K-report
 

Archiv do 12.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná autobusová diskuse » Staré archivy » Archiv do 12.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 22:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jste se tu tak bavili o těch řidičích a cestujících: Nečet sem to tak důkladně, ale myslim, že máte oba pravdu. Ale i tak si myslím, že bezohledných řidičů je víc. Pro ilustraco stačí toto: Pokud se svezete linkou A 56 Praha - Kladno ( je to takový příklad ):
1) ( proč zrovna s AXEREM ) jezdí jeden dost nepříjemný řidič
2) Těsně před zastávkou Divoká Šárka je přes silnici přejezd tramvají - když je zelená, řidiči to tam přejedou DOST rychle ( už nekolikrát sem od náctiletých spolucestujících slyšel slova "to byl teda hustej džamp / JUMP ) a potom ještě prudce brzdí před zastávkou.
3) Pokud to jede přes Buštěhrad ( "vesnice" u KLADNA - pokud je to A56 ) při sjezdu se se z bržděnim taky nepáraj.
4) a do čtvrtice všeho DOBRÉHO: Naštěstí (co je z mých zkušeností ) většina těchto řidičů při výstupu otevírá přední dveře což se chválí - také to urychluje provoz.

Takže poměr - / + ( z pohledu běžných nedopravních cestujících ) je to 3:1 . Ovšem z pohledu dopravního fandy je to asi trochu jiný pohled
- AXER - FOREVER
NEODRÁŽET - NESPOUŠTĚT
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 22:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to neni o poměru řidič / cestující. To je jako, že sou z tý jízdy minimálně 3zápory a 1 klad. Sto nepochopil
- AXER - FOREVER
NEODRÁŽET - NESPOUŠTĚT
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 12:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Tu je ten vytah jsou tam dvě fota.
AP-76-88 BEST OF RTO
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 18:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková zajímavost kterou absolutně nechápu. Budapešťský kloubový Volvo 7700 ve Wroclavi. Jestli tam má být na zkoušku, tak jsou rozhodně bližší města odkud by mohl přijet, nebo jestli zabloudil. Nerozumím tomu, tak jestli má někdo rozumný vysvětlení?
 

Taky by mě zajímalo co je tohle za typ, resp. výrobce autobusu. Tváří se to jako Volvo 7700, ale je o dost vyšší. Tak nevím jestli to je jen dostavěný podvozek (kým?), nebo verze, kterou jen neznám.
 
Čus bus Karlos
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 19:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KArlos:to vypadá na 8700-čku v klasickém linkovém provedení.Ale bude to asi trošku starší model.Ostatně Volva ve Wroclavi jsou pro Budapešť dělaný, tak nevím, co by mělo být na tom divnýho.Provětrají mu tam po městě na zkušebkách kožich a pošlu do nového domova
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl. Ranní ptáče bez lahváče nikam nedoskáče
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 07:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No trošku divné na tom je, že má maďarskou značku a v Budapešti jezdí od roku 2004. Spíš bych to viděl na nějakou opravu, rozhodně ne na zkušebku po výrobě.
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 12:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: asi jsem zapomněl podotknout, že ten bus nebyl nový, ale Mirek to vhodně doplnil.
Čus bus Karlos
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 14:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karlos:ano to bude ano. Tak jsme se společnou prací dostali ke společnému cíli.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl. Ranní ptáče bez lahváče nikam nedoskáče
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 12:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, tohle mi dneska přišlo mailem:

Hippie nastoupí do autobusu a vsimne si ze tam sedí krásná mladá jeptiska.
Prisedne k ní a po chvíli se jí zeptá jestli by s ním chtela mít sex.
"Ne" odpoví jeptiska."Jsem zasnoubená Bohu".Potom vstane a vystoupí na prístí zastávce.
Ridic autobusu zaslechne tuto konverzaci a zavolá mladého hippie.
"Já ti poradím, jak ji dostat. Ona se chodí modlit kazdou noc na hrbitov.
Prevlékni se do nejakého bílého hávu s kapucí, pridelej si plnovous a rekni jí ze jsi Buh." Hippie se rozhodne ze to zkusí a ceká na hrbitove jeste ten vecer.
"Já jsem Buh a musís mít se mnou sex!", rekne mladé jeptisce a ta bez váhání souhlasí. "Boze, prosím ale pouze anální sex, protoze jsem slíbila predstavené, ze navzdy zustanu panna." Hippie souhlasí a zneužije ji. Když je po všem, sundá si kapuci a plnovous a vítezne hlásí: Ha,ha,ha, já jsem hippie!"
Jeptiska si sundá cepec. "Ha, ha, ha, já
jsem autobusák!"

a pak ještě tahle fotka, nevíte kde to je?
 
Magnum - život je otázkou priorit
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 16:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuto fotku jsem viděl na dopravním webu a myslím, že je tam psáno Ostrov nad Ohří.
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 17:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horny: To je v Ostrově u Stříbra
Fotky dálkových Karos řady 900(nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2785
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 18:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znáte tuhle statistiku dovezených ojetin?

Pro příklad autobusy za první čtyři měsíce 2007 - hlavně Bova, M-B a Setra, některé kousky i víc než 15 let staré! To je pro sběratele veteránů?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 18:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se tomu, co je v tý tabulce tolik nedivil... u těch starších vozů jsou to buď totální držáky (třeba ty dvě bovy) nebo v případě dvou medvědů může jít o případy, kdy starej autobus původní majitel dal protiúčtem za novej a v EvoBusu se o něj velmi důkladně postarali - takže papírově tomu bude 15 let, ale technicky na tom bude podstatně líp, než autobus starej pět let.

Tomuhle třeba taky je nějakejch 10 - 12 let...

Otázkou je, jestli panuje taková nouze, hlavně u větších dopravců (třeba právě u Autobusů KV), nebo jsou nový vozy (hlavně pro linkovej provoz) natolik předražený, že se musí nakupovat ojetiny.
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 19:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to velmi zajímavá tabulka. Tak ono něco jiného je 15 let tvrdého provozu (řekněme nad 150 000km ročně po našich silnicích) a nebo třeba 50 000km nekaždodenního provozu v Nizozemí.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 19:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existují menší zájezdoví dopravci, kteří místo 10 let staré Karosy radši koupí třeba 15tiletou Bovu, Setru apod. Jedním z nich byl známý vrakař Fedorka, ale zdaleka nebyl jediný, kdo to takhle dělá... Pak se taky vyskytují různé ojedinělé případy jako třeba historický Ikarus dovezený z Polska (má ho nějaký spolek nadšenců).

Co se týče linkových ojetin, tak jejich dovoz je v podstatě důsledkem krize v Ústeckém kraji. V době této krize se hodilo, že ty vozy jsou takřka ihned k dispozici, je jich hodně a nejsou drahé. To, že dnes jezdí i mimo Ústecký kraj, je jen vedlejší produkt - zaprvé je dopravci jezdící v ÚK rozstrkali i do provozoven mimo ÚK a zadruhé se tohoto trendu chytli i jiní dopravci (např. ČSAD Autobusy ČB), kteří se rozhodli ojetiny taky vyzkoušet.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 11:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_HK: ...zadruhé se tohoto trendu chytli i jiní dopravci (např. ČSAD Autobusy ČB), kteří se rozhodli ojetiny taky vyzkoušet...

To jsem vůbec nepostřehl, že by ČSAD AB ČB kupovalo nějaké ojetiny. co tj za vozy?
Autrans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 11:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Písku jsou tuším dva Many z Rakouska (ex-Postbus). Víc najdeš v diskusi Ojetá vozidla ze zahraničí.
Neexistence noční dopravy v Liberci je ostuda. A žádný reálný výhled na její existenci ještě větší...
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 00:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková náhodně přes sklo autobusu vyfocená venkovská idylka v jednom městečku na pomezí dvou krajů. Schválně kdo uhodne, kde to je?
 
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 21:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cechtice nebo nekde tam na rozhrani Vlasimska a Pelhrimovska? (CSAD BN a ICOM PE?)
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 11:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trefa. Náměstí v Čechticích
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2657
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 21:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
střízlivý design, přitom má šmrnc, je z koncernu VDL, já bych ho do svého vozidlového parku bral.
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 21:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: A vida, to je ta novinka typu Jonckheer. Pěkné

(Příspěvek byl editován uživatelem Martbus.)
Fotky dálkových Karos řady 900(nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 11:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citea - nejzvědavější děkují Busportálu.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 11:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co na to Vaše srdce pane Magiqu? Na první pohled to nevypadá špatně, i ten interiér. Jsem zvědav až ho někdy uvidím na vlastní bulvy. Jo takhle v bílé barvě s fialovými proužky...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2660
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 11:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Mirek: Mé srdce a dokonce i rozum říká ano, i po technické stránce to vypadá velmi dobře.
Fialové proužky by tomu velmi slušely, ale nevím, jestli bude verze CNG, když mají EEV.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 14:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám otázku existuje něaká vyhláška že městské autobusy musí mít aspon jedny dveře nízkopodlažní ? a ještě že autobusy v sistému ropid musí mít troje dveře ? tohle mi všechno řikal kamarád a sem zvědav jestli ej to pravda
Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33652
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 14:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Město si to možná vlastní vyhláškou stanovit může, ale nevím, že by tomu tak někde bylo. Spíše jde jen o požadavky objednavatelů dorpavy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 14:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rhomosapienc: taková vyhláška neexistuje. Typ a vybavení autobusu jsou zpravidla popsány ve smlouvě mezi dopravcem a dotovatelem jako tzv. technické standardy pro vybavení vozidel. Technické standardy dále řeší např.povinné vybavení světelnými tably, hlásičem zastávek, apod.
Myslím, že na linkách s čísly nad 300 v systému PID je stanoveno použití "autobusů linkového provedení", tedy minimálně se 2 dveřmi a prostorem pro kočárek.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám otázku existuje něaká vyhláška že městské autobusy musí mít aspon jedny dveře nízkopodlažní ?

Existuje směrnice EU která stanovuje že do roku 2016 musí být autobusy veřejné hromadné dopravy bezbarierové tedy umožňovat přepravu tělesně postižených a kočárků. Při pohledu na vývoj v nabítce vozů pro VHD jednotlivích výrobců vozů je zřejmé že se s tim počítá.
18.5.2002 - 18.5.2007 pět let na K-Reportu
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3145
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bezbariérové = stačí plošina (výtah) pro vozíčkáře?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3630
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 16:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 18:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano děkuji kamarádovy to hned sdělím on mluvil o tom že čsad kladno bude kupovat ty nový městský arway a že prej budou uprostřed nízkopodlažní což myslim že je blbost a že to ani karosa nevyrábí.
Karosa
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože už jsem zase v asi 4 diskuzích našel polemiku Citelis X Solaris X Sor X cokolivjinýho
pokusil jsem se sepsat následující argumenty. Nejsou to argumenty moje, nýbrž vaše a naše, vyzobané z různých diskuzí :-)

http://mrfelix.wz.cz/doprava/hodnoceni_NP.htm

Obejktivní hodnocení má pouze dvě hodnoty "dobrá koupě" a "opatrnost při koupi". A obě jsou široké, ať může všude spadnout cokoliv :-) Šalamounské řešení!

a aby bylo jasný, jak jsou názory zastoupeny..
http://mrfelix.wz.cz/doprava/nazory_NP.htm
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: Tak to je pěkný, moc se mi líbí názory, to jsem se i trochu zasmál, ale je tomu tak. Prostě tady je skupina fandů Citelisů/Solarisů/Sorů a každý upřednostňuje své vozidlo, hold má každý jiný vkus, každému se líbí něco jiného a pak vznikají takovéto spory. Ale pěkná práce
Rhomosapienc: Arway ne, ale Crossway je, koukni do diskuze Arway...
Fotky dálkových Karos řady 900(nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 06:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno v Arwayích mi nikdo neporadil, tak že by zde? Věděl by někdo co jezdí v sobotu na lince 810150/3? Jestli ARES nebo C954? Díky moc za info.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2007
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 08:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: Na tomto spoji je velmi vysoká pravděpodobnost, že potkáš Ares i v sobotu.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 15:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 21272 ano 12.5 to jel také Ares a myslím že jezdí docela pravidelně.Parkrát jsem ho viděl i v Hořicích.
Jinak příště je lepší napsat na lince Vyškov-Liberec,čísla linek moc neřeknou a proto si se odpovědi nedočkal.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3275
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 21:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://automix.centrum.cz/iso//magazin/clanek.phtml?id=9856?z_banfull
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 17:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek z internetu od Mates (mates@mattysek.com) ... 28.05.2007 19:45:12 ... (743/778)
Cesta z města
Tak jsem jel v pátek domu autobusem

Na tom by nebylo nic divného. jezdím takhle poměrně často.
Z prahy jsme vyjeli díky spoustě aut s mírným zpožděním. Celá cesta probíhala vcelku klidně. Cirka 15 km od domova se náhle objevil problém. Silnice I/34 v katastru obce Božejov prochází rekonstrukcí. Konretně se tam konečně dělá obchvat a tím pádem tam jsou určitá omezení. Konkretně je zakázán vjezd vozidlů nad 7,5t, jelikož část silnice je vedena po provizorní komunikaci a řízena semafory. Zákaz se samozřejmě nevztahuje na autobusy. Na tom by taky nic nebylo. Vždyť tohle se dělá běžně. Ovšem moc běžná už není aktuální úprava komunikace, kdy silnice je nově upravena a aktualně vede objížďka způsobem kdy je sklon silnice cca 9% a poté navazuje vodorovná silnice. Měl bych tam strach asi i s mým autem, natož s mailto:redakce%40k-report.netněčím delším . Řidič prohodil něco o tom že jestli tam uvizne tak volá policajty ať si to nafotěj a konečně s tím něco dělají.
Projeli jsme Božejovem, zastavili na semaforu a následně čekali zkoušku ohněm.
DOpadlo to tak jak prorokoval ridič. Ozval se nechutný zvuk trhaného asfaltu, celý autobus se otřásl a my jsme zustali stát. Řidič zkusmo couvl ale zvuk byl stejný. Vzal tedy mobil, vystoupil ven a šel volat na 158. Po chvíli se začli z autobusu trousi i ostataní lidé. Pohledem se dalo zjistit že prostě levá přední část autobusu je zarvaná do silnice. Bohužel jak se snažil najet rozumně na ten blbej úsek, tak zastavil tak že se tam stěží protáhnul osobák *40*. Takže auta nás s potížemi objížděla, tvořily se kolony a my čekali na Policii ČR. jedna služebna je v Kamenici nad Lipou (cca 5 km) a druhá v Pelhřimově (cca 12km).
Dle řidiče mu na telefonní lince kam se dovolal řekli, že do 15-ti minut někdo dojede. Bylo 17:50, takže jsme se kochali pohledem na vyhýbající se auta a čekali.
Po 40 minutách jedna cestující nevydržela a vzala si číslo, ze kterého volali policisté řidičovi. Zavolala na něj a dovolala se do Brna (proč ne).Tak ji přepojili do Pelhřimova. Trochu jim tam zvedla mandle. Myslím že věty typu :"To sem nemůže někdo dojet. Uvedomujete si že tady plnej autobus lidí, kterým posléze ujede navazující spoj domu. TO je budete rozvážet ??", měli následek že ji briskně přepojili do Kamenice, která je blíž. Tam ji bylo sděleno že nemají lidi a další vývoj jsem nějak nestihl sledovat *3*.
Mezitím postupně přijížděla auta pro cestující. Sem tam vzali někoho navíc. Z cca 40-ti lidí v době zastavení nás nakonec odjíždělo asi 10 *6*. V sedm došla trpělivost i ridiči. Neslyšel jsem co jim tam vykládal, ale zřejmě uspěl. Opetártor na lince mu řekl že to budou řešit jako dopravní nehodu. Což ho asi moc nepotěšilo ale aspoň někdo přijel. V 19:15 přijela nehodovka z Pelhřimova. První slova jednoho z policistů byla :"Co se divite. Projíždíte stavbou". Dle jeho mínění, když je to stavba můžeme bejt rádi že nejdeme po poli *3*.
Policie si to nafotila a my jsme mohli jet dál. Za námi stál "normální" autobus, který jak jsem posléze viděl měl podobné problémy jako my.
Popravdě když jsem dneska ráno inriminovaným místem projížděl v osobáku, tak to nebylo pěkný poskočení *105*

Fotografie z pátku jsou zde :
odkaz

Jenom dodám, že to je možné asi jenom u nás....
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 18:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

máte někdo zkušenosti z uplatnováním paragrafu § 35 zaákona 111/1994 sb. odstavce 2) Dopravní úřad nebo Ministerstvo dopravy při porušení tohoto zákona
uloží pokutu až do výše 500 000 Kč dopravci, který

e) provozuje linkovou osobní dopravu bez schváleného jízdního řádu nebo
opakovaně nedodržuje schválený jízdní řád,

Mám na mysli hlavně to opakovaně nedodržuje schválený jizdní řád... dostal naký dopravce v ČR za to pokutu??
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 15:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: ten autobus to naštěstí "rozchodil" zřejmě bez úhony. Včera v pořádku přijel na lince z JH:
 
www.fotodoprava.com
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovezená starší auta mi nevadějí, ale páni dopravci trošku soudnosti! viz. Cvejn-Praha (VanHool),KODISP(Setra),Kukla(Setra).
Jak by na Vašich linkách byli pěkné použité LC936 nebo zachovalé LC736 s klimou(a že je někteří máte!), chtete li honit "honoraci klimaťáky" To snad i bastly 735/736 Á LA 93?/95?/Axer from SK vypadají lépe!
}
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Fanagt11: Už jsi s těmi výše uvedenými vozy jel, že je srovnáváš se 7 Karosou?. Asi ne.
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Magiq:Budeš se dvit,ale jel. Budu li si moci vybrat Cvejn VanHool:Karosa 7/9 vedou Karosy!
Ale budu li si muset vybrat SAD bastl:SA Aura-vyberu SA.
To je to samé jako kdysi na Pha-Brno C.N.E a jeho Dafy versus ostatní dopravci.(i když Busmat ARES v zimě byl taky pěknej zážitek!!!)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2797
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ok, já ti to neberu, ale ty se zase nevyjadřuj o soudnosti výše jmenovaných.
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 22:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


ad Magiq: že by bylo pěkné jet do jižních čech Cvejn Bova Futura... nebo do Harrachova Kukla Bova Magiq, alespoň s EURO1
}
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 23:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanagt11: tvé nazory mě docela dostavaj. Víš co zakup si autobus, podej žadost o linku a ukaž co dovedeš. A mužu tě upozornit že staré zahr. auta jsou lepší než 9xx a to v mnoha věcech.
AP-76-88 BEST OF RTO
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 00:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanagt11: kodis-setra Trochu divné.
AP-76-88 BEST OF RTO
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


ad erťák: viděl jsem ji v Praze. Stará Setra stejně zelená jako 735. Já Ti to neberu...asi jako nový dopravce bych zvolil použitý vůz ze zahraničí, ale třebas Bovu Futuru,Mercedes 0404/Tourismo,Mana422, a alespoň v Euru2. samozřejmě zaleží na dopravci jak se o auta stará,ale proč sem tahat 10-15 let stará auta?Sakra tak už se přibližme světu...nebo ho předežeňme!Turquise od KODISPU je fajn.A mysli na pohybově handicapované..víš jak "SUPER" se jim nastupujeme třeba do VanHoolu?To pak velebíš MB Connecto,LC/C7XX/9XX!
}
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanagt11: Opět ukazuješ, jak zcestné jsou tvoje názory... Ta "stará Setra" od KODISPu je ve skutečnosti starý Neoplan. Je sice pěkné, že ty bys jako nový dopravce začínal s Mercedesem O404 nejlíp v Euru 2, ale on ne každý může bez mrknutí oka koupit autobus za cca 2 miliony Kč nebo víc. Jestli takovou částkou disponuješ, tak si ten O404 klidně kup a ukaž se. Ale musíš respektovat, že řada lidí musí rozjíždět podnikání v dopravě s daleko menší sumou peněz, protože víc prostě nemají. Třeba pan Kukla začínal s jednou ŠD11 a podívej se, kolik autobusů má teď. To je obdivuhodné... K těm pohybově handicapovaným - všechny zájezďáky jsou vysoké kvůli zavazadlovým prostorům a na přepravu handicapovaných tedy nejsou uzpůsobeny. To máš stejné u starého Van Hoolu jako u nejnovější Setry. Od přepravy handicapovaných tu je železnice... Kromě toho nevím, proč by takový vozíčkář velebil třeba LC735, do které se taky nedostane. Jo, a ta Bova Magiq Euro 1 je taky super výmysl... Víš vůbec, kdy se Magiq začal vyrábět ? Kromě toho jsou linky, které se stěží uživí, když na nich jezdí Karosy, takže provoz drahých luxusních vozů by na nich byl prodělečný...
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Jenda Magiq je Euro3 a výš, to já vím, pan Kukla je v pohodě...Mám rád jeho busy na jihočeských tratích, jeho LC736-paráda!}!!!jen ta jeho Setra (bílá) mi není pohuti...A fakt to byla Setra toho Kodispu, Neoplan jsem viděl...a k těm handicapovaným, zkus si s berlemi vystoupit z motoráku 810 ve Volarech nebo na Sázavě! A chceš li provozovat dopravu, musíš myslet na handicapované i Ty si můžeš třeba na lyžích zlomit nohu v Krkonoších a nebude se ti chtít belhat do vysokého patra. Ale to už není na tuto diskuzi...A neber jen vozíčkáře,stačí "blbé" francouzské berle!
A tím Magiqem na lince, to bylo spíše slastné přání do budoucna, věřím že jednou se dočkáme!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Fanagt11: Tak já se taky přidám:
"Bovu Futuru,Mercedes 0404/Tourismo,Mana422" - tyto vozy mohou být v dnešní době taky už poněkud staré - Futura klidně 1985, O 404 1991, MAN 422 1994. To jen tak na okraj.
Magiq se vyrábí od roku 1999, takže EURO 2.
Magiq na lince není sen, ale realita, doporučuji mrknout několik příspěvků nahoru.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zájezďáky jsou vysoké kvůli zavazadlovým prostorům a na přepravu handicapovaných tedy nejsou uzpůsobeny ... u nejnovější Setry.

U "nejnovějších" busů samozřejmě invalidní vozíky přepravovat lze, akorát ten výtah stojí cca 10 tisíc liber (čili k půl milionu Kč).

Od přepravy handicapovaných tu je železnice...

Kde? Kolik stanic v ČR/SR (a Evropě) je přístupných vozíčkářům?
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 13:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanagt:spatřit kovařikovu setru a zemřít.
AP-76-88 BEST OF RTO
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Samozřejmě, že existují i dálkové busy s plošinou pro vozíčkáře, má je myslím National Express v Anglii. Ale dráha má pro imobilní spoluobčany skutečně daleko větší význam - neboť jí narozdíl od autobusové dopravy ovládá stát, takže je snaha, aby plnila takovouto řekněme sociální funkci. Takže existují vagóny s oddíly pro vozíčkáře, zvedací plošiny, bezbariérová nádraží i nízkopodlažní regionální vlaky. V návaznosti na dráhu by měla tyto osoby přepravovat bezbariérová městská a regionální doprava, která na nízkopodlažní vozidla dostává dotace opět od státu. Ale v dálkové a zájezdové autobusové dopravě, provozované na podnikatelské riziko a bez jakýchkoliv dotací, skutečně nemá smysl nabízet přepravu i vozíčkářům, pro které na dané trase existuje možnost cesty vlakem...
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenda: Jendo, vozíčkáři ale třeba jen lidé o francouzských berlích chtějí a cestují i dálkovými autobusy VEŘEJNÉ linkové přepravy.Jinak tě mohu ubezpečit,že v případě zájezdu třeba do Chorvatska,Španělska bych i já s vozíčkáři nebo těžce se pohybujícími neměl slitování!!!Dopravci - všichni - by měli volit autobusy odpovídající danému účelu. IRISBUS/KAROSA Crosway LE bude fajn, ale třeba Vratislav ŠTÁHLICH a jeho 3 nápr. Setry a Mercedesy, řada dopravců s Aresy jsou toho příkladem. Otázka je co je autobus zájezdový a autobus pro pravidelnou dopravu.Nasazení vyloženě zájezdového autobusu na linku je vždy ošemetná věc. Cenově to chápu,Setru,MB,Mana...EURO 0 koupíš za 25000Eur, ale třeba Setry315UL o 7 let mladší v EURO2 se pohybují okolo 60000Eur.
ad Magiq: Dík! Mrknu a rád se svezu!
ad Arj: Dík!!! Fakt se nejedná jen o vozíčkáře, cestoval jsem se zlomenou nohou z nemocnice
}o berlích a šplhat do "druhého" patra byl fakt zážitek!!!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanagt11: Mohu mít jednu technickou? Proč píšeš fialovou kurzívou a ještě k tomu tučnou? Pak to tu září barvami, jak v nevěstinci
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanagt: Já neříkám, že takoví lidé nechtějí cestovat autobusy. Ale nejsme prostě tak bohatá země, abychom mohli dotovat i bezbariérovost dálkových autobusů. Zájezdové vozy na lince jsou pro cestující (tedy pro ty nepostižené) mnohem pohodlnější a mají i větší zavazadlové prostory, které se často zatraceně hodí i na té lince. Vozy jako je Ares sice mají asi o 2 schody míň, ale kdybys s nimi začal jezdit Praha - Brno proti zájezďákům SA, tak nemáš šanci. U menších dopravců v ČR i v zahraničí je zvykem mít ve vozovém parku tzv. kombibusy, což jsou busy použitelné na linku i zájezd. V českých podmínkách si pod tím lze představit třeba toho Arese v zájezdové výbavě (televize, klima, vysoké sklopné sedačky, kávovar,...). Takový bus ti v létě lítá na zájezdech a mimo letní sezónu ho dáš na dálkovou linku. V Německu, kde dálkové linky moc nejsou, tyto vozy jezdí i šejdrové spoje regionálních linek, zaměstnanecké linky apod., takže se může stát, že ti na regionální lince přijede zájezďák, který má i WC. Z toho vyplývá, že striktně oddělovat linkové a zájezdové busy je blbost. A když ne z hlediska praktického, tak z hlediska ekonomického určitě. A jestli si myslíš, že ojeté zájezďáky dopravci kupují kvůli nízké ceně, tak jsi na omylu. Srovnatelné vozy v linkovém provedení (dokonce i nízkopodlažní) jsou výrazně levnější. Jenže pokud pro ně nemáš využití na nějaké regionální lince, tak ti jsou k ničemu. Na dálkové lince ti cestující budou nadávat kvůli nepohodlí a na zájezdy můžeš rovnou zapomenout...
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousku polepším se...!Jen pro orientaci..
Jendo já vím,ale fakt musíš uznat že že i použití autobusů SA je tak trochu diskriminační!Jo neměl jsem na mysli vyloženě linkové a zájezdové...Ale sám uznej,že takovej Ayats na lince třeba Praha-HK-Krkonoše/Orlické hory se spoustou zastávek by byl opruz i s WC.Dám příklad jak jsem to myslel:Arway-sklopky,klima,TV,kafe,lednice-prima auto ne? Od PO do PÁ třebas Praha-HK-Žamberk a zpět o víkendu zájezdy.Třeba DPMD má na pražské lince Arese se sklopkami a klimou.No a kdyby pouštěli video bylo by to super! Prostě kombibus to je ten název co jsem hledal a díky tobě i našel!Třeba jako Many rakušáků Post-bus! Tím co já jel: klima,sklopky široké dveře!Jinak z Brna já nejradši jezdil Tourbusem a Čebusem.SA moc nemusím!Ale to je můj problém!
}
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


jinak máš pravdu,jet třeba C954 s linkovými sedačkami do Chorvatska,tak vystoupím už v Mikulově Mně stačila i SOR "C" Praha-Děčín - i když nic proti SORkám!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace