K-report
 

Archiv do 22.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Karosa Ares, Arway a Crossway » Staré archivy » Archiv do 22.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Solaris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 23:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prinášam zopár fotografií Crossway-ov jazdiacich v SAD (EUROBUS)Košice :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Všetko o MHD v Košiciach: http://kosice.cnds.cz

-= SOLARIS bus forever =-
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 08:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autrans: Nesouhlasím s tou neohrabaností, pokud jel ten řidič, co si myslím, tak tomu dělá problém projet menší kruháče a křižovatky, stejně tak problém klimy bych hledal v obsluze. Jinak si ze svého místa mohl krásně sledovat, jak se prohýbá a vibruje střecha, určitě se ti taky "líbil" pravouhlý sklon třech sedadel z pětky kvůli kostce buse. V tom ale nemá prsty výrobce.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2002
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 10:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solaris: Ty reklamní poutka jsou tam jak pěst na oko.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Autrans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 10:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: Asi máš pravdu, že v tomhle případě je to o obsluze. Vymotávání se z křižovatek doopravdy nepůsobilo dvakrát zručně. Ty sedadla jsem zaznamenal - improvizace ... Tu střechu jsem nechyt ....
Neexistence noční dopravy v Liberci je ostuda. A žádný reálný výhled na její existenci ještě větší...
Autrans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 11:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stanley: Souhlas

Solaris: Mňamózní fota. Jenom teda koukám (jak už psal Dopravce), že to ovládání dveří je fakt daleko. Tenhle vzor čalounění se mi taky páčí, resp. všechno je lepší než ten karosáckej klasickej, co je všude...
Neexistence noční dopravy v Liberci je ostuda. A žádný reálný výhled na její existenci ještě větší...
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 12:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde jsem četl(omluvte mou neznalost), že je u CW a AW problém s tím, že je otevírání dveří docela daleko a řidič se musí ,,sklánět'' napravo pod strojek. Když jsem jel tím crosswayem, tak ho měl řidič hned po ruce vlevo na tom panelu.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 21:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autrans: Mě osobně teda ten potah sedaček napoprvé vyděsil, protože je stejný, jaký používá SOR a tak jsem se v první chvíli lekl, že jsou tam SOŘí sedačky. Pokud jde o barvu sedaček, je to jistě věc názoru, ale mě osobně se ten zelený Karosácký líbí víc. Ale hlavně doufám, že běžnou výbavou Crosswayů nebudou ty reklamní držátka, protože to teda v linkovém buse nemá co dělat.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3075
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 21:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_m: To měl asi předěláno, na všech kterými sem jel bylo otevírání tak, že se musel naklánět.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Carchye
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Tie reklamne držadlá majú len vozidla Eurobusu aspoň tu na východe Slovenska čo sa podnikov SAD týka
www.mestskadoprava.net
231-475-399
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Chňapky" se "úspěšně" šírí po celém Slovensku...
Velké "L", velké "U", velké "K" - LUK (systém to tak neumí)
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru aj na západe Slovenska su, ked uz v nasej africkej MHD su tak to potom vsade!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno - ono je to obráceně, SOR bere/bral sesle z Karosy... ani nevím, jak dopadl jejich vlastní vývoj, povedlo se jim v době, kdy se začínaly dělat well-bloudi, udělat dvousedačku asi poloviční váhy, než měly ty od karosy - viděl jsem ji na exkurzi ve fabrice.
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Autrans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 10:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Zelený? To by chtělo vysvětlení nebo foto. Já měl na mysli takovou tu modro, fialovo, užanivlastněnevimjakouještěbarvu, prostě Karosa bez příplatku...

Petr: Sice nevím, ale pochybuju, že sesle Karosa vyrábí... Ty přijdou podle mně hotový a dá se na ně jenom samolepa ....
Neexistence noční dopravy v Liberci je ostuda. A žádný reálný výhled na její existenci ještě větší...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3175
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 13:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte nekto volaké foto tišnovských Crosswayov???
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 17:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autrans: Věřte tomu nebo ne, ale Karosa opravdu sedačky do meziměstských autobusů vyrábí.
Pokud jde o tu barvu, právě to „užanivlastněnevimjakouještěbarvu“ je jakýsi odstín zelené a celkově to na mě působí velmi dobrým dojmem. Ale je to věc názoru.
Petr_k: Pokud je mi známo, tak SOR nebere sedačky od Karosy minimálně od roku 2004, spíše ještě déle. SOR samotný má dva typy vlastních sedaček, klasické nízké a tvrdé, které montuje standardně do všech svých meziměstských busů a vysoké nesklopné sedačky, které dodává do meziměstských a dálkových busů na přání. Kromě těchto svých vlastních, používá SOR ještě sedačky STER a to městské do městských busů a vysoké sklopné, které jsou standardní výbavou dálkových busů a na přání je dodává i do meziměstských.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Loque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 18:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tlacitka dveri - pokud mam dobre informace, tak v zakladu jsou vpravo, ale zakaznik si je muze prat doleva, prave diky te ergonomii. A vlevo mi to prijde uz docela slusne, ne?
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 19:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autrans: Karosa se se svými nedodělky, kterým říká sedadla, už dlouho chlubí na Autotecu, prý jsou tato sedadla "oblíbená jak u dopravců, tak u cestujících". Řekl bych, že dopravcům je to jedno a názor cestujících je naopak jedno výrobci.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2374
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 19:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD swe nepociťuji žádnou újmu ze sedadel v Karosách.To co je např. v conectu je vrchol vší nepohodlnosti.Takže zas tak černě jak to vidíš ty bych to neviděl.Ono spíš je třeba posílat vozy na linky kam jsou určené svým provedením a to je záležitost dopravců a ně výrobce.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 19:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám nic proti velikosti, sklonu, bočnímu vedení, ale že opěradlu chybí pevná opora. Takže každý kontakt opěradla se zadním cestujícím se rovná kopanci do ledvin, ale to už tady bylo tisíckrát řečeno, o co v současných Karosách jde.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad swe - když tam budeš mít pevnou oporu, tak zase budou nadávat ty co narazej kolenama do tvrda.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nemají narážet, není to jejich sedadlo, ale spolucestujícího. Vidím, že v nich nikdo 70 km denně netrávíte, když se zastáváte šmejdů. Koleno je kost, ledviny měká tkáň.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono jde o to kde bude ta pevná opora umístěna. Když bude uvnitř sedadla, tak je to ok, ale když bude vně, tak to fakt neni příjemný bejt natlačenej kolenem na pevný překážce. Asi za tebou seděj nějaký hajzlové. Mě se tam nikdy nikdo moc nevrtěl. A zas tak šílený kopance to teda nejsou.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě plech uvnitř sedadla jako např. v 734 považuju za ideál. Hajzlové nevím, stačí když se nějaká slečna důkladněji hrabe v kabelce a zapře si ji o sedadlo. Natož koleny zapřený puberťák v pololehu. To už se ozvu, ale nebaví mě to obden řešit.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Crossway 10.6M pro ČSAD Semily. Foceno minulý čtvrtek před bránou závodu v Mejtě. Je již nějaký dopravce v ČR, který má tuto miniverzi, či je to první?
 
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím jestli je to první krátký CW, ale tento potkávám už nějaký čas mezi Jabloncem a Libercem.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD swe kolikrát si jel např v Conectu???a věř že i já v těch sedačkách trávím spousty času.Pokud mi někdo chce rejt kolenama do zad zezadu tak ho na to upozorním.Pokud cestující sedí normálně tak to nehrozí.ale kabelkou to sna si děláš ....to ne .
ad M-r ne ne není náš (zatím).je u nás už od loňska máme ho jako předváděcí celou tu dobu.(dlouhodobé zkoušení)nedávno sem dával do této diskuse jeho foto.Byl v Mýtu na opravě
úplně první tuto verzi a jedinou má ČSAD UH.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares 1: Aha, díky za vysvětlení . On se jen mihnul a já jej stačil akorát vyfotit, podrobnosti jsem nezkoumal.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2376
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M-r ano Ondrys tento opravdu si donedávna potkával.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares 1 a co cros 10,6 ve FM? A sedačky jsou nejlepší v 934, jsou pohodlné.
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: trávím v těchto sedačkách více než 70km zhruba obden a mně osobně tlačili za ta léta kolenem do zad asi tak dva-tři cestující, ale na puberťáky je dle mého kamaráda nejlepší čistá pěst. Jakmile cítí, že mu tlačí kolenem do zad, stačí do toho místa praštit pěstí a tlak rázem ustává.
Primitivní, leč účinné. Pokud bych měl použít parafrází známého úsloví - "Na hrubé koleno, hrubá pěst"
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 21:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ve FRÝDKU jsou dokonce dva....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 21:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Aresák Michalis omlouvám se ty jsem opoměl.Nicméně první ho mělo ČSAD UH.ještě jednou se omlouvám
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 21:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není se za co omlouvat ... se občas člověk splete
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Nick1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.103.141
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 18:36:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo jak se liší spotřeba u Crossway 10.6M a 12M, případně i podle zastavěného motoru (Tector 264HP, 300HP, Cursor 330HP)? Jestli teda tyto údaje už někdo v provozu vypozoroval...
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 19:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No motor Frýdeckých 10,6 zní jinak než motor Havířovského 12 takže je možné že motor je jiný ale ruku do ohně bych za to nedal...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 19:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havířov (Karviná) se tuším v Dopraváku chlubil výběrem Cursoru u 12/12,8m pro jeho lepší vlastnosti a ve výsledku nižší spotřebu, 10,8 se nabízí jen Tectorem.

(Příspěvek byl editován uživatelem swe.)
Carchye
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 20:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Striedanie generácii v rožňavskom závode vyzerá asi takto

 
www.mestskadoprava.net
231-475-399
Carchye
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 20:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ešte som zabudol pre štatistov....

Eurobus Košice, závod Rožňava

Crossway 10.6 KE-462FC ev.č.579
Crossway 10.6 KE-465FC ev.č.580
Crossway 10.6 KE-470FC

Crossway 12.8 KE-461FC ev.č.578
www.mestskadoprava.net
231-475-399
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 21:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe:tak jsem to podle zvuku poznal dobře Srovnával jsem to dneska v místku na stanovišti s Crossem z té nové várky
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 12:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera projížděl přes Tábor směr ČB nějaký X-way 12m v nátěru jako Connex ale s červeným pruhem. Vypadalo to, že má i boční panel s oranžovými ledkami. Žádné logo na sobě neměl, ale viděl jsem ho z dálky. Nevíte co by to mohlo být? Nějaký export?
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 13:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: v takových končinách, to skoro vypadá na ten export.

Jinak první Arwaye už má i BORS. Zatím jsou asi dva v Břeclavi, podle výběrového řízení ještě dva přijdou, asi do Hustopečí (o prázdninách).

 
 
 
 
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 13:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Podobný jsem viděl jet přes ČB minulý týden a jelikož tudy jezdí větší množství vozů na export, asi to export bude...

Mirek: Se divím, že si na to Bors nenechal dát ventilačky do všech oken tak, jak tomu bylo zvykem u všech Karos. Na druhou stranu má klimatizaci, takže to asi není třeba.
Ale nátěr mu sluší.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 14:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když máte klimatizaci tak nemáte přece větrat...to pak klima pouští místo chladneho vzduchu teplý vzduch...takže myslím že je jen dobře že tam nejsou ventilačky protože pak pořád vysvětlovat cestujícím že to nemaj otvírat je dost otravné...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Switch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 14:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz Nemáte někdo info přímo od zdroje?

Zatím jsem našel jen tohle:
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 15:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to by tam neměli dávat žádná okýnka, aby to mělo smysl.

Ono už ani na poslední dodávky C954E nedávali ventilačky do všech oken, jak tomu bylo dříve. Nevím, proč si to rozmysleli.
Nátěr mu samozřejmě hodně sluší, ostatně BORS je slušivý celkem na všem.
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SWITCH: Ano na nete aj foto z : www.iveco.com
 
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 17:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten předek mi přijde takový moc splácnutý... Ale nechci soudit dne před večerem :-)
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 17:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=2022169684
Tak pozerajte, je to super!
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 17:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tootti: Po shlédnutí videa mi nezbývá nic jiného než říct: maras.... Už se nemůžu dočkat, až se s ním svezu
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2391
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 17:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mirek ten Borsu je ten se mi opravdu líbí.Nevíš náhodou RZ toho druhého?
ad Okýnka no ono je to sice zbytečné,když to má klimu,ale až se jednou klima podělá tak si každej rád otevře okýnko.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Switch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vypadá docela k světu. Ještě až uvidíme nějaké kvalitnější obrázky interiéru. A zaplať pánbůh, že dozadu dali světla z Arwaye
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Switch: To je vec nezoru. Mne se treba zadni svetla Arway nelibej, Crossway je ma hezci.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Přesně tak. Vždyť se to jmenuje Crossway, tak proč by to mělo mít světla Arwaye.

Celkově se mi zdá, že Iveco si rychle něco uplácalo, aby mělo na trhu ten "módní" autobus kategorie LE. Pokud vím, většinou se psalo, že to má nahradit městské devítistovkové autobusy, ale zatím se mi zdá, že je to spíš linkové provedení. Doufám tedy, že se objeví i třídvéřové provedení, popř, jiné karosářské varianty...
B952E = the best of KAROSA
Switch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Jojo, určitě. Design je vždycky věcí subjektivní. Mně se líbí, že jinak ve všech ohledech konzervativní Karosa (Irisbus) alespoň v něčem zaexperimentovala - myšlena ona zadní světla Arwaye. Jinak Crossway je nuda a nuda.. (opět můj subjektivní názor opírající se o můj obdiv k designerům Mana Lion's Regio, jejichž experiment se očividně vyplatil )
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné to vozítko
A ten BORSí je
Fotky dálkových Karos řady 900(nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím ale mě se teda to Low Entry moc nelíbí.....myslím že Solaris Low Entry je interiérem a designem lepší....ale je to jen vizuálně z pár fotek....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Carchye
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NO vyzerá to tak, že Eurobus kúpil cca 30 Crosswayov najviac dlžky 10.6. Nezaradene bez špz sú už len 3.

Otázka do pléna...nevie niekto rsp nevidel niekto košický Arway vo farbách Tempusu??? Už som ho nevidle dobrých 7 mesiacov
www.mestskadoprava.net
231-475-399
Switch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 19:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Tak potom to radši měli pojmenovat Arway Uvidíme, jestli představí i třídveřovou variantu. Každopádně v mnoha městech po světě jezdí JEN autobusy low entry. Např. v australském Perthu. Na ukázku:
 
 

A co mě zaujalo nejvíc. Nízkopodlažní (nebo LE) autobus pouze s jedněmi dveřmi :
 
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 19:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady mi určitě někdo poradí: na spoji 810150 / 3 jezdí ARES nebo C954 :-)? Dík za info.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3136
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 19:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se ty světla na Crosswayi nelíbí, vůbec tam nepadnou.

Ten LE nic moc, hnusnej předek a nedomyšlený boky. Někdo to ťukne a bude se muset měnit celý bok až pod okna.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace