K-report
 

Archiv do 24.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 24.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 06:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: Už dávno jezdí na šejdrech a vyjížďácích/zatahovácích 139, 177 a 271.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 10:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych pro zjednodušení a vyloučení případných nepředpokládaných situací rovnou do výběrového řízení dal požadavek typu: výrobce musí začínat na písmeno X a končit písmenem Y, popř. ještě musí obsahovat písmena Z.
Dokáže mi někdo vysvětlit v čem je lepší ta kataforéza před pozinkem, nerezem nebo dalšími alternativami, aby se to dávalo jako požadavek do výběrovýho řízení?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2902
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Houmr nerez by měl vydržet nejvíc,ale pozor též koroduje(není tedy pravdou,že ne)
Pozink stárne a jakmile se začne loupat je konec.
Katoforéza je sice dobrá věc ,ale jen do doby než se naruší(např nehodou)potom opět vše rezne(proto se to ponořuje, aby vrstva byla celistvá.)
VŘ jsou vždy takovým oříškem.Nedávno někdo tvrdil ,že Citaro je levnější než citelis.Nebo se tady probíralo kolik stál citelis pro Kladno a kolik pro někoho jiného.Bohužel to je zavádějící.
Ono koupit bus není rohlík na krámě za pevnou cenu.Tudíž nelze říct ,že tam stál tolik a tady tolik.Velmi záleží jak je velká zakázka a další věci.Pak záleží na tom kolik chcete dát na ty busy.Máte-li 15 mega, tak prostě nemůžete dát zničeho nic 16.A je věcí šikovnosti výrobců zda se do toho vejdou.A věřte ,že zde panují i zákulisní praktiky o kterých se nám ani nezdá.Prostě je to byznys a nějaké potřeby jdou stranou.
ještě jsem přečetl zajímavý názor kde někdo výše tvrdí:
"Citelis podle mě neni tak dobrej autobus jak to vypadá a to jak vim od řidičů který nejsou spokojený s jeho stanovištěm prej je citaro a sor pohodlnějsí ale na soro sou na nic ty sedačky vypadá to vevnitř chaoticky"
jak oni řidiči vědí, že citaro a sor jsou pohodlnější?,když s ním patrně nejeli?Ono sednout si do něčeho na pět minut neudělá názor.Tím neříkám ,že to nemůže být pravda,ale co když je pohodlnější např. Solaris víc než cokoliv jiného?I já mám poznatky od řidičů(ne ale z MHD)a tak vím ,že soudy o pohodlnosti se nedají dělat dříve než za půl roku.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 12:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Ares: Přesně tak, hezky jsi to vystihl. Tady se pořád řeší pocity šotoušů a řidičů, ale o tom to přece vůbec není....a ani celkem o pocitech cestujících...Je to jen a jen o penězích...prostě chceme tohle a tohle a máme na to tolik a tolik...a kupní cena busu je v podstatě to menší a viditelné, to mi určitě potvrdí každý, kdo třeba má oktávii a jezdí s ní na pravidelný servis a opravy dle servisní knížky...provoz údržba, opravy a záruka mohou v konečném důsledku znamenat neskutečně vyšší finanční zatížení, takže to vůbec nehodnoťte ani podle nabídkových cen...jestli na jeden typ busu stojí okno 8 000 a na druhý 80 000,- je to sakra rozdíl...i o jeden litr ve spotřebě nafty a jeden rok, o který se třeba oddálí celková oprava shnilého vozu...takže ta kataforéza ve finále může přinést obrovský peníze...to všechno si vynásobte tisícem busů v DPP a vyjde Vám, že jestli se řidičovi zdá bus málo pohodlný, může jít jezdit s jiným jinam...a že se kolem toho praktikují věci na poblití a na kriminál, to je víc než jisté, protože jde o prachy nás všech a ty se nejlíp utrácejí...ale říct takhle z voleje, kdo komu co dal a koho kdo zvýhodnil, k tomu bychom opravdu museli mít daleko víc informací...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 13:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Přesně tak. Také si myslím, že v tom panují především ony záklulisní praktiky. V autobusové dopravě, tak jako ve stavebnictví a jiných oborech.

Slim: Já proti kataforéze nic nemám, ale lpění jen na tomto druhu protikorozní úpravy mi nepřipadá správné. Omluvou pro zadavatele by bylo jen to, že na svařování nerezu nemá technologii.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 21:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citelis takový, jaký produkuje Karosa (Iveco) je dosti závadové vozidlo (zejména elektrika). Už všechny Citelisy, co Praha má, byly nejméně dvakrát v DOZ na opravě. A pokáždé to byla nějaká blbost, kterou mohl v Karose vyrobit pouze neškolený nebo neznalý pracovník. Jenže taková blbůstka vyřadí bus na den i víc. A to stojí peníze.

K ceně Citelisu versus Citaro - Nabídka x kusů Citar, jakou ve VŘ obdržel DP Praha vyšla levněji, než nabídka x kusů Citelisů. Tak takhle nějak je to s tou cenou.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 21:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dodatek k tomu, proč ano kataforéze. Foto Karosy B 741 ev.č. 6116 myslím hovoří za vše
 
Ovšem pozor, rám podvozku je korozí naprosto netknutý i po 11ti letech provozu !
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2924
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 22:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mr proper zajímavá fotka
Ještě o tom co píšeš v předchozím.Ano v Karose dnes Ivecu pracuje spousta lidí kteří jsou jaksi mimo obor.Ale nedělajte si iluze v jiných firmách tomu naprosto stejně!!takže na výběr moc není
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 22:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: a kolik takoví lidé na nesprávných místech stojí ? Jelikož je takový Citelis do roku 2011 v záruce, tak všechny opravy, ale i prostoje platí Iveco.
Např Citelis 3510. Dnes přijel s tím, že nejde retardér. Po půldením spekulování střídaném se zkušebními jízdami po DOZ byl pod přístrojovou deskou objeven prodřený vodič o neskutečně ostrý úhelník. Toť celá závada, jejíž odhalení stojí tisíce.

(Příspěvek byl editován uživatelem mr proper.)
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2925
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 22:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano já s tebou souhlasím.U nás ve firmě je téměř 100 gastr.....a ty kvalita moc nezajímá,pro ně splnit normy nejdůležitější.Zeptej se různých manažerů a dostaneš informaci že i přesto se vyplatí.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 23:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u tý koroze. Tyto dva pražské vozy stály za to
odkaz1 odkaz2
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
521
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.15.64
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 11:20:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper to je slabota, tohle je síla:
 
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

521: Jak starý to je (byl) bus ?
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
521
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.15.64
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:58:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to 1991, foceno v roce 2004. Tedy 13 let.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2897
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 21:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom dodatek k výše zmiňované C744.
Dneska jsem jí potkal na letišti Ruzyně, přivezla několik lidí se zavazadly a odjela.
Nikde žádné označení dopravce, jen zbytky polepů od Kafky. RZ stále stejná 3U2 3872. Původně patřila Comettu Tábor (TA 97-37). Netuší někdo, komu by mohla patřit teď?
Mildadriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 12:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo,kde by se daly sehnat fotky interiéru pražských Citelisů.Dík
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 12:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: A co nerez?
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 21:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Možná by byla i škoda dělat z nerezu něco, čemu za 10 let praskne rám.
I když nerez má patrně nižší počáteční investice pro výrobce.
Takové zřízení kataforézy je pěkná pálka. Jenom ta lázeň má hodnotu milionů, k tomu připočítejte nutnost mít 24 hodin denně v provozu čerpadla (aby si to nesedlo) a taky plat pracovníka, co každou půlhodinu kontroluje složení lázně.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 13:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: To bylo jen rýpnutí.
Úskalí obou technologií samozřejmě znám.
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 15:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Během tram-výluky Malostranská - Újezd, kdy bude mimojiné jezdit Hotliner na X23, bude jezdit celá 217 v kloubech bez změny intervalů. Výluka proběhne 22.8.-1.9.
http://pidservis.ic.cz/
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 17:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jestli tomuhle říkáte že je to shnilý a zežraný. To co v Jihlavě jezdilo než nakoupily CITELISY, oproti tomu sou ty pražský zlatý
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 22:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

319: on je to taky r.v. 96 a v tý době ochrana proti korozi byla lepší, než na vozech těsně porevolučních.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 00:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: ale já mám dojem, že než se v Jihlavě nakoupily Citelisy, tak jezdily vozy ne těsně porevoluční, ale dávno předrevoluční :-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 23:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ten bouraný autobus při nájezdu na linku 165 je údajně totální škoda- tedy zrušení... Ale marně se sháním po jeho ev.č. a mám velmi vážné obavy, že to byl 1255, je to pravda?
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 01:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

měl bych dva dotazy:

1. Co všechno je v tom trojúhelníku na střeše

2. Nevíte někdo, co se stalo s tim modrym sedmikilem, co jezdilo k Ikee?

Dík
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
---> Hanz.Honzik@centrum.cz <--- toť e-mail můj
335-854-963 toť ICQ moje
honzik496 toť Skype můj
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 01:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzhonzik: pokud tím trojúhelníkem na střeše myslíš takový ten šedý kryt, co je za přední střešní větračkou, tak pod ním se schovává stará anténa, u nových vozů ta současná a někdy i anténa Mesitu.

(Příspěvek byl editován uživatelem mr proper.)
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
RDST
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.12.168
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 20:02:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta antena v ty bedne je uz od nastupu Tetry u vsech vozu odstrizena, nema dneska zadnou funkci, ale nebyl duvod to sundavat a nejak zadelavat.
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 22:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: autobus z té nehody, o které mluvíš, je nejspíš 1284- totálně rozpáraný levý bok,utržená přední náprava a levé přední kolo prorazilo podběh (takže nejspíš i vadné řízení atd).
Má být odvezena na opravu do Čáslavi, ale ruku do ohně za to nedám. Každopádně je jí škoda...
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 09:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636,Winter:příčina nehody se ví?Podle toho co je vidět na místě nehody snad usnul řidič nebo technická závada busu.Je tam moc dlouhá čára na zdi.
5738
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 13:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To abych vyrazil do Bučic na obhlídku areálu.
www.kolinautobusy.estranky.cz
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 22:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výše sem napsal, že pokud šla 1284 na opravu (jako že nejspíše ano), tak do Čáslavi.
Navíc bych řekl, že v Bučicích ani opravy takového rozsahu nejspíš nedělají.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 23:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: Bouchla guma při nájezdu na linku. (mám z 2 ruky)
Já slyšel, že je to totálka a půjde definitivně na šrot... To, že je to 1284 vím až teď a nic "lepšího" se nemohlo stát. To byl totiž ten oblíbený autobus, o kterém píšu. V záplavě těch rozchrchlaných vraků, toho sesbíraného šrotu to byl nejlepší autobus na MHD, skokově se vymykající všem běžným u Connexu, služba na něm byla zábava.
Vím, že stát se může vše a mně také bouchla guma na voze, který střídal řidiče, ale myslím, že kdyby měla 1284 stálého a pečlivého řidiče, tak by se to stát nemuselo. O mně se říkalo, že slyším trávu růst, ale dokud jsem s tím jezdil, bylo všechno v pořádku, když mi byl autobus odebrán, byl v perfektním stavu- i maličkost jako pružina vymezující vůli pedálu spojky byla měněná, co nebylo, bylo napsané, nebo objednané a založené v knize jízd, že je potřeba dodělat.
Po 3 měsících je z toho vrak, skvělé. Jestli mě někdo chcete dorazit, tak mi pošlete fotku 1284 ve stavu, v jakém je teď...

A tady vzpomínkové fotky ještě ze starých časů: (foto Tombus) Prostor pro minutu ticha: ...
 
 
 
_________
Nějaké nárožní a pouliční drby:
a) 205 prý má být prodloužena kamsi na Zbraslav
b) V dohledné době si řidiči DP prý budou tankovat sami

Opakuji, jsou to jen drby, ale na každém šprochu, pravdy trochu, tak uvidíme co se chystá za překvapení.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 09:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML:dík.Na tu gumu by to fakt vypadalo.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 14:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
AV 15-30
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 15:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No konečně pořádné větračky!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4072
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 16:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sériové autobusy mít takové velké větračky nebudou.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Z důvodu technických problémů na straně poskytovale hostingu je dočasně pozastavena aktualizace stránek.
Pat1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 18:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:
A na to jsi přišel jak? Samozřejmě, že budou. Tedy jestli nějaké sériové autobusy vůbec budou! S letošní dodávkou třiceti kousků to vypadá bledě. Aspoň takto nám to referovali v garáži. Letos už nemá přijít nic.

Pokud přijde něco příští rok a budou to vozy vzešlé z VŘ na 620 busů a budou-li to Citelisy, velké větračky a koženky mít budou.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 21:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pat1: Pokud je to pravda, tak to vysvětluje, proč se DP rozhodl poslat na SO dalších 10 ks B 741. Pokud dobře počítám, tak DP má 13 těchto vozů, co nemají GO ani SO.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Mat1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 21:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to slyšel taky.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4366
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 21:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636: V dohledné době si řidiči DP prý budou tankovat sami

...a teď jim tankuje kdo? Dílenští?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 22:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď tankují pumpaři. Řidič jen na digitálnim stojanu označí čipovkou, jednak jaký je to řidič a jednak jaký je to vůz. Teda aspoň tak nám ti řikali v Řepích, když jsem tam byl na praxi ze školy.
www.mestskadoprava.net
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 00:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, pumpaři. Stiskneš na stojanu asi na většině garáží "1", (u Connexu to bylo "9") přiložíš postupně obě karty a pak jen zapíšeš do stazky množství. U Citybusu má řidič ještě jednu povinnost a sice odemknout a zase zamknout dvířka k víčku nádrže.
______
Jo, kdyby náhodou se ještě někdo chtěl zastávat látkových sedaček, tak příběh z pondělka: Při výjezdu na trať cítím hrozný puch a divím se, odkud to je a co se děje. O pár zastávek dál vystoupila babka, která seděla za kabinou a já se na ní jen tak mimoděk zadíval když šla od autobusu a věřte nebo ne, měla naskrz pročurané kalhoty odshora až dolů k botám. Jo, tak tohle je denní chleba řidičů MHD, už abych se nakopl a utekl od toho...
Ty sedačky- takových lidí jsou desítky, kteří si s něčím sednou do sedačky, potom se to celé zapaří a každý kdo si tam sedne, potom vychytá do svého trička a kůže pot a vše ostatní od 1000 dalších lidí...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 08:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas, já myslím, že látkové sedačky ve veřejné dopravě byly krokem zpět. Osobně si na ně sedám jen velmi nerad. Nejhygieničtější jsou asi lamináty v T3 , ale koženka je dobrý kompromis. Kéž by na to přišli i v ČB.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3179
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 09:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Látkové sedačky jsou všude ve vyspělé západní Evropě a mají je tam čisté. Bezdomovci a smraďoši žijou ve městech od Moskvy po Lisabon. Tím Praha výjimečná není.

Koženkové sedačky jsou jen rezignací a důkazem toho, že MHD je prostě socka. Dopravci se maj starat o to, aby MHD tito lidé nejezdili a ne jim přizpůsobovat vozidla.

Ml636:
To jsou strasti řidičů?? A co já jako platící zákazník, kterej s touto bábou musí jet v salónu? Daleko víc mě v této situaci nasere řidič, který je lhostejný k tomu koho veze. Měl jsi tu bábu vyhodit a ne si stěžovat na sedačky.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 10:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636: Já s tebou souhlasím, ale zkus to vysvětlovat třeba železničním fandům. Tam je to jak házení perel sviním.

Martin: Že jsou hadrové sedačky v módě, ještě neznamená, že to tak má být.
Zbytek jsou jen tvé subjektivní pocity (s koženkou mi to připadá , jak socka apod...).
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 11:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Platící zákazníci v salónu jedí, odhazují bordel, strkají kapesníky mezi sedačky smrkají a potom si ruce otírají o tyče, popisují sedačky, tapecíry apod. takže dokud bude u nás takováhle nevychovanost a drzost, tak si pasažéři nic lepšího nezaslouží- už ten látkový potah je na MHD v Praze luxus!
Stále srovnáváš se západními a vyspělými státy EU a viděl jsi, jaké potahy má metro v Berlíně?
Laciná (ale pěkná) slabá koženka, bez jakýchkoliv "anatomicky tvarovaných" záhybů, která může být v případě potřeby stažena a zahozena během 5 minut a nasazena nová. Když se podíváš na konstrukci sedaček, jsou přímo předurčeny k takovýmto rychlým výměnám. Tomu říkám pokroková věc a ne zapocené a zapařené hadry, které i kdybys čistil denně a stála ti přitom půlka garáže (víš jak dlouho schne potah po parním čištění?), která má jezdit a vydělávat, tak bys tomu nezabránil. Je to další důkaz toho, že co je pěkné, nemusí být vůbec praktické a hlavně ze zdravotního hlediska optimální...

S tím vyhazováním, nemám ve zvyku něco obhajovat, když vím, že to stejně nemá smysl, ale přesto: Řidič je od toho, aby řídil vozidlo a za dodržování přepravní kázně byli dříve zodpovědní průvodčí (logicky). Protože ať řidič dělá co dělá, nemůže mít neustále oči všude a už vůbec ne při řízení! A i kdyby, musel bych každou zastávku vysadit 5 lidí, s dalšími 10 se hádat a 2 by mi mezitím dávali boxerem mezi lopatky. A to za jakou cenu? Mám já se zapotřebí hádat s lidmi, kteří se stejně nikdy nepoučí, jsou ještě agresívní a naopak dav bude naštvaný, že nejedu a tedy zase budu ten špatný já? No to tedy nemám!
V případě oné babky nebylo ani nic vidět, dokud nevystoupila a neotočila se zády...

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 11:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Winter: U Connexu se jako "Čáslav" označuje KARS Dolní Bučice (Čáslav je cca 5km vedle).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3180
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 11:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636:
Já jsem platící zákazník, bordel neodhazju, kapesníky mezi sedačky nestrkám, ruce o tyče si neotírám a sedačky nepopisuju. Neházej ty slušný do jednoho pytle s prasatama. Stále si myslím, že 90% cestujících se chová slušně.

Látkový potah v Praze luxus není, když existuje všude v Evropě.

Pokud nejsi schopen vyhodit ze svýho vozu smradlavý lidi, tak na tu práci prostě nemáš a radši se jí vzdej. Dokud si řidiči a zaměstnanci DP aj. neuvědomí, že cestující je platící zákazník, bez kterého by nebyly linky, spoje a tedy i tvoje výplatní páska, tak vám tyto lidi utečou. Pak vám nezbyde nic jinýho než vozit opravdový socky a bezdomovce. S tvým přístupem "já jsem řidič, já nemusim nic jinýho než řídit" k tomu velmi rychle spějete.

Mám já se zapotřebí hádat s lidmi
Ty máš zapotřebí to, aby v tvym auťáku byl pořádek. Pokud ty a tvejch dalších 100 kolegů k tomu bude přistupovat podobně, rád s váma budu jezdit. Pokud budete zastávat přístup, kterej tu razíš ty, začnu jezdit autem. Pak se ale nediv, že z těch 90% slušnejch bude za pár let 10% a ty ostatní budou jen ty smradlavý bezdomovci.

Dál se o tom nehodlám dohadovat. Každá práce sebou nese rizika a poslání. Maj snad zedníci zapotřebí lézt po vejškách a jezdit s maltou? Nemaj. Přesto někde bydlet musíme. Má snad doktor zapotřebí operovat někoho, kdo mu může pod skalpelem zkapat a pak dostat od příbuzného nebožtíka boxerem mezi lopatky? Nemá!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 12:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 13:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marin:

Svět není tak jednoduchý
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 15:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, ptal sem se a nikdo mi neodpověděl, tak se zeptám ještě jednou: Co je s tím sedmikilem, co jezilo k Ikee? A za odpovědi na ty antény diky.
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
---> Hanz.Honzik@centrum.cz <--- toť e-mail můj
335-854-963 toť ICQ moje
honzik496 toť Skype můj
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Pedro74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 16:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprosto souhlasím s Martinem. Pokud se nebudou látkové sedačky prát a velmi často měnit a nahradí se koženkou, kterou bude "úklidová četa" otírat jedním univerzálním mokrým hadrem, bude MHD socka a ve finále bude vozit čím dál tím horší "cestující". Koženka je podle mně krok zpět.
Řidič není jen od toho, aby řídil vozidlo. Poskytuje službu a zprostředkovává vztah mezi "zákazníkem" a "dodavatelem", podle něj se "dodavatel" také hodnotí hodnotí. P.S.: vysvětlí mi někdo proč Connex/Veolia neprodá to svoje a exHOT vrakoviště a hromadně nenakoupí nová vozidla (ať už s dotacemi či bez)? Je to nadnárodní firma a v hlavním městě provozuje to nejhorší. Ve vozidlech okolo čerňáku jsem viděl papíry s infem, že si je stavu vědom a budou nové vozy. To bylo v lednu a je srpen. Uvažuji o sepsání (pokud už neexistuje) dokumentu "Standardy a budoucí cíle kvality PID" a poslání maturitě Štainerovi. V takovém dokumentu by např. bylo, že vozidla musí být povinně osazena digitálními panely, protože když vidim přijet skoro nového Mercedesa s nakopírovanými orvanými cedulemi, tak bych vraždil. A je toho samozřejmě víc. Hlavní město prostě musí být na míle vepředu s kvalitou.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 16:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se pánové, že žijete ve snovém světě. (samé nové busy, všechny s digitálním displejem. Hlavní město prostě musí být na míle vepředu s kvalitou.- a ostatní města musí být pozadu?...)

Jste šotouši, kdežto ML636 je praktik.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7230
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 17:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud nejsi schopen vyhodit ze svýho vozu smradlavý lidi, tak na tu práci prostě nemáš a radši se jí vzdej.

Za prvé - to o tom řidič napřed musí vědět, že tam někoho takového má. Zažil jsem párkrát, že si ve voze někdo zapálil a řidič to prostě nezjistil, dokud mu to nepřišli říct sami cestující. Dokud se budou cestující chovat tak, že je jim to vlastně jedno, co se ve voze děje, ať si nestěžujou. Spousta vozů má do vozu tak malá zrcátka, že v nich vidím velké kulové, takže mi můžou cestující třeba podpálit autobus a já to nezjistím.

Za druhé - pokud ve voze umravňuju cestující, která vleze do autobusu se psem velikosti telete bez košíku a zbytek vozu na mě pokřikuje, ať se na to vy**ru a jedu, že to už by tam byli dřív pěšky... Stane se to dvakrát třikrát a řidiče pak přejde jakákoliv aktivita a snaha o výchovu cestujích.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praktikům děkuji za zastání a všem ostatním také; za to, že mě učí jak se mám chovat k cestujícím a že mi upřímně napsali, že svou práci nezvládám, to bylo přesně to, co jsem potřeboval slyšet a rád tyto nové a neomylné posily přivítám na cestách. Ale pozor na kravatu, ať ji nemáte nakřivo...
Já se "těším" na jednu věc... Až skončí prázdniny na všech dopravkách a do terénu budou vysíláni a podniky dobře zaplaceni "náhončí" s papíry a propiskou a budou dělat prásk-prásk-prásk. Tenhle nemá kravatu, tomuhle se za jízdy vyklepalo pořadí, tenhle jede o 2,5 vteřiny napřed a tenhle příliš prudce brzdil. Zavolejme a krutý trest nechť ho nemine, darebáka jednoho.
Ne nadarmo ve zkouškových obdobích je evidováno o polovinu méně stížností... Je to tak...

Co dodat na závěr? Snad jen to, že lidi, se kterými si mám co říct na mě povětšinou kontakt mají a tím pádem se vůbec nic nestane, když zvážím svou další aktivitu na tomto tématu.
A jestli někdo žije v domnění, že MHD v Praze ještě není "socka", tak musí být hodně naivní, nebo jezdí autem a dvakrát do týdne krátkou trasu v tzv. sedle...

P.S. Pokud někdo máte těch cca 200 a více milionů pro Veolii na kompletní obnovu vozů, tak řekněte, dám jim vědět kam si pro to mají přijít...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: Dík za upřesnění, že Bučicemi a Čáslaví je označován jeden a ten samý areál mě fakt nenapadlo.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Asi před měsícem jsem kolem páté hodiny ranní jel do práce metrem z Florence na Opatov a když jsem se rozhlédl kolem kolik lidí by se dalo za porušování přepravního řádu vyloučit z přepravy, měl jsem pocit, že bychom to klidně uzavřít úplně.

Spousta lidí si stěžuje, že na nepřívětivost dopravních pracovníků, ale bohužel spoustu lidí nechápe, že jsou v provozu situace, kde je nutné jednat a není čas vysvětlovat všechny řetězce souvislostí. Já vždycky porovnávám MHD s taxislužbou, protože obojí je vztah mezi přepravcem a cestujícím-klientem. V taxíku lidé zaplatí daleko více, a zdánlivě by tedy měl větší právo chovat se podle své libosti - jenže, kdyby se lidé v taxíku chovali stejně jako třeba v autobuse (držení dveří, zneužívání stop-tlačítek, překážení ve výhledu, ruksaky na zádech, nohy na sedačkách, jídlo ve voze, apod.) vsadím se, že by je taxikář také okamžitě z auta bezpodmínečně vyhodil bez jakékoliv debaty.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Pedro74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 18:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: tak já sám za sebe přiznávám snílkovství, mně vždy bavilo být takovým trochu "Vizionářem" a dívat se do budoucna, co trouba ukáže. (Cimrman)

Ml636: klid, nikdo (alespoň já) Tě nechtěl školit nebo vychovávat, natož úkolovat jako zaměstnance. Takže se nezamýšlej a zůstaň! Dík.

Stejně si alem myslim, že Veolia nebo banky by investiční kapitál mít mohly. Vždyť taky nejde o to změnit situaci za 3 měsíce, že.

P.S.: já znám situaci v DPP i ze strany zaměstnance (nebyl jsem řidič - pravda); jsem taky 60:40 cestujícící:motorista; a taky majitel malé firmy se znalostmi situace/starostí ze strany zaměstnavatele. Tak si lecos dovedu představit.

Abych ukončil přestřelku, chci se zeptat jestli někdo neví, jak se bude rozvíjet projekt Midibusů v centru, jaká je situace s Ikarusíkama (odstranění závad v záruce) a poslední věc - co pozastavilo vedení 102 přes Davídkovu?
Pedro74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 19:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: tady máš logo svého bývalého? živitele, když mi pošleš e-mail, dát ti ho tam i v jiném formátu, dělal jsem jej podle žádanky a čipovou kartu a žlutý pruhy odhadem podle fotek (bohužel na citybus.cz nebyla žádná, kde by byl bus přímo z boku tak nevim, zda ty poměry jednotlivých částí sedí)
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 12:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové prosimvás, můžete mi někdo zodpovědět můj dotaz? Ta nodrá sedmistovka, co jezdila k Ikee, kde je teď? Ikea = takovej ten velkej modrej obchoďák na Zličíně, díky.
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
---> Hanz.Honzik@centrum.cz <--- toť e-mail můj
335-854-963 toť ICQ moje
honzik496 toť Skype můj
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace