K-report
 

Archiv do 01.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 01.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 16:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co Nobless line nebo jak se jmenují, jezdí ještě na Košice?
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3830
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 17:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda: Taky si myslím, že by to za to stálo
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6751
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 17:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nobless Line nejezdí přes Brno.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky:-) pred chvíli sme to ještě počítal, ale zdá se, že nakonec asi pojedem vlakem:-) (ČB - PHA - a nepojedeme až do košic, ale skončíme ten den pod Spišským hradem...) ale chceme jet z Bratislavy do Brna autobusem... koukal sem ,že tam jezdí každejch 30 minut jinej dopravce .. ale i ČSAD JIHOTRANS, kterej jede až do Budějc:-)
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlak na Slovensko draho nevyjde, na City Star (zpatecni listek s automatickou slevou) neni nutne mit zadnou slevovou kartu, 2. az 5. cestujici ma jest enejakou dalsi slevu.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 21:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Allegro: já vim:-). ale vlak jede v špatnejch čas. polohách... EC z bratislavy přijížídí asi v 11,48 a 13,48 a rychlíky do Budějc jezdí v 11,25 a 13,25...
a busy cca 2 - 3 za hodinu
Marais
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulik: tak to je peknej bordel od nich,posli to do novy at lidi vidi jak se chova firma roku atd..
...powered by BERKHOF SCANIA ECLIPSE..
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 11:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je normální, aby se SA neobtěžovala vypravit posilu na lince Praha – Zlín tuto středu, jestliže je tolik dní předem vyprodán jeden bus a zájem trvá (u okýnka byli další dva zoufalci se stejným přáním)? Copak každý plánuje cesty s třítýdenním předstihem? U exponovaných pátků, nedělí, cest na Slovensko bych to pochopil, ale u středy jsem to jaksi nečekal. Just časovou polohu spoje potřebuju kvůli přípoji v UH. Navíc posily jim přece jinak mezi Prahou a Brnem jezdí, ne? Prostě mě poprvé pořádně nas...(píííp)
Vilik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten bus až do Zlína určitě vyprodaný není, jenže oni ty spoje(Ostrava, Zlín, Košice) používají i jako součást linky Praha - Brno, takže když je zaplní Brňákama, tak ti co by chtěli dál mají hold smůlu. To mě taky docela štve, ale oni to berou asi tak, že takhle už si na sebe vydělaj a ten zbytek do Zlína už je asi takový bombónek, bo jak sem koukal, tak v tu středu do U.H. jak říkáš jede z Prahy jedině bus ve 12 a ten je v této trase opravdu vyprodaný, ale když zadáš místo odjezdu Praha, Brno Grand, tak ti najednou vyskočí těch volných míst 35, takže asi tak. Pokud tedy opravdu s nima chces tu svou cestu jet, nezbývá ti asi nic jiného než jet některým jejich spojem z Prahy např. o hodku dříve pokud mají místo a dojet do Brna a pak mít zvlášť lístek BR-UH.No a je fakt, že na této trase fakt není moc v čem vybírat, protože vlakem to jet by byla docela tragédie(Rkem do Přerova a pak Rkem nebo Oskem do Otrokovic + trolejem nebo popelnicí 810). A z busů tam ještě jezdí např. ČSAD Vsetín s nějakýma Sorkama ne? Tak když tak ještě jedině tak...
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 15:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, právě na to nevěřícně koukám. O této zradě, kdy spoj "kratší" linky je součást spoje "delší" linky, jsem snad i věděl, ale myslel jsem, že se to týká jen spojů jedoucích hodně pozdě večer nebo nad ránem a v rezervačním systému se čísla sedadel značí "99".
Takže vyhlašuju absurditu roku: Kdo chce jet relaci Praha - UH - Zlín (ev. podobnou), má smůlu, pokud to obsadí frekvence Praha - Brno (což asi není neobvyklé), přestože autobus mezi Brnem a Zlínem pak jede obsazen z poloviny. Nechápu, proč to při poptávce na Zlín, jaká je, nejede separátně skutečně jako dvě linky (tj. 182101/5 a 721309/32), nebo proč to proboha nechají vyprodat frekvencí Praha - Brno, které je jinak nabídnuta intrevalová doprava "každou chvíli".

Ale já si samozřejmě jako správný šotouš nějak poradím...a taky budu zvědavej na odpověď ze SA, kam jsem poslal protestní nótu :-)))
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 18:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vilik:ČSAD Vsetín se taky vždy neobtěžuje nasadit posilu do Práglu,nedávno si mě jedna cestující pro změnu stěžovala,že v Brankovicích ani nezastavil,aby řekl jestli je vyprodanej,jakože prý nebyl.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 19:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlatý ČSAD!!!tihle rádobydopravci......To víte zvykejte si bude hůř.Kecálkové o konkurenci radši drží ústa
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Vilik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 20:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Tak pak napiš schválně, co ti odpověděli jestli odpoví, bo by mě to taky zajímalo...na lince k nám PR-OV sou taky všecky spoje z OV, FM, NJ vyprodány tak den dopředu, ale taky je už ten bus blokovaný relací Praha-Brno, takže to chce sledovat buď net nebo přes mobil a když chceš jet, tak vlastnit kreditku nebo otevřenou j. a pak to flexibilně booknout, což já tak dělám, ale chápu, že někteří cestující na takový postup před plánovanou cestou nejsou zvyklí.

(Příspěvek byl editován uživatelem vilik.)
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 20:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: Zato ČSAD Uherské Hradiště, když na to přijde, je schopno vypravit i dvě posily. (Škoda, že v UH či UB na "pražáky" nenavazují místní vlastní (!) spoje. Opačně ano.)
Vilik: Na to, že se SA jedu tak šestkrát do roka (Brno, Lbc, UH), samozřejmě odmítám být jakkoliv flexibilní , natož něco sledovat tři týdny dopředu a lovit, jestli náhodou jeden autobus neobhospodařuje dvě linky zároveň. Pojedu jinak. A je to.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 19:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na ČM:
 
10.6.2007 vstupuje TAD do linkové dopravy:
690 101 Trutnov-Jaroměř-Hradec Králové-Praha
690 102 Trutnov-Nová Paka-Jičín-Praha
více na www.tad.cz
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)

ICQ:276-583-029
Pepus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 19:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajím,alo by mě, kolik ma SA autobusů vč. partnerské ORBIX
Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůře.
Autobus = Karosa
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 21:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolem 80 +-
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem na Florenci potkal Ayats a ten byl dost jetý a obouchný. Foto bohužel smazáno
Karosy řady 900 forever:o)
Karosa žije dál:o)
E-mail: SnejdrlaJenda@seznam.cz

2T1 5989 je fuč něják nám těch sedmistovek ubývá:o(
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 17:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Tak tak, ČSAD UH vypravuje např. v tomto týdnu posily z důvodu konání Letní filmové školy v UH. Zitra, k jejímu zakončení pojede posila v 15,45 z UH do Prahy, minulý týden (při zahájení) se posilovalo Brno.
Škoda, že v UH či UB na "pražáky" nenavazují místní vlastní (!) spoje.
Ale navazují. Aspoň v Hradišti ano (do Brodu nevidím). V 19.00 má příjezd spoj s odjezdem v 15,15 z Prahy, v 19,15 je hromadný rozjezd místních linek, které v případě zpoždění čekají. Ve 22,05 přijíždí z Prahy druhý spoj (18.15 z Prahy), ve 22,40 je opět hromadný rozjezd místních linek, je zde tedy i dostatečná časová rezerva pro případ zpoždění kvůli problémům na D1.

Jinak Radim nasazuje na linku do Zlína od začátku července Irizar, nepovedené foto zde:


(Příspěvek byl editován uživatelem Jakub.)
ICQ: 155-617-186
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 17:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak eště raz:
 
ICQ: 155-617-186
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 21:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub: Dálkový spoj ČSAD UH přijíždí do UH v 19.05, ale tím "mým" směrem (linka 800110) nejede nic (před tím vymeták 18.15). Tak nevím. Nechci zpochybňovat tu informaci o čekání těch linek v 19.15 (Hluk, DolNěmčí, Velehrad...), ale jak tak sleduju bordel na D1, resp. hned v Praze na Chodově, kdy zpoždění jsou i 30-50 min. (zvláště pátky jsou strašné), pak opravdu skoro pochybuju :-)))

Vilik: Ředitel Jančura odpověděl osobně. Velmi stručně. Obecnou poznámkou ve smyslu, ať se zamyslím, proč by vozy měly být připraveny pro vypravení na případnou zálohu jako u nějakého "ČSAD", musí se pořád točit. (Nutí mě, cestujícího, přemýšlet, cha! - já přece chci jenom juknout do JŘ, využít služeb a jet!) Na meritum věci, tj. realtivní vyprodanost spoje linky 182101/5 (Praha - Zlín) tím, že to vyprodá frekvence linky 721309/32 (Praha - Brno), ba dokonce v Brně na tento spoj je i přípoj na Ostravu (!!!), a cestující až na UH a Zlín prostě z Prahy mají smůlu, nereagoval.

Zeptám se hloupě: Neodporuje takový neseparátní svazek linek, obsloužených tedy jedním vozem z výchozí stanice, podmínkám licence pro linku do Zlína, resp. nejde-li o prosté klamání zákazníka, když nemá šanci několik dní před odjezdem získat místo, neboť to je obsazené zákazníky jiných (dalších) linek? Vždyť každá linka má jistě svou unikátní licenci a hlavně z pohledu zákazníka jiné číslo.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 23:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tracy 101:

To víš, že obsloužení více spojů jedním vozem odporuje zákonu, konkrétně § 18 odst. c) a d) zákona č. 111/1994 Sb.

Zde se praví, že dopravce je povinen "provozovat dopravu podle schváleného jízdního řádu, smluvních přepravních podmínek a tarifu" a dále že je povinen "spojem uvedeným v jízdním řádu přepravit každého, jsou-li splněny přepravní podmínky a tarif a nebrání-li tomu okolnosti, které dopravce nemůže odvrátit nebo jim zabránit."

Nemá-li nějaké úlevy z tohoto zákona napsané v licenci na obě linky (což pochybuji, že by si některý dopravní úřad vzal na svá bedra), tak by mělo platit pravidlo 1 spoj = 1 bus.

Je-li počínání SA, které popisuješ, pravidlem, určitě by stálo za to požadovat vysvětlení od příslušných dopravních úřadů, které licence vydaly
(dá se zjistit třeba na Busportálu).
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4005
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 23:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To víš, že obsloužení více spojů jedním vozem odporuje zákonu
...ne spíše spoj více vozy?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3918
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 23:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obsloužení jednoho spoje více autobusy nevadí ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 11:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, možná jsem se vyjádřil nepřesně. Obsloužení jednoho spoje více autobusy neodporuje zákonu, protože podporuje princip, že je spojem uvedeným v JŘ přepraven každý, kdo chce jet...

Dříve jsme se setkávali s tarifní poznámkou pod jízdními řády některých linek s formulací "Přednostně jsou přepravováni cestující do vzdálenějších zastávek".
Dneska už Vám takovou poznámku pod jízdním řádem většina dopravních úřadů nepovolí, protože se jedná o tzv. diskriminaci zákazníků (třeba Magistrát hl.m.Prahy v tomto smyslu schvaluje jízdní řády už několik let).

V neformálním rozhovoru s úředníkem pak vyplývá doporučení : nepobíráte-li zájemce o přepravu s vaším spojem, tak stavte posilu (nebo si toho všimne konkurence a vleze vám tam). Je jasné, že přistavit posilu pro pár lidí se nevyplatí, protože navíc ještě pojede zpátky bus prázdný, ale to už je volba každého dopravce.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 18:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem jestli spojem Praha - Zlín vozí lidi jako kdyby to byla linka Praha - Brno, pak postrádá linka až do Zlína tak trochu smysl... Hold bych řekl, že panu řediteli ten úspěch jeho linek trochu stoupá do hlavy. Ale je zajímavé, že posily z Prahy na Brno mu nevadí ale v odpovědi napíše, že neví proč by vozy - posily měly být připraveny. Jestli bude takhle pokračovat, tak na to jednou dojede, nic netrvá věčně.

Jinak jako zpestření přikládám náhled modelu, co poslal jeden z autorů na moje stránky, nazval bych to "Budoucnost či minulost?"

 
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7105
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 19:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To víš, že obsloužení více spojů jedním vozem odporuje zákonu, konkrétně § 18 odst. c) a d) zákona č. 111/1994 Sb.

Něco podobného provádí Connex v úseku Pardubice - Chrudim, některé spoje "dálkové linky", která má v licenci jen CR a PA bez nácestných zastávek, jedou jako zastávkové a zajišťují tak zároveň i spoj linky 620820 PA-CR. Na přání dodám konkrétní čísla linek a spojů, teď se mi to nechce hledat.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 02:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazda_6: ať to čtu, jak to čtu, tebou uvedený princip "1 spoj = 1 bus" mi nikde z toho zákona nevyplývá...
Navíc správně položená otázka zní "kde v tomto případě Jančura zákon porušuje" ... a obávám se, že zase nikde.

A kvíz pro plzeňáky: který spoj plzeňské MHD obsluhuje dvě linky?
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:Ty spoje jsou pokud vím 3 a obsluhuje je linka 600660.A jedná se o tyto spoje 10.35 z pardubic do Chrudimě,13,35 Chrudim-PCE,14,10 Pce-Chrudim.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7124
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Dříve CR 76-18, teď od dubna tam jezdí SORka.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 14:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Noční 1/4? :-)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 22:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: dostals mě ... ta mě netrkla. Tu ale povoluje drážní úřad a vztahuje se na ní jiná legislativa.
Další pokus? ;o)
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 08:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych jeden dotaz k tomu obsluhování několika spojů jedním vozem. Pokud je vůbec toto nějak povolené (podle tady napsaných příkladů jsem pochopil, že to očividně lze nějak zařídit). Je takto možno spojit i vnitrostátní spoj a mezinárodní spoj s vyloučenou vnitrostátní přepravou? Abych byl konkrétní, tak například v nedělu to byl spoj 10 linky 191110 a spoj 3 linky 000095 v úseku Brno – Praha. A tuším, že něco podobného bylo i v případě 721309/1 a 000540/1, ale s tím si nejsem na sto procent jistý a navíc ten spoj jel s posilou v podobě Tourisma od Macka, takže je to takové ošemetné.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečného Bova (ex Student Agency) dneska na náhradní dopravě do Vrbátek. Je to snad první pořízené foto toho vozu, nikdy předtím tu nebyl:
 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 03:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: nemusí to být povolené, principiálně stačí, aby to nebylo ZAKÁZANÉ. A to pokud vím explicitně nikde není. Ostatně, zdá se, že to dělá kdekdo, včetně třeba ROPIDu.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 08:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad obsluhování více spojů jedním vozidlem:

Zakázané to není, naopak to může trochu zpřehlednit jízdní řád (např. překryvem - když jede autobus ze Suchého Dolu přes Polici nad Metují až do Machova, tak je uveden na lince Suchý Důl-Police aut.st.-Police žel.st. a zároveň na lince Police aut.st.-Police žel.st.-Machov - kdyby to bylo rozdělené např. na žel.st. tak by si lidi z Police do Machova mysleli, že musí u žel.st. přestupovat, stejně tak kdyby to bylo rozdělené na aut.st. tak by si lidi ze Suchého dolu na nádraží mysleli, že musí přestupovat na aut.st.).

Co je ale důležité - aby v případě dotovaných linek byly tyto "dvojité" spoje evidovány a na překrývajícím se úseku dotovány pouze jednou.
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 08:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Jestli mohu poprosit o informaci na jaké lince, která jezdí pod ROPIDem se toto děje. Já jsem si zatím ničeho takového na žádné lince nevšiml. Tak bych se třeba dozvěděl něco nového.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 08:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

anketa SA

Vážení cestující,
uvažujeme o zavedení 2 nových zastávek v Praze
-na Roztylech (linka Brno-Praha)
-na Zličíně výměnou za zastávku Hradčanská (linka Karlovy Vary-Praha)

-> je to přesně tak, jak sem tady před nedávnem říkal... nejdříve jen nová zastávka na Roztylech, aby se lidi naučili (případně podpořené slevou z jízdného)...další vývoj bude prvděpodobně takový, že některé busy tam budou končit/začínat a postupné omezevání Florence (kór když se bude Florenc předělávat...), jako před nedávnem linka Plzeň-Praha
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.166.62
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:14:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak může Jančura tvrdit, že jízdní doba KV - Zličín bude 1:30, když současná JD KV - Ruzyně je 1:35?? To hodlá Ruzyni vynechávat a krátit jízdní časy? Nebo z Ruzyně do Zličína pojede minus pět minut?
Gábl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.129.123
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:20:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co máte proti vytlačování autobusové dopravy na okraj Prahy.....??!! Stejně to tak jednou dopadne a přeci jezdí tam metro, a v koloně určitě stát nezůstane. Kdo bude chtít jet s Radimem tak si na okraj Prahy vždy dojede. Na Zličín si taky zvykli. Ono kafe a noviny jsou pro čecháčky pořád velký lákadlo.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co máte proti vytlačování autobusové dopravy na okraj Prahy

nic a osobně si myslím, že je to lepší než prostát půl dne v kolonách...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34981
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně si myslím, že je lepší si to prostát ve vozidle, než šplhat do metra a tam jet jak sardinka, navíc často se zavazadly.
Ale uznávám, že finančně ta pomalá jízda busu něco stojí (sám bych si radši připlatil, stejně by to víc jak lístek na metro nestálo...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6886
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ale pokud je Praha tvá konečná stanice, beztak se pak musíš nějak dopravit na cílové místo. Takže sardinkoidní pocity zažiješ stejně.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34982
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, že pro většinu ano. Málokdo má cíl u nádraží a tranzitujících je zřejmě pro SA nezajímavé množství.
Bohužel se tak ale autobusová linková doprava stává stále více a více použitelná pouze na hlavních trasách, protože přesun přes Prahu je velmi nepříjemný a linky vedoucí mimo Prahu jsou neustále omezovány a bez podpory MD jich asi za chvíli zbude minimum, např. z Budějc se už teď nedá krom Prahy a Brna (a to ještě dost blbě) dostat použitelně nikam.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, víš, hlavně teoretická jízdní doba Zličín - Florenc byla 30 minut, v praxi však minimálně 1/4 hodiny navíc vždycky, občas i více, a to už vážně není ono, když máš být někde včas. Takže na Zličíně vystoupím, i když tam jedu s ČSAD a mohl bych pokračovat na Florenc. Holt ne každý má spoustu volnýho času.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7127
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občas jezdím do Prahy autobusem z Plzně a mám tuhle zkušenost: Na Zličíně a Hradčanské vystupuje tak asi půlka autobusu. Na Zličíně ti, kdo mají předplatné na MHD Praha a chtějí ušetřit čas a peníze a nebo je to odtud pro ně blíž, na Hradčanské převážně studenti na Strahov, na Florenci pak ti, co jedou do centra města a nebo ti, kdo chtějí přestupovat (směr Děčín, Brno, Slovensko apod.).
Jízdní řád je asi následující:
Plzeň 0:00
Plzeň, Rokycanská 0:05-0:10
nájezd na dálnici 0:15
lávka u Kařezu ("střed cesty") 0:30
Zličín 1:00
Hradčanská 1:15-1:25
Florenc 1:20-1:40.

Udělejte si představu sami.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34983
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt, že na Roztyly jezdí aspoň Cčko každou chvíli; na ČM jede Bčko ukrutně dlouho a JŘ má jak noty na buben.
Pro většinu to výhoda asi bude, pro část ale důvod, proč přestat autobusem jezdit.
Ono možná nějakej čas ušetříš, ale k čemu je Ti dobrý, že visíš na štangli v metru? V autobuse máš aspoň nějakou šanci něco dělat, v metru si ani pořádně nezavoláš.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si na Zličíně sednu... Opačně ne, no, ale, k čemu je ti, že sedíš v buse, když se hodinu couráš jenom po Praze, aby si pak za další hodinu byl v Plzni... Důležitej neni navíc současnej stav, ale taky trochu výhled do budoucna - no a intenzita silniční dopravy stále roste, rozhodně nějakých dalších 10 let ještě furt poroste, ale pochybuju, že se do těch 10 let jakkoliv zkapacitní trasa Zličín - Florenc... Podle mě je tedy logický, že tam ty zácpy budou akorát horší a horší...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkrácení trasy je takový pěkný zdražení. Opticky cena zůstane, možná dá na chvíli super cenu na roztyly nebo zličín, pak řekne jak to lidi hodně využívaj a pak bude končit tam a ceny dá zpátky. Super taktika, to se musí uznat.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, z Plzně do Prahy klesla cena o dvacku, což je akorát cena jízdenky na MHD... Nevidim na tom nic špatnýho... Aspoň konkurence dostala prostor, může se vytáhnout tím, že jezdí až do centra... Zároveň SA zvýšila počet spojů, z hodinového intervalu ve špičce na půlhodinový...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

můžu se zeptat kolik stála jízdenka z plzně na florenc?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34984
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 15:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Ale jo, každýmu samozřejmě vyhovuje něco jinýho a většina to asi přivítá, nebo bude akceptovat (a o tom to je).
Jen o možnosti konkurence bych radši moc v případě SA nemluvil.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 15:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel 007: Přesně tak, dálkový autobusy do městských center nepatří, tam patří návazná kapacitní kolejová doprava (vlak/metro/doplňkově tramvaj). Busy v centru jen smrdí, překáží a zdržují sebe i všechny ostatní.
Z tohoto pohledu jsou Zličín, Č.Most i Roztyly ideální, Hradčanská a třeba Knížecí podstatně horší a Florenc zcela nevyhovující. A jedině dobře, pokus se to cestující naučí.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 16:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Plzeň-Florenc stála 80, PLzeň-ZLičín 60 + metro 20.
Já osobně vystupuju na Zličíně i případě, že jedu od Plzně na Florenc s ČSAD Pl nebo se Štáhlichem (tedy pokud mi tam zastaví). Metro je spolehlivější a v 90% případů i rychlejší.

A co se týká přestupů při tranzitu, pro trasu Plzeň - Liberec to vypadá následovně:
směr Liberec: příjezd na Zličín x:00 - odjezd metra x:05 - příjezd na ČM x:50 - odjezd na Lb (x+1):00
směr Plzeň: příjezd na ČM x:05 - odjezd metra x:10 - příjezd na Zličín x:55 - odjezd na Plzeň (x+1):30 (teoreticky jde stihnout (x+1):00, ale nedoporučuju se na to spoléhat)
V metru si člověk v 80% případů na konečné sedne.
Doba průjezdu přes Prahu je tedy 1:00 ve směru Liberec, resp. 1:25 ve směru Plzeň. Potřebná doba při přestupu na Florenci by byla v ideálním případě min. :30 (Zl-Flo) + :10 (přestup) + :15 (Flo-ČM) = 0:55. Ovšem pouze v případě, že by nebyly zácpy a jízdní řády konstruovány s přestupními vazbami. Což je obojí fikce. Reálně by to pravděpodobně byl odjezd z Florence v celou (resp. proloženo v půl), tedy čas na průjezd Prahou 0:55 - 1:25 (bez zácpy). Pro cestujícího tedy žádné pozitivum (až na ty dvoje schody), pro dopravce nutnost utápět drahou techniku v zácpách za minimální jízdný (průměrně 10Kč/cestujícího za půl hodiny jízdy), vyšší riziko nehody a ještě navíc nutnost platit nekřesťanský peníze za vjezd na Florenc.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 16:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě poslední poznámka, provolávám tímto slávu ČSAD Liberec, který asi jako první naučil cestující přstup na metro využívat.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 16:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: dálkový autobusy do městských center nepatří ... A jedině dobře, pokud se to cestující naučí

Pohled na dálniční provoz jasně ukazuje, kolik cestujících se to naučilo

do městských center nepatří, tam patří návazná kapacitní kolejová doprava (vlak/metro/doplňkově tramvaj).

Tak tohle už jsem vůbec nepochopil - na co ta kolejová doprava "navazuje"?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34992
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 16:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta:
Při téměř desetiminutovém intervalu sedět pět minut po příjezdu v metru? Děkuji, ale tak dobrej nejsem...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hanysek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: Regionální spoje Praha - Poděbrady Městec Králové jsou v úseku ČM - Kostelní Lhota vedeny jako linka 398. Zličín - Hostim - Beroun do Hostimi jako 384. Donedávna jezdila 380 z Berouna dál do Králova Dvora tuším pod číslem licence 210 009 (za to číslo ruku do ohně nedám). Atd.

Arj: jak souvisí dálniční provoz s tím, jeslti končí autobusy na Zličíně/ČM nebo na Florenci?
Návaznou dopravou jsem měl na mysli dopravu z autobusového terminálu na okraji města do centra. Navazuje tedy na autobusy, i když to samozřejmě není její primární účel.

Martin_zlivský: vzdálenost výstup z busu - nástup do metra je na Zličíně 90 metrů (beru horší variantu, ČM je blíž), tedy 1 minuta chůze, možná pár sekund k tomu. Výstup z busu řekněme další minuta. Interval metra je 7 - 9 minut, tedy průměrně 8. To znamená, že pokud půjdu náhodně a ten odjezd si nezjistím (což si zjišťuju), metro přijede průměrně za 4 minuty. Dobrá, tak tedy ne 5, ale 6, dovolil jsem si zaokrouhlit. Ale i když mi metro ujede před nosem, pořád mám na ČM 5 minut rezervu, takže to stihnu. Věř mi, jezdím tak docela často, ujelo mi to zatím jednou, v době, kdy jezdilo SA z Florence, v Praze nabral přes půl hodiny zpoždění a v Plzni se nestačil včas otočit.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD LB prodlužuje svojí linku do Č.Krumlova z Prahy. Jj asi začnš dřív než SA, jsem zvědavej od kdy a do kdy budu vídat ČSAD LB na střeše obchoďáku:-).
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace