K-report
 

Archiv do 02.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy SOR » Staré archivy » Archiv do 02.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 16:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: V případě prostoru pro kočárky ano. Zkus se někdy svézt hrbáčem s kočárkem a budeš vzývat na nebesa i staré vysokopodlažní Karosy. Zvláště v provozech, kde je nástup předními dveřmi.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33702
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 16:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si nemůžu pomoct, ale to mi přijde podobné, jako důvod, proč „nejdou” šoupačky (lidi tam strkají ruce).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 16:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: sklápěcí podélné sedačky jsou i v chomutovských solarisech a zatím jsem neslyšel o tom, že by byl problém (ale pro jistotu se přeptám)
rok 2007 - dvě autobusová výročí na Chomutovsku
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2679
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sklopné sedáky - já osobně si je velmi pochvaluji a v našem provozu se osvědčily.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6293
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tak deset sedaček pro starší a zdravotně handicapované cestující, a zbytek místa k stání? To by byla kapacitka...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3652
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 20:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, vzhledem k tomu, že by to vyhnalo dvě třetiny cestujících, tak opravdu dostatečná i pro procházení od předu dozadu a zpět. I když zkušennost mluví tak trochu o opaku.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 00:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Hodoníně si ty podélné sklápěčky pochvalují hlavně důchodci, to je pravda. A to je ale bohužel také hlavní problém s těmito sedačkami. Zkuste napomenout důchodce aby po nástupu někoho s kočárkem nebo vozíkem okamžitě a bez řečí uvolnili prostor. Hodonínští vozíčkáři na to začali upozorňovat, ale bohužel pozdě. Teď už je vozový park kompletní, tak se s tím už nedá nic dělat.
Magiq: A proč se tedy u vás nepokračuje v nákupu Ekobusů a místo toho se pořizují Citelisy? (To není rejpání, opravdu bych to rád věděl, pokud to není tajné).
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3660
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 00:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, to je problém. Zažil jsem cestu v Citibusu (anebo jak se to jmenuje, nyní snad Citelis), kdy na plošině byly dva kočárky a dva důchodci (cca 60 let, muž a žena, patřili k sobě) a kdy asi polovina sedaček byla volná. Na zastávce chtěla přistopit paní s kočárkem, tak chtěla po těch důchodcích uvolnit prostor. Ti byli zcela rozhození, patrně vůbec nechápali, proč by si měli přesednout. K paní se přidali i cestující, ale až po důrazném zásahu řidiče si pár přesedl, div si při tom hlavy neukroutil.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 04:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni tam prostě budou sedět ať se děje cokoliv a nikdo jim nevysvětlí, že když je narvaný autobus, měli by dát nohy pod sebe nebo vstát, pořád tam budou sedět s nohama do uličky a nadávat jak je to nacpaný a jak už se do toho autobusu nemůže nikdo vejít...
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 06:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže to shrnem.Broblem neni v sedačkách nebo autobusech,ale v lidech.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 11:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mojmir: Nicméně kdyby tam SOR ty sedačky přestal mermomocí cpát, tak by tenhle problém nikdy nevznikl a my to tu nemusely rozebírat
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33720
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 11:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:
A CB v prostoru pro kočárky sklápěčky nemají?

Jinak viz výše.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 11:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Jak kde. Třeba v Hodoníně ne. A i tam kde je mají, překážejí až ve chvíli, kdy se tam někdo snaží nacpat víc než jeden kočárek. U hrbáče překážejí už když se tam pokouší dostat jeden. A to je ten problém.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6309
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 13:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: No, já nevím, pokud si někdo v Angoráku sedne na sklopnou sedačku, je takřka nemožné se tam s kočárkem dostat. Ale pokud v SORce sedí lidé vepředu, je přístup s kočárkem přece jen o něco lepší.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 22:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co tu řešíte....ty sklopné sedačky jsou good....a když s tím jsou problémy tak by to chtělo nad ně nalepit nálapeky na kterých by bylo velkým napsáno v prípadě potřeby nutno uvolnit vozíčkům nebo kočárkům..prostě něco v tom smyslu...neuposlechnuti muze byt trestano pokutou!!-to by jste videli jak to hned zapůsobi...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 22:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V TQM je máme a já sněma problém nemám. Sice je možné, že se někdy stalo to, co tu popisujete (já jsem to nezažil), ale v tom případě se to dá řešit tak, jak to popsal Michalis a jak již bylo řečeno výše "je to v lidech".
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: A kdo by ty pokuty vybíral? Řidiči? Ti už mají i bez toho dost práce. Revizoři? Ve většine provozů kde jezdí BN12 ani nic takového neexistuje. A i když existují, objevují se tak zřídka, že by musela být náhoda aby zrovna měli co pokutovat. Policie? To by muselo být takové nařízení v zákoně. A proč ho tam dávat, když se týká jen jediného typu autobusu. Nemluvě o tom, že i kdyby to tam bylo, mají policisté lepší věci na práci. Kdepak, jediná možnost je, aby SOR ten prostor pro kočárky od základů překopal. Jenže tomu je to evidentně fuk.
Bobyk: Nesouhlasím. Pokud se zrovna nejedná o kočárek pro dvojčata a bus není narvaný k prasknutí, tak se Citybusu/Citelisu pohodlně vejde, aniž by při tom blokoval uličku. U hrbáče naopak zablokování uličky hrozí téměř pravidelně. To je prostě fakt. Jen je to možná u čtyřdveřových hrbáčů méně vidět.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6339
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Já netvrdím, že se tam nevejde, jde mi o to, že pokud někdo na té sklopce v Citybusu sedí, tak prostě neprojede na svoje místo, což u hrbáče, pokud lidé sedí vpředu nebo si tam přesednou, nehrozí. O průchodnosti uličky jsem nepsal ani písmeno.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:pro většinu lidí stačí to že tam je naka zmínka o pokutě a uposlechnout to ze strachu....uvádíte problém hlavně s duchodci...a ty myslím tohle uposlechnou...a myslím že nalepení nálepky ve většího rozměru může přijíd max do 10 korun....když je dělána ve větším množství...a ty sklopné místa jsou podle mě dobré řešení takže já jsem proti rušení...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: O průchodnosti uličky jsem nepsal ani písmeno.
Zato já o něm píšu od samého začátku. Právě to je totiž ten největší problém podélných sklápěček. Ale chápu že zarytý SORofil jako ty, to vidět odmítá.
Michalis: Fajn, takže se do autobusů bude lepit varování, o kterém budou stejně všichni předem vědět, že to stejně nikdo trestat nebude? Bez urážky, ale takhle naivní nápad jsem už dlouho neslyšel.
a ty sklopné místa jsou podle mě dobré řešení takže já jsem proti rušení...
A co je na nich tak dobrého? Já jsem už dostatečně vysvětlil, proč by tam být neměly. Čekám, že mi někdo ze zastánců těchto sedaček konečně rozumně vysvětlí, proč tam být mají. Zatím to tu nikdo neudělal.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: možná si s Tebou nechce nikdo psát
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3253
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 15:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože to je jenom ztráta času... Jak naivní? Já myslím, že pár řidičů by si ty důchodce pěkně vychutnalo
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 20:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

Nevíte někdo s kým bude Sor vyrábět trolejbusy?
Pochybuji, že by vyvinuly vlastní výzbroj aneb novináři zase spláceli dort pro pejska a kočičku...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Pokud označují Škodovky za české, tak SOR nebude druhou, ale třetí firmou (Solaris)
2) Nenapadá mě nikdo, kdo by takové keply kupoval, leda by DPML zavedl trolejbusovou dopravu.
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: No, v Česku mě napadají jedině Teplice, které teď patří pod Veolia Transport. Ostatni trolejbusové provozy už mají Solaris a Škoda rozdělené mezi sebou. Zato na Slovensku by o takové trolejbusy mohl být zájem. Zvlášť pokud by byly levnější než Škoda a Solaris.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 22:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady nějaký obrázek od neznámého autora, hodící se k tématu SOR TROLEJBUS.
 
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 22:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je blbá fotomontáž....
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 22:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

peno:Podle mě během dopravní spičky je lepší když není tolik míst na sezení....lidi se k sobě líp zmáčknou když stojí...a když je plný bus tak je zase pro změnu dobré když tam ty sedadla jsou....

Ale kdo řekne těm lidem že jim přijde řidič dat pokutu v 1% případů?Pokud nejde o šotouše tak se většina lidí nápisi ve vozidle řídí..Já když často slyším jak si povídají ti duchodci tak si dovedu stát za tím že min 50% z nich by se toho zaleklo...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 00:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a bez povolení použitá fotka...
http://bmhd.goo.cz/foto.php?3236hran:20050612
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 04:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy tady všichni na něco zapomínáte - stačí aby SOR nabídnul výrazněji nižší cenu a např. u nás to má jistý..
Slovánek v extralize! :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 08:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák:
Sor má ze začátku nabízet prachprostou stejnosměrnou výzbroj a hlavním odbytištěm mají být Ukrajina a Rusko. Neobávejte se toho, že se něco prodá do ČR. Možná za pár let, ale příští rok rozhodně ne.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 09:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já se toho neobávám, spíš se na to těším! Konečně další pořádný trolejbus, do kterého se nemusí lít FRIDEX.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6351
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Pardon, ale o tom, že ti jde o průchodnost uličky, jsi poprvé napsal až v tom příspěvku, na který jsem reagoval, že se každý bavíme o něčem jiném. Jinak jsi jen psal, že to komplikuje cestování, že se důchodci odmítají přesunout na jiné sedačky apod. Takže bych až tak vykřikoval něco o SORofilství, když to tak ani v nejmenším není. Jen poté, co Karosa začala produkovat Citybusy a montovat do řady 950 sedačky bez zadní výztuže, mi přijde SOR celkově o něco sympatičtější. A také tím, jak se dokázal vyšvihnout. Když si vzpomenu na B/C 7,5, které osobně považuji za nejhorší autobusy, kterými jsem kdy jel (snad ještě společně se Scaniemi, co má Probo Trans, kam se při svých průměrných 185 cm nemám šanci vejít s nohama), tak jen tiše tleskám, kam se tato kdysi malinká firmička dokázala dostat. Ale na prvním místě rozhodně není :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: To by bylo dobré, pokud by lidé obsazenost vozu opravdu respektovali. V Česku jsme se zatím takto daleko nedostali a pochybuji že kdy dostaneme. Jak napsali Bobyk a Bkp, i ty dvě sklápěčky ve směru jízdy které jsou u Citelisu a Citybusu působí občas problémy. To co je v hrbáčích se oproti tomu dá vyjádřit jediným slovem: „zmatek“.
Bobyk: Dobrá, uznávám, měl jsem na začátku napsat o co mě jde. Holt jsem myslel, že všichni tuší, co se v autobusu stane, když se tam snažíte nacpat kočárek nebo invalidní vozík vodorovně.
A k tvému vychvalování SORu. Je-li ti sympatická firma, která je hluchá ke kritice svých výrobků a snaží se je ještě zhoršit (viz. můj nedávný poukaz na poutka v městských SORech), budiž. Mě takové firmy neoslovují.
A rozhodně nechápu, proč si všichni berou do huby Citybus. Jistě, je to zastaralá koncepce a většina změn které na ní Renault a Irisbus udělali, bylo k horšímu. Ale i přesto je to stále vůz, který odpovídá současným požadavkům. Tak si ho prosím neberte neustále do huby.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak když sou sory tak hrozný, tak proč si je firmy kupují. Kvůli cenně, a dokud bude sor nabízet mnohonásobně lepší poměr cena/ kvalita+výkon, tak budou dobrý.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Já si beru do huby Citelis, protože mám, jako cestující, možnost každodenního srovnání se Sorem LE.
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:Pro trolejbusy SOR bude elektr. výzbroj vyrábět pražská firma SKD
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A rozhodně nechápu, proč si všichni berou do huby Citybus. Jistě, je to zastaralá koncepce a většina změn které na ní Renault a Irisbus udělali, bylo k horšímu. Ale i přesto je to stále vůz, který odpovídá současným požadavkům. Tak si ho prosím neberte neustále do huby.

No to že dost lidí naráží na Citybus/ Citelis má mnoho příčin. To že je koncepce těchto vozů jaká je všeobecně známá věc a je spíše otázkou proč výrobce dělá razantní změny pomalu nebo když musí. To že to jsou vozy života schopné také nikdo nevyvrací. Bohužel problémem jsou provozní podmínky a také řemeslné zpracování z montáže ve Vysokém mýtě. Třeba dva dodané Citelisy na přelomu roku 2006/07 na Kladno vykazovaly mnoho nedostatků už při přejímce v prosinci 2006. No a další problemy se projevily v provozu v lednu/ únoru 2007 a sám vyrobce měl co dělat aby je odstranil. Řemeslné zpracování těchto vozů také žádná sláva a stejná krityka je i na vozy B952E z druhé poloviny loňského roku. A problemy to nejsou jen v případě Kladna podobné informace o problemech Citelisů a vozů B950E jsou i třeba z Prahy. Takže se nelze divit že se Citelis/ Citybus resp. produkty Irisbusu mnohdy stávají terčem kritiky.
M1 - Maracaibo
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6358
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 13:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Ok, beru. Ale stejně tak musíš i ty uznat, že pokud někdo sedí v Citybusu na sklopkách, tak se tam s kočárkem nedostaneš, protože ti brání ve vjezdu. To jen na vysvětlenou, proč jsem nevěděl, o čem přesně mluvíš.
K té hluchosti ke kritice výrobků. Kritizuješ ty zde na K-Reportu, nebo dopravci přímo u firmy? Pokud oni ne, proč by neměl být hluchý, když stejně není co slyšet. A pokud kritizují, SOR na to kašle, proč jej stále kupují? Asi proto, že jim stále vychází jako nejvhodnější investice z hlediska poměru užitek/cena. Nemluvě o tom, že tebou do pekla odesílané sedačky v SORech mně přijdou velmi pohodlné, takže jde možná spíš o subjektivní názor. (Podobně, jako jsi zde kritizoval sedačky v Bovách. Zrovna v těchto autobusech mě záda opravdu nikdy nebolela). A jestli ses nekdy projel Citybusem třeba v Praze, viděl kila papírů různě rozstrkaných po interiéru, a stejně v něm všechno vrže, mlátí a klepe se (nemluvě o děsivých zvucích od přední nápravy), pak bys to "braní do huby" měl chápat.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 13:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Souhlas, jednou kdyz jsem se takhle vecer skrabal v rozvrzane Agore na kopec, tak me napadlo, jestli nahodou v Annonay nebyl na stazi nekdo z Parsu. Agory a produkty z Parsu vykazuji velmi podobne vlastnosti interieru.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 15:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: ... by bylo dobré, pokud by lidé obsazenost vozu opravdu respektovali. V Česku jsme se zatím takto daleko nedostali a pochybuji že kdy dostaneme

Co je myšleno tím, že by "lidi obsazenost respektovali"?
Pominu-li, že spíš mělo být řečeno "obsaditelnost"
(ta udává možný počet cestujících; obsazenost je skutečný počet cestujících) - ale to je jen tak mimochodem, občas si to pletou i politici a redaktoři, kteří se pletou do dopravy,
pak to mám chápat tak, že lidé (cestující) vozy přetěžují? To ale není jejich chyba, oni dávají přednost veřejné dopravě a je problém jejího provozovatele, aby své cestující nevozil jako dobytek.

Horší je, pokud je myšleno, že lidi ucpou prostor plošiny kolem dveří a tím překážejí vzájemně sobě i případným kočárkům, zatímco zbytek plochy pro stání je poloprázdný. Ale to třeba lidé časem pochopí i ve Vašem městě, v Praze už s tím tak časté problémy (mimo metro) nejsou.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 17:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:Pokud vím tak SOR je poměrně dost flexibilní firma a na námitky českých dopravců poměrně dost slyší....prostě nedávají tak nejevo jako Iveco že je pro ně ČR uplně nevyznámná....

Arj:Musíš to chápat z kontextu dalších příspěvků..přečti si předchozí můj příspěvek a pak Penům a snad to pochopíš...

Jinak když nad tím tak pořád přemýšlíim tak by bylo fakt jednoduší ty sedačky tam nemít....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 19:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes článek o záměru stavět trolejbusy z BN12 v tištěné MF Dnes. Minimálně polovina čláku je tam také věnována obchodním aktivitám Škody Electrics.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 21:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Česku vzniká druhý výrobce trolejbusů

Libchavy - Jedinému českému výrobci trolejbusů, plzeňské Škodě Electric, přibude konkurence.

Do podnikání s tímto poměrně málo rozšířeným dopravním prostředkem se pouští druhý největší výrobce autobusů v tuzemsku, společnost SOR Libchavy. „Máme před dokončením první prototyp a jednáme o dodávkách do jedné ze zemí bývalého Sovětského svazu,“ potvrdil jednatel SOR Libchavy Petr Hájek. Jak karoserie, tak výbava bude plně česká. „Na výzbroji spolupracujeme s řadou českých firem,“ uvedl Hájek.

Jméno země, se kterou se jedná, SOR tají, k podpisu smlouvy by mohlo dojít už za několik týdnů. Trolejbus postaví z městského modelu BN12, přezdívaného „velbloud“, který našel využití hlavně v městské dopravě. „Půjde o levný model, pak chceme přijít i s lepšími a dražšími modely pro náročnější trhy,“ uvedl ředitel firmy Jaroslav Trnka.

Pro SOR jsou trolejbusy další možností, jak zvýšit své prodeje. Od poloviny roku začne sama vyrábět autobusy na zemní plyn. Odbyt firmy v posledních letech prudce roste, v prvním čtvrtletí dokonce podle počtu registrací nových autobusů v tuzemsku firma předehnala vysokomýtské Iveco (bývalou Karosu).

Firma loni zvýšila obrat o 60 %, na 1,5 miliardy, letos chce vyrobit 450 autobusů. Společnost založili bývalí zaměstnanci Karosy, nejprve začínala s výrobou maringotek. Zakladatelé loni firmu prodali investiční skupině J&T, ale zůstali dál ve vedení firmy.

Levnější provoz než tramvaje

Trolejbusy se v Česku dříve vyráběly ve Škodě Ostrov, kde však majitelé továrnu zavřeli. Jediným výrobcem u nás je Škoda Electric, která nedávno získala velkou zakázku na trolejbusy v Lotyšsku. Vyrábí je z karoserií Irisbus Iveco, které vznikají ve Francii.

Loni Škoda vyrobila 43 trolejbusů, letos plánuje 65 vozů. „Zákazníky jsou hlavně česká a slovenská města,“ uvedla mluvčí Škody Radka Pistoriusová.

„Trolejbusy jsou dražší než autobusy, ale mají podstatně delší životnost. Provozní náklady jsou v Česku při stávající ceně elektřiny a nafty srovnatelné s autobusy, navíc jsou náklady na údržbu sítě,“ uvedla Dana Braunová z časopisu Busportal.cz.

Podle Hany Pohanové, mluvčí brněnského Dopravního podniku, který je v Česku největším provozovatelem trolejbusů, stojí kilometr jízdy trolejbusu 49,48 koruny, autobusu 42,32 Kč a tramvaje 56,31 Kč. Jeden nový trolejbus přijde na zhruba devět milionů korun. Jejich výhodou je však to, že nezatěžují města výfukovými zplodinami. Mají také větší zrychlení než autobusy.

Trolejbusy poprvé vyjely na silnice na konci 19. století v Berlíně, od té doby zažily několik krizí, kdy téměř vyhynuly, dopravci je znovuobjevili po ropné krizi v 70. letech. Někde zažívají vzestup, jinde se naopak tratě ruší. Například v Rakousku nedávno zrušili trolejbusy v Innsbrucku, ale naopak nově je zavedli v Salcburku nebo v americké Filadelfii.

V Česku jezdí trolejbusy u třinácti dopravců.

MF Dnes/ 31.5.07
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 20:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Grafické studie trolejbusu SOR 12Tr. Busportal opět .
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 20:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nově je zavedli v Salcburku

No i ten zbytek je jedna perla vedle druhý. Já bych si přál, aby i BNTR12 byla perla, no asi nebude .
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím ale mi se celkem i ty obrázky na busportalu líbí....sice do Trollina to má hodně daleko ale za pár let to nemusí být tak špatné...Ale je fajn že získaj zkušenosti na vozech které půjdou na východ A pak když už budou vědět jak na to se třeba objeví i v českých ulicích ale bude to opravdu netrediční pohled,já osobně si to dovedu jen stěží představit jak se prohání tenhle hrbáč v Ostravě....mazec představa...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 00:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: tak v Ostravě bych se toho Soru zrovna moc neobával. Spíš bych ho očekával v takových provozech, které "mají na kahánku", nebo na tom nejsou zrovna nejlíp, jako např. Teplice, Jihlava či Mariánské Lázně. Na druhou stranu, pokud to tyto provozy zachrání, tak proč ne...

Ovšem jak se tak dívám na ty sci-fi obrázky na Busportálu, tak chudáku velbloudovi naroste druhý hrb a už to nebude dromedár, nýbrž drabař
I seek you: 246-442-983
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 00:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj osobní názor tak mě za něj nezabíjte: Podle mě pokud trolíky z Libchav tak na vývoz do Ruska a na Ukrajinu, ale tady u nás bych preferoval Škodovku. Dle mého Sor jako autobus už působí jako celkem slušná parodie na autobus (ktomě C12 a LH12 to jsou adepti na titul autobus)natož Sor 12Tr
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
řada 950 and jakýkoliv atmos forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Karosa žije dál!!!!!!!!!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 00:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman : které "mají na kahánku", nebo na tom nejsou zrovna nejlíp, jako např. Teplice, Jihlava či Mariánské Lázně. Na druhou stranu, pokud to tyto provozy zachrání,
Mariánky mají kompletně obnovený vozový park, Teplice nakupují nové vozy, Jihlava jich koupila více než dost, čili ty bych za ohrožené nepovažoval.
velbloudovi naroste druhý hrb a už to nebude dromedár, nýbrž drabař
Tys nikdy neviděl CNG hrbáče? Vypadá to naprosto stejně jako ty fotky z Busportálu.

Já osobně si o kvalitě SORu nedělám iluze a bůhví co tam bude za výzbroj (Škoda i Cegelec těžko).
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 08:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trumpan:Ano já vím ale byla to snaha o představení si toho hrbáče v nějakém českém městě a Ostrava je mi nejbližší tak mi to jde nejlíp si to představit...jinak Teplice má pokud vím Connex...a ted kupuje ve velkém SORky...tak aby jste se nedivili
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1859
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 13:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano ano, v Teplicích bych si SORku trolejbus dokázal představit... I přes nákupy 24Tr tam je vozový park trolejbusů přestárlý a nové laciné vozy ve větším množství by se hodily. Ale nemyslete si, že ostatní města v ČR a SR o elektrických SORkách nebudou uvažovat. 24/25Tr jsou moc drahé a Solarisy nejsou o moc levnější. To, že je česká města kupují, ještě neznamená, že s nimi panuje absolutní spokojenost. Spíše je to tak, že nic jiného prostě není k dispozici. Takže jasné je, že Plzeň zůstane u Škodovek a Ostrava u Solarů, ale pro další města by nižší cena mohla být pádným argumentem pro koupi SORek...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 13:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně si o kvalitě SORu nedělám iluze a bůhví co tam bude za výzbroj (Škoda i Cegelec těžko).

Tady na K-Reportu se oběvily spekulace že elektrovýzbroj by měla dodávat pražská firma SKD. Já jsem v pátek mluvyl z bývalim kolegou a ten tvrdí že na tom projektu by kromě zmíněné SKD měla i účastnit i firma "Polovodiče Praha" ta mimo jiné dodával i elektro výzbroje do trolejbusů ze Škody Ostrov. Vzhledem k tomu že tento člověk prošel řetězcem ČKD-Tr - ČKD-DS - SKV a pracuje ve firmě s čiností v tomto oboru, tak lze říct že něco na tom bude.

Ano ano, v Teplicích bych si SORku trolejbus dokázal představit... I přes nákupy 24Tr tam je vozový park trolejbusů přestárlý a nové laciné vozy ve větším množství by se hodily.

Cena trolejbusů zatim nabízených v ČR nejnižší zrovna neni a nutno dodat že i Citelis CNG je levnější než 24TR a u Solarisu to neni o moc lepší. Každopádně nebude odvěci když SOR bude vytvářet činost ve výrobě trolejbusů, třeba i cena vozů pomůže některým provozum v přežití a omlazení vozového parku.
M1 - Maracaibo
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 14:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no já se obávám že ta cena zas tak levnější nebude.a porovnávat to ted když ještě není ani prototyp mě připadá úsměvné.A myslím si že tady si bere sor příliš velké sousto.to jsou ohromné částky do vývoje.a jak končí většinou tyto projekty..............
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 14:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Samozřejmě vysledek toho projektu je zavislej i na financování vývoje a od toho bude odlišná i cena. SOR by možná i ty finance měl, ale je třeba brát ohled na to jestli také dotahly dokonce vývoj vozů NB12 a NB18. Mě napadá ještě jíná věc jestli také SOR v celém projektu nefiguruje jen jako subdodavatel karoserie a záležitosti okolo zástavby elektropohonu nemají na starosti třeba výše uvedené firmy. A to je i celkem dost možné, neb se zabývají výrobou ND na vozidla z produkce ČKD a hlavní odběr je hlavně v zemích exCCCP.
M1 - Maracaibo
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 14:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím si, že by to SOR neměl dobře spočítané! Je to dlouhodobá příležitost, která bude dobře propočítaná a naplánová. Dělají to lidé, kteří mají znalosti a zkušenosti z managerské činnosti a řízení projektů.

SOR, jak to vypadá, má nasmlouvané dodávky do Ruska. Na tom, se může pěkně napakovat a bude i na další vývoj. Ono se může stát, že mu bude v nějakém výhledovém období Ruský trh bohatě stačit.

Spekulovat cenu je opravdu předčasné, ale určitě nebudem daleko, když to bude výrazně níže než duo Trolino a Tr24.

Nebál bych se toho, že to SOR nezvládne. Místo na motor tam díky koncepci LE je, zbytek hodí do kontejneru na střechu. Karoserie jsou i na plyn, takže pevná střecha je. Celé to sestaví z běžných a velkosériových komponentů. Z nezvládnutí toho bych neměl strach!

SOR trolejbusy a ČR. SOR bych neodepisoval. Pokud cena bude nížší, a to bude, viděl bych slušný potenciál. Jako dopravce, pokud budu mít jednoduché vozidlo, levnější (výhoda, po odepsání prodám na východ-budou chtít, známý typ-a koupím nový) určitě bych koupi zvažoval. Vozový park potřebuje obměnu a většině cestujícím je prakticky jedno, jestli pojedou SORem nebo Škodovkou. Účel by to splnilo a prioritní problém MHD, obměnu zastaralého vozového parku, také.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Podívej se na to takhle. Kastle od SORu je znatelně levnější než od konkurenčních výrobců. Takže tato výhoda je jistá. V cenách elektrických výzbrojí jsou ale rozdíly ještě větší. Vysokopodlažní 14TrM kdysi stála cca 3 milióny, což nebylo o moc víc než tehdy stála vysokopodlažní Karosa. Ještě 21Tr byly poměrně jednoduché trolejbusy se stejnosměrnou trakční výzbrojí, takže jejich cena byla relativně snesitelná. Ale za jejich výroby se říkalo, že vymakaná elektrovýzbroj Kiepe stojí tolik, co celá 21Tr. A podívejme se - teď nám Škoda Plzeň produkuje trolejbusy, které stojí téměř tolik, co dva srovnatelné autobusy. Takže už jsme téměř na úrovni těch "západních" výzbrojí Kiepe (no, kvalitou možná ne, ale cenou ano). Sice je pravda, že ve Škodě Ostrov se produkce zlevňovala tím, že se tam ty trolejbusy dělaly relativně ve velkém. Ale i tak si myslím, že je možné udělat jednoduchou elektrickou výzbroj á la 21Tr, která sice nebude disponovat tolika vychytávkami, ale její cena bude výrazně nižší. Ty peníze utracené za vývoj bych nezatracoval. Naopak - je dobře, že to i přes riziko udělali a přispějí k tomu, že české DP budou moci kupovat dostupnější trolejbusy. A jestli je to pro SOR velké sousto? SOR je dnes docela velká firma, vlastněná firmou ještě větší, která má zájem na tom, aby SOR rostl. Je to prostě investice do dalšího rozvoje firmy. Rozhodně bych se neobával toho, že by případný neúspěch trolejbusů libchavskou firmu položil...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad jenda v tomto co píšeš jsem spíše skeptik.o ceně neuvažuji protože prostě sor ještě žádný trolejbus nemá.A co bude za dva roky? to může být vše jinak.
A navíc Sor nedotáhl do konce (seriové výroby ani nb 12,18)proto jsem skeptik.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: NB 12 a 18 jdou do výroby letos. A ty trolejbusy jsou na zakázku pro jiné země, ale to už jistě víš :-)
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jirka m zatím ještě nikde nejezdí nb 12,18 tudíž to není dotažené.
P.S. napsat se dá lecos víš.Ale snad nevěříš tomu že má někdo objednané něco co ještě neviděl...Zájem je věc jedna a skutečnost je druhá.Navíc ty bývalé Sovětské země mají hodně hluboko do kapsy.Jen si vzpomeň kolikrát Škoda Ostrov musela řešit stornované zakázky.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace