K-report
 

Archiv do 30.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 30.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 19:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co treba zkusit neco jako http://www.estranky.cz/funkce/fotoalbum ci jine ? Neco anonymniho a nejen pro Pce ? Ale nevim jake I-net nabizi moznosti a hledat se me moc nechce, ci spis neni cas, takze bych to radsi prenechal na nekom s vetsim prehledem ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 21:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kostelíček
 

No, třeba nějakej projekt třeba časem zprovozníme.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 6-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A myslíte, že by třeba pomohlo tam, kde se to opakuje (stejné místo nebo stejnej hříšník) vaše šotky naprášit cajtům na operacni@mppardubice.cz ? Pokud to teda neni třeba kamarád jejich šéfa, kterej vlastní kantýnu, kam choděj na nebo podobně.
Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 01:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím, nějak jsem si nevšiml, že by se MP zajímala o auta parkující v zastávkách, tedy vyjma prostoru před nádražím ČD.
IMHO je vhodnější metoda, kterou zachytil na fotce Martin_j: pokud to jde, zastavit dveřmi těsně vedle parkujícího IGK, naštvaní cestující pak leckdy potrestají pachatele sami. Už jsem takhle viděl uletět zrcátko, které vystupujícím překáželo v cestě, kolega na škole vystoupil z tramvaje přímo na kapotu auta stojícího v zastávce a o zručnosti důchodců zdobících klíči lak na parkujících vozidlech netřeba ani hovořit...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6821
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 01:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A myslíte, že by třeba pomohlo tam, kde se to opakuje (stejné místo nebo stejnej hříšník) vaše šotky naprášit cajtům na operacni@mppardubice.cz ?

Tak přesně s tímhle úmyslem jsem tu fotku na Slovanech u přejezdu fotil

IMHO je vhodnější metoda, kterou zachytil na fotce Martin_j: pokud to jde, zastavit dveřmi těsně vedle parkujícího IGK, naštvaní cestující pak leckdy potrestají pachatele sami.

A proč si myslíš, že takhle zastavuju?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus, Martin_j - mazaná finta, když policajti u vás nefungují, nasejření cestující by mohli zabrat

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No naprášit cajtům je sice hezká věc, ale máš tam někde řidiče? Ten to svede na osobu blízkou a seš v háji. Schvaluji metodu číslo dvě, co nejblíž to jde. Ona masa lidí se pak časem ozve. A drobné šrámy na autech je potom odradí.

353: Ta poslední fotka-nevim jestli tam stává pravidelně, ale aspoň stojí na konci zálivu...bych mu to i odpustil jestli to bylo na chvíli na vyřízení telefonu či čehosi minutového.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
...30.5.2007 -> 10 let od ukončení pravidelného provozu vozů 9 Tr
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona ta poslední fotka (od Kostelíčka) ukazuje na jiný problém - vpravo od auta je hospoda. Přístup do ní je jedině z této strany. Takže na tomto místě (na konci zálivu) zastavuje veškeré zásobování, včetně nákladních vozidel s pivem.
IMHO je to problém úředníků. Pokud někdo žádá o schválení provozovny - restaurace, je jasné, že tam bude jezdit zásobování, a to celkem často. Je taky jasné, že to zásobování někde bude muset parkovat. A je taky jasné, že tam žádné parkoviště není. Takže je taky jasné, že zásobování bude parkovat v zálivu zastávky. Nebylo by náhodou zcela logické, kdyby podmínkou schválení provozovny bylo vybudování jednoho parkovacího místa? Před vstupem do hospody (a to už je cca 2 metry za zastávkou) je dost široký chodník, kam se vešlo i nákladní auto. Úprava obrubníku, pár metrů dlažby a bylo by po problému. Ale není. Proč asi?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Aha, tak to potom je věc jiná. No na schválení, pokud tam nechodí nějaká vyšší honorace, tak to místo nedostanou. To snad jedině se přátelsky domluvit s DP, že jim bude trpět stání na konci zálivu... Ale zase asi DP nemá k tomu kompetence. Zkrátka slušně začarovanej kruh..
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
...30.5.2007 -> 10 let od ukončení pravidelného provozu vozů 9 Tr
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Kdepak, jde to vyřešit i tak, že zásobování se v zastávce umožní zastavovat jenom v určitých časech:

 
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 13:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip: Velmi zajímavé. Leč asi pro frekventovanou zastávku nepoužitelné..
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
...30.5.2007 -> 10 let od ukončení pravidelného provozu vozů 9 Tr
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 14:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera jsem si seděl ve sport baru na staré poště u kostelíčka, koukám ven a zrovna v 22:05 se prohnala okolo hanny banny 19 směr sezemice s lidma:-) docela sem koukal jaku puk, vracel se směrek do centra- zřejmě někdo spletl trasu:-)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení: na zebrách a na zastávkách neparkují jen običejní řidiči ale i ti co za přestupky vybírají peníze. Zkrátka si pán musel ve službě koupit cigarety v trafice a neměl kde zaparkovat, ale na zebře bylo volno... ( Nevím, jestli nemá policie nějakou víjmku ze zákona, ale podle mě, pokud tam nestojí v rámci potřeby nějakého výjezdu, tak by měli jít příkladem. Nebo snad ne? )
 
 
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 00:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestát tam policajti, tak tam stojí jinej trotl.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 09:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se spíš zeptal k čemu tam ta zebra má sloužit?. Soudě podle fóbie, která se tam pohodlně vejde a ještě na obou stranách zbývá místo, je to parkovací plocha použitelná pro menší náklaďák.

Takže magistrátu - správě silnic sice chybí peníze, ale vybuduje 15 m2 parkovací plochy, kterou následně zamaluje a tím parkování znemožní. Kolik mohlo být za stejné peníze třeba osazeno značek, upraveno hran přechodů pro kočárky/vozíčkáře nebo opraveno značení na přechodech?

P.S. Třeba ti četníci vědí, že tam ta zebra už x let neplatí, akorát nestihla barva vyšisovat (to bohužel není na smajlík, ale častá realita "místních úprav")
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 13:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta zebra by tu měla smysl, pokud by se využívala pěšími. Myslím třeba při přecházení, aby měli kudy přejít bez přelejzání zde parkujících aut. Ale podle fotek soudě, že by dostat se na pěšinu a jakousi náhradu chodníku vyžadovalo takovou úpravu...?
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 16:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud by se využívala pěšími

No, zebra vyznačující přechod má trochu jiné šrafování - souběžně s osou silnice - a vede přes celou šířku silnice. Tohle je buď bývalé "parkoviště" pro popelnice nebo vyhrazené místo pro někoho, koho už odvál čas. Takže v každém případě dnes už jen buzerace.

P.S. Když už s ní něco budou dělat, měli by se zamyslet i nad "linkovým vedením" pěšin pro chodce i celkovým stavem zeleně v daném místě. Ale to by stálo moc peněz ... a nezbylo by na úplné uzavření hlavní ulice ve městě.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 17:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - zebra by v případě pěších byla určitě ideálnější, to jo. Pak nesedí ani vyhrazené místo. Čert ví co tam bylo...
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 19:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čert ví co tam bylo...

Popelnice
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 21:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K zebře: Je to taková malá pohádka - parkoviště bylo postaveno ještě za dob soudruhů, nebylo nalinkované a auta stála cikcak. Poté byl zhruba v prostrědku zbudován jeden parkovací flek pro vozíčkáře ( přímo pro jedno konkrétní auto ). Poté přišel jakýsi dpmp a začal přes celé parkoviště švivat pruhy od tohoto místa pro vozíčkáře. Poslední místo na jedné straně vzniklo 3 m široké a druhé na druhé straně již pravděpodobně nesplnilo stanovenou míru pro parkovací pruh, tak na něj šoupli zebru. Jasně, je to buzerace, ale stát tam někdo jiný, teoreticky by za to mohl inkasovat...
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel358 : Příslušníci Policie ČR nepodléhají minimálně dopravním přestupkům (u těch ostatních přestupků jak co - záleží co provede). Čili si může parkovat jak chce, jezdit rychle jak chce apod. Přestupkům nepdléhají ani v civilu. Navíc policejní auto je ze zákona č. ??? služebním autem a NESMÍ být odtaženo, nesmí dostat pokutu apod. Čili jakékoliv mediální kauzy, že policisté udělali to či ono (třeba ti měšťáci, jak zastavili u univerzity na místě pro invalidy), jsou naprosto nesmyslné, neboť řeší problém, který neexistuje. Přestupek defakto nebyl spáchán. Osobně mi to nevadí, ale občas by se měli policisté zamyslet, protože přeci jen musí jít příkladem. Výhodu mají policisté pracující v civilu s civilním autem, nikdo jim nic nemůže a navíc se nikdo ani nemůže rozčilovat...
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.M__r: Napiš prosím zákony, podle kterých Příslušníci Policie ČR nepodléhají minimálně dopravním přestupkům.Navíc policejní auto je ze zákona č. ??? služebním autem a NESMÍ být odtaženo, nesmí dostat pokutu apod. Čili jakékoliv mediální kauzy, že policisté udělali to či ono (třeba ti měšťáci, jak zastavili u univerzity na místě pro invalidy), jsou naprosto nesmyslné, neboť řeší problém, který neexistuje.
Docela bych to potřeboval. Řeším teď jeden případ s MP a podle projitých zákonů si myslím, že nemáš pravdu. Za odpověď díky.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Když parkujou jak debilové, kdo mi zaručí že doopravdy nejsou?
No právě. Nedávno (minulý týden) jsem viděl na Masarykově náměstí zajímavý incident. Chodec - mladej kluk - přecházel přes ten žlutě namalovanej provizorní přechod. Přijel černej Chrysler a troubil jak blbej. Chodec nevěřicně kroutil hlavou a rukou ukázal, že tam je přechod a šel dál. Ten blb z Chrysleru zastavil na zastávce, vylez (dvoumetrovej vazoun, ramena široky jak tank, vyholená hlava) a šel klukovi ručně vysvětlit, že nějaký přechody ho neštvou. No už sem myslel, že mu fakt namele, ale pak na toho vazouna křikla nějaká osob z Chrysleru a ten se vrátil a odjel. Čili o inteligenci takovýchto osob si iluze nedělám...
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Ježiš, tak to se budu muset optat osoby, od které toto vím. Ale vše jsem s tou osobou zažil v praxi, čili nelžu (osoba v civilu, nikdo jí nic nemohl a služební auto mělo kartu, na které byl napsán text, že jde o služební auto podle zákona č.??? a skutečně ho MP přešla bez povšimnutí, nějaké ty přestupky jako rychlejší jízda se taky neřešily).
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, mate pravdu a ta karta je sluzebni prukaz policie a ty paragrafy jsou "ja na brachu ..." :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak rychle chtějí si policajti můžou jezdit jenom se zapnutým majákem (právo přednosti v jízdě vůči všem ostatním účastníkům silničního provozu) a parkovat kde chtějí pouze v případě, že to vyžaduje jejich nasazení (tzn. pokud měří rychlost, řešej vloupačku atd. můžou stát teoreticky i v zastávce, ovšem nesmí dojít k ohrožení ostatních účastníků). Jinak jsou normálním účastníkem provozu. To, že se tady jako obvykle všechno dá zneužít k vlatnímu prospěchu, neřešte, stejně vyřešíte prd a akorát si zkracujete život...
SÁM JSI JEN CIHLA VE ZDI, NIC VÍC. (Roger Waters)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Ta karta je trochu něco jiného, prostě když je to potřeba, tak se to vystaví, aby bylo jasné, že to je služební vůz.
Petr_k: Jinak jsou normálním účastníkem provozu. Ano jsou, ALE nepodléhají přestupkům, čili si MOHOU jezdit rychle a NIKDO je pokutovat nemůže. Čili teoreticky je to jen využívání, toho že jim to zákon umožňuje, rozhdoně nemají nic takového zákonem vysloveně povolené. Čili souhlas s To, že se tady jako obvykle všechno dá zneužít k vlatnímu prospěchu a taky s neřešte, stejně vyřešíte prd a akorát si zkracujete život...
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NIKDO je pokutovat nemůže, protože jejich protiprávní jednání podléhá kárné pravomoci jejich nadřízeného. Asi to bude v zákonech o policii ČR a městských policiích.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6829
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z tisku:

Očima seniora: Pěší zóna v Pardubicích - ano či ne?

Zdroj: Pardubický deník
Datum: 24.5.2007
Název: Očima seniora: Pěší zóna v Pardubicích - ano či ne?
Autor: VENDULA FIŽOVÁ
Str.: 7
Rubrika: Pardubicko - Čtenář-Reportér

Projekt pěší zóny v části třídy Míru je předmětem mnoha dohadů mezi odborníky i laiky. Jedni nápad přivítali, druzí by naopak rádi viděli zpět městskou hromadnou dopravu.

Pardubice/Je to pochopitelné, mladí a zdraví vidí v projektu pěší zóny atraktivní novinku v podobě jakéhosi minibulváru, kavárenských zahrádek či prostoru pro milovníky kolečkových bruslí. Někteří jejich dědečkové pak nostalgicky vzpomínají na nedělní studentské korso, touží po jeho návratu a tvrdohlavě nechtějí připustit realitu, že rytmus i styl života se změnil. Bohužel, není každý z nás mladý a se zdravým pohybovým aparátem. Na jedné straně máme v předpisech zakotveny bezbariérové přístupy pro vozíčkáře a na druhé straně máme v úmyslu laciným gestem odklonit hromadnou dopravu od centra služeb. Staré přísloví říká: "Sytý hladovému nevěří." Těžko pochopí mladý, sportovně založený člověk, že prodloužení cesty na poštu, za nákupem, popřípadě i k vlastnímu bytu, je citelným znevýhodněním pro věkem handicapované lidi, i když ještě nepatří do kategorie invalidů. Je jedním ze základních příkazů morálky respektovat potřeby druhých, být tolerantní ke stáří a neprosazovat řešení omezující potřeby našich bližních. Návrh pěší zóny podporuje jistá skupina architektů. Došel jsem k poznání, že ani tito graduovaní odborníci nejsou neomylní a jejich rozhodnutí, třebas bylo, jak věřím, teoreticky dobře myšleno, se ukázalo v praxi jako kontraproduktivní. Návrh pěší zóny postrádá v uvažované lokalitě radikální změnu v systému zásobování, efektivní spojení ke garážím v objektech či optimalizaci trasy pro vozidla záchranné služby. Zkrátka bude to zase jen hybrid jakési ulice s omezeným provozem a "pěší zóna" jen podle jména. Architektonicky čistší je pěší prostor vytvořený na Karlovině, kde koncepce zástavby umožnila úspěšně řešit záměr bezkolizního střetu pěšího a dopravního proudu. Pro ty, co touží po posezení v předzahrádce kavárny, je dost široká nabídka na Pernštýnském náměstí. Podle mého názoru, jako příklad nedomyšleného rozhodnutí v minulosti, lze považovat např. komunikační spojení mezi Sukovou ulicí a sídlištěm Závodu Míru, které bylo po mnoho let zaslepeno. Bylo to ve své době krátkozraké rozhodnutí hlavního architekta Pardubic, žel trvalo to hezkou řádku let, než se "otcům města" podařila náprava. Tvrdohlavost a představa vlastní geniality je bohužel maligní evergreen celé lidské historie. Pracoval jsem mnoho let jako projektant dopravních staveb a podílel jsem se na návrzích úprav některých komunikací v našem městě. Vzpomínám, když jsem zpracovával rekonstrukci spojení od nádraží ČD do Polabin, kolik úsilí jsem musel vynaložit na prosazení myšlenky oddělit pěší komunikaci od stávající silnice do samostatné trasy. Myslím, že dodnes je tato spojnice mezi mostem přes Labe a nádražím šťastným počinem a plní svojí funkci. Neberu to jako nějakou zásluhu, spíše za vítězství zdravého rozumu. Jindy ovšem došlo k trapným, trochu kuriózním rozhodnutím, když navrhovaná uliční spojka musela být zaslepena, protože tam bydlel vysoce postavený funkcionář a provoz by jej rušil. Pravda, bylo to za direktivního režimu, a tenkrát platilo, že komu dal Bůh úřad, tomu dal i rozum, neboť strana byla Bůh a Bůh byl strana. Před drahnou řádkou let jsme obdrželi zakázku na projekt zastávky trolejbusů na Jahnově třídě. Dopravní podnik návrh vetoval, až teprve mocný krajský úřad si tuto zastávku prosadil. Že tenkrát museli pacienti do "nemocenské" ťapat delší kus pěšky, tehdejším papalášům nevadilo. Jejich zdůvodnění bylo, že zastavováním stoupne spotřeba energie a to byla priorita. Nechci pomlouvat Pardubice, ale i v jiných lokalitách musely naše projekty bojovat nejen s přírodními překážkami, ale občas i s lidskou hloupostí, zatvrzelostí a povýšeností. Dnes, jako důchodce na to vzpomínám a konfrontuji některé současné kroky s adekvátním postojem či praxí odpovědných činitelů v minulosti. Je mi občas smutno, že tu a tam se historie opakuje. V každém rozhodnutí musíme si položit základní otázku "Cui bono?". Protože tento výrok je vysloven jazykem klasiků, můžeme předpokládat, že po tisíciletí jsou problémy s obecně platnými pravidly myšlení a i se zákonitostmi procesu poznání. Ne vždy zvítězí logika, spíše prospěch silnějšího. O řešení pěší zóny budou rozhodovat naši zastupitelé. Nevím, kolik z nich je odborníků v oblasti technologie i psychologie dopravy a kolik se bude řídit jen svými subjektivními pocity. Bohužel, je obecnou pravdou, že společenské postavení, vzdělání, dobrý úmysl a ani stáří před pošetilostmi nechrání. Viz třeba podchod pod komunikací u Zelené brány. S jakou slávou a nadějemi byl otevírán a jaký je jeho současný efekt. Netoužím být brblavý stařík, kritizující zarputile vývoj i myšlenky druhých. Leč, když už jsem zabrousil do latiny, ukončím prezentaci mých názorů moudrostí antických filosofů: "Errare humanum est." Kéž je těch omylů minimum.

Zdeněk Křemen, Pardubice

Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 13:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, pán je ze Židova a jezdí pětkou na poštu na třídu Míru. To se dá pochopit, že mu vadí rozdíl mezi docházkou ze zastávky U Grandu a z náměstí Republiky.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 13:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím k DOD v Pardubicích.
Nejprve bylo jaksi jasno:
 
 
 
pak zataženo až deštivo:
 
 
 
aby nakonec přece jen zasvítilo slunce:
 
 
 
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 16:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle zbytku evidenčního čísla předpokládám, že to je bývalý pardubický vůz.

Pravděpodobně i za jeho pomoci se bude společnost DOS Morava Bruntál snažit zlepšit životní prostředí na lince na Ovčárnu.

 
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 16:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podle čísla to vypadá na mojí milovanou "padesátku"! Inu, aspoň ještě slouží...
www.bus-mafia.wz.cz
SŠ automobilní Holice + Karosa Vysoké Mýto= nejlepší škola pro mně...
modelování: Škoda 21Tr (poslední dobou jen občas)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6831
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: Padesátka měla bílou čelní mřížku chladiče, viz http://www.pardubickamhd.cz/fotogalerie/b730/b731-40/50pruhy4.jpg
Jiný takový červenobílý autobus s bílou mřížkou neznám, ani u nás ani jinde.

Honza_o: Řidič toho SORu je mi nějaký povědomý. Kdybych já jen věděl, odkud ho znám.....

Jo, a ještě:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3187
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 20:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiný takový červenobílý autobus s bílou mřížkou neznám, ani u nás ani jinde

V Praze je jich několik, používá se to hodně u soukromníků.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 20:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílou čelní mřížku měly taky 6, 16, 26, 124 a vůbec všechny vozy DPmP (další čísla si fakt nepamatuju), které v roce 1991 zajišťovaly v Praze linku na Všeobecnou čs. výstavu (provozovatel tuším alfaTOUR s.r.o.). Vozy měly k tomuhle účelu zcela bílé čelo a záď, jenže při pozdějších opravách se plechy lakovaly zpět na červenobílou variantu, zatímco mřížka zůstala bílá. Takže v červenobílé kombinaci s bílou čelní mřížkou mohly jezdit i další vozy, dokud nebyly vyřazeny.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Bílá mřížka u 50 s tímhle nijak nesouvisí, ta měla kdysi reklamu na nějakou firmu Oskar (nevím, co to bylo, ale pamatuju si to) a pak dostala červené pruhy. Myslím si, že bílou mřížku chladiče až dostala po nehodě v roce 2000, nebo o něco později, ale s tím rokem 1991 to určitě nemá nic společného (už proto, že 50 byla vyrobena až v roce 1992).
Pardubická MHD od 21.3.2007 na nové adrese http://pardubickamhd.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 00:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé, to je typická šotodiskuse. Hlavně si matete pojmy, a-50 měla opravdu bílou mřížku chladiče, kdežto ty další zmiňované vozy měly bílý plechový dekl nad ní. Důkazy v galerii Vrakos u mně na webu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6835
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 01:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, teď tak na to koukám a zdá se mi, že ta mřížka chladiče je u a-124 taky bílá:

 
 

Lepší foto nemám, na všech záběrech, které mám u sebe v PC, má ten vůz na chladiči dečku, jen tady je aspoň částečně odhrnutá.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 01:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, 124 tunil Honza H. - proužek na nárazníku, proužek kolem masky, červené náboje ... tam nemusí být původní vůbec nic. 124 měla po nějaký čas také inverzní čísla v transparentech - jeho parťákovi bylo líto, že nemá displeje a tak to řešil takhle - http://www.trolejbus.cz/b730_124.html. Je to vidět blbě, ale první je linka 14. Uprostřed je inverzní "ikska".
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6836
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 13:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyhle čísla jsem taky někdy někde potkal. Tohle bylo zelené, pak si vzpomínám na jedno červené, asi 16.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 13:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man: Bílá mřížka u 50 s tímhle nijak nesouvisí, ta měla kdysi reklamu na nějakou firmu Oskar... s tím rokem 1991 to určitě nemá nic společného
Chyba, naopak to úzce souvisí, zatímco ta zmiňovaná reklama na Oskara s tím nemá nic společného, tam žádná bílá mřížka nebyla. Bílé mřížky z těch vozů pro výstavu totiž později kolovaly po různách dalších autobusech, což se dalo lehce sledovat, protože zrovna tenhle prvek je na vozech dost viditelný. Pokud vůz e.č. 50 dostal bílou mřížku, pak to bylo z některého staršího vozu a ten to měl buď z reklamy (o čemž pochybuji) anebo to pochází právě z té série vozů pro Všebecnou výstavu.

353: a-50 měla opravdu bílou mřížku chladiče, kdežto ty další zmiňované vozy měly bílý plechový dekl nad ní. Důkazy v galerii Vrakos u mně na webu. Pane kolego, nechci být nezdvořilý, ale Tvoje galerie Vrakos nedokazuje nic, protože tam z toho období u těch vozů skoro žádné fotky nemáš. A navíc nemáš pravdu, protože vozy pro Všeobecnou výstavu v roce 1991 vypadalo takto:
Čelo: VŠECHNO bílé, včetně mřížky, pouze kolem reflektorů stříbrné (stříbrný byl ten obdélník plastu, ve kterém je reflektor, fakt nevím, jak se tomu správně říká). Na nárazníku uprostřed červené logo alfaTOUR.
Záď: Červený pruh pod oknem zachován, zbytek včetně nárazníku bílý, uprostřed nárazníku červené logo alfaTOUR.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 21:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se tady nikoho zastávat ani nikoho hanit ale myslím si, že ke galerii vrakos na 353 může mít připomínky jen ten, kdo má na netu lepší galerii. Tak to vydím já.
Jinak si opět rejpnu do dp: proč tu padinu prodával?!
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 22:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se tady nikoho zastávat ani nikoho hanit ale myslím si, že ke galerii vrakos na 353 může mít připomínky jen ten, kdo má na netu lepší galerii
Jo tak to je citát jak z učebnice marxismu-leninismu: Je jen jedna pravda a pokud nesouhlasíš, tak dostaneš přes hubu.



Btw, a kde tam teda jsou ty vozy v roce 1991, když už je o nich řeč?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 22:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tak to zas neřikám. Máme přece tu demokracii. Vy jste se k tomu demokraticky vyjádřil a já taky. Nic víc, nic míň. A k tomu Marxovy - já v těh dobách naštěstí nežil...
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 22:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, ale ten původní příspěvek vyzněl dost silně v tom smyslu, že pokud nemám vlastní galerii, tak nemohu pochybovat o jiných. Rozhodně JR neupírám kvalitu a excelentní rozsah webu, ale pochybovat budu, aspoň v tomhle případě určitě...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc 353 o sobě sám psal, že ho zajímaly (nebo pořád zajímají) víc trolejbusy, než autobusy
Pardubická MHD od 21.3.2007 na nové adrese http://pardubickamhd.cz
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 11:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý je holt trochu jinak orientován. A ono je to vlastně dobře. ( doufám, že to někdo nepochopí v jiném smyslu a nepřekroutí si to )
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 12:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sobotní pardubická mutace Mf DNES si jako téma čísla vybrala (kupodivu, to by jeden nečekal ) pěší zónu na třídě Míru. Tématu je věnováno několik článků, nicméně asi nejvýstižnější je titulek hned toho prvního: Pěší zóna: jen předvolební trik
Nechce se mi to sem všechno kopírovat, takže dnes a v pondělí najdete články zde: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=122&r=mfpardubice
Od úterý pak budou články v archivu Newtonu, přístup zdarma, ale s povinnou registrací.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapci uklidněte se !
Každý jsme sice jinak orientovaní, ale opravdu fotky z roku 1991 na webu nemám a kolega Trolleybus kritizovat může. Jako polotajný ilegální šotouš má informace o kterých já nemám ani páru a o tomhle nasazení našich Vrakos jsem sice věděl, ale netušil jsem, že byly nějaké změny v nátěru s tím související. Snad mne omlouvá to, že v onom roce 1991 jsem dočasně vysadil v šotoušení, neb jsem se tehdy na jaře seznámil s tou paní, co s ní dneska bydlím, a měl jsem jiné starosti.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel - doufám, že to někdo nepochopí v jiném smyslu a nepřekroutí si to
No já to pochopil určitě úplně správně. Takhle v deset večer na průmyslové zóně . Nebo jsi myslel něco jiného???
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po ukrutném masakru, pracovně nazvaném "Prohledávání šotoodpadu nashromážděného za posledních 20 let", podařilo se mi náhodně nalézt fotku jednoho z oněch autobusů, o kterých tady diskutujeme. Bohužel jen zepředu, fotka zezadu podle databáze existuje, v reálu jaksi chybí.
Scanner se tvářil dost nerudně, diapozitivy značky ORWO nikdy netrpěly zrovna špičkovou barevnou stálostí. Takže pokud se někomu budou barvy zdát poněkud nepřirozené a do červena ujeté, bude mít naprostou pravdu.
Nicméně podoba čela vozu je zřejmá, stejně jako fakt, že jsem za těch 16 let zapomněl, že logo alfaTOURu nebylo na nárazníku, ale o něco výš...

 
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám ještě jednu výzvu - dnes na dvojce s t-399 jsem byl opakoveně zachycen šotoobjektivem tohoto člověka (než jsem stačil tasit, prchl - proto tak hnusná fotka):
 
Nakonec jsem ho ještě vezl kolem desáté večer na nádraží, ale nedařilo se mi ho kontaktovat. Kdo ho znáte, a nebo pokud to tady čte - ty fotky 399 chci!!!
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno kolem osmé jsem projízděl napříč Polabinami a zdálo se mi, že troleje jsou bez proudu. Výhybka v ulici Kosmonautů směrem do Bělehradské ukazovala kromě směru ještě blikající příčnou úsečku, výhybky na kruháku u Kauflandu byly zhaslé úplně. Plus ve stanici Kosmonautů stála nápadně dlouho dvojka. Že by nějaký problém s napájením?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Stepan_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zhaslé byly i výhybky na Stavařově.
http://www.mhd-pardubice.cz/ - aktuality, výluky a více než 1500 fotek pardubické MHD
ICQ: 321 601 632
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 23:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám jeden dotaz mimo téma,je určen na trolejbusové odborníky kterých je tu dosti.Kolik mají (musí) mít průměr trolej.dráty?Případně jaká je tolerance drátů,které tam ještě mohou být?dík za odpověď
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Ten drát není v řezu kulatý, ale má normovaný tvar - po stranách má takové výřezy (drážky) na uchycení svorek, tudíž se nedá určit průměr. Ale jestli Ti stačí průřez, tak ten je v Pardubicích 100 mm2.
Zachraňte "Rozárku" 361 - je to nejlepší mašina v Dopravním podniku města Pardubic a.s.
Bohužel si to někteří uvědomili pozdě...
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:55:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výzva:
Hledám dobrovolného průvodčího na tuto neděli do historické autobusové linky číslo 52. Odjezd z vozovny 12:30, návrat 18:25. Průvodčímu zapůjčím řidičskou peněženku, kleštičky, jízdenky a kartičku opravňující jezdit zadarmo na této lince.
Ke zhaslým výhybkám dne 29.5.2007:
Okolo 8.hodiny ráno postihl město plošný výpadek elektrického proudu. Někde se projevil jen jako krátký pokles napětí (třeba na Dukle), jinde stály trolejbusy několik minut. Žlutá výhybka u pergoly v Polabinách svítí, i když není proud.
K trolejovému drátu:
Zrovna nemám čas na obsáhlejší odpověď. Doporučuji si sehnat ČSN 33 3516, kde naleznete podrobné odpovědi i s grafem opotřebení.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes jsem viděl nalepenou takovou malou bokovou reklamu na t 305. Že by se chtěl aktivně účastnit provozu?
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápad: Co udělat ze zastávky "Semtín, vlečka" zastávku na znamení? Špatnej nápad, dobrej nápad nebo jakej to je nápad? :-)
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace