, jak vypadal vozový park regionálních linek v posledních dvou-třech letech. A ten se neustále zlepšoval. a tempo bylo velice slušné. Ale samozřejmě, že vrak se vždycky našel. Vozový park DPÚK byl normální český průměr. Nebylo to nic "superecht", ale taky to nebyl žádnej hnůj.

Opačný extrém - kloubové Mercedesy Citaro - byl jen jakýsi trucpodnik vůči DP Teplice No a co ? Tak se v předtuše případné konkurence zachoval se zcela normálně (to je snad základní pravidlo trhu, ne ?)

Nevydávání jízdenek neznamená, že si řidič ty peníze bral pro sebe, mohl mít porouchaný strojek, či mu došla role na jízdenky

U DPT jsem ale zažil zcela vědomé pouštění cestujích do vozu bez zaplacení. Stejně tak jako kouření ve voze a jiné nešvary.

Jestli nikdo na kraji nerozeznal "rozdíl" mezi DPÚK a ČSAD ČL, tak byl buďto: 1) zloděj 2) osoba duševně chorá. Za krizi mohl ze 2/3 kraj a z 1/3 DPÚK.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 17:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár:Já sem jel linkou Praha-Litvínov také a jel tam Sor C10,5 s nízkými sedačkami,takže nic moc.A co tak vídám v Praze na Florenci,Hradčanské a Holešovicích tak nyní na dálkových linkách DpÚk jezdějí Ekobusy s nízkými sedačkami,potom Sory C10,5,C12-některé s nízkými sedačkami,některé s vysokými.Potom tam jezdí tuším 3-4 Sory Lh a nějaké dost vrakoidní Karosy lc735/736.Takže opravdu na jejich dálkových linkách žádná sláva.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 17:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k té Praze záleží na oblastech. V MO+LTV byl zcela běžně nasazený dálkový SOR LH, ale třeba na linkách z ÚL byly a jsou běžně nasazovány Karosy LC735/6 či dvě LC936, které už i teď vypadají dost bídně. Souhlasím s tebou, že na výdělečnou činnost DPÚK či DP Intercity si může dopravce nasazovat co chce.
Věkový průměr autobusů DPÚK nebyl v nijakém hrozném stavu, ostatně z tabulek dotací lze vyčíst, že tento podnik byl jediný, který dostával dotace až na 30 vozidel ročně, což není zanedbatelné. Bohužel rozdělení těchto nových vozidel bylo z našeho pohledu nesystematické a byly oblasti, kde člověk na novej vůz skoro nenarazil a byly oblasti, kde prakticky zase nejezdila řada 700.

Co se týká celé kauzy bych si dovolil odporovat a rozdělil bych to 50 na 50. Dopravce požádal o příliš velkou dotaci najednou, kraj neměl vypracovánu koncepci případné náhradní dopravy a spoléhal se na to, že se to nějak vyvrbí, což dokládá rozjezd jednotlivých oblastí, kde byla doprava zastavena a někdy byly dost velké mezery při obnovení provozu. V tomto kraj dost zklamal. Jejich výběrka pak byly jen o tom, kdo nabídne nejnižší cenu a pak, řekněme si to otevřeně, výběrka na některé oblasti byly ušity přímo na míru jednotlivým DP v kraji.
Kdo z nich pochopil se hezky prohání po kraji, kdo nepochopil a dosud nechápe nejezdí a nebo si hraje na svém písečku jako by se nic nedělo.

Co se týká kvality současných dopravců, tak vozový park taky není zrovna dvakrát dobrý. Což se nelze divit, když nebyl nikdo pořádně připraven na dopravu v tak velkém rozsahu. Uvidíme jak se budou u jednotlivých dopravů obnovovat autobusy.

To, že kraj ujel na ČSAD ČL bylo spíše koncipováno z toho, že úředníci si mysleli a předpokládali jistou výpomoc od DPÚK s tím, že by o práci nepřišel ani jeden řidič. Pouze by přešli z jedné do druhé společnosti. No, dopravce se zachoval tak, jak se dalo předpokládat, přeci jenom trumf držel v tu chvíli dopravce a ne kraj. Ten se spoléhal na nějaké vyjádření společnoti, ale pořádně to podložené neměl.
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: sice nevím přesně, jak to vypadá v ústeckém kraji, ale "jenda_z_hk" je podle mých zkušeností naprosto důvěryhodným zpravodajem jak z Florence, tak z jednotlivých linek (např.nevydávání jízdenek).
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo někoho okrade (nevydá účtenku nebo jízdenku), je darebák, ale hlupákem je ten, kdo si to nechá líbit.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1992
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Tak jedna věc byla mediální kampaň (i třeba zbytečná a přehnaná) a druhá, že pochybili úředníci, když chtěli dělat výběrka v době, kdy měli s DPÚK smlouvu a vydané licence. Rozhodně se nerozhodovalo na základě nějakých výhrůžek v médiích . A jednou šlo o různý výklad vládního nařízení, kdy si kůli tomu vyhrožovali i v televizi, ale nakonec si to asi ujasnili. Kraj na oplátku zase napadal samotný název DPÚK.

I před vyvrcholením krize se choval dost odvážně - měl možnost dál jezdit jako ČSAD ČL, ale sám dělal vše proto, aby se tak nestalo. To snad mluví za vše...
Jo, v tu chvíli už o ježdění nešlo, to podstatné se totiž odehrálo o něco dřív, když DPÚK nabídl, že sleví ze svých požadavků, tedy že nebude kupovat tolik nových busů. Tady ještě šlo o zachování provozu. Jenže kraj odmítl jakékoliv další jednání s tím, že si vybere nové dopravce. A tady začala válka. Jaké pak bylo překvapení když vyhrálo ČSAD ČL - po tom všem naprostá šílenost nebo alespoň velmi špatný odhad situace . Jak to dopadlo víme.

A k současné "obnově" vozového parku: Takže dojdeme k tomu, že se do ní znova nacpou státní peníze, přičemž se začíná od nuly bez ohledu na to, že se kupovaly busy pro DPÚK. To je ukázka dobrého hospodaření .
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 20:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Orlí spár prosím uklidni se kolega Jenda z HK má vě většině pravdu.V situaci jaká je hraje kraj nečistě ale podobně hraje i DPÚK.
Např u Čsad Semily si cestující u vás výrazně pomohli.
Jenda má v lecčems pravdu,v některých věcech bych s ním též polemizoval,ale rozhodně bych ho nenapadal že tomu nerozumí.
Jinak tě chci upozornit že pokud jsi zletilý tak můžeš i ty za tu situaci kterou tam máte.To jen tak na okraj
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 23:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: A nebylo to náhodou tak, že to začal DPÚK jednostranným požadavkem na razantní zvýšení dotací? Pak měl kraj přece pádný důvod smlouvu vypovědět. Licence má DPÚK doteď, a jak je vidět, nenutí ho to zachovávat původní rozsah dopravy (ačkoliv něco takového se během krize snažil tvrdit médiím).
Co se týče busů koupených se státní dotací, tak nemám obavy, že je DPÚK nechá sešrotovat... Buď zůstanou na zbylých spojích DPÚK nebo se přesunou na Českolipsko.

Orlí spár:
Ale já přeci vůbec netvrdím, že jsem odborník na Ústecký kraj. Nebo snad ano? Jen vyjadřuji svůj názor na základě informací, které mám. A je klidně možné, že ve skutečnosti je všechno úplně jinak, akorát se prostě určitá fakta udržela „pod pokličkou“ a veřejnost (tedy ani já) o nich neví. To nevylučuji.

Uzavřel bych to asi takto... Dost arogance bylo v chování kraje i v chování DPÚK. DPÚK se tvářil, že jedná v zájmu cestujících, a pak najednou zastavil provoz. Kraj má povinnost zajistit dopravu pro své občany a skutečně bylo období, kdy se toto nepodařilo. To ano. Ale faktem je, že DPÚK hodlal zneužít svého monopolu a i kdyby to s ním kraj ještě nějak urovnal, problémy by nevyřešil, ale jen oddálil. Proto považuji rozhodnutí změnit dopravce za správné.

Když tak vidím tu 810 v tvém profilu, říkám si, jestli náhodou nejsi jeden z těch tvrdošíjných zastánců jednotných monopolních ČD. Pak bych pochopil i tvé postoje k DPÚK. Protože názory jako ten, že nevydávání jízdenek se dá omluvit poruchou strojku, jsou více než troufalé. V takovém případě přece musí řidič vydávat jízdenky náhradní – psané, ne? To samé, když tvrdíš, že DPÚK nemá špatný vozový park, když do Mostu posílá jednu pěknou SORku. To má jako znamenat, že díky jedné SORce ty bídné LC 735 nikomu nevadí?
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 18:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tak vidím tu 810 v tvém profilu, říkám si, jestli náhodou nejsi jeden z těch tvrdošíjných zastánců jednotných monopolních ČD
Není
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 00:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Požadavkem na dotace to začalo, ale na konci taky DPÚK ze svých požadavků slevil, jenže kraj už na to nereflektoval. A když se vůči DPÚK tak zatvrdil, potom jsem stále nepochopil, proč tehdy vyhrálo ČSAD ČL, čímž se kraj sám vmanévroval do dalších tahanic a problémů. Když konec tak konec, ne?

Nejen že DPÚK měl licence, ale měl i smlouvu. Koneckonců to jsem si nevymyslel já, to je vyjádření rady kraje, když odůvodňovali proč tehdy padla ta výběrka.
Nevím jaké licence DPÚK teď má, ale alespoň částečně tam proběhlo jejich odebírání právě za údajné porušení podmínek přerušením provozu.
A k argumentu, který používal DPÚK, že držením licence vznikají nějaká práva a povinnosti a že je tam rozpor mezi evropskou a naší legislativou, k tomu jsem žádné vyjádření nikde neviděl. Asi to čeká na soud. Já to neumím posoudit kdo má pravdu.

Dotované busy určitě ne sešrotovat, ale u DPÚK by taky neměly být když už nejezdí nic v závazku (pokud teda platí ta podmínka, že busy pořízené se státní pomocí musí jezdit v závazku minimálně z 80%). Možnost přesunu do ČL mě taky napadá, ale zatím se nic takového neděje.

Prostě na té změně nevidím nic moc pozitivního, protože šlo jen o peníze na nové busy a ty se budou kupovat tak jako tak a díky nastaveným podmínkám a začátku od nuly to bude stát víc. Tak akorát, že teď tady začalo jezdit víc typů vozidel a ne jen Karosy a Sory, což třeba pro mně je zajímavé, to zas jo .
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 08:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger:Mýslím,že licence ještě má,protože na www.portal.idos.cz je plno jízdních řádů,kde jede jen jeden spoj a to pouze v jeden den platnosti jř.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 20:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc: Ale to jo, licencí jim zůstalo plno, ale popravdě nevím a nebudu zjišťovat jestli to jsou všechny z těch původních. O odebírání se mluvilo a bylo to i logické, když z pohledu kraje přestal DPÚK svévolně jezdit. Nevím jak daleko to nakonec dopravní úřad dotáhl a kolik jich skutečně odebral.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 03:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 : Nevím, co je na tom populistického, když řeknu, že se mi líbí i EKOBUSy i Mercedesy... Já jsem je tak na okraj uvedl, že jsou to výborné vozy.. to že je koupil ČSAD Slaný je jiná věc... Já za tu situaci nemohu, neboť v době, kdy se konaly volby do krajských zastupitelstev, jsem ještě zletilý nebyl... Teď myslím, že pan Šulc má téměř jisté, že křeslo v roce 2008 opustí :-) Jinak pro Vaši informaci cestuji s DP Intercity min. 2x týdně a to pravidelně už 4 roky... (1 rok dokonce 4 jízdy týdně) Nesmysl je, kdo tvrdí, že DP Intercity nejde o cestující.Na lince Ústí-Praha, kterou provozují komerčně, zavedli nový pár spojů v době, kdy nejede vlak - ve 22:00 z Prahy /a v 19:30 do Prahy- to ale vlak jede/. Ač je tento spoj neziskový, přesto ho provozují, protože je jim jasné, že pokud cestující má na výběr víc časů, tak tím spíš si přitáhnou zákazníky a tím častěji pak budou jezdit - další motivací je čipová karta s 10.jízdou zdarma během 15 dní. Páteční spoje z Prahy jsou pravidelně posilovány a letité stání v busech téměř zmizelo - a že se dva busy bez problémů naplní. Ceny i po zavedení mýtného výborné (srov. Lovosice-Praha 67 Kč, DPMD 80 Kč), o konkruenci lze mluvit snad jedině v Ústí, kde teď jezdí obrovské množství vlaků a s KMB se do Prahy dostanete i levně. Vlaky zrychlily, přibyly a DP INtercity si přesto své zákazníky drží, čím to tedy bude? :-)
Vozový park se zlepšuje, uznávám ale, že ty staré rozhrkané Karosy jsou bída.

Jenda_z_HK : S nevydáním jízdenky jsem se nikdy nesetkal - podnikl jsem tak cca 800 jízd s DPÚK/DP INtercity za svůj život :-) Vlastně jsem se s tím setkal jen v Popradě a ČSAD Střední Čechy - tam mi dal řidič jízdenku jiného času :-)

Jasná a neoddiskutovatelná chyba-podraz kraje = 1.5.-1.8.2006, kdy NIKOMU NEPLATIL ZA ZDO, AČ JE TO ZÁKONNÁ POVINNOST TOHOTO ÚŘADU. Nutil DPÚK jezdit zadarmo bez dotací linky do ZDO a vymlouval se na to, že licence má až do 9.12.2006 a že tedy pokud přestane jezdit, tak se dopustí protiprívního jednání. To je samozřejmě pravda, ale toto jednání DPÚK způsobil kraj. Nebo Vám přijde normální, když za Vámi přijde zaměstanavatel a řekne Vám : máš okamžitou výpověď, ale ještě půl roku mi tu budeš dělat, jinak Tě obviním, že děláš rukojmí z cestujících.
Jak to mělo vypadat: KRAJ : dopravce, nechci Tě, dávám Ti výpověď, beru Ti licence, nic už nedostaneš, už si nejezdi, od 1.5. mám připravenou dopravu od někoho jiného... Pak to beru, i když to je pořád dražší, protože se musí znovu nakupovat busy...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 09:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasná a neoddiskutovatelná chyba-podraz kraje = 1.5.-1.8.2006, kdy NIKOMU NEPLATIL ZA ZDO, AČ JE TO ZÁKONNÁ POVINNOST TOHOTO ÚŘADU. Nutil DPÚK jezdit zadarmo bez dotací linky do ZDO a vymlouval se na to, že licence má až do 9.12.2006 a že tedy pokud přestane jezdit, tak se dopustí protiprívního jednání. To je samozřejmě pravda, ale toto jednání DPÚK způsobil kraj. Nebo Vám přijde normální, když za Vámi přijde zaměstanavatel a řekne Vám : máš okamžitou výpověď, ale ještě půl roku mi tu budeš dělat, jinak Tě obviním, že děláš rukojmí z cestujících.
Jak to mělo vypadat: KRAJ : dopravce, nechci Tě, dávám Ti výpověď, beru Ti licence, nic už nedostaneš, už si nejezdi, od 1.5. mám připravenou dopravu od někoho jiného... Pak to beru, i když to je pořád dražší, protože se musí znovu nakupovat busy...


Zajímavý úhel pohledu... Ale řekl bych, že teď už zabíháme do oblasti, kde se ne všechny podstatné informace dostaly na veřejnost. Nejdůležitější je to, jakým způsobem si DPÚK řekl o to zvýšení dotací. Předpokládám, že výše dotace se běžně sjednává na kalendářní rok. Tomu by nějak měla odpovídat i platnost smluv na ZDO. Takže to, že DPÚK si o zvýšení dotací řekl zhruba v polovině roku, asi nebude úplně košer... Prostě a jednoduše dal najevo svou sílu - řekl tím kraji, že když nezaplatí, autobusy přestanou jezdit. Věděl totiž, že sehnat náhradní dopravu pro celý kraj je takřka nadlidský úkol a i kdyby se podařil, bude to trvat hodně dlouho. Ovšem kraj se rozhodl pro protiútok - taky dal najevo svojí sílu tím, že přestal DPÚK platit. Takovéto neshody mezi krajem a dopravcem nejsou nijak výjimečným jevem, akorát je zvykem, že se to vždycky "nějak urovná". Na to zřejmě spoléhali manažeři DPÚK, což byla jejich největší chyba. Kraj se prostě zachoval radikálněji, což s sebou neslo jistá negativa, ale na druhou stranu tím předešel obdobným problémům v budoucnosti.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Denny hozman tak moc se DP Intercity teda nesnaží.Na lince Ústí Vrchlabí jezdí stále dost bídná 735,případně Sor v bežném linkovém provedení.To vaše slova moc nepotvrzuje.
Jinak čipové karty se dají použít i u dopravců nových.ČSAD Semily má též tento systém výborně zvládnutý.Navíc mají nejširší okruh clearingu s ostatními společnostmi(i s ČSAD Česká Lípa)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 16:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem z Ústí nad Labem DP Intercity Karosou Lc735 a byl jsem spokojený,cena 82,-,autobus čistý,motor také vcelku šlapal.Takže až tak špatně bych to s tou údržbou u DPÚK neviděl.Možná je to výjimka,do Ústí sem jel poprvé a s DPÚK podruhé v životě.DPMD jezdí Praha-Ústí za 100,-,sice na linku nasazuje lepší busy,ale rozdíl 18,- je dost značný.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 17:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman: Bohužel, já si taky představuju vozový park na delších linkách trochu jinak, než co jezdí u DP Intercity, kde lze potkat buď staré (ale pohodlné) LC 735 nebo nové Sorky, ale jen v "Céčkovém" provedení. Sice zrovna na lince do Prahy jezdí ze směru od Ústí dvě LC 936 a občas se mihne SOR LH nebo Ekobus, který má sklopná opěradla, ale ty to celkově moc nezachrání. A posilovat nestačí jen páteční spoje z Prahy, ale i pondělní ranní do Prahy a to je taky leta neřešený problém (i když tohle se v poslední době trochu vyřešilo samo díky lepší nabídce ČD). Ale já pamatuju, když se z Ústí jezdilo běžně na stojáka, natož pak z Lovosic nebo Litoměřic. Pro srovnání - DP Děčín nasazoval dva autobusy nebo kloubáka, později si pořídil Arese 15M.

Jenda_z_hk :Takže to, že DPÚK si o zvýšení dotací řekl zhruba v polovině roku, asi nebude úplně košer...
Ta polovina roku bude asi nějaká mýlka, byl to listopad 2005 kdy se začalo jednat o prokazatelné ztrátě na rok 2006. Teda jednat, obě strany si jen řekly své požadavky ze kterých nehodlaly ustoupit.
Košer spíš nebylo, když kraj spoléhal, že dopravce bude jezdit dál i když mu už nic neplatil. To se pak nějakému přerušení provozu nesměl divit.

švarc: Žádná výjimka. Běžný standard, který ale už leckoho nepotěší třeba tím starým autobusem. A ke špatné údržbě - já jsem za zhruba 1600 jízd s DPÚK nedojel pro technickou závadu jen jednou. Na druhou stranu nějaké chybějící opěrky rukou u LC 735 nikdo neřešil, stejně jako např. stržený mechanismus sklápění opěradla.

(Příspěvek byl editován uživatelem aussiger.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 19:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Aussiger.Možná se brzo dočkáte na spojích do Prahy zajímavého zpestření a nevídaného luxusu,které se připravuje
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 21:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: A asi v tom bude mít kopýtka jelínek, co?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 22:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano,bus už drandí na Brno aby se dobře zajel
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Neznalek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2007


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 11:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger přesně jak řiká Ares1, jezdí na lince Brno, aby se vychytaly všechny mouchy a mohl vám jezdit pro vaši spokojenost :-)
Volvo Berghof (1995 - 2007) ve středisku Turnov
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 12:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Neznalek, Ares1: Jsem to asi nepostřehl, ale co se tam zajíždí?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2619
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Magiq no tak no tak dvě Regia,jedno půjde do Litoměřic a.......
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 18:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem koukal,že u ČSAD Semily jezdí předváděcí Crossway 2E9 3224.
Jinak v Lovosicích jsem viděl modrý Crossway bez spz s nápisy BusMat plus.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 19:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jedna z těch vrakovitých Karos C734 od AKV, co je koupil BusMat plus, se momentálně vyskytuje na ÚAN Florenc a za chvíli pojede dálkovou linku do Žatce .
George V.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.178
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 14:42:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tady tak básníte o vozidlech nových dopravců, přijeďte se podívat k nám na Kadaňsko, co tady předvádí AKV. Starý vrakoidní karosy, většinou dálkáče, často pronajatý od soukromníků; možná i pár atmosféráků by se našlo. Oproti DPUK docela propad. Před krizí tady většinu spojů jezdily nové Ekobusy, na zálohách pár naftových SORek, dvě C934 v naftě a asi dvě C734 po GO a jedna LC735, ovšem předělané na CNG.
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 19:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to George V.:nebylo by mozno
Neznalek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 12:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máte mít odedneška ve stř. Litoměřice čsad Semily a.s. zapůjčený Man Lion´s Coach ze stř. TURNOV 2L3 3107 (Pravděpodobně na 3 neděle) -> Tak si ho važte a nepoškodte nám ho

viz. foto http://www.csadsemily.ic.cz/tu/m2L3-3107.JPG
Volvo Berghof (1995 - 2007) ve středisku Turnov
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 17:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 17:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

vyjádření kraje
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 11:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jedny pokuty.Dám vám dotaci, ale vemu si jí zpět v pokutě, to máte za to, že jsem vám dal práci.Ústecký kraj
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 12:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukám kocourkov hadr že....
no tak alespoň nová linka Litoměřice - Praha
application/pdf
L550908_070715_61008.pdf (57.1 k)

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 13:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=156&r=mfsevercech&c=778392
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 22:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem na silnici z Jiříkova do Rumburku potkal opět autobus SOR ČSAD Semily na pravidelné lince za jízdy s otevřenýma dveřma.Hlavně že když to bylo na ČD,tak se z toho TV Nova a tisk mohli zbláznit....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34928
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 16:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby Ondrchůj blbě nekecal, tak to nemuselo bejt tak zlý...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 12:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=176&r=mfsevercech&c=792989
Kebule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 20:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Situace na Kadaňsku...9.8.2007
o linku Chomutov - Kadaň se dělí DPÚK a DPCHJ.DPÚK nasazuje pouze vozy EURO 5 ( jezdí zde i kloubový Citaro..viz foto).No a DPCHJ nasazuje C 734,LC 736,některý i najatý od jiných dopravců.A vrcholem je, když jede Ford transit(16+1).Ještě,že je to jenom 25 km.
Na ostatních linkách zůstalo ČSAD Karlovy Vary,ty jsou zase schpný poslat na 40 km dlouhou linku do hor B 932.Sice komfort nesplňuje, ale neni stará 20+ let, který tam ještě před měsícem svištěli o 106..Pokuty, udělaj svý.

 
 
 
 
 
 
 
Tady je foto, ketré mnohým vyrazí dech...Divize Prunéřov...Vozy C 734,B 731(2),LC 736,C 744.Odhaduju to tak na 150 vozů. Bohužel se nedalo vyfotit vše najednou...
 
 
 
 
 
 
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 20:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tomu se řiká sedmičkový pohřebiště
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2917
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 20:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jejda tady by si Psota vybral kousky na jeho bastlíky.A DP Bratislava ta by se taky vybrala
Děkujeme Kebule za parádní servis
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 23:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kebule:

Roudnice nad Labem:
 
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2928
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 23:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Louňák á turecká pomsta nejhorší bus ve kterém se svezl
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 09:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až jsem musel zamáčknout slzičku
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2896
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 20:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Prunéřov: Ty sedmistovky nejsou určený na likvidaci, ale postupně se rozprodávají... Mají pouze sundané RZ a jsou zamčené. U velké části stačí nahodit baterky a vyrazit.
Drtivá většina jsou C734 a B732, pak několik LC735 a jedna C744. Dost je jich v slušném stavu, jsou ale i trosky. A nechybí ani jeden "atmosférák" (předělaný na turbo). Několik je ještě v modro-bílém provedení.
Pěkný pohled to ale není.

Ares1: á turecká pomsta nejhorší bus ve kterém se svezl - jsem přesně toho názoru a taky jsem tímhle názvem tenhle typ vozu pokřtil poté, co někdo jiný takhle nazýval Jihotransí Many... Man je ale proti tomuhle luxusní autokar.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7186
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 20:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch sedmistovek je tam míň, dobře informovaný zdroj mluvil o cca. 80 vozech. A jinak, kdepak je foceno https://www.k-report.net/discus/nahledy/077402.jpg ? Přečetl jsem dobře, že je to linka Kadaň - Klášterec?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2937
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 20:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad J pribil ano asi mám ten název od tebe.S Manem Jihotransu jsem nejel tudíž si to o něm říci neodvážím.Ale ten medvěd to je hrůza děs běs.ještě že tady u nás to nejezdí.Ale představ si že UO to vypravuje na linku LBC - Luhačovice.Pánbuh s nima
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3120
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 20:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Ares1: Touto linkou jsem se vracel minulou neděli z Vysokého Mýta. Mercedesem. Ano není to poslední výkřik techniky, ale na regionální linky to podle mého názoru není špatné (hodnotím jen pohodlí). Měl pouze velmi hlučnou zadní nápravu, ale nemohu posoudit, jestli to byla vlastnost či závada.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2939
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 21:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Magiq brr ani na region bych to nechtěl.Tobě se tam sedělo pohodlně?Já se mlátil hlavou o vrch,a ve Svitavách jsem vylezl jak rozlámanej stařec.Zlatá karosa .zlatej Sor.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Kebule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 21:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin:Jo máš pravdu je jich tam míň, já sem si pak uvědomil,že jsem to přestřelil..Ty fotky jsou z Kadaně.
Už asi 2 700 v barvách DPÚK jsem potkal v Chomutově, ale s logem DPCHJ...takže rozprodávaj..
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 22:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlatej Sor, opravdu! Nejlépe s nízkými sedačkami, že! Ideální na dálkovou linku, toto. Šak víme.
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 23:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sergeilbc myšleno na regionální,na dálku ten Sor radši ne,náš Rokytnický moc na Brně nevydržel a musel na menší GO
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Urbíno_12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To kebule: Jelikož jsem z Chomutova, musím se DPCHJ samozřejmě zastat. DPCHJ dostává nesmyslný pokuty, až to neni hezký. Začalo to asi takhle-DPÚK stávkuje-nejede-NAD-najednou kraj řek DPCHJ jezdi(tady bych se zastavil DPCHJ jezdí na Lovosicku a Kadaňsku). Z Lovosicka přišly dvě pokuty takže vše novější (většina C934E) šly na lovosicko, nám zůstaly na Prahu pár C954E, 15M Bova a rozbitej Ares 15m kterej je už asi dva měsíce ve Vysokym Mýtě)Prostě kraj by měl rád že něco jede a ještě dává pokuty.... Na Kadaň se vypravují zgenerálkované C734 nebo LC735,6, pravda DPÚK tam měl vždy Sorku (ne zrovna Euro 5 i ten starej dobrej dýzl se tam zjevoval ale citáro nikdy)nebo se tam vypravuje Ford tranzit pzn. na méně vytížené linky. A na Kadaňsku místní linky DPCHJ provozuje s autobusy, které tam dřív za jiného dopravce jezdily nebo podobné vozy(Karosy 700 od DPÚK) A teď mě ukamenujte
Kebule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Urbíno 12:Ne, samozřejmě máš pravdu,já sem to taky nemyslel jako špinění jména DPCHJ, ale jenom ten kontrast rozdílu mezi těmito dopravci...Hele a to Citaro tam jezdí,alespoň jezdilo (viz foto nahoře).Třeba už zas nejezdí...Ale zase berme to tak, že tam hlavně něco jezdí.Teď je to rozhodně lepší situace než na jaře,když Kadaň - Chomutov jezdilo ČSAD KV.
Urbíno_12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si taky myslím, že by to mohlo být lepší, ale DPCHJ zesvého nové vozy kupovat nebude a než a jestli vůbec přijdou dotace..... AKV si pamatuju. Ojetý tušim Many z německa na BUSE s německym nápisem, kterej neuměl nikdo smazat
Kebule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jak dlouho má DPCHJ smlouvu s krajem??Aby zase za půl roku tam nejezdilo třeba ČSAD Střední Čechy

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace