K-report
 

Archiv do 25.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 25.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7152
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 12:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že jsem si jich poprvé všimnul někdy v červnu, takže to je už asi dva měsíce, co to takto funguje

To bude ono, já jako cestující služeb MHD prakticky nevyužívám, kolo je lepší
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 18:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco Pro kolegu Ikaruska:
 
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Wwwdpmpcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 20:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 19.8.2007 od 6:00 do 24:00 hod. a 1.9.2007 od 0:00 do 18:00 hod. bude úplná uzavírka části Palackého tř. mezi křižovatkami s ul. K Polabinám a u Domu služeb.

Dopravní podnik přijal následující opatření:


• na trolejbusových linkách 2, 3, 7, a 13 budou nasazeny autobusy
• odklonová trasa l. č. 2 a 13 bude vedena ve směru od Hl. nádraží z Palackého tř. ulicí K Polabinám, Sukovou tř. a Sladkovského ul. na tř. Míru, v opačném směru z tř. Míru na Masarykovo nám, prodlouženou Sukovou tř. a ul. K Polabinám na svoji trasu, náhradní zastávka tř. Míru ve směru ke Grandu bude zřízena na stávající zastávce Sukova, zast. Palackého ve směru na Hl. nádraží bude přeložena na zast. Masarykovo nám.
• odklonová trasa l. č. 3, 10 a 16 bude obousměrně vedena z Palackého tř. ulicí K Polabinám a prodlouženou Sukovou tř. na Hradeckou ul.; zast. Masarykovo nám. v obou směrech a Palackého ve směru na Hl. nádraží budou přeloženy na zastávku K Polabinám
• odklonová trasa l. č. 6, 8, 9, 12 a 19 bude obousměrně vedena z Palackého tř., ulicí K Polabinám na Sukovu tř.; zastávka Masarykovo nám. v obou směrech bude přeložena na zast. K Polabinám, spoje ve směru na nám. Republiky obslouží zast. Sukova
• odklonová trasa l. č. 18 a 24 bude obousměrně vedena z Palackého tř. ulicí K Polabinám a prodlouženou Sukovou tř. na Masarykovo nám.; zast. Palackého ve směru na Hl. nádraží bude přeložena na Masarykovo nám.
• 19.8.2007 bude historická linka č. 51 ve směru do L. Bohdaneč vedena z tř. Míru na Masarykovo nám. a do Polabin, v opačném směru bude vedena v trase Polabiny Kosmonautů – Polabiny hotel – ZS – Sukova a dále po své trase do Dubiny sever.

Dopravní podnik děkuje všem cestujícím za pochopení.
Aktuality z webu DPmP - servis pro šotouše :-)
Wwwdpmpcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 20:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránce Volná místa jsou uveřejněny nové volné pozice - Programátor, Elektromontér trakčního vedení a Obsluha mycí linky.
Aktuality z webu DPmP - servis pro šotouše :-)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 13:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní článek v pardubické příloze Mf DNES:

===================================================
Jedna jízdenka či nechtěná půjčka?

Zpráva, že v Pardubickém kraji se bude jezdit na jednu jízdenku je potěšitelná. Cestujícím odpadnou starosti a nebudou muset stát fronty u pokladen nebo trafik.
Daleko méně už je ale potěšitelná věta krajského radního, že tak to zřejmě bude fungovat jen v případě elektronických karet. Protože celý systém fungování těchto “elektronických peněženek“ není podle některých právníků zcela v pořádku.
Když totiž dopravci svou nabídkou cen cestující nutí, aby si předplatili kartu, tak si zároveň přitom od nich vlastně půjčují peníze. Ty jim zůstávají na účtu a cestující je „utratí“ až po nějaké době. Jenže to mohou dělat jen banky s řádnou licencí. Vhodné by proto bylo, aby „na jednu jízdenku“ mohli skutečně jezdit i lidé, kteří si kupují jízdenky.

Jiří Tůma, redaktor MF Dnes
===================================================

Ta zmínka o právních problémech ohledně karet, to je pravda nebo jen fantazie redaktora?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 13:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestujícím odpadnou starosti a nebudou muset stát fronty u pokladen nebo trafik

což neplatí o Rybitví... mě se je tam sehnat nepodařilo
www.bus-mafia.wz.cz
Highway číslo 1 a po ní jede king, Láďa jede autobusem, je fuck highway king!
modelování: Škoda 21Tr (a nikdo mě nezastaví)
../1330/126735.gif
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 15:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podlemě ta záležitost co o ní píše p. Tuma je dána způsobem pohledu na tuto záležitost. Já jsem toho názoru že je to systém předpatní, nikoliv půjčovací. Ano zaplatím si nabytí karty libovolnou částkou a pak se odbavuji kartou za odlišnou částku než klasicky hotovostně. A je také na mě za jak dlouho tento "kredit" vyberu.

Mě spíše napadá jiná věc, systém elektronických peněženek nemá využití jen v dopravě. Třeba na vysokoškolských menzách určitě v praze na ČVUT a v minulosti to bylo i na menze UPCE, pokuď se člověk tam chtěl stravovat musel si nabýt určitou částku na kartu. A opět je jen na mě kdy ten kredit vyčerpám, tak že to samé jen se tu platí/ předplácí jiné služby. Také i v menzách je možnost platby hotovostně, ale za příslušnou cenu. Protože kdyby měli mít dopravci nejaké oprávnění na výběr hotovosti od zákazniků, tak to musí mít i VŠ menzy.

System placení elektronickou peněženkou funguje v řadě měst, oblastí již několik let a dosud jsem o ničem podobném neslyšel. Přičemž určitý právní rozbor se již musel dělat při zavádění systému. Celkově bych řekl že autorovy jde o to proč třeba cestující nemůže koupit přestupní jízdenku u řidiče nebo trafice za hotovost.
M1 - Maracaibo
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 22:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v menze UPa to platí furt, dokonce se to někdy předloni rozšířilo na kopírování v kopycentru (MJ určitě poreferuje)
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 22:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"na trolejbusových linkách 2, 3, 7, a 13 budou nasazeny autobusy" - Tak to už se těšim. Doufám, že pojedou ty nejstarší vozy, co ještě zbyly.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7183
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 02:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Menze se úspěšně vyhýbám, držím se pravidla, že jíst se má tehdy, když mám hlad a ne tehdy, když má otevřeno nějaká menza, nabízející ještě ke všemu pokrmy, ze kterých si já při své vybíravosti nevyberu. Ale v kopycentru to tak funguje - nabiju si peníze na kartu a když pak chci tisknout, dám na počítači povel k tisku, pak vyplním své přihlašovací jméno (st9282), heslo (********), čímž systém pozná, kdo si ten tisk objednal. Pak přiložím kartu ke čtečce tiskárny a na dotykovém displeji potvrdím, že jsem skutečně oprávněný uživatel a že to chci všechno vytisknout.
Funguje to tak už od školního roku 05/06 a - alespoň z mé strany - víceméně k mé spokojenosti, problémy sice jsou, ale v přípustném množství.
Nutno dodat, že tisk je možný i za platbu v hotovosti.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 08:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že pojedou ty nejstarší vozy, co ještě zbyly.
...a ve kterých ještě je provozuschopný odbavovací systém...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 18:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se okolo půl šesté povedl řidiči dvanáctky (autobus 176) docela odvážný kousek. Za zastávkou Krajský úřad směrem do centra zřejmě přehlédl již déle svítící červenou na semaforu a bez jediného přibrždění si vesele prosvištěl křižovatkou. Řidič třináctky za ním jen zahuhlal něco ve smyslu "Tý vole"
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 19:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pumpkin: Pokud je tvým cílem udání daného řidiče, tak to napiš přímo na DP a podepiš se pod to. Pokud ti jde o "senzaci", tak zprávy takového typu si laskavě odpusť.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7187
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 20:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stane se... Mě se třeba už párkrát povedlo odbočit z "Na Spravedlnosti" doprava do Teplého na červenou, ono tam je jedna šipka pro směr rovně, druhá pro směr doprava. Někdy naskočí volno pro oba směry, někdy jen pro směr rovně (plus volno pro chodce v Teplého). No, a v tom je ten problém, člověk vidí zelenou, vidí, že se ta auta vlevo vedle něj rozjíždějí - a taky se rozjede. Jednou mě včas zarazil vedle mě stojící kolega, jednou mě za projetí červené vynadali cestující, jednou kolega ze za mnou jedoucího trolejbusu...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 18:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ve 12.30 od Bohdanče do Pardubic ŠM11 a asi RTO s vlekem + nějaký starý vůz s plošinou...bohužel vše viděno z dálky.
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4226
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 19:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejeli to z Kolína zpátky do TM Brno?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 22:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm kartám malá poznámka :

Nevidím v tom nějaký problém, tímto způsobem funguje mnoho společností v různých oborech. Co například telefonní operátoři a jejich přednabité karty. Víte kolik je v tom peněz ? A k DP, s vědomím, že budeme shromažďovat peníze od lidí jsme si zajistili licenci od ČNB, která nám umožňuje shromažďovat peníze do limitu 150 milionů. Nepředpokládám, že se to někdy stane. Takže my to máme vyřešeno a jestli Kraj ne, hmmm jeho problém. Je tředa splnit hodně podmínek národní banka, ale jde to. Jinak by nám to povolení nedali. Že by zástupný problém Kraje, když se nedaří ???
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2947
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 22:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U karet v dopravě o takové částky nejde.Pan Tůma by se měl zaměřit na jinou oblast - energetiku.
Tam tečou stamiliony jako půjčka od občanů na pravidelných zálohách (ČEZ,TRANSGAS)
Pochybuju že na to DP toliko vydělá jako oni za měsíc.
Ale kartám jednoznačně ano!!!
A jak to tady sleduji tak už i v Pu ty problémy ustali.?Ono vždy trvá než se tohle vychytá
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, musím citovat větu z databáze reklamací www.dpmp.cz/reklamace.

Tahle větička totiž potěší - ... Nenašla jsem kolonku pochvaly tak to píšu sem ....
Detaily sem psát nebudu, ale prostě spokojená je nejen mlčící většina, ale někdo tu pochvalu dokonce i napíše. Tož tam tu kolonku asi budeme muset připsat, nevím jak by se ISO vypořádalo s pochvalou v kolonce Reklamace provozu MHD :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ISO se s tím vypořádá bez problémů, pokud bude přijetí pochvaly prostřednictvím reklamačního formuláře řádně zprocesované a pochvala bude odpovídajícím způsobem vykomunikována k příslušnému segmentu managementu...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázkou ale je, jestli po zprasení, eee-tedy zprocesování pochvaly do systému nebude vyhodnocena jako reklamace reklamující příliš dobrou službu, tím pádem reklamace jistě oprávněná, a zcela logicky z toho vychází výsledné provedení vykomunikování řešení ke snížení možné pravděpodobností umožnění provedení reklamování kladné služby během zajištění základní dopravní ... kruci, teď jsem se ztratil ... no to je jedno, jestli nás ještě někdo pochválí, vydáme na to směrnici. Nebo aspoň prováděcí předpis. Nebo to po vzoru parlamentu dopíšeme na konec Pracovní instrukce pro provádění periodické kontroly funkčnosti a přesnosti expediční váhy zjednodušeným zjišťováním hmotnosti schváleného a ověřeného etalonu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 07:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm elektronickým peněženkám: Já nevím, asi to vidím trochu jinak. Podle mého názoru by tyto elektronické peněženky měla spravovat jiná společnost než dopravní podnik. Měla by to být však společnost zřízená městem. Důvodem je skutečnost, že systém elektronických peněženek nebude do budoucna sloužit pouze pro MHD, ale bude se ním platit parkování, bude se formou elektronické peněženky platit vstup do divadla, na hokej, do plaveckého areálu, ale i stravování s výjimkou parkování ve školách. A to už jsou skutečnosti, které výjimkou toho parkování s dopravou nesouvisí a tudíž mi přijde nelogické, že správcem elektronické peneženky a prostředků tímto způsobem uložených má být dopravní podnik...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 18:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vás zajímá osud autobusů čísel 50 a 82 a chtěli byste vidět jejich aktuální fotografie, tak je najdete na http://www.pardubickamhd.cz
Pardubická MHD od 21.3.2007 na nové adrese http://pardubickamhd.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 21:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man: Hezký
S automatem na Ovčárnu? To klesání je celkem dost strmý a dlouhý, jak jezdí dolů, na dvojku nebo na automat?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7190
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 22:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem byl v Irsku, docela mě překvapilo, že tam měly automat i dálkové autobusy. Ovšem převodovka značky Praga to nebyla
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 22:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin - parkování má "pod palcem" taky DP, ostatní věci je pouze záležitost uznávání karty. V podstatě se to moc neliší od uznávání stravenek jako platidla v restauracích nebo obchodech.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 07:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_K: Není to pouze záležitost uznávání karty, to rozhodně ne. Elektronická peněženka znamená, že tam lidi budou mít uloženou hotovost. Když bude mít každý na kartě hotovost, za kterou si bude nakupovat třeba lístky do divadla, vstup do plaveckého areálu, na hokej, stravenky v jídelně, ale třeba i parkování či MHD, tak proč by měl z těch peněz uložených na elektronické peněžence mít přínos jen dopravní podnik? A přitom tam budou peníze lidí, kteří třeba ani městskou dopravou nejezdí, jen občas zajdou do divadla nebo si zaplavat. Při počtu 10 tisíc karet nabitých v průměrtu na 400 Kč jako elektronická peněženka to jsou 4 miliony korun. Proč by s těmito prostředky měl hospodařit dopravní podnik, když by ta tyo peníze mohlo mít nárok také divadlo, hokejový klub či plavecký areál? Proč by měl ten, který chodí do divadla a na obědy ve škole půjčovat peníze dopravnímu podniku jen proto, že používá Pardubickou kartu jako elektronickou peneženku? Neměla by být správcem elektronické peněženky jiná firma zřízená městem? Takže to rozhodně není jen záležitost uznávání karet. Takto to vidím já.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3127
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 08:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Honzin111: Můžeš, prosím, objasnit, jak bude DP disponovat penězi uloženými na kartě? Díky.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 08:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magic: Stejně tak, jako banka nebo záložna hospodaří s penězi, které si tam ukládají střadatelé. Nebo si myslíte, že banky nehospodaří s penězi, které tam uložíte, že čekají, až si je zase vyzvednete? Prostě na účtě dopravního podniku bude i díky návštěvníkům divadla, strávníkům ve školních jídelnách či hokejových fanoušků neustále několikamiliónová částka.
Ale chtěl jsem tím říct, že chyba je v tomto případě spíše na straně města než dopravního podniku. Myslím si, že tzv. Pardubickou kartu mělo vydávat město Pardubice a nikoliv dopravní podnik. Myslím si, že při zavádění odbavovacího systému před rokem mělo výrobu karet financovat město Pardubice, když to je Pardubická karta. Já vím, DPmP je akciová společnost, kde je jediným akcionářem město Pardubice. Ale městskou organizací je i Městský rozvojový fond spravující Plavecký areál a ČEZ Arénu, rozpočtovou organizací města je divadlo...
Ale to je jedno, nechci se hádat. Je to jen můj názor, že správcem elektronické peněženky by neměl být dopravní podnik. Tato debata asi většinu lidí nezajímá a tak ji nechci dále rozvíjet...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 10:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Já jsem jel padesátkou jenom nahoru, ale tam jel na dvojku, zpátky fakt nevím. Jestli někdo chce, tak to může jet ověřit
Pardubická MHD od 21.3.2007 na nové adrese http://pardubickamhd.cz
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 12:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Tr_man: Jestli se tam dá dojet vlakem tak není problém.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2954
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 14:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Honzin 111 čí je DP Pardubice?odpověď města Pardubice.Takže pokud karta platí např v divadle ,kam město také určitě přispívá a kartu spravuje DP tak jde pořád o peníze města.A DP je patrně tím kompetentním kde se budou karty využívat nejvíc.
Včera byl jakýsi příspěvek v Událostech a jsem zvědav jak sladí kraj DP a connex + další dopravci,navíc prý do konce roku.Ale až se to podaří tak to bude konečně pokrok vpřed!
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ares1: Já myslím, že se to nepodaří. Největším problémem je rozúčtování tržeb. Na to se zas bude muset najmout nějaká firma a najít nějaký klíč, kolik z toho kdo dostane. Navíc se tím IDS stane uzavřeným pro skupinu lidí majících čipovou kartu a pro ostatní nebude využitelný?! Zkrátka a dobře, nedomnívám se, že by čipové karty byly kdovíjakou výhrou ... Podívejme se na nejlépe fungující IDS v ČR - ROPID a Jihomoravský - obejdou se bez karet a využívá je nejvíc lidí, protože jsou "user friendly". Podle me se v Pckém kraji vymyslí něco, co pořádně nebude fungovat a nebude to ani atraktivní, natož aby to přitáhlo další lidi do veřejné dopravy (o což by snad mělo hlavně jít). Kromě toho nikde neslyším a nečtu úvahy o tom, jak změnit a sladit jízdní řády vlaků a autobusů, stále se řeší jen čipové karty a nic jiného ... Zkrátka a dobře z přípravy IDS Pckého kraje zatím vůbec dobrý pocit nemám. Zatím jenom čteme, že "už za půl roku to začne fungovat" ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 22:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471015: Rozúčtování mezi dopravce funguje v jiných IDS, nevidím důvod, proč by nebylo možno nalézt vhodný klíč tady.
Souhlasím, že chybí diskuze o návaznosti spojů, pokud už člověk najde nějakou zmínku o IDS v médiích, řeší se karty a nikoho nezajímá, zda a jak dopravci sladí své spoje.
Co se týká karet, asi by bylo nejlepší vyčkat věcí budoucích. Osobně považuji čipové karty za nepříliš štastný, ale pravděpodobně nevyhnutelný mezikrok na cestě ke skutečně efektivním mikroplatbám. V současné době je to nejspíš optimální kompromis nabízející celkem solidní použitelnost při přijatelných nákladech. Za 3-4 roky se na tomto místě pravděpodobně budeme bavit, kdy se konečně dočkáme přechodu na jízdenky s RFID čipy, ale zatím je to s ohledem na ceny hudba budoucnosti...

Btw, co se týká cen, jsem zvědavý na jedno: zda platba se slevou prostřednictvím karty u Connexu bude aspoň rovnocenná s platbou v hotovosti u jiných dopravců. Abych kupříkladu na trase PA - HK už nemusel hledat spoje ICOMu, protože je levnější než Connex...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2955
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad předchozí.Ne ne karty půjdou.U nás v Lbc kraji s nima zaplatíte u všech dopravců a vzájemně si to uznávají.Navíc bylo zavedeno první mezikrajské uznávání karet s středočeským krajem(Mladoboleslavsko)Pokud bude kraj trošku chtít zvládne to.Bez clearingové společnosti to asi nepůjde.
Jinak jsem koukal že u Connexu se čipy asi moc neujali?nebo ano?
Jen mám obavy z různých systémů které dopravci používají.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7191
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 01:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Největším problémem je rozúčtování tržeb. Na to se zas bude muset najmout nějaká firma a najít nějaký klíč, kolik z toho kdo dostane.

V IDS Plzeň se při jeho zavádění rozúčtování provádělo tuším tak, že se k datu zavedení spočítalo, kolik km ujedou všichni zúčastnění dopravci (DP, ČD, ČSAD a jeden soukromník) a podle toho se pak rozpočítalo, kdo kolik dostane.

Navíc se tím IDS stane uzavřeným pro skupinu lidí majících čipovou kartu a pro ostatní nebude využitelný?!

Proboha, proč? Dopravců s kartami je spousta, ale platba v hotovosti je možná všude. Smysl karet v linkové dopravě je v tom, že usnadňují práci řidičům a urychlují odbavení. Příklad: Linka Praha - Plzeň, jízdenky stojí 60/70/80 dospělé a 45/52,50/60 studentské. Každý samozřejmě platí stovkou a řidič pak musí v Plzni na autobusáku škemrat u kolegů z příměstských linek o drobné. Ti jich mají samozřejmě dost a dost, protože třeba na lince Plzeň - Klatovy jsou jízdenky v cenovém rozmezí od cca. 2,50 (nejlevnější žákovské) do 32, no a tady naopak většina lidí přinese hrst drobných, papírové bankovky se skoro nepoužívají, takže když řidič odnáší tržbu, bere si na to tašku nebo krabici, aby to všechno pobral.

Proto je pro řidiče jednodušší, když cestující přinese čas od času papírovou bankovku a tu si uloží na kartu. K užívání karet jsou pak lidé motivováni 5 % slevou na jízdé oproti platbě v hotovosti.

Podle me se v Pckém kraji vymyslí něco, co pořádně nebude fungovat a nebude to ani atraktivní, natož aby to přitáhlo další lidi do veřejné dopravy (o což by snad mělo hlavně jít). Kromě toho nikde neslyším a nečtu úvahy o tom, jak změnit a sladit jízdní řády vlaků a autobusů, stále se řeší jen čipové karty a nic jiného ...

Tohle je přesně to, co udělali ve Středočeském kraji. Zavedli si SID - Středočeský integrovaný systém, místo kilometrického tarifu zavedli zónový, umožnili platby kartou bez ohledu na to, s jakým dopravcem jedu a zařídili, že jsou všechny vozy označeny číslem linky, což usnadňuje orientaci především pro občasné a náhodné cestující. (Ostatně, všimněte si v Pardubicích, před sedmou večer přijíždí linka z TPCA, jezdí tam modrobílá C 934 CRI 34-66, ta má na předním i zadním čele cedulku G-17, to je právě ono číslo linky.)

Na druhou stranu, na jízdní řády se ani nesáhlo, kraj se k tomu oficiálně vyjádřil tak, že změny jízdních řádů nebyly cílem integrace, že to je problém domluvy dopravců a obcí, kraj se do toho nehodlá plést. (Možná bych si i vzpomněl, kde jsem tohle vyjádření kraje četl, bylo to někde na internetu.)

Teď jsem se pár dnů vyskytoval kdesi mezi Prahou a Berounem, v místech, kde se vyskytují jak linky Pražské integrované dopravy, tak linky Středočeské integrované dopravy. U linek PID byla patrná určitá štábní kultura, nevyskytují se souběhy linek, jízdní řády jsou naopak proložené, jsou zajištěné a garantované přestupy a návaznosti mezi autobusy, jízdní řády jsou jednoduché a přehledné, .... U linek SID je jediným plusem viditelné očíslování linek (písmeno C a dvouciferné číslo). Jízdní řády stále stejně chaotické, jako předtím, pomalu každý spoj jede jinou trasu, koordinace jízdních řádů veškerá žádná, ....
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7192
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 01:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a málem bych zapomněl. Tak nám u nás v Plzni konečně taky zavedou doplňkový prodej jízdenek u řidiče. Lístek bude stát 20 Kč na jednu jízdu (pro srovnání, v předprodeji je za 12 Kč nepřestupní, při platbě kartou 12 Kč nepřestupní nebo přestupní s platností 30 minut), ale o to teď ani nejde. Mnohem zajímavější je tohle:

Velké bankovky? Raději to nezkoušejte!

Oblíbenou fintou lidí, kteří nechtějí za služby MHD platit, jsou bankovky s vysokou nominální hodnotou - 1000 korun a výše. Předpokládají, že řidič nebude mít drobné na vrácení a nad neplatícím pasažérem jen mávne rukou.

Ty doby ale skončily. "Jsme na takové lidi připraveni. Řidiči budou mít u sebe příjmové doklady. Vyplní do nich hodnotu bankovky, kterou převzali. Cestující dostane jízdenku a zbytek peněz si může druhý den vyzvednout přímo tady u nás v dopravním podniku," vysvětlil Václav Zikmund.


Zdroj: Plzeňský deník
Datum: 11.8.2007
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 08:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý nápad , kdo ví jak by to dopadlo , kdyby se to zavedlo i v Pardubicích ? Možná , že už nikdo nebude chtít dávat bankovky , protože kdo by se např. ze Svítkova obtěžoval do DP ?
doprava.yc.cz Stránky o dopravě především o Pardubické
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7193
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a o tom to je. Zažil jsem paní, která přišla s dvoustovkou a hrozně moc se omlouvala, že nic jiného nemá, tak jestli by to nevadilo... Zažil jsem puberťáka, který mi podal pětistovku a když jsem namítnul, že to má o jednu nulu navíc, povýšeně odpověděl, že pro jednou se snad nic nestane. (Vrátil jsem mu pěti, deseti a dvacetikoruny a když se vztekal, co prý to jako je, odpověděl jsem mu, že to jsou peníze, že jiné nemám a že pro jednou se snad nic nestane.) Přišel za mnou na TMS cestující s tím, že má 2000+5+2+1 a když ho nesvezu, holt půjde pěšky.

A já sám jsem jednou vezl kolo vlakem, měl jsem platit 20 korun a měl jsem u sebe 1000 + 16. Průvodčí si vzal těch 16 a zbylé čtyři dal ze svého. Pěkně jsem se za to tehdy styděl.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc se tím IDS stane uzavřeným pro skupinu lidí majících čipovou kartu a pro ostatní nebude využitelný
Přesně to se stalo v Karlovarským kraji. IDOK stojí a padá na dlouhodobým předplatným na čipový kartě, připočtěme zbastarděný rozdělení do zón a nezahrnutí MHD ve Varech a Mariánkách - potenciálem dopravní integrace se tu neskutečně mrhá a lidi většinou o nějakým IDS nemají ani páru, protože na propagaci se z principu kašle... Už aby na kraji došla trpělivost a Zborník (radní pro dopravu) "koordinátorovi" Kusýmu do očí přímo řekl, že je neschopnej trotl.

Proto doufám, že další podobný chyby už se v ČR dělat nebudou.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4244
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těma drobnýma ste mi připomněli včerejšek. Stál řidič u Ekobusu a šla kolem jakási protivná baba, zastavila se a říkala něco ve smyslu, že je pěkný, že je to ekologický, ale stejně je to na nic když u toho stojí a kouří, že to neprospívá našemu ovzduší a cosi... Za deset minut najížděl na zastávku, ona se jako první cpala do autobusu a platila mu pětistovkou. Toš se na ni podíval a řekl, že blbě kecat to ji jde, ale rozměnit si v jednom z deseti nedalekých obchodů, to je pro ni moc. Tak začala remcat, pak pochopila, že to tak nepůjde a vylezla ven, řidič zavřel a jel . Já je fakt nepochopím. Někteří stojí půl hodiny na zastávce, ale že by si rozměnili, to je nenapadne. Kdyby neměli kde, tak budiž. Ještě se jednou v zimě stalo, že nastoupil jeden onen spoluobčan s tisícovkou do Ikarusu s tím, že mu řidič musí vrátit. Tak se nasral, vypl motor a začal mu to vracet v korunách a dvoukorunách . Po pěti minutách se rozjeli a on jel jednu zastávku... Škoda mluvit.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 12:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin_j: Teď jen stručně k SIDu, zbytek později. Právě proto mám obavy, že to v Pckém kraji dopadne stejně, jako ve Středočeském, protože integraci tu dělá stejná firma ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čtu Vaší diskusi ohledně karet, peněženek,IDS a pokusím se některé věci vysvětlit:
1) Je opravdu jedno, kdo bude držitelem aplikací a peněženek a souhlasím, že by to měla být městská firma. Ale pokud to umíme, máme na to lidi a nikdo jiný to nechce dělat, proč by město zakládalo daší firmu platila lidi, techniku, servery, SW....atd. Já to osobně vidím jako nesmysl. A pokud někdo bude mít problém s tím, že peníze dostane až v době, kdy držitel zaplatí, tak není nic jednoduššího, než po chvilce provozu dělat pravidelné zálohové platby a poté vyúčtovávat jen salda. Nikdo tím nijak významně neutrpí.
2) K IDS je nutný systémový integrátor, společnost, která bude řešit clearing elektronické hotovosti pro všechny dopravce, či účastníky systému. Tato věc je ale celkem primitivní (tedy zajistit ji, protože systém zúčtování je poměrně složitý a v ČR to dělají jen 2 společnosti) a tu má IDS PK již zajištěnu.

3) Do konce roku si myslím, že bude zajištěno uznávání kater linkových dopravců, tedy těch, kteří mají karty, ale i těch kteří nemají. Kraj musí vytvořit společný tarif a tarifní mapu. Ta je již téměř hototva a stím souvisí o souběhy a prostorové řešení obslužnosti tak, aby se zavedením IDS zlepšilo. Toto vše zatím není na 100%, ale významná část je a u linkáčů to není moc složité.
4) U MHD je to složitější, tedy té Pardubické, protže máme trochu jinak postavený tarif, nicméně je to řešitelné. A proto bude MHD v systému cca právě až od 1.1.08. ALe již v současné době umíme číst navzájem karty Mikro vezsus EM Test. Vždyť právě v současné době DP mpontuje do JA od Mikro čtečky od EM Testu a je to to samé jako číst karty od Mikra v EM Testu. čili opět vyřešeno. Zařídí to tzv Sam modul, což je v podstatě interface pro čtení a zápis v ddaném kodování jedné a druhé firmy. Nic víc. (pro ty co nevědí, jakto vypdá.......vypadá to jako sim karta, no v podstatě je to sim)
5) Problém s tarifní mapou je u MHD v tom, že DP provozuje některé linky, které se pohybují po území města a pak z něj vyjedou a některé se tam ještě zase vrací a zase vyjedou. To je třeba ošetřit, aby nevznikl paradox, že MHD se doptanete levněji nebo dráž oproti linkám z místa mimo Pce zase mimo Pce.

Těch věcí je víc. Osobně jsem byl skeptický k datům, které vydával Kraj jako termín spuštění IDS, ale tento je již reálnější a k 1.1. to bude jistě.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7198
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 23:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5) Problém s tarifní mapou je u MHD v tom, že DP provozuje některé linky, které se pohybují po území města a pak z něj vyjedou a některé se tam ještě zase vrací a zase vyjedou. To je třeba ošetřit, aby nevznikl paradox, že MHD se doptanete levněji nebo dráž oproti linkám z místa mimo Pce zase mimo Pce.

Tenhle paradox už tu je teď. Prakticky jakákoliv cesta po městě (autobusové nádraží -> Zborovské náměstí, -> Hradecká, ...) je s Connexem levnější, než s DP. Jenže málokoho napadne cestovat po městě linkovým autobusem. Mě na tuhle myšlenku přivedl jeden řidič Connexu, se kterým jsem se bavil někdy před třema lety v Přelouči, sice byl "chytrej jak rádio" (všechno vím, všechno znám, všemu rozumím), ale v tomhle měl pravdu.

A není to jen případ Pardubic, podobná situace je i jinde, třeba tady u nás "na západě" jezdím takhle z města celkem pravidelně domů s ČSAD a místo 12 korun platím asi jen 6-7.

Výjimkou jsou snad jen města s IDS (Přerov apod.), případně malá města, kde mají příměstské linky v JŘ poznámku "V obvodu MHD se cestující přepravují za tarif MHD".

A ještě k té tarifní mapě. Tady u nás na západě máme názorný příklad toho, jak by to vypadat nemělo. Zdejší IDS vznikl v podstatě jako splnění politické objednávky, takže odpovědné osoby se před pěti lety postaraly o zavední IDS, odškrtly si splněný úkol a IDS si od té doby žije svým vlastním životem, každý dopravce si dělá, co chce, bez ohledu na jiné.
No a co se tu podařilo: Zdejší MHD obsluhuje i nějaké obce v okolí města. Když se zaváděl IDS, řeklo se, že budou dvě zóny, vnější ("P") a vnitřní ("Z"). Zóna P bude Plzeň a všechny obce, kam jezdí MHD, zóna Z bude nějaké okolí cca. 10 km kolem Plzně (nakonec se do toho zahrnuly všechny obce patřící pod ORP Plzeň).
Jenže, síť linek MHD se rozvíjela, další a další obce projevily přání, aby k nim jezdil městský autobus (něco jako Tuněchody). No a výsledek?
# Pokud jedeme do Chotíkova přes den autobusem ČSAD, musíme mít předplatné P+Z. Pokud tam jedeme večer, odveze nás tam linka 56 a stačí nám P.
# Pokud jedeme autobusem ČSAD do Chrástu a Smědčic, potřebujeme zónu P. Další vesnice jsou Bušovice, to už je mimo IDS, takže ze Smědčic do Bušovic jedeme za běžný kilometrický tarif. Ovšem pokud pojedeme do Bušovic autobusem MHD, je to až po Bušovice zóna P.
A tak dál...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honzamhdol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 14:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz,jak to u vás v PU dopadlo s tím zkušebním provozem na zamýšlené pěší zóně na Třídě Míru. Byla zavedena pěší zóna-či zachován provoz trolejbusů na ni?
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 19:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naštěstí se zachovaly ty trolejbusy
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Škoda 21Tr
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 00:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No spíš by bylo přesnější konstatovat, že se naštěstí nikomu z místních politiků do toho zatím nechce moc šťourat. Anebo, pokud něco chystají, se to dosud nedostalo do médií...

Jedna otázka ze zcela jiného směru: Máte někdo problém s deformací Pardubické karty?
Mám ji v peněžence mezi dalšími kartami (bankovní, řidičák, zdravotní pojišťovna a tak podobně). Všechny karty jsou uloženy stejně, ale PK jako jediná změnila tvar - zdeformovala se podle hran další karty. Faktem je, že se ke čtečce pouze přikládá, ale nezasouvá, tudíž by to nemělo vadit. Ale přece jen mě to poněkud překvapilo, u žádné z daších karet jsem tento problém nezaznamenal...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 07:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat, zda ani letos dopravní podnik stejně tak jako v předchozích letech neplánuje vydání knižního jízdního řádu.

Pak by mě také zajímalo, jestli ani od podzima se nedočkáme změn v nočním provozu MHD.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 11:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Jeden spolužák z karty udělal dvě malé kartičky jen tím, že ji měl v peněžence, která asi moc nedržela tvar, o ničem jiném jsem zatím neslyšel...
Stránky o MHD v Pardubicích, papírové modely - http://pardubickamhd.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7229
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 16:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tisková agentura "jeden řidič povídal" informuje, že od září budou konečně k vidění revizoři i po osmé hodině večerní. Toto rozhodnutí jednoznačně schvaluji a vítám, dosavadní zkušenosti potvrzují, že se jim určitě pár úlovků podaří.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 21:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: S tím mohu jedině souhlasit. Obzvláště v té souvislosti, že se mě nedávno nejmenovaný člověk tázal, jestli označovací strojek na papírovou jízdenku ukáže řidiči, zda je označována nová nebo již použitá jízdenka...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2629
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a ukáže nebo neukáže?
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7235
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 02:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. A jedna moje spolužačka ještě loni jezdila na jízdenky v hodnotě 1 Kč, které se vydávaly v automatech v době, kdy se zdražilo jízdné z 9 na 10 korun. A tak bychom mohli pokračovat.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7239
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 12:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus 160 byl ještě včera ráno bílý, dnes má reklamu na personální agenturu Manpower. K vidění dnes na kurzu 601/651.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7240
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 17:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě teď v Černé za Bory:

 
 
 
 
 
 
 

Stalo se to úplně obyčejně tak, že pršelo, silnice byla mokrá, řidič auta chtěl na křižovatce zatočit doprava a auto jelo rovně. No a v cestě mu překážel autobus.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 20:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MJ: ano, tu jízdenku za 1 KČ mám ve sbírce, bylo jich více druhů ( graficky ).
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 21:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak kdo chce vidět 160, tak ať se podívá na Petráskův web.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 20:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jesti tomu rozumím, tak v Pardubicích má vzniknout od 1.1. nějaký počátek IDS? Kdy bude více dopravců mít jeden tarif. Linky NeDPdopravců dostanou přehlednější číslo linky a trasy DeDPdopravců se dostanou na mapu MHD?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7249
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 21:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach ten češťyn...

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 00:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: To je trapná chyba. Správně to měla být systémová hláška informující, kde se aktuálně nachází odbavovací systém...

 
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace