K-report
 

Archiv do 10.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Opavě » Staré archivy » Archiv do 10.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
slahounek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.72.22
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 02:03:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konecne,sem si rikal ze chudaci ridici....je jich malo a furt sou v praci,vsak na 221jsou videt furt ti sami,to sou nacilepsi,bo maji dobre autobusy,ne?Kdejake sofery tam nedaji,bo to by pak mohli dat dvoukolaky.Ale 206 jezdim,proc neomezili 201?Duchodci by aspon jezdili min na hrbitov...
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 12:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

slahounek: No já myslím, že tahle změna moc řidičům nepomůže od toho, aby nedělali 7 dní a pak jeden-dva dny volno. Těch řidičů na MDPO chybí opravdu hodně (viz odkaz). Ono je to totiž v poslední době hodně špatné. Jezdili i lidi z podniku, kteří normálně na linkách nebývají (vedoucí MHD apod.). A co je horší. Tento a příští rok má odejít halda lidí. Je to totiž silný ročník a tak MDPO příjde o spoustu řidičů, takže si myslím, že tohle omezení je definitivní a asi časem příjdou další. Co je ale zajímavé, tak to, že to nedali přímo do JŘ, ale dali pouze upozornění "na provázku", takže je i možné, že mají nějaké kouzlo, díky kterému to vrátí zpět do normálu . No prostě jednoduše řečeno: Dokud nebudou vyšší platy, tak nebudou ani řidiči. Jenomže problém je v tom, že podnik na vyšší platy nemá, takže město by si spíše mělo uvědomit, že je třeba více dotovat.
Není pravda. V nových NP vozech může být řidič úplný nemehlo, stejně jako ve starých může být řidič kvalitní a naopak.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 16:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

slahounek: Co se týče omezování. Tak linku netvoří pouze výchozí a konečné zastávky a nejezdí jimi jenom důchodci (i když můžou tvořit velkou část cestujících ve vozidle). Tím, že by došlo k omezení 201, tak opravdu už nevím, co by na to řekli lidi, kteří cestují na ulici Olomouckou, Východní nádraží nebo i do Kylešovic. A důchodci tam budou pořád, jenomže když dojde k omezení, tak se tam nacpou a cestující do práce, škol apod. už těžko se vejdou do vozu. A nevím, jestli jste si toho všimnul, ale 209 také jezdí na hřbitov a v dopoledních hodinách byla omezena.

Ev. č. 89 dostalo celkem zajímavou reklamu:
 
 
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Troppauer_kaiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 10:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Opavacek: omezení provozu je podle me proto ze jsou prazdiny tedy doba dovolenych, takze ridicu je jeste min. Kdyz si tak procitam tu nabidku tak v podniku musi byt asi skutecne naivni. Jestli te almuzne rikaji plat tak potom vubec nevim. Meli by si na meste vydobit nejaky tem milion na mzdy navic.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 11:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde se můžu v pracovní den svézt SU15 I - 7601, ST15 III - 3604 a ST18 III - 3801?
Díky
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 11:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: v Ostravě
I seek you: 246-442-983
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3065
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 11:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sakra, já se splet o vlákno. Sorry
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Troppauer_kaiser: Kdyby tomu tak bylo, tak MDPO dá na letáčky, které visí na označnících i informaci o ukončení omezení. Tímhle omezením MDPO ušetřilo 5 - 6 řidičů na den. Takže oni sami si nejsou jisti, jestli budou schopni obnovit provoz do původního stavu a jak jsem již řek, tak spoustu lidí půjde tento nebo příští rok do důchodu (cca 10 řidičů).
Já bych možná věděl, jak ušetřit. Odejít z ODISu, protože když jsem sledoval výroční zprávy, tak počet cestujících stoupal, ale tržby klesaly. Ono je to celkem logické, protože např. když si koupím měsíčník za 300 Kč, tak MDPO nedostane 300 Kč, ale daleko míň, protože musí se zaplatiti i ČD a TQM i když tyhle dopravce třeba vůbec nevyužívám (jako asi 80% lidí s časovým jízdným v zóně 30).
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 14:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opaváček: To vidíš moc jednobarevně: Skutečnost se má tak, že ikdyž se z těch 300 dá část ČD i TQM apod. tak zase oni dají část MDPO, takže se to vyrovná. Není to tak, že by MDPO přispíval na ČD a TQM a oni jenom jezdily. Taky bych si zkusil dát dohromady se ziskem i počet ujetých km, stoupání ceny energií, inflace, platy, dotace atd atd. Myslím, že by ti vyšlo, že za stagnaci zisku může hlavně dotace (určitě se nijak extrémně nezvyšují) a stoupající ceny energií (které se naopak zvyšují někdy i dost)

IDS je tady od toho, aby usnadnil lidem cestování a motivoval je jezdit VHD(čím víc lidí, tím víc peněz za jízdné), navíc ve vašem provozu umožňují měsíčníky i přestup bez příplatku, a na tom už jsme se kdysi shodli, že nepřestupný tarif je špatný.
Nebo myslíš, že by jezdilo MHD víc lidí, kdyby neměli možnost přestupovat? Navíc ve městě, kde je kolo mnohdy rychlejší a pohodlnější dopravní prostředek:

Asi právě proto taky vznikly nové zóny, aby bylo přehlednější, kdo čím jezdí a jak moc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 15:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Já se tu ale bavím pouze o příjmu z provozování MHD (bez dotací na dopravní obslužnost), nikoliv i o výdajích a celkovém výsledku hospodaření DP. Mluvím pouze o nominální hodnotě peněz.

A teď uvedu praktický příklad, bez ODISu:
Bydlel bych v Háji ve Slezsku a denně bych dojíždě do Opavy na Jaktař. Tak bych si koupil traťovou obousměrnou na měsíc za 432,- Kč. Pak bych si koupil měsíčník MDPO za 300,- Kč. Sumá sumárum 732,- Kč.

A teď ODIS:
Zaplatím si zóny 31 a 30 = 480,- Kč.

A ve výsledku se mi teď někde ztratilo 252 Kč. Ano IDS dotuje i stát, ale mě se povedlo získat čísla tržeb za provoz MHD v závislosti na počtu cestujících. Kdyžtak jestli je najdu, tak je tu dohodím. V těch číslech šlo jasně vidět, že od vstupu do ODIS tento trend se stupňoval (cestujících bylo více, ale tržby šly dolů).
PHM: Nedávno jsem tu dával část dokumentu "Profil města" kde je graf vývoje ceny PHM, v době, kdy jsme vstoupili do ODISu, tak byly relativně nízko. Ale stejně, jak jsem řek, tak jsem mluvil o jejich nominální hodnotě, nikoliv o tržní.

A těmi přestupy bych se moc neoháněl. Jedinná možnost, jak si můžeš zařídit přestupování v MHD v Opavě je ODISka přenosná na 7 dní (a výše) s tím, že si k ní koupíš ještě jinou zónu. Jinak tu je pouze 30 a 90 dní nepřenosná (pouze na zónu 30).

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 19:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě je reklama na Bezručáckou Opavu na busu tuším že 145 nebo jinak jezdí dneska na lince 216.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 21:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opaváček: Upřímně se v těch číslech moc nevyznám, ale kdyby se to DP tolik nevyplácelo, tak už by asi odešel. Tolik akorát moje selská úvaha.

A z Pardubické diskuze: Co jste to chystali za nový OS?
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 22:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Já ty údaje mám z MMO, takže by to mělo být v pořádku a opravdu jsou tam ztráty oproti bývalému stavu, ale co si vzpomínám, tak zase až nějaké vražedné nebyly (ale dalo by se tam ušetřit na vyšší výplaty pro řidiče). Měl jsem tam informace od roku 2000 do roku 2005. Bohužel, disk mi padl před cca půl rokem, takže jsem ty informace ztratil .

Ten odbavovací systém se žádný nechystá a ani nechystal a to právě z toho důvodu, že jsme v ODIS. Oni furt totiž v ODISu vymýšlejí nějakou kartu MSK. No a my máme ten problém, že používáme computery, které mají dost často i 95% paměti zabrané (mají svoje léta už za sebou no ). Není nic divného, že se sekne (požnáš to podle toho, že se začné hlásit "Linka číslo bla bla..."). V podstatě my nemůžeme přidat novou linku, už jen z důvodů OS. A hlavní problém je, že ty, které máme už emTEST nevyrábí a v podstatě se to u nás opravuje, jak se jen dá.
A teď je právě otázka. Když by podnik koupil něco nového (já bych si představoval něco podobného co je v Pardubicích, ale to není podstatné) a najednou by ODIS opravdu přišel s něčím, co by chtěli zavést všude, tak by to byly vyhozené prachy. Zase z druhé strany nás opravdu tlačí čas, protože já už ti dokonce můžu vyjmenovat vozy, kde má jaký emTEST problém (slabá čtečka, špatně bere nějaké mince apod.).
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 22:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak již někteří víte, tak dneska začla další etapa výluky v Kylešovicích z důvodu rekonstrukce křižovatky Hlavní × Bílovecká. Linka 213 je nyní ukončena na točně "KYLEŠOVICE škola", u linky 215 končí všechny spoje na točně "HOBZÍKOVA" (není obsluhován linkou 215 úsek HOBZÍKOVA - KYLEŠOVICE škola - GLOBUS) a linka 221 se vrátila zpět na točnu "KYLEŠOVICE škola". Linka 218 jezdí po objízdné trase po ulici Jóži Davida a Hlavní. Zastávka "Hlavní" (směr Bílovecká/Gudrichova) je již zprovozněna. Linka 218 tedy již přestala provizorně zastavovat na zastávce "Kroftova" (směr "Hlavní"). Zastávka "Hlavní" (směr "KYLEŠOVICE škola") byla provizorně přesunuta na ulici Bíloveckou.
 
 
 
 
 
 
 

A tady jedna fotka netýkající se výluky:
 
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 23:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna čistě osobní záležitost. Ona je to ulice Joži Davida, ne Jóži. Ale jinak je to strašný nezvyk vylezt z baraku a kolem projede autobus. Chtělo by to ještě zastávku.
Rád bych ale některé pány řidiče poprosil, aby nejezdily jak hovada, někteří místní pořád ještě nezakázaly dětem, aby si hrály na cestě... Navíc co tu máme nový asfalt, tak je z toho dálnice pro cyklisty a bruslaře.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 00:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sajtr: Za "spatvořený" název se omlouvám .
S tou zastávkou se to má asi tak. MDPO kdysi nabízelo pro ulici Joži Davida dopravní obslužnost, ale nakonec se nepovedlo, protože lidi z této ulice (možna ty jsi vyjímka ) si to nepřáli. Předpokládám, že právě z těch důvodu, které tu píšeš (cyklisté, bruslaři, děti a klid).

Jinak co se týče reklamy na 50. Bezručovu Opavu, tak se nachází nejen na vozech 89 a 145, ale i na 88 a 144.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Troppauer_kaiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 10:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyz si tak prohlizim onu reklamu na Bezrucovu Opavu, tak me napada, ze stejne panorama by mohlo byt na vsech vozech v unifik nateru. Vypada to pekne a bylo by to lepsi nez jenom jeden cerveny pruh
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 12:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Troppauer_kaiser: Souhlas, přesně tohle jsme probírali s jedním kolegou. I když musím říct, že by to nebylo přesně to, co já bych si představoval, ale určitě by to bylo zajímavější, než to co je dnes.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 12:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Troppauer kaiser: To není špatný nápad

Opavacek: S tou dopravní obslužností už jsme to tu kdysi probírali. Nebyly to stížnosti místních, ale jednoho "místního", který si tady nedávno postavil barák a chce tu mít klid, samozřejmě má konexe, zlanařil několik málo lidí z ulice a díky němu má cesta jenom 5,5 m šířky, na straně u Hlavní nejsou chodníky atd. Ale škoda mluvit, takových případů je na světě daleko víc. Bruslaři a kolaři se tady objevili až po té loňské opravě
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 13:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sajtr: Tam bych viděl možnost pro 221, kdy by se jezdilo v jednom směru Bílovecká - Hlavní - KYLEŠOVICE škola - Bavaria - Joži Davida - Kroftova - Hlavní - Bílovecká. Od zastávky "KYLEŠOVICE škola" by cestující mohli projet dále (stejně jako je tomu u linky 208 od Nemocnice).
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 14:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem si všimnul, že na webu dali i JŘ omezených linek 206 a 209: http://www.mdpo.cz/bus/240707/indexlin.htm
To vypadá strašně .
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Bussák8
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 16:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si všiml, že 67 ztratila reklamu na lakovací box MDPO a jezdí celá červená.
Řidič ten tvrdý chleba má!!!
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bussák8: To už nemá tak 2 měsíce, stejně jako 123 nemá už dlouho reklamu na "Místo pro Vaši reklamu".
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak moc byly ty linky využívané mimo špičku?
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Tak asi stejně jako ostatní, protože u nás se používá systém prokládání linek - na všechny směry je interval 10 minut. Je fakt, že od 8:30 - 11 to moc slavné není (nejezdí prázdné, ale je kam si sednout). Od 11. hodiny se postupně počet cestujících zvyšuje.
Asi takhle. Směr Bílovecká mě nemrzí, protože tam jim toho jezdí dost, ale spíš mám tak trošku obavu o Těšínskou. A když si nacpu cestující z jednoho vozu a strčím je do druhého, tak by mohlo být trošku těsněji. No zítra jdu ráno do terénu, takže obhlídnu následky.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 20:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono se není co divit, že DP chybí řidiči- spíš se divím, že tam někdo za takovou almužnu zůstává. Přece jen- když porovnávám hrubou mzdu u DP, tak jsem ještě neviděl nižší nabídku.
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale smutné je, že přes víkend jezdí přes poledne do Kylešovic víc trolejbusů než přes víkend...
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_nosek: Ono se to má tak, že bohužel podnik na ty výplaty nemá. Sice musím uznat, že je krásné, že máme relativně oproti jiným podnikům levné jízdné, ale bohužel pochybuji o ekonomičnosti ODISu (viz výše). Takže já bych viděl dvě varianty:
a) Odejít z ODISu a zvýšit jízdné podle svého
b) Ať dá více město (nejpřijatelnější varianta)
Jenomže to má háček. Náš všemi "milovaný" pan primátor jezdí "Mercedesem" a snad údajně kdysi pronesl tuto větu: "Nejlepší by bylo MHD zrušit a nakoupi taxíky." Jestli to byl nějaký nepravdiví drb, tak se panu Stanjurovi omlouvám (ale celkem bych se nedivil, kdyby to byla pravda). A ono to není jenom případ pana primátora, ale haldy dalších lidí na magistrátu.
A jen tak pro zajímavost. Bývalí primátor pan Mrázek běžně využíval MHD a možná, že stále ji využívá.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sajtr: Ano máš pravdu, ale to je právě problém, že nemáme smyčku v centru města. Protože ona ta 206 zajišťuje dopravu jako jedinná o víkendu do Jaktaře a 209 zase jako jedinná do Globusu.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opaváček: No ono je třeba zvolit kompromis u ceny jízdného tak, aby ještě neodrazoval od používání MHD. Jízdné třeba za 15kč bez možnosti přestupu (ano, opět :-)) nebude motivovat k jízdě MHD ani omylem. Ono se stačí podívat na Teplice...kam se dá dojít, tam se jde pěšky.

No a na háčky typu Mercedes se dá říct akorát to, že se to podobá bulváru...
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Ano, já si to plně uvědomuji a vím, že je tu problém, ale nemyslíš snad, že bude lepší zajistit nový odb. systém (už to tu z mých úst taky několikrát padlo) s možnosti krátkodobých časových jízdenek? A ODIS v současnosti pro nás neznamená lepší přestupování, je to totiž úplně stejné s tím rozdílem, že jsou motivováni lidi z venku (neříkám, že je to špatné!). A já jsem měl čísla, že od vstupu do ODISu se tržby snížily. A přímo tam byla věta: "Od roku 2002 došlo k nárustu počtu cestujících a k poklesu tržeb."
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A můžu tě ujisti, že to co je v Teplicích, tak to je v podstatě i u nás. Přijedeš na Výchoďák a uvidíš podobný obrazek: jedno kolo - druhé kolo - třetí kolo - trolejbus. To samé ve fabrikách, pokud tu ve firmě není kolárna s bezpečnostní kamerou, tak to není fabrika.
Pochop, že mi tu krátkodobé časové nemáme. Máme je pouze u TQM a tam ti vyjede krásný lístek s textem "Nelze použít ve vozidlech "MDP Opava". A už jsem ti to tu psal minule: Pokud chceš v Opavě přestupovat, tak nejkratší jízdenky tu existují 7 denní přenosné s tím, že si k ní koupíš ještě jinou zónu. Což tě výjde na takové penníze, že je lepší koupit si BČK a tam si vrazit třicetidenní na zónu 30.
A navíc, pokud si dobře přečteš můj původní příspěvek, tak se dočteš, že já jsem taky pro variantu zvýšení dotací na dopravní obslužnost, takže opravdu nevím, proč mi tady píšeš o tom, že by jsme zvýšili jízdné na 15 Kč (ale nemuselo by to být až tolik) = krajní varianta. Nebo je snad lepší, když se podnik zadluží a dostane se do konkurzu?

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
mirdas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.244.26
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:38:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba v MHD Vsetín je celé jízdné kartou 7.50 Kč a když přestoupím do 20-ti minut, tak platím polovic, tzn. že za cestu s přestupem zaplatím 11.20 Kč, což se ještě dá, u Vás to tak není?
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mirdas: U nás je to podobné:
Plné 8,- Kč (přestup 4,50 Kč)
Zlevněné 4,50 (přestup 1,90 Kč)
Ale my máme tu dobu trošku vyšší - 30 minut
Ale furt to není plnohodnotný přestupní tarif. Tady jde totiž o to, že by se zpřehlednily linky MDPO. V podstatě z dnešní 11 trolejbusových by jich mohlo být 5. Na Bíloveckou by nemusely jezdit linky 201, 204 a 206 o špičkách v intervalu 5-5-10, ale stačila by jedna linka v intervalu 7 minut. Si vem Jihlavu - A, B, BI, C, E a hotovo. A navíc u nás Divadlo je naprosto ideání pro přestupy.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Troppauer_kaiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 11:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle me je zasadni problem v odbavovacim systemu, (oznacovace jsou lepsi), kcemu je mi prestupni tarif kdyz nemam prukazku. Osm korun je sice relativne nizke jizdne, ale kdyz mas dvakrat prestoupit leze to pekne do penez. Skutecne chybi casove jizdenky na kratsi dobu (1-3 dny). Dalsi problem podle me je, ze vsechny hlavni linky vedou z centra mesta, tzn. pokud se chci dostat z Jaktare k nemocnici je lepsi vzit kolo nez jet trolejbusem k divadlu a pak k nemocnici. Otazkou je co se stim da delat. Svuj dil viny ma taky vedeni podniku, kdyby vypracovali nejaky plan jak se dostat z tehle situace dalo by se neco podnikat. Jenze fnukanim a stezovanim se nic nevyresi.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 11:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Troppauer_kaiser: A ono to není jenom o tom mít 1 - 3 denní jízdenky pro Opavu, ale ono je to hlavně o tom udělat kratší jízdenky a tím motivovat lidi jezdit kratší úseky. Třeba v Opavě by měla význam i 10ti minutová jízdenka (která by byla levná) a tím by si motivoval lidi jezdit na krátké vzdálenosti. Však ono stačí, když začne v Opavě pršet. V tu ránu je všechno plné a hodně lidí platí v hotovosti nebo z EP a jedou hodně krátké trasy = spousta potencionálních cestujících. Už jsem se i zmiňoval na podniku o časových jízdenkách, ale bylo mi řečeno, že by muselo být u nás hodně revizorů (právě protože jsme malý - to je blbost). Halvně, že Jihlava má o nějaký ten tisíc obyvatel míň a tam to prodělečné není (absolvoval jsem tam rozhovor s jedním externím revizorem - během jednoho kola trolejbusu dal 3 pokuty).
Co se týče úseku Jaktař - Nemocnice, tak možná tušíš, jak je na tom linka 217 (a to jezdí přes centrum!) v úseku Divadlo - SME - Stará silnice - Koupaliště. V Opavě linka, která nejezdí přes centrum, tak není linka. Dalším příkladem může být linka 210, která taky jak možná tušíš není zrovna nejslavnější. Ale nedivím se nad tvým uvažování. Běžný cestující, který třeba bude bydlet v Držkovicích si přeje, aby tam byl 20ti minutový interval. "Však co, já mám taky nárok!" Si řekne. To, že by s tím nikdo jiný nejezdil, tak to už je nezajímá. V tomhle se musím zastat podniku.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zasmání:
http://youtube.com/watch?v=yGqbqrXHm5s
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Už to bylo ve Zlínské diskusi a myslím, že Opavy se to až tak netýká.

Tak jsme se dočkali dokonce i výsledků Dopravního průzkumu 2007. Takže študujte: odkaz (*.pdf)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 00:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže okomentuji hlavně konec dokumentu Průzkumu kvality 2007, kde se nachází jednotlivé návrhy na zlepšení MHD.

linkové vedení [13]
linku 217 uvést do původní trasy [10]: K tomu odmítám už cokoliv dodávad, protože to tu bylo už hodněkrát (= souhlas k připomínce).
zavést linku Hypernova - Jaktař [1]: Nedávno se to tu řešilo a možná tuším, kdo je ten jeden hlas .
linku 229 prodloužit k papírnám [1]: Nemám pocit, že by Papírny byly tak veledůležitou zastávkou, nehledě na to, že už tak propletenou linku 229 to ještě prodlouží (a mám pocit, že zbytečně).
přidat linku do Rybářské ulice [1]: Z většiny míst Rybářské ulice to není daleko na zastávky linky 218. Nehledě na to, že do centra to lidi mají asi 7 minut pěšky.

nabídky spojů [71]
Tady ani nemá moc cenu to rozebírat, protože na tohle si lidi většinou stěžují bez uvažování (samozdřejmě né všichni). Jak se tady již také probíralo - běžný cestující by chtěl spoje všude, ale už ho nezajímá, že by tím nikdo nejezdil. Takže třeba o víkendu posilovat trolejbusové linky je absolutně bezpředmětné. Možná jediné co by nemuselo být špatné, tak aspoň částečně posílit směr na ulici Těšínskou. Díky OC zažívá určitý boom a to se projevuje hlavně o víkendech (a to jenom v určitých hodinách).

návaznost spojů a přesnost [35]
přesnost [21]: V tomhle tom bodě jsem celkem překvapen, ale z druhé strany, když si vezmu špičky a pomalý nástup cestujících, tak to i logiku má. Ale to všechno souvisí s našim odb. zařizením.
návaznosti (především u Divadla) [13]: Ano to je problém!!! A ten problém je od té doby co došlo k posunu všech tr. spojů (mimo 221) o 2 minuty ve směru na Dolní náměstí. Ty všední dny čert vem (i když po omezení linek 206 a 209 je to taky špatně), ale ty víkendy jsou opravdu úděsné. Je v podstatě nemožné přestoupit pohodlně pokud jedu z Olomoucké a potřebuji na Jaktař nebo i naopak (dříve toto bylo možné). Tuhle blbost totiž vymyslela Dynamic Future s.r.o. a MDPO se ji samozdřejmě chytlo.
návaznost na vlaky [1]: To je absolutně bezpředmětné, když ten vlak má zpoždění a myslím, že v současnoti je Východní nádraží obsluhováno velice dobře.

zastávky [15]
více přístřešků [5]: Dá se slouhlasit i když jich zase málo nemáme a nové se staví. Sice pomalu, ale staví (viz "Těšínská").
čistota [3]: No mám takový pocit, že bordel na zastávkách si působí většinou cestující sami. A navíc si myslím, že tady bylo i tak trošku myšleno zastaralost některých označníků, které musím uznat, že vypadají odpudivě.
chybějící lavičky [3]: Souhlas. Nedávno jsme to řešili s Locutusem (např. Koupaliště - leda tak do trávy). Ale zase z druhé strany, když se nad tím tak zamyslím, tak zase tak moc zastávek bez laviček není. No, na tuto "problématiku" se vynasnažím trošku zaměřit a uvidím.
čitelnost JŘ (osvětlení, umístění) [2]: Tak tady k tomu není co dodat. Naprostý souhlas. Například nechápal jsem krok, kdy před několika lety zmizel výklenek upevněný na přístřešku na zastávce "Divadlo". Bylo to osvícené = nádherně čitelné. Tenhle výklenek nakonec zmizel a místo něj se na zastávce objevil nový žlutý označník. Škoda. Bohužel v současnosti doporučuji si pořídit malou baterku, jako to má hodně lidí.
přehlednější názvy zastávek [1]: Nevím. Nad touto věcí se zkusím ještě zamyslet a možná i ostatní Opaváci také (Locutus, Sajtr, Bussák8 apod.). Takže kdyžtak vaše návrhy sem .
modernější zastávky [1]: Určitě. Digitální panely by byly super, ale myslím, že bude lepší si počkat, až bude elektronicky známá přesná poloha vozidla. Teď si myslím, že by to byla zbytečná investice.

vozový park [20]
modernější vozový park [6]: Souhlasím, ale tahle věc je hodně o penězích a myslím, že v součanosti se vozový park rapidně zlepšil. Bohužel, kde stále zaostává, tak to jsou autobusy, kde opravdu některé "vykopávky" moc vábně nevypadají. Takže dá se říci, že s touto připomínkou souhlasím.
hlášení zastávek včas [4]: No tohle je hodně o řidičovi. Ale ruku na srdce: Staráte se, aby jste někde nenatachčil, ve své podstatě je řidič jednou nohou v base (a to ještě za almužnu) a ještě myslet na nějaké tlačítko na computeru odb. systému. Řidič je taky člověk, stejně jako vy. V tomhle by pomohl (a opět jsme u toho) nový odb. systém s automatickým přehazováním zastávek (pomocí GPS).
zvýšit pohodlí ve vozidlech [4]: Tady předpokládám, že se naráží na NP vozy. Je tomu tak a bohužel nejsem schopný vysvětlit PROČ.
reklama na vozidlech [3]: Věc vkusu, ale myslím, že je to pěkné - není to tak stereotypní. Navíc reklamy přisypávají další peníze na údržbu vozidel a nejsou to malé částky.
linkové označení na levém boku [2]: Tady nevím co si pod tím mám představit. Snad to, že se na bočním dig. transparentu objevují i zastávky, kterými se už projelo? Fakt nevím.
čistota [1]: Nějaké zaostalosti v úklidu vozidel MHD jsem si já aspoň nevšim a zase je to i o některých nepřízpusobivých cestujících, kteří kolikrát si ty vozidla sami špiní a co více někdy i ničí (např. vandalství).

ostatní [85]
neochota řidičů [37]: A vy se jim divíte? Za ten plat, za dobu, kterou stráví za volantem, za bezdůvodnou buzeraci některými cestujícími (kteří z toho mají asi radost nebo já nevím) . Povolání řidiče je hodně o psychice a cestující tomu už jenom přihazují korunu svými přiblblími dotazy (např.: "Jedete na točnu" nebo "Jedete na náměstí"). To Vás pak přejde chuť pomáhat cestujícím.
jiný způsob odbavení - zrušit nástup předními dveřmi [15]: Jsem hodně mile překvapen tím, že si takovéto věci všimají. Ten způsob odbavení cestujících, který v současnosti funguje u nás není opravdu ideální a to ani ve městě takové velikosti, jako je Opava.
nižší jízdné [11]: Jsou města, která jsou i dražší než je Opava a pokud přecijenom chcete levněji jezdit, tak v tom případě je třeba zvýšit dotace na dropravní obslužnost - s touto věcí se obracejte přímo na MMO. Nebo pak ještě existuje přímo možnost, kdy by se snížilo jízdné bez náhrady. V nejlepší případě by utrpěla údržba a to by ve výsledku mohlo mít ještě horší důsledky (úbytek cestujících) než stávající jízdné.
zavést časový tarif, zrušit opětovnou platbu při přestupech [9]: Naprostý souhlas.
informovanost všeobecně [2]: Ano, je fakt, že je opravdu v některých případech hodně špatná. Například při změně tarifu se informace o zdražení objevila na vozech JEDEN DEN PŘED ZMĚNOU! Výluky se dost často zavěšují na označník pomocí provázku, místo toho, aby se vložili do označníků, které většinou jsou poloprázdné. Krátkodobé výluky mi ani tak nevadí, ale jestli je to výluka delšího rázu, tak si myslím, že by měla být informace uvnitř chráněná plexisklem. Pak samozdřejmě další smutná věc jsou právě ty poloprázdné označníky se spoustou místa. Už tam mohl být minimálně plán sítě, popřípadně tam, kde je více místa i tarifní podmínky atd., jak je tomu i v jiných městech. Na této věci jsem se chtěl domluvit i s ostatními zájemci o městskou dopravu a i s podnikem, který by nám dal natištěné tyto informace a my by jsme je dodali do všech označníků (aby jsme pořád jenom tady nežvatlali a taky něco udělali pro MDPO), kde by bylo místo. Bohužel podnik s náma v poslední době špatně komunikuje, takže na takových věcech se vlastně ani dohodnout nedá.
Ostatní [11]

Tolik moje názory na připomínky cestujících.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do výsledků průzkumu se již pustily i noviny:
http://opavsky.denik.cz/zpravy_region/cestujici_mhd.html
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavaček:anketa byla naprostá zbytečnost,každý přece moc dobře ví,že se stejně nic nezmění.
Akorát vozy budou plnější,jízdné drašší ,řidiči i v létě zase víc namrzlí a to až příjdou v zimě mrazi...nechci ani pomyslet.

Ještě k nedostatku řidičů:kdo by chtěl jezdit za tak málo peněz.Volno se nahrazuje nemocenskou a ostatní nato doplácejí.

Podívali jste se pořádně na naše řidiče?
Buď je plešatý nebo mu začínaji vlasy vypadávat a ty kabinky se taky budou v brzké době muset dělat ve velikosti XL.K tomu nervy v prdely jak z cestujících,provozu,dispečerů,náměstka,ředitele a když vidí výplatní pásku tak už jim .
Snad jsem se nikoho nedotkl.

Místo lízání nanuků na točně, třikrát oběhnout vůz},šmárja ,teť jsem dotyčného nasral..

Opravdu v dnešní době je řidič-čky VHD finančně nedoceněnou pracovní silou.

Zajimavý postřeh,který byl zaslechnut "Oni tam snad na vrchu všichni hulí trávu,podnik je v prdeli,ale oni jsou furt vysmati."
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 19:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MUSÍ BÝT JEDOVATÝ,TO JINAK NEJDE.

Problém zvýšení cen se přitom netýká pouze Opavy a cen jízdného. „Je třeba si uvědomit,“ pokračuje Pěčonka, „že vyrovnávání cen je obecný trend. Přitom např. ceny benzinu jsou dnes už srovnatelné seSE ZÁPADNÍMI ZEMĚMI , zatímco jízdné je pořád ještě mnohem levnější,“ uvádí nakonec.

LOCUTUS:A VŠAK PLATY ŘIDIČŮ MÁME PODLE VÝCHODNÍCH ZEMÍ

Co na nevalné hodnocení řidičů říká dopravně technický náměstek MHD Libor Pěčonka? „To je ten nejproblematičtější článek celé studie,“ říká. „Odráží to celkový stav, řidičů je obecně málo, a možná tak někteří z nich získávají dojem, že si můžou dělat, co chtějí,“ podotýká s trpkostí v hlase. Dodává ale: „Samozřejmě, že na problému pracujeme, hlavně v oblasti motivace, třeba i finanční. Práce s lidmi je ale vždycky náročná. Stroj opravíte, člověk se předělává hůř,“ uvádí nakonec.




JEDNODUŠE ŘEČENO:PLATIT JAKO V NĚMECKU,VYDĚLÁVAT JAKO ČECH A MAKAT JAKO STROJ,JAKO U NÁS V ROBOTĚ.jEŠTĚ CHYBÍ TEN DRÁB CO ČLOVĚKA OBČAS PŘETÁHNE KARABÁČEM PO ZÁDECH.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 21:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se pochlubím .
 
http://www.youtube.com/opavacek. No jo, jsem slavnej .
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 08:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

linkové označení na levém boku [2]: - viz ČB. malý transparent /jen s číslem linky/ na levé straně vozu.

Opavacek: Očividně okurková sezóna v novinách... Nééé - přece nebudu urážat celebritu.

A smím-li být tak smělý, jaképak jsou mzdové podmínky v MDPO /aspoň +-/?
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 11:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin__24tr: U nás málý transparent na boku nemáme a je tam uvedeno všechno a to včetně nejvýznamějších zastávek. A to je jak u BUSE, tak u ceduláků. Spíš teď mě napadl pravý důvod, co tím chtěli básníci říct a to je, že některé Urbina (a možná i Trollina - teď nevím jistě) mají boční BUSE za prostředními dveřmi, což je u nás nevyhovující.
Základní hrubá mzda v MDPO činní od 56 do 66 Kč na hodinu (viz odkaz).
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 11:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže chyba: To na webu pracáku jsou ještě staré mzdy. Teď je od 59 do 69 Kč na hodinu. Nechápu, proč tam mají staré mzdy. Takhle už vůbec nikoho nenalákají.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 12:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavacek: Co mi popisuješ je PRAVÝ boční transparent, ale psáno je levý...

Což je cca 9500 - 11 000 hrubého? Tož to teda není moc. Ale ono to je tady v okolí hodně podobné...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 12:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin__24tr: Až teď jsem si toho všim. Už blbnu a to jsou prázdniny . Ten levý transparent by možná i význam měl. Hlavně při přestupování u Divadla, kde lidi běžně během jedné minuty přelétávají z jedné strany na druhou a tam přitom stojí 4 vozy.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 14:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netuší někdo, který z těch dvou CityBusů má tak příšerný zvuk brzd? Jezdí dneska na 213 a slyším to přes otevřené okno pokoje.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 17:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K okomentování onoho zmiňovaného levého boční transaparentu u nás pužiji slova jednoho vysoce postaveného činitele DP: "Ve výsledku tě ten transparent akorát nasere, protože když si ho přečteš, zjistíš, že ti to právě ujelo."

(Příspěvek byl editován uživatelem M - R.)
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 21:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: No, to si myslím, že se dozvíš i tak .
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2107
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 11:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opaváček: Byla to 135, co jsme ji vídali v úterý :-)
Zlín: A Ostrava má ještě o 2-3 kč na hodinu míň

Jak taky trefně někdo napsal prstem do prachu na 3707 do reklamy:Řidič autobusu = povolání s jistotou nízkého platu :-O

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 13:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.opava-city.cz/scripts/detail.php?id=11250
No to by mohli vyměnit i vedení s převěsama, jako tomu bylo v případě Dolního náměstí (tam se ale využila uzávěra díky rekonstrukce).
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 19:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
Jenom dodám, že kousek novin poskytnul Locutus .
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Pecha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak k tomu článku jak dobíhají ti důchodci u toho hřibotova tak nevím jak to je tedka, ale jak jsem navštěvoval opavu před pár let tak od tama jezdil trolejbus snad co 10minut a navíc nevím kam pořad ti důchodci spěchaji na slevy do hypermarketu, že nemají pořád čas?
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavaček:doufám ,že mi na WC nebude chybět..


Jednoduchá rada:chodit na zastávku v čas.
Nebo ty to stěžovatele vykopat na vesnici,když tam někomu ujede autobus tak dlaší jede většinou až za hóóódně dlouho.
Nebo mít konexe a pak za patřičný úplatek vám řidič zastavý na smluveném místě a člověk nemusí šlapat do kopečka na zastávku přes půl dědiny.U TQM se dá dát řidiči zpropitný a to se pak nestává ,že VÁŠ řidič odjede bez vás.
Jak jsem z nejmenované dědiny dojížděl do Opavy platil jsem řidiči v koblížkách on si totiž neměl kde ráno koupit svačinu a u nás se obchod otvíral už v pět ráno.


Hlavně záleží na přístupu cestujícího a řidiče.

Svezli jste se někdy v TQM a u obdobných dopraců?řidič drtivou většinu svích cestujících na své pravidelné lince zná.V autobuse panuje přátelská atmosféra nikdo si nestěžuje když má autobus zpoždění.
Ale v MHD si cestují myslí ,že je to něco automatickýho,že autobus musí jezdit na čas(všichni víme,že je to velmi obtížné) a hlavně musí bít v něm místo na sezení a ,že chytne přípoje.
A nejlepší jsou noční a večerní spoje,děs a hrůza.Agresivní opilci ,omladina atd.

Kamarád z vojny jezdí brigádně u v Ostravě u DPO a COnnexu když zrovna nemaká na autobusech.V jeho autobuse na noční lince nikdo v podnapilém stavu se nesveze a pokud by tak chtěl přece jen přes jeho zákaz svézt pozná zač je toho loket.Kdo má nějaké jedovaté připomínky na jeho osobu je okamžitě vyloučen z přepavy.Ještě jsem nikdy nevyděl řidiče vyhodit ožrulu s klidnou tváří jak to dělá on.
Dispečer a další ho taky nedokážou rozčílit obvykle odpoví:Já tu narozdíl od tebe nemusím bít.Stejně nemám premie tak vo co ti jde.Už jsems vykecal.Tak tuhle linku ti jezdit nebudu.

Prostě ho nic nerozhodí.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pecha: Ano, je to tak a to dokonce i o víkendu. Co mi kdysi povídal ředitel, tak se pokoušeli i navázat kontakt se stěžovateli, aby měli možnost to tomu řidiči říct do očí. Dokonce nabízel, že se časově přizpůsobí. Nikdo se nakonec neozval a myslím, že takhle by to mělo fungovat u všech případů. Problém je, že jich je hodně, takže řidič by musel mimo pracovní dobu si to jít vyříkávat.

Uvedu konkrétní příklad: Ženská jede v 221. Chce vystoupit na zastávce "U soudu". Jaksi se neobtěžovala zvednout svůj líný zadek a podat znamení. Pak začla vřískat po celém voze, že řidič je debil. K tomu ostatní důchodci začli přikyvovat, jak ten svět je hnusný a co si to vlastně ten řidič dovoluje. V tu ránu mi rupli nervy (a to jsem člověk, který na spoustu věci kašle). Té ženské jsem musel vysvětlit, že:
1) Cestující, který chce vystoupit na zastávce na znamení musí stisknout tlačítko (přepravní řád čl. 10, bod 1a).
2) O zastávce na znamení je člověk informován na JŘ linky a v akustikém hlášení (které v tomhle případě proběhlo zavčasu a řádně)
Baba měla hubu na bradě a důchodci, kteří tam seděli jenom nevěřícně kroutili hlavou: "Jak jenom si takový mladý člověk může dovolit poučovat starší osobu!" Někteří cestují vážně jsou idioti.

No a samozdřejmě co chybí ve vozech, tak jsou cedulky informující cestující, že musí podat znamení řidiči zavčasu. Z toho bohužel taky často bývají problémy, které si cestující provádí většinou sám - ale stejně na to většinou doplatí řidič.

Locutus:
V jeho autobuse na noční lince nikdo v podnapilém stavu se nesveze a pokud by tak chtěl přece jen přes jeho zákaz svézt pozná zač je toho loket.Kdo má nějaké jedovaté připomínky na jeho osobu je okamžitě vyloučen z přepavy.Ještě jsem nikdy nevyděl řidiče vyhodit ožrulu s klidnou tváří jak to dělá on.
Tak to čumím. Protože já být řidič, tak pro mě za mě, ať si to vzadu klidně zhuntujou. Hlavně, že já nedostanu přes hubu. Ostatně, stačí se podívat do novin, kde máš kolikrát, jak někdo zmlátil revizora.11
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 19:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavaček:jednou jsme ho ve službě provokovali a všechny tři nás srovnal na jednu hromadu.Je to kliďas a pohodář.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 21:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Tož pokaď měří 200cm a váží 150kg. Tak takový kliďas "srovná" kde koho. Ale já se svými 180cm a 70kg bych se zamknul na petlicu.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 14:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se mi povedlo získat pěknou pohlednici do sbírky:
 
Pohlednice Dolního náměstí (tehdá náměstí Velkého října ) někdy z dob zahájení provozu trolejbusů do Kateřinek. Na pohlednici je jasně vidět jednostopá trať přes Náměstí osvoboditelů (do Kateřinek). Jezdilo se po ní pouze z Kateřinek do centra města. Stopa po které jede 7/8 Tr vede od Ostroje a od Stadionu (opačně se jezdilo přes ulici Hrnčířskou - Proskovou). Fotografie by tedy měla pocházet z roku 1957 až 1963.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace