K-report
 

Archiv do 02.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava ve Slezsku » Archiv do 02.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 21:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ja prave taky vim ze se Sorkou jsou v Havirove spokojeni,prave kdyby nebyli dealeri Karosy tak je kupuji dal a na Citelisy se vyprdnou..no uvidime jak to dopadne
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 22:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prodává vůbec ten Havířov někomu jinému ty busy než Kar,F-M?
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 09:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen to co vím já: Kloubové autobusy stojí na jednom člověku na ČSAD Havířov, který razí teorii, že lépe na vytížené spoje dva autobusy než jeden kloubový. Kloubové spoje stejně nejsou v 70% dne využité a jezdí zbytečně. Větší spotřeba nafty atd. Jsou jen dva osmičkové kloubové spoje a pak tři celodenky. To mluví o všem. A i kdyby ve špičku jezdili samé kloubáky nestačilo by to, ale po zbytek dne zůstanou nevyužité. Tak jak jsou už teď. Takže kloubák na víc podle tehle teorie nebude a místo současného je to taky nepravděpodobně. O tomhle človíčku říkám že jak je jinde zakopaný pes tak tak je zakopaný .....

ČSAD Havířov a.s. zajišťuje především servis pro vozy Karosa. Proto kupuje především je protože se dá říct že to má pod kontrolou. SORku koupil především proto že Karosa neměla v té době alternativu (Pohon na zemní plyn).

(Příspěvek byl editován uživatelem michalosp.)
Na životě miluju zejména tu rozmanitost...
Každý den mě nasere někdo jiný ....
Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 09:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prodává vůbec ten Havířov někomu jinému ty busy než Kar,F-M?
Slysel jsem ze spolhliveho zdoje, ze Havirov chce zacit prodavat busy i ostatnim dopravcum,coz je problem,protoze tady jsou dva dealeri (jeste Kar mobil) a dva se tady urcite neuzivi,a je jasne ze Havirov bude silnejsi...
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 16:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to nevím nevím.....komu by si to chtěl prodávat?Connex jde hlavně do SORek a dopravní podniky SOLARIS...a myslím že zajezdoví dopravci budou kupuvat spíš BOVY...o TQM ani nemluvím...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 23:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem si všiml, že ve FM měli nějaký náznak vnitřního informačního systému pro cestující. Bylo to v B952 zelené barvy. Toš konečně.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 23:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm dealerům: Nikdo nikdy neví, co je v Connexu napadne a jestli nekoupí "Karosy". A Havířov měl zájem se zamíchat do výběrového řízení pro Connex. Nakonec si to Karosa vzala sama na sebe a vyřadila tak dealery ze hry, no a jak to dopadlo vidíme. Mimochodem ve výběrovce pro TQM byl jak Karmobil tak Haviřov, ale tam je to stejně marné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jan Širc.)
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 09:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ve Frýdku-Místku by snad měli taky dělat informační systém pro cestující, když se na to dostávají dotace od měst a kraje. V Havířově to tak aspoň funguje. Mám pocit že ty vnitřní informační panely mají dva vozy B952 se zeleným spodkem (jedna má buřinky na dveřích). Původně měli být pro Havířov - ne ty buřinky ale ty vozy :_)). Ale co sem já slyšel tak stejně nefungují.
Na životě miluju zejména tu rozmanitost...
Každý den mě nasere někdo jiný ....
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 15:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jak dlouho má Ševčík Bovu s poznavačkou 4T0 xxxx ??Je celá taková bílá a má pár míst s modrou a vzadu má reklamu na CK Marted.....kolikátá je to již jeho Bova?
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 18:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Setkal se už s tímto někdo?
 
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 18:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

papir na zakazku
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 18:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl jsem na mysli to, že jsem to ještě nikdy neviděl a ani jsem neslyšel, že by si ČSAD nechávalo tohle dělat.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 19:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je mi jasne.no ja se s tim nesetkal (predpokladam ze Karvina by to asi mela taky ne?)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 19:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka m zajímavé.Logo na lístku mají třeby Autobusy K.V.,Čsad UH.Tohle vidím poprvé.Také to ale nemuselo být na zakázku ČSAD mohlo to přijít v balíku.Někdy se tam najdou věci....Pokud se to bude vyskytovat nadále tak si to možná nechali udělat.To že to není v jiném ČSAD (karviná)zatím nic neznamená mohou mít starší zásobu.Čas to ukáže.Jo ještě logo má CDS Náchod,Osnado MHD,a viděl jsem text jako reklamu cestovky u Záruby.
A pochopitelně Connex má své logo
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
david1973
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.82.156.66
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 10:55:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem se zeptat Michalospa, zdá se mi, že má přehled i o ČSAD FM, nebo i někoho jiného, zda nemá přehled o turnusech tohoto dopravce, hlavně tedy busy, co jezdí v okolí Frýdlantu. Některé turnusy znám, ale ne všechny a rád bych je měl napsané někde černé na bílém. Nebo je jediná možnost, abych přímo zašel za řidičem a požádal ho, ať mi dá vytištěný rozpis turnusu, který třeba právě skončil? Díky
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 18:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono systém turnusů je asi ve všech třech podnicích, které vlastní vlastně CIDEM Hranice a.s. stejný. A to takový že vozy jsou na turnuse a na nich jsou pak řidiči. To znamená například turnus 125 a na něm vůz XtX xx xx. V Karviné a ve Frýdku mají značení turnusu trochu odlišné a přesně nechápu ten význam.Například v Karviné se někdy jezdí od rána do večera a další den má řidič volno. Ale jezdí se vlastně pravidelně. Pokud ovšem nejsou poruchy nebo změny na turnusech. Například když sem se snažil sledovat turnusy v Havířově nestačil jsem ani tisknout seznamy příkazů (lístky příkazů) tak nějak se jmenuje lístek s tím co ten turnus jezdí. O to by si mohl požádat řidiče. Ale vážně se to mění a podobně. Není špatný způsob sledovat jaké vozy jezdí a psát si to a pak si udělat vlastní seznamy (předpokládám že možná něco takového již máš) a pak zkusit zajít na podnik jestli ti to potvrdí.
Na životě miluju zejména tu rozmanitost...
Každý den mě nasere někdo jiný ....
david1973
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.82.156.66
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:18:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Michalosp: díky, některé mám vysledované, ale některé přesně neznám, ale udělám to asi tak, jak píšeš. Jinak třeba tady ve Frýdlantě dochází někdy ke změnám na turnuse z důvodu tankování PHM. Např. vůz, co jezdí většinou jen na Pstruží, jede v některé dny spoj do Staříče, aby odtud mohl zajet natankovat do FM, stejně tak je to s vozem, co jezdí do Malenovic, ten dopoledne některý den jede zase spoj do FM. Rád bych to znal ale přesněji, tak se to nějak pokusím zjistit. Autobusy mě odmala zajímají a hlavně právě ty provozní záležitosti. A ty jsi řidič nebo se o busy taky jen zajímáš? Jinak díky za odpověď.
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No můj zájem o autobusy trvá tak šest let a prošel docela vývojem. Ze začátku sem znal jen řidiče v havířově ze strany lístků a SPZ vozů a čísla linek. Jakmile mi přestali na měsíčník v Havířově dávat lístky tak sem se seznámil s pár řidiči a nakonec se rozhodl že budu taky řídit. Chvíli sem si to zkusil a odešel sem z důvodů které si raději nechám pro sebe. Ale pánům na ČSAD vzkazuji že doufám že mým dnům není konec. Některé turnusy jsou jiné v různé dny - toho sem si všiml i v Karviné. Je to něco podobného asi jako u vlaku. Jezdí prostě jeden den něco a přes noc sice druhý šofér ale pak nemůže jezdit to samé co minulý den takže se to pak mění, ale je v tom jinak pravidelnost. Ono by se to dalo zjistit ale na ČSAD FM nejsou příliš ochotní. Šoféři by snad byli. Chce se to ptát a zjišťovat. Možná narazíš na někoho kdo se taky zajímá a baví ho to a pak uvidíš jak je to jednoduché získat informace od nových známých a pak je třeba vzít na nějakou dopravní akci.
Na životě miluju zejména tu rozmanitost...
Každý den mě nasere někdo jiný ....
david1973
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.82.156.66
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 12:23:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Michalosp: Tak to já se o busy taky zajímám, ale nikdy jsem autobus ani náklaďák neřídil, protože ani nemám sk.D, jen B, takže pouze auto, což ale taky velmi rád. Ty asi znáš tedy spíš lidi kolem havířovského ČSAD, viď? Já jsem z Frýdlantu, takže mě to zajímá hlavně tady, kdysi tu byla i smostatná provozovna ČSAD, ale pak to přešlo pod FM. Jak říkáš, nejlépe je se kontaktovat s řidiči. Jinak SPZ tu taky všechny skoro znám:-) Je pěkné popovídat si s někým, koho to taky tak zajímá, takže je fajn, že existuje i tato diskuse na těchto stránkách. Tak zatím!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 18:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalosp: ale na ČSAD FM nejsou příliš ochotní
Asi máš jiné zkušenosti, ale musím je ČSAD FM zastat. Takové informace, co jsem od nich dostal vždy když jsem potřeboval, a takový pohodový přístup jsem vůbec nečekal.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 18:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem myslel že asi umřu při cestě 5 z Místku AS do ŘEPIŠT....jel jsem skoro v pravé poledne,v buse asi 60 lidí a jela to C 954 E...uchvatných 40 minut jizdy....myslím že by se to mělo řešit nějak jinak než tímhle způsobem Nej by bylo odělit od té 5 frekvenci Místek-Lískovec,Řepiště a vést to přes Hájek a jet až po Sídliště jako příměsto a 5 pětku vést do zastávky Frýdek Sídliště......takhle to je hnus...blé ale myslím že tohle nikdy nikoho na Frýdecké radnici nenapadne
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Myslím, že by to bylo neefektivní. Lepší by bylo celkově linku 5 posílit.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 14:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ano...jenže zhruba od nové osady jede ten bus už takový dost prázdný tak se mi zdá dost neefektivní to tak tahat až do Řepišt...a ta jízdní doba je hrozná...pokud se to nemá změnit tak by se měla posílit ,bud častěji nebo 15 m jenže ty zas podle mě asi jen těžko projedou cestou kolem Hájku a žijeme ve frýdku takže tady může být tak leda 15 metrový Arway ale hlavně na pětku neposílat C 954 NEBO C 734!!!to se nedá!!Jako já si představuju že by jela pětka od Olešné/Hypernovy a na stanovišti by na něho čekala linka X do Řepišt přes Hájek..pětka by jela přes nový byt a tak a X by jel Stanoviště,Městký uřad,Revoluční,Sídliště a alší zastávky směr Hájek...a 5 by jela ze stanoviště jako jednička ale taky jen na Sídliště případně bych jich vedl do Lískovce ale po hlavní...a na tu linku X bych dal něco 10,6 m...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4452
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 20:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si po matuře udělal výlet do Havířova. Může mi někdo vysvětlit nasazování kloubáků? Nějak se v tom nevyznám. Občas na 3, 4, 9, 16... Například jsem jel spojem v 15:15 z Březin a byl tam kloubus, ale předchozí spoj jel sólo vůz. Ten byl navíc dost zaplněný. Navíc nějak nechápu systém zobrazování informací na vnitřích panelech (např. v "hrbáči") Vždy tam svítila zastávka, ze které už jsme odjeli. Hlášení však fungovalo normálně. Pokud jsem si dobře všiml, tak zastávky nahlásil ten samý dědula před smrtí jako v Opavě.
 
 
 
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:Gratuluji k matuře a hezké fotky. Ten dědula je docela o ničem, to se s Ostravou nedá srovnat:-)
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte to někdo nahrané?Docela by mě to zajímalo...Tak ono celkově je u ČSAD trojlístku všechno takové neuhlazené,jen aby se neřeklo....DPO poskytuje mnohem lepší služby A hlavně se u nich můžu spolehnout že můj bus přijede většinou přesně,což ve Frýdku opravdu nejde...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Robinx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Michalis: Mám něco málo nahrané, ale ve špatné kvalitě.
Ostravák: Na panelech je zobrazováno co na EM Testech, takže asi tak. Řidič zpravidla přecvakává zastávku až při zastavení a když začnou nastupovat lidi. Tím se i spustí hlášení zastávek.
www.mhdhavirov.kvalitne.cz
Robinx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nedovedu si představit, že by to hlásila ta ženská z Ostravy, to by bylo moc rychle a svižné. To musí být pomalu - tak jak se na havířovskou MHD sluší a patří - pomalé tempo...
www.mhdhavirov.kvalitne.cz
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlášení zastávek by se mělopřepínat automaticky pomocí GPS.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Robinx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No některé vozy to mají, ale stejně jsou souřadnice špatně nastavené, takže to hlásí blbě.
www.mhdhavirov.kvalitne.cz
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 01:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Ty bys z toho udělal "hromadnou dopravu" 2 busy najednou a pak zas hodinu nic.
Podlě mě, by to chtělo aspoň ve špičku půlhodinový interval. Oblast Lískovce by podle mě uživila vyšší množství spojů. Dneska, když je hodinový interval, tak ten je pro cestující strašně demotivující a bus potom využívají spíš jenom ti, kteří musí. Ale pokud by byl interval půl hodiny, tak se podle mě najde i více cestujících, kteří ho začnou využívat.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 15:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já vím no...máš pravdu...půl hodky by taky nebylo špatné....ale ono nejde jen o ten Lískovec ale i o Řepiště..z Ostravy jezdí bus co 20 minut ve špici a jde vidět že jím nejezdí jen studenti ale z Frýdku jsou jízdní řády postavene trošku na hlavu tak jde vidět že těch lidi v poměru ke studentům je mnohem mín...Já osobně si myslím že nejenom Lískovec ale celý Frýdek Místek je špatně obsluhován....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 00:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že samotné město FM je relativně dobře obsluhované, ikdyž mohlo by to být lepší. Hodně mi vadí pomalost MHD ve městě, ale jinak třeba výkony má slušné. Ale ty okrajové části - to je bída. Přitom stačí i takový 30-timinutový interval, aby se to zlepšilo. Tento interval už stačí na to, aby začali MHD využívat i lidé, kteří ji dnes nevyužívají, kvůli nízkému počtu spojů. Jak píšeš, je opravdu rozdíl mezi ostravskou 21 a frýdeckou 5 z Řepišť. Je to vidět. A právě ty okrajové části jsou části, které se rozvíjí a kvalitní MHD může dále pomoct tomuto rozvoji a získat si nové cestující.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,pomalost jsem měl na mysli především....při cestě z AS na železniční zabere nástup lidí víc času než cesta...a jěště k tomu si myslím že na jidničce by se opravdu hodil nějaký 15 m bus ale to jaksi ve Frýdku neexistuje protože Iveco něco takového krom Arwaye nemá v nabídce...ono když jsem začal jezdit do Místku do školy tak zdejší MHD na mě působila dosti chaoticky....a toho dojmu jsem se pořád nezbavil...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 13:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Volvo nedělá nějaké 15m? To by možná ještě taky šlo, když ČSAD je ten dealer. Hlavní slovo v tomhle má město. Ale opravdu, chce to ten nástup řešit jinak. A co teprve, jak se otevře nový autobusák, to bude mazec.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 15:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No toho se opravdu děsím.....já jezdím 21 z Vratimova do Řepišt a odtamtud do Místku na AS..není osoba která by byla ráda že tam ten autobusák bude...já jen doufám že si řepištké zastuputilstvo vyjedna to aby bus z Řepišt mohl jezdit někam do Místku,třeba na Anenskou ale jestli bude bus jezdit jen do Frýdku tak za rok sedám do auta a jezdím autem....a takový postoj bude mít hodně lidí už ted...no a ten zbytek bude jezdit MHD což si myslím že při dnešních poměrech bude absolutní chaos

No jenže to Volvo nevidím nějak růžově....pokud vím tak je v FM jediné Volvo a to už pěkných pár let..No já osobně mám někdy pocit že město se chová tak jak chce ČSAD...a jěště k tomu když na radnici má na starost dopravu místostarosta který byl předtím učitel a myslím že tomu fakt hodně rozumí On ten záměr udělat místo stanoviště parkoviště hovoří celkem jasně...prostě zvýhodnění auta před autobusem v oblužnosti centra....a ten argument že musí dostat autobusy z centra protože blokují hlavní tah....to je celkem dost slabé...kolony busů jsou tam asi tak 15 minut kolem půl osmé ráno....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mi připomnělo stěhování autobusáku v Havířově. To pak bude takový chaos v dopravě.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Dan321
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden nový CROSSWAY na AN
 
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka m: no taky jsem na to zvědavý jak se všechny ty jízdní řády a tak budou najednou měnit.... a říkám si co pak bude s dnešním stanovištěm u vlakového...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 20:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_m: V Havířově se má stěhovat autobusák?
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo.. Mluví se o tom docela dlouho, ale zatím díky bohu nic:-)
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to jsem si taky říkal že se o tom jen mluví a že v našem státu se staví všechno pomalu....a najednou vidím jak se tam bagruje potom staví budova a ted už stanoviště....takže červenec je realný začátek
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 00:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Řepišť jezdí MHD, takže ta by měla jezdit dále do Místku. Ale co takoví lidé z Morávky, Třince, Lučiny atd. Ty to vyhodí u vlakáče a konec. Podle mě, se stane to, že MHD zkolabuje a pak se bude strašně rychle hledat nějaké řešení. A to by podle mě mohlo být takové, že ty meziměsta zase začnou jezdit až do Místku. Takže jediné, co by se ve skutečnosti přesunulo by byly dálkové linky. Nebo můžeme zavést kyvadlovou dopravu a nástup všemi dveřmi a nejlépe to zkombinovat se vstupem do ODIS.
No ve čtvrtek budu přednášet před některými zastupiteli o změnách v MHD a tak jim to velmi důrazně připomenu, že to je třeba vyřešit ještě dříve, než k takovým problémům dojde.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 08:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano jezdí i MHD ale ta jezdí především jen když jezdí duchodci...hlavní proud lidí vozí 860 306(myslím že tak je to číslo linky) Frýdek Místek-Řepiště-Paskov Důl....

Ono nejhorší je že se to řeší až ted...tyhle věci se měli řešit předtím než se vypsalo výběrové řízení na tu stavbu....Pokud by se konečně rozhoupali a vstoupili by do ODIS tak myslím že by se to dalo přežit protože jízdní doba by se zkrátila asi na polovinu.Ale myslím že v těch obcích co jsi vyjmneoval bude hodně nespokojených občanů,to bude vést k tomu že budou tlačit na starosty a ti budou chtít aby jejich busy jezdili třeba na POlikliniku nebo na Anenskou...ale to povede k absolutnímu zahlcení Místku busy

Mám určité obavy že zastupitele tvoje obavy moc brát nebudou Ono vpodstatě se to dotkne jen lidí co žijou mimo Frýdek-Místek,tj. nejsou to jejich voliči a zastupitele nejspíš jezdí hlavně autem takže parkoviště místo stanaku se jim bude hodit...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4686
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 14:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase jedna z Karviné (4T3 7789).
 
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 19:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak pro ty co nevědí tak do Místku jezdí hrbatá SORka od BUS Slezsko ráno kolem sedmé a pak tam stojí celkem dlouho po 12 hodině...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No uvidím, jak na to budou reagovat. Jinak s tou poliklinikou nejsi daleko od pravdy. Město uvažuje přestavět ulici 8.pěšího pluku (před poliklinikou) na pěšší zónu s tím, že by zde měly povolen vjezd jenom busy. Bude tam relativně dost místa i na odstavování busů, takže by to časem mohlo nahradit starý autobusák. Byla by to taková autobusová ulice. Jediný problém je, že z té ulice nejde přímo odbočit na Frýdek, a odbočení se bude stavět nejdříve po otevření obchvatu. Což taky nebude hned, neboť kraj zase neudělil nějaké povolení, a stavbu to tak opět zpozdí asi o rok.

Jinak, jaký bus posílá Havířov na lince do Brna. Danke
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám poro vás něco ohledně přesunu AN k vlakovému nádraží v Havířově:

Dobrý den, jednou jsem slyšel, že by se mělo stavět autobusové nádraží pro meziměsteké autobusy u nádraží ČD, aby nemusely zajíždět do města. Byla to pravda? A neplánuje se něco takového? Děkuji

nádraží zde skutečně je i podle územního plánu. Zatím se však o ničem takovém nehovoří, ani v horizontu blízké budoucnosti. Otázkou je, jak bude probíhat zapojování Havířova do integrovaného dopravního systému kraje, zda někdy takový požadavek nevyvstane. Pro Havířov by však bylo daleko přínosnější realizovat rychlostní komunikaci, která spojí dálnici D 47 a rychlostní kumunikaci z Českého Těšína na Frýdek - Místek. Tím by vznikl obchvat města, který by odklonil těžkou dopravu i větší část osobní dopravy a autobusová doprava by již nebyla takovou zátěží. Jednání o této komunikaci se již vedou, ale zahájení stavby není určitě otázkou několika příštích let.

A opravovat to staré taky nechtějí.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc:To co říkáš je pěkný nápad ani jsem o něm nevěděl...ale myslím že tohle by se hodilo spíš ve Frýdku od kruháče před Novým bytem po "Rubikovku" ..Ty auta mají mnoho možností kudma jet a takhle to brzí totálně provoz a myslím že tomuhle místu by hodně slušela buso-pěší zona...jinak nevíš co bude se stanovištěm před železniční stanicí?říkal jsme si že tam pak můžou udělat parkoviště ale jsou tam celkem vzrostlé stromy tak jsem zvědavý co z toho vykutí....ale libil by se tam parčík

Jo a pak tu napis jak si dopad..pripadne pokud by si nechtel verejne tak mi pisni soukromou zpravu.diky

(Příspěvek byl editován uživatelem Michalis.)
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom úseku u Nového Bytu se do budoucna taky uvažuje, že se přemění. Ale zatím je to pouze ve stádiu úvah. Zatímco ta poliklinika už je pěkně rozpracovaná. Na stránkách města jsou dokonce plány jak by to mělo vypadat. Co bude u nádraží, to fakt nevím, ale musí tam být ještě dost místa na otočení busu, bo MHD tam bude stále zajíždět. Ale ten parčík by nebyl špatný.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 20:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je jasné ale ale už dneska se spoustu ridičů otočí u nádražní budovy(doufám že víš co myslím,)takže to by tam jediné zůstalo a jinak park...No ale od studii je někdy bohužel daleko do praxe
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4465
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si dneska udělal zase výlet. Tentokrát do Třince.
 
 
 
 
 
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 20:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám začala letní sezóna. Dnes ČSAD Havířov a Karviná poslali na dálkovou linku do Brna busy Karosa C 954 E v původním nátěru. Doufám, že to nebude nový trend. Ještěže v Karviné prodali tři parádní zájezdový busy, aby měly jedno Iliade.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni pořád jezdí pro Vítkovice Tours?jsem myslel že s nima končí když nemají už tolik busů.....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 23:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Driver: Cože to tam poslali? To nemyslí vážně. No to se ještě budu rozmýšlet, jestli nepojedu na Autosalon vlakem. Nevíš jestli to bylo klasické meziměsto nebo v nějaké zájezdovější úpravě?

Jinak nějaké to info z FM radnice: Kvůli tomu, že není obchvat, se tam už všeci zbláznili. Je návrh, že na starém autobusáku zůstane zastávka, ale pouze ve směru na Frýdek a že odbočení vlevo od Frýdku na autobusák nebude možné. Tzn. že MHD z Frýdku by musela jezdit přes Polikliniku. Tím by se naprosto zničil celý systém MHD, protože jak okružní linky (pokud by byly vůbec možné), tak i obyčejné linky, měly v každém směru naprosto jinou trasu. A vznikl by naprostý blázinec, kdy by se člověk mohl z určitých zastávek dostat na nějaké jiné zastávky, ale zpátky už ne. Dám příklad vedení l.č.1: směr Místek - Frýdek by jela klasicky, v opačném směru by pak musela jet přes polikliniku a Ostravskou, mimo staré AS. Linky 7 a 9 v této situaci ani nemůžou existovat. Zastávka poliklinika se stává naprosto nepoužitelnou pro cesty někam jinam něž na Riviéru. Ovšem z Riviéry se tam prakticky nebude jak dostat. Velmi by mě zajímala taky obsluha zastávek na ulici 28. října. Hlavně, že na autobusovém vznikne nějakých 70 parkovacích míst, aby mělo 70 lidí kde zaparkovat, ale tisíce lidí budou mít kvůli tomu naprosto nepoužitelnou MHD a o příměstské už radši ani nemluvím. Jenom bych dodal, že nepočítá s posílením MHD mezi Místkem a novým autobusovým
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6390
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 23:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karvinskou Karosu jsem potkal odpoledne v PV, byla to klasika, C 954 s lepenými skly (E jsem na levém boku neviděl), RZ 1T4 xxxx
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 23:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: To je už odevzdaný smích.....no tak to vidím že za rok budu jezdit do školy autem......ikdyž jsme odpůrce aut ale tohle se nedá Doufám že se aspon Frydečáci zadusí těmi výfukovými plyny... bože.... chtěli zabránit dopravnímu kopalsu..ale dopravní kolaps teprve nastane...protože spoustu lidí přesedne do aut...Frýdek-Místek je dvojměstí...a lidí jsou líní chodit 15 minut z Místku do Frýdku pěšky...takže hezky do autíček...v buse zůstanou jen duchodci kteřá budou mlátit nakupními taškami řidiče po hlavě když je doveze uplně někam jinam než chtěli,školaci budou radši chodit pěšky a nakonec se z MHD stane MHD duchů já budu muset začit dělat úkoly doma protože se mi cesta do školy prodlouží asi o 20 minut...ale aspon budu mít vymakané nohy z toho neustálého přesouvání po tomhle dvojměstí.....at žijou komunisti a komunisti na kandidatce ČSSD....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 14:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JŠ: standartní linkové provedení (aspoň že v původních barvách), pokud nepojedeš v pá,so,ne tak určitě pojede dálkový bus. Víkend občas linkové busy, uvidíme. Kdy vlastně pojedeš?

Bobyk: podle mě všechny Karosy 950 s lepenými okny mají na označení E. Viděl jsem je v protisměru na dálnici takže jsem se řídil těmi okny.

Michalis: jezdili pro CKVT, Kovotour plus, Čedok a pro sebe. Určitě budou jezdit dál ale v rámci možností. Celkově NOD jezdí hodně. Zbylo jim 6 autokarů, takže budou hlavně na zájezdech. Nabídka zajezdů od CK by byla ale busy nejsou.
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Driver: Lepené okna můžou mít i obyčejné C954. Tehdy to byla výbava na přání. Verze E má myslím jiný motor, lepená skla a ještě další věci ve standartu.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka m: díky za upřesnění. Dosud jsem se s C 954 s lepenými okny nesetkal.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace