K-report
 

Archiv do 15.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 15.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3146
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 11:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:
ČSA dostávají dotace na ztrátovou linku Praha-Brno z Jihomoravského kraje. Moravskoslezský kraj dotuje aerolinie CCA a linku Ostrava-Vídeň. Žilinský kraj dotuje linku ČSA Praha-Žilina. Stejně tak je dotována Banskobystrickým krajem linka ČSA Praha-BB-Poprad.
A mohl bych pokračovat.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad martin - akorát si nejsem jistej, že by ČSA byla nízkonákladová společnost
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3147
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty ses ptal, kterej kraj dotuje aerolinky. Mimojiné jsou dotovány i národní aerolinky, ale u těch lowcostů je to daleko výraznější.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokuď tvrdíš že se to přes 100 nehne, tak kecáš.
Nehne, protože na Lbc docela dobré terénní podmínky pro použití tempomatu. A používá se, ručička přilepená na stovce. Ale mě jako respondenta do statistik neberte, jezdím na Liberec tak dvakrát do roka.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do Liberce jezdí SA +-100km/h, pod hodinu lib-pha jsem to snad s SA nikdy nejel, ale s ČSADLB ano, MANy měli nastavený tempomat na 104km/hod a jednou jsem jel s C955 za 57min (jo a to jel z kopce i 119km/h - to jsem viděl na vlastní oči!!!!)
takže asi tak
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad tracy - taky už sem s nima do lbc dvakrát jel a pokaždý mu to přelejzalo dost pravidelně. A tempomat si můžeš nastavit i na víc.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo many to maj na 104, u c955 to je myslim na neutrál, že se mu takhle rozjede. Ale zase u axera si to poctivě jede 99, a má problém to stihnout. netvrdim že jinčí jsou svatý, ale SA se chlubí tim jak je skvělá. Nikdo jinej to v rádiu a novinách neroztrubuje.
antipol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.195.77
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:31:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Nebuď tak zaujatej??? A že to říkáš zrovna ty

Čsad_zastávka: Ztráta dopravní obslužnosti na trase? Já si třeba nepamatuju,že v dobách kdy z Liberce do Prahy jezdily C954 by někdo po trase vůbec přistupoval a vůbec třeba i ty hrozby brutálního zdražení atd. jsou dost nepodložené,problém se vždycky najde když chce,jen jak u koho...
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

c955 to je myslim na neutrál

jo, ale to je jedno ne, pořád je to 119km/h
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad karel007 - jenom že nemusel mít odpojenej omezovač, už se to tu jednou řešilo, ale rozhodně ho to neomlouvá.

ad antipol - přečti si pořádně příspěvek od čsad .... o ZDO. O liberci se zmiňuje jako o tom, že z přebytků tržeb na LB-PR dotoval ostatní linky. Teď musí prostě přispívat víc ze svý kapsy.

A sám R.J. řekl že zdraží, ale nikdo neřikal brutálně. Ono už stačí ta zhoršující se úroveň služeb, třeba ten patrák tam jezdí už téměř pravidelně.
antipol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.195.77
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:58:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: A když tam jezdil stejnej Neoplan od ČSAD Liberec,tak to bylo úplně v pořádku?????

Ale tak to by musel změnit stávající zákony,z nedotovaných linek by se odváděly peníze na dotované atd. ale to prostě už otevřeném dopravním trhu nejde a tenhle paskvil,který přinesl ČSAD Liberec víc peněz už je naštěstí pryč! Proto se tak urputně bránili...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 13:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad antipol - akorát ten neoplan u ČSAD se vyřadil už asi pře 4lety. A

Tak víc peněz jim to přineslo a taky to ušetřilo peníze kraji. A nepřineslo to ČSAD LB, takhle to je nastavený v LB kraji.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 13:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

antipol:
Hrozba ztráty dopravní obslužnosti se týká obcí na trase Praha - Písek.

K financování ZDO z dálkové linky: obyvatelé Libereckého kraje a jeho návštěvníci si tím v podstatě platili sami sobě, takto získané peníze nemusel tomu zlému ČSAD zaplatit kraj, ale mohl je využít jinak. Dneska to musí zaplatit celé.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 13:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Tvá důvěra v dobré úmysly soukromých firem je až neuvěřitelná :-) To je to samé, jako myslet si, že ČD jezdí na lokálkách zadarmo a budou za to chtít peníze až jim soukromník sebere "rozinky" ;)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 13:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad web- můžeš mi vysvětlit tvůj poslední příspěvek? Jaká důvěra v dobré úmysly. možná se to zakládá na tom, že nevíš jak platí LB kraj dopravcům za ZDO. nechápu totiž to tvoje zadarmo, to tu nikdo neřekl.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 13:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Začínám mít pochybnosti ,protože se tady už směšuje Tempomat a omezovač.Pánové 955 žádný omezovač nemá,neb v době její výroby to zákon nevyžadoval.Stejně jako dnes musí být u nových vozů výhradně digitální tachgraf.
Pak se docela směju tomu argumentu o vzdálenosti a době jízdy.Pánové průměrná rychlost je něco jiného než rychlost aktuální.Průměrná rychlost prudce klesne s každým např, zúžením při opravách atd.Takže pokud někteří chcete argumentovat těmito technickými věcmi tak to ovšem chce základní znalosti.
A na začátku dne opět někdo přichází s takovým tím českým voláním po lidských právech.Ano ale to má své meze. havárie kde je příčinou vysoká rychlost patří k tomu nejhoršímu.Pokud někdo překročí rychlost na dálnici a způsobí tím nehodu tak je téměř vždy smrtelná.Položím vám otázku byli jste u nehody na dálnici a jak to vypadá?Já jo a nejsou to pěkné pohledy.Nějaká presumpce neviny je blábol.To lidé u nás zkouší i na policii.Zkuste to na západ od nás něčím takovým argumentovat,tak s vámi vyběhnou.
Ano možná onen řidič to mohl natočit sám a porušil hrubě zákon.Ale dokažte mu to.jsou to jen doměnky.
Ano tady totiž ted vůbec nejde o SA ale o princip celé věci.O tom že jsme mezi nejhoršími řidiči v Evropě.Kdo z vás se před chvílí podíval na pořad Auto-moto-revue a viděl příspěvek o tzv.zipu tak mi musí dát za pravdu.
Proč myslíte že němci mají u autobusů povoleno 80 a s vyjímkou 100?Podívejte se na jejich statistiky nehod a naše.
P.S. pokud kraj dotuje nějaké aerolinky tak by to měl vysvětlit především svým občanům - voličům.
Tímto jsem k tomuto tématu řekl vše.Moje stanovisko je takové jaké je.Ať jede rychle kdokoliv,musí být za to potrestán,stejně jako za jiné závažné přestupky.Jinak ti lidé budou umírat nadále.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 13:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
Nějaká presumpce neviny je blábol.

Presumpce neviny je základní institut v právním státu. Asi jsem tenhle termín použil v předchozím příspěvku špatně. Chtěl jsem prostě jen říct, že toto "měření" nemůže být bráno jako důkaz porušení předpisů, třebaže vypadá docela realisticky, průměrná rychlost autobusu mi z něj vyšla cca 128 km/h.

kde je příčinou vysoká rychlost patří k tomu nejhoršímu

Příčinou nehod je NEPŘIMĚŘENÁ rychlost, nikoliv vysoká. Nejde prostě o rychlost jako takovou, ale celkové posouzení situace a volbu stylu jízdy, tj. i rychlosti. U nás je jízda autem pořád pro většinu lidí relativně drahou srandou, proto nejsou tak "vyježdění" jako lidé na Západě a pravděpodobnost nehod je větší.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 16:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Jestli věříte, že ČSAD Liberec si dobrovolně snižovalo zisk na lince do Prahy a dotovalo jím jiné linky, tak jste zkrátka podle mého názoru naivní. A i kdyby se takový dopravce našel, bude tenhle systém hustě neefektivní (bez investic jak do napaječů, tak do dálkové linky) a nekontrolovatelný. Co je obchodním cílem takového dopravce?

Srov. s ČD - kdykoliv se objeví cizí dopravce, začnou výkřiky o vyzobávání rozinek, které dotují zbytek systému.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 16:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad web - koukám že jste celkem vedle. V lib. kraji se linky v ZDO nesledují jednotlivě, ale jako celek. Takže se veme celková tržba od cestujích na všech linkách a sečtou se kilometry ujeté dopravcem, které se vynásobí cenou za km. Rozdíl dorovná kraj. Takže pokud byla tržba na Praze např. 35kč/km, tak čsad z toho kilometru mělo stejně jako z kilometru např do turnova, kde byla tržba třeba 20kč/km. To že jsou náklady na ty linky rozdílné je věc jiná, ale peníze se v ZDO rozdělují výše uvedeným způsobem. Kdyby byla nejasnost, klidně se ptejte.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 16:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: To jak se rozdělují peníze je vedlejší, já vám zkrátka říkám, že by ČSAD Liberec tu linku v ZDO nemělo, pokud by jim nenesla. A pokud to tak bylo a všichni jsou svatí, pak viz druhá část prvního odstavce předešlého příspěvku.

Ale samozřejmě, díky tomuto dokonale neprůhlednému způsobu financování na to důkaz nemám :-)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 16:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad web - no vedlejší to neni, protože to plně popírá tvoji logiku. A pro čsad by asi bylo výhodnější mít linku do prahy mimo ZDO, aby celá tržba šla do jejich kapsy. Kraj si to asi vydupal takto.

A můžeš mi nastínit jaké průhlednější řešení bys navrhoval ty? mě todle přijde celkem průhledné.
antipol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.195.77
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 18:27:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Kraj si nic nevydupal,jen ochránil kapsu ČSAD,pro ČSAD by to nebylo výhodnější,protože bylo jasné,že by na linku vstoupila konkurence... A tak se taky stalo...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 18:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad liberecak: jelikoz linkou Liberec - Praha jezdi hlavne lidi z Liberce, ktery neprispiva do krajskeho rozpočtu na dopravni obslužnost, neb má sám dost starostí s dpml, nevidím důvod, proč bych měl ještě nepřímo dotovat ziskem z linky Liberec - Praha ostatní linky:-)přijde mi to podstatně systémovější, než neprůhledně přelévat zisky z jedné linky do druhé.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 18:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad liberecak podruhe...teto větě se musím smát: "A pro čsad by asi bylo výhodnější mít linku do prahy mimo ZDO, aby celá tržba šla do jejich kapsy. Kraj si to asi vydupal takto. "Myslím, že nám ukázali, jak je to pro ně výhodnější:-)))
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 19:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad čsad zastávka ano použil jsem nevhodný termín,měl jsem použít nepřiměřenou rychlost tím se ti omlouvám.Ale musím se ohradit řidič může volit rychlost pouze do rychlostního limitu ,pokud je vyšší,automaticky páchá přestupek.
Ano ani já toto měření nechci ,aby někoho vinilo.Ale je tu jisté podezření,mělo by se tedy prověřit.Dokonce je v zájmu samotné spol.ten konkrétní vůz nechat proměřit i když má platnou kalibraci.Totéž přece neznamená ,že má-li jakékoliv vozidlo platnou STK, že mu pro špatný stav v tomto období nemůže být odebrán TP.
Ad Antipol,Web,Euroflyer bohužel se v hádce s Liberečákem hluboce mýlíte.Více vám to komentovat nemohu jelikož bych ohrozil svůj zdroj.Proto bych být vámi toto téma ukončil.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 19:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad euroflyer - nemusíš se smát. Když se jezdí km za cenu např.30kč a tržbu máš např35kč, tak co je pro tebe výhodnější. Mít to v ZDO nebo jako komerční. Kdyby to bylo na nich, tak to v ZDO neměli, to mi věř. A nevim co je na tom neprůhledné.

A to že liberec nepřispívá na ZDo neni nic k chlubení.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 20:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares (poslední věta): :-))))))))))))
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 21:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad liberečák: pokud bude Liberec přispívat to samé, co ostatní obce a kraj za to bude platit mhd, ať klidně platí. ale takhle mi to nepřijdte zrovna fér..
antipol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.89.201
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 23:22:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Co je to za zvyk mluvit tady neustále o nějakých "utajovaných informacích",když zatím všechno co ty píšeš jsou relativně známá fakta,stačí se v dopravě jenom trochu víc orientovat... Zatím si tady nic nového nenapsal

Liberečák: Jako a to má podle tebe logiku,že třeba jako pravidelný cestující linky Liberec - Praha bych dotoval ZDO v libereckém kraji??????? Ale asi má,jen je to prostě tajné
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2945
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 23:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad antipol některá fakta nejsou veřejná,proto ti je tady psát nebudu.Setrvej na svém,já také.Zdroje si chrání každý ,protože potom když znáš souvislosti je to v jiném světle.
Další odpověd již nečekej, stejně podle tvého by neměla žádnou informační cenu.Možná nás o něčem poinformuj co se v Libereckém kraji chystá(když toho toliko o tom kraji víš).Něco ano a bude to....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz


Po zahájení provozu vlaků chce Jančura zrušit dosavadní autobusovou linku mezi Prahou a Ostravou. Následovat by pak mohlo vlakové spojení mezi Prahou a Brnem, i zde by poté byla zrušena autobusová linka.

Uvolněné autobusy chce majitel Student Agency využít na dalších trasách, například z Prahy do České Lípy či Hradce Králové...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 22:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

By mě zajímalo,pokud by to študákovi Radimovi vyšlo,kolikrát deně by to Brno-Praha otočil,když chce točit i Ostravu,což sam. souvisí s počtem souprav,které si bude moct dovolit.
Každopádně by to po zrušení jeho bus linky byla šance pro bus dopravce,prosadit se v této relaci.

Snad ministerstvo Dopravy nenastartuje do té doby nějaký Německý model dálkové dopravy,tím spíč, že u nás je dálnic poněkud méně a vlaky pomalejší.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 14:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby se Radim s těma vlakama v relaci Praha-Brno nepřepočítal,jak píše Zzz taky si myslím,že sem příjdou nový dopravci po jeho odchodu.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35285
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 22:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zvšdav i na linku do Ostravy.
Jednotka bude muset být dostatečně velká, ale zároveň malá, aby se naplnila. A aby tam měl šanci se naplnit, tak asi s méně jak hodinovým taktem neprorazí.
V současných podmínkách by se nevešel na koleje vůbec (je „vyprodáno”...), za těch pár let to snad bude lepší, ale obávám se, že i po dostavbě Nového spojení bude o dobré trasy mei Phou a Ostravou nouze (a přednost má mít objednávaná doprava).
Ale věřím, že tohle všechno si Radim už dávno zjistil, takže ví, do čeho jde.

Ale trasa do Brna, to mi přijde až příliš odvážné tvrzení. Po pravdě tomu nevěřím skoro vůbec, že by k tomu mohlo dojít, dálnice je až příliš levná.
Nechám se rád překvapit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 23:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš se těšim až nám za půl roku zase řekne, že to bud eza 3 roky, takže v roce 2011. Už to posouvá dost dlouho, a i teď napsal nejdřív za tři roky
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35300
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomu se není co divit, sám ví, že na současnou infrastrukturu nemá cenu se cpát, pokud nechce na odškodněních cestujícím vyplatit majlant. Na druhou stranu nemůže otálet, než ČD získají ještě silnější pozici (a že příští rok by měl možná už i RTE problém se se svými spoji prosadit).
Koridorové výluky sice ČD vyžerou až do dna (včetně všech dopadů na cestující), ale už nyní si za to odnášejí první plody, které začínají více či méně úspěšně využívat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem tu celkem nový, ale fascinuje mě ta zakomplexovanost vůči Student Agency, co tu vládne:-)Prostě někoho něco napadlo a uvedl to do provozu. mrkněte někdy na to, kolik jezdilo lidí z LB do PRG za dob ČSAD a kolik jezdí teď. Už za to, kolik lidí dostal Jančura z aut, by měl dostat vyznamenání. Myslím, že vlaky má dost vychytané a máte se na co těšit. jen railtrans pro něj byl dost varovnou lekcí, jak nedopadnout:-)mrknětě se někdy, jak jsou jeho busy plné. mrkněte se někdy na to, kolik lidí na seznamu cestujících nedorazí. Mrkněte se někdy na to, kolik lidí využije po dobré zkušenosti v buse jeho jiné služby (letenky, jazyk. pobyty). Mrknětě se někdy na to, kolik dostává za reklamu od Kofoly či Semtexu. RJ měl prostě nápad, který mu vyšel a chápu, že pár zapšklých čsaďáků to může vytáčet. (pardon, jsem zaujatý, chodím se stevardkou SA, která nadává, jak ji mizerně platí_:-)))
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

informace o tom, že RJ je pračka špinavých peněz, přijámám zde:-)))
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35303
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik jezdilo lidí z LB do PRG za dob ČSAD a kolik jezdí teď
kolik lidí dostal Jančura z aut


Kolik? Fakt, docela mne to zajímá. (Ne, že bych od něj vyžadoval nějakou ušlechtilost, ale ta čísla mohou být zajímavá.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euroflyer:ber to tak že všechno má svoje plusy a mínusyTaky SA moc nemusím ale neodsuzuju je. Ber to tak že ti česaďáci si hají svoje. Taky by se ti nelíbilo kdybys musel rušit linky ad.
Karosy řady 900 forever:o)
Karosa žije dál:o)
E-mail: SnejdrlaJenda@seznam.cz

2T1 5989 je fuč něják nám těch sedmistovek ubývá:o(
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední čísla byla 40 tisíc měsíc, ale není problém zjistit¨. v době čsad podle údajů kraje 21 tisíc. já těm 40 tisícům věřím, znám pár lidí, co fakt přesedlali z auta na bus...a to je fakt v současnosti hodně řídký jev:-)ale prostě pochopili, že jim je jedno, jestli jsou busem o 15 min v praze později, ale x krát levněji a pohodlněji..
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35305
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Jen se divím, že se tím ještě Radim nějak více nepochlubil, pokud je to opravdu „globálně” pravda (a i kdyby tak docela nebyla).
V oblasti objednávané (dotované) dopravy to až tak neobvyklé není, v neobjednávané komerční to ale až tak obvyklé v nějakém větším měřítku nebývá. (Ve podmínkách srovnatelných s ČR.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: to mi je jako zákazníkovi ale naprosto jedno:-))stačily mi dva týdny v roce 2004 dojíždět z LB každý den do Prahy na stojáka..a never more:-)student agency jsem nesnášel jako prodejce letenek, už kvůli tomu, že se vyslovují i v reklamě česky-)teď na ně nedám dopustit, takový servis v letenkách jsem nezažil. a vše to je jen o jednom: orientaci na zákazníka:-)ne na vlastní či wasserbauerovu peněženku:-)docela by mě zajímalo, jestli sem chodí Ing. Neřádek:-)
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 00:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad martin zlivsky: vyšlo to cca před rokem v mf dnes...co si vzpomínám..a stačí se fakt podívat do rezervačního systému SA: dnes (vlastně včera jsem chtěl v 10 dopo do prahy a bylo vyprodáno
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 08:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Euroflyer: a proč by sem měl chodit Ing. Neřádek který stím už nemá více jak rok nic společného ...
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: po dlouhé době sem něco napíšu, ale jen trošku

Znám dva lidi (šéfy firem) z Brna, kteří dříve do Prahy jen autem. Od zhruba půlky roku 2004 začali jezdit s SA. Když jsem se jich ptal, proč nejezdili dřív, tak docela odpor k ČNE a ČEBUS, Tourbus tehdy taky nasazoval MANy jen nepravidelně. SA se svou masívní mediální prezentací je prostě přesvědčila a šéfové jsou s nimi spokojeni. Jeden tedy, a to není pro RJ dobrá zpráva, přechází postupně na SC Pendolino, sice si zaplatí víc, ale má pocit většího luxusu a pohodlí.

Tím jsem chtěl pouze konstatovat, že SA svou kampaní určitě přetáhla nějaké lidi z aut do hromadného prostředku (a nejen do svého) a nebyly to sociální případy.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3152
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euroflyer:
Aby mohl být RJ pračkou peněz, musel by vydělávat, fungovat a produkovat nějaký fiktivní zisk. Což se neděje.
Iposp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkově k nápadům RJ - ono to není jen o reklamách na zadních čelech autobusů (rozhodně nezanedbatelná částka odpovídající +- 15% splátky leasingu), ale taky o spotech před filmy, o reklamě v časopise Žlutý, víceméně (barter) o platbě vydavatelů za možnost rozdávat v autobusech časopisy ze své remitendy, o platbách za rozdej vzorků oplatků a končí to "zalistovacím poplatkem" dodavatele nápojů do autobusů Uvědomil si toto někdo už předtím, že se nevydělává jen na prodeji jízdenek, ale že se tím vlastně otvírá další prostor pro realizaci jakékoliv další výdělečné činnosti? Právě i za ty nápady okolo RJ uznávám.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad martin: podívej se do výsledků v obchodním rejstříku, za 2005 má zisk. Jančura někde prohlásil, že mu nejde o mega zisky, ale stačí mu, aby se tím uživil a neprodělával, což se myslím děje.
ad repelend: co je vůbec s ing. neřádkem? prý se hlásil na šéfa DPML:-)
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jde spíš o to, že RJ nepotřebuje zisk z autobusové dopravy (ta ho neživí a má to jenom jako reklamu a nutno říct, že velice dobrou), kdežto ostatní společnosti jiný zdroj zisku nemají a autobusou dopravu by chtěli mít jako hlavní zdroj zisku společnosti. Z toho pak pramení nářky dopravců, že za cenu SA nemůžou jezdit. Asi by si to chtělo pomalu uvědomit, že doprava v ČR (hlavně dálkové linky, místní linky -ty jsou dotované...přiměřená míra zisku..) již nebude pravděpodobně nikdy tak zisková jako byla dřív, před nástupem SA.
aswq
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.101
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:30:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes okolo 14:30 spatřen SA Praha-Vary na I/7 a před Chomutovem odbočil na jihozápadí obchvat a pokračoval po I/13 do Varů? Copak tu dělal?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je rozkopaná silnice KV - Pha a zrovna se to blbě objíždí, tak je to přes Chomutov prý skoro stejný.

Karel007: Nejvtipnější na tom je, že třeba Asiana by to mohla dělat úplně stejně - kdyby uměla aspoň opisovat. Neumí.
aswq
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.101
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:55:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno tak když už SA řidiči ví, kde leží Chomutov, tak co ukázat DPCHJ, že jezdit do Prahy 100 km 2 hodiny za stovku na stání v přeplněné Karose není veřejná doprava...
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jde, takhle sjet z licencované trasy?
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aswq a ostatní: Vtip je v tom, že že teď tě z toho Chomutova vezmou alespoň na stojáka. Ale třeba takový Liberec v podání SA- tak tam tě na stojáka nevezmou a nemáš šanci. Osobně raději o 50kč víc a na stojáka, než nejet vůbec!
aswq
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.101
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:18:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: to je otázka, protože když chytneš "vlajkovou loď" neboli ojetou linkovou Bovou, koupenou z Německa, tak tam se nesmí stát, takže na zastávce nechá stát třeba 15 lidí a domu z práce můžeš jet taxíkem, protože nic jinýho už nejede... a nebo pak jedeš Kavkou do Mostu a vlakem do CV :-/
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad aswq - takže ti vadí co? Cena, bus, nebo stání?
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když chytneš "vlajkovou loď" neboli ojetou linkovou Bovou, koupenou z Německa

tak to je dobrý

Ohledně Asiany - nechápu proč už dávno neměla rezervace přes net , SA by to pak měla těžší a ceny měli srazit hned a poskoky s kafem a novinama - to by taky snad nebyl takovej problém
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 18:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde končí prázdné kelímky?

Zdroj: Mladá fronta Dnes
Datum vydání: 4.8.2007
Název: Kde končí prázdné kelímky?
Ročník: 18
Číslo: 180
Autor: MARKÉTA SANALLA
Rubrika: Kraj Plzeňský
Mutace: Kraj Plzeňský

Text:

Třídit odpad by pro nás bylo drahé, říká šéf Student Agency, která v autobusech nabízí nápoje v plastu



Plzeň - Cestujte pohodlně, přečtěte si noviny a vychutnejte si svoji kávu nebo čokoládu. To nabízí svým zákazníkům firma Student Agency, jejíž žluté autobusy brázdí silnice celé republiky. Ekologické třídění použitých kelímků už ale dopravce neřeší. Přitom jen na lince mezi Plzní a Prahou se za jediný pracovní týden vyhodí přibližně pět tisíc plastových šálků.

'Ano, odpad netřídíme. Jsem si toho vědom. Je to ale pro nás velice problematické a hlavně drahé,' říká majitel firmy Student Agency Radim Jančura. 'O třídění odpadu by se měli v prvé řadě starat provozovatelé autobusových nádraží, kterým za použití jejich prostor platíme, a to včetně využití kontejnerů,' dodává Jančura.

'Není problém zajistit třídění odpadů. Firma Student Agency ale musí projevit o ekologické zpracování svých odpadů zájem a my se o to samozřejmě postaráme. Zatím jsme o tom nejednali,' uvádí Miroslav Hucl, ředitel firmy ČSAD Autobusy Plzeň, která nádraží provozuje. Problém s tříděním odpadu si dopravce i provozovatel nádraží přehazují jako horký brambor. Majitel Student Agency namítá, že více než dva miliony korun, které ČSAD ročně za pronájem stání na plzeňském nádraží platí, je dost i na to, aby zde byly kontejnery na tříděný odpad.

'Odvoz tříděného odpadu je mnohem dražší než u běžných kontejnerů. Navíc naše stevardky by musely vozy procházet vícekrát a nemohou také nikoho nutit, aby do kelímku nedával třeba zbytky. A já osobně jsem k třídění skeptický. Myslím, že stejně pak vše skončí na jedné hromadě,' vypočítává Jančura důvody, proč firma Student Agency odpad netřídí. Jančura nicméně připouští, že začne problém řešit. 'Asi bychom s tím měli něco dělat. V nejbližší době otevřu jednání, abychom začali třídit námi vyprodukovaný odpad,' konstatuje. Kdy se o záležitosti bude ve firmě jednat, to neupřesnil.

'Slova o jedné hromadě jsou mýtus. Zvláště z plastových kelímků se vyrábí celá řada věcí běžné spotřeby. Jsou to třeba zatravňovací palety nebo izolace kabelů,' důrazně nesouhlasí Tomáš Popp z Enviromentálního informačního centra Envic.
'Navíc je pro každou společnost v dnešní době dobrým marketingovým tahem, když se stane tak zvanou zelenou firmou a propaguje svůj šetrný přístup k životnímu prostředí,' dodává Tomáš Popp.
'Stevardky by musely vozy procházet víckrát a nemohou také nikoho nutit, aby do kelímku nedával třeba zbytky.' Radim Jančura, majitel Student Agency

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj
(ilustrační fotografie jsou z příspěvku v této rubrice ze 17.7. 2007, autor "Kulík")



 
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem siklzdenek.)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 19:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třídit odpad je na nic - prej u novejch busů budou okýnka, aby se to mohlo házet rovnou na dálnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace