K-report
 

Archiv do 15.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 15.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 19:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636:všichni byli rádi, že to vůbec jelo, řidič byl pán
No to bylo fakt super. Tohle je jedna z věcí, díky které má dnes MHD (a řidiči to odnášejí taky) takovou pověst.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 20:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem něco i v dalších dílech, jo ten čas kdy Kolbenova byla středem dělnické elity a jezdilo tam tolik linek je dávno pryč! Tím se ale nehlásím k minulému režimu.. Jinak na l.110 bylo docela hodně pořadí, tohle je 110/18 je teda otázkou, zda to byl přejezd z jíné linky neb mezi Čakovicema a Novým Hloubětínem asi 18 vozů být nemohlo, tady bus 7110!
Minulost II.:
 
 
 
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 21:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První plynový autobus z produkce SORu (BNG12) dnes poprvé s cestujícími - linka 240, jak jinak :-)
 
 
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 21:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: Nevěř tomu, toto byla opět jen filmová montáž, neboli další důkaz toho, že největší "podvodníci" jsou právě filmaři a nenechají kámen na kameni. Místo, kde se filmová hvězda 7110 pohybuje, je ve skutečnosti v Ruzyni poblíž věznice a cedule je ze zkrácené trasy linky 110, kudy jel jen poslední spoj večer.
Navíc v té době 7110 byla pravděpodobně již vyřazena z pravidelného provozu...
To ovšem nic nemění na tom skvělém zvukovém doprovodu.

Slimman: MHD má dnes takovou pověst, jakou pověst ji dnes provozovatelé umožňují mít, nelze donekonečná svádět věci na doby dávno minulé.
Mně se to náhodou líbilo, když začátkem 90. let jsem měl z řidiče vyložený strach a úctu- pro mě, jako pro ostatní to byl zkrátka pán. Za čáru?? Neexistovalo!
Stál jsem jako 10 letý školák v Ikarovi na schůdkách u dveří a slyším zepředu "ti mam zastavit už tady???!!!" a tak to má být, protože šofér má za cestující odpovědnost a jak známo, s cestujícími to není ani trochu lehké... V dnešní době je to právě naopak a na koni jsou cestující, ale to je špatně, protože v autobusu je šoumen řidič a jinak to ani být nemůže. To bychom totiž mohli celou MHD zabalit.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 23:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo k půjčení, popř. přehrání na VHS/DVD televizní film "Výsledek testu"? Nebo ješte nemám "Dům pro dva", nemáte to taky někdo? Jezdí tam ešemka.

Teď, když už ty ešemy nejezdí, tak se do nich zamilovávám, celý já...
________
Bevelo: Malý pokus. V době, kdy zhruba tento díl dotočili, linka 110 měla špičkový interval 14 minut, jízdní doba Nádr. Čakovice- Hostavice byla 34 minut, do N. Hloubětína 20 minut. Zcela hrubým srovnáním s podobnými linkami a intervaly mi vychází, že 18. pořadí je v tomto případě zcela náhodně zvolené a na lince 110 nikdy nemohlo být. (snad jedině tím přejezdem, pokud nějaké byly) Filmaři zřejmě nepředpokládali, že video bude za 20 let součástí každé domácnosti a že se ještě najde někdo, kdo se přesně zaměří na tento detail.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 08:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že filmaři blafují záměrně. Kupříkladu v nějakém dalším díle bude Hrušínský dávat svojí adresu "Na vyviklance 10", což je samozřejmě taky nesmysl. Prostě je to film a kromě imaginárních postav tam jsou prostě i imaginární místa, adresy atd. To jako kdyby se někdo divil, že v Praze na VB nepracoval soudruh Krejcárek a jestli náhodou jo, tak vůbec nevypadal jako Krampol.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 10:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Úcta k řidiči je v pořádku. Jde mi spíš o to, že dřív dost řidičů kašlalo na práci. Třeba na dodržování jř, na konečné si klidně stáli mnohem déle na cigáru, koho to zajímá atd. Dnes je situace jiná v tom, že je mnohem hustší provoz a díky tomu dochází ke zdržení, jenže dost lidí si právě myslí, že řidič někde na konečný "hrál karty" apod. co tak slýchávám. Taky díky tomu mají dnes špatnou pověst.
Nezapomínej, že dnes mají lidé větší možnosti volby dopravního prostředku. MHD by to mohla zabalit, pokud by to fungovalo jako dřív. Tak to prostě je.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 12:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: Je pravda, že dříve bylo velmi běžné vynechávání spojů a zastávek. Nám ujel Ikar jen proto, že jsme měli psa. Tenkrát na Pískové stavěla 157 a 170, 253 projížděla, tohle byla 157. Otce popadl vztek, rozběhl se na konečnou, ale cestou ho naštěstí(?) přepadla naléhavá věc...
Vyjíždělo se dříve a dále platilo, že se cestující musí včas postavit ke dveřím, jinak že se jede stále (to ovšem byla dobrá věc a mrzí mě, že už to na linkách DP vymřelo).
Myslím, že tahle nedisciplína byla způsobena mohutným náborem řidičů na začátku 90. let. Tehdy se vydávaly i ŘP platné jen pro provoz v rámci DP, samozřejmostí bylo rozšíření D rovnou z B. V této krizi zkrátka do DP přišel každý a podle toho to taky vypadalo. Dnes ta situace je podobná, ale s tím, že všemožné kontroly tyhle věci zmírňují...

Houmr: Je to tak, třeba "majitel autoservisu" měl ten svůj povedený kšeft v ul. Na Zapletalce- tato ulice neexistuje a točilo se pod Prosekem v oblasti ulic Nad Krocínkou, Kopečná...
Pátek čtrnáctého- tak dokonale změněný Braník mě udivil. Robert vystoupí na Strakonické z autobusu, potom se s Péťou procházejí po Braníku u řeky a přitom jsou ve Vršovicích poblíž seřadiště u Botiče... Ul. Branickou filmaři opticky velice zvětšili a dále si diváci měli myslet, že Branický most má ještě 3 schodiště přímo k tábořišti. (které 14 dní po natáčení kompletně smetla povodeň)
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 13:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636:Člověče kde bydlíš?Tohle je situace popisovaná před zavedením tramvají v mých dnes domovských Modřanech.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 15:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: No právě v Modřanech. Jsem tady od vzniku sídliště Na Beránku a pamatuju doby, kdy sem ještě nezajížděly kloubáky, ale jen krátké Karosy, některým se v zatáčce vysmekly dveře ze zajišťovače, kterému samozřejmě chyběl plastový kryt. Otevřely se a když se bus srovnal, tak se namáhavě opět zavřely.
Linka 170 měla ještě trasu přes Obchodní náměstí, ve špičkách nabírala půlhodinová zpoždění a ve vedrech to bylo zajímavé jezdit.
Potom přišly na zadní skla reklamy Palmolive, Belinda aj.
V té době byla dostavěna nová modřanská zastávka, přeložena trať a byla zrušena malá plechová budka "Praha Modřany-zastávka" v místech zdi a dnešní tram zast. Modřanská škola. Tam chodily zástupy lidí od Obchodního náměstí (tehdy ještě od OD Vltava směrem k silnici tekl malý potůček) a když se rozezněly zvonky ruského PZZ na přejezdu, vyhlížela se "zamračená" s vagony- patráky.
Když dostavěli novou zastávku, chodilo se přes dvoje koleje prašnou cestou a štěrkem, v létě to bylo jako na amerických seřadištích, a opět u plechové boudy se čekalo na příjezd Karosy na lince 170.
Byly to pěkné časy...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 23:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje nejoblíbenější pražská autobusová linka :-)
Foceno dnes (6.7.2007)
 
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3712
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 19:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta Sorka je šestilitr nebo osmilitr?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 21:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží asi na provedení, ale vzhledem k jeho tragikomickým vlastnostem bych čekal na městských busech ten šestilitr. Už proto, že se motor chová jako v osobáku- je třeba neustále řadit, odspoda netáhne a jeho pracovní rozmezí je cca 2000- 2500 ot. Při tom skučí, cvaká a funí jako sentinel.

Na druhou stranu mi toho autobusu je líto- je to zásluha "konstruktérů" že z toho udělali smíchostroj a ne autobus...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 09:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml:jojo to si taky pamatuju.Náhodou jsi v té době tyhle obyčejné věci nefotil, což?
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 23:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: Mám pocit, že dokonce i fotil, protože v době těchto "amerických" scenérií z okolí Obchodního nám. jsme zrovna pořídili první automatický foťák, tedy jsem začal fotit i já... Zkusím se podívat do haldy rodinných fotek, možná je tam něco z toho zachyceno, protože jsem prokazatelně měl foťák s sebou na jednom dni s párou a ta plechová bouda na nám. byla a Ko-Mo-ko zdaleka neexistovala, tram. myslím už ve výstavbě... Mosty určitě.
Ale ten nikdy nepoužitý přejezd s výstražným křížem a vyšlapanou prašnou cestou bych měl mít focený samostatně, mám takové tušení... Uvidím, jestli to v těch krámech najdu.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3868
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 23:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.citybus.cz
Aktuální zpráva z www.citybus.cz
PRAHA: 10. 7. 2007
Dopravce PID ČSAD Střední Čechy testuje na linkách PID zapůjčený předváděcí autobus Solaris Urbino 18m ev.č. 1700.
Autor: citybus.cz

odkaz
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
5738
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 19:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já přidávám ještě své fotky.
 
 
www.kolinautobusy.estranky.cz
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 19:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5738: kdy jsi to fotil??
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3874
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to na Černý most... Praha ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já taky přihodim jednu fotečku konečně odněkud jinud než jen stále z ČM :-)
 
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 22:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já se taky přidám.. snad se to v záplavě fotek z čerňáku neztratí
 
 
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 08:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636:taky trochu zavzpomínám..
Pamatuješ na linku 173 před tramvají a vozový park na lince to byla uplná paráda..1-nový turbo něco jako 5921 adt. pak pravidelně kačerovský modrák a do třetice C 734 ale kolikrát rábová od čsad!další modrácká linka byla 150 která jezdila z Bráníku přes Tyršovu čtvrť na Násirovo náměstí tam jsem viděl i poslední ŠM!Další zajímavou linkou byla 210 ze smíchova na levského tehdy u otočky.Linka byla v režii garáží dejvic ale vypomáhaly i podniky Čsad.Obchodní náměstí tam jezdilo linek 117,165,170,173,205,240,245 a taky linky ćsad ale ty jen projížděly.
AV 15-30
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 09:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele vy dva(6120 a Ml636)nechcete nekdy vzít nějaký fotky a jít si zavzpomínat na zahrádku U Kina?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 10:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George:Když já žádne vlastní fotky z té doby nemám nevlastnil jsem ještě co by malej harant vlastní foťák. Akorát jsme s kamarádem fotily hydry(rozuměj 853) a jiný mrchy pohybující se po pražském uzlu ale kde ty fotky skončily..u mě doma to nebylo.
ještě k vlakům v modřanech-Tehdy jezdili po 210 samý patra motorák byl spíš cenností a tehdy jsem dokonce objevil vlak na vedený 810!(11:17 do čerčan)Ale to sem netušil jak mě za cca 10 let potom začne ta řada na týhle trati vadit!Omlouvám se za OT.
AV 15-30
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 13:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:tak ty můžeš bez fotek

Vlaky v Modřanech:taky si pamatuju.A pamatuju řadu Bixů za mráčou, a dokonce v roce 85 rybáky za mráčou.Koukam že jsem tež už stary cyp.
Sorry za další OT
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 15:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: Tak Bix je ten typ vagonů.. pokaždé jich byla zařazená spousta. Z Čerčan z páté koleje a my vždycky sedávali úplně vzadu (hledal jsem a zapisoval krabičky "čidla" u izolovaných úseků přejezdových signalizací a staré zapomenuté koleje a výhybky..)
Také jsme byly jediná zahrada v osadě, kam se sjížděly "vlaky"- kamarádi na kolech a s dvoukoláky a kde byl propracovaný systém linkového vedení, závory na trativody, později i vodní, semafory, PZZ a jejich krabičky stavěné ze SEVY doplněné režnou nití místo drátů... Jak vypadal trávník v zastávce "Pod skalkou" kde se brzdilo z klesání a projíždějící spoje braly ostřejší zatáčku ve vysoké rychlosti, netřeba vyprávět. A já tomu všemu ve svých 8 letech šéfoval a bránil dráhu před rodiči. Bylo i několik nehod, vč. hromadné srážky Pod skalkou (účastníci se docela potloukli) a prohřešků, většinou za nesprávně ovládané závory a nerespektování signalizace. Provoz vydržel cca 3 roky...
__________
Zpět k tématu: Já také nemám moc fotek z té doby, ale pokusím se nějaké vyhrabat, půjdou ovšem počítat na prstech jedné ruky, pokud je vůbec najdu... Někdy bychom se mohli na něčem domluvit a vzpomínat společně, to souhlasím.

6120: Jo, to bylo Obchodní náměstí ještě poměrně živou částí, ale od dostavení KOMOKO je to spíše taková přežívající klidná čtvrť. Ne, že by obyvatelé nebyli rádi.
Jak to bylo na lince 173 si moc nepamatuju, ale modráky jsem na ní vídával velmi často a totéž i na 165, kde jsem se spíše divil, když začaly mizet. V té době byla spíše brána jako taková dálková linka ČSAD, ale dnes už tahle atmosféra zmizela, když na Hájích dobíhalo 5 lidí, kteří jeli na Modrou školu.. K vzteku.
P.S. Linka 173 jezdila i u mne doma, asi rok před tím, než jsem založil dráhu na chatě a měla 4 zastávky vč. JŘ. Autobus jsem byl já.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 16:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to bylo Obchodní náměstí ještě poměrně živou částí,
no spíš pěkně živou částí hlavně v pracovní dny a na podzim v období řepné kampaně to po modřanské ulici jezdila jedna MT liazka za druhou a na každym metru byla vypadlá cukrová řepa .165 jezdívala zásadně v režii C 734 ale v ruzných barvách vzpomínam taky že jeden čas byla moda u čsad praha vršovice hnědo béžový lak což byla jen přechodná záležitost.v roce 94-5 jsem začal vídat první tří dvéřové vozy na lince a to už se to začínalo na 165 červenat a modrák je tam teď stejná vzácnost jak ty patra na pacifiku.
George:dík Rybáky já nepamatuju zas takovej kmet nejsem ale 830 mám pořád v živý paměti a soupravu Bix-Balmu-nuladvacítek v katastrofálnim stavu taky .
AV 15-30
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 19:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: na 165 nejen C, ale i LC... Vršovice to nějak moc neřešily.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 19:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby tak i nadále jezdily LC 7xx na 165. V první polovině trati by lidi nabírala, a za Komořanama začala vysazovat, tak by to šlo. Jenže to by nesměla jezdit v souběhu s 205, 117, 114 a cestující těchto 3 linek by ji nesměli brzdit tím, že jedou jen proto, že zrovna 165 přijela, aby mohli poté na příští zastávce (nejlépe na znamení, jak s oblibou dělávají u Observatoře, kde můžou použít 117) vystupovat. Koupáky přijíždějící na Šeberák od Opatova chápu, z druhé strany ať si počkají na 114. Takto cestující vychovat a bude na 165 možno jezdit s LC a ještě k tomu rychlíkově, projíždění zastávek souběžných linek povoleno, pro výstup zásadně a všude dát znamení červeným tlačítkem na panelu klimatizace. Ve vybraných spojích (staví zásadně jen JM- Opatov- Sídliště Libuš- Komořany- Radotín) poběží film.
Jenže to bych musel mít licenci na linku já a ne Connex.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 20:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636:Jo jo rozumim zavedl by si tabulkovej čeesádní jízdní řád a u vybraných spoju by byly černý pulkolečka-zastavuje jen pro výstup nebo pro nástup Ale zpět k realitě minulosti na 165 se LC skutečně objevovaly například žluto bílá a dokonce i I 280.10 ale bohužel jsem ani jeden takovej případ osobně neviděl.
LC 735/6 mizí z linek kvapem ono se neni čemu divit když connex prodal i jednu LC 936 poslední LC7 v PID jezdila na 389 polorychlíková linka ale to si tady budou pomatovat živě i ty mladší.
AV 15-30
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 21:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tu řeší ex ČSAD Praha Vršovice... Vzpomíná si někdo na jakousi B 732 (1 ?), která byla nezvykle v modrobílé kombinaci, co jezdívala na 165? Je to tak 12 let zpátky. Nevím, zda to byl atmosferák či ne...
Byl jsem tenkrát malý capart a jediné, co mě tenkrát zaujalo a pamatuji si dodnes je právě ta modrá místo klasické červené.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 21:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si přihodím otázku: je ta zkušební plynná SORka u Connexu s klackem nebo s automatem?
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: No, zavést vlastní konkurenci pro linku 165 v její rychlíkové podobě, by nebyl zase tak špatný nápad a stálo by za to dohodnout se s firmami v okolí Radotína.
Ale starouše 1298 (též LC 936 E) snad ještě nevyřadili ne? (já nevím, už tam nejezdím) To by byla škoda, protože byl mezi řidiči celkem oblíbený a rád jsem ho vídal přibrblat odněkud zdaleka, většinou jezdil na Budějovice, ale na zájezdy ho už asi nikdo nechtěl... Pokud by zmizel, je to vlastně konec dožívající klasiky dálkových vozů u Connexu, protože současné Axery a 954 jsou už Iveca a s původní řadou 700 mají společného ještě méně, než tahle ještě trochu "klasika" 936.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636:No víš on connex praha měl dvě LC 936 ta kterou prodali neměla ani ev čísla-nevyjížděla na PID linky a nahradili ji asi nějakým SORem LH nebo tak něco 1298 by měla snad pořád jezdit ale nevim proč by to měl být starouš r.v. 1997 když u connexu jezdí i starší vozy a u dp je na urovni kloubů 62xx a ty pořád hojně jezdí pořád nevidim důvod k vyřazování tak super vozu jako jsou LC 936
AV 15-30
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jste u těch dálkovejch, má Connex Praha ještě bílou LC956 co měla na zadním deklu větrací mřížky? Popřípadě i foto, díky.
Fotky Karos LC936(XE),LC956,Axer,C955,C935E prosím pošlete - Děkuju
Pokud víte o CK a dopravci posílající Karosy řady 900 do Chorvatska, písněte na mail.
Víte něco o současnosti LC936/956 ex ČSAD Havířov/Frýdek/Karviná - dejte vědět též (kvůli seznamu)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MrProper:ano pamatuju na ní-bílomodrá jako C 734 a velkym modrym písmem na bocích nápisy Čsad Praha-Vršovice a.s. jezdívala o víkendu i 173 a můžu tě ujistit že to bylo na 99,9% turbo pravděpodobně B 732.20 nedávno jsem se díval do statistiky a myslim že ten vůz se dočkal i ev.č. ale to už samozřejmě pod jiným lakem.Na 165 taky jezdila C 734 celá bílá jen s zeleným slabým pruhem a ta jezdí u CP dodnes ale vše je maskováno jiným lakem.škoda že nikde nejsou fotky takových zajimavých vozů možná že někde v soukromých sbírkách.
AV 15-30
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak na okraj - Vršovice měly i jednu vyloženě "vnitroměstskou" linku, a to 272 z Karlova na Mírák (a dál??). A i sem posílaly LC.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chmelda:a v jakym roce to tak bylo já si 272 pamatuju už jen v novém vedení co by posilovou linku pro masokombinát písnice.Ale ono asi tak ČSAD dřív žádné linky uplně nemělo oni jen vypomáhaly na některých pořadích více či méně ale v hlavičce JŘ bylo že linku zajišťuje Dopravní podnik hl.m bubenská atd.např-(129,241..)Až časem s rozvojem systému PID se přešlo na uplné předání linek jednotlivým dopravcům.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6719
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednu LC 936 z Connexu Praha má od listopadu loňského roku dopravce Oldřich Zlámal z Pivína, okres Prostějov. Jezdí obden linku 780001. Současná značka je 1M7 0826.

 

Můžu se zeptat, kam byl tento vůz ve službách Connexu nasazován?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plus mínus pětaosmdesát.
A čéče, že by česani na lince měli jen některá pořadí a zbytek podnik, to si teda nevybavuju. Ani si neuvědomuju, že by se jednotlivé závody míchaly do stejných linek (např. Nymburk 216, Příbram 233...)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 23:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chmelda.Nevim jak v 85 na tý 272 ale jinak si to pamatuju celkem přesně například na 243 jezdily klouby od čsad společně s řepskejma B 731/2 léta běžně.Ty provozovny čsad byly taky ruzně promícháný například západ a vršky na 165 byly běžná kombinace.No a že tam jezdily LC se ani nedivim ono v době 80-tých let a začátkem 90-tých let v souvislosti s výstavbou hlavně panelových sídlišť byl takovej nedostatek vozu u DP že byli rádi že vůbec něco přijelo.
Bobyk:no to je ona.Jezdila pravděpodobně tady na těch linkách mimo té poslední bych její výskyt nikde nevyloučil
http://www.connex.info/ConnexTemplates/Page____6481.aspx

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 03:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tu 216 si pamatuju, ještě když na východním okraji prahy v polovině 90tých let nebyla PID, tak se jezdilo do Prahy linkou Nymburk - Praha a nad cedulema kam běžně řidič jezdil jako: Mladá Boleslav, Loučeň, Poděbrady nebo Kolín a Pečky, při lince do praglu se u cedulí vedle první sedačky válela linka 216 na kterou běžně v prac. dnech přejížděl. Byla to buď klasika LC nebo Ikarus případně v tehdejší době jediný kloubák karosa u ČSAD Nymburk prov. Loučeň,Poděbrady a Městec Králové...
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 07:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Ta SORka na plyn je automat. Jezdil s ní nějaký řidič v uniformě DP. I když mi SORky nevadí, tak si musím rýpnout. Tenhle vůz je naprosto strašný. Tedom je mnohokrát lepší a i ty plynové SORky co dělá EKOBUS jsou úplně o něčem jiném.
Ještě jeden OT pro Ml636: Tady přikládám důkaz, že tvoje oblíbená 1332 je ještě celá a s ní další tři B732. (kvalita fotky nic moc – je to focené přes plot a při použití dost velkého zoomu)

 
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chmelda: a hele další do party.Tak chlapi písněte mi na emila (j.pickuzenacseznam.cz) a dohodnem to.Příští týden mám docela volno.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 09:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: "Starouš" bylo hovorově myšleno, jako starý brach, kamarád a tak podobně, ne jako že autobus je starý a měl by se vyřadit. Každopádně proběhly na něm nějaké úpravy, jestliže je to r.v. 1997 tak by v originále neměl mít boční poziční světla, to měly až verze "E".

Connexák: Díky! Vozům ale chybějí zrcadla, takže nedoufám, že by třeba po nějaké opravě opět začaly jezdit, když už rozebírání začalo. A u 1332 mě to mrzí dvojnásobek, alespoň někdo měl vypreparovat z motoru ty upravené věci, aby se pro příště vědělo, co a jak vylepšit a nahradit, ale na to se tam nehraje, bohužel. Se všemi třemi zprava jsem se svezl za volantem, ten vlevo neznám.
Moje hodnocení k vyřazování zprava: No sláva(1251)- toho bude škoda(1316)- ještě větší škoda(1332)- neznám(xxxx).
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 09:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636:No nevim přesně jestli je to 96,97 nebo 8 jestli se vůbec 1998 936 ještě vyráběli.Ale čim novější tím líp pro něj ne
Já teda doufám alespoň tu 1332 mohli zachovat zbytek se ani nedivim že dali pryč.To neznámý čtvrtý by mohla být 1308 i když ta měla asi taky žluté tyče.Takže pro 165 zbývá z 7 už jen 1270,1272 a 1080 .Ta se mě zdá jako ze všech městskejch 7 u CP nejlepší.
A taky nedávno jsem se svezl 5444.Celkem slušnej vrak.
Bevelo:s těma cedulema si tehdy hlavu u CSAD moc nelámaly stejně jako s technickym stavem.Z každý strany bylo číslo uplně jiný linky a stacilo se podívat nahoru do síťky a bylo jasno kde všude se vuz potlouká nebo potloukal.Taky jako poslední používaly bíle orientace které byly popsány černě ,místo modré jako to měl DP.
AV 15-30
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 14:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1080 je a já jsem se do něj poté, co jsem pozbyl 1284 úplně zamiloval a také jsem se s ním rozloučil posledními dvěma dny se službou u Connexu a dnes kdykoliv ho vidím, tak si říkám "už zase mi s tím někdo jezdí"... 1080 má opravdu jen pár much a po jejich vychytání se zařadí mezi špičkové vozy. Každopádně by ji měl dostat nějaký svědomitý řidič... Musím si na tomto místě přihřát polívčičku, že jsem předposlední den před výjezdem opravoval, čistil a dotahoval co se dalo a 1080 se mi odvděčila až na malou poruchu úplně poslední kolo, naprosto pohodovým zakončením kariéry na "stopětašedesátce".
 
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 15:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636, 6120: Ten čtvrtý je původní Hotlinerova 1089. S tím, že se do provozu nepodívají máš nejspíš pravdu. Přeci jenom jsou zaparkované celkem daleko od Prahy. Navíc jsem slyšel (nevím kolik je na tom pravdy), že tam budou stát nějakou dobu (dokud bude na nich nějaká zůstatková hodnota) a pak je čeká jen cesta zpět do Prahy na rozebrání.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V těchto dnech jezdí na 165 celomodrá 1069 Když začala jezdit na 240 a 223, byl to strašný vrak, ale dneska mi přišla v pořádku...
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 17:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevi nekdo, do kdy tu bude plynovy SOR a kloubovy Solaris?
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3881
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 19:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kloubový SOLARIS URBINO 18 již v Praze jezdí jako předváděcí.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3781
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 20:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Ale on se ptá DO kdy...
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 21:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jezdí ještě ten Solaris? Včera byla na kursu 346/1 Karosa C943, takže ho buď přesunuli jinam nebo byl zkušební provoz ukončen.
Ondrah
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 21:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk:Dnes byl na 375/7
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: 1332 mohla ještě klidně být v provozu, je tam řada vozů, které jsou na tom mnohem hůř... Škoda, že nemám teď vůbec čas, (a známosti na patřičných místech) protože jinak bych se asi na to místo vypravil a v klidu zaznamenal a popsal všechny úpravy na motoru a vstřikování. Vlastnosti motoru byly opravdu výjimečné a kdo s tím nejel, neuvěří... Proto je škoda, aby to nějaký kdosi rozebral a naházel na hromadu, aniž by se to zachovalo.
Tak mě napadlo, kolik může stát taková 1332?
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Na ten "smíšenej" provoz si nevzpomíná ani kolega, co tenkrát kroutil kolečkem ve Vršovicích (dopravněpodnikovejch Vršovicích). Ale zvěrstva se děla různá, takže může bejt... Arj by si možná mohl vzpomenout a upřesnit.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chmelda:Já si tenhle smíšenej provoz csad+dp na jedný lince vybavuju především v okolí zbraslavy halvně linky 129,241,243 a pak sto pro ta 173 kb vozy vypomáhaly taky na 157.Ale jak to bylo ve vršovickym revíru to nevim pro mě co by 10 letýho kluka to byla amerika.Ale zajímavejch vozu jezdilo fůry stačilo se kouknout z okna.
To by chtělo nějakýho pamětníka kterej by to všechno ještě víc upřesnil.
Třeba na citybusu vyjde zas nějaký počteníčko na tohle téma což by nebylo na škodu.
ML636:teď u zmudy prodávaj tušim atmose LC 73x za 45 tisíc.. ta 1332 nebude mít na autobusovym trhu o moc větší cenu i když má upravu vstřikování.
AV 15-30
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 01:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Myslím, že jako šrot bude mít cenu ještě o dost menšía úprava vstřikování do toho počítána samozřejmě nebude, to je spíše "duševní" hodnota, než aby to přidalo na hodnotě busu. Naopak každého to spíše odradí, protože je to jiné, než u ostatních busů a nikdo kromě nadšenců jako jsem já by se s tím nepiplal aby něco zjišťoval co a jak... koupit a na trať s ním, aby vydělával. Jenže já proto bohužel nemám podmínky, abych si někam dovezl autobus a tam ho rozebíral a zase skládal. Jinak bych o koupi 1332 uvažoval, je úžasná! Kdybych měl znovu popsat všechna vylepšení... a jak topila v zimě... modré osvětlení nad schody...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
zajemce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.246.46
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 10:27:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke vzpominkam na Modrany: Na 157 nepomahaly z CSAD Pha-zapad jen kb vozy, ale i C734. Linka 210, kdyz zacala do Modran jezdit, mela nejdriv strasne kratky interval, jezdila z Obchodniho namesti ulici Povodnovou a pamatuju si tam B731 z garazi Vrsovice (DP).
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 22:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120, zajemce: No teď tu ze sebe udělám vola, ale patří mi to. To pořadí na lince 157 si totiž vybavuju taky. Co vybavuju, i na negativu bych to někde našel...
Holt to nejni zrovna včera

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace