K-report
 

Archiv do 07.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 07.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 17:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5444: Je loutka .

O kvalitě dopravy poskytované soukromníky jsem se přesvědčil před hodinou doslova strašnou jízdou v Horkého voze 1179 (ex 194 DP Most). Tento vyhlášený vrak má již bezvadně popraskaný rám, jízdu zpříjemňují hezky prosezené a černou koženkou potažené sedačky, dále pak pohled na prorezlé dveře a loupající se bočnice, které se od výroby nikdo neobtěžoval natřít. Požitek z jízdy též umocňuje naklánění zhuntované kastle, smrad od motoru a zvuky o roztodivných vlnových délkách. V celém vozidle byl dosazen pouze jediný Mypol (po ostatních čouhají jen kabely), jestli fungoval, jsem nezjišťoval. Podle cedule, která byla ještě ke všemu vzhůru nohama, jsem jel X-24, i přestože jsem zrovna užíval jistě kvalitních služeb sesterské X-18. Řidič v nějakém nespecifikovatelném triku se v zastávce Botanická zahrada neobtěžoval vůbec zastavit, dokonce dělal, jako by ji vůbec neviděl.

Těžko si lze představit, že v případě rozprodeje DP-A by tomu bylo jinak. Jedině jednotný DP je schopen zajistit unifikovaný stav provozu na linkách, kvalitu poskytovaných služeb a slušnější plat pro zaměstnance.
Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 18:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za poslední roky jde všechno od desíti k pěti.
Nejdřív umírá Houfek,pak "transformace" DP nesoucí mj.sebou zrušení dejvických garáží, anarchii a nejistou budoucnost úplně všeho-rozprodávání DP-A >> likvidace garáží Vršovice atd... ;v globálním měřítku ČR likvidace Škody Ostrov,před nedávnem přejmenování Karosy a v souvislosti s tím ukončení výrobní řady Karosa B900...
No je to fakt bezvadný.A bude určitě ještě hůř...

Já jsem zásadně proti rozprodávání DP. V jednotě je síla.Soukromník = sebevražda.Prostě konec.

(Příspěvek byl editován uživatelem 5444.)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 18:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atmák: Něco podobného se stalo minulý týden na jistém voze Connexu r.v. 1995, také byla cítit nafta a na konečné už vesele tekla na motor z povolující se trubky vstřiku u jednoho válce. Tento autobus se také za jízdy kroutil více, než je obvyklé.
Ostatně, 1251 měla minulý týden a možná ještě má, také prasklý jeden měch, nebo možná oba na levém zadku, protože to dost podivně sedělo.

Ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Když magistrát nechá svoje voliče a občany jezdit v něčem tak otřesném (a ať mi nikdo netvrdí, že netuší, v jakém stavu ty vozy jsou, ale chladnou řečí zákonů lze toto odbýt jedinou větou- vozidlo má platnou STK), tak proč by dopravci tyto vozy nenasazovali. Nic je to nestojí, jenom to vydělává.
Asi dnes je moderní ztotožnit se s heslem "dokud to jede, je to dobré a lepší už to být v žádném případě nemusí", což smluvní dopravci o kterých je zde hlavně řeč plní na výtečnou. Černou ovcí je pouze a jen ten Dopravní podnik, který (jak jistě někteří namítnou dotovaný, ale to sem nepatří) se i o svoje vozidla stará, dokonce i jezdí a dokáže řidiče přes všechny známé útrapy poplatné velké firmě, zaplatit.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 18:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celé je to už teď v pr... a to nemluvím jen o MHD, busech a tak. Už jen pár kroků do závěrečné agónie.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 19:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to viděl tak, že se potichu občas na nějakou linku, pár pořadí, z nějakého zástupného důvodu vypíše výběrové řízení, které čistě náhodně vyhraje Connex, za čas se zjistí, že při menším počtu busů je neekonomický mít Vršovickou vozovnu, když je kousek vedle Kačerov, prázdnou vozovnu čistě náhodně koupí Connex, a takhle nenápadně to půjde dál, až jednoho dne, ať se podívám, kam se podívám, všude uvidím Connex, resp. Veolia.
Jinak jsem včera koukal, že to ledabylé Connexí odstavování busů má další oběť - ta jedna C744 je od sprejerů zmalovaná zepředu do zadu - hanba vypravovat takové vozy.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 19:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jinak ohledně dvojích dveří - v Lodnýně se do autobusů nastupuje dokonce jenom předními dveřmi a každý si musí před řidičem "pípnout" , nebo ukázat jízenku. Takže bych si dokázal Prahu představit i s dvoudvéřovými Crosswayi. Ale jestli těch 200 busů bude "až jednou" kupovat Connex, tak si myslím, že to budou spíše dveře čtyři - ty SORové
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 19:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SORy nikdy! To radši smrt. Takovou černou ovci mezi autobusy.Stačí ten předpotopní vzhled...

Jakto, že nebude třídveřový Crossway?? Nechápu tu logiku. Támhle zájezďáků má celý slavný IVECO ČR plnou p.r.d.e.l v nabídce a co jako městský busy? To si myslí, že stačí ten jeden zaprděnej Citelis? To je teda dost velká bída.
Navíc jsou ještě tak sprostý, že Crossway LE nazývaj úplně nesmyslě městským/příměstským autobusem. Crossway žádný městský bus rozhodně není. Typický standardní městský bus aspoň u mě má troje dveře,linkový 2 a zájezdový 1-2.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 20:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5544: aspon je sor česká firma ... a zájezdák 1 dveře?tak možná u LC 735 ... v dnešní době už asi těžko
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)

ICQ:276-583-029
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 20:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vim,že je to česká firma,nicméně nelíbí se mi prostě,je to můj názor...

ad zájeďáky:já napsal 1-2 dveře,ne že mají jen 1

PS:jsem 5444,ne 5544

(Příspěvek byl editován uživatelem 5444.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2492
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 20:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5444 a nač dělat Crossway LE? pro MHD?Chlapče probud se dnes a do budoucna jen nízkopodlažní vozidla.Jiné firmy produkující autobusy se nechovají jinak
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 22:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5444: Městský třídveřový Crossway nikdo nemá v úmyslu vyrábět, protože by přece konkuroval dokonalým Citelisům... Příměstská dvoudveřová LE verze je podle mě maximální přiblížení k městskému busu, které byla firma Iveco ochotná u Crosswaye udělat. A jestli se vám stýská po busech jako B951E, tak jejich výroba je nenávratně pryč mj. i kvůli evropským předpisům.

(Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 23:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už ať ty všechny evropské předpisy jdou kamsi! S Karosou na Brusel a pořádně u ní rozštelovat před hranicemi města čerpadlo a zakouřit jim ulice!!! Za chvíli bude i evropsky normovaná chůze za účelem snížení hluku a emisí při ošoupávání gum z podrážek bot...

Ale zpět k tématu. Iveco chystá "překvapení" v podobě nějakého jiného busu. Pochopil jsem, že to bude právě městské provedení, které nahradí v nabídce řadu 900, tak doufám, že to není jen tlachání a že jsem to správně pochopil.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 09:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych si moc nadějí ohledně dalšího městského autobusu od Iveca nedělal. V novém číslem podnikového časopisu Karosář je napsáno jasně, že Crossway LE nahrazuje autobusy řady B950.
http://www.karosa.cz/_data/doc/czech/karosar_22.pdf
1/ městská verze (CityBus) - nahrazuje 951/952
- uspořádání sedaček v přední části 1+1, šířka dveří 1200 mm
2/ meziměstská verze (InterCityBus) - nahrazuje 954
- uspořádání sedaček 2+2 v celém vozu, šířka dveří 800 mm

O třídvéřové verzi se nikde nic nepíše. Z fotek interiéru je jasně vidět, jaká je koncepce verze CityBus: Přední část zajištuje dostatek místa pro stojící a pro rychlou výměnu cestujících. Do zadní části je nutné šplhat po schodech a jsou zde sedačky pro cestující na delší vzdálenosti.

Pokud bude ještě nějaký bus od Iveca, očekával bych spíš nějakou 15metrovou verzi, která bude určena pro náhrady autobusů řady C744. Škoda, že se asi nedočkáme kompletní řady LE včetně kloubových busů jako má např. Volvo...
 
 
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 09:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636:
Žádná náhrada Karos řady 900 nebude. Městské busy musí být od 1.1.2007 na trhu EU vyráběny a nakupovány pouze jako nízkopodlažní. C900 nahradil Crossway, B900 nenahradí nic.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 12:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iveco chystá "překvapení" v podobě nějakého jiného busu.

No to jsem si myslel také, jenže myslet znamená h**** vědět. To překvapení má být další autokar či zájezďák, takže žádný další vůz na MHD. Jinak vozy řady 950E byly už doopravdy přežitek, který víceméně dobýhal setrvačností. Na meziměstskou, dálkovou a nepravidelnou dopravu je náhrada řady 950E jasná. Co se týká městské a příměstské dopravy tak od Iveca se bude muset řešit kobinací Citelis a Crossway LE. Nebo jak už tu bylo psáno výše bude se muset dopravce ohlédnout po jiném dodavately, myslim že třeba z nabídek EVOBUSU, Solarisu, SORu, Volva nebo třeba Tedomu by se dalo vybrat. Dokonce Evobus, Solaris nebo SOR jsou schopni nabídnout vozy v koncepci LE ve třídveřové verzy která je pro náhradu vozů B951/2E jako stvořená.
M1 - Maracaibo
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už je to tady. Mnou zniňovaných 200 nových vozů u DP bude nakoupeno jako náhrada za 200 vyřazených B 732. Vše má proběhnout již příští rok, takže foťte, foťte, foťte...

A zde foto vyřazené 7176
 
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Městské busy musí být od 1.1.2007 na trhu EU vyráběny a nakupovány pouze jako nízkopodlažní.
To není zcela přesné. V tom předpisu se o nízkopodlažnosti nic nepíše. Píše se tam jen, že městské autobusy musejí být přístupné pro vozíčkáře. Teoreticky tedy stačí i vysokopodlažní bus s plošinou. Problém je ale v tom, že takový bus by v dnešní době byl dražší než LE a tudíž de facto neprodejný. Proto ho taky žádný výrobce nenabízí.
Ale náhrada za B95x bohužel bude. A to v městské verzi Crosswaye LE (viz Karosář z Proxova odkazu). Inu, co začali zabedněnci z Libchav, debilové z Mýta dokončí. Takže s klasickými NP busy na MHD v Česku se bohužel můžeme rozloučit.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 19:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr Proper:
to je jako oficiální stanovisko z vedení nebo odkud?
Nezdá se mi to.Už chci vidět,kde na to vezmou,když jsou maximálně schopni přikoupit pár desítek busů za několik let...No ale zas na druhou stranu,tohle může být to pověstné ticho před bouří...

Bohužel,Karosy řady B700 jsou tu s námi už od začátku 80.let.Tedy téměř 30 let.Jednou je vyřadit musí...
Nicméně byl bych raději,kdyby se vyřazovaly postupně a ne najednou.To je celkem drastická změna.
Plně je ale nechápu.To jsou na tom špatně už i Karosy B732 ročník 93?

Jestli to bude Crossway LE,tak jsem celkem rád.
Hlavně,že to nebudou Citelisy,to bych nepřežil.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 20:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyřadí je současně se mnou. S poslední skutečnou Karosou (a tou je pro mě řada 700) opouštím šoférské povolání.

Ať si autobusovou dopravu ovládnou autokary třeba s vodotryskem, MHD 100% nízkopodlažní vyklepance a meziměstskou dopravu vozy s volantem a řadicí pákou z osobáku.
_______
Doplním již výše probíhající téma ohledně těch jednodveřových autokarů. Minimálně dvoupatrový Neoplan N 122 má oficiálně jen jedny jednokřídlé dveře sloužící cestujícím. Autobus je koncipován tak, aby řidiči měli čistě svůj prostor a dveře a cestující zase svůj. Takže i otřepaná fráze "v dnešní době" zde není tak na místě.
V dnešní době jsou všichni rozmazlení jako nevím co...
Ostatně i u Karosy LC 735/6 bylo možné druhé dveře používat. Jen "lepeňák" tam měl nouzový východ, protože dveře většinou v provozu nejsou. Nevýhoda? Spíše výhoda- řidiči mají o cestujících vždy přehled a jestli je někdo líný přejít od zadu do předu autobusem, ať zůstane celý život doma na pohovce u televize. Překážení si v uličce? To k zájezdům patří, kdo nechce, může si připlatit a letět...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 20:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5444: je to oficiální "historka", která se po DP šíří. Samozřejmě, nic z toho nebude, pokud nebudou i finance. Ale uvažme, že tak najednou se našly peníze na soupravy metra M1, tak najednou se našly peníze na tramvaje 14T, tak proč by se tak najednou nenašly peníze na 200 nových vozů ? Ano, vím, zní to nepravděpodobně. Ale za tu chvilku, co jsem v DP jsem pochopil, že stanoviska a plány se mění tak často a tak razantně, jako počasí na horách.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 20:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že pro začátek nemusí být dvoudveřový Crossway LE takový problém. Pokud bude řidič vždy otevírat přední dveře, výměna cestujících bude de facto stejně rychlá jako u klasických sd busů, protože u těch řidič zpravidla přední dveře neotvírá a pro nástup a výstup cestujících slouží pouze dvoje široké dveře. Menší potíž je sice v tom, že zezadu bude ke dveřím daleko, ale to by nemuselo vadit, kdyby byly Crosswaye nasazovány na méně vytížené (a příměstské, konečně by 3xx mohly být zčásti NP) linky a na těch vytíženějších je nahradily B9xx. Třeba mezitím Iveco vyvine nějaký kloudný městský třídvéřový autobus. A když ne, může se DPP obrátit jinam (konečně). To je vždy nejúčinnější lék...

Jinak ale náhlé koupi 200 vozů nevěřím a vzhledem k tomu, že dnes je vozů tak akorát, spíše by jich mohlo být víc, i kdyby se 200 vozů zakoupilo, neveřím, že DP by vyřadil víc jak 150 vozů...

Rebelská myšlenka (neberte ji vážně): vyřadit najednou 150 vozů znamená je prodat nebo se postarat o jejich likvidaci (což něco stojí). Vzhledem k tomu, že těžko někdo od DP koupí 150 autobusů, mohla by být jejich cena nízká. Co takhle se na nějaký složit?
Martinb941e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 20:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr Proper: zrusení sedmistovek v příštím roce celé nemuze proběhnout, protože se ještě nevyřadí ty s klima Trav-cool jako je třeba 5879, 5925 a tak... A navíc 741 které maj so ani ne 2 roky. S tim nakupem 200 novych vozu a rusenim 700 uz je to skutecne jasny?
Martinb941e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 20:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mouser: souhlas, ozvi se mi na icq: 458 100 076, nevim tady o nikom komu by nechyběly 731/2
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 20:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martinb941e : já nepsal všechny, ale "jen" 200 vozů. Samozřejmě, že by měly jít pryč ty nejstarší GO.
Jistý vlastně není nic, ale mluví se o tom tak vážně, jako nikdy o ničem jiném, čili bych se na to radši dopředu připravil, že se to skutečně stane.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.225
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 21:04:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atmák Neděle, 03. června 2007 - 17:52:08
HOTova 1179 (ex 1074) měla GO v 1994 v Mostě, tak nemůže mít nikdy nenatřené bočnice. Byla přetřena na lak co se dělal na 700 do r.85 (červená/krémovo-žlutá).
Jinak souhlas, je to vrak, který měl být tak před třemi až dvěma lety vyřazen.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 21:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si autobus hodlám koupit určitě, i kdybych neměl jíst a prodat osobák. Chtěl jsem 1332 Connexu, ale bohužel do doby, než půjde pryč, nedám dohromady ani peníze ani neseženu zázemí a autobus se mezitím rozpadne i s tím výjimečným motorem.
Spíše to vidím za nějaké ty pátky na to, že pořídím atmosférickou LC 735, nebo turbo LC 736, popř. ŠL/ŠD 11.

Můj velký sen je založit vlastní bus. dopravu postavenou na několika LC 735/6 v perfektním stavu a výbavě (uvažovali jsme mj. o úpravě kdy každé místo by mělo vlastní audiosystém avšak krabička + kabeláž kus cca 200 kč), ale to je na dlouhou dobu zatím jen sen...

K mému předchozímu příspěvku, ani jsem si samým rozhořčením neuvědomil, že jsem napsal "dvoupatrový" místo "podlažní".

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 22:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty nejstarší kusy z B732 mi budou chybět...
taková 5444 asi skončí už 10/2007(končí STK,má 19 let provozu,kdo ví,co bude...)-dneska na 124/1
dále dejvičáci 5515,5571 a 5576
pak 5457(v pátek na 213/7),5616,5625(dnes 260/10),5627(dnes 138) a 5798,5799...>>jak je vidět,všechno vršovický veteráni...
--------
A co taková 5292?Pochybuji,že tu vyřadí také.Je sice ze všech nejstarší,ale co jsem slyšel,je v perfektním stavu.5457 taky nevypadá nejhůř.Řekl bych,že je na to lépe než 5444.
Doufejme,že něco málo snad zbyde.Třeba to nebude tak drastický,ty výřady.No uvidíme,ale hlavně ať to není na Štědrý den nebo na moje narozeniny.To by byla dobrá ironie :-)))
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 22:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5444:právě že nezbyde z B 73x nic respektive nic moc pravděpodobně to postihne všechny cedulové vozy a vůbec bych se nedivil kdyby to postihlo všechny výše jmenované vozy nejstrašnější je že pokuď budou dodávky tak masivní jak se zatím uvažuje nejspíš to nepřežijou ani vozy C 734 který by mohly být prodány na dojetí někam na sever kde je autobusová krize.Vidět takovou 5972 jak jí tam huntujou je strašná představa!
Když v praze končily ikarusy tak některým nebylo ani deset let a všechny do jednoho byly vyřazené v jeden den bez ohledu na stav takže bych se vůbec nedivil kdyby to samé postihlo řadu 7 co se týče standartních vozů.
Dál výřad jistě postihne kb vozy řady 7 bez SO a vzhledem k tomu že už se zachrání jen další 3 to bude taky slušný ubytek a snima půjdou určitě i některé nejstarší GO z 6005-6019.
Například v Plzni bylo možné vidět ještě před pár lety B 732 turbo s rábou dnes je jaká koliv sedmička celkem vzácnost stačilo pár solarisu a citelisů a sedmičky najednou nebyly takže to samé čeká prahu.Naštěstí i kdyby to dopadlo uplně nejhuř sedmičky budou dál u Connexu a dalších dopravců alespoň to nebude tak drastický jako u ikarusů v roce 1999.Rozhodně se ani tak nemusíme bát že se sedmičkou po praze nesvezeme.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 22:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Mimochodem, takhle dnes vypadá "tvůj" bus, 6120...
 
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 22:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MrProper:dík už sem se tě chtěl zeptat jak to snim vypadá.No doufám že si zaměstnanci v DOZ dali zvlášť záležet a ty přední kola nezustanou bez těch černejch přírub co sou na šroubech.
AV 15-30
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 23:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam Št: Díky za připomínku. Měl jsem na mysli bočnice zevnitř, kde mám opravdu pocit původnosti (vč. starého čísla). Myslím, že tento bus byl vyřazen již nejméně dvakrát - jednou v samotném Mostě (věděli, o dělají) a minimálně jednou u Hota.

Co se týče řady 700 v Praze, tak jsme docela muzeum. Netýká se to jen DP, ale vzpomeňme např. Hota či Štěpánka. Jinde v ČR tohle už asi nenajdete (světlou výjimkou budiž Znojmo, ale jak dlouho ještě?). Takže stejně jako byly politicky vyřazeny Ikarusy, tak to samé může nastat i se 700. Nedivil bych se. Doprava je dnes o politice.
Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 00:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Connexu bych to viděl na ten samý problém, jako u DP. Sedmičky tam celkem rychle budou mizet taky. Možná na linkách vysočanské části o něco pomaleji, ale budou. SORky už se těší...

Já sem snad přestanu chodit, nemůžu to o těch B 732 vůbec číst.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 08:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je vlastně možný, že se teď pod kolonkou "zlepšení obrazu hl.m.Prahy z důvodu možného konání olympiády" může stát kde co. Když se to dobře "politicky" zdůvodní tak se najdou peníze na lecos. Ale stejně mi pořád přijde ta tichá privatizace pravděpodobnější.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 09:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak se daří lince 134 ve zkrácené trase?
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 16:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na 134/2 byla 5894. Jediný šejdr 134,kde byla B732 :-)
Jel jsem tím v 16:07 z Čechova náměstí. Kupodivu pár lidí jelo už z Kavkazské,jinak cestou(hlavně před Želvou)maximálně tak 10 lidí. Vystoupil jsem na Vysočanské,co bylo pak,nevím,ale jistě někdo na Proseku přistoupil...
------
jinak dnes 5444 na 197/5
kdo chce znát odjezdy v následujících chílích:Na Knížecí:18:26
Háje 16:57,19:27-B-poslední spoj,pak zátah
Myslím si,že na Knížecí by to byla zajímavá fotka.
Pak také 5457 267/5
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 20:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jeden dotaz jakou má barvu Crossway od Uhera?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 21:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: samozřejmě červenou.
RV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 21:12:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je v novém firemním nátěru, t.j. červený.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 21:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fikajs o tak to jsem chtěl vědět.No snad se brzo objeví určitě je k
ad RV též díky
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 22:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris - 19.5.07 : No... Dneska jsem měl čest jet s expražskou 7068 a to byla jízda... Motor, nebo spíš převodovka vypadala, že řidiči každou chvílí uteče do polí... To tak šla už z Prahy, nebo to dorasovali až u CTP? Podle řidičova stylu spíš to druhé... Mimojiné má v háji otvírání předních dveří a na vývěskách jsou ještě mapky PID a tarifní podmínky... Závěrem pár foto při dnešní výluce u Vyškova. Mimojiné solidně orezlej bus...
 
 
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 12:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z: Tak to chodí, když se dopravní firma provozující autobusy neumí řádně postarat o nejdůležitější věc ve svém inventáři, která ji živí (to jest autobusy). Pochopil jsem, že dnes je spíše řádně postaráno o kancelářský nábytek a počítače...

Jinak fotky jsou to pěkné, taková silniční romantika.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
5515
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 13:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte nějáké informace o voze 1332?
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 14:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P z: no ona z Prahy v nejlepším stavu nepřišla, ale CTP udělalo spíše třešničku na dortu... .
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 14:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5515: Stojí v kopřivách. Informace ze dvou zdrojů říkají
a) je definitivně určen k vyřazení a zřejmě sešrotování
b) Z důvodu nedostatku vozů by mohl být oživen
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 16:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před momentem jsem viděl axer 1299 co by autoškolu CP dobrý vozitko si vyhradily pro výcvik.

další drb je od DPP nevim jak dlouho každopadně mnou poprvé spatřená SO 931 a to 7324 na lince 150.

7068 to je ta co měla ty zkušební digitály buse?
AV 15-30
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.225
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 18:19:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7068 je ex dejvická, a patřila tam k těm horším. A když provozovatel se skoro 13 let starému busu nevěnuje a nechá vše kvést ...
Třeba 7064, která jezdí doteď, prošla kompletním přelakem, kytací, nové plechy ap. Nicméně, 7064 patřila v Dejvicích k těm nejlepším.
7068 neměla zkušební digitály Buse.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 18:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to byla vršovická 7086
 
a ještě fotka 7068 u DP
 
AV 15-30
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 20:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Když jsme byli dnes na dopravní vycházce s kolegou Busmaniacem (se asi bude zlobit, když si to tu přečte ) - já byl teda na kole - tak jsme taky na tu 7324 u Čechovy Čtvrti čuměli že se nějak leskne...

7068 vypadá fakt dost špatně. Skoro jako u Hota. Dnes Hotovic busům na X-18 nějak moc nefungovaly dveře, např. na mém oblíbeném vraku ex 1051 ex 5249 jsem musel při pomáhání s kočárkem - 1. rozrazit obě křídla zadních dveří, 2. vyndat kočárek, tento kýbl tímto problémem už trpí hodně dlouho.... Na jednom z Mosťáků to bylo to samé.
Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"
5515
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 09:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Děkuji za informaci ohledně vozu 1332. Je škoda, že to vypadá na neslavný konec. Byla to asi nejrychlejší 732 na 165. Nevíte jak dlouho budou ještě v provozu vozy 1316 a 1324, když jsou už taky nějaký čas dispoziční?

Minulý týden jsem viděl vůz 5636 na lince 10, služební jízda provozovna Kačerov. Vůz má demontované dveře kabiny řidiče, takže se už asi nepočítá s nasazením na běžné linky.

(Příspěvek byl editován uživatelem 5515.)

(Příspěvek byl editován uživatelem 5515.)
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 10:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Atmák:kdo se mi tu flákal před barákem?!
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636: Lešanech jsm se náhodou dal do řeči s řidičem, který rikal že u connexu s 1332 jezdil a provedl na tomto voze několik úprav. (Mimochdem taky tvrdil že sedmistovky jsou i pro něj nejlepší auta ). Popisoval i detaily jak upravil vstřikovače a autobus měl díky tomu nízkou spotřebu a byl vždy spolehlivej. Pak onen řidič od Connexu odešel a s 1332 to šlo z kopce.. Škoda že takových "panů řidičů" neni víc .
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5515:buď klidnej na linky už se 5636 nedostane skončí jako svozák pro kačerov.Ostatně všechny sovozáky co měli tu čest už se zpět na linku nevrátily rozhodně nejlepší ale byla 3092 ta by tam možná byla do teď nebej nehody.Od GO už byla pouze jako SVGK.

Busmaniac:nebyl ten řidič takovej podsaditější nosí brýle..?
AV 15-30
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 15:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Mám takovej pocit že jo. Tak kolem 40-45 let.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konkrétně tenhle:
 
Znám ho jen od vidění ale těžce čeesádní styl nezapře a 1332 jezdil jako by byla jeho vlastní výzdoba vozu ani rádio nechybělo a nejlepší byl ještě znak ČSAD Praha Vršovice to byly ještě na 165 celkem dobrý časy pak ale už s 1332 najezdil a vůz byl přidělen panu L.J. kterýho dostal místo 1316.
Foto:autobusy.org
AV 15-30
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No není to nádhera ?
 

(Příspěvek byl editován uživatelem mr proper.)
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:28:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes byl vyřazen hostivařský 6195. Prasklý levý podélník rámu vleku.
Ale i jinak si to zasloužil, vizuelně to byla nejhorší B941. Zkorodovanost značná.
Kdyby nebyl stop stav, šel by na SO.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam Št. : Má přijít ještě jedna B 941 na SO. Možná to bude právě ona.
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:41:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím jestli půjde nějaká B941 ještě na SO.
Naopak se vyštrtly s plánovaných SO dva původně plánované vozy B741 a dva B931.
Ale stejně záleží na vývoji situace nákupu vozů pro příští rok. Jestli nepřijde tolik vozů, tak se to možná ještě změní.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:58:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná znáte ten fór za bolševika kolující.
Na ministerstvu si dali do rozpočtu na jednání vlády, že chtějí velblouda se třemi hrby. Na reakci pozorovatele, že je to nesmysl, opáčili, že : "Stejně nám jeden hrb škrtnou".
Takže požadavek 200 busů může být jen tah.
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 17:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: No na té fotce se to nedá tak poznat, ale pravděpodbně to je on. Pak myslim přešel k DPP.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace